Dodaj do ulubionych

Katastrofalny layout nowego forum

• fabryka.lodow.napatyku Re: Katastrofalny layout nowego forum 03.09.10, 15:46
      kiedy naprawicie sortowanie, bo sie nie da czytac!
    • Gość: gość Co z tą łapką? IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 16:07
      W linii gdzie znajduja się przyciski podgląd/wyślij "robi się" łapka w pustym
      miejscu tak jakby był tam jakiś link, próbowałem zrobić skrina ale na nim
      niestety łapki nie ma. Sprawdzałem w FFi IE.
      Nie jest to jakiś wielki mankament ale z pewnością jest to błąd.
    • Gość: ból oczu Przyciski są zbyt kontrastowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 16:21
      zbyt ciemne wobec pastelowej reszty.

bi.gazeta.pl/i/obrazki/forum/2010/buttonsSpr1.png
      Przydałoby im się lekkie rozjaśnienie.
    • roza_am Re: Katastrofalny layout nowego forum 03.09.10, 16:36
      Dzięki za dotychczasowe poprawki, jest dużo lepiej. Gdyby jeszcze pojawiły się godziny ostatnich postów w widoku Kategorii oraz ciemniejsze czcionki w okienkach sortowania i wyszukiwania byłoby całkiem miodzio.

Zauważyłam jeszcze jeden drobiazg do poprawki. Na niektórych forach (np. Lobby Małob., Fora Pryw. czy W. Obcasy) widok rozwiniętego okienka kryteriów wyszukiwania nakłada się na tekst pod spodem (oba teksty są widoczne jednocześnie, zamiast tylko tego górnego).
    • seth.destructor Parę sugestii 03.09.10, 19:29
      O wielkości czcionek wszyscy już pisali. Są za małe.
      Czy nie można popracować bardziej nad skórkami? W tym momencie musiałem przejść na "Duże
      Litery", jednak przez to kolorystyka forum jest wybłakłofioletowa. Praktycznie nie widzę
      podświetlania wątków w drzewku ani samych gałęzi. Testowałem w IE8 oraz Chrome.

Poza tym na stronie głównej forum konieczne jest moim zdaniem zmienienie sposobu wyświetlania i
      sortowania poszczególnych forów. Proponuję rozwijalne menu i inne sortowanie niż alfabetyczne.
      Np. w Społeczeństwie forum Społeczeństwo jest na samym dole!
      • seth.destructor Re: Parę sugestii 03.09.10, 19:31
        I nie mam pojęcia, dlaczego tak dziwnie mi justuje tekst, lamiąc go w niespodziewanych miejscach.
        Czy nie jest to związane z użyciem "dużych liter" na stronie forum, a innej wielkości czcionki w
        okienku, w którym piszę? Jeśli tak, to proszę poprawić.
      • wave32 Re: Parę sugestii 07.09.10, 13:14
        seth.destructor napisał:

> O wielkości czcionek wszyscy już pisali. Są za małe.

Właśnie!

I jeszcze taki szczegół - przycisk "ok" do logowania na forum - jest biały, przez co w zasadzie niewidoczny :(
    • alexsc Re: Katastrofalny layout nowego forum 03.09.10, 19:54
      ja chcę poprzedni wygląd!!!! oooo!!! i to natychmiast!!!!
      kto w ogóle smiał cos zmieniać?
      • nnike Re: Katastrofalny layout nowego forum 06.09.10, 00:34
        alexsc napisała:

> ja chcę poprzedni wygląd!!!! oooo!!! i to natychmiast!!!!
        > kto w ogóle smiał cos zmieniać?

Też chcę!! Ale nie sądzę, by nas tu w ogóle ktoś posłuchał.

Forum ma się kręcić, mieć dużo wpisów i być może po to wprowadzane są tak
        kontrowersyjne zmiany. Wredne posunięcia i tyle.
    • mika_p brak odstępu przed "serwis poleca" 03.09.10, 21:36
      Na KP (i pewnie nie tylko tam, ale nie pamiętam, gdzie wejść), tam, gdzie jest
      sekcja "serwis eDziecko poleca", jest błąd braku odstępu.

Widac to na screenie:
      img808.imageshack.us/img808/8632/brakodstepu.jpg
      Pod treścią postu, na który odpowiadam, nie ma luzu, światła, tylko od razu
      "serwis eDziecko poleca".
      Specjalnie wybrałam ten post, bo w nim autorka nie zrobiła wolnej linijki przed
      sygnaturką i najlepiej widać.

Przy okazji, widac też, jak kretyńsko przesunięta jest treść postu
      "odpowiadanego" w stosunku do okienka na post odpowiadający.

KP to forum 570
    • bbkk podstrony nie dzialaja 03.09.10, 21:56
      jak klikam na ktoras tam to i tak wchodze na poczatek
      i nazwy ulubionych mi na siebie nachodza
    • quba Re: Katastrofalny layout nowego forum 03.09.10, 22:08
      Dziękuję za poprawienie FORUM.
      Teraz juz lepiej jest.
      • felinecaline Re: Katastrofalny layout nowego forum 03.09.10, 23:46
        Zrobilo sie OK.
        Alleluja, dzieki "naprawicielowi".
    • ciemnogrodzianka Re: Katastrofalny layout nowego forum 04.09.10, 20:55
      Na plus - mozna wchodzic od razu w dalsze czesci watku
      Na minus - znikajace "ostatnio odwiedzane watki"
    • zbyfauch Re: Katastrofalny layout nowego forum 05.09.10, 12:43
      Czy przy okazji obecnych zmian moglibyście generalnie udostępnić możliwość
      odpowiedzi "cytując"?
      Copy'n'paste jest niewygodne.
      • Gość: susu Re: Katastrofalny layout nowego forum IP: *.xdsl.centertel.pl 05.09.10, 14:05
        zbyfauch napisał:

> Czy przy okazji obecnych zmian moglibyście generalnie udostępnić możliwość
        > odpowiedzi "cytując"?
        > Copy'n'paste jest niewygodne.

Popieram!
        • solaris31 Re: Katastrofalny layout nowego forum 05.09.10, 17:09
          czy doczekamy się większej czcionki? nie uśmiecha mi się co chwilę ładować ctrl+ :? przez to strona
          mi się rozjeżdża

ponawiam prośbę o lepszy wyglad stron głównych - jaki miało sens rozwalanie tego, co był do tej
          pory? na stronie głównej było wszystko , teraz trzeba szukac, bo układ jest jakiś dziwny i nie ma
          żadnej sensownej segregacji. zanim trafiłam na zdrowie dziecka, minęło z 15 minut :? dawniej
          wszystko było na jednej stronie, co bardzo ułatwiało szukanie.

jaki ma sens podawanie wątków na stronach głównych - jeden z polecanych wątków na e-mamie
          byl z roku 2004!!! to jest bez sensu!

watki przyszpilone wciąż są obok zwykłych. nie odznaczają się nic a nic.
          • truscaveczka Re: Katastrofalny layout nowego forum 06.09.10, 13:50
            No i co narobiliście? Teraz są woły okropne, a po zmniejszeniu w przeglądarce - maczek :/
    • hankam Re: Katastrofalny layout nowego forum 05.09.10, 20:16
      Mam następujące uwagi:
      1. Litery są chyba teraz mniejsze. Po wlączeniu opcji z duzą czcionką tekst
      postu rozjeżdża się.
      2. Po włączeniu dużej czcionki litery w okienku, w ktorym piszę post i tak są
      male i trudno je przeczytać.
      3. W forumowej wyszukiwarce nie dziala opcja "szukaj w treści" (na jednym z
      forow zamkniętych).
    • Gość: oldrena czyszczenie listy 'ostatnio odwiedzanych wątków' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.10, 11:34
      tego mi brakuje. Chciałabym móc usunąć z widoku osób postronnych ;), co ostatnio oodwiedzałam na forum.
      BTW narozrabialiście, siwa, jak pijany zając w kapuście. Dobrze było. I komu to przeszkadzało?
      • nessie-jp Re: czyszczenie listy 'ostatnio odwiedzanych wątk 06.09.10, 15:01
        > Chciałabym móc usunąć z widoku osób postronnych ;), co ostatni
        > o oodwiedzałam na forum.

Ależ osoby postronne widzą tylko to, co... same ostatnio odwiedzały! Lista ostatnio odwiedzanych to historia przeglądania każdego użytkownika, nikt cudzej nie widzi, bo i niby po co?

Każdemu wyświetla się ostatnie X wątków, które kliknął. Każdemu jego własne.

Obiecują, że lista będzie docelowo zwijana.
        • le.chujarek Re: czyszczenie listy 'ostatnio odwiedzanych wątk 07.09.10, 09:26
          > Ależ osoby postronne widzą tylko to, co... same ostatnio odwiedzały! (...)
          > Każdemu wyświetla się ostatnie X wątków, które kliknął. Każdemu jego własne.

a to ci!
          a jak taki komputer spradza kto operuje myszką: ja czy moja żona?
          (zakładam jedno konto usera windows - rzecz dość częsta w rodzinach)
          • nessie-jp Re: czyszczenie listy 'ostatnio odwiedzanych wątk 07.09.10, 15:56
            > a to ci!
            > a jak taki komputer spradza kto operuje myszką: ja czy moja żona?

Ależ do ukrywania historii przeglądania przed żoną to służą zupełnie inne funkcje... Oczywiście pamiętasz, żeby się wylogować z forum (i wyczyścić historię przeglądarki)?
            • trusiaa Kwestia odstępu 07.09.10, 23:11
              Czy można prosić o większą przerwę pomiędzy wątkami na gwoździach, a pierwszym wątkiem bieżącym? Kiedyś były czytelnie oddzielone.
            • le.chujarek Re: czyszczenie listy 'ostatnio odwiedzanych wątk 08.09.10, 08:53
              > Oczywiście pamiętasz, żeby się wylogować z forum (i wyczyścić historię
              > przeglądarki)?

oczywista!
              tylko że z twego postu nijak nie wynikało że do usuwania historii wątków z dołu strony forumowej wymagane jest opróżnienie historii przeglądarki (wylogowywania, przelogowywania nic nie dają)
              pozdrawiam
              • nessie-jp Re: czyszczenie listy 'ostatnio odwiedzanych wątk 08.09.10, 21:42
                > tylko że z twego postu nijak nie wynikało że do usuwania historii wątków z dołu
                > strony forumowej wymagane jest opróżnienie historii przeglądarki

Ależ nie jest! Przypominam tak tylko, z troski o twoje pożycie rodzinne :P

Jeśli się wylogujesz ze swojego konta gazetowego, a ktoś inny zaloguje się na tym samym komputerze, ale korzystając z własnego loginu, na swoje własne konto, to będzie widzieć swoje własne posty.

Tak przynajmniej to sobie wyobrażam, nie mam bowiem żony i w związku z tym nie zaistniała u mnie nigdy potrzeba przelogowywania się na inne konto.
                • nessie-jp Zwracam honor (i zgłaszam błąd) 09.09.10, 04:07
                  > Jeśli się wylogujesz ze swojego konta gazetowego

Zwracam honor
                  • ols Re: Zwracam honor (i zgłaszam błąd) 09.09.10, 09:16
                    To nie błąd - lista ostatnio odwiedzonych jest przechowywana w ciasteczku. Cały czas mamy do czynienia z tym samym użytkownikiem (=korzystającym z tego samego lokalnego konta na tym samym komputerze) więc nie zachodzi potrzeba jakiegoś manipulowania listą ostatnio odwiedzonych.
                    Współdzieląc komputer z żoną, dzieckiem, kolegą, współpracownikiem warto oddać im do dyspozycji osobne konto w systemie - każdy współczesny system operacyjny na to pozwala.
                    • nessie-jp Re: Zwracam honor (i zgłaszam błąd) 09.09.10, 13:36
                      ols napisał:

> To nie błąd - lista ostatnio odwiedzonych jest przechowywana w ciasteczku. Cały
                      > czas mamy do czynienia z tym samym użytkownikiem (=korzystającym z tego samego
                      > lokalnego konta na tym samym komputerze)

A jak to sobie wyobrażasz w kafejce internetowej?

Wstajesz od tamtejszego komputera i zostawiasz po sobie ciastka z listą ostatnich wątków? Wyświetlające się, ZANIM ktokolwiek jeszcze się zaloguje na swoim koncie gazetowym?

Oczywiście można czyścić ciastka i używać bezpiecznego trybu przeglądarki, ale jednak chyba powinno to wyglądać trochę inaczej
                      • le.chujarek w ramach kompromisu 15.09.10, 08:36
                        pojawił się link do czyszczenia listy odwiedzanych wątków.
                        działa :)
                • le.chujarek Re: czyszczenie listy 'ostatnio odwiedzanych wątk 09.09.10, 09:07
                  > Ależ nie jest!
                  ależ jest!
                  ;)

> nie mam bowiem żony
                  żałuj.
                  świetna sprawa.
    • wolfgang87 Re: Katastrofalny layout nowego forum 06.09.10, 13:54
      Gdy w Windows7 mam wygląd czcionek "duży" to pomiedzy watkami robia sie ogromne odstepy. Wypatrzone w Operze.
    • giwi Skórka klasyczna 07.09.10, 01:11
      Nie wróciły do niej czerwone linki.
      W dalszym ciągu tytuły wątków są bardzo małymi literami. Oczy bolą od wgapiania się.
    • ave.duce "Wysłany przez Ciebie post może pojawić się 08.09.10, 20:37
      z opóźnieniem do kilku minut."

Dla informatyków "kilka" to ile?
      • ave.duce Gdzieś czytałam, że po zmianach będzie szybciej ;) 08.09.10, 20:38
        Akurat.
        • le.chujarek Re: Gdzieś czytałam, że po zmianach będzie szybci 09.09.10, 09:10
          wylogowywać?
        • ols Re: Gdzieś czytałam, że po zmianach będzie szybci 09.09.10, 09:19
          Po zmianach jest szybciej - krócej trzeba czekać na załadowanie się strony forum, jest ona lżejsza i zawiera mniej elementów.
          Osobną kwestią jest szybkość mechanizmów leżących pod spodem - to na co narzekasz, czyli szybkość synchronizacji listy wpisów pomiędzy naszymi serwerami się nie zmieniło.
    • Gość: pepsic Program telewizyjny przy forum telewizja IP: *.net.stream.pl 10.10.10, 21:19
      Czy jest możliwość dodania opcji pozwalającej na ustawienie własnego programu telewizyjnego, jak na WP oraz rozszerzenie oferty programowej (np. nie ma filmboxów, ani tv1000) ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka