Dodaj do ulubionych

Mam takie pytanko do Władka

05.12.05, 13:42
Czy ty potrafisz odpowiedzieć w trzech, czterech, pięciu krótkich i
węzłowatych zdaniach? Pytam, bo chciałbym zrozumiec twój tok myślenia, a
jednocześnie nie chce mi się czytać twoich elaboratów, ponieważ jak kończę to
nie pamiętam jak się zaczynało :)))
Władek, zapamiętaj, że długo i rozwlekle piszą zazwyczaj ludzie, którzy
słowotokiem chcą zamaskować swoją wewnętrzną pustkę i to, że nie maja nic do
powiedzenia. Forum to nie praca magisterska; ilość stron się nie liczy!
Będę wdzięczny za wzięcie mojego skromnego zdania pod uwagę.
Pozdrowionka.
Obserwuj wątek
    • wladi3 Re: Mam takie pytanko do Władka 05.12.05, 17:23
      Pozdrawiam Ciebie Crax !
      Ze względu na Ciebie , w odpowiedzi na Twoje pytania będę pisał krócej : )
      Moja rozwlekłość dla mnie jest zupełnie jasna : )
      Dla mnie to forum to sposób przekazania tego co odczuwam i w co Wierzę ! Pragnę
      napisać zawsze jak najwięcej a i tak mam świadomość , że nie wyczerpałem
      tematu. Według mojej Wiary i wiedzy .
      Zaglądam tutaj raz dziennie ( przeważnie ) i nie mogę sobie pozwolić na dwa,
      trzy zdania . Cóż mógłbym wtedy przekazać ?
      Przepraszam Cię za to że jestem jaki jestem , ale bazując na swojej wiedzy i
      świadomości tego że Każde Dziecko Boże jest inne - w ogóle się tym nie
      przejmuję ! O Bogu i tematach rozwoju Ducha mogę rozmawiać całymi godzinami i
      ciągle mi mało ! Taki Jestem !
      Kocham Cię Boże Ojcze !Twój Syn Władek !
      • crax Re: Mam takie pytanko do Władka 06.12.05, 11:37
        Nie no, nie przepraszaj, ale takie długie teksty czyta sie
        strasznie "niewygodnie". Oczy mnie bolą od razu.

Może napisałbyś mi, co sądzisz o papieżu JP2?

P.S. Dzięki za uwzględnienie mojej prośby :)
        • wladi3 Re: Mam takie pytanko do Władka 06.12.05, 14:24
          Pozdrawiam Cię Crax !
          Cóż mogę dodać do tego co Wszyscy wiedzą o Tym Wielkim Człowieku ? ( w moim
          przekonaniu Świętym !)
          Może to o czym zawsze piszę : czyli o tym że jako pierwszy Papież stanął ponad
          podziałami i uświadomił wszystkim przywódcom religijnym że Bóg Jest Jeden !
          Zawsze Ten Sam ! A podziały , które w historii ludzkości powstały przez Pychę
          człowieka - należy niwelować (burzyć) - tak jak zburzony został Mur Berliński ?
          Dzięki Jego świadectwu życia runęło Wiele "Murów Berlińskich" w Sercach Wielu
          Ludzi na Całym Świecie i to bez względu na wyznawaną Wiarę !
          Kocham Cię Boże Ojcze i Dziękuję za Dar Ofiarowania przez Ciebie Światu Takiego
          Orędownika Pokoju i Miłości Jakim Był i Jest Jan Paweł II !
          Twój Syn Władek!
          • crax Re: Mam takie pytanko do Władka 08.12.05, 13:35
            A czy wiesz, że Watykan w czasie jego pontyfikatu wspierał wojskowe dyktatury w
            Ameryce Południowej?

Spójrz ---> serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,3049698.html

"Dwunastu teologów przeciwnych beatyfikacji Jana Pawła Drugiego ogłosiło listę
            zarzutów pod adresem polskiego papieża. Ich zdaniem powinny one uniemożliwić
            wyniesienie go na ołtarze

Wśród autorów dokumentu są głównie Hiszpanie i Włosi, między innymi znani
            kościelni dysydenci.

Lista zarzutów jest długa, ale jak twierdzą jej twórcy "niewyczerpująca". Ich
            zdaniem pontyfikat Jana Pawła Drugiego oznaczał marginalizację przedstawicieli
            tak zwanej teologii wyzwolenia, umocnienie się konserwatywnego stosunku
            Kościoła do płciowości, zachowanie celibatu księży i odsunięcie kobiet od
            urzędów kościelnych. Jednocześnie - uważają teologowie - Watykan tolerował
            zbrodnie dyktatorów w Ameryce Południowej i uczestniczył w podejrzanych
            operacjach finansowych.

Autorzy listy podkreślają, że fakty te należałoby wziąć pod uwagę w procesie
            beatyfikacyjnym polskiego papieża."

Mógłbyś to skomentować?

P.S. Dlaczego bezmyślnie powtarzasz peany na jego cześć czerpane z oficjalnej
            katolickiej propagandy?
            • wladi3 Re: Mam takie pytanko do Władka 09.12.05, 12:30
              Mój Drogi Bracie ! Powiem Tobie tylko tak : " jeszcze się nie urodził - ktory
              by wszystkim dogodził " .
              Mówisz tak jakby Jan Paweł II - miał Władzę i Moc pozwalającą natychmiast
              zniszczyć całe zło na Świecie !
              Dlaczego nie pomyślisz ile łez wylał nad swoją bezsilnością - przeciwko złu
              jakie jest na tym Świecie ? Dlaczego nie chcesz widzieć tego co Uczynił
              Dobrego ? Wielki Świat materii rządzi się innymi prawami niż Świat Ducha !
              Dlaczego powtarzasz zasłyszane mylne opinie , a nie widzisz Morza Dobra , i
              zmian na lepsze za Jego pontyfikatu ?
              Ja nie bronię KK , za wszelką cenę ! Czyż JPII jako pierwszy Papież i Głowa
              Państwa Watykańskiego nie przyznał , że Kościół w historii świata popełniał
              Błędy ?
              Wielu ludzi moich Braci znając moją Miłość do Boga zadaje mi przekornie
              pytanie : " Jeżeli Bóg istnieje , i Jest Miłością - to gdzie był - gdy działo
              się takie a takie zło w czasie wojny , lub teraz gdy giną niewinni , dzieci ,
              kobiety itp. ? "
              No gdzie Jest wtedy Bóg ? Jest z Tymi , którzy cierpią i umierają niewinnie !
              Płacze z Nimi i Umiera z Nimi !
              Pytają się wtedy:" to dlaczego nie ingeruje ?"
              Dlatego że Bóg Stworzył Człowieka i Obdarzył Go Wolną Wolą !
              Bóg Jest Zawsze przy Człowieku Mówi Mu o Miłości i Chce aby Człowiek Poznał
              Swoją Godność i Moc Bożą - Moc Czynienia Dobra - Moc Miłości !
              Bóg nie chce Marionetek na sznurkach ! ON Chce aby Człowiek Sam Poznał jaka
              jest Jego Prawdziwa Natura - Natura Dziecka Bożego !
              Daje Człowiekowi Całe życie aby Zrozumiał KIM Jest !
              Nawet w chwili śmierci - po całym życiu w Nienawiści ( bo to jest głowny powód
              zbrodni i śmierci) - Daje Bóg Człowiekowi szansę wyboru Dobra !
              Wystarczy Westchnąć i powiedzieć Bogu : czyniłem zło - jeżeli naprawdę Jesteś -
              Wybacz ! I cóż się dzieje ? Bóg jako Dobry Ojciec Wyciąga Ręce i Przyjmuje
              powracające Dziecko z Wygnania ! Dalej następuje Oczyszczenie - ale to już
              dalsze rozważanie !
              Kocham Cię Boże Ojcze ! Twój Syn Władek !
              • crax Re: Mam takie pytanko do Władka 13.12.05, 10:57
                wladi3 napisał:
                "Dlaczego powtarzasz zasłyszane mylne opinie..."

To nie są mylne opinie. To FAKTY, drogi Władku, FAKTY. Papież je popierał a
                wcale nie musiał.
                • wladi3 Re: Mam takie pytanko do Władka 13.12.05, 14:47
                  Nie mogę z Tobą polemizować Crax i Nie chcę ! Nie jestem politykiem !
                  Bóg Kocha Człowieka chociaż popełnia błędy ! Bóg Jest Miłością ! Szukanie tego
                  co dzieli , rozstrząsanie czyichś błędów to nie jest Droga Miłości !
                  Mówię Ogólnie ! Nie odnoszę tego do nikogo ! Człowiek Potrzebuje Miłości !
                  Wiem co mi Mówi moje Serce ! To samo myślą miliony a nawet miliardy Ludzi na
                  całym świecie różnych ras i religii . Dwunastu teologów nie zmieni mojego zdania
                  . Mam Swój Rozum i Serce !
                  Jan Paweł II to naprawdę Święty Człowiek !
                  To że w KK - jako instytucji - nie wszystko jest tak , jak by chciał tego Jezus
                  Chrystus - nie upoważnia mnie do Osądzania Kogokolwiek ! Przyjdzie czas że
                  Kościół Otworzy się na zmiany - Dobre zmiany !
                  Co do popierania tego co sprzeczne z Naturą człowieka - czyż trzeba coś tłumaczyć ?
                  Kocham Cię Boże Ojcze ! Twój Syn Władek !
                  • crax Re: Mam takie pytanko do Władka 15.12.05, 08:35
                    "Nie mogę z Tobą polemizować Crax i Nie chcę !"

Tak najłatwiej, nie? Bo kontrargumentów nie staje...

"Nie jestem politykiem !"

Ja też nie. I co z tego?

"Bóg Kocha Człowieka chociaż popełnia błędy ! Bóg Jest Miłością ! Szukanie tego
                    co dzieli , rozstrząsanie czyichś błędów to nie jest Droga Miłości !"

Nie na temat.

"To samo myślą miliony a nawet miliardy Ludzi na całym świecie różnych ras i
                    religii ."

Nigdy nie wypowiadaj się w czyimś imieniu. Nigdy. Nikt nie dał ci do tego prawa.

"Mam Swój Rozum..."

Śmiem wątpić... Jak możesz mieć swój rozum, skoro powtarzasz jak papuga
                    oklepane frazesy żywcem wyjęte z tzw. Pisma Świętego? Wnoszę stąd, że obca ci
                    jest umiejętność samodzielnego myslenia. To zresztą typowe dla katolików
                    (patrz - moja sygnaturka).

"Jan Paweł II to naprawdę Święty Człowiek !"

Jaaaaasne... :))) Jaki święty taka religia :)

"To że w KK - jako instytucji - nie wszystko jest tak , jak by chciał tego Jezus
                    Chrystus - nie upoważnia mnie do Osądzania Kogokolwiek ! Przyjdzie czas że
                    Kościół Otworzy się na zmiany - Dobre zmiany !
                    Co do popierania tego co sprzeczne z Naturą człowieka - czyż trzeba coś
                    tłumaczyć ?"

Nikt nie mówi o osądzaniu. Chciałem tylko podyskutować. No, ale to już nie z
                    tobą.

P.S. Rada na przyszłość: NIE NADUZYWAJ WYKRZYKNIKÓW I WIELKICH LITER. Tak robią
                    ludzie, którzy krzycząc chcą zamaskować swoją bezradność i głupotę.
                    • wladi3 Re: Mam takie pytanko do Władka 15.12.05, 15:13
                      Pozdrawiam Cię Crax .
                      Dziękuję za praktyczną uwagę odnośnie wykrzykników , dla mnie były one wyrazem
                      ważności a nie krzyku , aby uniknąć w przyszłości takich podejżeń będę ich
                      używał z umiarem za co Tobie dziękuję.
                      Co do reszty to właśnie jest moje zdanie i go nie zmienię bo się komuś nie
                      podoba . Wiem co czuję i dzielę się sobą , swoim doświadczeniem Poznawania
                      Boga .
                      Nie każdy musi myśleć tak samo . Uznaję że Dróg do Boga jest Wiele i każdego
                      szanuję - ranisz mnie ,ale trudno .
                      Pozdrawiam Ciebie i życzę Błogosławieństwa Bożego .
                      Kocham Cię Boże Ojcze ! Twój Syn Władek.
                      • llukiz Re: Mam takie pytanko do Władka 16.12.05, 01:47
                        Czytać się ciebie nie da, ale może piszesz w ten sposób, bo samemu brakuje co
                        takiego sposobu pisania u innych? Bo czasami dobrze poczytać coś nietuzinkowego,
                        nieprostego, nienapisanego prostym językiem (ale zo to jakże barwynym, lecz te
                        barwy tylko dwie i żle dobrane więc czasami człowiek żałuje że nie jest
                        daltonistą). Każdy z nas jest stworzeniem bożym, ale czy każdy to docenia i czy
                        jest co doceniać skoro na świecie tyle zła? A może to jest tak, że za mało wiemy
                        by osądzać innych, ale wiemy wystarczająco by wypisywać bzdury których nikt nie
                        czyta??? A jeśli już przeczyta to żałuje że stracił kilkadziesiąt sekund...
                        • wladi3 Re: Mam takie pytanko do Władka 17.12.05, 11:42
                          Tak jak juz pisałem . Każdy Człowiek Jest Dzieckiem Bożym i w całym swoim życiu
                          szuka Boga , szuka drogi do domu . Dróg do Boga jest wiele , tak jak Niepojęty
                          Jest Stwórca ! Poznajemy tyle na ile pozwala nam na danym etapie rozwoju nasza
                          percepcja - zmysły ciała i Duch .
                          Jak jesteśmy dziećmi rozumiemy jak dziecko - gdy jesteśmy dorośli myślimy
                          inaczej . Każdy okres w życiu jest potrzebny .
                          Błogosławię Tobie w Duchu Miłości i nie oceniam Ciebie za to że mnie ranisz -
                          modlę się abyś miał w swoim sercu więcej miłości i tolerancji . Przez całe
                          wieki Ludzie kłócą się i nie umieją zrozumieć nawzajem .
                          Poznać Boga to między innymi - nie wydawać pochopnych sądów - powiem więcej -
                          nie wydawac wcale sądów . Jezus Chrystus Powiedział :" ...Tak jak osądzacie -
                          tak będziecie osadzeni ..." Szatan jako zły duch zna psychikę Człowieka i
                          oczekuje aby zraniony - oddał zło temu który zło zadaje . Ze mną mu sie to nie
                          uda . Zrozumiałem dlaczego Jezus Chrystus powiedział :"...nadstaw drugi
                          policzek..." Gdy tak postępujemy przerwany zostaje łańcuch przyczynowo-
                          skutkowy funkcjonującego prawa zła i odwetu. Wyrywa się Człowiek z "zaklętego"{
                          kręgu zła i wznosi na wyżyny Miłości . Zaczyna "nadawać" na "Fali" - Boga -
                          Który Jest MIŁOŚCIĄ !!!
                          Kocham Cię Boże Ojcze w Moim Bracie Łukaszu ! Twój Syn Władek .
                          • llukiz nie zrozumiałeś aluzji 20.12.05, 15:46
                            Pisz po prostu na temat i treściwie by nie "ranić" zmysłu estetycznego innych
                  • stek22 Pytanko do Władka - jak pojmujesz miłość 14.07.06, 19:02
                    Pokrótkie obejrzenie Twych wypowiedzi wskazuje iż wypowiadasz się ogólnie a w
                    szczegóły nie wchodzisz. To jest oczywiste po co coś rozstrząsać w czym diabeł
                    siedzi.
                    W nic nie wnikasz więc nie można pogadać z Tobą, choć może kiedyś się uda.
                    • wladi3 Re: Pytanko do Władka - jak pojmujesz miłość 15.07.06, 10:11
                      Czekam z niecierpliwością - zapytaj o szczegóły :))) Spróbuję z Toba
                      porozmawiać w oparciu o Biblię , lub jak będziesz chciał :))) Przesyłam Tobie
                      Energię Miłości :)))

Kocham Cię Boże Ojcze ! Władek .
                      • stek22 Re: Pytanko do Władka 19.07.06, 18:09
                        Piszesz, że Bóg jest miłością i sprawiedliwością. To wytłumacz mi proszę
                        dlaczego Bóg działa na zasadzie Kowal zawinił Cygana powiesili. Czy Bóg może
                        karać "Bogu ducha winnego", który nie zawinił.
                        Przykład - 1 Ks. Mojżeszowa 9,18-29, Pokrótce - Cham syn Noego zobaczył ojca
                        nagiego. Powiedział o tym braciom, Ci nakryli ojca nie widząc jego sromoty. Noe
                        się obudził i kogo przeklął. Kaanana syna Chama, który nic nie miał z tym nic
                        wspólnego! Ot i uważasz Boga za sprawiedliwego?
                        • wladi3 Re: Pytanko do Władka 21.07.06, 10:41
                          Wysil się trochę więcej Stek22 :))) ??? A gdzież tutaj jest słowo Boga Ojca ?
                          W odnośniku do tego wersu Biblia podaje że użyto imienia Kanaan w odniesieniu
                          do póżniejszej rozwiazłości Kanaanejczyków . A może Noe obwiniając Chama / za
                          brak szacunku dla nagości Ojca / - zobaczył przyszłość i przeklał Kanaana -
                          jako tego który będzie w przyszłości odpowiedzialny za rozwiązłość jego rodu ?
                          Nie wiemy - możemy tylko się domyślać - ale jest to prwdopodobne .
                          Dlaczego obwiniasz Boga Ojca tak jak wielu innych za błędy i brak miłości w
                          wykonaniu ludzi ? Pozdrawiam w Miłości ! Bracie niedowiarku - choć wierzący :)))
                          Kocham Cię Boże Ojcze ! Władek .
                          • stek22 Re: Pytanko do Władka 22.07.06, 01:44
                            Nie słowo Boga Ojca? No to na pewno Ducha Świętego - tylko od kogo, przecież
                            Biblia przypomnij sobie to zbiór ksiąg natchnionych..
                            Może, Nie wiemy, możemy się domyślać, prawdopodobnie - dużo tego mniemania. To
                            jest dorobiona ideologia.
                            Gdyby tak było naprawdę jak piszesz iż widział przyszłość rodu Kannana i tak
                            stwierdził to sam Noe jest godny potępienia. Miał widzenie i z góry przeklął
                            cały ród Kannana za czyn Chama? Piękne świadectwo popędliwości sam sobie laurkę
                            wystawił, zamiast się wstawić za nimi mając widzenie. A czyż w jednej z
                            późniejszych powieści nie ma pięknej postawy jednego z proroków że wstawił się
                            i uratował miasto od zagłady, "a jeśli Panie choć jeden sprawiedliwy mieszka w
                            tym mieście"
                            • wladi3 Re: Pytanko do Władka 22.07.06, 11:07
                              Szukasz dziury w całym Bracie :))) Tak ! To nie Bóg wypowiedział przekleństwo
                              przeciwko Kanaanowi - tylko Noe ! Jak mówiłem - karygodnym błędem jest
                              obwinianie za całe zło świata Boga Ojca !!! ON JEST MIŁOŚCIĄ !!! Jak już to
                              mówiłem błędy popełniają ludzie- nie Bóg !!! Nawet tacy którymi posługuje się
                              Bóg !!! Przecież sługa Boga - Jego Prorok , kapłan i każdy inny przez którego
                              objawiał się , lub przemawiał Bóg - to zawsze tylko człowiek . Bóg Chce aby
                              każdy był Dobry i zmierzał do Miłości ale nikogo nie zmusza !!! Słaby człowiek
                              często upada ! Tak ciężko to zrozumieć Bracie ? Ty zawsze postępowałeś
                              Idealnie ?
                              Pozdrawiam w Miłości !
                              Kocham Cię Boże Ojcze ! Władek.
              • stek22 Re: Mam takie pytanko do Władka 14.07.06, 18:58
                pokaż mi przynajmniej jeden wiek działalności KK bez błędów?
                Nie chce marionetek - a przecież bez znajomości z Bogiem i bez wypełniania tego
                co chce nie trafi się do nieba.
                • wladi3 Re: Mam takie pytanko do Władka 15.07.06, 22:12
                  Znajomość z Bogiem - krótko mówiąc to Miłość ! Przebaczenie sobie i innym i
                  Tolerancja !
                  Do nieba - czyli prawdziwego świata trafia się przez Wiarę a nie przez Prawo !
                  Dopiero mając Wiarę - z Miłości do Ojca człowiekowi łatwiej przestrzegać Prawa !
                  Pozdrawiam w Miłości !
                  Kocham Cię Boże Ojcze ! Miłości Przedwieczna ! Władek .
            • hannabarbara Re: Mam takie pytanko do Władka 17.12.05, 19:19
              crax napisał:
              Crax, przepraszam, że wtrącam się do Twej dyskusji z Władkiem, ale to jest forum
              więc każdy może zabrać głos.
              Piszesz, że nie możesz zrozumieć co on pisze, bo za długo. To, że masz kłopoty
              ze zrozumieniem tekstu nie jest jednak jego winą. Nie jest także Twoją winą - po
              prostu ludzie mają rózne sposoby wysławiania swoich myśli i ich odbioru.
              A teraz co do Twoich wypowiedzi na temat paieża:

> A czy wiesz, że Watykan w czasie jego pontyfikatu wspierał wojskowe dyktatury w
              >
              > Ameryce Południowej?

Możesz podac jakiś konkretny przykład? GW która programowo walczy z kościołem
              też ich jednak nie podaje.
              > Spójrz ---> serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,3049698.html

> "Dwunastu teologów przeciwnych beatyfikacji Jana Pawła Drugiego ogłosiło listę
              > zarzutów pod adresem polskiego papieża. Ich zdaniem powinny one uniemożliwić
              > wyniesienie go na ołtarze
              >
              > Wśród autorów dokumentu są głównie Hiszpanie i Włosi, między innymi znani
              > kościelni dysydenci.
              Dysysdenci mają to do siebie, że wojują, ale niekoniecznie racja musi być po
              ich stronie.

> Lista zarzutów jest długa, ale jak twierdzą jej twórcy "niewyczerpująca". Ich
              > zdaniem pontyfikat Jana Pawła Drugiego oznaczał marginalizację przedstawicieli
              > tak zwanej teologii wyzwolenia,
              I słusznie, przynajmniej z punktu widzenia Kościoła, gdyż teologia wyzwolenia
              zakładała możliwość walki w dodatku zbrojnej, a więc zupełnie sprzecznej z
              naukami Jezusa.

umocnienie się konserwatywnego stosunku
              > Kościoła do płciowości,
              również słusznie, wynika to z oparcia ideologii chrześcijańskiej na prawie
              naturalnym. Poza tym konserwatyzm Kościoła jest jego wielką siłą - dzięki niej
              nauki Jezusa dotrwały w jako tako niezmienionej postaci do czasów dzisiejszych.

zachowanie celibatu księży i odsunięcie kobiet od
              > urzędów kościelnych.
              Akurat sprawa celibatu jest dość istotna - choć dla przeciętnego człowieka
              trudno zrozumiała. Celibat zakłada rezygnację z przyjemności ciała na rzecz
              rozwoju ducha. Opanowanie potrzeb seksualnych - które są wspólne dla calego
              świata zwierzęcego - a skierowanie się ku temu, co różni człowieka od zwierząt.
              Nie jest to łatwe zadanie, dlatego niektórym księżom celibat sprawia trudności -
              ale to są tylko ludzie, dlatego mogą nie podołać.

Jednocześnie - uważają teologowie - Watykan tolerował
              > zbrodnie dyktatorów w Ameryce Południowej i uczestniczył w podejrzanych
              > operacjach finansowych.

Ponieważ pisałeś na temat naszego Papieża, to chciałabym abyś podał przykład
              tolerowania przez Niego jakiejkolwiek zbrodni lub uczestniczenia w jakiejkowiek
              podejrzanej operacji finansowej.

> Autorzy listy podkreślają, że fakty te należałoby wziąć pod uwagę w procesie
              > beatyfikacyjnym polskiego papieża."

> P.S. Dlaczego bezmyślnie powtarzasz peany na jego cześć czerpane z oficjalnej
              > katolickiej propagandy?
              Nie chcę Cię urazić, ale na razie to widzę, że Ty powtarzasz zarzuty stawiane
              przez niechętnych ludzi oraz propagandę GW.

Serdecznie pozdrawiam :)
              • crax Re: Mam takie pytanko do Władka 21.12.05, 09:58
                Prowadziłem już kiedys podobną dyskusję na ten temat i tak samo jak ty,
                dyskutant poprosił mnie o podanie źródeł. Wyszukałem, podałem - dla niego
                niewiarygodne, podałem drugie - za bardzo antyklerykalne, trzecie - zbyt
                stronnicze.
                Zrozum, dyskusja z tobą nie ma sensu, bo COKOLWIEK ci podam będzie dla ciebie
                funta kłaków warte. Jeśli ktoś ma klapki na oczach to widzi tylko to, co chce
                widzieć.

P.S. NIE CZYTAM "GAZETY WYBORCZEJ" !!!!
                • wladi3 Re: Mam takie pytanko do Władka 21.12.05, 12:46
                  Te wszystkie raniące słowa są niezgodne z Miłością !
                  Bóg Jest Miłością i nie znajdzie Człowiek Spokoju , dopóki nie Spocznie w
                  Bogu ! Przez całe wieki ludzie ranią się - dowodząc swoich racji - które zawsze
                  są przecież subiektywne .
                  Na stronach poświęconych rozwojowi Ducha - nie powinno być wzajemnego ranienia
                  się .
                  Życzę Każdemu Tolerancji i Miłości !
                  Coś nie odpowiada Twoim przekonaniom - OK masz prawo myśleć swoje , lecz nie
                  rań Twego adwersaża .
                  Bóg Obdarzył Każdego Wolną Wolą .
                  Kocham Cię Boże Ojcze we wszystkich Twoich Dzieciach ! Twój Syn Władek .
                  • crax Re: Mam takie pytanko do Władka 22.12.05, 14:42
                    wladi3 napisał:
                    "Te wszystkie raniące słowa..."

Strasznie jesteś delikatny jak widać.

"...są niezgodne z Miłością!"

A co tu ma Miłość do rzeczy???

"...dowodząc swoich racji - które zawsze są przecież subiektywne."

O to, to!! Z tym się zgadzam. Wliczając w to oczywiście TWOJE WŁASNE racje :))

"Na stronach poświęconych rozwojowi Ducha - nie powinno być wzajemnego ranienia
                    się."

I nie ma. Jest za to DYSKUSJA. Bo każde forum to forum DYSKUSYJNE! A że ktoś
                    jest mimozą... jego pech.

"Życzę Każdemu Tolerancji i Miłości !"

Ja też.

"nie rań Twego adwersaża."

Jak wyżej - nie jest moim zamiarem ranienie adwersaRZa. I nie robię tego
                    żadnemu z adwersaRZy.

"Bóg Obdarzył Każdego Wolną Wolą ."

Sądząc po niektórych wypowiedziach - to chyba nie każdego :)))

Pozdrowionka.
                    • wladi3 Re: Mam takie pytanko do Władka 22.12.05, 19:46
                      Każdy ma prawo wypowiadać się na każdy temat według swojej wiedzy .
                      Udowadnianie czegoś jest nonsensem . Te strony o rozwoju duchowym służą
                      Dzieleniu się sobą . Wysłuchałem Ciebie i przyjmuję Ciebie takim jakim jesteś -
                      nie komentuję tego , mam chyba prawo stać przy swoim zdaniu ?
                      Piszę tylko o tym co sam doświadczam i w Co Wierzę , nie krytykuję i nigdy nie
                      będę krytykował , mogę jedynie wyrazić mój żal gdy Ktoś mnie rani i nie
                      rozumie . Miłość Jest Nadrzędnym Przymiotem Stwórcy ! My Jego Dzieci tak długo
                      będziemy błądzić aż nie Poznamy Miłości !
                      Pozdrawiam Cię Crax w Duchu Miłości , Tolerancji i Wybaczania .
                      Kocham Cię Boże Ojcze ! Twój Syn Władek .
                      • crax Re: Mam takie pytanko do Władka 03.01.06, 17:05
                        wladi3 napisał:

> Każdy ma prawo wypowiadać się na każdy temat według swojej wiedzy .
                        > Udowadnianie czegoś jest nonsensem . Te strony o rozwoju duchowym służą
                        > Dzieleniu się sobą . Wysłuchałem Ciebie i przyjmuję Ciebie takim jakim jesteś
                        nie komentuję tego , mam chyba prawo stać przy swoim zdaniu ? Piszę tylko o tym
                        co sam doświadczam i w Co Wierzę , nie krytykuję i nigdy nie
                        będę krytykował , mogę jedynie wyrazić mój żal gdy Ktoś mnie rani i nie
                        rozumie. Miłość Jest Nadrzędnym Przymiotem Stwórcy ! My Jego Dzieci tak długo
                        będziemy błądzić aż nie Poznamy Miłości ! Pozdrawiam Cię Crax w Duchu Miłości ,
                        Tolerancji i Wybaczania . Kocham Cię Boże Ojcze ! Twój Syn Władek .
                        =================================

Dzięki za pozdrowienia. Jeszcze raz wyjaśniem ci, że ranić ciebie nie było moim
                        zamiarem. Tylko wiesz... twoja pasja nawracająca innych na katolicyzm skłoniła
                        mnie do zapytania ciebie o powody takiego postępowania.

P.S. A propos... W jednym ze swoich postów napisałeś, że idąc z bratem ulicą
                        napotkaliście księdza idącego z hostią... I uklęklnęliście przd nią na ulicy.
                        Wyjaśnij: jak ten ksiądz szedł? Z hostią wyciągniętą przed sobą? Trzymając ją w
                        rękach? Wyjaśnij, proszę, bo coś mi się zdaje, że fantazjujesz (nie chcę używać
                        słowa: "kłamstwo") Skąd wiedzieliście, że ma przy sobie Ciało Chrystusa?
                        Telepatia? Czy też może policyjny kogut u księdza na głowie? :))

Ciebie również pozdrawiam.
                        • wladi3 Re: Mam takie pytanko do Władka 04.01.06, 17:56
                          Pozdrawiam Cię Crax ! Od przedszkola byłem ministrantem , a więc dla mnie to
                          nie nowina jak wygląda ksiądz niosący Hostię,(to nie uszczypliwość) ale dla
                          Ciebie i innych wyjaśniam ,że taki ksiądz chociaż ubrany może być w płaszcz ma
                          na sobie komżę a na piersiach niesie w zawieszonej na szyi torbie ( nie
                          pamiętam fachowej nazwy ) z wyszytym krzyżem i inicjałami "Poświęcone
                          Komunikanty" , czyli Jezusa Chrystusa .
                          Ksiądz co parę krokow dzwoni małym dzwoneczkiem dając znak ,że idzie z
                          Chrystusem .
                          Co do nawracania Kogokolwiek , to powtórnie zaznaczam że założyłem to forum dla
                          ludzi o "szerokim " sercu , przede wszystkim , dla takich jak ja Cjrześcijan ,
                          ale i dla innych , którzy chcą się dzielić "Poznawaniem" Boga , a nie dla
                          politycznych waśni , lub sporów stricte religijnych.
                          Głoszę Jezusa Chrystusa Miłosiernego , Umiłowanego Syna Bożego i Naszego
                          Brata .
                          W Obliczu Bożej Miłości i Przebaczenia , nic nie znaczą dzielące nas różnice .
                          Najważniejsza , jest Miłość !
                          Nie dziwię się że mnie nie rozumiesz , wielu "prawowitych" Chrześcijan być może
                          nie może mnie zrozumieć .
                          Za czasów Chrystusa wielu uczonych nie mogło zrozumieć o czym ON Mówił .
                          Mówili :" Twarda jest Twa mowa" ,a przecież Jezus Chrystus mówił tylko o
                          Miłości i Przebaczeniu .
                          Pozdrawiam Cię Crax i Wszystkich i Każdemu Błogosławię , czyli życzę tylko
                          Dobrze i Przesyłam Dobrą Energię , Energię Miłości !
                          Kocham Cię Boże Ojcze! Twój Syn Władek.
                          • tessa18 Re: Mam takie pytanko do Władka 18.06.06, 22:11
                            Władku czemu opuściłeś żonę i córeczkę ,przecież ślubowałeś wierność ...
                            miłość ...i że cię nie opuszczę aż do śmierci.
                            Ten twój gest nie pasuje mi do twoich słów o miłości.
    • alekxis7 Re: Mam takie pytanko do Władka 07.02.06, 19:40
      witam
      WŁADKA.
      Mam wrazenie jesteś ALUMNEM i to są Twoje próby głoszenia
      HOMILII. To daje takie odczucia . Bo świetny i obrazowy masz
      sposób .słownego przedstawiania tego co chcesz aby inni zauwazyli to
      co chcesz żeby zauważyli... pozdrawiam . Nie miaŁam zamiaru kpic z
      CIEBIE..
      • wladi3 Re: Mam takie pytanko do Władka 09.02.06, 11:43
        Czy jestem Alumnem ? Nie jestem ! Raczej potwierdzam swoją osobą tezę o
        powszechnym Kapłaństwie świeckich Chrześcijan . Od dziecka interesowały mnie
        sprawy niezwykłe , fantastyka, telepatia , telekineza i wszystkie z tego
        gatunku . Marzyłem o nieśmiertelności , o podróżach w Kosmos o zgłębianiu
        zagadek Wszechświata . Mając ok. 30 lat trafiłem do wspólnoty Odnowy w Duchu
        Świętym . Tam pogłębiłem swoją wiarę a na "wylaniu Ducha Świętego " Jezus
        Powiedział do mnie :" Władku Kocham Ciebie w 100% , Potrzebuję Ciebie w 100% ,
        Pokochaj siebie ! Obdarzam cię Łaską Wiary ."
        Następne lata to lata ćwiczeń duchowych i Modlitwy . W ostatnim czasie
        odblokowanie pewnych zdolności i chęć głoszenia Drogi do Boga w Jezusie
        Chrystusie . Jezus Chrystus to Doskonały Człowiek i Syn Boga .
        Wszyscy "ochrzczeni" są wszczepieni w Chrystusa i mają ( mogą mieć ) taką samą
        MOC jak ON . Wystarczy Wierzyć ! Jezus powiedział do Piotra "...Chodż ... " a
        Ten Uwierzył Jezusowi i szedł po wodzie . W każdym chyba Cudzie Jezus
        mówił :" ... niech ci się stanie według twojej Wiary ..." , lub "... idż Twoja
        Wiara cię uzdrowiła ..."
        Czyż Jezus obdarzył mnie Wiarą tylko dla mnie ? Nie ! ON Kocha Wszystkie Swoje
        Dzieci - Siostry i Braci , ON chce abym o tym mówił i pisał . Jezus żył kiedyś
        na tym świecie ale Chce również żyć w Sercach Dzieci Bożych , w nas Chce Kochać
        i Działać , pomagać innym .
        Paradoks Droga Alekxis7 - żyję w grzesznym w oczach ludzi i Kościoła związku
        ale Kocham Boga Nade Wszystko !Kocham również Wszystkie Dzieci Boże i Całe
        Stworzenie . Chcę również głosić że powinny nastąpić zmiany w KK , w którym
        Trwam , gdyż wiele poranionych Dzieci Kościoła Cierpi nie mogąc przyjmować
        Komunii Świętej . Założyli nowe rodziny bo w poprzednich związkach
        choć "Prawych" - nie znależli Miłości !
        Opisywałem już moją wizję - sen sprzed kilku lat ( jeszcze gdy w ogóle nie
        myślałem abym mógł opóścić żonę i moją Ukochaną Córeczkę , a raczej myślałem
        lecz ze względu na Wiarę nigdy bym wtedy tego nie uczynił ) . Skrótowo : Jezus
        przyszedł do mnie osobiście gdy czekałem na Komunię Świętą , za chwilę Kapłan
        rozdawał Komunię Św. i mnie ominął . Wtedy nie wiedziałem co to znaczy . Gdy
        spotkałem Miłość swego życia i odszedłem od żony po 22 latach chorego związku
        bez Miłości Zrozumiałem że Bóg Który Jest Miłością - nie karze człowieka za
        Prawdziwą Miłość ! W KK nastąpią już niedługo zmiany , które zmienią podejście
        do tej sprawy .
        Pozdrawiam Wszystkich zwłaszcza Tych , Którzy Cierpią między innymi z tych
        powodów że nie mogą przyjmować Komunii Świętej . Jestem pewien że Bóg Który zna
        serce każdego Swego Dziecka Wie co jest Prawdą i nie osądza z pozorów jak
        ludzie . Jezus w takich przypadkach Sam Duchowo przychodzi do Człowieka i go
        Umacnia ! Przesyłam Wam Energię Miłości !
        Kocham Cię Boże Ojcze w Twoim Synu Umiłowanym Jezusie Chrystusie - Którego
        Obrazem Miłości Pragnę się Stać . Twój syn Władek.
        • depresyjka4 Władzio nie przejmuj sie tymi bzdurami które 08.07.06, 15:39
          oni wypisują! bądź sobą i nigdy sie nie zmieniaj!
          ja tam lubie czytać Twoje wypowiedzi i nie przeszkadzaja mi wykrzykniki i duze
          litery.
          pozdrawiam Cie Władku gorąco!
          Twoja siostra Ewa :)
          • wladi3 Re: Władzio nie przejmuj sie tymi bzdurami które 08.07.06, 21:46
            Pozdrawiam Cię Ewo :)))
            Co u Ciebie Siostrzyczko ? Przesyłam Tobie i wszystkim Dzieciom Boga Energię
            Miłości .
            Kocham Cię Boże Ojcze i Dziękuję ! TY wiesz za co ! Władek .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka