tessa18 18.06.06, 22:15 Tą drogę objawił sam Jezus mówiąc:"Ja jestem drogą i prawdą i życiem nikt nie przychodzi do Ojca jak tylko przeze mnie". Władku ,czy się z tym zgadzasz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wladi3 Re: droga do Boga jest jedna 20.06.06, 09:49 Dla mnie wszczepionego w Jezusa Chrystusa jest to jasne , lecz nie zapominaj drogi bracie że Jezus to mówił do członków narodu Wybranego . A sensem posłania na swiat uczniów było i jest głoszenie Dobrej nowiny . Przez wieki Bóg objawiał sie na różne sposoby innym narodom tez , a w ostatnich czasach objawił się najpełniej w swoim Synu Jezusie Chrystusie ! Odpowiedz Link Zgłoś
tessa18 Re: droga do Boga jest jedna 20.06.06, 12:43 Czy znaczy to,że droga do Ojca innych ludzi,tzw pogan może pomijać osobę Jezusa? Czy apostoł Paweł głosząc poganom na Areopagu pominął osobę Jezusa? Nie,głosił im Jezusa. Dzieje Apostolskie 17:31 Zaś w Jana 3:36 czytamy: "Kto wierzy w Syna ma życie wieczne ,kto jest nieposłuszny Synowi ,nie ujrzy życia,lecz pozostaje na nim srogi gniew Boży". Więc drogi wladi3,inna droga do Ojca niż ta którą wskazał sam Jezus nie istnieje Jeśli ktoś szuka drogi poza osobą Jezusa ,to szuka nie tam gdzie należy szukać. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13190 Odpowiedz Link Zgłoś
wladi3 Re: droga do Boga jest jedna 20.06.06, 13:26 Paweł głosił Ewangelie poganom - czyli wierzacym w bożki , a nie w Jednego Boga Stwórcę Świata ! A co z tymi ludami , które wierzą w Jedynego Boga tylko nazywaja GO w swoim języku inaczej ? Czyz my Chrzescijanie mozemy być na tyle aroganccy , że mamy powiedzieć np. wierzącym w Jedynego Boga w religii Islamu , że ich droga i wierzenie jest błedne ? A czy wiesz kto jest założycielem Islamu ? Myślę ze wiesz ! Syn Abrahama i nałożnicy Hagar , wygnany z narodu wybranego aby nie było rozdwojenia władzy . Czyż Biblia nie mówi , że Hagar ukazał się anioł Jedynego Boga i powiedział że z Ismaela powstanie wielki naród ? Cóz wiesz jak objawiał się Bóg w innych narodach ? Zaznaczam Jedyny i Prawdziwy Bóg a nie bożki ? Wiara w Jezusa to Cudowny dostęp do Ojca w Jego Synu Jezusie Chrystusie i zaproszenie do współkrólowania w przyszłym Królestwie . Kto zas wierzy w Jedynego Boga Ojca ale nie miał możliwości zapoznania się z Chwałą jaka mamy w Jezusie i trwa w wierze w Jedynego Boga ale w innej religii - to myślisz że będzie potępiony ? A może miał głoszona Dobra Nowine ale osoba , osoby głoszące dały zły przykład i dlatego nie uwierzyli ? Jak myślisz kto za to odpowie przed Jezusem ? Pozdrawiam w Miłości Jezusa ! Kocham Cię Boże Ojcze ! Władek . Odpowiedz Link Zgłoś
tessa18 Re: droga do Boga jest jedna 21.06.06, 20:21 My i nasz pogląd władi tu się nie liczy.Liczy się pogląd Boga. On naprawdę wie kto należy do niego.I zapisał tą prawdę w swym słowie. Tylko my czasem niedowierzamy temu słowu. Komu więc zaufasz słowu samego Boga,czy poglądom ludzi na dany temat? Sam Bóg powiedział,że jego myśli ,to nie nasze myśli.Musimy ,jeśli chcemy być kiedyś potomstwem Bożym ,nauczyć się myśleć po Bożemu a nie po ludzku. Do tego trzeba pokory. Biblia uczy,że jedyny prawdziwy Bóg objawił się tylko jednemu narodowi Izraelowi z którym zawarł Przymierze.Innym narodom się nie objawił. To Szatan zwodzi "cały świat" także przy pomocy fałszywej religii.Jana 5:19 Jak to było za czasów pierwszych chrześcijan? Głosili oni ewangelię wszystkim ówczesnym narodom,wielu pogan wtedy się nawróciło do jedynego Boga Jehowy.Ale większość nie. Sam Jezus powiedział,że "niewielu znajduje drogę życia".Jest to droga wąska i kręta,a na końcu niej jest ciasna brama .Niwoielu ludzi żyjąc dziś w wygodnym świecie zdobywa się na poświęcenia.Większośc pragnie używać życia,a nie przejmują się Bogiem. Czy Bóg musi wszystkich zbawić,nawet tych co odrzucają jego orędzie? Odpowiedz Link Zgłoś
wladi3 Re: droga do Boga jest jedna 22.06.06, 14:00 A kto nam powie , że myślimy już po Bożemu ? Człowiek nam nie powie , bo myśli po ludzku , więc kto ? Biblię każdy tłumaczy po swojemu i nie ma jednej interpretacji - więc kto będzie wyznaczał że myślimy dokładnie jak Bóg ? Nawet wierzący w Chrystusa my wszyscy niektóre słowa Naszego Pana Jezusa Chrystusa tłumaczymy inaczej - więc kto ma rację ? Dla mnie ma rację moje serce , które mówi że Bóg JEST Miłością i w Miłości jest wytłumaczenie każdego słowa z Biblii ! Bóg wybrał jeden naród aby przygotować cały świat /przez ten naród/ na przyjście Jego Miłości w Osobie Jego Syna Jezusa Chrystusa . Jednak przez tysiące lat - nie objawiał się innym narodom ? Skąd zatem w każdej religii te same nauki o czynieniu dobra , o Miłości i o karze za zło ? Bóg JEST Jeden i Ten Sam i Objawiał sie też w innych kulturach i religiach a naród Wybrany przygotowywał aby w nim Objawić się Najpełniej - najpierw Sam - potem przez Swego Syna Jezusa Chrystusa . A Objawienie to głosi Boga Który choć JEST potężny i sprawiedliwy - to JEST przede wszystkim Miłością i tylko Miłością ! Już w Starym Przymierzu Bóg Ojciec Przebaczał i był cierpliwy dla grzeszników i chciał nauczyć Naród Wybrany najważniejszej rzeczy - Zaufania do Boga Ojca ! Uczył Wiary ! Uczył , że każdy grzesznik gdy zwrócił sie do Boga - nigdy nie został opuszczony !Mogę Tobie Bracie wyszukać w Biblii niejeden przykład , kiedy Bóg mówił że wybrał sobie w innym narodzie kogoś aby wykonał np. Jego pomstę na ludzie wybranym za odstępstwa . A wspomnij króla babilońskiego , który myślał że cały świat jest jego , jak został ukarany i stracił rozum . Czyż nie mówi Biblia , że choć nie z narodu wybranego - po latach ten król odzyskał rozum i chwałę , gdyż Uznał Boga ? Jedynego i Prawdziwego ? naszego Umiłowanego Ojca ? Ile lat to było przed Chrystusem ? Czyż więc Bóg Objawiał się tylko narodowi Izraelskiemu ? A trzej mędrcy ze wschodu ? Wyznawcy innych religii , a przeciez wyznawcy Jedynego Boga przyszli złożyć chołd Jego Synowi zrodzonemu w ciele ludzkim . Czyż o tych i innych przykładach nie mówi Pismo ? Myśl Sercem Bracie i myśl sam - nie można ślepo słuchać badaczy pisma - trzeba czytać , badać i rozumieć a wszystko oczyszczać przez serce . Ja jestem grzesznym człowiekiem a Kocham naprawdę wszystkich ludzi na świecie . Błądzą ? Ja też ! Mylą się ? Ja też ! Szukają Boga ? Ja też ! W Biblii wszystkich nazywa Bóg swoimi dziećmi ! Więc ja nazywam wszystkich moimi siostrami i braćmi . Mówi Pismo , że będziemy - jak Bóg gdy nie bedziemy osądzać ,lecz Kochać - jak Bóg Ojciec ! Ja więc tak Chcę ! Osąd zostawiam Ojcu . Ja chcę z bratem i siostra mówić o Bogu Ojcu , razem iśc i rozmyślać o Jego Miłości ! Dzielić się doświadczeniami i Kochać i tylko Kochać !Głosić Jezusa ukrzyżownego z Miłości dla grzeszników i głosić Jego Przebaczenie i Usprawiedliwienie ! Jeżeli tak będziemy postępować - a my mamy rację brat lub siostra to zobaczą i z czasem Uwierzą Jezusowi , w Którym żyjemy i Jesteśmy . Nie można nic nikomu narzucać - poza jednym - Miłość ! I jeszcze raz Miłość ! Kocham Cię Boże Ojcze ! Władek . Odpowiedz Link Zgłoś
tessa18 Re: droga do Boga jest jedna 22.06.06, 21:26 Kto ma rację? Ci ,którzy postępują tak jak Jezus."Nic nie mówił od siebie tylko to,co mu Ojciec powiedział. Zauważ aladi,jak interpretują Biblię różne wyznania.Czy w swoich interpretacjach kierują się włąsnym zdaniem na dany temat,czy INNYMI wypowiedziami Biblii. Po tym można rozpoznać czy interpretacja Biblii Jest właściwa . "Wykładnie należą do Boga"-tak powiedział Józef do faraona objaśniając mu sen. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: droga do Boga jest jedna 01.07.06, 18:19 wladi3 napisał: > Dla mnie wszczepionego w Jezusa Chrystusa jest to jasne , lecz nie zapominaj > drogi bracie że Jezus to mówił do członków narodu Wybranego . > A sensem posłania na swiat uczniów było i jest głoszenie Dobrej nowiny . Przez > wieki Bóg objawiał sie na różne sposoby innym narodom tez , a w ostatnich > czasach objawił się najpełniej w swoim Synu Jezusie Chrystusie ! Sądzę, że dróg do Boga jest wiele, byleby prowadziły one w myśl zasady "miłuj bliźniego swego", co jednak nie znaczy, że nie trzeba się przeciwstawiać z całą mocą tym ideologiom, które, zwłaszcza powołując się na Boga, głoszą, lub wspierają nietolerancję i nawołują do przemocy. Szalom :) Odpowiedz Link Zgłoś
wladi3 Re: droga do Boga jest jedna 04.07.06, 08:47 Szalom . Przeciwstawiać z całą mocą - ale tylko mocą Miłości - aby nie stracić sił i lat w niepotrzebnej walce . Biblia mówi : Zaufaj Panu a ON Sam walczyć będzie za ciebie . To nie jest łatwy problem . Pozdrawiam w Miłości naszego Ukochanego Boga Ojca ! Kocham Cię Boże Ojcze ! Władek . Jestem cząstką Boga ! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29975 Odpowiedz Link Zgłoś
crax Przyjmijmy, że Bóg istnieje... 23.06.06, 01:37 Wyjaśnijcie mi w takim razie, dlaczego i z jakiej racji ja mam go czcić? Za to, że mnie stworzył? Wolne żarty. Moglibyście mi to wyjaśnić? P.S. Tylko proszę o jedno: bez cytatów z Biblii, bez uzywania niezrozumiełego dla mnie, napuszonego języka i bez argumentów typu "bo tak jest nakazane". Normalnie, prosto, jak partyzant z czekistą. Wyjaśnijcie. Odpowiedz Link Zgłoś
wladi3 Re: Przyjmijmy, że Bóg istnieje... 23.06.06, 10:55 Wyjaśnię Tobie to w sposób nietypowy ,jednak dziś wyjeżdżam oddać Cześć mojemu ziemskiemu Ojcu , przez nawiedzenie jego grobu .Tam rozmawiam z Nim w Duchu . On żyje w Bogu i mam z Nim kontakt , tak jak z Bogiem Ojcem - przez Wiarę i Miłość ! Dlaczego czcimy naszych Rodziców ? Dlatego że ich Kochamy , jesteśmy Im wdzięczni za życie , trud wychowania , za okazaną nam Miłość za pomoc w życiu . Człowiekowi , który nie doznał prawdziwej Miłości od Rodziców , lub Rodzica ziemskiego - trudno Uwierzyć i czcić Boga jako Ukochanego Ojca ! A ON tak bardzo nas Kocha i jest Cierpliwy . Nie narzuca sie ze swoja Miłością ! Nie chcesz Synku mnie Kochać ? Trudno - Ja Cię Kocham i zawsze Czekam ! Kocham Cię Boże Ojcze ! Władek . Odpowiedz Link Zgłoś
tessa18 Re: Przyjmijmy, że Bóg istnieje... 29.06.06, 23:13 Wszystko stworzył Bóg,on jest Stwórcą całego Wszechświata. Ludzie zwykli czcić innych ludzi za ich dzieła ,a przeciez Bóg dokonał najwspanialszego dzieła -on powołał do istnienia WSZYSTKO. Ludzie zwykli czcić wspaniałych twórców dzieł sztuki ,malarzy malujących piękne pejzaże lub portrety. A przecież oni tylko kopiują sam oryginał którego Twórcą jest Bóg. Kto jest wrażliwym człowiekiem na piękno przyrody powinien za to piękno czcić Stwórcę. Odpowiedz Link Zgłoś