Gość: giga uciekac od tpsy IP: *.tele2.pl 02.02.04, 22:26 Uciekac od TPSa jak najdalej. Z ich uslug internetowych juz dawno zrezygnowalam. Teraz poszukuje innego operatora tel. okazuje sie ze Netia nie wszedzie dziala. a wiekszosc pozostalych operatorow oferuje tylko polaczenia miedzymiastowe lub miedzynarodowe. czy ktos w koncu powaznie zagrozi TPSA?. mam nadizje ze juz wkrotce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizard Re: uciekac od tpsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 12:14 Gość portalu: giga napisał(a): > Uciekac od TPSa jak najdalej. Z ich uslug internetowych juz dawno > zrezygnowalam. Teraz poszukuje innego operatora tel. okazuje sie ze Netia nie > wszedzie dziala. a wiekszosc pozostalych operatorow oferuje tylko polaczenia > miedzymiastowe lub miedzynarodowe. > czy ktos w koncu powaznie zagrozi TPSA?. mam nadizje ze juz wkrotce. hehehe pobożne życzenie na zbudowanie sieci szkieletowej na terenie całego kraju potrzeba lat że o forsie nie wspomnę więc nie śmiej nawet mażyć o tym. No może gdyby PKP sprzedało swoją sieć światłowodową jakiemuś dużemu operatorowi z zachodu to by coś wyszło , ale jak znam życie to jak dojdzie do ewentualnej sprzedaży to kupcem będzie telekomuna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TP-idiot Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.plusgsm.pl 02.02.04, 22:48 Panu Prezesowi wydaje się że ta usługa działa chyba wtedy kiedy spi i nie dzwoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEK Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 23:04 Co On gada.Jakie usprawnienie monterów. Już dawno monterzy nie instalują Neostrady. jest samoinstalacja przez abonentów.Chyba nie informują jego co się dzieje na dole, a na górze pełne somouwielbienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki informatyk Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.tychy.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 22:20 Hehe, jest taka opowiesc: szef ekipy wdrozeniowej pyta sie technika: - ile Panu zajmie ten projekt? - No jakby sie mocno sprezyc, to tak okolo roku na wersje podstawowa, a potem moze z pol na pelna. Szef technikow przekazuje szefowi grupy: potrzebujemy niecaly rok. Szef grupy do szefa projektu: tak niecale dziewiec miesiecy, bo musimy miec czas na dokladne przetestowanie. Szef projektu do dzialu reklamy - troche ponad pol roku, ale mozemy sie sprzyc i bedzie krocej. A reklama pisze - caly system w 3 miesiace... A moral z tego taki: im dluzsza drabina, tym trudniej ja w pionie utrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.04, 23:32 Mam nadzieję na kolejne orzeczenie Urzędu Antymonopolowego.Tym razem za tupet,bezczelność i tzw.dobre francuskie samopoczucie miliard PLN kary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek TP SA: to komunistyczny SKANDAL... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.02.04, 01:55 masakra o ktorej jeszcze w zyciu nie slyszalem! Przeczytalem wszystkie Wasze opinie i wlosy mi deba stanely; no po prostu mi sie nie chce wiezyc... Za 90 dni wchodzimy do Unii (?!?!?); < ale ktorego roku?; HE HE> Mieszkam w Monachium; 18 miesiecy temu zalozylem: (tu U W A G A !!!) FlateRate + DSL. (Firma 1&1) Czekalem 4 tygodnie; zainstalowalem sam, bo dostajesz specjalny Software i instalujesz; FlateRate to rodzaj stalego lacza, a DSL ma przepustowosc 768 kBit/s; To co robi Tepsa z Klientami, to "zaproszenie" do rozwiazanie umowy; Szukajcie konkurencji, i to bardzo szybko...; jak poczuja gwaltowny odplyw gotowki to moze sie cos zmieni. pozdrawiam tomek Ps. a tepsa nie ma Emaili; zawalic ich skargami na smierc !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: TP SA: to komunistyczny SKANDAL... IP: *.tychy.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 22:27 co do emaili, to im pewnie serwer pocztowy chodzi jak blekitna linia :) costam dotrze, cos nie tam gdzie powinno, a cos zostanie na serwerze na zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.tychy.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 22:24 Ja proponuje inna kare - miesiac pracy charytatywnej na rzecz abonentow. 100% ze zadziala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janko walski IDEA to takie same g0wno IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 02.02.04, 23:42 Podobne poziom uslug oferuje IDEA , dodzwonic sie do ich BOKu nielatwo - ostatnio przez dwa dni slyszalem "przepraszamy, na wszystkich liniach sa konsultacje, sprobuj ponownie pozniej". Na odpowiedz na reklamacje czekam 3 miesiace. Niedaleko pada jablko od jabloni ( w koncu to spolka -corka TelePsa) Odradzam wszystki korzystanie (wszystkie ich nowe gowniane reklamowki to sciema) np. naliczanie jednosekundowe - ok, ale zaplac 25 / miesiac; 12 godzin za darmo , ale za prawie stowe - platne z gory i tylko do IDEI !!!0 Kto tam ma komore - radze uciekac jak najpredzej, pozdro jankoW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiecej co na to CZABAN?? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 00:49 chyba nie wytrzyma i wygranie im znowu Odpowiedz Link Zgłoś
b4rtek Re: co na to CZABAN?? 04.02.04, 11:47 > chyba nie wytrzyma i wygranie im znowu I znów sp*****li im święta! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blorkon ale jaja IP: 217.153.134.* 03.02.04, 01:43 Mnie, na ten przykład, ostatnio ostrzeżenie o sprawie sądowej przysłała firma, która przejęła moje długi od Te Psy. A jeszcze dwa miesiące temu miałem zablokowany telefon, bo zalegałem z opłatą za listopad 2002(!). Ale wysłałem im faksem w trzy miejsca potwierdzenie zapłaty (po trzykrotnej konsultacji z cichociemnym na infolinii - "przykrominiewiemjaktosiestało"). A dodzwonienie się tam zajęło mi ze dwa tygodnie. A potem znów do konkretnej osoby w dziale windykacji: - "przykro mi zalega pan za listopad i styczeń 2002" (!) Znów do banku - potwierdzenia przelewów - faksy do windykacji. Po dwóch miesiącach jakoś z łaski włączyli telefon, bo chyba sami się już utopili w papierach i niewiedzy. Albo dlatego, że po raz drugi zapłaciłem za te miesiące -i faksowałem im już potem po dwa potwierdzenia.... Właśnie listonosz wręczył mi pismo przedpozwowe: "zalega na kwotę.... opłaty telefoniczne za styczeń i listopad 2002"!!!! Język polski jest przebogaty, ale słów komentarza nie umiem wymyślić. Może ktośmi pomoże to jakoś lakonicznie ująć. Pozdrawiam Urzędy Skarbowe. Blorkon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moka Bzdura!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 09:43 Co za bzdura! Nadal absolutnie nie można się tam dodzwonic!!!!!!Juz naprawdę serdecznie mam dość tepsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Bzdura!! IP: *.netshare.krosno.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 11:38 No to czemu jeszcze ich utrzymujesz? Dziękujesz im (z miesięcznym wypowiedzeniem) za współpracę. Dla pewności likwidujesz polecenie zapłaty w banku, aby "przez pomyłkę" nie pobierali abonamentu przez następne pół roku. Jest to realne zagrożenie, bo w moim przypadku próbowali pobrać abonament za kolejny miesiąc po rozwiązaniu umowy, ale po "łagodnej perswazji" w biurze obsługi wreszcie rozliczyli zakończenie umowy. Co do problemów z żądaniem powtórnego uiszczenia zapłaconych rachunków, który to wątek często pojawiał się w wielu wypowiedziach, to jeśli wyjaśnienia nie skutkują, należy sprawę potraktować jako usiłowanie wyłudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cube Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 11:23 Chocbym mial wysylac golebie z wiadomosciami to nie zaloze telefonu w tej !@#$%! telekomunie. Co do nowej wersji neostrady to 1/4 przepustowosci i limit przesylanych danych za 1/2 lub nawet 2/3 dotychczasowej ceny to po prostu smiech na sali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 11:42 Nie daję wiary zapewnieniom tepsy. Sam jestem ofiarą ich nieudolności i braku kompetencji. Pozostaje mi Netia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pascal kiepski zarząd IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 12:14 Tłumaczenia przedstawicieli TP mozna włożyć między bajki, jedynymi przyczynami totalnego załamania się obsługi klientów w tej firmie jest całkowita ignorancja i niekompetencja niektórych członków zarządu i dyrektorów Pionów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: infor Re: zero kompetencji IP: *.wssk.wroc.pl 03.02.04, 15:19 z wypowiedzi szefów w tej firmie wynika, że przyczyną kłopotów jest niewydolność systemu informatycznego nie przystosowanego do tak dużej ilości zleceń, jest to oczywista nieprawda bo duża ilość zleceń wynika z niezałatwianie spraw w terminie co powoduje , że klienci w tej samej sprawie kilkakrotnie dzwonią do Błękitnej Lini. Gdyby nie było potrzeby monitowania w nie załatwionej sprawie nie byłoby takiego natężenia wywołań systemu i byłby on wydolny. Kto tego nie rozumie, nie nadaje się do kierowania nawet własnymi sprawami a tym bardziej tak duża firmą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 15:42 Co ten Francuz p..doli? Przeciez 128 kbps to zaden szerokopasmowy internet :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniecierpliwiony Re: TP SA: do końca lutego chcemy zrealizować wsz IP: *.chello.pl 03.02.04, 22:15 dzisiaj przez dwadzieścia minut nie połączyłem się do błękitnej linii- od 18 do 18,20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quak Wolniejszy transfer ??? IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.04, 06:20 no jezeli zmiana z 768 kbit/s na 1,5 Mbit/s oznacza w Deutsche Telekom zmniejszenie transferu, to ja chyba nie umiem liczyc. W Deutsche Telekom nie ma oferty wolniejszego transferu przez lacze DSL niz 768 kbit/s. Noch chyba ze przedtawiciele TPSA nie odrozniaja DLS od ISND, ktory na 128 kbit/s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek dobra rada.. na drzewo.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.04, 00:11 Dobra rada... - rezygnujemy z usług kochanego monopolisty, (jeśli jest jakaś konkurencja) - Internet ciągniemy z kablówki lub przez radio (średnio za połowe ceny) - konsultantom z tandetnej imitacji biura obsługi klienta (błękitna linia) grzecznie oznajmiamy gdzie może nas cala firma, łącznie z zakochanymi w sobie prezesami pocałować (dla pewności można wysłać maila biuro.prasowe@telekomunikacja.pl) Odciąć chłopaków od kasy, będą zapierdalać jak pszczółki. Odpowiedz Link Zgłoś