koham.mihnika.copyright czemu ojciec doktor dyrektor nie zainwestuje forsy 20.01.10, 13:12 na stocznie? uchroni miejsca pracy a "Jedyna" przemianuje sie na "Geotermalna Gorzka" lub "Monsignore Nadziany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sucho i kaczo Re: czemu ojciec doktor dyrektor nie zainwestuje IP: 132.170.64.* 20.01.10, 16:53 Pamietaj, ze (zazwyczaj) "ojciec" R. na co innego kwestuje/zbiera, a w co innego inwestuje! P.S. Potwierdzam to co napisalo juz kilkanascie osob na forum - obecne wyroby "Wedla" zawieraja zbyt duzo cukru, czasem sa "mdle"... Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Narzekacie na smak 20.01.10, 13:15 Ale przecież teraz liczy się zysk, a nie smak. Zgodnie z przykazaniem balcerowiczów i gospodarki wolnorynkowej właściciela powinien interesować tylko zysk jaki przynosi firma. A rezultatem się okruszki i zamiecione resztki z produkcji wafli oblane wyrobem czekoladopodobnym, zawinięte w piękny papierek i reklamowane jako wyrób wielce wykwintny. Cena też jest niemała, jak to na wyrób wykwintny. Nazwa też jakaś taka dziwna, jakby połączenie Ferrari z Rupieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sucho i kaczo Re: Narzekacie na smak... IP: 132.170.64.* 20.01.10, 16:57 "Ale przecież teraz liczy się zysk, a nie smak." Firma, ktora produkuje produkty niesmaczne moze utracic tez i zysk (to do "nie-myslacego szarego czlowieczka")! P.S. Trzeba cierpiec na jakas straszliwa obsesje, by oblicze Balcerowicza dostrzegac nawet na tabliczce czekolady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Narzekacie na smak... IP: *.stk.vectranet.pl 20.01.10, 17:08 A która to firma splajtowała? Było mnóstwo afer z mięsem, żelatyną, nabiałem i co? A nic, firmy mają się jeszcze lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel Re: Narzekacie na smak 21.01.10, 11:34 Co za bzdury..? Jesz co chcesz, to że mamusia cie skarmiała wafelkami od wedla to nie narzekaj bo sie ośmieszasz. Jak chcesz jedz marchewke i kartofle. Przynajmniej bedziesz miał zdrowiej. A wedel to dawno przebrzmiała bajka. Ani czekolada ani wafelki im nie wychodzą i nigdy nie wychodziły. Te ich czekolady sa tylko dla babć które już dawno straciły smak i jedyne co czują to słodkie pod herbatke. Nawet sklep wedla w warszawie choć przygniata rozmachem to sprzedają tak badziew albo czekolady robione na Lindta za parenaście złotych co wogóle jest paranoją bo i tak lepiej kupić Lindta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falsze Barclays mial przejac Cadbury? falsze.blox.pl IP: 62.189.61.* 20.01.10, 13:27 falsze.blox.pl - newsy alternatywne Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Jak się uchronić przed wrogim przejęciem 20.01.10, 16:20 Recepta jest prosta: nie wchodzić na giełdę. Pozostawić firmę w naprawdę prywatnych rękach. Albo przynajmniej pozostawić pakiet kontrolny. Naprawdę nie każda firma musi być ogólnoświatowa i notowana na giełdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke patrzcie teraz Kraftowi na ręce 20.01.10, 18:24 Po przejęciu będzie się starał maksymalnie osłabić Wedla aby po ewentualnej sprzedaży nie stanowił już dla niego żadnej konkurencji. Mam nadzieję że UOKiK będzie miało na to oko. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel 100% cukru w cukrze 21.01.10, 11:27 Czyli w wyrobach Wedla będzie można się doczekaj jeszcze więcej cukru w cukrze. Wszak tak robią zachodnie koncerny których wyroby zamiast jakości i smaku są coraz słodsze. Czego w końcu wymagać gro populacji chce żeby było słodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson I to jest właśnie wasz chory kapitalizm. 21.01.10, 11:32 Polskie firm, kondycja polskiej gospodarki, byt polskich pracowników, wszystko jest w łapskach globalnych korporacji i całkowicie zależne od ichniejszego widzi-mi-sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Willy Re: I to jest właśnie wasz chory kapitalizm. IP: *.as.kn.pl 15.09.10, 19:21 Dziwisz się "tornson" dziś nas już zniszczyli bez ni ka kich,ba,sami dajemy na to przyzwolenie.A żywność? gdzie prawie wszystko co jadalne i do picia to zawiera same E-,E-,E-,E-....,.Obecnie doszły legalne dopalacze jako wzmacniająca pożywka,witaminy rozwoju dla młodego pokolenia i za prę lat jako Naród znikniemy jak kamfora.Dziwię się,że mamy tylu mądrych,dobrze wykształconych ludzi i nikt na to wszystko w jakiś sposób nie zareaguje.A może o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz Kraft kupuje Cadbury, Wedel idzie pod młotek 22.01.10, 20:21 Czy w polsce jest jeszcze coś polskiego ,pewnie już jestemi amerykańskimi niewolnikami ,czyli biali murzyni,to dlatego mamy problemy z vizami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beduin Kraft kupuje Cadbury, Wedel idzie pod młotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 16:05 kasiu z mini eggsa kiedy opuścisz ten dział nierobie?weż tez kaczoraka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZ Kraft kupuje Cadbury, Wedel idzie pod młotek IP: 91.206.210.* 10.04.10, 10:17 PEWNIE MI NIE UWIEZYCIE ALE MOJA CICIA WYSZŁA ZA ANGLIKA A ON MIAŁ SYNA BIZNES MENA KTÓRY KUPIŁ WEDLA I ZROBIŁ PEPSI KOLE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Kraft kupuje Cadbury, Wedel idzie pod młotek IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.11, 22:09 obecne ptasie mleczko jest do dupy nie wiem kto obecnie zarządza Wedlem ale te smaki z zachodu to nie to to bylo obecnie czekolada jest zajebiscie słodka jak wszystkie badziewia z zachodu stary smak ptasiego mleczka był o wiele lepszy czekolada byla goszka i lepiej współgrała z nadzieniem a obecnie to już nie jest to jest ulepek wiecej nie kupie a szkoda bo polskie to bylo a teraz piepszony siajs to bląd ze ciule sprzedali tym obecnym włascicielom oni nie znalą naszych smaków to wedel spadl na poziom zachodi a tam zawsze był siajs pozdrawiam i bede sie musiał obyc ptasim mleczkiem wedla to juz nie to Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Co za durnota dopuszczać do wrogich przejęć.! :o/ 01.12.11, 09:32 Jankesi to geopolityczny rywal Europy, by nie powiedzieć że wręcz wróg, nie można pozwalać by europejskie firmy były przejmowane przez jankeskie koncerny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Kraft kupuje Cadbury, Wedel idzie pod młotek IP: *.scansafe.net 01.12.11, 14:39 Słodycze w Anglii (Cadbury) są właśnie takie obrzydliwie przesłodzone i o sztucznym smaku, nawet anglicy na to narzekają. Muszę przyznać, że Wedlowskie ptasie mleczko nadal mi bardzo smakuje i nie jest akurat bardzo słodkie, alpen gold jest słodsze. Ale generalnie ze słodyczy króluje dla mnie tylko Wawel. Najlepszy na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 sztandarowa prywatyzacja? 04.02.13, 20:59 Tak to jest kiedy krajem rządzi hołota. A Wedel powinien trafić do dawnych właścicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania27 Cadbury w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.13, 00:59 Coś dla fanów (takich jak ja:) słodyczy Cadbury: Cadbury Odpowiedz Link Zgłoś