Dodaj do ulubionych

Kraft kupuje Cadbury, Wedel idzie pod młotek

• koham.mihnika.copyright czemu ojciec doktor dyrektor nie zainwestuje forsy 20.01.10, 13:12
      na stocznie?
      uchroni miejsca pracy a "Jedyna" przemianuje sie na "Geotermalna Gorzka" lub
      "Monsignore Nadziany?
      • Gość: sucho i kaczo Re: czemu ojciec doktor dyrektor nie zainwestuje IP: 132.170.64.* 20.01.10, 16:53
        Pamietaj, ze (zazwyczaj) "ojciec" R. na co innego kwestuje/zbiera, a
        w co innego inwestuje!

P.S. Potwierdzam to co napisalo juz kilkanascie osob na forum -
        obecne wyroby "Wedla" zawieraja zbyt duzo cukru, czasem sa "mdle"...
    • myslacyszaryczlowiek1 Narzekacie na smak 20.01.10, 13:15
      Ale przecież teraz liczy się zysk, a nie smak. Zgodnie z przykazaniem
      balcerowiczów i gospodarki wolnorynkowej właściciela powinien interesować
      tylko zysk jaki przynosi firma.
      A rezultatem się okruszki i zamiecione resztki z produkcji wafli oblane
      wyrobem czekoladopodobnym, zawinięte w piękny papierek i reklamowane jako
      wyrób wielce wykwintny. Cena też jest niemała, jak to na wyrób wykwintny.
      Nazwa też jakaś taka dziwna, jakby połączenie Ferrari z Rupieciem.
      • Gość: sucho i kaczo Re: Narzekacie na smak... IP: 132.170.64.* 20.01.10, 16:57
        "Ale przecież teraz liczy się zysk, a nie smak."

Firma, ktora produkuje produkty niesmaczne moze
        utracic tez i zysk (to do "nie-myslacego szarego
        czlowieczka")!

P.S. Trzeba cierpiec na jakas straszliwa obsesje,
        by oblicze Balcerowicza dostrzegac nawet
        na tabliczce czekolady...
        • Gość: fred Re: Narzekacie na smak... IP: *.stk.vectranet.pl 20.01.10, 17:08
          A która to firma splajtowała? Było mnóstwo afer z mięsem, żelatyną, nabiałem i co? A nic, firmy mają się jeszcze lepiej.
      • gelbigel Re: Narzekacie na smak 21.01.10, 11:34
        Co za bzdury..? Jesz co chcesz, to że mamusia cie skarmiała wafelkami od wedla
        to nie narzekaj bo sie ośmieszasz. Jak chcesz jedz marchewke i kartofle.
        Przynajmniej bedziesz miał zdrowiej. A wedel to dawno przebrzmiała bajka. Ani
        czekolada ani wafelki im nie wychodzą i nigdy nie wychodziły. Te ich czekolady
        sa tylko dla babć które już dawno straciły smak i jedyne co czują to słodkie pod
        herbatke. Nawet sklep wedla w warszawie choć przygniata rozmachem to sprzedają
        tak badziew albo czekolady robione na Lindta za parenaście złotych co wogóle
        jest paranoją bo i tak lepiej kupić Lindta
    • Gość: falsze Barclays mial przejac Cadbury? falsze.blox.pl IP: 62.189.61.* 20.01.10, 13:27
      falsze.blox.pl - newsy alternatywne
    • and_nowak Jak się uchronić przed wrogim przejęciem 20.01.10, 16:20
      Recepta jest prosta: nie wchodzić na giełdę. Pozostawić firmę w naprawdę
      prywatnych rękach. Albo przynajmniej pozostawić pakiet kontrolny. Naprawdę nie
      każda firma musi być ogólnoświatowa i notowana na giełdzie.
    • vontomke patrzcie teraz Kraftowi na ręce 20.01.10, 18:24
      Po przejęciu będzie się starał maksymalnie osłabić Wedla aby po ewentualnej
      sprzedaży nie stanowił już dla niego żadnej konkurencji. Mam nadzieję że UOKiK
      będzie miało na to oko.
    • gelbigel 100% cukru w cukrze 21.01.10, 11:27
      Czyli w wyrobach Wedla będzie można się doczekaj jeszcze więcej cukru w
      cukrze. Wszak tak robią zachodnie koncerny których wyroby zamiast jakości i
      smaku są coraz słodsze. Czego w końcu wymagać gro populacji chce żeby było
      słodkie.
    • tornson I to jest właśnie wasz chory kapitalizm. 21.01.10, 11:32
      Polskie firm, kondycja polskiej gospodarki, byt polskich pracowników, wszystko
      jest w łapskach globalnych korporacji i całkowicie zależne od ichniejszego
      widzi-mi-sie.
      • Gość: Willy Re: I to jest właśnie wasz chory kapitalizm. IP: *.as.kn.pl 15.09.10, 19:21
        Dziwisz się "tornson" dziś nas już zniszczyli bez ni ka kich,ba,sami dajemy na to przyzwolenie.A żywność? gdzie prawie wszystko co jadalne i do picia to zawiera same E-,E-,E-,E-....,.Obecnie doszły legalne dopalacze jako wzmacniająca pożywka,witaminy rozwoju dla młodego pokolenia i za prę lat jako Naród znikniemy jak kamfora.Dziwię się,że mamy tylu mądrych,dobrze wykształconych ludzi i nikt na to wszystko w jakiś sposób nie zareaguje.A może o to chodzi?
    • jagrudz Kraft kupuje Cadbury, Wedel idzie pod młotek 22.01.10, 20:21
      Czy w polsce jest jeszcze coś polskiego ,pewnie już jestemi
      amerykańskimi niewolnikami ,czyli biali murzyni,to dlatego mamy
      problemy z vizami.
    • Gość: beduin Kraft kupuje Cadbury, Wedel idzie pod młotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 16:05
      kasiu z mini eggsa kiedy opuścisz ten dział nierobie?weż tez kaczoraka!
    • Gość: ZZZ Kraft kupuje Cadbury, Wedel idzie pod młotek IP: 91.206.210.* 10.04.10, 10:17
      PEWNIE MI NIE UWIEZYCIE ALE MOJA CICIA WYSZŁA ZA ANGLIKA A ON MIAŁ SYNA BIZNES
      MENA KTÓRY KUPIŁ WEDLA I ZROBIŁ PEPSI KOLE
    • Gość: krzysiek Kraft kupuje Cadbury, Wedel idzie pod młotek IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.11, 22:09
      obecne ptasie mleczko jest do dupy nie wiem kto obecnie zarządza Wedlem ale te smaki z zachodu to nie to to bylo obecnie czekolada jest zajebiscie słodka jak wszystkie badziewia z zachodu stary smak ptasiego mleczka był o wiele lepszy czekolada byla goszka i lepiej współgrała z nadzieniem a obecnie to już nie jest to jest ulepek wiecej nie kupie a szkoda bo polskie to bylo a teraz piepszony siajs to bląd ze ciule sprzedali tym obecnym włascicielom oni nie znalą naszych smaków to wedel spadl na poziom zachodi a tam zawsze był siajs pozdrawiam i bede sie musiał obyc ptasim mleczkiem wedla to juz nie to
    • tornson Co za durnota dopuszczać do wrogich przejęć.! :o/ 01.12.11, 09:32
      Jankesi to geopolityczny rywal Europy, by nie powiedzieć że wręcz wróg, nie można pozwalać by europejskie firmy były przejmowane przez jankeskie koncerny.
    • Gość: Gość Kraft kupuje Cadbury, Wedel idzie pod młotek IP: *.scansafe.net 01.12.11, 14:39
      Słodycze w Anglii (Cadbury) są właśnie takie obrzydliwie przesłodzone i o sztucznym smaku, nawet anglicy na to narzekają. Muszę przyznać, że Wedlowskie ptasie mleczko nadal mi bardzo smakuje i nie jest akurat bardzo słodkie, alpen gold jest słodsze. Ale generalnie ze słodyczy króluje dla mnie tylko Wawel. Najlepszy na świecie
    • herr7 sztandarowa prywatyzacja? 04.02.13, 20:59
      Tak to jest kiedy krajem rządzi hołota. A Wedel powinien trafić do dawnych właścicieli.
    • Gość: Ania27 Cadbury w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.13, 00:59
      Coś dla fanów (takich jak ja:) słodyczy Cadbury: Cadbury
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka