Dodaj do ulubionych

Jak to z Citibankiem Handlowym było

10.02.04, 23:34

Obserwuj wątek
    • Gość: zolw GENIJALNE!! IP: *.magma / *.magma-net.pl 11.02.04, 01:29
      POLAK POTRAFI
      • Gość: J.R. Re: GENIJALNE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 09:24
        Gość portalu: zolw napisał(a):

GENIJALNE!!
        > POLAK POTRAFI

Szkoda tylko, ze niektorzy nie znaja ortografii :-)
        • Gość: (__36__) Re: GENIJALNE!! IP: 213.199.228.* 11.02.04, 10:54
          A inni informatyki. ;)
          Nie ww.

Mam Linuxa a np. pekao2/4 nie działa. (na Mozilli Linuxowej)
          NO I Tera ja qmam. pko czeka aż BIL G. da(ł) łatkę.
          ps
          kto sieje dziury ten zbiera ......?
          Kiedy HELENA (ważne firmy i urzędy) ZOBACZY że ten KOŃ (ta win..doza to słynnnna
          kabyłka no nie ta Marszałka, a bardziej znana TROJAŃSKA. (nie byle jaka
          amerykanska , nie jak ta Witki )
          Z Szacunkiem .
    • Gość: siskoo Re: Jak to z Citibankiem Handlowym było IP: 62.233.214.* 11.02.04, 07:52
      eeeeeeeh...... a nie lepiej zaisntalowac mozille :)
      • Gość: homar13 Re: Jak to z Citibankiem Handlowym było IP: *.autocom.pl 11.02.04, 22:01
        ja mam zainstalowaną mozilkę. Niestety do kontaktów z moim bankiem muszę używać
        IE, a na moje zapytanie, kiedy bank internetowy będzie obsługiwany przez
        alternatywne do IE przeglądarki dostałem lakoniczną odpowiedź, iż " w tej chwili
        nie planów na wprowadzenie obsługi konta internetowego za pomocą innej
        przegladarki niż Internet Explorer". BTW, korzystam z INGBSKOnLine.
    • Gość: Krymoff I dlatego ja nie korzystam już z IE, IP: *.domena / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 08:42
      choćby mnie korciło. Mam Mozillę i jestem spokojny. Oczywiście innych programów
      M$ też już nie mam, bo a nuż ujawni się jakiś błąd i wszystko co mam pofrunie w
      nieznane...
    • Gość: thx Ludzkiego myślenia nic nie zastąpi... IP: *.medianet.pl 11.02.04, 09:08
      • Gość: ArGut Re: Ludzkiego myślenia nic nie zastąpi... IP: *.lexmedia.com.pl / 195.116.80.* 11.02.04, 10:02
        Ale LUDZKIE MYŚLENIE to towar deficytowy i prawdopodobnie nigdy nie będzie go
        tyle,żeby wystarczyło,zawsze będzie brakować :) A ignorancji zalewa zewsząd,
        KUPUJĄC PAPIER TOALETOWY można być pewnym,że jak się na nim "POWIESZE" to
        rodzina nic nie dostanie w sądzie niczego nie uzyska, bo TOWAR spełniał
        wszystkie normy,posiadał wszystkie niezbędne zezwolenia (wydane przez WIELKIEGO
        BRATA).
    • Gość: werpi Odpowiedzialność Microsoftu IP: *.cft.edu.pl 11.02.04, 10:54
      Teraz widać, po co w każdej licencji na oprogramowanie jest klauzula, że
      producent programu nie bierze odpowiedzialności za straty wynikłe z używania
      programu...
      • Gość: Tomek Re: Odpowiedzialność Microsoftu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 18:18
        Tyle, że Windows nie ma tu nic do tego!

To raczej kwestia ludzkiej naiwności, braku wiedzy i doświadczenia.

Problem został opisany w książce pt. "Arkana szpiegostwa komputerowego" wyd.
        Helion.
    • Gość: Linux fan Re: Jak to z Citibankiem Handlowym było IP: *.leon.com.pl 11.02.04, 12:22
      Ludzie kiedy w koncu zrozumiecie ze win jest do wszystkiego czyli do niczego
      co chcecie od systemu na ktorym mozna grac pracowac i robic milion innych
      rzeczy w nim sa i beda luki i nic tego nie zmieni wiec jesli chcecie byc pewni
      swoich danych to polecam LINUXA wcale nie jest taki straszny tylko trzeba
      troche przy nim posiedziec, ale sa strony w necie artykuly ksiazki.NIe placcie
      za bubel skoro mozecie miec porzadny towar za darmo.
    • Gość: P2A3W4E5 Re: Jak to z Citibankiem Handlowym było IP: *.168.22.162.mad.wi.charter.com 11.02.04, 12:42
      To stary numer znany na zachodzie juz od paru lat.
    • quikk Re: Jak to z Citibankiem Handlowym było 11.02.04, 14:21
      O tej dziurze było słychać już dobre 3 miesiące temu. A taki scenariusz to żadne
      zaskoczenie, czemu o takich błędach nie mówi się otwarcie tylko trzeba czekać aż
      coś się stanie??
    • Gość: e1 Re: Jak to z Citibankiem Handlowym było IP: *.telekros.pl / 212.244.246.* 11.02.04, 15:39
      naczytali sie Mitnicka :D
      • Gość: Linux Fan#2 Re: Jak to z Citibankiem Handlowym było IP: *.ydp.com.pl 11.02.04, 16:22
        Kiedy ludzie w tym kraju zmądrzeją i przestaną się dawać dymac w d....
        microszoftowi? Nie dosyć że za licencję na Winde płacimy kupe kasy to jeszcze
        dostajemy bubel nadający się do wyrzucenia. Żenada...
        Może czas pomyśleć o przesiadce na pingwina ??

koszt = minimalny tzn.:
        koszt książki plus system w przybliżeniu = 50 - 100 złotych (dla porównania
        najtańszy Windows kosztuje ok 500 w wersji OEM, czyli tylko z nowym kompem hehe)
        inne koszty: np. wymiana badziewnego modemu(winmodem) na lepszy (nie winmodem)
        ok 100 zł a można taniej na allegro
        i kupienie karty sieciowej osobnej (max 50 zł) bo te zintegrowane nie zawsze
        chca działać. A z resztą nie ma żadnych problemów.

czyli biorąc najczarniejszy scenariusz na caly system plus hardware i
        literaturę wydamy: ok 200 zł (max 250) a w zamian mamy kompa który działa
        niezawodnie i jest dużoooooooooooo bezpieczniejszy niż Windows.
        A jeśli chodzi o literature to za 50 do 100 zł mamy książkę w której jest
        wszystko od a do z. Z windowsem dostajemy coprawda instrukcję, ale jak ja
        oglądałem to jej zawartość merytoryczna pozostawia wiele do życzenia, a szkoda
        bo za ta kasę którą trzeba za Winde zapłacic spodziwać moznaby się było czegoś
        więcej niż ogólników.
        • Gość: Tomek Re: Jak to z Citibankiem Handlowym było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 18:24
          Wszystko piękne słowa tylko:

1. Instalacja oprogramowania nie jest tak łatwa jak w Windows i nie każdy umie
          skompilować sobie program czy kernel'a

2. Brakuje sterowników do wielu urządzeń, które bez zarzutu działają pod
          Windows (np. urządzenia firmy Logitech, a już na pewno kamery tej firmy)

3. Niekompatybilność! Jeden program działa świetnie na Red Hacie, a na
          Mandrake zainstalować się juz nie da!
          Sprawdź to sobie np. program BestCrypt for Linux www.jetico.com

I to są główne powody dlaczego ludzie nadal używają Windows.
          • Gość: krisooo Re: Jak to z Citibankiem Handlowym było IP: *.arcor-ip.net 11.02.04, 22:19
            W pelni zgadzam sie z przedmowca, duza czesc fanow linuxa ma na dysku partycje
            z windowsem (w 99% bez licencji, czyli za darmo) zeby moc sobie pograc ( i nie
            tylko), bo im sie nie chce grzebac (wine)...
    • Gość: klient nowy watek IP: 198.63.192.* 11.02.04, 18:47
      ciekawe z tym citibankiem. dostalem takie emaile tylko na adresy rzeczywiscie
      kiedys uzywane do kontaktowania sie z tym bankiem. na pozostale nie dostalem
      zadnego. skad oni mieli te adresy? i dlaczego dostalem na adresy juz dawno
      wyrzucone z bazy danych citibank?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka