Dodaj do ulubionych

Bank wypowie ci kredyt z powodu... sytuacji w G...

IP: 192.28.65.* 07.03.10, 01:06
A co z kredytami i finansami osobisytmi? osob prywatnych?
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Bank wypowie ci kredyt z powodu... sytuacji w IP: 80.94.16.* 07.03.10, 06:01
      Przeczytaj artykuł, to się dowiesz.
      • avenue2 dziwna sytuacja 07.03.10, 08:31
        z tym bankiem.
        • Gość: Łowca Nieruchomośc W życiu nie podpisałbym umowy którą może wypowie- IP: *.gdynia.mm.pl 07.03.10, 13:38
          dzieć bank pod byle pretekstem, w dodatku nie wiadomo jakie są kryteria
          'pogorszenia sytuacji gospodarczej' ... - przekręt aby przejmować nieruchomości.
          • Gość: elLO czy prawda że Polbank wstrzymał udzielanie kredytó IP: *.chello.pl 08.03.10, 11:27
            w i wypłat gotówkowych???
      • business3 Jak można mieć konto w Polbanku??? 07.03.10, 13:07
        Jak można mieć konto w Polbanku???
        • Gość: economy :) Re: Jak można mieć konto w Polbanku??? IP: *.chello.pl 08.03.10, 01:29
          A widzisz, można. I to nie jedno, a pięć. Mi CODZIENNIE Polank z tytułu zdeponowanych pieniędzy na mocno oszczędzających daje ponad 5 zł odsetek, czyli 150 zł/mies(oczywiście bez podatku) I oczywiście wszystko za darmo, karta, usługa internetowa, przelewy internetowe itd.

Ciekaw jestem za to gdzie ty masz konto? Może w PKO BP, gdzie nie dość, że nic się nie zarabia, to jescze bank zabiera po kilkanaście zł miesięcznie za to, że łaskawie zechce trzmać u siebie pieniąde klienta :)

Tę nagonkę na Polbank uskuteczniają zwolennicy Mbanku, który niby jest najlepszy, a to wielka ściema.

• Gość: Zajaclib Re: Jak można mieć konto w Polbanku??? IP: 80.120.66.* 08.03.10, 12:02
            Oszczedzaj.
            Niestety kondycja banku na pweno ucierpi na ketzysie w Grecki.
            Jest to grecki bank i obowiązuje fundusz gwarantowany Państwa
            Greckiego (wielkiego Burdelu)
            Powodzenia.
            Ja wycofałem swoje depozyty z tego banku.
    • miszczu.pl jaki to0 juedyny Polski bank 07.03.10, 11:39
      skoro właścicielem są Grecy? chyba że Polska kupiła Grecję
      • imw Polbank jest greckim bankiem 07.03.10, 14:30
        bo działa na podstawie greckiej licencji bankowej i siedzibę ma w Grecji,
        jego właścicielem jest spółka zarejestrowana w Szwajcarii
    • Gość: f dowcip roku IP: *.217.146.194.generacja.pl 07.03.10, 12:03
      "Depozyty zgromadzone w Polbanku są bezpieczne - gwarantuje je grecki
      rząd i tamtejszy bankowy fundusz gwarancyjny."

ten rząd który robił oszustwa razem z goldman sachs
    • Gość: zefir Re: Bank wypowie ci kredyt i ma rację! IP: 80.50.236.* 07.03.10, 12:24
      Polakom trzeba wypowiadać kredyty z powodu Greków, bo jesteśmy przy Grekach
      nędzarzami. Oni mają zdolności kredytowe z uwagi na bardzo wysokie świadczenia i
      dobre pensje. Mają bardzo mądry rząd, który dba o swój naród i jeśli straszy
      Unię, to po to, by wyciągać kasę, a nie prowadzić do zubożenia narodu.
      • Gość: tyski Re: Bank wypowie ci kredyt i ma rację! IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.10, 13:40
        wszyscy bedziecie na garnuszku Angeli greki poloki jugole i inne ciule PROST na
        zdarowje
    • Gość: Termopil Bank wypowie ci kredyt z powodu... sytuacji w G... IP: *.chello.pl 07.03.10, 14:03
      udają Greka - skądeś powstało to określenie, ze Starożytną Grecją znaną z
      literatury pięknej to dzisiejsza Grecja ma niewiele wspólnego; cwaniaki i
      pasterze
    • Gość: POKRZYWDZONY Bank wypowie ci kredyt z powodu... sytuacji w G... IP: 85.222.19.* 07.03.10, 14:07
      przez "statystyki greckie" którymi byli karmieni fraczyzobiorcy polbanku kilkadziesiat polskich firm zostało doprowadzonych do bankructwa. pierwszy korzystny wyrok sadu w spawie partnerzy vs polbank daje nadzieje ze nie ujdzie to greckiemu bankowi bezkarnie.
    • Gość: Gość Bank wypowie ci kredyt z powodu... sytuacji w G... IP: 91.180.164.* 07.03.10, 14:21
      Jak Grecja może gwarantować depozyty klientów banku działającego w
      Polsce? Co z BFG? Nie odprowadzają tam składek?
      • imw Polbank jest zarejestrowany w Grecji 07.03.10, 14:31
        to zagraniczny bank działający w Polsce
        • anka1 Re: Polbank jest zarejestrowany w Grecji 07.03.10, 14:42
          timeo Danaos et dona ferentes - ciagle aktualne jak widac ...
    • Gość: c Przeginasz pan, panie Samcik IP: *.chello.pl 07.03.10, 15:04
      Bank owszem taki niepiękny warunek miał w umowie ale raz nigdy z nigo nie
      skorzystał, dwa na piewsza uwage redaktora wycofał się z niego.

Walenie po fakcie w mordę za pomocą tytułu „Bank wypowie ci kredyt z powodu...
      sytuacji w Grecji” uważam za nie fair i nieeleganckie.

Nie jestem w żaden sposób zwiazany z polbankiem. Po prostu nie podoba mi się
      takie zachowanie.
      • Gość: Wojtekos Re: Przeginasz pan, panie Samcik IP: *.chello.pl 07.03.10, 21:00
        Ale zapis jest i bank może go wykorzystać gdy zechce. Nie wierz w dobroć banku -
        bank to instytucja złodziejska dająca ci 5 % na lokacie i 21 % na kredycie w
        karcie kredytowej. Jak im będzie potrzebna kasa to Cię w skarpetkach puszczą.
    • Gość: obiektywny Bank wypowie ci kredyt z powodu... sytuacji w G... IP: *.satfilm.net.pl 07.03.10, 15:32
      ile jeszcze brudu musi wypłynąć z tego "banku" aby nadzór go wziął
      pod lupę? byle nie grecki, oni ładnie UE ściemnili...
    • ksks3 Polski rynek powinien być zamknięty dla Polbanku 07.03.10, 15:33
      I to natychmiast i bez odszkodowania !
    • Gość: sdadsasda Szkoda ze nikt nie napisał ... IP: *.tvk.torun.pl 07.03.10, 16:12
      że ten Grecki właściciel to wielka grupa finansowa która zarabia w ciągu roku
      3 do 4 razy tyle co PKO, do tego ma rating taki sam jak polskie banki.

Wszyscy oczywiscie trzymają kasę w mBanku, którego własciciel tj. Commerzbank
      mial sporą stratę za 2009, gdy w tym samym czasie grecki właściciel polbanku
      zarobil 26,6% więcej niz w 2008 :)
    • Gość: Willi Bank wypowie ci kredyt z powodu... sytuacji w G... IP: 68.67.4.* 07.03.10, 16:12
      Mam niestety konto w tym banku. Zaczynam wątpić czy dobrze zrobilem
      lokujac tam swoje pieniądze. W ciągu 2-ch lat bank zupełnie zmienił
      swój wizerunek. Obnizyl oprocentowania, zaczeła sie agresywna
      reklama w mediach. Ostatnio w jednym z oddzialow to nawet nie mieli
      500 euro zeby wyplacić. Boję się żeby nie było greckiego przekrętu.
      • Gość: sdasad Re: Bank wypowie ci kredyt z powodu... sytuacji w IP: *.tvk.torun.pl 07.03.10, 16:16
        ja zabralem z mocnooszczędzającego konta moje 8500 ,-, niestety ale sie boje i
        nie spalem wtedy spokojnie

teraz mam w eurobanku, wole tu na mniejszym procencie, co mi robi te pare groszy...
      • business3 Schemat-kusisz jelenie-dobijasz jelenie ;-) 07.03.10, 21:17
        Schemat-kusisz jelenie-dobijasz jelenie ;-)
    • Gość: Elf Bezsensowne sianie paniki: IP: *.icpnet.pl 07.03.10, 17:11
      1) polbank ma bardzo niewielu klientów korporacyjnych bo późno zaczął
      korporację budować,
      2) sytuacja samego banku jest dobra więc nie ma się co martwić...
      • Gość: Bronco Re: Bezsensowne sianie paniki: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 18:12
        Jesteś pracownikiem Polbanku?
        • Gość: Elf Nie.. ale jestem... IP: *.icpnet.pl 07.03.10, 19:55
          pracownikiem sektora bankowego w korporacji i wiem co mówię..
    • Gość: TB likwiduję konto IP: *.3s.pl 07.03.10, 17:55
      Jutro likwiduję konto w tym banku, po co ryzykować
    • Gość: Nora Johnes Kretynizm to brać kredyty w takich dziadowniach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 18:00
      Zarobili na Polbanku tylko ci co robili te głupawe reklamy w TV. Cała reszta
      traci. No ale kto bierze kredyt w jakimś dziadowskim banku pasterzy owiec z
      Grecji?! Tam się jedzie na wakacje a nie bierze kredyty na całe życie!
      • Gość: Elf Kretynizm Nora Johnesa... IP: *.icpnet.pl 07.03.10, 19:56
        jak już to oszczędności mogą być zagrożone - ten kto bierze kredyt w takim banku
        niczym nie ryzykuje...
    • Gość: Klient banku Szczerze odradzam ten bank! IP: *.chello.pl 07.03.10, 18:50
      Jako kilkuletni klient Polbanku, mam wystarczające doświadczenie by
      udzielać takich porad. Fatalna bankowość internetowa, niemiła
      obsługa w placówkach, dziwaczne procedury. To niektóre z ich
      grzechów. Fakt są tani, ale czy to kwestia najważniejsza? Dla mnie
      NIE.
    • tonik777 A nie lepiej zagosować nogami? 07.03.10, 18:53
      Czytając taki regulamin należy po prostu podziękować za współpracę i wyjść z
      takiego banku. Gdyby klienci tak robili, to bank bardzo szybko zmieniłby
      głupkowate zapisy. Czy naprawdę w naszym kraju ludzie mają kłopoty z myśleniem?
      • Gość: mc Re: A nie lepiej zagosować nogami? IP: 78.8.8.* 08.03.10, 12:16
        a czy wszyscy czytali rownie dokladnie swoje umowy ze swoimi bankami (wraz z
        regulaminami kredytowania!), w szczegolnosci wlasnie dotyczy to kredytów
        nazwijmy to biznesowych? . Tego typu zapisy (moze bez bezposredniego odniesienia
        akurat do Grecji...) sa niemalw kazdej instytucji - bank ma multum mozliwosci
        wypowiedzenia umowy...
    • ulanzalasem Bank wypowie ci kredyt z powodu... sytuacji w G... 07.03.10, 18:55
      Łaskawie obiecali? Za takie coś powinni zniknąć z polskiego rynku
      bankowego/lichwiarskiego.
    • Gość: heh Re: Bank wypowie ci kredyt z powodu... sytuacji w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 19:49
      "Depozyty gwarantuje rząd Grecji" - żart chyba:) Grecy poje.... naród mają 300
      mld euro długów a państwo nadal wypłaca im 14stki i 13stki. Rozbestwione bestie.
      Niech ten kraj upadnie!
    • Gość: Piotr Podobnie było z kredytami hipotecznymi... IP: *.rev.snt.net.pl 07.03.10, 20:38
      Podobnie było z kredytami hipotecznymi których oprocentowanie ustalają zarządy
      coponiektóych banków.... wolno im- to doją klientów. Co z tego, że to
      nieładnie ? 100 % pewne jest, że Polbank skorzysta z zapisu we własnym
      interesie, bo mu wolno. Nie będzie to zresztą pierwszy raz.
      Mądrość typu :" trzeba było czytać umowę" powtarzana przez niektórych jak
      mantra wróci jak bumerang. Tylko bez refleksji.
      Bank zawsze konstruuje umowę tak, żeby na tym nie stracić.
      Zawsze.
    • Gość: Cynik depozyty są bezpieczne bo... gwarantuje je rząd gr IP: 91.206.210.* 07.03.10, 21:24
      ecki?

To dowcip chyba jakiś jest - Grecy mogą nie spłacić swoich obligacji
      rządowych,a co dopiero mówić o depozytach bankowych w jakichś tam
      filiach banków na perfyferiach Europy (czyli w Polsce)!
    • Gość: Michał Bank wypowie ci kredyt z powodu... sytuacji w G... IP: 62.233.151.* 08.03.10, 07:44
      Prawda, że prawidzwego przyjaciela poznaje się w biedzie a
      bank ....w kryzysie ?!
      Nigdy przenigdy nie skorzystam z usług Polbanku
    • Gość: atlan Bank wypowie ci kredyt z powodu... sytuacji w G... IP: 212.106.138.* 08.03.10, 08:34
      LUDZIE WYCOFUJCIE PIENIĄDZE Z POLBANKU!!!
      JAK NAJSZYBCIEJ!!!
    • Gość: Ja Bank wypowie ci kredyt z powodu... sytuacji w G... IP: 91.209.116.* 08.03.10, 08:51
      Jaki bank taka umowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka