Dodaj do ulubionych

Strefa euro bez zadłużonych maruderów?

IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.10, 12:55
Wszystkie kraje łamią, co za bzdury.
Żaden kraj nie trzyma obecnie kryteriów, Grecja to nie wyjątek. No
ale jakiś kozioł ofiarny musi się znaleźć.
Całe to Euro to głupota. Jedna waluta dla różnych gospodarek, dla
różnego systemu podatkowego, różnego rynku pracy.
To sie nie mogło udać i się nie uda. Nic żadne sztuczne zabiegi nie
pomogą.
Obserwuj wątek
    • loppe Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 12:57

oczywiście że tak
    • Gość: dziadzioniunio Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.chello.pl 17.03.10, 12:58
      Czy hurramatoły jeszcze mają watpliwości? Wyjaśniam, żadna Unia,
      żadne Nato, nie będzie się o nas troszczyć, jesli sami te nie
      zrobimy. Zawsze i wszędzie najwazniejszy będzie interes własnego
      narodu, a kto twierdzi inaczej jest albo idiotą, albo opłaconym
      zdrajcą!
      • everettdasherbreed Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 13:07
        Kto zabrania Polakom troszczyć się o siebie? Kto zabrania rozwijania gospodarki
        i poprawy obronności?
        Kto zabrania chodzić na wybory i wybierać dobrych polityków?
        • Gość: mmm Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.ericsson.net 17.03.10, 13:16
          a znasz takich ?
          • Gość: das spiel ist aus [...] IP: *.dynamic.mnet-online.de 17.03.10, 13:36
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: dziadzioniunio Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.chello.pl 17.03.10, 13:29
          Nikt, ja nie piszę o tym, że ktoś zabrania. Pisze o tym, że moi
          współobywatele są tak zapatrzeni w swoją michę, że nią są w stanie
          przeprowadzić samodzielnego ciągu przyczynowo-skutkowego, jeśli
          jakiś światły umysł, nie wyłuszczy im tego w TVN-ie
        • wielki_manitou Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 13:31
          > Kto zabrania Polakom troszczyć się o siebie? Kto zabrania
          rozwijania gospodarki
          > i poprawy obronności?

UE zabrania udzilanie pomocy publicznej choćby w obronie miejsc
          pracy dla Polaków - patrz stocznie
          • Gość: ack Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.128.14.110.static.crowley.pl 17.03.10, 13:36
            I bardzo dobrze - pomoc publiczna dla stoczni to działanie PRZECIW Polsce i
            przeciw rozwojowi gospodarki - tylko utrwala chory, nieefektywny układ. Stocznie
            powinny upaść już dawno (albo się zreformować, jak był czas)
            • Gość: emigracja mowi Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.belf.cable.ntl.com 17.03.10, 16:31
              ale banki, ktore mialy upasc, mozna bylo wspierac? Potem powyplacali sobie za to
              wysokie premie, robiac z wszystkich glupkow i mowiac tylko "I so sorry"...
              • bumcykcykhopsiup Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 17:33
                jaki bank w plosce dotsal dofinansowanie? ja nie kojarze...
                ps. tak jak stoczniom, powinno pozwolic sie upasc paru deficytowym
                kopalniom i hutom.
                • Gość: tt Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.10, 20:45
                  "jaki bank w plosce dotsal dofinansowanie? ja nie kojarze...
                  ps. tak jak stoczniom, powinno pozwolic sie upasc paru deficytowym
                  kopalniom i hutom. "
                  >>
                  nie zachowuj sie jak dziecko, gospodarka to naczynia połączone
                  jesli damy bankom obojetnie w jakim kraju to musimy komus zabrac
                  padlo na polskie stocznie kopalnie, bo jestesmy najsłabsi, a nasza pozycja
                  miedzynarodowa jest zadna. Pewnie to cie zdziwi, ze narodowy francuski operator
                  telekomunikacyjny dołuje na maksa, bo francuzi maja miec tani telefon i
                  utrzymuje go nasza TepSa, stad u nas horrendalne ceny za telefon. Gdyby nasz
                  rzad mial jaja powiedziałby stop, ale nasza pozycja miedzynarodowa jest zadna.
                  Jestemy tania sila robocza, jestesmy Meksykiem Europu, jak powiedziala pewna
                  pani profesor

• bumcykcykhopsiup Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 22:49
                    ktos zabieral stoczniom i kopalniom?
                    nie zartuj. po prostu nie dostali nic. i chwala bogu.
                    poza tym, wiekszosc bankow juz zwrocila pozyczki(i to byla
                    jednorazowa akcja, co prawde na ogromna skale) wiekszy problemem sa
                    firmy motoryzacyjne, od ktorych odzyskanie wtopionych pieniedzy
                    bedzie bardzo trudne. wracajac na nasze podworko- do stoczni i
                    kopalni dokladalismy non-stop, i dobrze sie stalo, ze juz nie
                    bedziemy musieli ich finansowac. w koncu firmy sa od zarabiania kasy,
                    a nie topienia w nich oszczednosci.
                    • Gość: kazik Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: 96.18.162.* 17.03.10, 23:24
                      do pos3gacz.czleku nie oszukuj sie.ten kosciol,o ktorym o piszesz,ze
                      bedzie podnosil hola razem z owieczkami,to sciema.i ten i wszystkie
                      inne i to po calej okraglej ziemi beda z hukiem rozrzucone na wietrze
                      i moze jeszcze tego doczekasz,tylko sie wtedy nie dziw,a raczej racz
                      przypomniec sobie to co przeczytales w mych wpisach.teraz sie z tego
                      pewnie smiejesz i drwisz i sie wcale tobie nie dziwie.jezeli chodzi o
                      zdrowie,to wszystko w porzadku.a i to co tu pisalem jest jednak na
                      temat.poniewaz wszystkie sprawy na calym swiecie sa scisle powiazane
                      z religia,polityka i ekonomia.radze ci byc bardziej pos3egaczem.i nie
                      mniej mi za zle,ale otworz oczy i uszy na wszystko co cie otacza.
                  • Gość: bromus Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.10, 11:32
                    a po co płacisz tepsie mało to inych operatorów???
              • andrzejto1 Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 18.03.10, 08:20
                Gość portalu: emigracja mowi napisał(a):

> ale banki, ktore mialy upasc, mozna bylo wspierac? Potem powyplacali sobie za t
                > o
                > wysokie premie, robiac z wszystkich glupkow i mowiac tylko "I so sorry"...

Też nie powinni. I dlatego czas zakończyć tą socjalistyczną przygodę zwaną UE,
                bo do niczego dobrego to nie doprowadzi...
        • Gość: Johann Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 14:41
          Entschuldigung,wydaje mi sie ,ze Heinrich Müller posiadal juz w tym
          czasie stopien Obergruppenführera.
          • everettdasherbreed Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 17:41
            To byłby równy stopniem Kaltenbrunnerowi. Sprawdziłem, nie posiadał.
      • Gość: kibuc Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: 193.22.252.* 17.03.10, 13:10
        ...albo po prostu nie nazywa się "dziadzioniunio". Dla mnie na przykład
        najważniejszy jest interes mój i moich najbliższych. Naród? A co to jest naród?
        40 milionów ludzi, z którymi łączy mnie jedynie kraj urodzenia, na który wpływu
        przecież nie miałem? Szczam na nich. Kto uważa inaczej, jest albo idiotą, albo
        megaidiotą. Lub dziedzioniuniem.
        • Gość: dziadzioniunio Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.chello.pl 17.03.10, 13:21
          Mam nadzieję, że bedzie mi dana kiedyś w realu przyjemność rozmowy z
          tobą.
        • Gość: Johann Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 14:46
          Mieszam moje szczochy z twoimi szczochami.Gość portalu: kibuc napisał
          (a):

> ...albo po prostu nie nazywa się "dziadzioniunio". Dla mnie na
          przykład
          > najważniejszy jest interes mój i moich najbliższych. Naród? A co
          to jest naród?
          > 40 milionów ludzi, z którymi łączy mnie jedynie kraj urodzenia, na
          który wpływu
          > przecież nie miałem? Szczam na nich. Kto uważa inaczej, jest albo
          idiotą, albo
          > megaidiotą. Lub dziedzioniuniem
          • Gość: dziadzioniunio Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.chello.pl 17.03.10, 14:51
            No i mamy koalicje zaszczanców. Takie mendy jak wy były,są i będą.
            Żyją zawsze obok ludzi tak jak pluskwy i szczury, co zrobić...
            • Gość: Johann Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 15:06
              Nie wiesz co robic dziadziu?Dokarmiac je, dokarmiac te pluskwy i
              szczury.I nie naprezaj sie tak ,bo mozesz tez popuscic ale z drugiej
              strony.Gość portalu: dziadzioniunio napisał(a):

> No i mamy koalicje zaszczanców. Takie mendy jak wy były,są i będą.
              > Żyją zawsze obok ludzi tak jak pluskwy i szczury, co zrobić...
            • bumcykcykhopsiup Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 17:36
              bredzisz. pojecie narodu zostalo wymyslone dosc niedawno, w XIX wieku.
              wczesniej wszyscy mieli w dupie czy sa polakami, czechami, czy
              niemcami.
        • Gość: PatrIdiota Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.173.6.219.tesatnet.pl 17.03.10, 17:56
          Hahahahaha! Dzieki takim jak Ty Polska ma szanse wyjsc na prosta.
        • Gość: [ja!] kibuc, Johann i inne niedorozwoje IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.10, 23:38

* * *

kibuc, Johann i inne niedorozwoje ze zrytymi beretami:

* * *

Przedstawiciele tzw. narodów historycznych, jak Anglicy, Francuzi
          czy Niemcy wcześniej od innych zrozumieli istnienie więzi
          narodowych, które pozwoliły lepiej i efektywniej zorganizować swoje
          własne struktury społeczne, także do celów militarnych: w obronie i
          w ataku.

To pozwoliło np. Niemcom okraść z majątku kilkanaście milionów
          żydów, a posłać do piachu kilka milionów tak łatwo tylko dlatego, że
          Żydzi, podobnie jak kibuc, Johann i inne niedorozwoje ze zrytymi
          beretami nie uznawało wówczas pojęcia wspólnoty narodowej. Źródłem
          ich sukcesu i bezpieczeństwa miało być w ich mniemaniu skupienie się
          wyłącznie na ciasnym myśleniu wg kryteriów wyłącznie egoistycznych.
          Ale jak widać natura likwiduje takich społecznych niedorozwojów dość
          skutecznie - oni się wypisali z narodu i z polityki, ale polityka i
          naród przyszły do nich całkiem skutecznie.

Kiedyś jeszcze do kibuca, Johanna i innych niedorozwojów ze zrytymi
          beretami może przyjść naród, jak Ukraińcy w czasie rzezi na Wołyniu.
          Niemożliwe? Ha, ha, ha, ha, ha! Bogatym żydowskim adwokatom w
          Polsce, posiadającym trzy mieszkania, telefon i dwa samochody też
          się tak wydawało!

Biedni ludzie...

[ja!]

* * *

• Gość: [ja!] kibuc, Johann i inne niedorozwoje. IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.10, 23:40

* * *

kibuc, Johann i inne niedorozwoje ze zrytymi beretami:

* * *

Przedstawiciele tzw. narodów historycznych, jak Anglicy, Francuzi
          czy Niemcy wcześniej od innych zrozumieli istnienie więzi
          narodowych, które pozwoliły lepiej i efektywniej zorganizować swoje
          własne struktury społeczne, także do celów militarnych: w obronie i
          w ataku.

To pozwoliło np. Niemcom okraść z majątku kilkanaście milionów
          żydów, a posłać do piachu kilka milionów tak łatwo tylko dlatego, że
          Żydzi, podobnie jak kibuc, Johann i inne niedorozwoje ze zrytymi
          beretami nie uznawało wówczas pojęcia wspólnoty narodowej. Źródłem
          ich sukcesu i bezpieczeństwa miało być w ich mniemaniu skupienie się
          wyłącznie na ciasnym myśleniu wg kryteriów wyłącznie egoistycznych.
          Ale jak widać natura likwiduje takich społecznych niedorozwojów dość
          skutecznie - oni się wypisali z narodu i z polityki, ale polityka i
          naród przyszły do nich całkiem skutecznie.

Kiedyś jeszcze do kibuca, Johanna i innych niedorozwojów ze
          zrytymi beretami może przyjść inny naród, jak chociażby Ukraińcy w
          czasie rzezi na Wołyniu. Niemożliwe? Ha, ha, ha, ha, ha! Bogatym
          żydowskim adwokatom w Polsce, posiadającym trzy mieszkania, telefon
          i dwa samochody też się tak wydawało!

Biedni ludzie...

[ja!]

* * *

• Gość: gari Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 13:31
        > Czy hurramatoły jeszcze mają watpliwości? Wyjaśniam, żadna Unia,
        > żadne Nato, nie będzie się o nas troszczyć, jesli sami te nie
        > zrobimy.

A teraz pokaż mi baranku tego, kto sądzi inaczej.
        • Gość: dziadzioniunio Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.chello.pl 17.03.10, 13:38
          Niestety, nie moge ci powiedzieć kto, bo naruszyłbym ustawe o
          ochronie danych osobowych. Moge ci natomiast pokazac palcem: o ten i
          tamten i jeszcze ten i tamtych dwóch. Baranku..
      • Gość: TT Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: 188.110.235.* 17.03.10, 14:40
        Moze trzeba by bylo postawic szybko swiatynie opatrznosci bozej , aby
        sie wami opiekowala?
        • Gość: hehehe Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.informel.pl 17.03.10, 15:41
          Eee tam, poki co wystarczy nam Muzeum Żydów Polskich, zbudowanych za pare mld zł.
        • pos3gacz Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 15:44
          Gość portalu: TT napisał(a):

> Moze trzeba by bylo postawic szybko swiatynie opatrznosci bozej ,
          aby
          > sie wami opiekowala?
          ==================================
          Oczywista oczywistość, jak mawia jeden z braci.
          Nie ma sprzeciwu, tylko jeden warunek -
          >>>Kontrowersje wzbudza obłożenie 20-proc. podatkiem dochodów
          Kościoła. - To stanowisko przeciwko Kościołowi, które może być
          postrzegane jako wrogie - powiedział biskup Salonik.<<<
          Poza tym im nie jest potrzebna owa światynia, a dobry ortopeda,
          aby leczył im nogi, na głowę już za późno.
      • saikokila Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 14:56
        Gość portalu: dziadzioniunio napisał(a):

> Czy hurramatoły jeszcze mają watpliwości? Wyjaśniam, żadna Unia,
        > żadne Nato, nie będzie się o nas troszczyć, jesli sami te nie
        > zrobimy. Zawsze i wszędzie najwazniejszy będzie interes własnego
        > narodu, a kto twierdzi inaczej jest albo idiotą, albo opłaconym
        > zdrajcą!

Pytanie: co to jest naród? W Polsce nie ma żadnego narodu, na pewno nie takiego
        którego dobro warto by było nad własne przekładać. Jak można zdradzić grupę
        ludzi-szmat, polityków, księży itp. którzy są zarządcami tzw. narodu i czerpią
        zeń zyski?
        • Gość: dziadzioniunio Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.chello.pl 17.03.10, 15:05
          Nie wiesz co to jest naród? Deklarujesz więc, że jesteś kretynem.
          Dalsza dyskusja zatem nie ma sensu.
          • Gość: ?? Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: 82.177.83.* 17.03.10, 16:02
            a konkrety? w obecnej sytuacji podziały są tylko minusem dla Europy a
            dla Polski to tragedia - Polski w ktorej zyjemy.

pomysl ze nie ma Unii - 2 miliony wracaja i sa bezrobotni - nie
            dostajemy dotacji, a banda nierobów-urzednikow znowu opanowuje
            przejscia graniczne. przeciez to bylo chore!!

nie ma mozliwosci dorownac/przeskoczyc inaczej USA. albo rozmawiac na
            tym samym poziomie z ROSJA.

zacznij myslec, a nie masakruj wszystkich swoimi nacjonalizmami.

obecnie jeszcze zaden kontynent/organizacja nie wszedl na taki wysoki
            poziom jakim jest UE. nie zawsze jest kolorowo, i Ty nie musisz miec
            kolorowo, a jak chcesz miec - to zacznij pracowac.
          • Gość: AA Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: 188.110.235.* 17.03.10, 16:10
            Ales mu dziadu dowalil. Tylko dlatego, ze ma inne zdanie niz ty. Dla
            twojej informacji, mam takie samo zdanie. Mozesz tez mnie nazwac
            kretynem. Czysci mnie to.
          • 1stanczyk Fakt, ze przedmowca nie ma najlepszego mniemania 17.03.10, 16:20
            o naszym narodzie (nie on jeden zresztą zwłaszcza po dwudziestu latach naszej
            wolnej od moskiewskiego kagańca pyskatej, wyszczekanej i przede wszystkim
            złodziejskiej "suwerenności") nie oznacza, ze nie wie co to narod.

O naszym (narodzie)najlepiej świadczą nasze historyczne przegrane, nasza obecne
            mozolne próby zaspokojenia naszych przerostów ambicji i aspiracji jeśli już nie
            na koszt zachodnich podatników to na koszt naszych, nie mogących jak nasze
            przestępcze bandy górniczych czy stoczniowych związkowców protestować przed
            Sejmem, bo pozostajacych jeszcze w kolebce następnych pokoleń.

Ta nasza tradycyjna pogarda dla naszych następnych pokoleń jest jednym z
            głównych powodów naszych historycznych przegranych.

To ona powoduje, ze żadne, nawet nasze, ofiary się nie liczą kiedy chodzi o
            "patriotyczna" wojskowa karierę tego czy innego dowódcy na przykład przywódcow
            PW (z których żaden chyba w PW nie zginął a nieomal wszyscy "zasłużyli" sobie w
            czasie PW na szlify generalskie), tego czy innego pajaca żądnego władzy i
            zaszczytów dla który gotów jest, jak nasz "geniusz" ekonomiczny Balcerowicz z
            ideowego przez kilka dziesięcioleci marksisty stać się nagle wojownikiem
            wolnorynkowego liberalizmu i w imię własnej "patriotycznej" kariery zaaplikować
            nam "kuracje słonia" za którą płacić jeszcze będą nasze wnuki.

To ona ta pogarda dla przyszłych pokoleń wyrosła z pretensjonalnego i
            patetycznego dumnego upośledzenia umysłowego naszych "elit" jest powodem ich
            większej troski o ich własną pajacowata wrażliwość wyrosłą z fobii i
            schizofrenii (tych antyrosyjskich czy antyniemieckich, tych proamerykańskich czy
            prowatykańskich) niż o te realne interesy tych co po nas nastąpią.

Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów?
            • Gość: hugo Re: Fakt, ze przedmowca nie ma najlepszego mniema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 19:43
              Calkowicie zgadzam sie z przedmowca,dodam do tego fakt ze nikt jak dotychczas
              nie podejmowal tematu dotyczacego odszkodowan jakie winny nam USA za oddanie
              Polski w objecia Stalina podczas konferencii w Jalcie.Dziwnie jestesmy sklonni
              do placenia Zydom,naszym magnatom,czesto wspolpracujacym z gestapo ale nikt nie
              rozlicza ich za przeszlosc.Prywatyzacja i okradanie dorobku PRL to codziennosc.
      • 1stanczyk "Zawsze i wszędzie najwazniejszy będzie interes 17.03.10, 15:41
        Zawsze i wszędzie najwazniejszy będzie interes własnego
        narodu

Przez dwa tysiące lat w Europie ten interes "własnego narodu" za którym często
        były szmaciane interesy rożnych gównianych elit nierzadko o chrześcijańskich
        korzeniach był tak "ważny", ze nie było nieomal pokolenia w bez wojennej pożogi.

I dzisiaj po blisko 65 latach nieomal bez wojny w Europie, tanie zerowanie na
        szowinistycznych i nacjonalistycznych przebrzmiałych kociokwikach tych co jako
        jedni z nielicznych od dwóch tysięcy lat w Europie mieli szczęście przeżyć
        nieomal cale życie w pokoju stało się "politycznie" modne wśród naszych
        wyszczekanych swoim debilizmem sarmackich "patriotycznych" półgłówków, których
        nie brakuje na forum GW.

I nic to, ze dwa razy Amerykanie musieli w imię pokoju (ale również swojej
        dominacji) interweniować w Europie w XX wieku by przywrócić pokój na kontynencie
        o "chrześcijańskich korzeniach" (koń by się uśmiał).

Nasze sarmackie durnie broniące narodowej idei, która podobni im, nasi
        przodkowie zaprzedali naszym zaborcom, dzisiaj nie mając innego sposobu by się
        dowartościować szukają w niej swojej nowej "patriotycznej" przyszłości zwykłych
        pyskatych szczekaczy.

Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów?
        • Gość: Tomek Re: "Zawsze i wszędzie najwazniejszy będzie inter IP: *.fbx.proxad.net 17.03.10, 23:50
          Abstrahujac od tematu, podziwiam Twoja umiejetnosc pisania i
          poslugiwania sie jezykiem polskim, bo u mnie osobiscie jest z tym
          coraz gorzej.
          Jesli chodzi o teze glowna Twojej wypowiedzi, to sie zgadzam, ze na
          1-szym planie zawsze beda wartosci narodowe 'wlasne', jednakze chyba
          narody inteligetne w XX wieku juz zrozumialy, ze:
          1. Nie da sie funkcjonowac i rozwijac dobrobytu w izolacji, zeby nie
          skonczyc jak np.RPA w Afryce. (Przyklady Norwegii i Szwajcarii
          pomijam - chyba wszyscy wiedza dlaczego - temat na osobna dyskusje).
          Zatem interes innych narodow - zeby rowniez im sie w miare dobrze
          wiodlo - jest wazny, patrzac tylko nawet przez pryzmat wlasny, a nie
          altruistyczny.
          2. Sa narody, ktore stanowia w miare spojna calosc i te beda
          zwlaszcza patrzec na swoj interes. Sa tez jednak narody, ktore sa
          skupiskiem czy zlepkiem ludzi majacych zupelnie rozna strukture i
          zupelnie rozne cele - i te z kolei narody niekoniecznie 'oddadza
          zycie za wspolne dobro narodowe'. A to Polska wlasnie,
          interes 'sarmaty' i inne watki ktore trafnie poruszyles.

Jesli chodzi o inne pewne tezy Twojej wypowiedzi (wczesniejszej) np
          Balcerowicz, itd. to dyskusja na osobny dzien.
          Poza tym wiekszosc spostrzezen i uwag - trafna.

Moj komentarz do artykulu:
          Niemcy za bardzo sie interesuja tym, co sie dzieje poza ich wlasnym
          podworkiem i uwazaja ze maja prawo czynic innym uwagi.
          Na ich miejscu bylbym ostrozny, zeby czasem inne narody nie
          wypomnialy im kilku malo chwalebnych epizodow hisotrycznych.
          Poza tym, maja chyba tez co reformowac u siebie jesli sie nie myle,
          zwlaszcza na scianie wschodniej.
          Ta niby 'lokomotywa gospodarcza' Europy ma jeszcze bardzo daleko do
          podrozowania z predkosciami TGV.
          Pani Merkel moze nie pamieta, bo byla wtedy zajeta swoja partia
          komunistyczna, ale Grecja nie przyjela sie 'sama' do strefy Euro,
          bez zgody Niemiec miedzy innymi.
      • old.european Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 15:50

> Wyjaśniam, żadna Unia, żadne Nato, nie będzie się o nas troszczyć,

Ja to wyjasniam od dawna ale tylko krzycza na mnie.
        Przykro przyjac do wiadomosci, ze trzeba sie zabrac za robote, zamiast czekac na
        paczki od wujka z Zachodu - a tak bylo fajnie przez 50 lat....
      • Gość: le ming Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.aster.pl 17.03.10, 18:44
        No. To teraz, po takim pieknym wywodzie, czas, zeby dziadzioniunio pojal
        jeszcze, ze nalezienie do NATO i UE LEZY W INTERESIE POLSKI! Nie twierdze, ze
        zawsze tak bedzie i mamy umierac za Waszyngton, ale w tej chwili Polska ma sie o
        wiele lepiej w tych strukturach niz poza nimi. Nie jestesmy bogata Szwajcaria,
        zeby grac UE na nosie.
      • Gość: prowokator Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.03.10, 19:13
        Ciekawe czy także bezpłatnym (nieopłacanym) zdrajcą może być?
    • ffamousffatman Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 13:03
      Bo nieustannie łamać kryteria fiskalne wolno tylko Niemcom, Francji i Włochom.
      • Gość: gari Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 13:27
        > Bo nieustannie łamać kryteria fiskalne wolno tylko Niemcom, Francji i Włochom.

To może jeszcze porównaj baranku, jak te kryteria są łamane przez w.w. kraje, a
        jak przez Grecję.
        • iceberg69 Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 18:44
          Gość portalu: gari napisał(a):
          > > Bo nieustannie łamać kryteria fiskalne wolno tylko Niemcom,
          > > Francji i Włochom.
          >
          > To może jeszcze porównaj baranku, jak te kryteria są łamane przez
          > w.w. kraje, a jak przez Grecję.

Ja odpowiem, na podstawie en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_the_European_Union

Dług publiczny względem PKB w EU w 2008 roku w wybranych krajach:
          Włochy: 105,8%
          Grecja: 97,6%
          Francja: 68,0%
          Niemcy: 65,9%
          Polska: 47,1%
          Górny limit zgodnie z zasadami ERM II to 60%.
      • Gość: BAY Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: 188.110.235.* 17.03.10, 14:44
        Tobie ffamousffatman, wolno za to pisac bzdury, w kazdym watku i pod
        kazdym artykulem.
    • rojberek Jedyna kobitka z jajami wśród... 17.03.10, 13:03
      ... rzeszy politycznych eunuchów.
    • Gość: HA! Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.elk.mm.pl 17.03.10, 13:05
      Grecja to nie żaden kozioł ofiarny, a leniwa świnia, bo to w jakim
      stopniu się zadłuzyła, przekracza wszelkie granice rozsądku.
      • Gość: p Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.10, 13:34
        Bilans Angli wygląda znacznie gorzej od Grecji. Większe zadłużenie
        na obywatela i większy przyrost długu.
        Tak więc nie zgadzam się.
        • Gość: MoMO Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.syskonnect.de 17.03.10, 14:12
          A jest Anglie w EU? Nie!
        • ernibank Anglia ma... 17.03.10, 14:12
          Oni mają funta i mogą robić co chca więc jak będa mieli ochotę to
          zrobią mega inflację i mega dziurę budżetową i unia nic nie zrobi
          anglikom bo mają swoją walutę w własnej mennicy bitą i nikt z
          urzędasów PE łapy na niej nie położy.
          Zobaczycie dojdzie do tego że jeszcze się będą prosić by złotówka w
          polsce została zamieniona na Euro ale to już będzie ostatni moment
          przed całkowitym załamaniem wspólnej waluty. Wtedy będzie
          przelicznik 1euro-1zł ;)
          • Gość: p Re: Anglia ma... IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.10, 14:22
            Zgoda może podałem zły przykład. Ale weźmy takie Włochy, korupcja
            taka jak w Grecji, a długi też niewiele mniejsze.
            Całe to Euro się sypie gdzie wzrokiem nie sięgnąć.

Po za tym polityka banku centralnego, pomagając Niemcom i Francuzom
            utrzymując niskie stopy procentował przegrzał gospodarki Hiszpani
            (wywołany boom budowlany), Grecji itd.

• Gość: BAY Re: Anglia ma... IP: 188.110.235.* 17.03.10, 14:50
              Ty p, ktos ci chyba placi za klepanie tych bzdur? Gdzie wyczytales w
              artykule cos o korupcji? Co to ma do rzeczy? Napisz szybko co to
              znaczy "Całe to Euro się sypie gdzie wzrokiem nie sięgnąć." Bo to dosc
              dziwna analiza.
              • Gość: p Re: Anglia ma... IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.10, 15:17
                Sam poszukaj danych, ja swoje zadanie domowe odrobiłem. Swojego
                zdania nie zmienię.
        • szefunio1 Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 14:45
          > Bilans Angli wygląda znacznie gorzej od Grecji. Większe zadłużenie
          > na obywatela i większy przyrost długu.
          > Tak więc nie zgadzam się.
          A walutą w Anglii jest funt czy euro? Bo jeśli nie euro to i nie mają obowiązku
          przestrzegać limitów zadłużenia obowiązujących w strefie euro.
        • Gość: BAY Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: 188.110.235.* 17.03.10, 14:46
          Ty p, wiesz co to jest strefa euro? No pomysl.
    • Gość: wiadro Nie ratujmy krajów, zostawmy kasę dla banków... IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.10, 13:05
      Przecież ratowanie banków bilionami euro/dolarów jest o wiele ważniejsze niż
      ratowanie gospodarki kraju.

Banki lepiej się odwdzięczą ;)
    • everettdasherbreed Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 13:06
      Gość portalu: p napisał(a):

> To sie nie mogło udać i się nie uda. Nic żadne sztuczne zabiegi nie
      > pomogą.

A już na pewno nie uda się zastąpienie dolara przez euro.

Poglądy Angeli Merkel są słuszne. Powodują jednak zawężenie strefy euro. A co
      będzie, gdy w kłopoty popadnie kraj mający euro a większy od Grecji? Na przykład
      Francja, Niemcy czy Włochy?
      • Gość: Znafca Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.dip.t-dialin.net 17.03.10, 14:16
        ... Poglądy Angeli Merkel są słuszne. Powodują jednak zawężenie strefy euro. A co będzie, gdy w kłopoty popadnie kraj mający euro a większy od Grecji? Na przykład Francja, Niemcy czy Włochy?

--------
        wtedy kraje Europy Wschodniej przestana
        dostawc miliarady pomocy. !!!
        • mcgoo Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 15:00
          to pachnie straszna zawierucha
          cała ta Unia ze swoimi przywódcami, którzy
          udają prezydenta, udają ministerstwo spraw zagranicznych
          jest na tyle udawana(*), że może doprowadzić do jakiejś nowej
          zawieruchy której dawno w europie nie było

(*)niestety bo wolałbym napisać "udana"

silny jeden prezydent
          silny jeden głos
          tego brakuje EU
        • everettdasherbreed Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 17:48
          To Niemcy będą płacić terytorium a nie pieniędzmi: Polska weźmie byłą NRD, Czesi
          i Słowacy Bawarię, Węgrzy Hesję, kraje bałtyckie Schleswig-Holstein, Bremę i
          Hamburg, Rumunia Badenię-Wirtembergię, Bułgaria Nadrenię-Palatynat, Słowenia
          Nadrenię Północną i Westfalię, Cypr Zagłębie Saary.
    • Gość: gosc portalu Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: 194.154.219.* 17.03.10, 13:12
      Stany Zjednoczone Ameryki mają:
      - różne systemy podatkowe
      - różne gospodarki (patrz: MA versus Luisiana, na przykład)
      - różny rynek pracy (patrz: Vermont versus Arisona)

I jedną walutę. I dobrze im tak
    • Gość: dfhtfu Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.hsi6.kabel-badenwuerttemberg.de 17.03.10, 13:14
      Merkel to stara komunistka ciekawe kto tak naprawde zadzi niemcami!
      • Gość: xxx Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.10, 13:26
        "zadzi niemcami"? Pewnie jakieś "Zady".
      • Gość: gari Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 13:29
        Gość portalu: dfhtfu napisał(a):
        > Merkel to stara komunistka ciekawe kto tak naprawde zadzi niemcami!

Pewnie zadza rzydi.
    • wieslaw1 Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 13:19
      To może być niezły pomysł.Zdrowe zasady jednakowe dla
      wszystkich.Wtedy nie ma pomiłuj,że Unia pomoże,a ja mogę bimbać.
      • Gość: dziadzioniunio Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.chello.pl 17.03.10, 13:25
        Czy ty jesteś tak ograniczoną personą, ze twierdzisz, że gospodarka
        jakiegoś kraju sie wywraca od "bimbania". Nie przyczyniaja się do
        tego czasem politycy ulegajacy korupcji, złodziejsko-kretyńskie
        zarzadzanie?
        • Gość: Humbok Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.centertel.pl 17.03.10, 13:39
          zamiast zwymyślać, pomyśl - czy dług setek mld euro to efekt
          największych choćby afer korupcyjnych, czy raczej życie ponad stan
          całej Grecji?
          • Gość: dziadzioniunio Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.chello.pl 17.03.10, 13:47
            nie no efekt bimbania i popołudniowej sjesty
            • Gość: Humbok Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.centertel.pl 17.03.10, 14:10
              "bimbania" na pewno. Jeśli konsumujesz więcej niż zarabiasz, to na
              pewno bimbasz sobie na konsekwencje takiego stanu.
          • ernibank Grecja płaci teraz za Ateny 2004 17.03.10, 14:15
            No widzicie wkońcu długi z olimpiady Ateny 2004 dały o sobie znać.
            Ciekawe czy u nas po Euro 2012 też będzie dług jak w Grecji ;)
            • metall Re: Grecja płaci teraz za Ateny 2004 17.03.10, 14:24
              ernibank napisał:

> No widzicie wkońcu długi z olimpiady Ateny 2004 dały o sobie znać.
              > Ciekawe czy u nas po Euro 2012 też będzie dług jak w Grecji ;)

Ależ skąd? My na Euro 2012 zarobimy kupę forsy. Już zarabiamy - stadiony które
              miały kosztować 300 mln już kosztuja miliard i więcej. Już ktoś zarobił 700 baniek.
            • Gość: kaczo & ponuro Re: Grecja płaci teraz za Ateny 2004! IP: *.seg70.ucf.edu 17.03.10, 17:48
              "Kontrowersje wzbudza obłożenie 20-proc. podatkiem dochodów
              Kościoła. - To stanowisko przeciwko Kościołowi, które może być
              postrzegane jako wrogie - powiedział biskup Salonik."

Dlaczego (prawie) kazdy Kosciol uwaza, ze powinien byc zwolniony ze
              wszelkich podatkow? Czy to nie czasem pospolita pazernosc???

• wieslaw1 Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 17:32

> Czy ty jesteś tak ograniczoną personą, ze twierdzisz, że
          gospodarka
          > jakiegoś kraju sie wywraca od "bimbania". Nie przyczyniaja się do
          > tego czasem politycy ulegajacy korupcji, złodziejsko-kretyńskie
          > zarzadzanie?
          Jestem,jaki jestem na pewno za bardzo inteligencją nie grzeszę,ale
          nie bardzo wiem o co Ci biega.Nie obwiniam Hansa,czy Sokratesa za
          stan gospodarki jego państwa za to państwo odpowiadają
          politycy,którzy zostali wybrani przez swoich obywateli.Oni
          zafundowali życie ponad stan i teraz trzeba płacić.Tylko kto ma
          płacić?Reguły Angeli są jasne i ja je popieram.Przebimbaliście pomoc
          UE,fałszowaliście statystyki no to sobie radźcie.
    • olias Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 13:22
      a jeszcze nie tak dawno INNE państwa strefy euro skarżyły się że Niemcy
      nieustannie łamią kryteria fiskalne i Unia rezygnuje z kar finansowych, bo
      Niemcy są duże a duży wiele może.
    • Gość: zojek2 Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.61.190.202.host.de.colt.net 17.03.10, 13:27
      no i tylko tego stanowisko biskupa jeszcze brakowalo. ponoc wszedzie kryzys,
      tylko sutankowi maja sie miec dobrze. z ktorym innym krajem to sie mi kojarzy???
      • Gość: dziadzioniunio Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: *.chello.pl 17.03.10, 13:35
        niektorym, to się wszystko z dupa kojarzy
        • pos3gacz Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 15:55

> niektorym, to się wszystko z dupa kojarzy
          ==========================================
          Dlaczego obrażasz przedmówcę, tylko dlatego, że pisze prawdę ???
          U Greków, to chociaż powstał taki zamysł.
          Spróbuj w Rzeczpospolitej Parafialnej rzucić taką myśl, to żywcem by
          Cię zjedli katooszołomy.
    • Gość: Rostowski-fan Tak samo skończymy:-) IP: 213.17.225.* 17.03.10, 13:32
      z takim ministrem finansów, z rządem prywatyzujacym co sie da
      wylecielibyśmy ze strefy euro po 3-4 latach...
      • Gość: Humbok Re: Tak samo skończymy:-) IP: *.centertel.pl 17.03.10, 13:41
        a co ma strefa euro do prywatyzacji? Unia walutowa reguluje kwestie
        własnościowe?
    • Gość: Adam Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: 188.33.189.* 17.03.10, 13:49
      Niech Grecja przyjmie złotego, to się im od razu poprawi.
    • oservattoreromano Strefa euro bez zadłużonych maruderów? 17.03.10, 14:07
      Merlel ma rację, bo jest fizykiem,,a zatem umysłem ścisłym...

E = mc2
    • Gość: heh Strefa euro bez zadłużonych i łamiących kryteri... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 14:09
      Kocham Greków - buntują się przeciwko oszczędnością około 5mld euro a mają w
      sumie ponad 350 mld euro długów :))) Na moje to niech w ogule nie oddają tej
      kasy przynajmniej się juz wiecej zadłuzać nie beda bo nikt im przelewu nie
      zrobi :]]] chory świat oparty na lichwie i zyciu na kreche. kazda krecha jest
      zla - ta z narkotykami jak i ta finansowa.
      • pos3gacz Re: Strefa euro bez zadłużonych i łamiących kryte 17.03.10, 16:03
        Gość portalu: heh napisał(a):

> Kocham Greków - buntują się przeciwko oszczędnością około 5mld
        euro a mają w
        > sumie ponad 350 mld euro długów :))) Na moje to niech w ogule nie
        oddają tej
        > kasy przynajmniej się juz wiecej zadłuzać nie beda bo nikt im
        przelewu nie
        > zrobi :]]] chory świat oparty na lichwie i zyciu na kreche. kazda
        krecha jest
        > zla - ta z narkotykami jak i ta finansowa.
        =======================================
        Szczególnie, że :
        >>>Na moje to niech w ogUle nie oddają<<<
    • metall A z Uniji też będą wyrzucać? 17.03.10, 14:11
    • Gość: Znafca mam nadzieje ... tych co netto tylko biora !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 17.03.10, 14:21
    • Gość: BAY Re: Strefa euro bez zadłużonych maruderów? IP: 188.110.235.* 17.03.10, 14:41
      Ty p, czytales artykul?
    • Gość: podatnik pospolity obłożenie 20-proc. podatkiem dochodów Kościoła IP: 193.164.157.* 17.03.10, 14:41
      to bardzo dobry pomysł, także w Polsce
      • Gość: gość Najlepszy to obłożyć 100 % podatkiem wszystkich !! IP: *.ists.pl 17.03.10, 16:56
        Wszystkich co do nogi.

Możwe wtedy socjalizm nie wyzionie ducha.

Albo po bolszewicku.

Czyli - połowie zabrać wszystko i wymordować.

Reszcie wszystko zabrać i obłozyć wszystkich 100 % podatkiem.

Swojaczkom czekistom coś ponadawać, żeby im się chciało służyć.

Po bolszewicku.

A Ciebie Przyjacielu dodatkowo obłozyć 20 % podatkiem -to bardzo dobry pomysł.
        • Gość: ZawRob Coś się tak zdenerwował?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 17:16
          Przecież kler nie płaci podatków, a dla zwykłej sprawiedliwości
          powinien płacić! Jesteś sukienkowym darmozjadem?
    • euro-pa Niemcy pierwsze pod mlotek, 17.03.10, 14:42
      bo najbardziej zadluzone. Rozbiory Niemiec.
      • Gość: ewaetna Re: Niemcy pierwsze pod mlotek, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 15:04
        Zaraz, zaraz. Grecja klamala i oszukiwala jak maly Jasiu zeby tylko sie dostac
        do strefy Euro. Nikt jej do tego nie zmuszal. Okazuje sie ze za wysokie progi na
        greckie nogi (swoja droga klamstwo tez ma krotkie nogi...) Moim zdaniem Grecy
        powinni podwinac ogon i zreformowac swoj chory system socjalny/podatkowy itp.
        Oni za to wola od lat klocic sie z Turcja, Cyprem, Macedonia, itp. Co innego
        wniesli do Unii niz swoje przerosniete ego, klamstwo, oszustwo i kupe dlugow????
        PS Nie mowie tu o starozytnej kulturze Grecji, ale o terazniejszosci.
        • euro-pa Re: Niemcy pierwsze pod mlotek, 17.03.10, 16:55
          Grecy wniesli do Unii swoja kulture, ktora jest podstawa cywilizacji
          tzw. zachodu. to wiecej niz wniesli wszyscy inni.
          • everettdasherbreed Re: Niemcy pierwsze pod mlotek, 17.03.10, 17:45
            Kultura grecka ty była ale w starożytności. W chwili wejścia do UE Grecja była
            czymś w rodzaju dzisiejszej Albanii czy Czarnogóry.
            • Gość: ewaetna Re: Niemcy pierwsze pod mlotek, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 20:11
              otóż to, Grecja terazniejsza to co innego niz starozytna. Nawet jezyk nie jest
              ten sam...
    • miroo Prawicowe i religijne wściekłe psy na UE plują! 17.03.10, 15:01
      Oczywiście nie podają nawet alternatywy a jak się jakiś taki
      znajdzie co poda alternatywę to pożal się boże...
      • imw co Ty bredzisz? 17.03.10, 15:31
        każdy rozsądny człowiek krytykuje nadmierne zadłużanie się i to nie zależy od
        jego preferencji politycznych
        • miroo imw a ile widzisz tutaj rozsądnej krytyki? 17.03.10, 16:10
          90% postów to plucie na UE zdradzające wściekłość podyktowaną
          prawicowym nacjonalizmem i religią, która w europie chce mieć
          monopol na integrację - poczytaj sobie inne posty o "eurokołchozach"
          i pełne nienawiści oraz życzeń upadku Unii...
          nic mi tu nie mów o rozsądku - bo nadmiernego zadłużania się
          oczywiście sam nie popieram - bo artykuły które nawet maksymalnie
          rozsądnie traktują o sprawach europejskich są przez prawicowo-
          katolickich wieśniaków wykorzystywane do plucia na UE...

imw napisał:
          > każdy rozsądny człowiek krytykuje nadmierne zadłużanie się i to
          nie zależy od
          > jego preferencji politycznych
          • imw czy tylko prawica krytykuje UE? 17.03.10, 16:45
            każdy rozsądny człowiek to robi! bo UE idzie w kierunku nowego ZSRR
            • miroo imw-są różne poziomy krytyki... 17.03.10, 17:30
              ktoś kto twierdzi, że UE idzie w kierunku ZSRR ma zdecydowanie odchylenie
              prawicowe... UE tworzy parlament europejski który musi się zgodzić na wszelkie
              pomysły w sprawie UE a on pochodzi z wyboru... z twojego wyboru...
              imw napisał:
              > każdy rozsądny człowiek to robi! bo UE idzie w kierunku nowego ZSRR
              • metall Re: imw-są różne poziomy krytyki... 17.03.10, 20:11
                miroo napisał:

> ktoś kto twierdzi, że UE idzie w kierunku ZSRR ma zdecydowanie odchylenie
                > prawicowe...

Ciekawa definicja prawicowości.

> UE tworzy parlament europejski który musi się zgodzić na wszelkie
                > pomysły w sprawie UE

Czyje pomysły?
    • ulanzalasem Strefa euro bez zadłużonych i łamiących kryteri... 17.03.10, 15:10
      Strefa euro bez zadłużonych i łamiących kryteria fiskalne?

Można by powiedzieć, że od chwili wypowiedzenia tych słów UE przestała istnieć
      ;) Bo kto w Unii nie ma długów...UK niedawno oddało kasę USA i
      Kanadzie...Kowalski ma długi, firma w której pracuje ma kredyty, jej szef
      również. LCD Kowalskiego na kredyt, tak samo jak wakacje i święta...Samochód i
      dom szefa...na kredyt. Polska też żyje na kredyt, który się stale powiększa xD
      • Gość: I.L. Re: Strefa euro bez zadłużonych i łamiących kryte IP: *.sm-rozstaje.pl 17.03.10, 15:48
        ktoś nie rozróżnia strefy euro i UE
    • jedrol73 Zaczyna sie... 17.03.10, 15:15
      Wszystkie przepowiednie mowia, ze III wojna swiatowa rozpocznie sie od rozpadu wielkiego kraju w Europie. EU zaczyna sie sypac, wiec wojenka tuz, tuz... gromadzcie zapasy, ludziska - bedzie sie dzialo.
      • Gość: ewaetna Re: Zaczyna sie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 15:18
        Z calym szacunkiem, jesli chcesz zeby sie cos dzialo, to proponuje dobra gre
        komputerowa a o III wojnie i przepowiedniach to moze na forum ezoterycznym ...
      • fagusp Re: Zaczyna sie... 17.03.10, 15:26
        Racja, zaczyna się. Nawiedzone pierdoły po lekturze Nostradamusa zaczynają na
        forum sesję maniakalno - depresyjną.
        • jedrol73 Re: Zaczyna sie... 17.03.10, 15:43
          Racja, zaczyna się. Nawiedzone pierdoły po lekturze Nostradamusa zaczynają na
          forum sesję maniakalno - depresyjną.

Dobra riposta, usmialem sie. Nie zmienia to faktu, ze przeznaczenia oszukac sie
          nie da. Tak, czy inaczej polecam zrobic zapasy, bo w przeciagu paru miesiecy to
          wszystko pier...nie.
          • Gość: AA Re: Zaczyna sie... IP: 188.110.235.* 17.03.10, 16:15
            Moze szybko podyktujesz nam tu numery loto na nastepne losowania. Ten
            nostradamus napewno gdzies podawal.
      • everettdasherbreed Re: Zaczyna sie... 17.03.10, 17:43
        Tym razem Ameryka przyjdzie na pomoc znacznie szybciej.

Przyłączy się strefę euro do strefy USD (USA, Ekwador, Rosja) i będzie git.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka