Gość: Jacko IP: *.warszawa.dialog.net.pl 15.06.10, 08:07 Jak sie g.. owinie wstazeczka to nie zmienia sie w czekolade! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teyoo Poczto, weź się lepiej do roboty 15.06.10, 08:09 Poczta tnie koszty? Tak jak parę lat temu, kiedy zafundowali listonoszom kurtki za 1000 zł (!) - i powiedzieli, że "stać ich na to, są bogatą firmą". No to stać czy nie?? Zgadzam się z autorem - poczto, do roboty, a nie pier..nie się w zmianę logo i kolorów munduru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicdobrego Re: Poczto, weź się lepiej do roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 10:08 a mi się scyzoryk w kieszeni otwiera jak widzę awizo w skrzynce. Wiąże się to z wieczornym staniem w kolejce razem z płacącymi rachunki, odbierającymi renty i emerytury, i nie daj boże nadawcami z allegro. Oczywiście na poczcie jedno okienko do wszystkiego. Nawet jak ktoś przede mną chce konto w nieszczęsnym banku pocztowym założyć to ja muszę czekać i czekać i czekać i czekać.... i czekać. Z jednym pieprz$%# świstkiem i sprawą która zajmie w porywach do 30 sekund. Odpowiedz Link Zgłoś
duzymietek Re: Poczto, weź się lepiej do roboty 15.06.10, 10:14 ten moloch jest niereformowalny, znieść ograniczenia dla innych operatorów pocztowych i będzie po problemie. A jeżeli chodzi o działania, to typowe dla państwowej instytucji. Jakość obsługi fatalna, jakość usług coraz gorsza, brak innowacji na miarę potrzeb, brak nowoczesnego zarządzania a oni wywalają dzisiątki milionów w zmianę logo. Ciekawe do kogo należy agencja która to organizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAD Poczto, weź się lepiej do roboty IP: *.wr.energiapro.pl 15.06.10, 08:09 ale obszarpańce z tych dziennikarzy, ogoliłby sie jeden z drugim jak facjate wystawia na widok publiczny ! zero kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dadaista Re: Poczto, weź się lepiej do roboty IP: 212.160.172.* 15.06.10, 11:25 Dobrze się czujesz? Ale na pewno? To może i ja się do "odstrzału" kwalifikuję, bo brodę noszę? Również się wystawiam na widok publiczny, bo komunikacją miejską podróżuję, i inni obywatele mogą na mnie patrzeć. No to jak, dobrze się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdenerwowana Poczto, weź się lepiej do roboty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 08:10 kolejne punkty są likwidowane .... tak Poczta Polska dba o klienta, żeby wysłać list muszę jechać samochodem 20 km ..... mają klienta w nosie niech pojawi się jakaś konkurencja do małych przesyłek listowych to PP upadnie szybciej niż zmieni swój wizerunek ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Poczto, weź się lepiej do roboty IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.10, 08:18 Na moim terenie pojawił się po latach "walki" nowy UP. Cóż z tego, skoro listonosz przychodzi raz na 7-10 dni. I to chodzą parami: pani od listów poleconych i pan od listów zwykłych (w odstępie 2 h). Część przesyłek nie dociera, albo odbieram listy klienta, który mieszka dwie ulice dalej... Ta instytucja kojarzyć mi się zawsze będzie z reliktem po PRL-u! Żeby nie wiem co próbowali przemalować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa bezmózgi IP: *.scansafe.net 15.06.10, 08:21 tak to jest jak bezmózgi i niedouki biorą się za zarządzanie. najbardziej podoba mi się pomysł że poczta skoncentruje się na funduszach i obsługą dużych firm. Bo nie umieją zarabiać na tym do czego zostali stworzeni - do przesyłania pojedynczych listów i przesyłek prywatnych ludzi. Proponuję żeby w ogóle poczta przestała przesyłać listy, zmieniła swoje placówki w supermarkety, zajęła się sprzedażą wódki i kuponów totalizatora sportowego. Będzie więcej sklepów z wódą, lud się upije i przestanie przesyłać upierdliwie te paczki i listy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Poczto, weź się lepiej do roboty IP: 57.66.195.* 15.06.10, 08:28 Żeby bylo smiesznie ostatnio mam z poczta same dobre doswiadczenia. Najczesciej na awizo zostawiaja numer kom do listonosza z adnotacja ze mozna dzwonic do 21. Nie raz tak bylo ze po pracy zastawalem w skrzynce awizo, dzwonilem sobie do listonosza i wieczorem paczke mialem dostarczona. Z kurierami zawsze to samo - "prosze pana my pracujemy tylko do 17." Plus jest taki ze mozna poprosic o przeadresowanie, ale to najczesciej wydluza czas dostawy o 1 dzien. Pyta. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Konkurencja? Wcale nie jest lepsza. 15.06.10, 08:29 Przesyłkę wysłaną InPostem 29 maja z Warszawy do Warszawy, znalazłem w skrzynce na listy 12 czerwca. W kopercie była m.in. faktura, z terminem płatności do... 9 czerwca. To nie była, niestety, jednorazowa wpadka tej firmy, która miała ponoć wprowadzić na rynek nową jakość. Jeśli tak ma wyglądać konkurencja dla Poczty Polskiej, to jej prezesi, dyrektorzy, kierownicy i nieuprzejme panienki w okienkach mogą spać spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lajkoń U mnie InPost IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.06.10, 10:05 robił to samo i nawet Orange już z nich zrezygnowała w moim mieście, bo dostarczali faktury po terminie płatności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielkopolanin Inpost i TP SA IP: 80.51.91.* 15.06.10, 11:52 W moim mieście faktury z TP SA dochodziły kilka dni przed terminem płatności, a zdarzało się także, że tydzień po wyznaczonym terminie. Rada jest taka - i niech co niektórzy abonenci TP SA z niej skorzystają - nie ma co się denerwować Inpostem i problemami z dostarczaniem listów, bo można zadzwonić na Błękitną Linię tepsy i poprosić o wysyłanie faktur tradycyjną pocztą. Zrobiliśmy tak pół roku temu, i od tego czasu nie ma opóźnień, wszystko dochodzi szybko. Wbrew pozorom poczta nie jest taka zła ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
per_crucem Poczto, weź się lepiej do roboty 15.06.10, 08:30 Artykuł w stylu dwójka dziennikarzy się napaliła i tyle. Kiedy TP zmieniała logo na FT, nikt jakoś nie krzyczał głośno. Gdy Kredyt Bank też zmieniał logo też nikt nie krzyczał. Gdy Idea zmieniała się w Orange też nikt nie krzyczał. Zmiana na poczcie jest konieczna tak samo jak w tych powyższych firmach-dla ocieplenia wizerunku. A zmiany w placówkach, papierze, ubiorze to tylko lifting który i tak trzeba wykonywać co kilka lat. Gdyby poczta nie zmieniała strojów dla listonoszów gazeta by pewnie krzyczała "w jakich to złych warunkach pracują". Tak samo z samochodami, zmiana jaka nastąpi nie oznacza że poczta na już kupi 2 tys. samochodów, proces ten będzie działał stopniowo, po prostu stare transity i stary będą przechodzić w nowe samochody o nowych kolorach. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar To nie to samo 15.06.10, 08:46 Kiedy logo, markę, czy kurteczki zmienia prywatna firma, najwyżej stracą na tym akcjonariusze. Do wygłupów poczty dopłacamy z podatków. Mnie konieczność wizyty na poczcie psuje humor na pół dnia. Unikam tego, jak mogę. I nie pociesza mnie, że jak postoję pół godziny, będę mógł tam kupić pończochy, zakurzoną parasolkę czy płytę Zdzisławy Sośnickiej. Ostatnio chciałem kupić 3 zwykłe koperty A5. Nie mieli takiej ilości. Odpowiedz Link Zgłoś
cz.x Re: To nie to samo 15.06.10, 09:43 jwojnar napisał: > Do wygłupów poczty dopłacamy z podatków. . zanim zaczniesz cos klepac na forum , najpierw sie doucz bo sie osmieszasz nieuku. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar No to mnie oświeć geniuszu 15.06.10, 12:16 Jeżeli poczta jest spółką skarbu państwa i jest deficytowa, to kto i z czego do niej dopłaca? Jeśli nie wiesz, spróbuj zgadnąć. Zrób to z wrodzoną kulturą, to bardzo ożywia dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bank Komercyjny SA Precyzyjniej będzie powiedzieć, że to przedstawi- IP: *.chello.pl 15.06.10, 09:51 ciel akcjonariusza większościowego (France Télécom) przegłosował na WZA używanie odtąd przez TPSA logo firmy francuskiej (&). Uczynił to w interesie FT; odtąd bowiem za użyczenie Tepsie swojego znaczka FT ma prawo od polskiej spółki zależnej pobierać corocznie kilkusetmilionową opłatę. Jest to po prostu kolejny - obok na przykład transferu dywidend - legalny sposób na dostarczenie dochodu akcjonariuszowi większościowemu. I jest to praktyka powszechna w świecie, acz prawdą pozostaje, że akurat Francuzi są nadzwyczaj na owe opłaty pazerni, znacznie bardziej niż na przykład Niemcy. Nic dziwnego, że Orange (powiązany kapitałowo z FT) lekką ręką wyzbył się polskiej marki Idea, wycenianej onegdaj na 1,4 mld PLN, skoro w dłuższym okresie na tym zarobi. Jaki zaś jest ekonomiczny sens zmiany koloru tła pod trąbką? Poczta Polska raczej nie zarobi na tym ani grosza. Zarobi chyba tylko firemka konsultingowa, która zaprojektowała cały ów kompleks zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PTS Poczto, weź się lepiej do roboty IP: *.poczta-polska.pl 15.06.10, 08:31 Proponuję dokładnie przeanalizować historię Poczty Polskiej i wskazać okres, w którym zwalniała pracowników. Obecny stan zatrudnienia jest dużo za duży i należy go zweryfikować, co Poczta czyni. Tak naprawdę redukcję zatrudnienia powinna zrealizować już dawno, kiedy robiły to inne przedsiębiorstwa, tylko rządy nie poradziły by sobie z takim bezrobociem. A tak państwowa firma zasysała bezrobotnych. A poza tym Panie Marcinie w obu wersjach wygląda Pan do d....y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Poczto, weź się lepiej do roboty IP: 212.120.136.* 15.06.10, 09:30 > A poza tym Panie Marcinie w obu wersjach wygląda Pan do d....y. Pominąwszy chamskość zamierzonej wycieczki osobistej - proponuję sprawdzić dokładnie, gdzie pod zdjęciami znajdują się nazwiska autorów artykułu, a gdzie nazwisko autora zdjęć. Następnym razem nie wyjdziesz na głupka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajkopisarz Poczto,jestes jak dinozaur IP: *.toya.net.pl 15.06.10, 08:32 Raz korzystałem z usług poczty, parę miesięcy temu. Płaciłem za dostęp do pewnych stron www. Nie miałem zamiaru płacić przelewem z konta ani kartą kredytową, bo nie chciałem aby się ktokolwiek dowiedział, że sobie taki dostęp wykupiłem ( w domyśle żona i teściowa). Wypełniłem odpowiedni blankiet wpłaty na konto bankowe - a starsza Pani w okienku pocztowym odmówiła mi jego przyjęcia z powodu: - braku imienia i nazwiska - braku adresu Na blankiecie był wymagany login i kod strony do której wykupywałem dostęp. A pozostałe informacje były niepotrzebne i nieistotne. Ale baba tak się uparła, że żadne argumenty do niej nie docierały. Musiałem wpisać imię i nazwisko i adres. Wpisałem coś w stylu :"Adam Kutasiński, Łękołody, ulica Cipowska 12". Babsko zaczęło na mnie krzyczeć, że policje wezwie.... że mam natychmiast jej pokazać dowód osobisty, że ona musi sprawdzić te dane. Awantura na całego. Skończyło się na tym, że z zaplecza poczty wyszła kurpulenta 30 kilkulatka i zaprosiła mnie do okienka obok. Wzięła blankiet, wzięła pieniążki, przybiła datownik i na koniec się jeszcze uśmiechnęła. Pieniądze szły 6 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Nie rozumiem? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.06.10, 10:11 To jesteś zadowolony, czy nie? Że nie wezwała Policji, czy 6 dni bez podglądania to długo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Mój prezydent-Janusz Korwin Mikke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 08:37 Tylko on nas uratuje od bandy czworga i złodziei wszelakich. Nie zmarnujmy tej szansy B Ł A G A M !!! Mój prezydent-Janusz Korwin Mikke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Mój prezydent-Janusz Korwin Mikke IP: *.scansafe.net 15.06.10, 08:59 jak uratuje? co prezydent w ogóle może? nic nie może, tylko czasami zawetować może, więc nie truj że prezydent taki czy siaki uratuje ten kraj. tylko rewolucja już może go uratować przed zawaleniem się pod ciężarem nieudolności i nieróbstwa, których nikt nie chce wyplenić. Odpowiedz Link Zgłoś
szlag_mnie_trafi Ok - już? Był orgazm? No to teraz zacznij 15.06.10, 09:19 pisać na temat. Choć nie wiem czy można tego spodziewać się po wyborcy JKM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Poczto, weź się lepiej do roboty IP: 217.153.157.* 15.06.10, 08:53 Tanio będzie naprawdę wtedy, gdy przesyłki dostarczać będą kloszardzi za flachę na miesiąc, a przesyłki będzie można odbierać w melinach całą dobę po koszcie jak wyżej. Ciąć i ciąć to jedyne co potrafią "reformatorzy" w Polsce po wieloletnich studiach. Firma bez kosztów to dla nich ideał. Pracownik stanowi największy problem i koszt. Za to gó...any menedżer to największy skarb godny wielkich pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
charnel Poczto, nic ci nie pomoże 15.06.10, 08:54 Qu...wa czy ktoś zapytał klientów czego chcą? Może szefostwo PP żyje w Matrixie i nie wie co się dzieje w ich urzędach??? Odpowiedz Link Zgłoś
xmas_eve Poczto, weź się lepiej do roboty 15.06.10, 08:59 No, ja np. wczoraj dostałam od Poczty Polskiej do skrzynki fakturę za telefon. Wszystko byłoby super, gdyby nie fakt, że to faktura za luty :D W lutym szukałam jej w skrzynce bezowocnie. W sumie miło, że jak Poczta Polska zagubioną fakturę znalazła, to mi ją jednak doręczyła, a że po 4 miesiącach ... cóż, może nie można mieć wszystkiego :D Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Poczto, weź się lepiej do roboty 15.06.10, 09:04 Już są zakusy na prywatyzację PP a ta firma działa super i ma perspektywy ale, nie wyprzedać najlepiej ! Odpowiedz Link Zgłoś
kiryloszomber Lepiej abonament! za posiadanie kopert, ew. za... 15.06.10, 09:04 posiadanie papieru w ogóle lub wręcz za umiejętność czytania. Te wszystkie rzeczy umożliwiają przekazywanie informacji pisanej, dlaczego miałoby to zachodzić bez (finansowego) udziału w tym poczty, ja się pytam???? A maile??? Poczta nie ma z tego NIC, a przecież to jej domena. Wprowadzić opłatę 10 gr/mail - dla poczty! O takim detalu, jak abonament "telegramowy" od wiadomości SMS nie wspomnę... Wystarczy wprowadzić takie niewielkie i wcale nie uciążliwe dla obywatela zmiany i wszyscy pracownicy poczty będą chodzić w złotych butach, a trąbka w logo poczty (każdym i wszędzie) będzie inkrustowana autentycznymi brylancikami! Napisawszy to i popadłszy w samouwielbienie za ten tu powyżej pomysł nieskromnie dorzucę jeszcze jedną myśl: Kiryloszomber na prezydenta, przebrało się coś tam coś tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Załamany Poczto, weź się lepiej do roboty IP: *.finn.pl 15.06.10, 09:04 Jak można być tak bezmyślnym i w czasie problemów planować bezsensowne wydatki. Zarząd poczty zamiast wydawać pieniądze na siebie i kolegów co im logo będą przemalowywać niech pomyśli o klientach biznesowych i spróbuje ich odzyskać. A kilkanaście tysięcy pracowników straci pracę przez ich głupotę i tym się nie przejmują tylko kolorem tła pod trąbką, trąby jedne. Odpowiedz Link Zgłoś
szlag_mnie_trafi Wymyslił to jakiś absolwent Wyższej Szkoły 15.06.10, 09:21 Marketingu w Parzęczewicach (Wydział Zamiejscowy w Bebelnie), a że był szwagrem ciotki brata prezesa, to dostał zlecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
zjarka007 Minister Grabarczyk ma tyle hajsu, że nie wie co 15.06.10, 09:10 z nią zrobić. hahaha, a kasę dla powodzian trzeba brać z podwyższania cen za różne usługi. Mega żenada. Dali by tą kasę na odbudowanie terenów po powodzi. No ale musi być kasa dla swoich kolesi. Trzeba przeprowadzić inwestycję dla swoich ziomali. kupić związki zawodowe. Ale ludzi to chcą zwalniać. Jest kasa na logo, nie ma dla pracowników. BRAWO PANIE MINISTRZE GRABARCZYK - NARÓD Z TOBĄ I PREMIEREM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Nowe Logo to 26,5% większe przychodu netto IP: 80.240.172.* 15.06.10, 09:18 Ja uważam że tych z góry Poczty powinni zabrać do szpitala i leczyć im głowy. Od lat generuja kilkusetmilionowe straty a teraz chca 400mln wyrzucic w błoto. Ale z stetek Dyrekcji sie nie rezygnuje. By listonosz mógł nieść list 'pracuje " na niego w pocie czoła Zarząd Generalny, 45 Dyrekcji Okręgowych, 70 Dyrekcji Reginalnych i 200 Regionów. Na 1 listonosza Poczty Polskiej przypada 5 pracowników Administracji!!!! Konkurencyjny InPost to ......1 Dyrektor!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Post it Re: Poczto, weź się lepiej do roboty IP: *.opera-mini.net 15.06.10, 09:30 To najwiekszy szwindel z wyprowadzeniem kasy w 'bialych' rekawiczkach ostatnich lat,najgorsze,ze ta spolka zgodnie z prawem nie moze upasc,nawet przy gigantycznym zadluzeniu.Dlatego takie genialne projekty,jak ten beda powstawac.A kto za to placi?Pan placi. Pani placi, spolaczenstwo placi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Poczto, weź się lepiej do roboty IP: *.ip.netia.com.pl 15.06.10, 09:38 Wszystko zależy od listonosza, bo jednemu nie chce się na piętro wejść więc nie dzwoni tylko od razu awizo wkłada do skrzynki a potem ludzie się wściekają na poczcie. Ja kilka razy wypełniałam druk, że chcę żeby listy polecone były zostawiane w skrzynce i to też była loteria bo jeden zostawił inny nie. Mieszkam w Warszawie i nie narzekam na czas oczekiwania, z większego miasta paczka/list idzie zazwyczaj jeden dzień. Pod tym względem jakość poczty się poprawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Poczto, weź się lepiej do roboty 15.06.10, 09:46 mieszkam obecnie w Niemczech, więc w zasadzie mnie to rybka, co robi PP, ale jeśli w ub. roku z listu do moich rodziców ukradziono paczkę nasion (sic!), to chyba pilniejsze byłoby zwolnienie złodziei z poczty. Ostatnio polecony szedł z Katowic do Sosnowca 10 dni. Ślimak go niósł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrus Poczto, weź się lepiej do roboty IP: *.uznam.net.pl 15.06.10, 10:14 Straty poczty to jakiś fenomen na skalę światową. Krew mnie zalewa kiedy widzę kolejkę długą na 100 metrów i jedno otwarte okienko na 10 zamkniętych. Zawsze są kolejki i zawsze jedno okienko i długi sznureczek grzecznych klientów stojących jak barany. Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Pocztowy monopol Kaczyńskiego !!!! 15.06.10, 10:30 Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi .......Pamiętajmy, że monopol "załatwił" PP i niestety nam premier ekonomatołek Jarosław Kaczyński - po ciężkich bojach w Brukseli. No i teraz na kilka lat przed agonią PP, którą spowoduje pełna konkurencja (może wreszcie Bundes Post ?) kolesie i szwagry muszą się jeszcze nachapać na takich idiotycznych zamówieniach. Nigdy więcej PiS-u (przy władzy)! Balcerowicz musi wrócić !!!! Odpowiedz Link Zgłoś