Gość: Niedowiarek IP: *.udg.edu 28.06.10, 11:55 Juz widze jak urzednicy i prokuratorzy odpowiadaja za burdel w prawie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Businessman Re: Akcja Przedsiębiorca nie przestępca: Nie mam IP: 212.189.46.* 28.06.10, 19:19 Kilka lat temu wyjechałem do Wielkiej Brytanii, kraju w którym pracownik urzędu skarbowego jest po to, żeby POMÓC podatnikowi uczciwie zapłacić podatki. Prowadzenie biznesu w UK to czysta przyjemność. Polskie szuje z urzędu skarbowego i urzędu kontroli skarbowej mogą mnie pocałować w pompkę. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Akcja Przedsiębiorca nie przestępca: Nie mam 01.07.10, 09:31 Gość portalu: Businessman napisał(a): > Kilka lat temu wyjechałem do Wielkiej Brytanii, kraju w którym pracownik urzędu > skarbowego jest po to, żeby POMÓC podatnikowi uczciwie zapłacić podatki. > Prowadzenie biznesu w UK to czysta przyjemność. Polskie szuje z urzędu > skarbowego i urzędu kontroli skarbowej mogą mnie pocałować w pompkę. Brytyjczycy mają inną mentalność, nie kombinują na każdym kroku jak oszwindlić państwo, to i traktowani są inaczej niż lumper-biznes z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brak Re: Akcja Przedsiębiorca nie przestępca: Nie mam IP: *.icpnet.pl 03.07.10, 13:34 Tylko że u nas bez kręcenia i matactwa praktycznie nie da się przetrwać, obedrą cię z każdej złotówki i powiedzą że to wszystko dla twojego dobra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek szubski [...] IP: *.chello.pl 03.07.10, 14:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juk Re: Akcja Przedsiębiorca nie przestępca: Nie mam IP: *.privacyfoundation.de 03.07.10, 21:15 szują to ty jesteś i twoi starzy. a w pomkę to nie może cię nikt pocałować bo nie dałeś namiarów, jesteś tchórzliwym burakiem ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
vigilansx Re: Akcja Przedsiębiorca nie przestępca: Nie mam 13.07.10, 09:21 Gość portalu: Businessman napisał(a): > Kilka lat temu wyjechałem do Wielkiej Brytanii, kraju w którym pracownik urzędu > skarbowego jest po to, żeby POMÓC podatnikowi uczciwie zapłacić podatki. > Prowadzenie biznesu w UK to czysta przyjemność. Polskie szuje z urzędu > skarbowego i urzędu kontroli skarbowej mogą mnie pocałować w pompkę. na pieszczotę to trzeba sobie zasłużyć wyeksportowany wieśniaku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bochlewo Nie mam sentymentów dla urzędników IP: *.mofnet.gov.pl 30.06.10, 11:24 No to by musiał chyba dać sobie te ręce odciąc obydwie !!!! Nadal UKS kierują do prokuratury oświadczenia majątkowe gdzie pod domem nie wykazano działki Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Nie mam sentymentów dla urzędników 03.07.10, 14:38 @.mofnet.gov.pl A nie możesz tego bezpośrednio wytłumaczyć panu ministrowi? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bochlewo Re: Nie mam sentymentów dla urzędników IP: *.mofnet.gov.pl 05.07.10, 09:06 za nisko siedzę. Myślisz, że by wysłuchał?. Może bym udzielił re- wywiadu autorom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bochlewo Nie mam sentymentów dla urzędników IP: *.mofnet.gov.pl 30.06.10, 12:09 Da pan sobie rękę odciąć? - "Dobre pytanie. Nie dam sobie uciąć. Mam nadzieję, że się nie zdarzają albo jest ich coraz mniej i z całą stanowczością je tępimy. Bo oczywiście zawsze gdzieś może być patologia. I nad tym ubolewam. Mam jednak nadzieję, że tego upolitycznienia jest coraz mniej." ?????????? No to Pan Minister nie czyta sprawozdań UKS-ów. !!!!!!!!!! A taka patologia występuję między innymi w Koninie. Proszę sprawdzić ile doniesień do prokuratury skierowano za Pana kadencji.Sam tego doświadczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Nie mam sentymentów dla urzędników 01.07.10, 09:03 W wywiadzie pada jedno bardzo ważne sformułowanie: "(...)karzmy nie za wszystkie błędy, ale za rażące naruszenie prawa(...) To jest ich praca. Mają znać przepisy i mają zachowywać się racjonalnie. Natomiast tam, gdzie zawinił system (...) konieczne są zmiany przepisów, a nie polowanie na czarownice." To bardzo dobre podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Lumper-przedsiębiorców okradających państwo 01.07.10, 09:30 na podatkach, należy traktować jak pospolitych przestępców, konfiskata majątku, więzienie, upublicznienie mordy. Niepłacąc podatków czy zatrudniając na czarno te sqrwysyny okradają nas wszystkich, przez nich brak pieniędzy na służbę zdrowia, edukację, transport. Zero tolerancji dla oszustw podatkowych! Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda87 Re: Lumper-przedsiębiorców okradających państwo 03.07.10, 12:03 tornson napisał: > na podatkach, należy traktować jak pospolitych przestępców, konfiskata majątku, > więzienie, upublicznienie mordy. Niepłacąc podatków czy zatrudniając na czarno > te sqrwysyny okradają nas wszystkich, przez nich brak pieniędzy na służbę > zdrowia, edukację, transport. Zero tolerancji dla oszustw podatkowych! Swięte słowa. Wobec tego również zero tolerancji dla urzędników, którzy swoimi błędami powodują wypłacanie milionowych odszkodowań za pomyłki aparatu skarbowego. Niech te odszkodowania płacą z własnej kieszeni ci, którzy je spowodowali. Niech skarb państwa, w naszym imieniu, stosuje wobec nich prawo regresu. Wtedy będzie tak, jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranormalny Re: Lumper-przedsiębiorców okradających państwo IP: *.xdsl.centertel.pl 03.07.10, 12:21 Niech przestaną na górze kraść to starczy na służbę zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: Lumper-przedsiębiorców okradających państwo IP: 80.51.132.* 03.07.10, 13:35 Gość portalu: paranormalny napisał(a): > Niech przestaną na górze kraść to starczy na służbę zdrowia Żartujesz. Po cóż w takim razie mieliby być na górze? Odpowiedz Link Zgłoś
popisuarka Zero tolerancji dla oszustw podatkowych! 03.07.10, 14:59 tornson napisał: Lumper-przedsiębiorców okradających państwo na podatkach, należy traktować jak pospolitych przestępców, konfiskata majątku, więzienie, upublicznienie mordy. Niepłacąc podatków czy zatrudniając na czarno te sqrwysyny okradają nas wszystkich, przez nich brak pieniędzy na służbę zdrowia, edukację, transport. Zero tolerancji dla oszustw podatkowych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Napisz proszę ile ty zapłaciłeś podatków .... IP: 89.174.216.* 03.07.10, 16:07 .... w 2009 roku ? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Napisz proszę ile ty zapłaciłeś podatków .... 04.07.10, 09:11 Tornson nie zapłacił za dużo, pracuje gdzieś w oświacie, grosze zarabia i stąd kompleksy i nienawiść wobec przedsiębiorców, którym udało się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM Re: Napisz proszę ile ty zapłaciłeś podatków .... IP: *.rwd.prospect.pl 04.07.10, 09:16 Chwali sie ze jest urzednikiem, czyli NIE PRACUJE natomiast pobiera pensje z naszych pieniedzy, podatki zreszta tez za niego placimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychonautic Nie mam sentymentów dla urzędników IP: 79.97.16.* 03.07.10, 11:55 Zapraszam do obejrzenia filmu dokumentalnego o politykach na youtube: Władcy marionetek Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda87 Nie mam sentymentów dla urzędników 03.07.10, 11:59 Wszystko pięknie. Tylko p. AP po raz kolejny, jak wielu przed nim stawia urzędników ponad zwykłymi ludźmi. Dlaczego urzędnik ma odpowiadać za "RAŻĄCE naruszenie prawa", a nie za KAŻDE, jak wszyscy? Urzędnicy to święte krowy? Niech to powie pani z kiosku, którą jego podwładni ścigali do upadłego za kilka groszy... Skąd ta arogancja u każdego ludzika, który się wdrapie na jakiś stołek? Nawet tak niski... Fuj... Poza tym, jeżeli było tyle konkursów i wszystko jest tak wspaniale, to skąd na stanowiskach szefów izb i urzędów skarbowych osoby tylu p.o.?? Kłamstwo ma krótkie nóżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Re: Nie mam sentymentów dla urzędników IP: *.ip.netia.com.pl 03.07.10, 12:06 > Kłamstwo ma krótkie nóżki. Jak widać, ma długie, bo pani nie odpowiadała za grosze, tylko za wykroczenie opisane w kodeksie karnym skarbowym, w wyniku którego budżet stracił nie kilka gorszy tylko tysiące złotych, bo robiła to ciągle. Ale jak widać, ludziom, którzy nie rozumieją, o co chodzi, łatwo takie bzdury o kilku groszach wmówić. Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda87 Re: Nie mam sentymentów dla urzędników 03.07.10, 12:30 Gość portalu: gp napisał(a): > > Kłamstwo ma krótkie nóżki. > > Jak widać, ma długie, bo pani nie odpowiadała za grosze, tylko za wykroczenie > opisane w kodeksie karnym skarbowym, w wyniku którego budżet stracił nie kilka > gorszy tylko tysiące złotych, bo robiła to ciągle. Ale jak widać, ludziom, > którzy nie rozumieją, o co > chodzi, łatwo takie bzdury o kilku groszach wmówić. Jasne, a tym, którym się wydaje, że wszystko wiedzą nie stać na uczciwość. :-) Nie tysiące, a parę groszy. Doskonale gość wie, że tak było... Kilka groszy to kilka groszy, nawet jeżeli próbuje się ludziom wmówić co innego zasłaniając się urzędomową. Jeżeli tak bardzo komuś zależy na interesie Skarbu, to dlaczego nie weźmie się za US, które nie ściągają milionowych zaległości podatkowych od jednego podatnika (na przykład US Bielany)? Mniejsza z tym. Szkoda atramentu. Dla mnie koniec tematu i nie musisz, gościu, się wysilać na odpowiedzi. Nie mają znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnik Re: Nie mam sentymentów dla urzędników IP: 83.238.5.* 03.07.10, 12:31 Dlaczego trzeba karać urzędników? Najpierw niech parlament uchwala jasne i klarowne prawo, a dopiero wymagajmy od urzędników kompleksowego profesjonalizmu. Jeżeli urzędnicy mają odpowiadać za nawet rażące błędy to proszę pociągnąć do odpowiedzialności posłów i senatorów, którzy tworzyli prawo na podstawie którego wydano decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SF Re: Nie mam sentymentów dla urzędników IP: *.net-serwis.pl 13.07.10, 13:15 Czy urzędnicy zgłaszają posłom, że nie rozumieją przepisów prawa, które muszą egzekwować? Odpowiedz Link Zgłoś
vigilansx Re: Nie mam sentymentów dla urzędników 13.07.10, 09:24 Gość portalu: gp napisał(a): > > Kłamstwo ma krótkie nóżki. > > Jak widać, ma długie, bo pani nie odpowiadała za grosze, tylko za wykroczenie > opisane w kodeksie karnym skarbowym, w wyniku którego budżet stracił nie kilka > gorszy tylko tysiące złotych, bo robiła to ciągle. Ale jak widać, ludziom, > którzy nie rozumieją, o co > chodzi, łatwo takie bzdury o kilku groszach wmówić. polski złodziej wszystko sobie wyjasni tak, żeby mieć dobre samopoczucie, brytol jak zachachmęci na podatkach to siedzi cicho, bo sie tego wstydzi, Polak zaś tym się chlubi :) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Nie mam sentymentów dla urzędników 03.07.10, 12:22 > Dlaczego urzędnik ma odpowiadać za "RAŻĄCE naruszenie prawa", a nie > za KAŻDE, jak wszyscy? Nie wszyscy odpowiadają za KAŻDE naruszenie prawa. A tak w zasadzie to NIKT nie odpowiada za KAŻDE naruszenie prawa. Dlaczego więc urzędnicy mają odpowiadać za KAŻDE? Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda87 Re: Nie mam sentymentów dla urzędników 03.07.10, 12:37 sverir napisał: > > Dlaczego urzędnik ma odpowiadać za "RAŻĄCE naruszenie prawa", a nie > > za KAŻDE, jak wszyscy? > > Nie wszyscy odpowiadają za KAŻDE naruszenie prawa. A tak w zasadzie to NIKT nie > odpowiada za KAŻDE naruszenie prawa. Dlaczego więc urzędnicy mają odpowiadać za > KAŻDE? Ciekawa wizja państwa prawa oraz służby w administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Nie mam sentymentów dla urzędników 03.07.10, 14:31 > Ciekawa wizja państwa prawa oraz służby w administracji. Przynajmniej sprawdzona w całej Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
va-sq Re: Nie mam sentymentów dla urzędników 03.07.10, 13:21 Ja jako urzędnik mogę odpowiadać za takie naruszenie prawa, które wynika z mojej winy. Nie może być tak, że opowiadam naruszenie prawa, które wynikło bez mojej winy. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Nie mam sentymentów dla urzędników 04.07.10, 09:13 > Wszystko pięknie. Tylko p. AP po raz kolejny, jak wielu przed nim stawia > urzędników ponad zwykłymi ludźmi. Dlaczego urzędnik ma odpowiadać za "RAŻĄCE > naruszenie prawa", a nie za KAŻDE, jak wszyscy? i tu jest właśnie ten pies pogrzebany. Ten pan wcale nie chce odpowiedzialności urzędników, to tylko takie mydlenie oczu. Zaraz się okaże, że urzędnik czy prokurator nie dopuścił się rażącego naruszenia prawa, a to jedyne był błąd systemu. I pal diabli tego nieszczęsnego przedsiębiorcę. Urzędnik jak zawsze niewinny... Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Belka was zadłuży a UP z was ściągnie. Z PO na dno 03.07.10, 13:16 jak się bierze nowe kredyty pod wasze dzieci to z czegos trzeba budźet łatać.Czym większy dług tym większe represje podatkowe. A jak jeszcze by mieli całą władzę w jednych łapach to kto ich przypilnuje ? Sami siebie ? Będzie samowolka. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Wszystko pięknie, ale pomysł do rzyci 03.07.10, 13:31 Wszystko pięknie, ale pomysł do rzyci. Czemu? Ano dlatego, że po pierwsze prawo jest bardzo skomplikowane. Po drugie urzędnicy kiepsko zarabiają. Po trzecie dojdzie im jeszcze odpowiedzialność majątkowa. Pytanie więc kto przy zdrowych zmysłach zechce zostać urzędnikiem? Pomysł ma sens, o ile: 1. Uprościmy przepisy. 2. Znacząco podniesiemy pensje urzędnicze. 3. Wprowadzimy realną ochronę urzędników przed naciskami politycznymi. 4. Zaczniemy zatrudniać jako urzędników ludzi po prawie, albo jeszcze lepiej administracji, a nie po socjologiach, filologiach albo takich z partyjnym poparciem. Wtedy OK - zgadzam się. Ale wprowadzenie odpowiedzialności majątkowej bezzmian systemowych jest po prostu bezsensowne. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Skończy się na OC z budżetu :) 03.07.10, 14:42 zarobią firmy ubezpieczeniowe a dla urzędników nadal będzie to wyglądało tak samo. Ewentualnie decyzje będzie podpisywał dyżurny kozioł ofiarny - jakiś stażysta z upoważnienia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM To jednak ma sens IP: *.rwd.prospect.pl 03.07.10, 16:02 Jezeli posadka urzednicza przestanie byc cieplym krzeselkiem od 7 do 15 tylko bedzie sie wiazala z realna grozba utraty majatku lub wprzedenia sie w dlugi z powodu niekompetencji to przestanie przyciagac socjologow i innych -logow a zacznie profesjonalistow po prawie czy administracji, oczywiscie trzeba im dobrze zaplacic ale wystaczy podzielic ilosc urzednikow przez 3 a kasa sie znajdzie, a profesjonalista bez problemu poradzi sobie z tymi obowiazkami bo nie oszukujmy sie urzednicy nie sa przepracowani Odpowiedz Link Zgłoś
soul_coffin Re: To jednak ma sens 03.07.10, 18:42 > ale wystaczy podzielic ilosc urzednikow przez 3 a kasa sie > znajdzie, a profesjonalista bez problemu poradzi sobie z tymi > obowiazkami bo nie oszukujmy sie urzednicy nie sa przepracowani Nawet profesjonalista nie pokona fizycznych niemozliwosci i nie bedzie mogl byc w trzech miejscach rownoczesnie. Urzednicy nie sa przepracowani? Roznie bywa w roznych urzedach. U mnie nikt na brak zajec nie narzeka, a niektorzy z nadgodzin wyrobili sobie dodatkowe dwa tygodnie wolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM Re: To jednak ma sens IP: *.rwd.prospect.pl 03.07.10, 22:32 Z moich doswiadczen jednak nie sa, moja ulubiona scenka to z KRUS fakt jakies 14 lat temu. Potrzebowalem zaswiadzcenia o dochodach, najpierw Pani odpalila komputer i cos spisala na karteczke, nastepnie cos dodala kalkulatorem takim zwyklym nastepnie !!!! UWAGA UWAGA wyciagnela maszyne do pisania z szafy i wypisala mi zaswiadczenie, oczywiscie drukarka byla jak najbardziej podlaczona do komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: To jednak ma sens 04.07.10, 15:31 Oj ale KRUS, to KRUS. To zupełnie inna galaktyka urzędnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: To jednak ma sens 05.07.10, 08:56 Gość portalu: MichalM napisał(a): > Z moich doswiadczen jednak nie sa, moja ulubiona scenka to z KRUS fakt jakies 1 > 4 > lat temu. Potrzebowalem zaswiadzcenia o dochodach, najpierw Pani odpalila > komputer i cos spisala na karteczke, nastepnie cos dodala kalkulatorem takim > zwyklym nastepnie !!!! UWAGA UWAGA wyciagnela maszyne do pisania z szafy i > wypisala mi zaswiadczenie, oczywiscie drukarka byla jak najbardziej podlaczona > do komputera. A co to był za komputer? 14 lat temu mógł to być jakiś AT czy XT, albo nawet 8-bitowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM Re: To jednak ma sens IP: *.rwd.prospect.pl 05.07.10, 09:35 Co za różnica, nawet na ZX81 mozna bylo drukowac a w roku 1996 najprawdopodobniej byl to juz Pentium pewnie miedzy 50-200MHz Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: To jednak ma sens 13.07.10, 09:52 Gość portalu: MichalM napisał(a): > Co za różnica, nawet na ZX81 mozna bylo drukowac Jeśli miało się edytor tekstu i drukarkę. > a w roku 1996 > najprawdopodobniej byl to juz Pentium pewnie miedzy 50-200MHz Na świecie, w Polsce wciąż szczytem marzeń było 486, w urzędach każdy PC był wtedy novum. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Ale 04.07.10, 15:30 Ale przepisy są tak pogmatwane, że czasami nawet NSA albo SN ma problemy z ich interpretacją! Czego wymagać od urzędnika po licencjacie, jeżeli kilku profesorów - specjalistów w zakresie np. prawa podatkowego, którzy całe życie się nim zajmują, nie może dojść do porozumienia, czy w myśl jakiegoś przepisu można coś odliczyć od podatku, czy nie. Prawo musi być uproszczone a urzędnik chroniony przed naciskami, żeby ten pomysł miał sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Ale... IP: *.subscribers.sferia.net 04.07.10, 17:42 Proste, logiczne i przejrzyste prawo oznacza mniejsze dochody dla prawnikow. Stad nalezy zabronic prawnikom zasiadania w Sejmie i Senacie oraz zajmowania przez nich wyzszych stanowisk w administracji panstwowej (poza sadami i prokuratura).. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Ale... 05.07.10, 18:04 > Proste, logiczne i przejrzyste prawo oznacza mniejsze dochody dla > prawnikow. Wcale, że nie. Proste, logiczne i przejrzyste prawo jest przede wszystkim wrogiem ludu pracującego miast i wsi, którym nie pomoże nawet łopatologiczne wyłożenie procedury, jeżeli ten nie potrafi zliczyć do 14. Prawnicy trzepią kasę nie na trudnym, nielogicznym i mętnym prawie, ale na casusach do tej pory nierozpatrywanych. A żeby trzepać kasę na podatkach nie trzeba być prawnikiem, wystarczy być biegłym rewidentem po egzaminie na doradcę podatkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAGAN Re: Ale... IP: *.236.024.157.static.video-broadcast.at 06.07.10, 09:44 Jeszcze raz powtarzam, ze wystarczy odsunac prawnikow od tworzenia prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek33 Re: Ale... 23.03.11, 01:07 Biedny chłopcze... A od kiedy to w Polsce prawo tworza prawnicy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urzędnik Nie mam sentymentów dla urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.10, 13:36 Czemy tylko urzędnicy?A posłowie , ministrowie ,sędziowie.Można dorzucić Prezesów spółek należących do Państwa/nie trafione inwestycje/.Urzędników rzucono " na pożarcie" opinii publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smutne Re: Akcja Przedsiębiorca nie przestępca: Nie mam IP: *.chello.pl 03.07.10, 13:37 To naprawdę dziwne, że wiceminister nie broni swoich pracowników tylko rzuca ich gawiedzi, żeby ich ukarać. Niejeden pracownik US, UKS albo IS przemyśli swoją dalszą karierę w "skarbówce" i pójdzie do przedsiębiorcy prywatnego albo założy własny interes - doradztwo podatkowe, biuro rachunkowe, consulting itd. Zamiast doświadczonych pracowników będą młodzi i oni już popełnią te rażące błędy, co tak bolą wiceministra. Myślałem, że szef winien bronić swoich pracowników, którzy muszą zrealizować budżet państwa w zakresie przychodów. Ciekawe kiedy odpowiedzialność majątkową wprowadzi się dla posłów, senatorów za źle napisane ustawy i ministrów za rozporządzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klementyna a moze przepisy sa na tyle nieprzejrzyte???? IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.10, 13:57 rozliczam najem mieszkania-i jedna wielka meka - rok temu zmienilam nawet us bo pomyslalam ze to wina urzedników, ale w tym roku rozliczenie zrobilam zgodnie z tym jak mi powiedziano przedzwonilam na info linie jeszcze raz sprawdzilam zlozylam u us i dostalm wezwanie ze oczywiecie nie w tej rubryce wpisalam co trzeba...-nadmieniam ze rozliczenie polega na wprowadzeniu tylko cyfr;dochod, podatek i nic wiecej - ale trzeba wypelnic 5 stron!!! powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Najważniejszy jest ostatni akapit - i wszystko jas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 14:16 Najważniejszy jest ostatni akapit - i wszystko jasne! Nadzór ocenia urzędników ze ściągalności. Więc urzędnik nie pójdzie o 5 rano sprawdzać lewy towar handlarzowu na rynku. Bo ciemno, zimno, może dostać w łeb, a jeśli nawet da mu domiar, to nic nie ściągnie bo cały majątek ma na konkubinę, ciotkę itp. I co? Tylko będą pretensje że zaniża statystykę ściągalności. Dowód? Wystarczy iść na rynek albo popatrzeć na pudlarzy. Urzędnik pójdzie do działającej od lat firmy, ze stałą siedzibą, majątkiem, kontem w banku, porządną dokumentacją. Usiądzie w ciepełku przy kawie i zawsze przy pokrętnym prawie znajdzie jakiegoś haka. Zablokuje konto, zajmie samochód - ściągnie w mig 100% Będzie premia, a może awans, urząd podciągnie statystykę. Dowód? Tysiące dowodów, np. zmasowana ostatnia akcja na firmy dostarczające olej opałowy. Trudno mieć pretensje do urzędników, tańczą jak gra orkiestra. Trudno nawet mieć pretensje do naczelników US, bo grają taką melodię jaką im zadał wiceminister. Trudno w sumie mieć pretensje do wiceministra, sam przecież przyznał, że zawsze pracował na etacie - państwowym lub u krwiopijcy prywaciarza. Pretensje należy mieć do wyborców, którzy nieodmiennie głosują na mniej lub bardziej farbowanych socjalistów wysługujących się urzędnikami o bolszewickiej mentalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Najważniejszy jest ostatni akapit - i wszystk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 14:36 O tę wypowiedź mi chodzi: "W ilu procentach państwa egzekucja jest skuteczna. - W 25 proc. Mało. - To efekt wieloletnich zaniedbań. Wydawano decyzje na firmy krzaki. To kary nieściągalne, które zaniżają statystykę. Bieżąca egzekucja jest znacznie lepsza. Fiskus dba o finanse państwa. Musimy pracować skutecznie." Ten facet w ogóle nie rozumie swojej roli w państwie! To tak jak by policjant powiedział "łapiemy tylko takich piratów drogowych, którzy zatrzymali się na wezwanie" bo ci co uciekają psują nam statystykę mandatów. Albo lekarz "przyjmujemy do szpitala tylko takich pacjentów których uda się wyleczyć" bo musimy poprawić statystkę umieralności. Żenada, ręce opadają. W sumie to wyjaśnia, dlaczego facet jednak nie uruchomił własnego biznesu - bo tu trzeba umieć myśleć RACJONALNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
popisuarka Re: Najważniejszy jest ostatni akapit - i wszystk 03.07.10, 15:02 Jakich socjalistow? W Polsce od dawna nie ma lewicy, a od roku 1989 rzadzi nami neoliberalna albo narodowokatolicka prawica, stad tez obserwujemy od lat postepujacy upadek RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Najważniejszy jest ostatni akapit - i wszystk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 15:40 popisuarka napisała: "1989 rzadzi nami neoliberalna albo narodowokatolicka prawica" Jak widać ciągłe trzymanie głowy w propagandowym popisuarze skutecznie rozwadnia mózgi. W Polsce 2010 jest znacznie więcej socjalizmu niż za tzw. socjalizmu realnego sprzed 1989r. Wystarczy porównać Ustawę Wilczka-Rakowskiego o działalności gospodarczej z obecną Ustawą o swobodzie:-))) działalności gospodarczej. Albo ustawę o podatku obrotowym z obecną ustawą o VAT z roporządzeniami. Id. Idź, głosuj dalej na tych bolszewików wg Ciebie neoliberalnych narodowych katolików Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Najważniejszy jest ostatni akapit - i wszystk IP: *.subscribers.sferia.net 04.07.10, 09:29 Niczym nieograniczona swoboda gospodarowania musi oznaczac jednoczesnie nieograniczona swobode na WYZYSK. O to ci chodzi? I na nikogo z prawicy glosowac nie bede... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktostam Re: Najważniejszy jest ostatni akapit - i wszystk IP: 79.110.196.* 04.07.10, 11:05 > Jakich socjalistow? W Polsce od dawna nie ma lewicy, a od roku > 1989 rzadzi nami neoliberalna albo narodowokatolicka prawica, rotfl, według ciebie w programie liberałów są astronomiczne transfery socjalne, restrykcyjny kodeks pracy, wysokie podatki, rozbudowany aparat państwowy? Jeśli to nie jest socjalizm, to czym według ciebie jest socjalizm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Najważniejszy jest ostatni akapit... IP: *.subscribers.sferia.net 04.07.10, 11:41 1. Jakie 'astronomiczne transfery socjalne'? Masz na mysli glodowe emerytury i renty, czy jeszcze nizsze zasilki? 2. 'Restrykcyjny kodeks pracy', ktory pozwala na wywalenie pracownika na bruk na zasadzie "widzimisie" pracodawcy? Ktory toleruje 'pensje' w okolicach tysiaca zl.na miesiac? 3. 'Wysokie podatki'? Podatki sa w Polsce za niskie, stad tez ten chroniczny deficyt budzetu... 4. Zgoda tylko co do nadmiernie rozbudowanego aparatu państwowego, ale tak jest w calej UE, USA, Australii czy Kanadzie... Po co nam np. tyle wojskowych? Wojny z Rosja czy Niemcami przeciesz nie wygramy, a reszte sasiadow pokonamy "tymni recamni"... Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Najważniejszy jest ostatni akapit... 05.07.10, 18:08 > 1. Jakie 'astronomiczne transfery socjalne'? Masz na mysli glodowe > emerytury i renty, czy jeszcze nizsze zasilki? Mniej więcej o to. Z zastrzeżeniem, że emerytury i renty nie są, tylko bywają głodowe. A zasiłek niektórzy mylą ze stałą pensją. > 2. 'Restrykcyjny kodeks pracy', ktory pozwala na wywalenie > pracownika na bruk na zasadzie "widzimisie" pracodawcy? Ktory > toleruje 'pensje' w okolicach tysiaca zl.na miesiac? Za przeproszeniem, ale z tym pozwalaniem na wywalenie na zasadzie "widzimisie" to gó... prawda jest. Spróbuj wywalić pracownika "bo tak". Jeżeli pracownik ma choć trochę poukładane, to sie wybroni. A to, że pracownicy często są idiotami, nie ma nic wspólnego z kodeksem pracy. > 3. 'Wysokie podatki'? Podatki sa w Polsce za niskie, stad tez > ten chroniczny deficyt budzetu... Chroniczny deficyt budżetu wynika raczej z nadmiernych wydatków, a nie ze zbyt małych dochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAGAN Re: Najważniejszy jest ostatni akapit... IP: *.236.024.157.static.video-broadcast.at 06.07.10, 09:48 1. Emerytury, renty i zasilki sa w Polsce smiesznie niskie. 2. Pracownik w Polsce jest NIKIM po roku 1990. 3. Deficyt budzetu w Polsce to glownie wynik tolerowania oszustw podatkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Najważniejszy jest ostatni akapit... 06.07.10, 17:56 > 1. Emerytury, renty i zasilki sa w Polsce smiesznie niskie. Indywidualnie być może. I będą śmiesznie niskie w takim systemie. W systemie, w którym emerytem może zostać całkowicie zdrowy 45-latek dlatego tylko, że popracował w odpowiednim miejscu przez odpowiedni czas. Podkreślam: zdrowy. Renty? Powoli kończą się te czasy, ale nadal wiele osób oczekuje wsparcia w kwotach, które utrzymają go na bezrobociu dlatego tylko, że kuleją. Jak słyszę, że orzeczenie o niepełnosprawności uniemożliwiającej podjęcie pracy ma osoba, która ma chore kolana, to mnie przeraża na co pozwala system. A zasiłki powinny być niskie. Państwo nie powinni utrzymywać obywateli, którzy mogą pracować i samodzielnie się utrzymywać. > 2. Pracownik w Polsce jest NIKIM po roku 1990. Przyznaj się, opierasz się wyłącznie na swoich poglądach, a nie na jakichś faktach, prawda? > 3. Deficyt budzetu w Polsce to glownie wynik tolerowania oszustw > podatkowych. Oszustwa podatkowe na pewno mają w tym swój udział. Ale nawet w przypadku wyeliminowania oszustów, wobec wysokich wydatków (często niepotrzebnych) deficyt pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek33 Re: Najważniejszy jest ostatni akapit - i wszystk 23.03.11, 01:12 120% racji... Najlepiej, zeby podatnik sam, w zębach przyniósł obciążajace go dowody... A podatnik nie chce, i stąd zatroskanie Pana Ministra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Jeżeli urzędnicy są tak dobrzy to czego się boją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 14:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Jeżeli urzędnicy są tak dobrzy to czego się b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 14:36 Widzę że jest to kiełbasa wyborcza ale nie zbyt świerza ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Nie mam sentymentów dla urzędników IP: 82.160.71.* 03.07.10, 14:45 Chcecie urzędników dla których prawo jest przygotowane tak jak instrukcja obsługi dla robota czy też chcecie mieć do czynienia z ludźmi myślącymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy bzudy dla motłochu IP: *.chello.pl 03.07.10, 14:55 a motłoch się cieszy :) nie bójcie się, teraz dopiero zacznie się biurokracja, żaden urzędnik nie odpuści ani o milimetr od procedur, po za tym urzędy będą wykupywać OC dla urzędników i tak naprawdę to wy zapłacicie podatkami za ich błędy. jedynie co możecie to poszczekać na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: bzudy dla motłochu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 15:01 Dokładnie tak :-) Kiełbasa GWyborcza i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo przyglupie opatentowany!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 02:40 wlasnie o to chodzi by zaden urzednik w stosunku do zandego podatnika nie mogl odpuscic niczego z procedury!!!! Ma byc dokladnie tak jak uchwalil parlament - a parlament ma uchwalac dobrze!!! Rozumiesz juz cos? Jesli nie to powinienes jechac na biale niedzwiedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozure Re: przyglupie opatentowany!!! IP: *.chello.pl 04.07.10, 13:45 ty debilu, co ty wiesz chamie o prawie? parlament wybierają takie młotki jak ty, to znaczy że to prawo nie jest dobre. naucz się pisać debilu i morda w kubeł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: przyglupie opatentowany!!! IP: *.subscribers.sferia.net 04.07.10, 13:48 Ales ty, qu..., "kulturnyj czelawiek"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: przyglupie opatentowany!!! IP: *.chello.pl 04.07.10, 16:17 po co u za q? nie znamy literek? wiec mordeczka w kaganiec misiu i się goń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: przyglupie opatentowany!!! IP: *.subscribers.sferia.net 04.07.10, 17:39 O cenzurze nie slyszales, tchorzliwy anonimie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: przyglupie opatentowany!!! IP: *.privacyfoundation.de 04.07.10, 18:24 Kagan ćwoku odważny daj PESEL, jutro będę u ciebie czerwona szmato. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM Re: przyglupie opatentowany!!! IP: *.rwd.prospect.pl 04.07.10, 19:39 Akurat Lesiu niespecjalnie kryje swoja tozsamosc, wystarczy wpisac w Google, Lech Keller, natomiast odradzam grozenie mu bo juz skladal na takie grozby doniesienia do prokuratury. Mozna go lubic lub nie (zazwyczaj nie) ale ja tez nie pochwalam grozb, co innego dyskusja nawet najbardziej zaciekla a co innego grozenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kagan Re: przyglupie opatentowany!!! IP: *.236.024.157.static.video-broadcast.at 06.07.10, 09:56 A czego wiecej mozna oczekiwac od naszych oszustow podatkowych (pardon, przedsiebiorcow) jak nie lamania prawa i zwyklego chamstwa? Gdzie dzis w Polce jest policja? Czemu nie mamy policji fiskalnej na wzor wloskiej Guardia Financa? Czekam na odpowiedz od PP. Tuska i Komorowskiego. lech.kellr@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM Re: przyglupie opatentowany!!! IP: *.rwd.prospect.pl 06.07.10, 10:28 Dyskretnie zwracam uwage ze Ci zlodzieje zapewniaja (firmy+osob prowadzace jednoosobowa dzialalnosc gospodarcza zapewniaja 98% procent wplywow do budzetu jakby wiec nie patrzec to wlasnie cala reszta zeruje na tej garstce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 49120100018 Re: przyglupie opatentowany!!! IP: *.236.024.157.static.video-broadcast.at 06.07.10, 09:50 Czekam na ciebie z chlopakami z Legii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo widac przyglupie ze wiecej niz ty.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 23:17 a to ze w parlamencie mamy bande oszustow to zasluga wlasnie takich 'geniuszy' i specjalistow od prawa jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek33 Re: przyglupie opatentowany!!! 23.03.11, 01:15 Panie Opatentowany - jak parlament bedzie mieć takich wyborców jak Pan, to NIGDY dobrego prawa nie uchwali - bo nie wie, co to jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Nie mam sentymentów dla urzędników IP: *.uddi.cable.virginmedia.com 03.07.10, 14:56 mowa trawa ministra z ktorej nic nie wynika . to tzw sciemnianie .jeszcze jeden pasozyt na utrzymaniu podatnikow.szkoda ze nie powiedzial ze nawet nie zna ministra finansow. brak odpowiedzi na kluczowe pytanie- dlaczego np w gb moze to normalnie dzialac.ale to juz tego palanta nie interesuje. kolejny maly klamczuszek ktory powinien raczej pasc kozy w pgr bo do pelnienia tej funkcji nie nadaje sie. takim ministrem moglbym byc i ja ale nie znam odpowiednich kolesi ktorzy by mnie wkrecili na taki stolek. Odpowiedz Link Zgłoś
popisuarka Nie mam sentymentów dla urzędników? 03.07.10, 14:58 Ja tez, ale z drugiej strony pokazcie mu uczciwego a zamoznego przedsiebiorce, ktory sam doszedl do swego majatku. Nie sztuka byc uczciwym, gdy tatus albo dziadek kradl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Nie mam sentymentów dla urzędników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 15:02 Ja. I conajmniej parę innych takich też znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Nie mam sentymentów dla urzędników? IP: *.chello.pl 03.07.10, 17:36 I nigdy nie wrzuciłeś w koszty firmy faktury na paliwo, gdy jechałeś z rodziną na wczasy? Jakoś nie wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Nie mam sentymentów dla urzędników? IP: *.uznam.net.pl 23.03.11, 02:53 Ależ ja muszę płacić podatek od paliwa, kiedy jadę do klienta! Mój wyjazd do klienta jest widziany przez państwo Polskie, jak wyjazd nad morze - przyjemność i rozpusta. Chyba żebym poruszał się ciężarówką - wtedy to co innego. Kult robola. Odpowiedz Link Zgłoś
edekgazeta Uprościć system podatkowy a wtedy 03.07.10, 14:59 cały aparat będzie tańszy, firmy będą się rozwijały !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andreas BZDURY!!! IP: *.adsl.alicedsl.de 03.07.10, 18:47 nie w tym mafijnym kraju,urzedas to czlonek klanu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Mam dwie firmy, zarejestrowane za granicą IP: *.wroclaw.mm.pl 03.07.10, 19:14 Nigdy nie przeniosę ich do Polski, to zbyt ryzykowne. Podobnie myśli bardzo wielu przedsiębiorców. I podatki płyną do innych krajów. Niepatriotyczne? Mimo że jestem zwolennikiem bardzo uczciwego rozliczania się z fiskusem, głupotą byłoby się narażać na konfiskatę majątku, postępowanie sądowe itp. bo jakiś urzędnik był nadgorliwy czy zwyczajnie się pomylił. Podziwiam wszystkich, którym chce się prowadzić firmę w Polsce. Naprawdę. Ja nie jestem taki odważny. Odpowiedz Link Zgłoś
hanishl Re: Mam dwie firmy, zarejestrowane za granicą 03.07.10, 19:25 I masz czas żeby siedzieć przed kompem i bawić się w duperelne komentarze . Jeśli masz dwie firmy za granicą i masz czas na duperele to z Ciebie g..o nie przedsiębiorca. Nie masz żadnych podstaw do prowadzenia takiej działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek u mnie jest sobota wieczór IP: *.wroclaw.mm.pl 03.07.10, 19:39 Możliwe, że Twoja opinia jest słuszna, ale skoro fakturuję klientów i zatrudniam ludzi to odpowiadam definicji przedsiębiorcy. W poniedziałek wracam do pracy, ale teraz, podczas weekendu mam czas, żeby komentować posty. pozdrawiam i życzę więcej uśmiechu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_rudego To Tusk z Milerem bekną za powódź?A Rostowski za 03.07.10, 20:54 ujemny budżet ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzułw Re: Akcja Przedsiębiorca nie przestępca: Nie mam IP: *.chello.pl 03.07.10, 21:31 a dlaczego oni? to ludzie wybrali na posłów osłów to mają to co chcieli. plebs wybiera posłów? to skandal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryter Re: Akcja Przedsiębiorca nie przestępca: Nie mam IP: *.chello.pl 03.07.10, 21:41 Pewnie. Zaoferujcie urzędnikowi 1500 netto wynagrodzenia za pracę, a potem wymagajcie by był biegły w prawie. Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trejku Tak ogółem IP: *.chello.pl 03.07.10, 23:37 Ano, jest w tym po trochu słuszności. Ręce opadają - bo jakby nie spojrzeć na problem to tzw. urzędasy działają w granicach ustaw, z błędami czy nie, mimo wszystko, oni sami ustaw nie piszą. Najpierw trzeba pomyśleć jak zmienić źródło - czyt. Sejm! Bo to przez tych idiotów mamy tak niedorzeczne przepisy. Zagmatwane, odsyłające z jednej ustawy do drugiej, tudzież do rozporządzeń, które są również niejasne. Nie wszyscy urzędnicy są jednakowi i też trzeba o tym pamiętać. Pozdrawiam wytrwałych w III RP. Odpowiedz Link Zgłoś