nowaczynska_76 "Puls Biznesu": premier przekonał tylko nielicz... 03.08.10, 09:50 Żadna podwyżka podatków nie spotka się ze zrozumieniem osób, którym podatki się podnosi. Gdyby jeszcze podwyżka podatków była jednoczesna z cięciem kosztów i prawdziwą reformą to można by to jakoś przełknąć a tak? Koszty polityczne za duże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollie "Puls Biznesu": premier przekonał tylko nielicz... IP: *.subscribers.sferia.net 03.08.10, 09:50 konfiskować i nacjonalizować majątki zarabiającym powyżej średniej.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mazbip Populistyczny populus wysuwa populistyczne zadania 03.08.10, 09:52 To wstyd i hanba jak nadz narod traktuje swoja klase rzadzaca. Ludzi ktorzy ciezko pracuja po to aby za swoje pieniadze stworzyc miejsca pracy dla swoich wspolobywateli. No moze z wyjatkiem Mateusza 03.08.10, 08:44 ktory chetnie pozbylby sie swoich nieproduktywnych wspolrodakow nie podal jednak zadnego polyslu jak to zrobic. Byc moze nie uczyl sie historii najnowszej. Polska jest juz dzisiaj na drugim miejscu jezeli chodzi o nierownosc dochodow w ostatniej statystyce OECD. Mamy szanse na zajecie pierwszego miejsca i przescigniecie Meksyku ale nie z taka ludnoscia, ktora stawiajac swoje populistyczne zadania przeszkadza nam w tym wyscigu o pierwsze miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acotopo Re: Populistyczny populus wysuwa populistyczne za IP: 193.138.240.* 03.08.10, 10:03 A co to PO?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FUKS "Puls Biznesu": premier przekonał tylko nielicz... IP: 194.156.48.* 03.08.10, 09:53 A może by trochę przywileji zlikwidować , becikowe (ulga do rozmanzania patologii), 100 mandatów poselskich. Przed wyborami prezydenckimi napisałem maila do kandydatów co chcą zrobic z przewilejami emerytalnymi i co nikt nie odpisał. Porażką jest to że płacimy podatki na trzydziesto - czterdziestopoaroletnich emerytów, ludzi żyjących z zasiłku. Jak tak daliśmy sie zrobić. rozumiem że są zawody lepsze gorsze bardziej mniej szkodliwe ale dla mnie jest nieporozumieniem by taki ktoś szedł na emeryturę przed 50. Pracuję w korporacji nawet po kilkanaście godzin na dobę, zarabiam dużo powyżej średniejkrajowej, ukończyłem 2 kierunki studiów, kilkanaście kursów doszkalajacych i pytam dlaczego za moją cieżka pracę, zaangażowanie, wysiłek mam płacić większy podatek. Tak nic nie zbudujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: "Puls Biznesu": premier przekonał tylko nieli IP: 85.222.87.* 03.08.10, 10:45 > 100 mandatów poselskich Parlamentu się nie da zmniejszyć w tej kadencji, bo to wymaga zmiany konstytucji - a PiS i SLD już zapowiedziały sprzeciw. Takie są fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: "Puls Biznesu": premier przekonał tylko nieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 13:51 aha, a PO by było chętne to zmian? :-] no to już mamy przyczynę wzrostu VAT, po prosty PiS i SLD zapowiedziało sprzeciw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedny Najbogatsi nie płacą podatków w Polsce! IP: *.chello.pl 03.08.10, 09:54 Nie róbcie z ludzi głupców . Żaden z listy najbogatszych nie będzie chciał dołożyć grosza . Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: Najbogatsi nie płacą podatków w Polsce! 03.08.10, 12:12 > Żaden z listy najbogatszych nie będzie chciał dołożyć grosza... Motłoch ma inne definicje pojęć niż Ty: 1) najbogatsi: ludzie pracujący na etacie zarabiający powyżej 6000 zł miesięcznie "na rękę" 2) najnajbogatsi: właściciele średnich firm (płacą PIT liniowy 19%) 3) najnajnajbogatsi: ludzie znajdujący się na wspomnianej przez ciebie liście (rozliczają się na Cyprze albo w Luksemburgu płacąc 10%) Motłoch nie chce podwyższenia podatków grupom 2) i 3) ale grupie 1). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajor Re: Najbogatsi nie płacą podatków w Polsce! IP: *.devs.futuro.pl 03.08.10, 12:38 No tak, chyba właśnie o to chodzi. Trzeba być frajerem, żeby trzymać się etatu przy zarobkach >6000 - 7000 PLN miesięcznie (netto). Już lepiej zarejestrować działalność gospodarczą w odpowiedniej branży i nie dać się łupić fiskusowi. Zdaję sobie sprawę, że nie zawsze jest to możliwe, niemniej grupa najbogatszych etatowców będzie tak nieliczna, że ich zwiększone opodatkowanie nie wpłynie chyba znacząco na kondycję finansową państwa. Oczywiście urzędnicy ministerstwa finansów zdają sobie z tego sprawę i nie rozważają podniesienia podatków dla najbogatszych. Firmom nie podniosą z wiadomych względów. Żałość człowieka ogarnia jak myśli o "motłochu" chcącym zabierać najbogatszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Najbogatsi nie płacą podatków w Polsce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 13:55 Mało wiesz o zarobkach, takich z 6-10 jest od groma i nikt nie uważa się za frajera. Na DG nie przejdziesz, co pracodawca chce Ciebie mieć przy sobie, inaczej szukaj innej pracy. To, że kasa idzie w błoto na podatki, ZUSu i inne to problem pracodawcy i on kombinuje tak aby odbić sobie te 'straty' gdzie indziej. Pracownika zarabiającego 6-10 tys. obchodzi to ile zarabia na rękę, jest specem w tym co robi i pracodawcy na nim zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. "Puls Biznesu": premier przekonał tylko nielicz... IP: *.netia.pl 03.08.10, 09:54 A dlaczego niby podnosic podatki najbogatszym? Podniesienie VAT jest sprawiedliwe bo uderza we wszystkich tak samo. Dlaczego ja mam byc karany za to ze jestem mlody, zdolny, duzo pracuje ale i duzo wydaje (co nakreca gospodarke)? Polaczki jak zwykle, byle tylko bogatemu dowalic (ktory ich utrzymuje). Socjalistyczna ciemnota. Idzcie bronic krzyza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeh hulid Tobie wszystko się poj...ło drogie dziecko. IP: 81.15.171.* 03.08.10, 10:39 Socjaliści są z załozenia ateistami, więc po co mają bronić krzyża. A sam krzyż nie ma nic wspólnego z VAT'em. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Tobie wszystko się poj...ło drogie dziecko. 03.08.10, 10:51 Czy możesz wyjaśnić w jaki to "logiczny" sposób doszedłeś do wniosku, że socjaliści to z założenia ateiści? Co w ogóle ma pogląd polityczny do wierzeń w zabobony? A ja myślałem, że ateizm jest wprost zależny od wiedzy. Im człowiek więcej się uczy i nabywa wiedzy tym bardziej sobie uświadamia, że na tym świecie nie ma żadnych krasnoludków, smoków, herosów czy bogów. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz cały rok 2009 Tusk mówił, że rząd oszczędza 03.08.10, 09:58 a w tym roku zatrudnienie w administracji rządowej wzrosło o 10 tys osób a wydatki na nią o 2,5 mld. Wzrosły też wydatki na prestiżową wojenkę, w tym roku oprócz wydatków stałych w wysokości ok 1 mld w zeszłym roku za 0,5 mld kupiono dodatkowe uzbrojenie a w tym kupimy specjalnie do Afganistanu śmigłowce za 0.5 mld... Daje to ko 4mld rocznie. Zamiast obciąć te wydatki Tusk wyciągnie je nam z kieszeni. Bo tyle ma właśnie przynieść podwyżka VAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Bo to jest kapitalizm. IP: *.aof.su 03.08.10, 10:09 Bo to jest kapitalizm. W kapitalizmie bledy bogatych,ktorzy tak naprawde rzadza pokrywa cale spoleczenstwo.Wszystkie kryzysy kapitalistyczne pokrywa zawaja zawsze ci, ktorzy nie mieli wplywu na nic a musza placic za bledy cwaniactwa tego systemu w ktorym zwykly smiertelnik nie ma nic do gadania.Rzadzi mala grupa cwaniakow wielkiego kapitalu. Podobnie sprawa dotyczy demokracjci.W kapitalizmie istnienie prawdziwej demokracji jest niemozliwe bo wynika to z cech kapitalizmu,ktory wypatrza dzialania demokratyczne generujac korupcje, kupuje politykow,manipuluje opinia spoleczna za pomoca klamstw a wszystko z inicjatywy tej malej ale bardzo bogatej grupy.Zgodnie z naukowa teoria rozwoju spoleczenstw, kapitalizm to juz przezytek oparty na niesprawiedliwosci i najgorszych instynktach. Kapitalizm sam nie odejdzie i zrobi miejsca nowej i nowoczesniejszej formacji opartej na moralnych wartosciach,sprawiedliwosci i rownosci. Dlatego zmiany tego typu zawsze odbywaja sie sposobem rewolucyjnym. Wyraznie widac ze ten system juz sie wali.Ten upadek potrwa jeszcze troche ale koniec jest pewny.Przyspieszyc te zmiany moga dodatkowo inicjatywy ludzi,ktorzy widza to bagno i zdaja sobie sprawe z tego do jak wielkiej katastrofy prowadzi zawsze kapitalizm,w ktorym zycie ludzkie nie ma wartosci bo liczy sie tylko zysk i dla zysku zabija sie ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Bo to jest socjalizm. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 12:35 Bo to jest socjalizm. W socjalizmie bledy bogatych,ktorzy tak naprawde rzadza pokrywa cale spoleczenstwo.Wszystkie kryzysy socjalistyczne pokrywaja zawsze ci, ktorzy nie mieli wplywu na nic a musza placic za bledy cwaniactwa tego systemu w ktorym zwykly smiertelnik nie ma nic do gadania.Rzadzi mala grupa cwaniakow wielkiego socjalu. Podobnie sprawa dotyczy demokracjci.W socjalizmie istnienie prawdziwej demokracji jest niemozliwe bo wynika to z cech socjalizmu,ktory wypatrza dzialania demokratyczne generujac korupcje, kupuje politykow,manipuluje opinia spoleczna za pomoca klamstw a wszystko z inicjatywy tej malej ale bardzo bogatej grupy.Zgodnie z naukowa teoria rozwoju spoleczenstw, socjalizm to juz przezytek oparty na niesprawiedliwosci i najgorszych instynktach. Socjalizm sam nie odejdzie i zrobi miejsca nowej i nowoczesniejszej formacji opartej na moralnych wartosciach,sprawiedliwosci i rownosci. Dlatego zmiany tego typu zawsze odbywaja sie sposobem rewolucyjnym. Wyraznie widac ze ten system juz sie wali.Ten upadek potrwa jeszcze troche ale koniec jest pewny.Przyspieszyc te zmiany moga dodatkowo inicjatywy ludzi,ktorzy widza to bagno i zdaja sobie sprawe z tego do jak wielkiej katastrofy prowadzi zawsze socjalizm,w ktorym zycie ludzkie nie ma wartosci bo liczy sie tylko socjal, czyli to co mozna ukrasc kosztem reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
wietke bogaci się bogacą a biedni biednieją... 03.08.10, 10:15 więc podwyżka dla najbogatrzych jest tutaj jak najbardziej uzasadniona i na miejscu tylko że bogaci im więcej mają tym więcej chcą więc nie wiem czy spasują jeśli będzie inaczej to ch... z naszym rządem trzeba go rozjebać bo ewidentnie jest naszym wrogiem przed którym się stale bronimy Odpowiedz Link Zgłoś
steamtrain Re: bogaci się bogacą a biedni biednieją... 03.08.10, 10:20 > więc podwyżka dla najbogatrzych Bylo sie uczyc, zwlaszcza ortografii zamiast w pile grac. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: bogaci się bogacą a biedni biednieją... 03.08.10, 10:51 eee, jakby dobrze grał w piłkę, to by zarabiał 50 kawałków miesięcznie :D Odpowiedz Link Zgłoś
dzon_dzon Re: bogaci się bogacą a biedni biednieją... 03.08.10, 10:45 A gdzie pracujesz u bogatego czy u biednego? Jak rząd zabierze bogatemu to biednemu da mniej zarobić albo przeniesie się do innego kraju. Tak czy owak zawsze traci biedny. A biedny jest biedny bo jest głupi. Każda podwyżka podatków jest zła bo państwo marnuje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: bogaci się bogacą a biedni biednieją... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 12:24 Do dzon_dzon : Pisze :"A biedny jest biedny bo jest głupi. " Masz rację . dodam jeszcze, że leniwy . Obserwuję to w szkole jako nauczyciel . To tu już zaczyna się podział na biednych i niebiednych . Oprócz losowych przypadków biedy - utrata majątku przez kataklizm itd - niewielka liczba takich przypadków - to reszta swoją biedę zawdzięcza głupocie i lenistwu . Lepiej nie tolerować takich przypadków i biedny - z takich powodów - ma odczuć na swojej skórze skutki swoich wad . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan III "Puls Biznesu": premier przekonał tylko nielicz... IP: *.8.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 03.08.10, 10:20 obniżką podatków dla najbogatszych chełpiły się pisuary z Jarkaczem na czele...mądzry to oni ? Odpowiedz Link Zgłoś
fmfoto2010 Re: "Puls Biznesu": premier przekonał tylko nieli 03.08.10, 10:26 ...mądzry to oni ? na to wyszło i mamy teraz kaca moralnego daliśmy się wciągnąć w dyskusje o krzyżach wychowywaniu kota i innych smoleńskich a tu złodzieje za biurkami kasę nam z kieszeni wyciągają i łżą jak psy - miało być 3x15 reforma KRUS a co mamy od PO błazna Palikota co dzień w TV Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: "Puls Biznesu": premier przekonał tylko nieli 03.08.10, 10:23 Niby recepta prosta, niby zgodna z ideą liberalizacji - ciąć uprzywilejowanym (np. mundurowi bo 30sto kilku letni emeryci to chory system) , uszczelnić dziury np krus, ukrócić wałki typu "Rychu, Zbychu ..." czy Sawicka, uszczuplić administrację i może gdzieś poszłyby protesty ale rząd dostałby pewnie sporo zrozumienia od społeczenstwa a tak przewalą najblizsze wybory a w następnych pod nowym logo partii pewnie znów te same mordy dostaną mandat na władzę :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: "Puls Biznesu": premier przekonał tylko nieli IP: 91.198.118.* 03.08.10, 10:24 Plemiel nie przekonal???? Spokojnie, przeciez jest sezon ogorkowy, lato w pelni - tak naprawde, poza forumowcami bez znaczenia, nikt nie zauwazyl przemowienia plemiela. O co sie zalozycie? Bo ja jestem pewny ze na jesien notowanka plemiela znowu w gore - taki to juz jest narodzik-smrodzik. Odpowiedz Link Zgłoś
fmfoto2010 popatrzcie na I szą stronę Gazety 03.08.10, 10:29 popatrzcie na I szą stronę Gazety czy piszą że tylko 14% popiera wzrost podatków - nie !! na jedynce jest o krzyżu ciągle i ciągle - a kogo to wali panowie redaktorzy ? zakończy się to napiszecie jak było raz a dobrze . a opiszcie jak NASZ RZĄD robi nas w człona Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: popatrzcie na I szą stronę Gazety 03.08.10, 10:45 Media specjalnie wciskają tematy zastępcze typu Smoleńsk, krzyże, jakieś debaty na temat rozwoju Polski w latach po 2050 ... To co aktualne i ważne jest przez media ukrywane bo rząd boi się, że ludzie wyszli by na ulicę i zrobili im krwawą łaźnię. Dalej więc będą ogłupiać debilnymi serialami o wspaniałych lekarzach i "ojcach" jakichś tam. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.coelho "Puls Biznesu": premier przekonał tylko nielicz... 03.08.10, 10:39 Wkurza mnie, że rząd, zamiast szukać oszczędności i ciąć rozbuchane koszty, dowala wszystkim, ale pal licho, 22, 23. Mała różnica. Natomiast bardziej irytujące i boleśniejsze m.in. dla mojego portfela, jest chęć podniesienia VAT na żywność nieprzetworzoną, z której najczęściej korzystam, bo nie kupuję żywnościowych śmieci. A VAT taki ma wzrosnąć z 3 do 6 %, czyli dwukrotnie. Nie rozumiem, dlaczego nie tnie się wydatków. Przecież jeśli w domu brakuje kasy, to szuka się oszczędności, a nie wydaje na całego. Co za idiota prowadzi taką gospodarkę?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benQ Re: "Puls Biznesu": premier przekonał tylko nieli IP: *.subscribers.sferia.net 03.08.10, 11:25 jak wzrosnie vat na żywnośc "nie przetworzona" to automatycznie wzrośnie cena "przetworzonej" Odpowiedz Link Zgłoś
jozefina22 "Puls Biznesu": premier przekonał tylko nielicz... 03.08.10, 10:40 A dlaczego znowu szukają pieniędzy w naszych kieszeniach.Czy tylko my mamy ponosić koszty ich reform. Czy na pewno Ci co oddali życie za te przemiany chcieli aby teraz tak nas traktowano. Dlaczego nikt nie wymyślił żeby w końcu obniżyć pensje tym co to niby są najlepsi,a tak naprawdę to są najemnikami narodu.Na pewno od mojej rodziny już nie dostaną żadnego głosu. Do tej pory chodziliśmy na wszystkie wybory ,ale już mam dość.Starczy robienia mnie w balona. Odpowiedz Link Zgłoś
trupyirobaki Wybrałem ich po to żeby za mnie myśleli i im ufam 03.08.10, 10:58 musimy w końcu zrozumieć że oni chcą naszego dobra i nas kochają i zadbają o każdego maluczkiego polaka. Uczciwość i prawdomówność jaka bije z ich oczu jest dla mnie wystarczającym gwarantem. Pozwólmy im pracować i przestańmy kontrolować i patrzeć na ręce bo to ich rozprasza a zobaczycie że już za kilka lat urządzą nas i będzie dobrze w całym kraju. Zaufajmy im i idźmy do swoich warsztatów a oni zrobią co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thor Spokojnie lemingi z PO, wychowankowie GWna IP: *.tktelekom.pl 03.08.10, 11:01 TVNu i innych 'obiektywnych mediów'. Najważniejsze, że serwują Wam dużo o krzyżu i o kaczorze. Podwyżka podatków jest nieistotna, lemingi. forsal.pl/artykuly/440124,rybinski_towarzysze_nie_idzcie_ta_droga.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak mały Rząd z miedzianym czołem IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.10, 11:02 Dlaczego nie powrócili do poprzednik stawek PIT? Bo sobie obniżyli aż o 20% i to im się bardzo spodobało. Lepiej szukać pieniędzy u biedniejszych od siebie. A co z tymi , którzy zarabiaja w Polsce, a przedsiebiorstwa rejestrują gdzie indziej? I co na to rząd i premier? Odpowiedz Link Zgłoś
cwaniaczeek "Puls Biznesu": premier przekonał tylko nielicz... 03.08.10, 11:05 taka głupia Cichopek zarabia 40 000 Kinga Rusin 100 000 za miesiąc w YCD ,itd pan Bielecki były prezez Pekao dostał chyba 8 mln odprawy DLACZEGO IM SIĘ OBNIŻA PODATKI , ci co prowadzą firmy mają 19% CIT bo tworzą miejsca pracy a tym cwaniakom zarabiającym miliony podatki podnieść na 50 % i będzie 10 mld wpływu ale nie lepiej zabrać ulgę biednym na dzieci TUSKU TY JUŻ WIĘCEJ ODE MNIE GŁOSU NIE DOSTANIESZ , żałuje że również poparłem Komorowskiego , 3 lata bez reform , miarka się przebrała , po prostu nie idę na wybory bo Kaczora i Napieralskiego nie trawię ale PO mnie również zrobiła w bambuko jak to się mówi OBIECANKI CACANKI ja wolałbym zarabiać 1 milion i płacić 50% podatku niż zarabiać 1000 zł i zapłacić 18% podatku , co tu się ku... dzieje , bogaty wydaje niewielką część dochodu natomiast biedny wydaje wszystko bo ma bardzo mało i jeszcze jemu się VAT podniesie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kronikarz Świdnik IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.10, 11:06 Co tam słychać w Świdniku? 30 lat temu był bohaterski strajk, bo wzrosły ceny w stołówce zakładowej. A jak jest dzisiaj? Jest zakład? Jest stołówka? Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Świdnik 03.08.10, 11:14 O "kotlecie" już ludzie zapomnieli. Poza tym i tak w mediach promowany jest Gdańsk a nie Świdnik gdzie wszystko tak na prawdę się zaczęło... Teraz Włosi kupili zakład razem z kompleksem sportowym. Mieszkańcy straciło jedyny basen 50m. Ciekawe co mają do powiedzenia urzędnicy miejscy?;) Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog głosowałem na nich, 03.08.10, 11:07 bo mieli obniżać podatki.... Tymczasem do tej pory podatki obniżało SLD i nielubiany przeze mnie Kaczyński. A Tusk, no cóż, opanował technike jazdy na straszeniu Kaczyński. Do najbliższych wyborów panie Tusk.... Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: głosowałem na nich, 03.08.10, 11:46 W sumie, jakby na to nie patrzeć, ruszała gospodarka zawsze za lewicy. Prawica żarła się o sprawy nieistotne :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbok kiedy ludziska zrozumieją IP: 212.160.172.* 03.08.10, 11:13 że PITu nie płacą najbogatsi, a tylko zwykli najmici na etatach. Jakim bogaczem jest cżłowiek zarabiajacy ~100tys rocznie (a taki już podpadałby w ew. III próg)? Po opłaceniu podatków i "składek" zostanie mu 6 tys miesięcznie. To jest rozbój biorąc pod uwagę, że naprawdę bogaci płacą 19% od zysków kapitałowych albo są zatrudnieni "firma"-firma. Politycy wciskając kit o progresywnym PIT pieką 2 pieczenie na jednym ogniu - z jednej strony motłoch się cieszy, że "bogacze" są strzyżeni, z drugiej bogaci zrywają boki ze śmiechu i tak obie wrogie sobie strony popierają decyzje władz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbok Re: kiedy ludziska zrozumieją IP: 212.160.172.* 03.08.10, 11:21 errata: "Po opłaceniu podatków i "składek" > zostanie mu 6 tys miesięcznie." powinno być, że zostałoby mu ca 5tys, czyli ~60tys rocznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szarik Re: kiedy ludziska zrozumieją IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.10, 11:40 A ile zarabia n.p. prezes NBP? I dlaczego jemu i podobnym do niego obniżono PIT o 20% (8 z 40)? Jezeli bogaci nie płaca PIT-u, to dlaczego tak się bronią przed jego podwyżką? Mało tego , właśnie (2009) sobie obniżyli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: kiedy ludziska zrozumieją 03.08.10, 12:32 > A ile zarabia n.p. prezes NBP? I dlaczego jemu i podobnym do niego > obniżono PIT o 20% (8 z 40)? Jakim k..wa "jemu pobdobnym"? Tylko w firmach państwowych managerów zatrudnia się na etatach. Prywatne firmy zatrudniają takich na kontrakty, które są umowami pomiędzy dwoma firmami (jedną jednoosobową) i podlegają opodatkowaniu liniowemu 19%. [Zauważ że i dla państwa i dla managera w firmie państwowej bez różnicy czy umówią się na 1 000 000 zł i 90% podatku, czy na 100 000 zł i 0% podatku, bo cały podatek wróci co państwa] > Jezeli bogaci nie płaca PIT-u, to > dlaczego tak się bronią przed jego podwyżką? PIT progresywny płaci tylko tzw. klasa średnia. >Mało tego , właśnie (2009) sobie obniżyli!!! Kto k..wa obniżył? Ustawa o obniżce była przegłosowana w 2007 (jeszcze za rządów PIS'u), tylko miała termin wejścia w życie 2 lata późniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kioto2000 "Puls Biznesu": premier przekonał tylko nielicz... 03.08.10, 11:14 żaden z rządzących nie ma takich jaj, jak Balcerowicz, żeby nie bać się, nie liczyć na re-elekcję i w końcu zamiast dla siebie zrobić coś dla POLSKI - zreformować KRUS, zredukować do minimum zasady przyznawania wcześniejszych emerytur, obciąć zasiłki pogrzebowe z 7.000 zł do 2.000 zł (jak jest w UE) i w końcu przestać być SOCJALNYM państwem, kiedy nas na to nie stać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc "Puls Biznesu": premier przekonał tylko nielicz... IP: *.spray.net.pl 03.08.10, 11:20 Po pierwsze, ciąć wydatki a nie podnosić podatki (Liberałowie z PO!) Po drugie, wyniki sondażu i opinie o potrzebie podnoszenia podatku "najbogatszym" pokazują jedynie, że przez wiele lat udało sie Polakom zrobić wodę z mózgu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej "Puls Biznesu": premier przekonał tylko nielicz... IP: *.chello.pl 03.08.10, 11:38 JAK SIĘ GŁOSUJE NA MAFIĘ I KOLESIOSTWO , TO SIĘ MA , JAK SIĘ MA ...... Odpowiedz Link Zgłoś