Dodaj do ulubionych

Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 22:44
hehe udupic cwaniaczkow :-D
Obserwuj wątek
    • plackarz o co tutaj chodzi ? 11.08.10, 05:56
      Wiadomo,że firma nie dołozy do interesu. Jaki jest cel takiej
      reklamy, przecież to normalna działalność gospodarcza. Podatki się
      kłaniaja .
      • Gość: wprost Cała prawda o konkursach sms: IP: *.aster.pl 11.08.10, 18:23
        www.wprost.pl/ar/167515/Jak-wygrywac-konkursy/?O=167515&pg=0

Jak chcesz wygrać samochód to musisz wysyłac 15 000 smsów tygodniowo.
    • Gość: I hate Orange Weźcie się też za Orane! IP: *.net.stream.pl 11.08.10, 07:50
      Niech UOKiK weźmie sie też za Orange i ich sms-y z BMW, co przychodząs kilka razy dziennie,wzywające do potwierdzenia odbioru nagrody BMW, niektóre podpisane są "Prezes" albo o treści "Bardzo uprzejmie Cię prosimy wyślij sms-a". To jest manipulacja i celowe nakłanianie użytkowników do niekorzystnego rozporządenia swoim mieniem. Każdy sms to koszt 4,88 brutto.
      • Gość: emi Re: Weźcie się też za Orane! IP: *.radom.pilicka.pl 11.08.10, 19:03
        i za bardzo podobne sms-y z Ery również
      • Gość: a Re: Weźcie się też za Orane! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.10, 16:50
        Dokładnie, potwierdzam, tez mam telefon w Orange i już mnie do szału te sms
        doprowadzają, od kilku mcy zatrzesienie nimi, codziennie. Juz sie zastanawiałam
        czy tego gdzieś nie zgłosić
    • bornholmbornholm Wreszcie ktoś się za nich wziął!!! 11.08.10, 08:10
      Oprócz tego że kłamią to jeszcze nękają człowieka kilkoma,kilkunastoma smsami
      dziennie...
      • Gość: Aga Re: Wreszcie ktoś się za nich wziął!!! IP: *.chello.pl 11.08.10, 09:06
        Otóż to. Średnio inteligentny człowiek zlewa te konkursy, ale przez nękanie
        kilka razy na dzień (i noc!) musiałam zmienić numer telefonu. Powinni się zabrać
        nie za treść, ale za samo spamowanie
        • Gość: wkurzona zróbcie z tym porządek....!!!!! IP: *.chello.pl 11.08.10, 09:43
          NO właśnie, powinni zrobić z tym porządek.
          A jeszcze gorsze jest, że musiałam za to płacić, byłam zagranicą jak
          dostawałam te sms.
    • Gość: gościar Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 09:01
      Trzeba było opisać tych naiwniaków, którzy się dali nabrać. Sami sobie winni,
      mogli wziąć gwarantowane 10 zł i była by pewna wygrana! A tak? Hahaha... Dziwi
      mnie naiwność ludzka. Poza tym ludzie dopominają się o regulaminy dopiero po
      szkodzie. Nie wierzę, że czytają je a potem wysyłają smsa. Gdyby czytali, to
      by nie wysłali tych drogich smsów. Sami sobie winni. Zresztą 3,66 zł to nic w
      porównaniu z smsami za 40 zł, które trzeba wysłać chcąc poznać, np. iloraz
      inteligencji, datę śmierci itp. To dopiero przekręt!
      • Gość: enskw Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw IP: *.no.no.cox.net 12.08.10, 06:33
        pewnie, nie kazdy jest taki madry i sprytny jak ty.
    • barti84 Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... 11.08.10, 09:11
      a ja chciałbym choć raz coś wygrać w konkursach SMS w Wyborczej - ktoś coś
      kiedyś wygrał czy to ściema?
      • Gość: carol4210 Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw IP: *.ip.media3.com.pl 11.08.10, 10:59
        Nie wysyłaj zadnych SMS to jest oszustwo.Nawet Totalizator (LOTTO)oszukuje.
      • Gość: UCZCIWA ALE BIEDNA Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw IP: *.xdsl.centertel.pl 11.08.10, 11:53
        ŚCIEMA I TO WIELKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1KURZAJEWSKI TEŻ
        OSZUST!!!!!!!!!!!!!!!!!1W SWOIM KONKURSIE---PRZESTAŃCIE JUŻ GO BRAĆ DO
        JAKIEGOKOLWIEK PROGRAMU---NIE MA UCZCIWYCH U WAS LUDZI---TEN KARZEŁ TO
        MILIONER---A MLODZI NIE MAJĄ ZA CO ŻYĆ---PROMUJCIE MLODYCH A NIE TEGO
        NIEDORSTKA----OSZUSTA!!!!!!!!!!!!!!!!1CAŁA POLSKA GO
        NIENAWIDZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
        • poborowy102 Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw 11.08.10, 18:07
          Kłania się ewangelia wg św. tow. Balcerowicza z "Biblii Wybiórczej":
          "I rzekł Pan - moje są dobra kraju tego, bo jam jest Pan wasz, bo
          jam należał do PZPR i jam dobra ukradł dzięki Kresce Grubej, którą
          stworzyłem. I Ty pracować dla mnie będziesz, aż do smierci twej
          usranej, oddasz mi dobra twe, a to co ci zostanie państwu oddasz ku
          chwale premiera twego, a wtedy pół metra drogi ci zbudują, ku chwale
          swej i Euro to zatytułują. Amen."
    • Gość: mim Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: 81.219.150.* 11.08.10, 09:33
      Tępić cwaniaczków - jak zapłacą 100.000zł to się (może) zastanowią...
      • Gość: carol4210 Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw IP: *.ip.media3.com.pl 11.08.10, 11:00
        Jakie 100000tyś.jak oszukali na parę milionów
        • naprawdetrzezwy Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw 11.08.10, 23:01
          Gość portalu: carol4210 napisał(a):

> Jakie 100000tyś.jak oszukali na parę milionów

100 000 000.

Jesteś idiotą?
    • Gość: Apryl1 Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 09:34
      A puste SMSY z Chajzerem??Wygrał ktoś??? Ja wysłałam 6 i za każdym
      razem 5 zeta i SMS typu -Juz wygrałes jeszcze tylko wyśli.....Na
      1000% komisja potwierdza wyslij tylko...To lepsza afera niz
      hazardowa :)Cwaniaczki
      • poborowy102 Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw 11.08.10, 18:14
        to samo jest w obecnej "loterii" TVP - trzeba wysyłać i wysyłać i
        wysyłać i nie ma końca to.
        Ale - znowuż zacytuję ewangelię wg św. tow. Balcerowicza - "albowiem
        golonym będziesz, na każdym kroku, jeślisz uczciwy, bo Wolny Rynek
        to Bóg twój, a Bóg kazał golić większość, by miała mniejszość. A
        będziesz chciał mieć drogę, pociąg i szpital, to wyjeżdżac będziesz
        musiał za granicę, jako murzyn polski, tam pracować na zlewozmywaku
        w pierwszej Irlandii, dla dobra ojczyzny twej, drugiej Irlandii,
        amen".
    • dioskorides gdzie jest moje BMW 11.08.10, 09:45
      ja się pytam ??
      • rozpredatorez Tutaj! Ha ha ha ha 11.08.10, 11:35
        moto.allegro.pl/item1174584426_bmw_116i_bezyna_hatchback.html
        Próbuj dalej! Może następnym razem Tobie dopisze szczęście!

:)))
    • Gość: p Zwyczajne oszustwo IP: 213.5.11.* 11.08.10, 09:48
      Za to powinni ich sądzić.
    • Gość: kasjo_peja Loteria BMW w Orange to jeszcze większy przekręt IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.10, 10:20
      Przychodzą sms-y z informacją: "Akt własności BMW już jest do oddania", "Komisja czeka jeszcze 4 minuty na twój sms", "Domykamy formalności związane z BMW. Ty musisz wysłać SMS (...)Teraz czekamy" Itp. To dopiero ktoś powinien zaskarżyć!

A najbardziej oburza mnie to, jak to wszystko się zaczęło. Przy doładowaniu dostałam SMS z infromacją o Loterii BMW. Było do wyboru: wyślij 'BMW' na nyumer xx jeśli chcesz brać udział, albo 'NIE' na numer xx jeśli nie chcesz brać udziału. Wysłałam 'NIE' i co? I zaczęły przychodzić sms-y o wyżej wspomnianej treści. Nawet kontakt z Biurem Obsługi Orange nic nie pomógł (!) Dopiero w regulaminie znalazłam małą czcionką jak to wyłączyć.
      [Jeśli kogoś interesuje: 'STOP' na bezpłatny numer 8080]
      • Gość: zgroza Re: Loteria BMW w Orange to jeszcze większy przek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 11:35
        wiadomo kto NA PEWNO będzie jeździł BMW za te wszystkie oszukańcze SMS-y :/
        • poborowy102 Re: Loteria BMW w Orange to jeszcze większy przek 11.08.10, 18:21
          PO z SLD przejmują TVP (czy już nawet przejęli) takze sobie zarząd
          nowy POjeździ., sPOko.
      • Gość: Jonek Bo jesteś głupi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 12:15
        Firmy wysyłają takie sms-y w ciemno, jak spam w internecie. Jeśli odpowiesz to
        wiedzą że numer jest aktywny i ktoś czyta to co oni wysyłają, teraz masz już
        przechlapane. Swoją drogą takie sms-y to jest właśnie spam i osobę/firmę
        wysyłającą go można od kilku lat pozwać do sadu. A teraz ręka do góry ile osób
        spośród Was skierowało sprawę do sądu za spamowanie własnej skrzynki email lub
        telefonu komórkowego? Coś nie widzę rączek w górze. I dlatego właściciele
        numerów w stylu 7563 itp czują się bezkarni. Inna sprawa kupując coś często bez
        czytania umowy podpisujecie zgodę na "przetwarzanie danych w celach
        marketingowych" - pod tym hasłem kryje się zgoda na handel Waszymi danymi. A
        potem bombardowanie Waszych maili i telefonów spamem. A treść tych spamów
        przeznaczona jest dla naiwniaków i frajerów bo tylko tacy odpowiadają i wierzą
        że od obcej osoby/instytucji dostaną za 3,66 zł samochód lub inny luksusowy towar.
        • plosiak Re: Bo jesteś głupi 11.08.10, 14:32
          A jakaś podstawa prawna powództwa ?

Inna sprawa, że tylko debil wysyła smsmy licząc na wygraną i ma później
          pretensje. Rozumiem, że ktoś dla zabawy puści i wygra samochód. Ale taka osoba
          ma świadomość losowości zabawy. Ktoś, kto oczekuje, że nic nie zrobił i czeka
          nowe autko do odbioru powinien być z miejsca osadzony w psychiatryku.

Mnie przeraża, że takich akcji jest coraz więcej, czyli firmy na tym nieźle
          zarabiają. A to znaczy, że głupie społeczeństwo wydaje miliony na takie bzdety.
          • Gość: mk pieprzysz bzdury. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 18:26
            > Inna sprawa, że tylko debil wysyła smsmy licząc na wygraną i ma
            później
            > pretensje. Rozumiem, że ktoś dla zabawy puści i wygra samochód.

wszyscy puszczają dla zabawy przecież.
            Problem polega na tym, ze byłoby ok., gdyby wystarczył 1 sms, i było
            jakieś losowanie, coś jak Lotto - kupujesz za 3 zł, bierzesz udział.
            Tu nie, tu trzeba potwierdzać, kolejne etapy przechodzić w efekcie
            wysyła się te sms-y w nieskończoność, a i tak udziału w żadnym
            losowaniu się nie bierze, bo przecież każdy rezygnuje wcześniej czy
            później.
            • Gość: dawid Re: pieprzysz bzdury. IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 02:43
              Hmm gralem przez chwile w ta loterie pusty sms i wydawala mi sie ok. Spoko byl system losowania. Bo kazdy sms sie liczyl. Nie patrzono ile sie smsow wysle wiec zawodowi gracze trzymali sie z daleka od tej loterii.
    • joanna.lew Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... 11.08.10, 10:46
      Do barti84:
      Jeśli masz na myśli piątkowe konkursy sms w dodatku "Co jest grane"
      GW to nie jest to żadna ściema, tylko trzeba wysłać dokładnie o
      wskazanej godzinie - regulamin wyraźnie o tym mówi. Sama wygrałam
      kilkakrotnie - tyle, że to nie są nagrody typu BMW, tylko bilety na
      imprezy, do kina lub drobne gadżety. :-}
      • Gość: mk Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 18:28
        ...czyli pierdoły, które wybiórcza dostaje za darmo od organizatora
        n.p. w zamian za promocję imprezy.
    • Gość: ewa Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: *.broker.com.pl 11.08.10, 10:48
      Moja sąsiadka , starsza osoba dostała SMS ze wygrała laptopa za 3ooo,- tylko
      ma potwierdzić i wpłacić podatek , na szczęście przyszła do mnie pochwalić się
      wygrana, poradziłam jej żeby poszła z tym do operatora sieci , i co się
      okazało ze to jacyś naciągacze wyłudzają od naiwnych pieniądze.Mozę ktoś by
      ukrócił ten proceder,
    • Gość: aaa Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: *.tktelekom.pl 11.08.10, 10:52
      No to teraz jeszcze OBIETNICE PRZEDWYBORCZE i będzue spokój w kraju
    • Gość: zeus szkoda , że nie ma takich konkursów z Porsche IP: 94.127.109.* 11.08.10, 11:14
      jakby był do wygrania aston martin , czy jakiś ładny porszaczek to może bym
      się skusił.
    • Gość: Kurzajewski Cwania Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: *.xdsl.centertel.pl 11.08.10, 11:50
      SUPER ŻE SIĘ ZA TO WZIĘLIŚCIE---JA PRZEGRAŁAM KUPE KASY----BANDYCI----JESTEM
      BIEDNA I CHCIAŁAM WYGRAĆ---kURZAJEWSKIEGO TEŻ ZAMKNIJCIE ZA JEGO
      KONKURS!!!!!!!!!!!!OSZUST------KŁAMCA---KURZAJEWSKI W SWOIM
      KONKURSIE-------DAC MU PORZĄDNĄ KARĘ---NIECH ZWRÓCI NAM KASE----CO TO ZA
      POLITYKA---TAKA POWAZNA STACJA I EMITUJE BANDYTÓW----PRZEZ TEN KONKURS NIKT Z
      MOICH ZNAJOMYCH JUŻ WAS NIE OGLĄDA.....OCZEKUJĘ
      SATYSFAKCJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      KURZAJEWSKI-------------------------OSZUSTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
      • Gość: jsk Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw IP: *.xdsl.centertel.pl 12.08.10, 01:32
        Ty tak na powaznie?:D
    • Gość: Jonek O co chodzi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 11:50
      Jak ktoś jest frajer i wierzy że dostanie coś za nic to niech wysyła sms-y i
      płaci. Czy UOKiK nie mógłby się zając poważniejszymi sprawami> Przecież
      frajerzy są właśnie po to aby ich doić. Odwieczne prawo natury.
      • Gość: as Doić to twoją mamę lubię IP: *.jmdi.pl 11.08.10, 20:20
        :P
    • Gość: Alone Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: 193.0.242.* 11.08.10, 14:13
      No w końcu, niech zrobią z oszustami porządek!
    • pawelitokaczorowski Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... 11.08.10, 17:33
      MobileFormats (zdaje się, żę oni organizowali ten konkurs) w konkursie
      dla TVP robiła to samo. Ja dostałem SMS "wygrałeś Volvo. By odebrać,
      wyślij SMS o treści xyz pod numer 73xx."

A telewizje niech nie udają niewiniątek, bo z tego mają potężną kasę.
      Wystarczy popatrzeć, ile konkursów SMS jest reklamowych w publicznej.
      • Gość: adamk Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw IP: *.vx.pl 11.08.10, 18:08
        W erz-e teżjest coś takiego, tyle, że jak im wyślesz SMS-a za 4,88
        (7400), natychmiast podchwytują odpowiadając byle co, i kasując
        następne 4,88 za milczenie.
    • Gość: mk Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 17:59
      aktualna loteria TVP to oszustwo. Prezenterka mówi, że wystarcvzy
      tylko jeden SMS i że losowanie za godzinę - zostało mi sporo
      abonamentu "do zmarnowania", więc wysłałem, napisali - losowanie
      jutro i w dodatku wysłać trzeba było jeszcze kilka SMS-ów
      (potwierdź, coś tam, masz szczęście, przeszedłeś do następnej rundy,
      więc wyślij itp. itd. - wysyłanie w nieskończoność)
    • naprawdetrzezwy Jacyś idioci brali udział bez czytania regulaminu? 11.08.10, 22:59
      Jeśli teraz kłapią paszczą, to trzeba ich obezwładnić i
      ubezwłasnowolnić.

Bo to skończone cymbały i mogą być niebezpieczni dla otoczenia.

A twórcom „konkursu” trzeba jakąś nagrodę dać za ściąganie nawisu
      inflacyjnego z rynku.
    • Gość: OldBruno Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: *.woki.cable.virginmedia.com 14.08.10, 07:20
      Nie można zapominać podstawowej prawdy, że pieniądze nie rosną na drzewach.
      Swoją drogą dobrze, że ktoś wziął się za ten typ oszustw, bo usługodawcy też wiedzą co czynią i powinni być karani za zarabianie na wyłudzaniu.
    • Gość: aniol Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.10, 03:47

oszustwem to by to bylo gdyby nie mieli regulaminu, a taki udostepniaja na swojej stronie. Tam mozemy wszystkiego dokladniej sie dowiedziec wiec nie wiem czemu ludzie tak sie wsciekaja na ta loterie.
      • marcinos4 Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw 13.12.10, 09:33
        No właśnie ja też nie rozumiem. Sam się skusiłem i zacząłem grać w tego pustego smsa i jakoś nie narzekam. Wiem na jakich zasadach działają takie rzeczy bo po prostu sięgnąłem po ten regualmin. Myślę że tak trzeba zrobić za nim naciśnie się przycisk wyślij.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka