Gość: pazdzioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 22:44 hehe udupic cwaniaczkow :-D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plackarz o co tutaj chodzi ? 11.08.10, 05:56 Wiadomo,że firma nie dołozy do interesu. Jaki jest cel takiej reklamy, przecież to normalna działalność gospodarcza. Podatki się kłaniaja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wprost Cała prawda o konkursach sms: IP: *.aster.pl 11.08.10, 18:23 www.wprost.pl/ar/167515/Jak-wygrywac-konkursy/?O=167515&pg=0 Jak chcesz wygrać samochód to musisz wysyłac 15 000 smsów tygodniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I hate Orange Weźcie się też za Orane! IP: *.net.stream.pl 11.08.10, 07:50 Niech UOKiK weźmie sie też za Orange i ich sms-y z BMW, co przychodząs kilka razy dziennie,wzywające do potwierdzenia odbioru nagrody BMW, niektóre podpisane są "Prezes" albo o treści "Bardzo uprzejmie Cię prosimy wyślij sms-a". To jest manipulacja i celowe nakłanianie użytkowników do niekorzystnego rozporządenia swoim mieniem. Każdy sms to koszt 4,88 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Weźcie się też za Orane! IP: *.radom.pilicka.pl 11.08.10, 19:03 i za bardzo podobne sms-y z Ery również Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Weźcie się też za Orane! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.10, 16:50 Dokładnie, potwierdzam, tez mam telefon w Orange i już mnie do szału te sms doprowadzają, od kilku mcy zatrzesienie nimi, codziennie. Juz sie zastanawiałam czy tego gdzieś nie zgłosić Odpowiedz Link Zgłoś
bornholmbornholm Wreszcie ktoś się za nich wziął!!! 11.08.10, 08:10 Oprócz tego że kłamią to jeszcze nękają człowieka kilkoma,kilkunastoma smsami dziennie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Wreszcie ktoś się za nich wziął!!! IP: *.chello.pl 11.08.10, 09:06 Otóż to. Średnio inteligentny człowiek zlewa te konkursy, ale przez nękanie kilka razy na dzień (i noc!) musiałam zmienić numer telefonu. Powinni się zabrać nie za treść, ale za samo spamowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona zróbcie z tym porządek....!!!!! IP: *.chello.pl 11.08.10, 09:43 NO właśnie, powinni zrobić z tym porządek. A jeszcze gorsze jest, że musiałam za to płacić, byłam zagranicą jak dostawałam te sms. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościar Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 09:01 Trzeba było opisać tych naiwniaków, którzy się dali nabrać. Sami sobie winni, mogli wziąć gwarantowane 10 zł i była by pewna wygrana! A tak? Hahaha... Dziwi mnie naiwność ludzka. Poza tym ludzie dopominają się o regulaminy dopiero po szkodzie. Nie wierzę, że czytają je a potem wysyłają smsa. Gdyby czytali, to by nie wysłali tych drogich smsów. Sami sobie winni. Zresztą 3,66 zł to nic w porównaniu z smsami za 40 zł, które trzeba wysłać chcąc poznać, np. iloraz inteligencji, datę śmierci itp. To dopiero przekręt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enskw Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw IP: *.no.no.cox.net 12.08.10, 06:33 pewnie, nie kazdy jest taki madry i sprytny jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
barti84 Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... 11.08.10, 09:11 a ja chciałbym choć raz coś wygrać w konkursach SMS w Wyborczej - ktoś coś kiedyś wygrał czy to ściema? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carol4210 Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw IP: *.ip.media3.com.pl 11.08.10, 10:59 Nie wysyłaj zadnych SMS to jest oszustwo.Nawet Totalizator (LOTTO)oszukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UCZCIWA ALE BIEDNA Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw IP: *.xdsl.centertel.pl 11.08.10, 11:53 ŚCIEMA I TO WIELKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1KURZAJEWSKI TEŻ OSZUST!!!!!!!!!!!!!!!!!1W SWOIM KONKURSIE---PRZESTAŃCIE JUŻ GO BRAĆ DO JAKIEGOKOLWIEK PROGRAMU---NIE MA UCZCIWYCH U WAS LUDZI---TEN KARZEŁ TO MILIONER---A MLODZI NIE MAJĄ ZA CO ŻYĆ---PROMUJCIE MLODYCH A NIE TEGO NIEDORSTKA----OSZUSTA!!!!!!!!!!!!!!!!1CAŁA POLSKA GO NIENAWIDZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw 11.08.10, 18:07 Kłania się ewangelia wg św. tow. Balcerowicza z "Biblii Wybiórczej": "I rzekł Pan - moje są dobra kraju tego, bo jam jest Pan wasz, bo jam należał do PZPR i jam dobra ukradł dzięki Kresce Grubej, którą stworzyłem. I Ty pracować dla mnie będziesz, aż do smierci twej usranej, oddasz mi dobra twe, a to co ci zostanie państwu oddasz ku chwale premiera twego, a wtedy pół metra drogi ci zbudują, ku chwale swej i Euro to zatytułują. Amen." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: 81.219.150.* 11.08.10, 09:33 Tępić cwaniaczków - jak zapłacą 100.000zł to się (może) zastanowią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carol4210 Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw IP: *.ip.media3.com.pl 11.08.10, 11:00 Jakie 100000tyś.jak oszukali na parę milionów Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw 11.08.10, 23:01 Gość portalu: carol4210 napisał(a): > Jakie 100000tyś.jak oszukali na parę milionów 100 000 000. Jesteś idiotą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apryl1 Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 09:34 A puste SMSY z Chajzerem??Wygrał ktoś??? Ja wysłałam 6 i za każdym razem 5 zeta i SMS typu -Juz wygrałes jeszcze tylko wyśli.....Na 1000% komisja potwierdza wyslij tylko...To lepsza afera niz hazardowa :)Cwaniaczki Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw 11.08.10, 18:14 to samo jest w obecnej "loterii" TVP - trzeba wysyłać i wysyłać i wysyłać i nie ma końca to. Ale - znowuż zacytuję ewangelię wg św. tow. Balcerowicza - "albowiem golonym będziesz, na każdym kroku, jeślisz uczciwy, bo Wolny Rynek to Bóg twój, a Bóg kazał golić większość, by miała mniejszość. A będziesz chciał mieć drogę, pociąg i szpital, to wyjeżdżac będziesz musiał za granicę, jako murzyn polski, tam pracować na zlewozmywaku w pierwszej Irlandii, dla dobra ojczyzny twej, drugiej Irlandii, amen". Odpowiedz Link Zgłoś
rozpredatorez Tutaj! Ha ha ha ha 11.08.10, 11:35 moto.allegro.pl/item1174584426_bmw_116i_bezyna_hatchback.html Próbuj dalej! Może następnym razem Tobie dopisze szczęście! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Zwyczajne oszustwo IP: 213.5.11.* 11.08.10, 09:48 Za to powinni ich sądzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasjo_peja Loteria BMW w Orange to jeszcze większy przekręt IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.10, 10:20 Przychodzą sms-y z informacją: "Akt własności BMW już jest do oddania", "Komisja czeka jeszcze 4 minuty na twój sms", "Domykamy formalności związane z BMW. Ty musisz wysłać SMS (...)Teraz czekamy" Itp. To dopiero ktoś powinien zaskarżyć! A najbardziej oburza mnie to, jak to wszystko się zaczęło. Przy doładowaniu dostałam SMS z infromacją o Loterii BMW. Było do wyboru: wyślij 'BMW' na nyumer xx jeśli chcesz brać udział, albo 'NIE' na numer xx jeśli nie chcesz brać udziału. Wysłałam 'NIE' i co? I zaczęły przychodzić sms-y o wyżej wspomnianej treści. Nawet kontakt z Biurem Obsługi Orange nic nie pomógł (!) Dopiero w regulaminie znalazłam małą czcionką jak to wyłączyć. [Jeśli kogoś interesuje: 'STOP' na bezpłatny numer 8080] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgroza Re: Loteria BMW w Orange to jeszcze większy przek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 11:35 wiadomo kto NA PEWNO będzie jeździł BMW za te wszystkie oszukańcze SMS-y :/ Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: Loteria BMW w Orange to jeszcze większy przek 11.08.10, 18:21 PO z SLD przejmują TVP (czy już nawet przejęli) takze sobie zarząd nowy POjeździ., sPOko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Bo jesteś głupi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 12:15 Firmy wysyłają takie sms-y w ciemno, jak spam w internecie. Jeśli odpowiesz to wiedzą że numer jest aktywny i ktoś czyta to co oni wysyłają, teraz masz już przechlapane. Swoją drogą takie sms-y to jest właśnie spam i osobę/firmę wysyłającą go można od kilku lat pozwać do sadu. A teraz ręka do góry ile osób spośród Was skierowało sprawę do sądu za spamowanie własnej skrzynki email lub telefonu komórkowego? Coś nie widzę rączek w górze. I dlatego właściciele numerów w stylu 7563 itp czują się bezkarni. Inna sprawa kupując coś często bez czytania umowy podpisujecie zgodę na "przetwarzanie danych w celach marketingowych" - pod tym hasłem kryje się zgoda na handel Waszymi danymi. A potem bombardowanie Waszych maili i telefonów spamem. A treść tych spamów przeznaczona jest dla naiwniaków i frajerów bo tylko tacy odpowiadają i wierzą że od obcej osoby/instytucji dostaną za 3,66 zł samochód lub inny luksusowy towar. Odpowiedz Link Zgłoś
plosiak Re: Bo jesteś głupi 11.08.10, 14:32 A jakaś podstawa prawna powództwa ? Inna sprawa, że tylko debil wysyła smsmy licząc na wygraną i ma później pretensje. Rozumiem, że ktoś dla zabawy puści i wygra samochód. Ale taka osoba ma świadomość losowości zabawy. Ktoś, kto oczekuje, że nic nie zrobił i czeka nowe autko do odbioru powinien być z miejsca osadzony w psychiatryku. Mnie przeraża, że takich akcji jest coraz więcej, czyli firmy na tym nieźle zarabiają. A to znaczy, że głupie społeczeństwo wydaje miliony na takie bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk pieprzysz bzdury. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 18:26 > Inna sprawa, że tylko debil wysyła smsmy licząc na wygraną i ma później > pretensje. Rozumiem, że ktoś dla zabawy puści i wygra samochód. wszyscy puszczają dla zabawy przecież. Problem polega na tym, ze byłoby ok., gdyby wystarczył 1 sms, i było jakieś losowanie, coś jak Lotto - kupujesz za 3 zł, bierzesz udział. Tu nie, tu trzeba potwierdzać, kolejne etapy przechodzić w efekcie wysyła się te sms-y w nieskończoność, a i tak udziału w żadnym losowaniu się nie bierze, bo przecież każdy rezygnuje wcześniej czy później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: pieprzysz bzdury. IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 02:43 Hmm gralem przez chwile w ta loterie pusty sms i wydawala mi sie ok. Spoko byl system losowania. Bo kazdy sms sie liczyl. Nie patrzono ile sie smsow wysle wiec zawodowi gracze trzymali sie z daleka od tej loterii. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.lew Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... 11.08.10, 10:46 Do barti84: Jeśli masz na myśli piątkowe konkursy sms w dodatku "Co jest grane" GW to nie jest to żadna ściema, tylko trzeba wysłać dokładnie o wskazanej godzinie - regulamin wyraźnie o tym mówi. Sama wygrałam kilkakrotnie - tyle, że to nie są nagrody typu BMW, tylko bilety na imprezy, do kina lub drobne gadżety. :-} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 18:28 ...czyli pierdoły, które wybiórcza dostaje za darmo od organizatora n.p. w zamian za promocję imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: *.broker.com.pl 11.08.10, 10:48 Moja sąsiadka , starsza osoba dostała SMS ze wygrała laptopa za 3ooo,- tylko ma potwierdzić i wpłacić podatek , na szczęście przyszła do mnie pochwalić się wygrana, poradziłam jej żeby poszła z tym do operatora sieci , i co się okazało ze to jacyś naciągacze wyłudzają od naiwnych pieniądze.Mozę ktoś by ukrócił ten proceder, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: *.tktelekom.pl 11.08.10, 10:52 No to teraz jeszcze OBIETNICE PRZEDWYBORCZE i będzue spokój w kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus szkoda , że nie ma takich konkursów z Porsche IP: 94.127.109.* 11.08.10, 11:14 jakby był do wygrania aston martin , czy jakiś ładny porszaczek to może bym się skusił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurzajewski Cwania Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: *.xdsl.centertel.pl 11.08.10, 11:50 SUPER ŻE SIĘ ZA TO WZIĘLIŚCIE---JA PRZEGRAŁAM KUPE KASY----BANDYCI----JESTEM BIEDNA I CHCIAŁAM WYGRAĆ---kURZAJEWSKIEGO TEŻ ZAMKNIJCIE ZA JEGO KONKURS!!!!!!!!!!!!OSZUST------KŁAMCA---KURZAJEWSKI W SWOIM KONKURSIE-------DAC MU PORZĄDNĄ KARĘ---NIECH ZWRÓCI NAM KASE----CO TO ZA POLITYKA---TAKA POWAZNA STACJA I EMITUJE BANDYTÓW----PRZEZ TEN KONKURS NIKT Z MOICH ZNAJOMYCH JUŻ WAS NIE OGLĄDA.....OCZEKUJĘ SATYSFAKCJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KURZAJEWSKI-------------------------OSZUSTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jsk Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw IP: *.xdsl.centertel.pl 12.08.10, 01:32 Ty tak na powaznie?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek O co chodzi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 11:50 Jak ktoś jest frajer i wierzy że dostanie coś za nic to niech wysyła sms-y i płaci. Czy UOKiK nie mógłby się zając poważniejszymi sprawami> Przecież frajerzy są właśnie po to aby ich doić. Odwieczne prawo natury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alone Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: 193.0.242.* 11.08.10, 14:13 No w końcu, niech zrobią z oszustami porządek! Odpowiedz Link Zgłoś
pawelitokaczorowski Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... 11.08.10, 17:33 MobileFormats (zdaje się, żę oni organizowali ten konkurs) w konkursie dla TVP robiła to samo. Ja dostałem SMS "wygrałeś Volvo. By odebrać, wyślij SMS o treści xyz pod numer 73xx." A telewizje niech nie udają niewiniątek, bo z tego mają potężną kasę. Wystarczy popatrzeć, ile konkursów SMS jest reklamowych w publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamk Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw IP: *.vx.pl 11.08.10, 18:08 W erz-e teżjest coś takiego, tyle, że jak im wyślesz SMS-a za 4,88 (7400), natychmiast podchwytują odpowiadając byle co, i kasując następne 4,88 za milczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 17:59 aktualna loteria TVP to oszustwo. Prezenterka mówi, że wystarcvzy tylko jeden SMS i że losowanie za godzinę - zostało mi sporo abonamentu "do zmarnowania", więc wysłałem, napisali - losowanie jutro i w dodatku wysłać trzeba było jeszcze kilka SMS-ów (potwierdź, coś tam, masz szczęście, przeszedłeś do następnej rundy, więc wyślij itp. itd. - wysyłanie w nieskończoność) Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Jacyś idioci brali udział bez czytania regulaminu? 11.08.10, 22:59 Jeśli teraz kłapią paszczą, to trzeba ich obezwładnić i ubezwłasnowolnić. Bo to skończone cymbały i mogą być niebezpieczni dla otoczenia. A twórcom „konkursu” trzeba jakąś nagrodę dać za ściąganie nawisu inflacyjnego z rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OldBruno Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: *.woki.cable.virginmedia.com 14.08.10, 07:20 Nie można zapominać podstawowej prawdy, że pieniądze nie rosną na drzewach. Swoją drogą dobrze, że ktoś wziął się za ten typ oszustw, bo usługodawcy też wiedzą co czynią i powinni być karani za zarabianie na wyłudzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniol Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za sprawę ... IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.10, 03:47 oszustwem to by to bylo gdyby nie mieli regulaminu, a taki udostepniaja na swojej stronie. Tam mozemy wszystkiego dokladniej sie dowiedziec wiec nie wiem czemu ludzie tak sie wsciekaja na ta loterie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinos4 Re: Obiecywali nagrody w konkursach SMS. Za spraw 13.12.10, 09:33 No właśnie ja też nie rozumiem. Sam się skusiłem i zacząłem grać w tego pustego smsa i jakoś nie narzekam. Wiem na jakich zasadach działają takie rzeczy bo po prostu sięgnąłem po ten regualmin. Myślę że tak trzeba zrobić za nim naciśnie się przycisk wyślij. Odpowiedz Link Zgłoś