Dodaj do ulubionych

wynagrodzenia 2012

23.03.13, 11:27

koszty wynagrodzeń w pko bp wzrosły w 2012 o 2% , inflacja wg GUS w 2012 roku wyniosła 3.7% , jak widac zarabiamy coraz mniej,koszty życia są coraz
wyższe,pracownicy pko bp ubożeją coraz bardziej,w tym roku podwyżek raczej nie będzie. jak to się ma z obrazem najlepszego pracodawcy ha ha ha...?
Obserwuj wątek
    • academus Re: wynagrodzenia 2012 31.03.13, 18:24
      Jaja nie ?
      • kotwica110 Re: wynagrodzenia 2012 14.04.13, 12:54
        Jak tam sytuacja z podwyzkami w tym roku, bedą jakiekolwiek? zwiazki coś wiedzą czy boją się wyściubić nos zza okopów?
        • fig-a75 Re: wynagrodzenia 2012 14.04.13, 22:06
          na czacie Prezes w sposób jednoznaczny wypowiedział się odnośnie zarobków kasjero-dysponentów.
          • kotwica110 Re: wynagrodzenia 2012 15.04.13, 23:03
            praca.wp.pl/title,Wynagrodzenia-w-Biedronce-ida-w-gore,wid,15495793,wiadomosc.html
            biedronka podnosi pensje minimalną do 2 tyś brutto, a jak wygląda sytuacja w najlepszej firmie w sektorze finansowym ? jak wygląda socjal ? dno i wodorosty, wstyd i żenada.
            • kotwica110 Re: wynagrodzenia 2012 11.05.13, 11:28
              pojawiły sie plotki na temat ewentualnych podwyżek w pko w 2013 ale oczywiście tu nic nie moze byc normalnie. jesli to prawda ze nagrody jubileuszowe maja byc zlikwidowane, odprawy mają być zmniejszone i te ewentualne "oszczędności " mają być przeznaczone na podwyżki to jest to zwykle oszukiwanie i wykorzystywanie pracowników. na poczatku wam zabierzemy a później wam damy,to jest sztuka zjesc ciastko i miec ciastko.przy takich zyskach jakie wypracowuja pracownicy pko pluje im w twarz i kaze mówic ,ze deszczyk pada.
              wyobrazacie sobie taką sytuacje w górnictwie,w tym samym dniu zwiazki by ogłosiły pogotowie strajkowe,byłoby palenie opon przed siedzibą i wystraszony prezes odwołałby całą akcje. w pko natomiast cisza ,wszyscy lykaja jak pelikany co im sie powie,każdy kwit podpiszą zz i to ponoć dla dobra pracowników.czy można coś z tym zrobić zadaje pytanie ?
    • skuter44 Re: wynagrodzenia 2012 11.05.13, 13:19

Kotwico. jeszcze kilka lat bedziesz powtarzał nieaktualne dane ? Przecież bank PKO BP nie jest zakwalifikowany i nagradzany jako najlepszy pracodawca. Mamy teraz oceny za 2012 rok z których nigdzie nie wynika prymat PKO BP pośród pracodawców, też w sektorze finansowym są inni prymusi.
      • zocha37 Re: wynagrodzenia 2012 11.05.13, 17:13
        skuter44 napisał:

> PKO BP nie jest zakwalifikowany i nagradzany jako najlepszy pracodawca. Mamy t
        > eraz oceny za 2012 rok z których nigdzie nie wynika prymat PKO BP pośród pracod
        > awców, też w sektorze finansowym są inni prymusi.

No właśnie co się czepiasz Kotwico, argument w/w chyba jednoznacznie tłumaczy to, że:

"nagrody jubileuszowe maja byc zlikwidowane, odprawy mają być zmniejszone i te ewentualne "oszczędności " mają być przeznaczone na podwyżki to jest to zwykle oszukiwanie i wykorzystywanie pracowników. na poczatku wam zabierzemy a później wam damy,to jest sztuka zjesc ciastko i miec ciastko.przy takich zyskach jakie wypracowuja pracownicy pko pluje im w twarz i kaze mówic ,ze deszczyk pada."
        • agrafek10 Re: wynagrodzenia 2012 11.05.13, 17:39
          Teraz rozumiem.

Specjalnie spadli w rankingu aby nam poodbierać to i owo. Bo nie najlepszemu pracodawcy już wolno wink))
          • zocha37 Re: wynagrodzenia 2012 11.05.13, 18:08
            agrafek10 napisał(a):

> Teraz rozumiem.
            >
            > Specjalnie spadli w rankingu aby nam poodbierać to i owo. Bo nie najlepszemu pr
            > acodawcy już wolno wink))

Cóż za insynuacja? Prokurent obwieścił przecież "...pracujemy dalej nad poprawą naszego wizerunku tak, aby w przyszłym roku pojawić się w nowej edycji badania." - na najlepszego winkbig_grinbig_grin
        • skuter44 Re: wynagrodzenia 2012 11.05.13, 23:08
          Zwróciłem uwagę, że nie ma sensu powtarzenie, że bank PKO BP jest najlepszym pracodawcą
          i na tej podstawie prowadzenie porównań z rzeczywistą sytuacją pracowników . I tylko tyle.
          Nic nie opiniowałem, nic nie argumentowałem a tym bardziej coś jakoby "chyba jednoznacznie tłumaczyłem ". Nie sugerowałem też takich niedorzeczności , że utrata tytułu najlepszego pracodawcy na okres jednego roku była po to by przeprowadzić niekorzystne dla pracownikow zmiany płacowe.
          Z faktu utraty przez bank pierwszego miejsca można się jedynie domyslać, że bank za 2012 rok nie zasługiwał na najwyższą ocenę, nie utrzymał poziomu z 2011 roku.
          Mozna się też jedynie domyslać, że tegoroczne zamiary zlikwidowania nagród jubileuszowych i obniżenia odpraw (jeśli zostaną wprowadzone) punktów dodatnich w konkursie bankowi nie dadzą. Ale w konkursach na najlepszego pracodawcę które rozstrzygane są przez studentów to wyniki mogą być nieoczekiwane.
          Mam nadzieję, że zamiary pogorszenia warunków płacowych w PKO BP nie zostaną wprowadzone a wprost przeciwnie, że dodatkowy wysiłek załogi dodatkowo zostanie wynagrodzony a płace podwyższone przynajmniej w skali wzrostu inflacji za okres braku powszechnej podwyzki płac.
          • agrafek10 Re: wynagrodzenia 2012 12.05.13, 13:07
            Skuterku najmilejszysmile
            Inteligentny z Ciebie facet przecież.

Dodaj do tej inteligencji szczyptę poczucia humoru.

Mój post dotyczący "niedorzeczności" był żartobliwy i jak to u mnie ironiczno-cyniczny.

Pozdrawiam ciepło smile))
            • exworker Re: wynagrodzenia 2012 14.05.13, 10:14
              Patrzac na dramatyczny spadek zysku banku, pomimo zwolnien, zabrania bonusa, obcinaniu premii, zamrozeniu plac, warunki pracy beda jeszcze gorsze.

Tak fatalnego zarzadzania ja nie pamietam, a zaczynalem z Prezes Pieronkiewicz.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka