Gość: Ktos IP: 91.196.215.* 24.08.10, 11:49 Na obawę przed formalnościami bym nie liczył. Za czasów fuzji BPH i Pekao nie było jeszcze zasady, że przy przenoszeniu konta wszystkie formalności za klienta załatwia bank. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matt.cobosco "Parkiet": Nawet 100 tys. klientów może odejść ... 24.08.10, 11:49 "Nie chcemy Pekao!" - krzyczeli klienci BPH trzy lata temu. I tak krzyczeli i krzyczeli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: "Parkiet": Nawet 100 tys. klientów może odejś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 12:10 Komu sie oplaca ta fuzja? - klientom nie bedacym w zadnym z tych bankow? Nie, bo zmniejsza sie konkurencja, mniejsza konkurencja zawsze prowadzi do wzrostu cen. -klientom PKO? Ci raczej roznicy nie odczuja, moze to co wyzej. -klientom WBK? Przejscie z profesjonalnie zarzadzanego banku, do quasi-profesjonalnie zarzadzanego raczej mile nie bedzie. -Polsce? Tusk i tak mowil, ze PKO moze w przyszlosci zostac sprywatyzowane, jesli do tego popatrzymy na problemy Orlenu z Mozejkami, to widzimy, ze moze nie byc rozowo -Pracownikom PKO? Ci moga raczej spac spokojnie -Pracownikom WBK? Najwazniejsi pewnie znajda prace, a te pare ysiecy osob na bruk. przeciez nik nie bedzie laczyl oddzialow w prowincjonalnych miastach i patrzyl na profesjonalizm. Co z tego, ze jest kryzys? Polska jest bogata, o FIATA nie walczylismy, to i ta grupka bezrobotnych nam nie zaszkodzi. Jest jendak grupa, ktora zyska na tym. Sa to kumple biznesu i politykow, panowie tacy jak Bielecki, im takie cos sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Re: "Parkiet": Nawet 100 tys. klientów może odejś 24.08.10, 12:44 ...i odeszli Sam miałem rachunek w BPH po połączeniu z Pekao podwyższyli mi opłaty, obniżyli oprocentowanie lokat, więc zlikwidowałem rora i przeniosłem się do mbanku. W Pekao zostało darmowe konto NET, z którego nie korzystam... Wsrod znajomych wiekszosc bedacych w podobnej sytuacji przenioslo sie z Pekao do innych bankow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: "Parkiet": Nawet 100 tys. klientów może odejś IP: *.aster.pl 24.08.10, 12:59 A wśród moich znajomych większość wraca do Pekao. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: "Parkiet": Nawet 100 tys. klientów może odejś IP: *.cdma.centertel.pl 24.08.10, 13:43 Ciekawe po co? Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: "Parkiet": Nawet 100 tys. klientów może odejś 24.08.10, 13:50 Z moich w PKO zostali tylko emeryci, bo tam znają te panie, one takie miłe i nawet debet na koncie same zaproponowały (końsko oprocentowany). Z zarabiających każdemu szkoda pieniędzy i czasu na toto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: "Parkiet": Nawet 100 tys. klientów może odejś IP: *.cdma.centertel.pl 24.08.10, 14:19 Niestety niektórych ludzi , szczególnie starszych trudno przekonać do wypisania sie z różnego rodzaju dziadostwa.Nawet nie chodzi od razu o konta internetowe ale mozna wybrac coś tradycyjnego ale nie żerujacego na kliencie jak pijawka.O podejściu PKO BP do klienta najlepiej świadczy wypowiedx chyba prezesa , że nie zależy im na nowych klientach ( bo ich nie ma) ale na osiaganiu wiekszych korzyści z tych co są . Chyba nie trzeba tego komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cjk.5004 "Parkiet": Nawet 100 tys. klientów może odejść ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.10, 12:07 Ludzie co wy piszecie. 3 lata temu byłem klientem BPH w Warszawie na Żelaznej. Po przejęciu BPH odeszło z banku pewnie z połowa klientów. Ja przeszedłem do BZ WBK. Znałem PKO kilkanaście lat temu. Z tego co wiem niewiele się zmieniło. Kiedy PKO kupi BZ WBK odejdę. Zabiorę ze sobą kilkaset rachunków wszystkich moich pracowników. Teraz już bez emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: "Parkiet": Nawet 100 tys. klientów może odejś IP: *.acn.waw.pl 24.08.10, 14:11 mialem rachunek firmowy w BPH na Jasnej,nie chcialo mi sie zglaszac checi pozostania w resztkach BPH ,wiec sila rzeczy trafilem do Pekao.Na poczatek,mimo obietnic utrzymania oplat za prowadzenie konta na tym poziomie podwyzszono mi wynegocjonowana wczesniej oplate (byla mniejsza o 50%) od standardowej.Po krotkiej rozmowie z opiekunem,na wiesc,iz "nic sie nie da zrobic",przenioslem sie jednak do BPH-do odzialu na Swietokrzyskiej.Na razie jestem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretyn "Parkiet": Nawet 100 tys. klientów może odejść ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.10, 12:07 Mnie się wydaje, że bardziej krzyczą zarządzający BZ WBK i pracownicy tegoż, a klient jak to klient jest a jakby go nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: "Parkiet": Nawet 100 tys. klientów może odejś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 12:15 Swoja droga to Polscy politycy sa ladnie oderwani od realiow naszego kraju. Nie tak dawno temu byl tu wywiad o podwyzce VAT (bodajze z pracownikiem ministerstwa), powiedzial on ze bralby 3 etaty. Coz moj znajomy od miesiaca szuka pracy (skonczyl lepsza szkole, niz czarow i magii, ktorych pelno). Nie chcieli go w TESCO na kasie, bo za dobre ma CV (nie jest on z takich, co za mniej, niz 2 tysiace nie robi). No, ale ten pan by znalazl 3 etaty, ciekawe, czy by mu doby starczylo na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 "Parkiet": Nawet 100 tys. klientów może odejść ... IP: *.astral.lodz.pl 24.08.10, 12:24 przecież PKO wymieka w stosunku do BZWBK nie mowiac o bankomatach lepiej zlokalizowanych i wydajcych 10 zł m.in dla mBanku. Jeśli przejmie to PKO bo mbank bedzie miec tylko Jewroneta i Cash4you i chyba cos jeszcze. A to co było z BPH to całkiem inna bajka - było mniej kont a bank bph nie był tak popularny jak teraz bzwbk. PKO to jeden wielki chłam ktory trzyma się tylko dlatego że w PRLu był jedyna możliwa alternatywą i ludzie tam mają konta i z oddziałów korzystali juz dawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosco Re: "Parkiet": Nawet 100 tys. klientów może odejś 24.08.10, 13:49 Gość portalu: 1 napisał(a): - A to co było z BPH to całkiem inna bajka - było mniej kont a bank bph nie był tak popularny jak teraz bzwbk. BPH przed fuzją to był trzeci co do wielkości w Polsce. A np. w Krakowie to chyba był bank dominujący (mieli 33 oddziały, z których po fuzji w "małym" BPH zostało 6). Krzyku wśród klientów było dużo, a potem się okazało, że po fuzji połączony bank opuściło (wg informacji podawanych w mediach) raptem ok. 1,5% klientów dawnego BPH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osso Rachunki bieżące dwóch spółek, moja działalność, IP: *.cdma.centertel.pl 24.08.10, 12:57 konto osobiste, jeszcze z czasów prac na etacie, ale używam do dziś, dwa konta walutowe, dodatkowe konto "oszczędnościowe". Karty. Wszystko przepadnie. To, za co płacę, natychmiast dostanie "dublera" (nawet wiem, w którym banku, bo już zrobiłem rozeznanie na okoliczność tego koszmarnego ew. przejęcia - a rozeznanie mam, bo dzieliłem prywatną gotówkę między różne banki na gwarantowane kwoty po rozpętaniu się "kryzysu"), zwłaszcza konta spółek i działalności, zamknięcie konta w WBK to tylko kwestia ustawienia spraw z płatnikami, KRSami i innymi skarbówkami - a piece of cake. Bezpłatne konta wyczyszczę do ostatniej złotówki a zamknę, gdy przyjdzie pora. Ale z usług PKO BP korzystać nie zamierzam za skarby świata. Żadne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konto w BZWBK Mi tam rybka IP: *.181.100.80.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.08.10, 13:50 Mam konto w BZ WBK, ale nie ma co panikować. Po fuzji się zobaczy. Może tracąca klientów PKO-muna chce się poprawić i kupuje bank, żeby się uczyć :))? Poprzedni właściciel i inni chętni na BZ to też nie byłe żadna rewelacja, AIG i Santander- bankruci. Odejdę z banku jeśli koszt prowadzenia konta i operacji się zmienią na tyle, że konkurencja będzie lepsza. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popowicz "Parkiet": Nawet 100 tys. klientów może odejść ... IP: *.vectranet.pl 24.08.10, 13:44 "nie chcemy śledzika!" - krzyczeli użytkownicy naszej-klasy Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: "Parkiet": Nawet 100 tys. klientów może odejś 24.08.10, 13:52 No i NK pada na rzecz Facebooka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Ja też się wyniosę z WBK, jeśli PKO kupi ten bank. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.10, 13:51 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirco Re: Ja też się wyniosę z WBK, jeśli PKO kupi ten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 14:17 A ja rok temu uciekłem po wielu latach z tego niby raju, jakim jest BZWBK. Większej beznadziei nie ma chyba w Polsce. To ma być profesjonalnie zarządzany bank? Nieracjonalnie drogie usługi, niekompetentni pracownicy, niejasne procedury. Żarty jakieś, a nie profesjonalizm. Wróciłem do PKOBP i ...nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ja też się wyniosę z WBK, jeśli PKO kupi ten IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.10, 14:36 Hahaha... w WBK drogie usługi? Na pewno jest taniej niż w PKO BP. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inteligo Re: PKO BP ' najlepszy bank!!! IP: *.ztpnet.pl 24.08.10, 16:44 A ja ucieklam z BZWBK 7 lat temu i jestem b.zadowolona z Inteligo. Odpowiedz Link Zgłoś
mondrala_z_po artykuł sponsorowany przez żydka-nabywcę ? 24.08.10, 14:20 PKO BP jest najlepszym i najsolidniejszym bankiem do którego mam pełne zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: artykuł sponsorowany przez żydka-nabywcę ? 24.08.10, 14:33 Nie podszywaj się pod PO panie z PIS. Myślę, że konta w PKO mają właśnie wielbiciele Twojej partii i RM. Reszta jest sama myśli i umie liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niketas Re: artykuł sponsorowany przez żydka-nabywcę ? IP: *.bb.online.no 24.08.10, 17:00 co za bzdury tu czasem niektorzy wypisuja to szkoda naawet to czytac... co za roznica kto bedzie wlascicielem? miliony tam deponujesz?? nie badz smieszny. skoro po fuzji podniasa oplaty za korzystanie z ich uslug to sie bank zmienia. amen. po co to bicie piany? zydki nie zydki? zasrani rasisci i ciemnota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annaziz "Parkiet": Nawet 100 tys. klientów może odejść ... IP: 94.254.231.* 24.08.10, 14:21 Mam konta w BZ WBK,przeniosę je,jeśli bank przejmie PKO,wiem,jak działa np. bankowość internetowa,z której w BZ WBK korzystam bez najmniejszych problemow,nie będę miała ochoty ryzykować... Odpowiedz Link Zgłoś
jim19 "Parkiet": Nawet 100 tys. klientów może odejść ... 24.08.10, 15:22 Ja cały czas nie mogę zrozumieć jaki interes ma mieć w tym PKObp? Na zakup BZWBK ogołoci się z kasy a to dopiero początek potem konieczne będzie poniesienie znaczących nakładów na ewentualne połączenie. BZWBK miał rozbudowaną działalności inwestycyjną - czy w nowej formule będzie kontynuowana? Ilu w przypadku takiej fuzji klientów odejdzie? Wynik Pentora o ile w odniesieniu do klientów - osób fizycznych ma cechy wiarygodne 5% na pewno i ok 40 % jeszcze nie wie jest już porażający a przecież dojdzie jeszcze problem firm. Tu sadzę że będzie znacznie gorzej szczególnie w stosunku do firm stosujących bardziej rozbudowane instrumenty finansowe. W mojej ocenie potencjalny efekt takiego zakupu będzie dla obu banków w perspektywie co najmniej 2 letniej silnie negatywny. Trzeba pamiętać iż zagrożenia kryzysowe nie minęły i w bankach uwidacznia się konieczność wzmocnienia kapitałowego a tu masz taki pasztet. Miast umocnienia nastąpi osłabienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Wytransferowanie 10mld PLN z Polski IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.10, 17:46 Gdyby Skarb Państwa albo PKOBP zainwestowały tą kasę w gospdarkę, albo w rozwój PKOBP byłby dużow większy pożytek. A tak wytransferują 10mld PLN do Irlandi, dodatkowo zapłacą za pozostałe akcje (wezwanie do sprzedaży) i poniosą koszty fuzji - kolejnych parę mld. No ale dobrze się wydaje kasę Skarbu Państwa, gdy nie trzeba ryzykować swoich prywatnych pieniędzy - prawda panie ministrze. Nawet gdy się przepłaca, bo gdyby cena BZWBK była atrakcyjna, to ustawiłaby się po niego kolejka chętnych. BZWBK przynosi zysk ok.1mld PLN rocznie. Więc sam zakup + wykup akcji zwrócą się po ponad 10 latach. Przez te ten czas 10mld PLN mogłoby pracować dla Polski - ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś