Dodaj do ulubionych

TALEX - 007

30.01.07, 08:34
Wczoraj znowu pudło :)
Ale dzisiaj zauważyłem zmiany :) IBM zdjął tekst o DATA CENTER dla Talexu i
wprowadza do niego zmiany :) Według mnie umieszczają tam nazwę nowych
najemców :) A więc jest już po słowie :)
Obserwuj wątek
    • alunia156 Re: TALEX - 007 30.01.07, 08:37
      zapowiada się ładne TKO oby tak dalej
      • gorbibanki Re: TALEX - 007 30.01.07, 09:05
        Mnie już tylko podnieca otwarcie na 19,75 :) To dopiero jest TKO :)
        • alunia156 Re: TALEX - 007 30.01.07, 09:06
          pamiętamy pamiętamy parę sekund było hehehe
    • stamia Re: TALEX - 007 30.01.07, 09:06
      Zapowiada sie niezła jazda w najbliższych dniach.:)
      • alunia156 Re: TALEX - 007 30.01.07, 09:09
        myślę że zapowiadają się dzisiaj ładne obroty
        • stamia Re: TALEX - 007 30.01.07, 14:25
          Gorbi ,czemu milczysz przez tyle godzin? Tyle sie dzieje.
          • gorbibanki Re: TALEX - 007 30.01.07, 14:54
            Zapał mi opadł :) Nic wczoraj nie ustrzeliłem :)
            A tak naprawdę to po prostu normalnieję :) Nie podniecam się każdym ruchem
            Talexu bo nazwyklej na świecie mam mnóstwo roboty :)

P.S. Nie martw się :) Kontroluję sytuację na tyle, że nic bardzo istotnego nie
            umknie mojej uwadze :) Tyle tylko, że sprawy istotne rzeczywiście muszą być
            bardzo istotne bo na drobnostki nie mam czasu :)
        • lempl Re: TALEX - 007 01.02.07, 16:38
          no i stefek zabiles najbardziej plodny watek na forum.
          teraz bedzie trzeba pewnie dlugo czekac az wszystko wroci do normy:)))
          • gorbibanki Re: TALEX - 007 02.02.07, 08:31
            Wystarczy, że Talex zacznie sypać dobrymi informacjami to mi wróci werwa :)
            • lempl Re: TALEX - 007 02.02.07, 11:34
              widze, ze juz wrocila:) imho stefek ma racje i to co sie tu dzieje jest dla
              mnie ostrzezeniem, ze lepiej jest do inwestowania, dla wlasnego dobra, zachowac
              dystans.
    • gorbibanki Re: TALEX - 007 31.01.07, 09:56
      Wcale się nie podniecam (z doświadczenia). Zamieszczam tylko ciekawego linka.

biznes.interia.pl/news?inf=865095
      • gorbibanki Re: TALEX - 007 31.01.07, 10:24
        A ten nawet jeszcze lepszy. Ale podniecać się dopiero zacznę jak zobacze to na
        koncie Talexu a później na moim.

biznes.interia.pl/news?inf=865055
        • mufafa Re: TALEX - 007 31.01.07, 12:15
          ładnie to wygląda same jednyki na obrocie:)
          Słyszeliscie ze dzisiaj na bz we wrocławiu napadli tak sie wydawało ze o banku
          zachodnim mówili moze to w jakimś stopniu wpłynie na większe dbanie o
          zabezpieczenie banku
          • gorbibanki Re: TALEX - 007 31.01.07, 12:25
            Sam mnie przecież o to pytałeś :) Zalecenie ZBP jest jasne. Przestajemy
            oszczędzać na bezpieczeństwie. Może pójdą po rozum do głowy po tym dzisiejszym
            zdarzeniu.
            • mufafa Re: TALEX - 007 31.01.07, 12:54
              tylko wiesz zalecenia zaleceniami nie trzeba sie do nich stosowac atakie
              przypadki jak uderzą bank kilka razy po kieszeni i troszke złej reklamy mu
              zrobią to predzej moga przyczynic sie do działania niz jakies zalecenia a tym
              bardziej ze bank ma otworzyć sporo placówek nowych wiec lepiej jezcze eraz coś
              poprawić niz potem jak juz je otworza i cos zmieniac
    • gorbibanki Re: TALEX - 007 31.01.07, 12:48
      Mufafa na poważnie Ci mówię, że coś wisi w powietrzu i coś się nie zgadza.
      Dostaję co kilka dni raporty z Getinu jacy to oni wspaniali. Brałem u nich
      karty kredytowe to akurat to mnie nie dziwi. Ale zauważyłem właśnie, że oni
      podają jako adres swojej Centrali ten nowy budynek w kompleksie ARKAD
      WROCŁAWSKICH przy ul. Powstańców Śląskich. Do tej pory sądziłem, że całość
      będzie ukończona dopiero w marcu 2007. Jeżeli Centrala już działa to kto ją
      okablowywał, zakładał sieć i wyposażał w sieć ??? Talex może ukrywać tylko
      umowy do 4 mln. Czy rzeczywiście to było takie tanie ??? Nawet gdyby to
      oznacza, że są to dodatkowe dochody IV kwartału 2006. Według mnie jakieś 0,4
      mln. Znowu nie rewelacyjnie ale jak dodamy to HP i drobnicę :)

Oni coś ukrywają. Mam takie zboczone marzenie :) Żeby Talex osiągnął zysk netto
      za 2006 rok na poziomie 1,2 mln zł. Wtedy artykuł Parkietu jest w każdym
      szczególe kłamstwem a gazeta bankrutuje pod wpływem kary nałożonej przez KNF :)
      Ale byłby ubaw :)
      • mufafa Re: TALEX - 007 31.01.07, 13:15
        wiesz getin jako firma w która inwestujesz to oki wygląda i moze to ze mają
        taką sieć jaką mają i zapłącili ile zapłącili tez na wynikach sie odbija taka
        infrastruktóra to tez sa spore koszty i na tym mogli zaoszczędzic a co do arkad
        hm bedzie info to uwierze:)
        • gorbibanki Re: TALEX - 007 31.01.07, 13:40
          Wiesz co zacząłem sprawdzać dokładnie :) Centrala jest tam już od dawna ul.
          Powstańców Śląskich 16-18 :) Ale ten nowy budynek będzie o kilka króków dalej
          przy tej samej ulicy :) A więc marcowy termin wraca :) Więc do roboty będzie
          okablowanie komputerowe, cała sieć wewnętrzna i przenosiny ze starej
          siedziby :) Myślisz, że będą zabierać stare rupiecie czy walną sobie 900
          nowiusieńkich komputerów z Windowsem VISTĄ :)
          • mufafa Re: TALEX - 007 31.01.07, 13:51
            co do sieci to nie jestem takim optymista ale jezeli o sprzet chodzi to wcale
            bym sie nie zdziwił jeżeli w tym kierunku juz cos robia.
            A wyniki jezeli by mial yc to rok na + to tylko zasprawa getinu bo data center
            jeżeli by miala coś znaczacego dac to by musieli podac a nic nie było
            • gorbibanki Re: TALEX - 007 31.01.07, 14:10
              Pożyjemy 2 tygodnie to zobaczymy :)

Na dzisiaj koniec bo mnie w delegację wysłali :)
              • mufafa Re: TALEX - 007 31.01.07, 14:16
                ech to uważaj bo ja sobie wczoraj delegacje sam zrobilem i dzisiaj ciężki
                dzień przynajmniej na poczatku mialem:)
      • staryspekulant Re: TALEX - 007 31.01.07, 14:19
        Gorbi to kiedy talex przejmie IBM i Microsoft?

W sumie to teraz jest dobry moment by talex wykupil pakiet wiekszociowy Microsoftu. Wyszedl windows vista...

PS: slyszalem tez ze prezes IBM przelatywal ostatnio w drodze do rosji nad polska. Mysle ze to moze byc sygnal do zakupow wiekszej ilosci akcji talexu.
        • mufafa Re: TALEX - 007 31.01.07, 14:26
          chyba musisz zmienić informatora mial miedzylądowanie na ławicy a do karpiej
          to juz tylko rzut beretem:)
          • stefekmaly Re: TALEX - 007 31.01.07, 15:32
            Wasze spekulacje mentalne są iście poruszające. Jak ktoś niezorientowany w
            temacie wrzuciłby ten wątek to szybko doszedłby do wniosku, że cała polska
            informatyka na Talexie stoi.
            Ja uważam, że prawda jest inna. Gorbi, stamia i musarraf to ta sama osoba
            robiąca szum wokół niczego. Proponuję po raz kolejny wizytę u doświadczonego
            psychiatry. Ta jednostka chorobowa nazywa się schizofrenia.
            • mufafa Re: TALEX - 007 31.01.07, 15:59
              ech żizni
              kariery detektywistyznej to raczej nie zrobisz:) no chyba nie sadzisz ze
              powaznie pisałem o tym ze lądował na ławicy choc kto wie moze kiedys i tam
              był:) a co do tego ze karpia nie jest o rzut beretem od ławicy hmm moze i nie
              ale jest blizej niż dalej.
              co do gorbiego i stamii to nie wiem ale musarraf jak to napisałes to jest inna
              osoba i jezeli cierpi na jednostkę chorobowa to nie przez tlx tylko stx choc
              oswiadczam ze nie ma takich powodów przynajmniej na dzisiaj:)
              Wiec moze sam pójdziesz za swoja radą i zasiegniesz porady.
              Jak bys sie przejechał na karpią to byś się zdziwił i dowiedziałz e nie tylko
              informatyka talexem stoi:)
              • stefekmaly Re: TALEX - 007 31.01.07, 16:14
                Sorry. To nie mudżaraff tylko mufafa czy inna mustafa. Nieważne - to Gorbi w
                kolejnym wcieleniu swego fałszywego "ja".
                • mufafa Re: TALEX - 007 01.02.07, 10:34
                  ech jak chcesz podyskutowac to nie wypisuj takich rzezy tylko podaj co za
                  głupoty opowiadałem .
                  A wczorajsze stresy zwiazane z arką frn12 to lepiej odreagowac na rowerku albo
                  sobie pobiegac tylko na zdrowie to wyjdzie.
                  pozdrawiam
                  • stefekmaly Re: TALEX - 007 01.02.07, 11:13
                    Z arką nie mam stresu bo już to sprzedałem. Za bardzo szło w górę. A wy panowie
                    (sorry, jeden pan - Gorbi) naprawdę macie problem.
                    • mufafa Re: TALEX - 007 01.02.07, 11:28
                      Ja to moge miec problem ale to dopiero jak nfoś jakims cudem zabkokuje emisje,
                      a moze mam tylko sobie nie zdaje z tego sprawy ale jezeli tak jest to z
                      pewnościa moge liczyć na Ciebie:)
                    • mufafa Re: TALEX - 007 01.02.07, 11:35
                      Jezeli faktycznie sie interesowałes arka frn12 to mze zamiast bawić sie w
                      detektywa to napisz co myślisz o bphfizsn czy tez interesujesz sie tym papierem
                      bo ja cały czas trzymam arke coc nie dla siebie i zastanawiam sie bardzo mocno
                      nad bph mysłe ze kolejna wycena albo za drugiq bedzie już in plus
                      • gorbibanki Re: TALEX - 007 01.02.07, 11:43
                        Ze stefkiem się nie dogadasz :) On ma problem :) Mały problem :)
                        • mufafa Re: TALEX - 007 01.02.07, 11:54
                          Nie zawadzi sprawdzic a moze sie uda przeciez po co mamy tutaj robic śmietnik
                          tutaj wszelkie spory sa nawet wskazane przynajmniej ciekawiej bedzie na watku
                          a i zawsze coś ciekawego mozna się dowiedziec jak ktos ma odmienne zdanie
                          tylko te spory niech dotyczą talexu.
                          • stefekmaly Re: TALEX - 007 01.02.07, 12:00
                            Ze mną zero problemu - za rączkę i do baru. Co do bph fizsn - też fajny fundusz
                            tyle, że tam są chyba tylko nieruchomości typu biura, powierzchnie handlowe
                            (jakoś tak), nie ma chyba mieszkań. Też to miałem. I może będę miał znowu jak
                            trochę spadnie. Liczę na kontynuację korekty (mam nadzieję, że korekta całego
                            rynku w końcu nastąpi i troszkę przełoży sie to na pogłębienie korekty funduszy
                            nieruchomościowych). Na razie trochę za bardzo ich kursy odbiegają od wartości
                            netto jednostek (np. w arce to jest około 50%). Wolę gotówkę.
                            • mufafa Re: TALEX - 007 01.02.07, 12:55
                              własnie własnie arka inwestuje w mieszkania tez i myśle ze to jej napędziło
                              dużo szczególnie 3q zeszłego roku bph moze tak nie pójdzie ale on troske
                              póxniej zaczynał niz arka i dopiero wzeszłym roku i to pod koniec sporo kupił
                              niebawem to powinno sie odbić na wycenie a wtedy bedzie gonił arke to prawie
                              identyczne fundusze. a co do wyceny to faktycznie oderwane ja brałem nawet jak
                              wycena równa cenie była ale skoro rośnie to po co wywalac
                              • stefekmaly Re: TALEX - 007 01.02.07, 13:00
                                Pewnie masz rację, że jak rosnie to po co wywalać. Ale ja jak czegoś nie
                                rozumiem to wolę tego nie mieć. Zarobiłem na razie kupę pieniędzy i to się
                                liczy. Mi się nie śpieszy.
    • gorbibanki Re: TALEX - 007 01.02.07, 08:56
      Coraz bardziej mnie intrygujesz Mufafa :) Sporo wiesz o Talexie :) O co
      chodziło z tym, że nie tylko informatyka Talexem stoi ???

P.S. Czy ja rzeczywiście sobie wszystko ubzdurałem, czy tylko trochę przesadzam
      i przeszacowuję zyski i czas do ich osiągnięcia ???
      • mufafa Re: TALEX - 007 01.02.07, 10:49
        ech kiedyś to talex stał pasatami a teraz to chyba audi:)
        a tak na powaznie to nic nie niałem na myśli stefka chciałem zmobilizowac do
        dalszego pisania:)
        A co do reszty to hmm zbyt mocno powiedziane ze ubzdurałes za bardzo wierzysz
        w to ze jak talex robi coś w banku to musi kolejne zlecenia dostawać kiedyś tak
        było ale teraz spora konkurencja jest tylko ze banki raczej wola sprawdzonych
        do takich prac cena raczej nie jest najwazniejsza choc sa wyjątki
        najwązniejsze to sprawnosc systemu bezpieczeństwo niezawodność a koszty hmm jak
        by banki miały problemy finansowe to mze i tak ale obecnie to raczej na brak
        zysków nie moga narzekac, a talex hmm wielki to on niejest ale w bankach duzo
        robił i raczej dobrze za to był oceniany za men chyba też z reszta a do tego
        nie jest drogi, moze tylkotrozke ostrożniej trzeba podchodzić do sprawy zawsze
        lepiej jak zaskoczy na + niż na - ale swoja drogą to miałeś troche pecha bo
        pewnych spraw nie mozna byLo przewidziec i jeżeli bytego nie było w firmie to
        wyniki za 2006 byś miał wyzsze niz za 05 przynajmniej jezeli chodzi o zysk.
        • gorbibanki Re: TALEX - 007 01.02.07, 11:15
          W obecnej sytuacji już sam fakt zakończenia roku 2006 na plusie zostanie uznany
          za spory sukces. Oczywiście wśród zagłębionych w temacie.
          Trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać głównie na rozstrzygnięcia w DC, MEN
          i BZWBK. To główne filary, które w razie sukcesu zadziałały by zgodnie z zasadą
          80 na 20. Czyli 20% prac dających 80% zysku.
    • alunia156 Re: TALEX - 007 02.02.07, 09:51
      ale ktoś kurs zbił 9-oma sztukami jest 12,8 wystawiłem zakup po 12,50 ciekawe
      czy spadnie?
      • gorbibanki Re: TALEX - 007 02.02.07, 10:04
        Połączmy siły i szukajmy czy ATM może być zainteresowane przejęciem Talexu.
        Ktoś może zbijać kurs zeby się tanio obkupić.
    • gorbibanki Re: TALEX - 007 02.02.07, 10:05
      Zapomniałem dać linka :) No to szukajmy czy Talex może zostać kupiony.

mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=865840
      • mufafa Re: TALEX - 007 02.02.07, 10:24
        Jeżeli chodzi o ewentualne przejęcie talexu to nie można wykluczac takiej
        możliwości mysle ze spólka moze byc łakomym kąskiem dziala w bankowości która
        przeżywa dobry okres i zapowiada inwestycje oraz data center a słabe wyniki
        moga dac szanse tańsego zakupu choć to ne jest takie pewne. Co do zbijnia ceny
        to nie sądze to nie ma zadnego wpływu jeżeli ktoś bedzie chciał przejac talex
        to nie bedzie sie bawił w zbieranie z giełdy czy robieni niskiego kursu zeby
        kupić talex to musi sie dogadac z dwoma członkami zarzadua a nawet z trzema bo
        niesądze zeby wszystkie swoje papiery oddali raczej sobie po małym pakieciku
        zostawia oni maja ponad 75% o to trzeba kupić jeżeli chce sie przejac potem
        ewentualnie wezwanie i zbieranie z giełdy.

A to coś z innej beczki www.pulsbiznesu.pl/news,607,fd214cb4-4e8d-49a4-
        8f86-096b5cb2f1ab.aspx
        ile mze dostać parkiet:)
        • gorbibanki Re: TALEX - 007 02.02.07, 10:30
          Nie czyta Twojego linka ale spróbuję go znaleźć ręcznie :) A jaki jest tytuł
          tego artykułu ???
          • mufafa Re: TALEX - 007 02.02.07, 10:45
            Sorki nie zauwazyłem ze źle zrobiłem
            www.pulsbiznesu.pl/news,607,fd214cb4-4e8d-49a4-8f86-096b5cb2f1ab.aspx
            • gorbibanki Re: TALEX - 007 02.02.07, 10:58
              Dzięki :) Teraz zadziałało :)
              Tylko bardzo dobre wyniki Talexu za 2006 mogłyby spowodować, że KNF zajęłaby
              się Parkietem :) My się orientujemy, że większość tez dziennikarza to kłamstwa
              ale zobacz ilu ludzi przestraszył (okłamał). Kurs spadł z 15,19 do 12,80 w
              pewnym momencie. Jakiś punkt zaczepienia dla KNF jest bo kurs stałby w miejscu
              gdyby nie ten nierzetelny artykuł.
          • stamia Re: TALEX - 007 02.02.07, 10:53
            Wydaje sie,ze spekulacje na temat przęjecia niekoniecznie nimi pozostaną.
            Jest to bardzo prawdopodobne,że niemłodzi już prezesi znużeni ciągłą ,niełatwą
            walką o kolejny kontrakt będą poszukiwać bardziej komfortowych form
            biznesowego zaangażowania,a chociażby z ambicjonalnych względów zmienić
            wizerunek Talexu i rezultay swoich małoefektywnych poczynań.
            O zainteresowaniu Talexem pisały już gazety w 2005r. i 2006r.przy okazji
            przjecia Emaxu(użyto nawet sformułowania-smakowitu kąsek).
            Talex ma bez watpienia większe ambicje niż kazdorazowe poszukiwanie partnera do
            konsorcjum.
            I jeszcze kwestia presji otoczenia ,zwłaszcza dorastajacych dzieci ,które sa
            najsurowszymi recenzentami działan i pracy rodziców .
            Od debiutu-2000r. ,ani obroty ,ani zyski nie przynoszą chwały zarządowi.:)

• gorbibanki Re: TALEX - 007 02.02.07, 11:00
              Widzę, że coś Cię w końcu ruszyło :) Już myślałem, że się poddałeś :)
              • mufafa Re: TALEX - 007 02.02.07, 11:36
                Jeszcze co do przejecia to biore to pod uwage ale mysłe ze najpierw to ruszy dc
                i podłapia pare kontraktów albo jeden solidny na kilka lat i wtedy dopiero
                pomyśla o tym zeby komuś oddac firme .
                A co do tego czy parkiet miał wpływ na kurs hmm nie wiem mżna siępobawić w
                dywagacje moze w jakims stopniu tak ale dlaqczego nie widzieliście ze ten kurs
                jest zbyt wysoki tylko kazdy sie krecił ze łądnie poszedł mnie interesuje
                bardziej kto wtedy kupował bo troche poszło i dlaczego czy to aby nie była
                przygrywka pod wychodzenie te 16 zł to było zbyt drogo jak na talex w takim
                momęcie on jak doszedł by do tych poziomów co teraz i sie utrzymał na nich po
                wynikach i9 czekał na jakies pozytywne infa to było by ok a po takich 3q zeby
                było 16 zł toalbo ktoś kupował bo coś wiedział wczesniej albo szachrajstwo
                jakies. dla mnie kurs nie mze być oderwany od rzeczywistosci no chya ze
                naprawde mamy super wiesci to wtedy jest ostra jazda ale tutaj nic takiego nie
                było takich akcji na talexie to nawet nie było jak w 2005 podawał infa o
                kontraktach z millenium ing chyba i inne a póxniej z getinem .
                mysłe ze nie am co niech tylko siedzi sobie na tych 13 zł jeżeli ktos chce
                długoterminowo zagrac to lepiej jak tak bedzie nż bedzie skakał i nie wiadomo
                dlaczego.
                • gorbibanki Re: TALEX - 007 02.02.07, 11:41
                  No dobra. Ale ja za 2 lata chcę mieć 300% do przodu a nie to samo + ogromne
                  odsetki od kredytów za które kupiłem Talex.
                  • mufafa Re: TALEX - 007 02.02.07, 12:13
                    ech to szkoda ze nie kupowałes stalexportu wtedy dzisiaj już byś był 100% a
                    za dwa-trzy tygodnie moze juz nawet 200-300%
                    A jeżeli o tlx chodzi to nie mogłes tego przewidziec nie działo by sie nic w
                    firmie to moze 100% bys nie miał dzisiaj ale firma by wypracowała jakies zyski
                    i spokojnie byś był na plusie czekając na to czy uuda sie zdobyc jakiś
                    konkretny kontrakt
            • mufafa Re: TALEX - 007 02.02.07, 11:27
              Z tym emaxem to prawda ale talex choc nie jest dużą spólka to do tanich tez
              nei bedzie nalezał jeżeli ktoś bedzie chciał go kupić bedzie musiał duzo
              wiecej wyłozyć niż teraz jest a co do prezesów ja bym ich nie osądzał tak źle
              oni z małej firemki zrobili całkiem całkiem firme i wprowadzili ja na giełde
              na poziom życia nie narzekaja maja skromną dywidende ale jak to pomnożysz przez
              akcje jakie posiadaja ponad 600 tyś to już jest pare zł a do tego sa w
              zarzadzie i za darmo tego nie robia oni nie napalają sie na szybki wzrost
              raczej konsekwętnie własnymi siłami buduja moze i to jest powolna metoda ale
              budują dla siebie i jak im wypali coś to sporo wpadnie do ich kieszeni a nie
              innych akcjonariuszy czy innych jeszcze.Zważ n to ze talex to była spólka
              powołana głownie do tego by wykonywac prace dla wbk a potem bzwbk nie jest
              łatwo sie przestawić na pozyskiwanie drobniejszych klientów to musi potrwac
              • gorbibanki Re: TALEX - 007 02.02.07, 11:35
                Jeżeli miałbym im dać radę to bym powiedział żeby raczej skupili się na
                poszukiwaniu dużych rentownych klientów a nie zbieraniu drobnicy. DC powinno
                być dla jednego dużego. Powinni wchodzić z partnerami w te konsorcja i zdobywać
                rządowe kontrakty. Mają doświadczenie w MF a tam bardzo dużo się teraz dzieje a
                oni nic tam jeszcze nie zdobyli. Robili dla nich serwery i mają całą
                dokumentację. Ale czy w ogóle wystartowali chociaż do któregoś przetargu.
                Według nowych wytycznych powinni mieć spore szanse bo już nie będzie się liczyć
                kolorowa śrubka tylko parametry sprzętu.
    • gorbibanki Re: TALEX - 007 02.02.07, 11:29
      Sputnik to mały pryszcz za kilka milionów. Do 80 mln ATM chce wydać na
      infrastrukturę to 120 mln zostaje na czysto na przejęcia. Myślicie, że to
      przypadek, że zaczął od Poznania ??? Przecież Talex ma 10 razy dłuższą listę
      referencyjną w administracji publicznej niż Sputnik. W dodatku Sputnik robi
      oprogramowanie a Talex zajmuje się głównie sprzętem. A ATM bardzo mocno
      podkreśla, że zależy mu na wejście na rynek administarcji publicznej. A jakie
      są wasze wnioski ???
    • gorbibanki Re: TALEX - 007 02.02.07, 12:42
      Nie mogę znaleźć bardziej dokładnych szczegółów działań ATM. Samo się pewno
      wszystko niedługo wyjaśni.

W sumie nurtuje mnie bardzo poważny problem globalny z którego Talex może
      odnieść korzyści.
      Doprowadziliśmy naszą Ziemię na skraj przepaści ekologicznej. Klimat się
      ociepla a skala anomali i ich siła narasta z każdym rokiem. W Polsce zaczynają
      powtarzać się coraz częściej niespotykanie silne i niszczycielskie wichury,
      które demoluja wszystko na swojej drodze a przede wszystkim zrywają linie
      energetyczne i pozbawiają prądu rzesze mieszkańców ale i instytucji. Ciekaw
      jestem jak poważna awaria musiałaby się wydarzyć z powodu wiatru aby nagle
      wszyscy oprzytomnieli i stwierdzili, że tak naprawdę nie są zabezpieczeni przed
      wielogodzinnym lu wielodniowym brakiem prądu. Talex jest właśnie firmą
      stworzoną do chronienia instytucji przed tego typu zdarzeniami. Ale wiadomo, że
      Polak mądry po szkodzie. Wichury na pewno nie ustaną i tylko czekać na
      klientów :)
      • mufafa Re: TALEX - 007 02.02.07, 13:04
        Niby masz racje ale chyba zbyt daleko wybiegasz z tym klimatem:).
        Ja mysle ze i bez tego niedługo nam sie zacznie ruch w tym interesie
        informacja coraz czesciej to duża wartość wszystko robi sie na komputerach no
        moze nie ale sporo odchodzi sie od tradycyjnych papierów. Moim zdaniem to tylko
        kwestia czasu i to nie wcale taka odległa a firmy zaczną chronic swoje dane a
        nawet tworzyc zapasowe centra ze jak padnie wszystko to firma bedzie mogła
        działac to tylko kwestia ceny i uswiadomienia ze straty jakie firma moze
        odnieść sa bardzo poważne.
        • stamia Re: TALEX - 007 02.02.07, 14:49
          Jeśli dojdzie do "zrywu" przed 14 lutego, a potem nastapi stopniowe słabnięcie
          popytu na dzien przed ,to należy redukować do 1/4 .Gorbi nie zaśpij tym razem.:)

• gorbibanki Re: TALEX - 007 02.02.07, 14:56
            Czy Ty mi dobrze życzysz czy chcesz po prostu wyłudzić ode mnie moje Kochane
            akcje :)
            Jeżeli zryw byłby do 40 zł to sprzedam wszystko :)
          • mufafa Re: TALEX - 007 02.02.07, 15:02
            A nie sadzisz ze ten zryw o który wspominasz to juz mial miejsce?
    • gorbibanki Re: TALEX - 007 02.02.07, 23:32
      Udało mi się znaleźć punkt zaczepienia ATMu w Talexie ale to bardzo stare i
      mocno naciągane :)

www.atm.com.pl/index.jsp?pageid=27&id_news=84
      • citro1 Re: TALEX - 007 02.02.07, 23:37
        Gorbi ,a co Ty już porucznika Borewicza wciągasz w Talex.On też zainwestował?
        • gorbibanki Re: TALEX - 007 02.02.07, 23:43
          A tak na poważnie Citro to słyszłeś, że ATM chce kogoś przejąć kto da mu
          wejście w administrację rządową. Siedzę w tej branży już rok i naprawdę Talex
          jest ostatnią wiekszą spółką IT która została do przejęcia. Nikogo innego już
          nie ma.
          • citro1 Re: TALEX - 007 02.02.07, 23:59
            Gorbi nie słyszałem i prawdę mówiąc mało mnie to obchodzi.
            Słuchaj tak logicznie myśląc,to ta inwestycja Ci nie wypaliła.No bo rynek prawie
            cały rośnie,a Ty i Twój Talex co.....Wszyscy zarabiają,a TY.Ja wiem,to jest już
            u Ciebie sprawa ambicjonalna,ale to błąd Gorbi.Tak się nie robi,Ty masz
            zarabiać!A Ty nad zarabianie stawiasz racje,co Ci po tym, powiedz - satysfakcja?
            KiedyS Ci pisałem,nawet jak na tej inwestycji zarobisz,to i tak był błąd z
            Twojej strony,ale to jeszcze mały pryszcz.Większym błędem jest Twoja UPARTOŚĆ,bo
            to nie cierpliwość.Ja czy ktoś inny kupi może kiedyś Talex i zarobi więcej niż
            TY przez miesiąc trzy - tylko kupi w odpowiednim czasie i jak papier będzie
            dawał sygnały i na tym Gorbi to ma polegać ,a nie na szukaniu,szperaniu i takich
            tam podobnych.Pomyśl o tym,na przyszłość
            • gorbibanki Re: TALEX - 007 03.02.07, 00:09
              Na przyszłość już pomyślałem ale teraz muszę być konsekwentny. Nie znam żadnej
              innej spółki tak dobrze jak Talexu. Wiem na pewno, że trzeba trzymać cały czas
              akcje bo jak oni czymś zaskoczą to będzie musztarda po obiedzie. Popis
              możliwości wzrostu Talex dał juz w grudniu. Wiem, że to nie ostatni jego wyskok
              a dopiero pokazuje co potrafi.
              • citro1 Re: TALEX - 007 03.02.07, 00:22
                Pomagam Ci jak mogę.Namówiłem już jednego inwestora,kupił na razie niewiele /
                500szt./dobre i to - nie?
                Gorbi ja wiem o tym ,tylko powiedz mi po jakiego Ty się tym tak
                podniecasz.Człowieku jak tak będziesz podchodził,to jak ten Talex ruszy Ty nie
                wytrzymasz ciśnienia i sprzedaż w 1/3 wzrostów.Wiesz co masz,to zostaw to w
                spokoju,oglądaj raz na tydzień,albo miesiąc.Czy Ty myślisz,że Karkosik,albo
                Folta gapią się w ekran monitora - NIE, oni wiedza co mają.

A TY wiesz co masz,czy udajesz,że wiesz??
                • plessok Re: TALEX - 007 03.02.07, 00:29
                  twoje tezy sa tak dosadne ze nie podlegaja dyskusji:)
                • gorbibanki Re: TALEX - 007 03.02.07, 01:07
                  Wiem co mam tylko jeszcze nie nauczyłem się odseparowywać tego co pragnę żeby
                  jak najszybciej się wydarzyło od rzeczywistego koniecznego czasu oczekiwania.
                  • stefekmaly Re: TALEX - 007 03.02.07, 15:41
                    Powtórzę. Tylko psychiatra. I to dobry.
                    • gorbibanki Re: TALEX - 007 03.02.07, 18:19
                      W dzisiejszych czasach nie ma co zakładać rodziny nie mając pieniędzy. Jeżeli
                      mi nie wyjdzie z Talexem to najwyżej zostanę starym kawalerem. Ale nie można
                      kogoś wysyłać do psychiatry tylko dlatego, że się uparł bo wie że zmiana spółki
                      i tak by nic nie dała.
                      • stefekmaly Re: TALEX - 007 03.02.07, 18:29
                        I tak nie zarobisz pienędzy na giełdzie. Citro Ci napisał spokojnie o co
                        chodzi. Ja jestem przekonany na 99%, że z taką psychiką nigdy nie zarobisz
                        pieniędzy. Nawet podczas największej hossy lub bessy - ty zawsze będziesz
                        tracił. Po prostu tak masz. Takie typy (z taką psychiką) tak mają.
                        Ale jak to przemyślisz, pójdziesz do psychologa lub psychiatry, trochę może
                        poczytasz psychologii (szczególnie o nerwicach i psychozach) to jest bardzo,
                        ale to bardzo duża szansa, że to się odmieni.
                        Proponuję też książki o wschodnich technikach poprawy/samokontroli umysłu -
                        jest ich pełno w księgarniach.
                        Gorbi - ja nie szydzę - chcę Ci tylko pomóc. Szkoda zdrowia psychicznego (i
                        innego za jakiś czas) z powodu giełdy.
                      • siurak20 Re: TALEX - 007 03.02.07, 19:22
                        uparl bo wie ze zmiana spolki by nic nie dala

zgodzil bym sie bez tego 'bo wie'. Czemu niby uwazasz ze zmiana spolki by nic
                        nie dala? nie tylko talex ma szanse na wzrosty.
                    • radiotrwam Re: TALEX - 007 04.02.07, 08:47

jednak piwo zaszkodziło ???
                      - a mówiłeś maluszku że nie uprawiasz dej działki.....
                      Mimo wszystko uważam że papiery TLX mają większy potencjał niż ZWC
                      • gorbibanki Re: TALEX - 007 04.02.07, 13:04
                        Tu nawet nie ma co porównywać tych akcji. Amplituda wahań kursu na Talexie jest
                        tak ogromna, że gdyby jakiś szczęściarz dokupywał zawsze na dołkach i
                        sprzedawał na górkach to dawno by się juz dorobił sporego majątku. Osobiście
                        takiego nie znam ale przynajmniej przy Talexie nie można się nudzić :)
                        • citro1 Re: TALEX - 007 04.02.07, 14:04
                          Gorbi - proszę Cię przestań :) ściągnij w końcu te klapki.Jeden i drugi tak się
                          nadaje do spekulacji,jak Leper na premiera.
                          Weż 100tys i zacznij spekulować na Talexie,sam będziesz podbijał cenę o 10% i
                          sam ja zbijał.O jakiej Ty amplitudzie mówisz przy takiej płynności,chyba,że masz
                          na myśli spekulacje 100/200szt. Nudzić się nie można?? ha ha dobre.
                          Gorbi przy tych papierach można zasnąć z zegarkiem,wiosna,lato,jesień,zima .
                          • gorbibanki Re: TALEX - 007 04.02.07, 15:53
                            A ile emocji wywołuje ten papier :)
                            A znasz taką zasadę - Nie ważne co mówią ważne, że mówią :) Kto rok temu w
                            ogóle wiedział co to jest Talex :) A teraz jest gwiazdą która jest na ustach
                            wszystkich :)
                            • nowasek Re: TALEX - 007 04.02.07, 18:34
                              witam
                              Znam spólkę o której sie nie mówi... a są tacy co na niej zarobili kilkaset
                              %... sam miałem okazję zarobić 200% w pół roku... a dynamika wzrostu przychodów
                              jak i zysku netto tez wynosiła kilkaset %...
                              Pozdrawiam

P.S. Życzę i Tobie gorbi takiego zarobku na Talax-ie... Ale gdy coś zacznie
                              sie dziac wielu wskoczy ,żeby coś ugrać dla siebie i wyjdzie , kiedy spólka
                              wyskoczy w kosmos... Mam nadzieję ,że TY RÓWNIEŻ WYJDZIESZ... Boję sie, że
                              jednak tego nie zrobisz...
                            • zawodowiec4 Re: talex gwiazda ? 04.02.07, 18:37
                              He, he, emocje na talexie. Citro ma rację. Papier jest nudny jak flaki z
                              olejem. A jak ktoś nie słyszał o tym papierze to naprawdę nic nie stracił,
                              wręcz przeciwnie bo zajmowanie sie tym papierem od kilku lat to czysta strata
                              czasu i pieniędzy. Gwiazda na ustach wszystkich ? Czyli kogo ? Kilku fanów na
                              tym forum ? Masz Gorbi wisielcze poczucie humoru.
                              • mufafa Re: talex gwiazda ? 05.02.07, 00:19
                                Chyba troche przesadzasz talex ma kapitalizacje rzedu 40 mln z tego 1/4 nawet
                                nie jest w obrocie bo prezesi trzymają swoje papiery wiec czego oczekujecie
                                nikt wielki tutaj nie wejdzie bo pare zł włoży i od razu kurs leci a jeżeli
                                zechce wejsc to bedzie wchodzil przez długi czas. co do zarobków to dał zarobić
                                i to całkiem nieźle a czy jeszcze da to przyszłosc pokaże jeżeli ktoś marudzi
                                ze nie dał 100 czy wiecej% to niech najpierw napisze o ryzyku sa spólki które w
                                barzo krókim okresie moga dac 100 a nawet duzo wiecej ale spore minusy tez a
                                talex jednak jest to w miare bezpieczna inwestycja nie niesie ze soba duzego
                                ryzyka ze nagle obudzisz sie rano i kurs bedzie 50%nizej
                                A czy jest nudny czy nie hmm czego sie na nim spodziewałes ze bedzie po kilka
                                mln obrotu na sesji to troche tak jak byś oczekiwał od syrenki ze bedzie w 5 s
                                do setki dochodzic a po sprawdzeniu pisał ze cie rozczarowało bo nie 5 ale 50
                                wyszło w sumie to nawet jeżeli to jest nudny walor to co z tego papier ma dac
                                zarobic i dlatego jest kupowany przynajmniej ja tak zakładam nie interesuje
                                mnie czy bedzie nudny czy wesoły:)
                                swoją droga to troche odpoczynku by sie przydało tez tym co zalecają go
                                gorbiemu bo oni tak samo jak i on czesto przesadzają oceńcie sobie na
                                sspokojnie sytuacje talexu i potem przemyślcie czy oczekiwania jakie macie
                                pasuja do tej spólki bo tak mysle ze co niektórzy to chcieli lamborghini a
                                jakims cudem maja syrenke.
                            • citro1 Re: TALEX - 007 04.02.07, 19:27
                              Przypomniał mi się stary kawał,a puenta była taka:
                              Portier w ZOO mówi rano do dyrektora - Panie dydydyrektorze,to był momomoment
                              jak żółwie uciekły:)
    • stamia Re: TALEX - 007 06.02.07, 11:05
      Mam wrażenie ,że właśnie rozpoczął sie ów "zryw" (wspominalem juz) przed
      ogłoszeniem wyników.
      Kurs jest przez jakis czas "robiony" po AT ,aby zachecic do kupna mających
      jeszcze wątpliwości.Teraz zbliża sie chwila prawdy.
      Osobiście przychylam sie do zadania nieszczęsnego dziennikarzyny.:)
      • mufafa Re: TALEX - 007 06.02.07, 14:30
        Ech talex zrobil taki zryw ze w bzwbk system padł:)
        • stamia Re: TALEX - 007 06.02.07, 14:42
          Amigo z wizytą na wątku ,co to sie porobiło.Widać ,że już tylko na Talaxie da
          sie zarobić.:):):)
          Gorbi mimo tego całego gadania i szumu wokół Ciebie,doceniaja Twoje angażowanie
          i wiedze .
    • elamigo1 do Gorbiego 06.02.07, 11:38
      sprawdź pocztę na gazecie - mam pytanie na privie.
    • mufafa Re: TALEX - 007 07.02.07, 15:02
      Rady dla następcy
      Ustępujący szef spółki podkreśla, że na jego następcę czekają nowe zadania.

— Celem numer jeden będzie utrzymanie atmosfery pracy i satysfakcji
      pracowników. Od tego właśnie zależy sukces. Ponadto nowy szef musi sprawnie
      przeprowadzić rozbudowę sieci w ciągu 2-3 lat o blisko 100 placówek. Przyszła
      też pora na budowę banku „C”, czyli sieci franczyzowej, która będzie
      sprzedawała proste produkty i przyjmowała płatności. Mamy tak dobre karty
      scoringowe, że można pokusić się o znaczne zwiększenie sprzedaży kredytów, w
      tym kart kredytowych dla segmentu mniej zamożnych Polaków — mówi Jacek Kseń.

to jest wycinek z tekstu na pulsie biznesu
      www.pulsbiznesu.pl/news,607,3357c5f7-89ca-42fa-bc65-bec06e0e27d1.aspx
      kseń ma w sumie jeszcze dwa miesiace prezesowania i nie sądze zeby chciał
      decydowac o powąznych inwestycjach chyba zostawi to raczej nowemu prezesowi i
      dopiero wtedy talex mze liczyć na ewentualny kontrakt czyli kontrakt raczej
      koniec 2q i to chyba nalezy przyjać ze to by było szybkie rozwiązanie
      • gorbibanki Re: TALEX - 007 07.02.07, 15:17
        Czytałem to rano. Zmądrzałem i odebrałem to w ten sam sposób co Ty. Po co się
        jednak narażać na niezrozumienie i nietolerancję skoro sam w końcu zrozumiałem
        i zdążyłem się już przyzwyczaić, że rzeczy tak oczywiste jak rozbudowa sieci
        placówek będzie miała swój rzeczywisty wpływ na Talex dopiero za pół roku. Ja
        poczekam ale nie będę się już niczym na bieżąco podniecał bo to zdecydowanie za
        wcześnie.
        • mufafa Re: TALEX - 007 07.02.07, 15:31
          Ciekawe tylko czy jak bedzie juz nowy to od zaraz zabiora sie za to czy
          bedzie znowu jakies kluczenie no i jak kontakty talexu z nowym prezesem z
          kseniem to chyba dosyć dobrze im sie układały
        • mufafa Re: TALEX - 007 07.02.07, 15:38
          w sumie to coś w tym jest bo byłem niedawno w dm bzwbk blokowac akcje pod walne
          i sobie troche porozmawiałem i ogólnie to nie bardzo sie palą do tego w bz
          chyba faktycznie dopiero z nowym prezesem coś sie ruszy a co do talexu to w
          sumie źle o nm nie mówią tylko uwazają raczej ze troche przespał dobry czas ale
          jeden dwa kontrakty moga go nieźle rozkrecic
        • stamia Re: TALEX - 007 07.02.07, 15:40
          Horyzont realnych zysków Talexu oddala sie w bliżej nieokresloną przyszłośc.
          Wiele firm,Comarch i BIPC ,Matrix ogłaszają oficjalnie konkretne plany budowy
          nowych platform IT (E-dekl)i oprogramowania ERP dla srednich i małych
          przedsiebiorstw,a Talex milczy.
          Te własnie produkty i usługi bedą sie najlepiej sprzedawac w tym i nastepnym
          roku(sam bede je wdrazac u siebie).
          Niezależnie od tego uważam ,że nadarza się wyjątkowa okazja zainwestowania w
          Talex własnie teraz ,po ogłoszeniu wyników ,do końca lutego/marca. :)

• gorbibanki Re: TALEX - 007 08.02.07, 08:57
      Mało znacząca dygresja: Każdy z 7 kandydatów na stanowisko Prezesa BZWBK będzie
      się publicznie licytował jaką wielką skalę rozbudowy przeprowadzi gdy zostanie
      Prezesem. Jest okazja dowiedzieć się sporo szczegółów.
      • mufafa Re: TALEX - 007 08.02.07, 09:48
        Licytowanie licytowaniem ale wazne jest gdzie poprzednio nowy prezes pracował
        tez moze mieć swoje kontakty i inna firma moze byc uprzywilejowana no chyba ze
        kseń na odchodne zrobi talexowi niespodziankę:) ale to to raczej mało
        prawdopodobne
        • gorbibanki Re: TALEX - 007 08.02.07, 11:07
          Coś ważnego nam umknęło. A w sumie wiele o tym jeszcze nie mówiłem a z Tobą w
          ogóle jeszcze nie omawiałem tego tematu. Chodzi o tę umowę z października 2006
          na obsługę placówek banku. Cały czas mnie dręczy, że ta nowa umowa zawiera coś
          czego nie do końca jesteśmy w stanie zrozumieć i zweryfikować. Nominalnie
          wzrasta ona dwukrotnie. Koszty są raczej stałą w tej układance więc umowa
          dotyczy w takim razie dwukrotnie większej liczby placówek niż do tej pory ta
          umowa obejmowała. Ale co to są za placówki ??? Czy są to placówki które do tej
          pory były ujęte w innej umowie czy może są to już te nowe placówki ??? Jeżeli
          są to te nowe placówki to jest to bardzo istotna informacja. Jeżeli firma ma
          już podpisany oficjalny kontrakt na coś czego jeszcze nie ma to znaczy, że
          decyzja o budowie tego czegoś już dawno zapadła a może i nawet są już
          prowadzone prace w tym kierunku ??? Strasznie mnie ta umowa męczy bo nie mam
          pewnośći. A jakie jest Twoje zdanie ???
          • js.2 Re: TALEX - 007 08.02.07, 11:18
            Ja myślę że magą mieć umowę na coś czego jeszcze nie ma, i mogą nie mieć umowy
            na coś co już jest.
            Chociaż z drugiej strony mogą nie mieć umowy na coś czego nie ma a mieć umowę
            na coś co już jest.
          • mufafa Re: TALEX - 007 08.02.07, 11:51
            no nie wem ja na początku myslałem że moze nowa siec bankomatów jaka tworzy bz
            ma coś z tym wspólnego bo talex przy nich wykonuje jakies prace a zadnego infa
            w tej sprawie nie było.moze być tez tak ze i już ona zawiera nowe placówki
            banku nawet siec tych bezgotówkowych bo logiczne ze srwis bedzie miała jedna
            firma co nie oznacza ze talex musi do nich dostarczac sprzet siec to pewnie
            bedzie robił ale sprzet to juz nie wiem.
            Z drugiej strony trzeba brac pod uwage stawki o ile sprzęt nie poszedł w góre i
            to samo mozna mówic o oprogramowaniu to jeżeli chodzi o usługi serwisowe to
            mysle ze stawki dosyć mocno rosną i to moze miec wpływ sieć banku tez juz ma
            pare lat i to tak samo moze miec wpływ na wartość kontraktu moze zakłądają ze
            czesciej bedzie serwis sie pojawiał
    • gorbibanki Re: TALEX - 007 09.02.07, 08:26
      Na razie to tylko słowa ale w końcu coś się rusza do przodu :)

mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=868819
      • gorbibanki Re: TALEX - 007 09.02.07, 08:48
        Ja tam jestem ciemny w te klocki ale mnie tu pachnie emisją akcji :)
        • mufafa Re: TALEX - 007 09.02.07, 09:04
          Jaki by miał byc cel tej emisji rozbudowa firmy? ja juz predzej bym wydział
          akwizycje pod warunkiem ze jest jakiś kontrakt i to konkretny a teraz trzeba
          zorganizowac siły na jego wykonanie.Ale to to tylko takie gdybanie powołali
          nowego członka zarzadu i ardzo dobrze ze to jego bo teraz to raczej włascicieli
          mieliśmy a niekoniecznie fachowców a nowy członek załatwił albo przyczynił się
          to załatwienia paru kontraktów
      • mufafa Re: TALEX - 007 09.02.07, 08:57
        W sumie to bym to jako dobre info ocenił a moze nawet bardzo dobre tylko to
        już zależy od tego czy za stare zasługi go powołali czy moze za nowe.
        To jest dosyć obrotna osoba i jezeli bedzie dalej działac na tym polu co
        dziłała to stanowisko członka zarządu tylko mu pomoże
        • gorbibanki Re: TALEX - 007 09.02.07, 09:27
          Wyraźnie jest napisane o wprowadzaniu w życie programu rozwoju Spółki. A jakie
          super założenia ma ten program :)
          Ten gość jest dopiero od maja 2006 Dyrektorem Handlowym więc raczej chodzi o
          coś o czym jeszcze nie wiemy.
          • mufafa Re: TALEX - 007 09.02.07, 09:36
            ale wczesniej w spólce zaleznej był a w sumie to nie wazne gdzie fakt faktem ze
            był aktywny i skuteczny w pozyskiwaniu kontraktów dla firmy i to jest
            najwazniejsze nawet jak by sie nic za tym nie krylo ze np załatwił coś
            konkretnego i za to został doceniony to i tak to jest dobre posunięcie talexowi
            brakowało sukcesów na tym polu a to moze wpłynac na poprawe obecnego stanu
            rzeczy.
            dla mnie to jest dobre info i z czasem wszyscy sie o tym przekonaja
            • zawodowiec4 Re: TALEX - 007 09.02.07, 09:39
              Informacja jest żadna. Zwykła zmiana w zarządzie. Na razie facet nic nie
              pokazał.
              Co do emisji akcji - firma sra kasą więc po co im emisja ? Oni nie mają pomysłu
              co zrobić z kasą, którą mają.
              • mufafa Re: TALEX - 007 09.02.07, 09:50
                Tutaj sie z toba nie zgodze co do emisji to ok na razie nie biore tego pod
                uwage bedzie to bedzie trzeba sie tym interesowac a na razie szkoda tym sobie
                zaprzatac głowy a co do posuniecia spólki jezlei o nowego cżonka zarzadu
                chodzi to mylisz sie . nie jest to info które powinno wywalić kurs do góry
                własciwie to nie powinno być reakcji ewentualnie chwilowa i raczej wywazona ale
                jezeli chodzi o spólke w dłuzszym przedziale czasu to jest to dobre posuniecie
                jak byś wiedział jakie kłopoty miała i z czego wynikaja te słabe wyniki to byś
                zmienił zdanie.
                zatrzymanie wartościowej osoby w spólce to tez jest dobre info a chyba
                przyznacie ze po takim awansie to raczej ktoś taki nie bedzie sobie zaprzatał
                głowy innymi ofertami tylko bedzie działał jeszcze lepiej
                • gorbibanki Re: TALEX - 007 09.02.07, 10:12
                  Ale czy ten nowy dostanie akcje a jak tak to ile czy będzie tylko dostawał
                  wyższą pensję ???
                  • zawodowiec4 Re: TALEX - 007 09.02.07, 10:20
                    Jak chce miec akcje to niech se kupi na giełdzie. Zero problemu. Ma dostać
                    akcje ? A z jakiej paki ? Jakby tak miało być to stanowcze nie i precz z taką
                    firmą.
                  • mufafa Re: TALEX - 007 09.02.07, 10:25
                    Jak sobie kupi to bedzie miał nie sądze zeby własnymi akcjami sie dzielili
                    ewentualnie w przypadku nowej emisji to moze byc przewidziana jakas pula dla
                    niego ale to to już czyste gdybanie za tym ze sie nie podziela to przemawia
                    ukłąd jaki jest w firmie jeżeli chodzi o ilosc głosów i mysłe ze tego ne zechcą
                    dotychczasowi zmienic a dodatkowo samo to ze został powołany do zarzadu to jest
                    sporą nobilitacją przeciez od poczatku działalności firmy o ile mnie pamiec nie
                    myli to tylko własciele w nim byli.
    • js.2 Re: TALEX - 007 09.02.07, 10:29
      Spokojnie, dostanie tylko nowe zarękawki i wyściołane krzesło zamiast taboretu.

Info jest bardzo pozytywne.
      W sumie niby nic a jak pobudziło wyobraźnie inwestorów.
      Jest o czym pisać przynajmniej przez tydzień.
    • gorbibanki Re: TALEX - 007 09.02.07, 10:43
      Jak zwykle po przekroczeniu setki zakładam nowy wątek :)

Link:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=57020046
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka