Dodaj do ulubionych

Mimo protestów reforma emerytur we Francji prze...

IP: *.ip.telfort.nl 27.10.10, 20:10
Protesty nie pomoga
Trzeba rewolucji
oby i u nas jak najszybciej
Obserwuj wątek
    • Gość: marsylianka Mimo protestów reforma emerytur we Francji prze... IP: *.b-ras2.cld.dublin.eircom.net 27.10.10, 20:30
      NIE chce sie wymadrzac, ale znajac francuzow teraz dopiero sie zacznie!
    • Gość: Stefan Re: Mimo protestów reforma emerytur we Francji pr IP: *.41-200-24.mc.videotron.ca 27.10.10, 20:31
      Rewolucji ?? i jaki system zamierzasz zainstalowac ? Faszystowski ? Markisistowski ?
      • hooligan1414 alez to proste 27.10.10, 20:50
        kto nie produkuje dobr i uslug, za ktore na wolnym rynku nikt nie zaplacilby zlamanego grosza, ten nie je. zatem 90 procurzedasow won - od razu zrobi sie luzniej. bezowi imigranci do roboty albo tez won. proste?
        • przechrztaimason Re: alez to proste 27.10.10, 21:00
          "Kto nie pracuje ten nie je" czyli Lenin wiecznie żywy.
          • hooligan1414 niestety inaczej sie nie da 27.10.10, 21:22
            i nie mysl, ze zdyskredytujesz mnie Leninem. na zachodzie zaczeli uwaznie studiowac Marksa. w wielu rzeczach sie pomylil, jednak przewidzial, ze tzw kapitalizm zacznie kiedys zzerac swoj wlasny ogon
          • Gość: jaguarex Re: alez to proste IP: *.lnk.telstra.net 28.10.10, 07:17
            To wcale nie Lenin, tylko apostol Pawel - 2 List do Tesaloniczan 3:10.

Wyglada na to, ze chrzescijanstwo i komunizm maja wiecej wspolnego, niz sie niektorym wydaje.
      • Gość: KAGAN Re: Mimo protestów reforma emerytur we Francji IP: *.102.217.83.rev.optimus.pt 27.10.10, 21:04
        Jaki system? Sprawiedliwy, a wiec NIE kapitalistyczny!
        • Gość: Marcin Re: Mimo protestów reforma emerytur we Francji IP: 80.54.33.* 28.10.10, 06:59
          Byłby kapitalizm, nie byłoby komuszych społecznych ubezpieczeń to każdy sam decydowałby kiedy chce przejść na emeryturę. Jedni wybieraliby szybciej inni wolniej ale byłby to indywidualne decyzje. Teraz urzędas zdecyduje za miliony.
          • Gość: Kagan Re: Mimo protestów reforma emerytur we Francji IP: 193.136.157.* 28.10.10, 15:09
            99% nie chcialo by placic na fundusz emerytalny...
        • romad2447 Re: Mimo protestów reforma emerytur we Francji 28.10.10, 07:34
          Gość portalu: KAGAN napisał(a):

> Jaki system? Sprawiedliwy, a wiec NIE kapitalistyczny!

Zapomniales jeszcze dodac uczciwy,tylko kto bedzie sedzia co jest sprawiedliwe i uczciwe?
          • Gość: Kagan Re: Mimo protestów reforma emerytur we Francji IP: 193.136.157.* 28.10.10, 15:10
            Sedziami beda uczciwi ludzie pracy, a nie przekupni prawnicy.
    • dd1987 proponuje powywieszać rządzących i zacząc od nowa 27.10.10, 20:40
      proponuje powywieszać rządzących i zacząc od nowa
    • Gość: Zdziwiony Re: Mimo protestów reforma emerytur we Francji pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 20:40
      Z artykulu wynika, ze we Francji zyje 120% Francuzow. Jak oni to robia?
    • Gość: q-ku 120% Francuzów za a nawet przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 20:44
      "Strajki i protesty popiera 70 proc. Francuzów, jednak jednocześnie 50 proc. jest też za wprowadzeniem reformy emerytalnej."

to jak w Polsce

wszyscy marudzą że rząd nie reformuje

a jak rząd im zreformuje emerytury to powieszą na nim wszystkie psy;-)
      • abalysii jest różnica miedzy praca do 62 roku życia 27.10.10, 20:48
        a do 67 roku
        • Gość: tak to jest Masz rację, absolutnie, to jest za niski próg. IP: *.ists.pl 28.10.10, 01:22
          Próg powinien obecnie wynosić co najmniej 99 lat.

Oczywiście skałdki powinny być ze 2 razy większe.

Acha, we Francji zasiłki dla "samotnych" /samotnych hehehe/ Arabek są zbyt małe. To powoduje, że Arabki mają średnio tylko 8 dzieci a białe Francuzki aż prawie połowę dziecka na głowę.

Czyli biały Francuz większość podatku oddaje na "polityków" i samotne Arabki.

Ale to jest za mało.

Arabkom powinna średnia wzrosnąć do 10 dzieci, bo są samotne i biedne.

A białe Francuzki w ogóle nie powinny mieć dzieci, bo wiadomo, że białe dzieci są niepoprawne politycznie.

Trzeba je zamordować zanim się urodzą.

To będzie politycznie poprawne.
    • Gość: GSx2 Mimo protestów reforma emerytur we Francji prze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 20:45
      Panie Tusk głosowaliśmy na Pana i teraz czekamy na te obiecane reformy.
      Jeśli PO nie zrobi głębokich reform w tym kraju to już chyba nikt nic nie zrobi.
      Platformo Obywatelsko popieramy was tylko weźcie się wreszcie do roboty
      • Gość: KAGAN Re: Mimo protestów reforma emerytur we Francji... IP: *.102.217.83.rev.optimus.pt 27.10.10, 21:05
        Ale ja zlodziei z PO to nie popieram!
        • Gość: Staruszek Re: Mimo protestów reforma emerytur we Francji... IP: 178.73.63.* 27.10.10, 21:21
          Kagan, a jakich złodziei popierasz? Wszystkich pozostałych.
          • Gość: Kagan Re: Mimo protestów reforma emerytur we Francji... IP: 193.136.157.* 28.10.10, 15:08
            Najjwiecej zlodziei i aferzystow jest dzis przeciez w PO. PiS to glownie glupie oszolomy!
    • Gość: Kagan Mimo protestów reforma emerytur we Francji IP: *.102.217.83.rev.optimus.pt 27.10.10, 21:02
      Kiedy wreszcie we Francji zostanie wprowadzona demokracja? Czemu Amerykanie nie wprowadza jej tam?
    • Gość: Zatroskany Mimo protestów reforma emerytur we Francji prze... IP: 212.76.59.* 27.10.10, 21:11
      Bitwy Uliczne....???
      A gdzie Szanowny PaNIE prawo do Samostanowienia, gdzie Prawo do godnego Życia?
      Czy jesteśmy Tylko mięsem wyborczym ?
      Ja jestem, Ja Żyję, Ja Czuję
      • Gość: gość Zdaje ci się IP: *.ists.pl 28.10.10, 01:24
        To złudzenie.
      • hit.and.run Re: Mimo protestów reforma emerytur we Francji pr 28.10.10, 09:29
        Gość portalu: Zatroskany napisał(a):

> Bitwy Uliczne....???
        > A gdzie Szanowny PaNIE prawo do Samostanowienia, gdzie Prawo do godnego Życia?
        > Czy jesteśmy Tylko mięsem wyborczym ?
        > Ja jestem, Ja Żyję, Ja Czuję

Nie liczysz sie. Wazny jestes tylko w dniu wyborow. Wtedy powiedza Ci jaki jestes niezwykly, potrzebny i jaka to druga irlandie dostaniesz.
        Po wyborach zaslona opada i pokazuje sie gola dupa, przekrety dogadywane na cmentarzu oraz jedyna i nie do zatrzymania chec utrzymania stolka przez pudrowanie dlugow i problemow.
    • Gość: Staruszek Mimo protestów reforma emerytur we Francji prze... IP: 178.73.63.* 27.10.10, 21:19
      Ale fajnie jest we Francji, 120% francuzów. No jak im dorównać...
    • Gość: emeryt Mimo protestów reforma emerytur we Francji prze... IP: *.hsd1.md.comcast.net 27.10.10, 21:49
      jak to jest wlasciwie z tym przejsciem na emeryture w tej Francji?. Mowia ze 62 lub 67 bedzie. bylo 60 lub 65. ale jest podstawowy warunek . ze trzeba miec przepracowane minimum 42 lata. czyli aby dostac emeryture po 62 roku zycia trzeba zaczac pracowac w wieku 20 lat. a co z tymi co powiedzmy studiowali do 24 roku.? a co z tymi co mieli urlopy opiekuncze, macierzynskie, a co z tymi co byli na bezrobociu. czy we Francji znajdzie sie chociaz 100 osob ktorzy przejda na emeryture w 62 roku zycia? wszystko to mi smierdzi jakims oszustwem tego krotkiego palanta Sarko.
      po jaka cholere on przedluza wiek emerytalny skoro we Fracji jest 10% bezrobocie. che miec jeszcze wyzsze.
      • wj_2000 Re: Mimo protestów reforma emerytur we Francji pr 28.10.10, 00:23
        Właśnie takie same pytania chciałem postawić. Strasznymi leserami są nasi dziennikarze. Taki gorący temat, a nie zechciało się jednemu z drugim opisać jak w szczegółach wyglądają zasady przechodzenia na emeryturę. Jedni podają tylko że wiek się zwiększa z 60 na 62, inni półgębkiem dodają, "ale pełne prawa z 65 na 67".

A jest zasadnicza różnica! Jeśli jest coś takiego jak wcześniejsza o 5 lat emerytura, ale tak niekorzystna, że większość wybiera 65 to zmiana z 65 na 67 to poważna sprawa i bym im współczuł.
        Jeśli większość odchodziła w wieku 60 lat - to mieli za dobrze. Wzrost do 62 wydaje się racjonalny i sprawiedliwy, a ich protesty by nie wzbudzały mojej solidarności. A tak to niewiele wiem.
        • Gość: niefrajer Re: Mimo protestów reforma emerytur we Francji pr IP: *.hsd1.md.comcast.net 28.10.10, 02:48
          To jest manipulacja informajami w mediach. Wiadomosci o strajkach w polskich mediach sa bardzo skape. Robi sie to celowo, aby spoleczenstwo nie sympatyzowalo sie ze strajkujacymi. Robia to samo co robila komuna. A, i robia to byli solidarnosciowcy, tzw. Styropiany.......... Obrzydliwe
    • Gość: Oj tak tak.. A można było rewolucji nie robić? Można było.. IP: *.ists.pl 28.10.10, 01:16
      Zamordowali Króla? Zamordowali.

Zrobili sobie komunę, to mają. Nie żałujmy żabojadów.

Mogli mieć dobrze.

Zachciało się rewolucji, niech robią do końca życia.

Jeszcze im podnieść próg o 20 lat, a jak który wcześniej umrze, to niech rodzina płaci zaległe składki nieboszczyka do osiągnięcia progu, których nie zdążył zapłacić.

No i WIĘCEJ PODATKU NA POTRZEBY ARABÓW !!

I tak za 20 lat Arabi wprowadzą tam szariat. DEMOKRATYCZNIE.

Będą to ostatnie wybory we Francji.

Średnio Arabka ma 8 dzieci. Biała Francuzka jakieś niecałe pół dziecka. Francuski chłop ledwo wyrabia na samego siebie, bo mu w podatku prawie wszystko zabierają na "polityków" i na Arabskie dzieci samotnych /hehe samotnych hehe/ Arabek.

No to jak ma być. Będzie szariat, a jak wtedy który podskoczy, to mu zrobią ruski miesiąc, bo Arabi nie żartują.

Ucinają łeb a potem pytają co się stało.

Hehehe.
      • cus27 Re: A można było rewolucji nie robić? Można było. 28.10.10, 05:51
        -I oto przyklad : jak hieny przy korycie maja gleboko w .... swoich wyborcow !!! Rok pracy deputowanego liczy sie jako.... dwa lata... do...emerytury !!! Niech zyje WOLNOSC, ROWNOSC i BRATERSTWO !!!
        • kaszebe12 Re: A można było rewolucji nie robić? Można było. 28.10.10, 06:44
          Jedynie "wybrancy narodu" nie odchodza na emerytury.Oni sa "aktywni" do u.....nej smierci -taka kase zbijaja !
          Ci ,ktorzy wymyslili "wolnosc , rownosc ,braterstwo" (i fiskalnosc) ,wprowadzili , jednoczesnie ,szafot.
      • caronen Re: A można było rewolucji nie robić? Można było. 28.10.10, 13:07
        > Średnio Arabka ma 8 dzieci. Biała Francuzka jakieś niecałe pół dziecka.

Mozna prosic o zrodlo tych rewelacji ? Wedlug statystyk nie ma wiekszych roznic w dzietnosci imigrantow i "rdzennych" Francuzow (poza kobietami z tzw. Sahelu inaczej "Czarnej Afryki").
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka