Dodaj do ulubionych

"DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek sam...

IP: *.abg.com.pl / 10.10.110.* 03.12.10, 14:58
'terenówka' Sportage, tia...
Obserwuj wątek
    • zmyslowasowa Re: "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek s 03.12.10, 15:00
      Przez 5 lat mam spokój (teraz nawet 7) - po prostu gwarancja nie do przebicia. Peugeot zaczął się sypać juz po 2 latach.
      • Gość: wwi Re: "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek s IP: *.3s.pl 03.12.10, 15:44
        Gwarancja ma ograniczenie do 100.000. Przy normalnym używaniu samochodu, to max. 3-4 lata, a pewnie mniej.
        • Gość: Bruno Re: "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek s IP: unknown 03.12.10, 15:54
          Gwarancja Podstawowa
          Podstawowa gwarancja na nowy samochód (i10; i20 - produkcja do maja 2010; i30 - do modelu 2010; ix55, Sonata NF, Grandeur, Santa Fe; Tucson; H-1) wynosi:
          - 36 miesięcy bez limitu kilometrów.
          - 36 miesięcy z limitem 100 000 km kilometrów (w zależności, co wystąpi wcześniej), jeżeli zakup nastąpił w celu prowadzenia jednej z następujących działalności gospodarczych (taxi, płatny przewóz osób, wypożyczalnie).
          hyundai.pl/Uslugi/Gwarancja/
        • Gość: ... Re: "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek s IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.10, 20:09
          do 150 tys
      • Gość: Furman Re: "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek s IP: *.Kuso.osi.pl 03.12.10, 22:12
        Facio wyluzuj się .Ale te przeglądy gwarancyjne to nawet Mercedes ma tańsze . I co , zatkało kakao . Takie są fakty .
        • Gość: kw Re: "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek s IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.10, 07:42
          Pierwszy przegląd po 20 000 km zapłaciłem ok. 530 zł za wszystko. i 30.
          Samochodzik super w swojej klasie.
        • Gość: seboc Re: "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek s IP: 188.33.73.* 05.12.10, 19:29
          > Ale te przeglądy gwarancyjne to nawet Mercedes ma tańsze

Czy w ASO Mercedesa płacisz mniej niż 250zł + materiały?
          S.
    • Gość: gosc747 "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek sam... IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.10, 15:04
      Prędzej będę chodzić na piechotę niż kupię koreańskie badziewie.
      • Gość: kszytr Re: "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek s IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.12.10, 15:10
        Nie wiem jak kia, ale hyundaie to niezłe auta, dobry stosunek jakość/cena. Ojciec jeździł pierw pony, potem accentem, teraz i30 i raczej nie narzeka. Są może niezbyt ładne, ale mało awaryjne i dość tanie w ew. naprawie.
        • Gość: a Re: "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek s IP: *.aster.pl 03.12.10, 15:23
          Cee'd nie do przebicia za te pieniądze. Przez try lata poszły jedynie żarówki w przednich światłach, podejrzewam, że od demonstrowania obsługi układów przez sprzedawcę w salonie na słabym akumulatorze. Poza tym - wymiata.
          • Gość: z Zapoznaj się z nowym megane i przejedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 21:37
            to może zmienisz zdanie. Porównaj też cenniki i wyposażenie.
      • Gość: Gucio Re: "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek s IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.10, 15:28
        Bo jak kto głupi to będzie chodził na piechotę. Ja mam Tico już 12 lat i jeździ cały czas bezawaryjnie :)
        • Gość: Zdzisiek Kosztuje mniej niż przednie światło w moim BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 16:59
          Kosztuje mniej niż przednie światło w moim BMW
          • Gość: Gucio Re: Kosztuje mniej niż przednie światło w moim BM IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.10, 18:13
            To troszkę przepłaciłeś ;)
            • Gość: ktoś Tico był autem nie do zdarcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 21:43
              odpalał bez względu na mrozy i warstwę śniegu, a nawet zimą zużycie paliwa w mieście nie przekraczało 6 l/100. Miałem takie dwa i chętnie kupiłbym trzeci, gdyby jeszcze był produkowany. Teraz jeżdzę megane III ale jak przychodzą mrozy (jak rok temu) to żałuję, że nie mam tikacza. Pozdrawiam
      • Gość: sioto Re: "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek s IP: *.4web.pl 03.12.10, 16:22
        Mówienie o koreańskim badziewiu jest wymówką dla buractwa, które musi mieć "niemca" lub coś w tym stylu, żeby się lansować.
      • Gość: Kinomed Re: "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek s IP: *.pooled.UMBC.EDU 03.12.10, 21:09
        Ciesze sie ze nie kupisz nowego Hyundaia, przynajmniej tylko Ci co wiedza jak wydawac swoje pieniadze beda kupowac i wole byc burakiem w Hyundaiu niz karkiem w BMW ;-)
        A ze swojego doswiadczenia to mam Sonate V6 3.3l 242km i nieraz widze zdziwienie ludzi w w "ekstra furach" jak ich zostawim pod swiatlami ;-)

• Gość: ais11 Re: "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek s IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.12.10, 08:38
        powiedział gość który w życiu nie miał koreańskiego samochodu i gó...o wie.
    • Gość: canterbury tail "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek sam... IP: *.compower.pl 03.12.10, 15:25
      Mój (a teraz wlasciwie mojej corki) Getz z 2004 roku to moze proste auto, ale absolutnie nie do zdarcia. Niesamowity postęp udało im się zrobić od czasu rozpadających się Ponych i Lantr.
    • cezaryga "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek sam... 03.12.10, 15:45
      Z renaultem nie będzie trudno. Mój renault laguna '02 popsuł się już w 2003r. Dziwnym trafem po upływie 12 miesięcznej gwarancji. Później psuł się już regularnie. Dziś renault udziela 24 miesięcznej gwarancji ale co to jest w porównaniu z kia...
      • pastor nie do końca 03.12.10, 18:30
        za 1 pln przedłużają gwarancję na kolejne 2 lata. Co prawda 4 to nie 7, ale i tak nie będę dłużej jeździł moją meganką niż własnie te 4 lata
        • Gość: pan nikt Re: nie do końca IP: *.acn.waw.pl 03.12.10, 21:00
          Kupiłem Megan II w 2003 r. po roku zaczął się sypać, musiałem wymieniać drążki, a nawet za jedyne 1250 zł podnośniki do szyb, bo się okazało, że stalowa linka jest obracana na kołowrotku z tworzywa sztucznego. Rozwiązania techniczne są super (np. na trasie pali 3,4 na 100 km), ale materiały i wykonawstwo fatalne.
        • Gość: thorn tylko nie megane IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.10, 09:19
          jeżdże meganka 2006r. dokładnie po 2 letniej gwarancji padł rozrusznik, pózniej alternator, pasy sie nie chca zwijac, co jest irytujace przy wysiadaniu. Do tego przy minus 10 zamarzaja elektryczne szyby i bron boze nie wolno zaciagac recznego nawet przy przymrozku!
          Plastiki trzeszcza. Plus taki, ze silnik oszczedny (1,5Dti) 5,6 l/100km i auto dosc wyciszone.
          Ale na przyszlosc sprobowalbym czegos innego
    • jwojnar Rynek być dziwna rzecz 03.12.10, 16:01
      Hyundai zaczął robić porządne samochody ponad 20 lat temu, a w Polsce dopiero teraz rzeczywiście chwyciły. Z kolei Kia robiła prawdziwy szmelc i dopiero przejęcie przez Hyundaia zaczęło ją stopniowo stawiać na nogi. Teoretycznie powinna jeszcze długo być powszechnie pogardzaną marką, a nie jest (zresztą słusznie).

• chris30 Re: Rynek być dziwna rzecz 03.12.10, 16:10
        Najzabawniejsze są takie głupole jak "gość747", które znają auta pewnie z telewizji, ale plują na "koreańskie badziewie". Mamy Getza trzeci rok jako drugie auto i jest to najwygodniejszy i najbardziej niezawodny mały samochód, jakim w życiu jeździłem (a prawo jazdy mam pół wieku). Nowe "i" oraz "ix" mają jeszcze lepszy stosunek jakości i pewności do ceny i słusznie wypierają europejskie auta.
        • Gość: edek Re: Rynek być dziwna rzecz IP: 79.97.75.* 03.12.10, 19:54
          nie zebym mial cos do koreancow ale jesli wczesniej jezdziles taczka to rzeczywiscie moze byc najwygodniejszy
          • Gość: g Re: Rynek być dziwna rzecz IP: *.legnica.vectranet.pl 03.12.10, 19:57
            Z C-klasy jeździłem nową skoda (przed i po lifcie), toyotą, fordem i i30. Najwygodniejszy jest i30.
    • Gość: driwer "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek sam... IP: 83.128.177.* 03.12.10, 16:07
      polacy powinni jak juz postawic na mazde
      • Gość: Ajax Re: "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 16:33
        Nie tak dawno temu "fachowcy" robili sobie podśmiechujki z japońskich aut . Z koreańczykami będzie podobnie
    • Gość: ajw i poradza sobie z VW, na rynku pln. amer. ........ IP: *.vc.shawcable.net 03.12.10, 16:32
      Hyundai jest juz blisko Toyoty, a VW jest daleko za Toyota
    • sselrats Korea Pld nie jest duzo bogatsza od Polski 03.12.10, 17:10
      Produkt narodowy brutto na mieszkanca:

1985
      Polska $1900
      Korea $2400

2009
      Polska $11300
      Korea $17100

Dlaczego u nas nie buduje sie chociaz polowy liczby samochodow co w Korei?
      nawet Syrenki juz nie jestesmy w stanie zrobic (napewno znalzli by sie kupujacy na super tanie auto).
      • Gość: pijoter Re: Korea Pld nie jest duzo bogatsza od Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 18:30
        U nas w Polsce śpimy na łóżkach ze Szwecji (ikea), budzą nas budziki z Chin, do pracy jedziemy samochodami z Niemiec, Japonii czy Korei, rozmawiamy przez telefony z Finlandii (nokia) i pracujemy w zagranicznych korporachach/firmach. Nasze pieniążki płyną cały czas do innych krajów a my narzekamy na bezrobocie w kraju. Niezły układ.

Pijoter.
        • Gość: Mazowszanka Re: Korea Pld nie jest duzo bogatsza od Polski IP: 212.180.160.* 03.12.10, 18:49
          Akurat chyba duża część mebli Ikea jest robionych w Polsce.
        • Gość: Macho Re: Korea Pld nie jest duzo bogatsza od Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 22:32
          a w urzędach i samorządach mamy krewnych królika.
      • Gość: claudiusz Re: Korea Pld nie jest duzo bogatsza od Polski IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.12.10, 05:58
        czy ty masz dobrze w glowie czy cos palisz?....produkcja aut musi byc zyskowna,to podstawowe kryterium.....kto kupi dzis Syrenke?..ty sobie zartujesz...dzis taniego auta nie wyprodukujesz,probowali juz to robic w Indiach i Chinach i nic z tego nie wyszlo,dzis auto musi spelniac szereg warunkow bezpieczenstwa a to kosztuje.....tania produkcja to droga do nikad,takie auto zaraz sie rozsypuje szczegolnie przy ciezkiej zimie w Polsce.....
      • Gość: Kwestia bogactwa Akurat przypomnienie roku 1985 mogłeś sobie IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.10, 08:46
        darować. Dane sprzed ĆWIERCI WIEKU (!) mają walor li-tylko archiwalny.
        Natomiast dane za rok 2009 wyglądają następująco (średnia z tego, co podają International Monetary Fund, World Bank oraz CIA World Factbook; metoda PPP): Korea, South $27,702, Poland $18,336. Istotnie zatem, przewaga Korei nad Polską nie jest powalająca, ale jednak statystyczny Koreańczyk z Południa wytwarza o ponad połowę więcej dóbr i usług niż statystyczny Polak.
    • Gość: webbis "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek sam... IP: *.cust.bredband2.com 03.12.10, 18:58
      Zainteresowanie Polaków takim gównem jest tylko wskaźnikiem narastania zubożenia społeczeństwa.
      Ktoś kogo stać, nie kupi taniego szmelcu, zero jakości - tylko błyszczący lakier (a i tak tylko przez rok). To bardzo smutne, co dzieje się z portfelami Polaków.
      • Gość: g Re: "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek s IP: *.legnica.vectranet.pl 03.12.10, 19:31
        Niechybnie miłośnik używanych aut z kierownicą z prawej strony się odezwał :)
    • jedrol73 "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek sam... 03.12.10, 19:24
      Smiesza mnie komentarze o "gownianych koreanskich samochodach". Duzo jezdzilem Hyundaiami (i10, i30, Getz, Sonata, SantaFe) i moja opinia o tej marce jest jaknajbardziej pozytywna. Z w/w Getz i Sonata to jeszcze stare modele, ale i10, i30 i SantaFe to juz zupelnie inne samochody. Tak naprawde, to i30 to jeden z moich ulubionych samochodow na rynku, nie wahalbym sie ani chwili przed zakupem. Ale jak ktos woli Golfa zespawanego z trzech innych, to juz jego problem.
      • Gość: edek Re: "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek s IP: 79.97.75.* 03.12.10, 19:58
        > to i30 to jeden z moi
        > ch ulubionych samochodow na rynku, nie wahalbym sie ani chwili przed zakupem. A
        > le jak ktos woli Golfa zespawanego z trzech innych, to juz jego problem.

nie wiem czy ma sens porownywanie nowego i30 z golfem 2 ale moze wlasnie to podoba klasa
        • jedrol73 Re: "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek s 03.12.10, 20:06
          Nie bardzo wiem, gdzie doczytales sie tej "2" w mojej wypowiedzi. Powiem wiecej, jakbym mial wybierac pomiedzy nowym i30 i nowym Golfem poprzedniej generacji, to wybralbym Hyundaia.
      • Gość: użytkownik Re: "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek s IP: *.static.espol.com.pl 04.12.10, 08:50
        Jeździłem H Atos prime przez 8lat ,zawsze mogłem na niego liczyć teraz jeździ córka i też może na niego liczyć,nigdy się nie zepsuł,akumulator miał ponad 8lat ,ale nie pozwoliłem nikomu grzebać,eksperymentować,regulować,wymieniać itd itp ,jego wadą był strach przed solą
    • Gość: kontra.punkt Renault produkuje komfortowe auta, wię Koreańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 21:07
      muszą się jeszcze wiele nauczyć. Przymierzałem się do ceed-a albo i30. Przypadkowo dałem się namówić na jazdę próbną Clio III i już z niego nie wysiadłem. Komfortem jazdy: wyciszeniem i wygodą foteli jeszcze długo będzie wzorem dla aut koreańskich - chcoziaż to nominalnie segment B. Ale w teorii: mam wersję grandtour czyli kombi, a tam bagażnik jest większy niż w kombi i30. I wyniki crash-testów: koreańcy mogą o takich pomarzyć.
    • Gość: wiem KIA czyli Kup Inne Auto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 21:09
      bo jak to siępopsuje, to 7-letnia gwarancja będzie teorią.
      • Gość: zalogowany Wiesz? A skąd? IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.10, 09:31
        Miałeś któreś z nowych KIA z taką gwarancją czy tak ci powiedział pan Heniuś z Pierdziszewa Dolnego, kowal z zawodu, mechanik samochodowy z zamiłowania?
        • Gość: wiem Aleś Ty mądraliński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 00:46
          KIA czy Kup Inne Auto - to pierwsze słowa mechanika w autoryzowanym serwisie, do którego mój brat przywiózł (na lawecie) swojego ceed'a rocznik 2008.
          Nie mógł przyjechać, bo padła mu skrzynia biegów - przy przebiegu 68 000 km. Serwis nie chciał uznać gwarancji, bo to element ulegający zużyciu eksploatacyjnrmu, więc takie usterki nie są objęte gwarancją. Stanęło na ty, że koszty naprawy zostały podzilone po połowie między mojego brata i serwis. Auto sprzedał i kupił nowe grande punto.
    • Gość: Zawiedziony "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek sam... IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.10, 21:43
      Dzisiaj od Pana Prezesa KIA Motors dostałem pismo, że samochód zamiast w grudniu 2010 dostanę w kwietniu 2011. Samochód ma być w homologacji ciężarowej. Na co mi takie auto w 2011 roku, kiedy nie ma już możliwości odliczenia VAT'u. 2 tygodnie temu pracownik salonu potwierdził , że auto będzie na miejscu 5 grudnia. Jak tak ma wyglądać przeganianie konkurentów to gratulacje dla dobrego samopoczucia prezesa. Firma nie zaproponowała, żadnego odszkodowania , tylko możliwość wyboru gorszego modelu z niewielką zniżką. Kpina Panie Prezesie. Nie kupujcie tych samochodów, bo najważniejsza jest jakość obsługi klienta, a potem jakość aut i gwarancja. Będziecie stać w kolejkach do serwisu jak wszyscy zaczną korzystać z tej 7 letniej gwarancji, bo bez dobrego zarządzania będzie musiało się tak skończyć.
    • Gość: Zawiedziony Muszą się jeszcze nauczyć obsługi klienta !!! IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.10, 21:47
      Dzisiaj od Pana Prezesa KIA Motors dostałem pismo, że samochód zamiast w grudniu 2010 dostanę w kwietniu 2011. Samochód ma być w homologacji ciężarowej. Na co mi takie auto w 2011 roku, kiedy nie ma już możliwości odliczenia VAT'u. 2 tygodnie temu pracownik salonu potwierdził , że auto będzie na miejscu 5 grudnia. Jak tak ma wyglądać przeganianie konkurentów to gratulacje dla dobrego samopoczucia prezesa. Firma nie zaproponowała, żadnego odszkodowania , tylko możliwość wyboru gorszego modelu z niewielką zniżką. Kpina Panie Prezesie. Nie kupujcie tych samochodów, bo najważniejsza jest jakość obsługi klienta, a potem jakość aut i gwarancja. Będziecie stać w kolejkach do serwisu jak wszyscy zaczną korzystać z tej 7 letniej gwarancji, bo bez dobrego zarządzania będzie musiało się tak skończyć.
      • Gość: dany Re: Muszą się jeszcze nauczyć obsługi klienta !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 23:11
        500kg ładowności ? To nic się dal Ciebie nie zmieni, jeśli mniej to załatwiaj leasing, liczy się data podpisania umowy na leasing. Ale fakt faktem Kia sprzedała wszystkie Sportage i Sorento do maja, ewidentnie skorzystali na zamieszaniu z kratkami, im dłużej sie nad tym zastanawiam tym bardziej jestem pewien ze to zamieszanie było zamierzone, importerzy pozbyli się wszystkich aut i to tych droższych, a przepisy się nie zmienią ...
        • Gość: Zawiedziony Re: Muszą się jeszcze nauczyć obsługi klienta !!! IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.10, 23:21
          Chodzi o to , że w KIA nie szanuje się klienta. Nie dotrzymuje się umowy, a klienta stawia się pod murem, że w piątek się go informuje , a decyzję ma podjąć do 12:00 w poniedziałek. Kompletny brak szacunku. Dla mnie KIA jest skończona. Wybiorę inną markę. Wszystkim będę odradzał zakup ich samochodów.
          • Gość: qwe och och jaki poszkodowany IP: 85.222.55.* 03.12.10, 23:49
            tak teraz jest wszedzie, i w kia, i w volvo.
            • Gość: Zawiedziony Re: och och jaki poszkodowany IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.10, 00:07
              Nie chodzi o użalanie się nad sobą. Nie ten samochód to będzie inny. Problem, że przez wprowadzenie mnie w błąd straciłem dużo pieniędzy, na odpisie podatkowym. Firma KIA ma to jednak w nosie i uważa , że wysyłając pismo w ostatniej chwili sprawę załatwiła. Nie zgadzam się na takie traktowanie. Dlatego zabrałem głos w tej dyskusji bo tu same achy i ochy na temat tej marki. A jak piszesz, nie różni się ona od innych. A szkoda , bo nie wiele trzeba...ale widać w Polsce tak już musi być, jak w urzędzie pocztowym...
    • Gość: f "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek sam... IP: *.xdsl.centertel.pl 03.12.10, 22:06
      Cavallino do tablicy! Ile straciłeś po zakupie kijanki?
    • pawlowski.tomasz "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek sam... 03.12.10, 22:12
      ze strony producenta kia www.KIA.pl:

Trwałość niektórych elementów podlega naturalnym ograniczeniom i nie są one objęte gwarancją
      7-letnią. Gwarancja na powłokę lakierniczą wynosi 5 lat z limitem 150 000 km, gwarancja na części zamienne wynosi 2 lata bez limitu km, a na wyposażenie audio wynosi 3 lata z limitem 100 000 km.

• Gość: JOKER "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek sam... IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.10, 22:31
      Smieszni są Ci "znafcy" aut którzy w życiu nie mieli nowego autka, a mają najwięcej do powiedzenia. Jestem kierowcą zawodowym od 35 lat i z racji zatrudnienia w bardzo prestiżowej firmie miałem okazję jeździć ogromną ilością nowiutkich aut. To co w tej chwili robi Hyundai to naprawdę najlepsza jakość i na głowę wali inne uznane firmy i widać to najlepiej po sprzedaży tych aut w krajach wysoko rozwiniętych. U nas 70% jeździ szrotem z całego świata a do obecnych nowych Hyundai przesiądą się za lat około 10 i dopiero zacznie się wychwalanie tych "znafców" jakie to są wspaniałe autka.
      • jedrol73 Re: "DGP": Kia i Hyundai podbijają polski rynek s 03.12.10, 22:48
        Zgadzam sie z kolega. Popracowalem w wypozyczalni samochodow, jezdzilem nowkami roznych marek, od Atosa do BMW 7/ Mesia E klasy. Jak pisalem wczesniej, Hyundai i KIA to obecnie bardzo porzadne marki.
        • Gość: po_myśl Porządny - dopóki jeździ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 23:48
          a jak padnie skrzynia biegów, to mimo 7-letniej gwarancji KIA się wypnie, gdyż gwarancja nie obejmuje części, które się zużywają podczas eksploatacji. Rzecz w tym, że wszytko się zużywa, więc gwarancja 7-letnia jest chwytem marketingowym.
          • jedrol73 Re: Porządny - dopóki jeździ 04.12.10, 00:40
            Panie Kolego, wszystko sie psuje. Wspomniany przeze mnie Mesio E, dostarczony do wypozyczalni z przebiegiem 30 mil trafil do serwisu juz po bodajze trzech tygodniach, bo skrzynia siadla (automat). A BMW 3 to byl jeden z najbardziej awaryjnych samochodow, co rusz ladowal w serwisie. To byla fajna robota: calkowicie zmienilem opinie o samochodach i ich "bezawaryjnosci".
            • Gość: ktoś Nie wszystko się psuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 00:49
              Swoim pierwszym tico przejechałem 146 tysięcy km w ciągu 39 miesięcy, a serwis (oczywiście autoryzowany)odwiedzałem tylko na przeględy - regularnie co 10 000 km. Jeździłem nim o każdej porze dnia i nocy, nieraz w kilkunastostopniowym mrozie i zawsze był sprawny. Jak widać niezawodnośc nie zależy od ceny pojazdy, ale czasem zależy od dobrego serwisowania.
    • Gość: Konio A jedźta nawet Hyundaiem czy Kia do ślubu. IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.10, 01:08
      Będzie tak samo prestiżowo jak w "Niemcu".
      Dziwne, że w.w. marki nasladują wyglądem inne znane.
      Czyli co? Kupuję tanioche o wygladzie BMW i oczywiscie jestem gość.
      No, a o awaryjnosci Kia to można by długo dyskutować.
    • silling doswiadczenia Hyundaiem 04.12.10, 02:53
      moje 5 groszy... ;)

jezdzilem Toyota, Honda, Audi, Chevroletem i Hyundaiem
      (samym Hyundaiem zrobilem 100K), sedany, van i SUVs

wnioski? Koreanczykom nadal troche brakuje do japoncow,
      i sporo do audi, ale to nie sa zle auta, napewno lepsze niz opinia o nich,
      maja nie taki zly stosunek jakosci do ceny
      i robia sie coraz ladniejsze - stare santa fe ochyda, nowe zupelnie cos innego
      nareszcie zaczeli zatrudniac projektantow ;)

ciekaw jestem bardzo jak sie sprawuja te z gornej polki -
      genesis i genesis coupe, wygladaja ciekawie i maja niezle parametry,
      ale nie mam pojecia jak sie to sprawdza w praktyce...

• silling doswiadczenia z Hyundaiem 04.12.10, 02:54
        "doswiadczenia z Hyundaiem" - mialo byc
    • sselrats To ktory VW czy Renault bedzie konkurowal 04.12.10, 18:09
      z Hyundaiem Genesis 4,6 litra 368 koni?
      • Gość: po-myśl Jak to który? Bolid F1 Renault IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 00:52
        a może jeszcze lepiej -bolidy Red Bull-a. Koreańcy jeszcze długo nie będą potrafili zrobić silnika albo i pojazdu do F1
        • sselrats [...] 05.12.10, 05:04
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka