Dodaj do ulubionych

Sekret tanich ubrań w H&M

• Gość: panijola Sprzedają ubrania, które prawie nic nie kosztuj... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.12.10, 08:00
      Za każdym razem jak kupuje sweter w H&M to po 2 miesiącach puszczają w nim ściągacze - w każdym swetrze czy bluzie dresowej!
    • ggrdl H&M a Bangladesz 22.12.10, 09:06
      Celem "śledztwa" było wykazanie, że H&M wykorzystuje biednych ludzi w Bangladeszu (albo na innym końcu świata).
      Czyli, że płacą tym ludziom bardzo mało i każą długo pracować.

Otóż NICZEGO NIE MUSZĄ! Mogą nie pracować. A H&M może przestać ich zatrudniać. Tylko nie sądzę, aby komukolwiek w Bangladeszu od tego się poprawiło.

Każde miejsce pracy to zysk DLA WSZYSTKICH w danym regionie. Zysk, bo to zawsze podbija ceny pracownika. Czy podwyżka jest z 36 na 40 EUR, czy tak jak u nas po wejściu do Unii - to już kwestia warunków. Niemniej jednak ruch jest zawsze do góry.

No, ale to już jest za trudne dla czytelników Bilda i 3/4 forumowiczów...
    • black_halo Sprzedają ubrania, które prawie nic nie kosztuj... 22.12.10, 09:49
      Radze sie przejsc i zobaczyc ten t-shirt za 4.95 euro. Mieszkam troche daje niz w Niemczech i jakos tych szmat sprawia, ze nie nadaja sie nawet do podlogi. Lepiej zaoszczedzic i przy wyprzedazach przejsc do Esprit czy United Colors of Benetton albo Jackpot & Cottonfield i kupic cos dobre jakosci, co posluzy latami.

Choc wiem, ze w sieciowkach szyje sie ubrania tanie bo za rok beda niemodne a skoro niemodne to trzeba bedzie kupic nowe. I tak w kolko. Do tego szyje sie kiepskiej jakosci bo jak sie szybko zniszczy to klient bedzie musial kupic inne. Kupowalalm kiedys spodnie w C&A - po max. 3 miesiecach wszystkie tracily kolor, wycieraly sie w kroku i wypychaly sie kolana.
    • Gość: xyz Sprzedają ubrania, które prawie nic nie kosztuj... IP: 213.156.125.* 22.12.10, 09:59
      ja tam tylko majty kupuję w H&M, bo tylko one się nadają do noszenia - cała reszta jest podłej jakości.

a skrót sobie często tłumaczę na polski jako cHu.... & Miernie
    • Gość: polka Sprzedają ubrania, które prawie nic nie kosztuj... IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.10, 10:25
      Mam córkę. Ma 20 lat. Nie mam już większego wpływu na to co nosi.Ale absolutnie , nigdzie się z nią nie pokazuję jeśli ubrana jest w te szmaty.Po za tym uważam , że kupowanie tych gałganów , to zezwalanie na nieludzkie traktowanie tych , którzy je szyją. I tłumaczenie " że chociaż mają 40 EURO jest taką samą podłością jak wypłacanie takich wynagrodzeń.
    • gardenia_nowak Sprzedają ubrania, które prawie nic nie kosztuj... 22.12.10, 10:28
      Skoro nienawidzicie ubrań z sieciówki albo uważacie, że są słabej jakości, to po co je kupujecie?
    • Gość: sosasola Gowno prawda IP: 217.149.44.* 22.12.10, 10:33
      smierdzi na kilometr reklama H&M, ciagle w gazecie widac jakies bannery albo niby bezstronne artykuly o tej sieci sklepow. A tanie ubrania to za 1$ w usa jakosci lepszej niz firmowe pumy i nike, a nie za >5euro w H&M.
      • gardenia_nowak Re: Gowno prawda 22.12.10, 13:53
        To nie jest wcale pochlebny artykuł - w końcu widać w nim, że założenia w zakresie CSR grupy H&M to jedno, a praktyka drugie, dla odpowiedzialnego konsumenta to jest ważne info. Ale większość uczepiła się tego feralnego zdania o jakości - które jest, fakt, wyjątkowo niefortunne.
        • Gość: Małolat Re: Gowno prawda IP: *.dsl.bell.ca 22.12.10, 17:44
          Jeszcze tańsze są koszulki Polo i Lacoste w Tunezji ... podobno prosto z Turcji?
    • chelidonium Sprzedają ubrania, które prawie nic nie kosztuj... 22.12.10, 10:38
      H&M ma beznadziejną jakość, lepszy jest już Primark, bo jakość ta sama a cenay jeszcze niższe.Nic jednak dziwnego...skoro wysyła się na szycie do Bangladeszu i pracownicy zarabiają po 40 euro.Majątek.Jakby zarabiały min.250 jak w Polsce to za szajs byłoby drożej, ale wtedy to byłaby ekskluzywna marka...
    • Gość: Franek Co myslicie o polskich firmach (reserverd,house)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 12:23
      Chce poznac wasza opinie. Sam ubrania kupuje w house, reserved i diverse i nie mam powodów do narzekania. A jak jest u was?
      • Gość: Małolat Re: Co myslicie o polskich firmach (reserverd,hou IP: *.dsl.bell.ca 23.12.10, 04:37
        House to sklep dla pedziów?
    • Gość: piortek Sprzedają ubrania, które prawie nic nie kosztuj... IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.10, 23:35
      Ubrania HM nie są drogie, ale z dobrą jakością nie mają wiele wspólnego. Zresztą nawet artykuł w oryginale mówi o atrakcyjnym wzornictwie a nie jakości!

Z drugiej strony nie ma co na nich narzekać, bo dzisiaj i tak nie kupuje się ciuchów na lata. A jeśli produkt będzie na tyle badziewny, że nie dotrwa końca sezony, zawsze można go zareklamować! Nigdy nie z tym problemu w ich sklepach.
    • Gość: noni Re: Sekret tanich ubrań w H&M IP: *.dsl.pool.telekom.hu 23.12.10, 12:03
      blee, jeszcze nigdy nie kupiłam u H&M, zawsze myślałam, że prawda jest taka smutna... nie warto u nich kupować.
      • Gość: Isztfan Re: Sekret tanich ubrań w H&M IP: *.dsl.bell.ca 23.12.10, 19:30
        Igem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka