Dodaj do ulubionych

Telefonica rozważa złożenie oferty na Polkomtel

IP: *.ipcom.comunitel.net 10.02.11, 21:32
Taak... Polkomtel hiszpański, Era niemiecka, a ś.p. Idea francuska...

Czy coś z tego przyjdzie dobrego, oprócz utraty miejsc pracy na kluczowych stanowiskach decyzyjnych, wyciskania dywidend i pobierania horrendalnych i idiotycznych opłat za używanie marki (podczas, gdy marki Plusa po latach ciężkiej roboty marketingowej są w Polsce rozpoznawalne, nie sądzę, żeby ludzie wiedzieli, co to Movistar), jak i wciskania/narzucania własnych rozwiązań technologicznych nie bacząc na to, że jednak też w kraju kształci się inżynierów telekomunikacji, którzy zdobywając doświadczenie również byliby w stanie podejmować decyzje...

Czy zostanie jeszcze w Polsce coś polskiego? Poza PKP, rzecz jasna, bo na to raczej nikt by się nie skusił.
Obserwuj wątek
    • Gość: życzliwy Re: Telefonica rozważa złożenie oferty na Polkomt IP: *.ipcom.comunitel.net 10.02.11, 21:34
      A nawet francuzka ;).
      • Gość: balajanek Re: Telefonica rozważa złożenie oferty na Polkomt IP: 82.132.248.* 10.02.11, 21:50
        Jeżeli Polkomtel zostanie w takim kształcie jak jest to są szanse,żeby Twoje życzenie się spełniło.
        Jakość usług w Plusie zbliża się do jakości usług w PKP.
        • Gość: życzliwy Re: Telefonica rozważa złożenie oferty na Polkomt IP: *.ipcom.comunitel.net 10.02.11, 22:03
          Niech Ci się nie wydaje, że Movistar to wyznacznik wysokiej jakości usług... po rocznej przygodzie z nimi uciekałem do Orange.
          • Gość: Lord Of Wrocław PKP IP: *.wroclaw.mm.pl 10.02.11, 22:53
            a na ta firmę jest już chętny - DB - Deutsche Bahn - to w nawiązaniu do pierwszego komentarza.
          • Gość: :) Re: Telefonica rozważa złożenie oferty na Polkomt IP: *.ip.netia.com.pl 10.02.11, 22:55
            ale Telefónica to też O2 które jestw Czechach UK Irlandii, Niemczech i na Słowacji. Zresztą chodzą słuchy, że w Hiszpanii też ma być rebrandning na o2
        • Gość: mrówa Jakość usług IP: *.globalconnect.pl 11.02.11, 07:41
          Faktycznie Polkomtel z cenami i jakością usług jest jedną z najgorszych firm telekomunikacyjnych w Polsce
          • pataran Re: Jakość usług 11.02.11, 08:33
            Jak na razie to w dwóch różnych firmach, które przeszły z Plusa do orange (chyba ze względu na finanse) słyszałem, że są niezadowoleni z jakości i rozważają powrót do plusa.
    • machov Telefonica rozważa złożenie oferty na Polkomtel 10.02.11, 22:59
      I nie będzie polskich marek. Polskie "Działy Rozwoju" zostaną pozamykane a inżynierowie, albo będą musieli wyjechać, albo przekwalifikować się na inżyniera sprzedaży. Ot polska filozofia robienie biznesu!!.
    • xegar Re: Telefonica rozważa złożenie oferty na Polkomt 10.02.11, 23:04
      Gość portalu: życzliwy napisał(a):

> Taak... Polkomtel hiszpański, Era niemiecka, a ś.p. Idea francuska...

Mam wrażenie, że istnieje jakiś obowiązek sprzedawania polskich firm firmom zagranicznym. O co tu chodzi? To tak jakby znalezienie kartki "KUPIĘ TO AUTO" za wycieraczką samochodu oznaczało obowiązek sprzedania auta oferentowi w ciągu kilku najbliższych dni. Bez sensu. Ktoś mi to wyjaśni?

W dodatku firmę chcą kupić Hiszpanie... W 2007 również Hiszpanie kupili kawałek gruntu w centrum Wrocławia. Od początku przypuszczałem, że z nimi nic nie wyjdzie. Miało być wielkie "Centrum Południowe", tymczasem ogrodzili teren, wbili kilka razy łopatę i prace się skończyły. Na sąsiedniej działce Czarnecki buduje swój Sky Tower, a na działce Hiszpanów hula wiatr, a ich płot się rozpada. W 2008 Czarnecki wstrzymał prace na pół roku z powodu wiadomego kryzysu, teraz nadrabia stratę, budując nawet nocą i przy trzaskających mrozach. Niech teraz Telefonica kupi Plusa, a będzie jeszcze gorzej niż na PKP.

Xe.
    • radioerewan Telefonica rozważa złożenie oferty na Polkomtel 11.02.11, 02:08
      Jeżu! Mam u nich telefon! Ostatnia firma telekomunikacyjna, która okrada swoich klientów z umiarem. Oby nie!
    • Gość: mini_Ster Dziurę w budżecie trzeba jakoś zapełnić:-( IP: 178.73.32.* 11.02.11, 07:51
      Jak z OFE zwolniono górników i parę innych grup - to nie tylko w ZUS brakuje kasy - ale i w budżecie:-(
      Do sprzedania są zatem: Polkomtel, Exatel, Dialog, BGŻ i parę innych..., w których udziały ma skarb państwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka