Dodaj do ulubionych

Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem

19.02.11, 10:33
Hmmm, ja bym poradził nowemu szefowi skupienie się na poprawie jakości usług. By powrócić na pierwsze miejsce, trzeba odbudować wizerunek firmy. Era kojarzy mi się teraz z przekręciarzami, którzy skubali mnie 13 lat. Jaki jestem szczęśliwy, że mnie w niej już nie ma! A wszystko właśnie przez pressing na przychody za wszelką cenę. Gęby złodzieja trudno się pozbyć. Bardzo trudno.
Obserwuj wątek
    • Gość: plusik Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: 83.2.24.* 19.02.11, 11:15
      Z taka opinia jaką sobie ostatnio wypracowała ERA przekręt SMS-owy. Podejściem do klienta szczególnie tego który jest od kilku lat, będzie trudno. Uśmiech zdobywa się poważnym podejściem do interesanta a nie robienie z niego wała. Bo rozróżniamy uśmiech szczery i szyderczy który ma dominować to czas pokarze. Sama firma może i ma potencjał ale tak zabagniony że musieliby zmienić styl działania o 180 stopni aby w kolejnym roku nie dostarczyć największej liczby klientów Playowi
      • Gość: Loko Re: Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 15:55
        Pracowałem w Sklepie Ery - paradoks jest taki że ludzie nie rezygnuja z danej sieci po tym jak na własne zyczenie zostali oszukani. Poza tym gdzie pojda ? Do Orange i Plusa którzy w 100% tak samo kantują? Play jest najlepszy i najtańszy ale jeszcze nie obecny w umysłach klientów. To że my potrafimy czytać oferty, wchodzić na strony telepolis.pl, płacić 10gr za minutę na komórki, nie znaczy ze to wszystko ogarnia przecietny Kowalski.
        • asocjacja_w ERA to syf najgorszy , odradzam !!! 19.02.11, 17:32
          ERA to syf najgorszy , odradzam !!!
          • Gość: 3 trafiony no wlasnie, i ja tam bylem i odszedlem IP: *.tktelekom.pl 19.02.11, 21:33
            Bylem w orange (a wlasciwie w IDEI), pozniej w erze i teraz w play. Era wypadla najgorzej. W idei za minuty dostalem full wypas myszke laserowa, logitech - dziala zajebiscie mimo 5 lat, w play w abo bez telefonu 500 min za 50zl, a w erze ? Faktury za umowe ktorej nie podpisalem... Jakies pytania ? Musialem wyslac "zawiadomienie o skierowaniu do prokuratury" zeby ktokolwiek sie pofatygowal ! Mam wrazenie, ze teraz ci co trzymali to w ryzach maja to juz w d...pie i mlode wilki robia wlasne bizesy wlasnie w stylu "plac ze esa co ci wyslali", no comments !
            • Gość: es Telefony komórkowe mam od 15 lat IP: *.ip.jarsat.pl 19.02.11, 21:45
              Pierwszy, jakiś archaiczny Alcatel (ta firma jeszcze produkuje komórki?) i sieć Era - pamiętne darmowe 5sekundówki, "tylko 29gr" po 23ej itd.
              Era to była porządna firma, profesjonalna, naprawde. Pózniej w Erze mialem drugi numer, teraz mam jeszcze trzeci ale już tylko Taktaki bo Era troche spuściła z tonu
              Plus GSM - 2 numery abonamentowe i NIGDY WIĘCEJ, jak wojny. Najgorsze dziadostwo na świecie, przewyższające nawet Orange - a to naprawde wyczyn
              Mam też jeden nr abonamentowy w Orange - i mam ich juz dośc, w czerwcu będzie papa.
              Reasumując - Era to dośc słaba oferta, niestety jest to, obok Playa, "najmniejsze zło"
              • Gość: es ps. Bardzo podoba mi się wypowiedz nowego prezesa: IP: *.ip.jarsat.pl 19.02.11, 21:54
                Ludzie to podstawa w każdym biznesie, kultura korporacyjna tez ma duze znaczenie, zupelnie inaczej pracuje sie w firmie typu PKP a inaczej w firmie dobrze zarządzanej, której się człowiek sie wstydzi a nawet jest troche dumny ze swojego pracodawcy - przewiduje że - jesli nie nastapi coś nieoczekiwanego (np Solorz w Plusie) - Era rzeczywiście powróci na tron.
                • Gość: ram Kiedyś do mnie zadzwonili, żebym płacił drożej. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.11, 23:00
                  Powaga, to było kilka lat temu, jak jeszcze byłem w Erze. Miałem złożony abonament, wychodziło po 25 gr/min. A oni mi proponują "tańsze" rozmowy po 40 gr. Panienka mi nie wierzyła, że płacę tak tanio (wtedy stawki były ca. 70 gr/min, jakiś czas po wejściu Heyah).
                  • Gość: zenobiusz Re: Kiedyś do mnie zadzwonili, żebym płacił droże IP: *.morag.vectranet.pl 20.02.11, 00:23
                    ja mam teraz podobnie ;kończę umowę w marcu a oni proponują przedłużenie .Dzwonię do BOA /biuro obsługi abonenta/ i się dowiedziałem,że mają dla mnie "rewelacyjną ofertę".Tylko ,ze ta oferta jest rewelacyjna dla nich ,a nie dla mnie.Proponują wyższy abonament,zabrali minuty ,ktore mialem w nim ,i dali ich mniej.Kiedy zapytałem,to gdzie jest sens ,żebym podpisał taką umowe -było zdziwienie ,że jak to ,przecież to są dobre warunki.Tylko nie chcielili zrozumieć ,/albo udawali głupków/ ,ze waruki sa gorsze od dotychczasowych.
                    W ten sposób era dba o swoich klientów ,którzy płacili terminowo im rachunki.
                    A te warunki co mi oferowali do nowej umowy, może dostać każdy pierwszy z ulicy ,który nigdy nie byl klientem tej firmy.;)
                    • wielki_znafca Wystarczy nie byc frajerem i sluchać uważnie 20.02.11, 10:47
                      co mówią, do mnie dzwonią z przeróżnymi ofertami, wiec ich wysłucham a na koniec mówię dziękuję jeżeli będę chciał skorzystać to wejdę sobie na swoje konto i zmienię obecną ofertę na taką która mi będzie pasowała. Wysłuchuje ich dlatego że im za to płacą, więc niech zarabiają.
                • Gość: burro Re: ps. Bardzo podoba mi się wypowiedz nowego pre IP: 85.222.116.* 19.02.11, 23:01
                  Gość portalu: es napisał(a):

> Ludzie to podstawa w każdym biznesie, kultura korporacyjna tez ma duze znaczeni
                  > e, zupelnie inaczej pracuje sie w firmie typu PKP a inaczej w firmie dobrze zar
                  > ządzanej, której się człowiek sie wstydzi a nawet jest troche dumny ze swojego
                  > pracodawcy - przewiduje że - jesli nie nastapi coś nieoczekiwanego (np Solorz w
                  > Plusie) - Era rzeczywiście powróci na tron.

Chyba masz wysoką gorączkę - "kultura korporacyjne" - dawno nie widziełem tak durnego oksymoronu. I od kiedy to "ludzie" w tym biznesie zawierają złodziejskie umowy ze złodziejami moich i twoich pieniędzy. I jeszcze są z tego "trochę dumni". Z tego, że grozi im prokurator, UKE i UOKIK?

• Gość: kibic Re: ps. Bardzo podoba mi się wypowiedz nowego pre IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 09:51
                    Czytaj ze zrozumieniem i w cytacie nie przekręcaj.
                • Gość: pracownik Re: ps. Bardzo podoba mi się wypowiedz nowego pre IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.11, 23:20
                  Era jest źle zarządzana - to co piszesz to fikcja, Pan Prezes uprawia propagandę albo nie orientuje się w realiach firmy - jest chyba drugi miesiąc
    • Gość: jeszcze w Erze... Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 11:25
      Niskie ceny ?! Gdzie ?! Telefonia komórkowa w Polsce jest ciągle bardzo droga. Szczególnie w porównaniu do pensji. W robieniu z Klienta wała, to owszem, Era już jest niekwestionowanym liderem. A jakość rozmów i zasięg ciągle bylejaki.
      • Gość: Fabian Re: Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.11, 13:48
        Niskie ceny w Polsce i kiepskie drogi - to jedyna dwa konkrety. Wiem czego oczekiwać - nic się nie zmieni a drogi rzeczywiście są .....
    • Gość: ABCDE Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.aster.pl 19.02.11, 11:44
      Dużo wody mało konkretów. Właśnie po 12 latach pożegnałem Erę, dość robienia wała ze starych klientów. Przeniosłem numer do Playa na kartę i wreszcie mam spokój z abonamentem i innymi popierdółkami. Tylko pre-paid!!!!!
      • Gość: prostychłop Re: Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.play-internet.pl 19.02.11, 15:56
        No, konkrety są - dwa:
        - że nie zależy im na dużej ilości klientów
        - a na dużej forsie.

Czyli o klienta dbać nie zamierzają.
        Zamierzają - tych co zostaną - oskubać jeszcze sprawniej.
      • Gość: m Re: Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.elpos.net 19.02.11, 21:50
        ja tak robię w marcu nie mogę się doczekać
        a każdy telefon który muszę wykonać z ery to serce mnie boli że złodziejowi daję zarobić
    • Gość: mormi Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.psychz.net 19.02.11, 15:29
      popatrz też tu:

dobry-telefon.blogspot.com
      • Gość: qwertty Re: Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.11, 15:42
        dobry z niego kretyn!
        Ceny są niskie, czy ten debil spojrzał na oferte w UK, USA oraz porównał zarobki w Polsce i tam?
        Można rozdac 0,5mln starterów żeby zwiększyc ilosc klientów, ale ile z tych 0.5mln będzie później doładowywac?
        Najważniejsze są jakośc i cena(oferta) pozniej podejscie do klienta.
        • Gość: gość Re: Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.11, 21:14
          nazywasz go debilem...kretynem.....on jest szefem oddziału dt w 40 milionowym kraju.... a ty ? :D :D :D i kto tu jest debilem i kretynem? :D :D :D
          • Gość: 3 trafiony moze ma ciasny odbyt IP: *.tktelekom.pl 19.02.11, 21:35
            i zawsze ogolony , ja tam nie jestem rekinem biznesu i nie wiem jakie kryteria wyboru panuyja w wyzsszych sferach ?
    • Gość: info@promexim.pl Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: 95.178.42.* 19.02.11, 15:45
      byłem waszym klientem, i to chyba calkiem niezlym, najpierw jeden telefon, pozniej drugi telefon, 3,4,5 nastepnie blueconnet - nawet mialem opiekuna swojego...który najpierw 3 miesiące obiecywał tak, wezmie Pan blueconnecta a ja już zaraz wysle Panu nową propozycje na optymalizację Pana pakietów, pozniej kolejny opiekun, to samo obiecywał! az zadzwoniłem do konkurencji, ktora zaproponowała mi obniżenie rachunków z 2 tysięcy miesięcznie do tysiąca....ok, mowie dam wam szansę, lojalnie zadzwoniłem do ERY i co? w dziale klientów którzy chcą odejść usłyszałem : NIE MAMY PANU NIC DO ZAOFEROWANIA! więc poszedłem do konkurencji gdzie płacę połowę, mam nr do biura obsługi dla klientów biznesowych gdzie nie czekam godzinami na połączenie z konsultantem, no i konkurencja zapłaciła mi karę umowną, dała nowe telefony- INNI JAKOŚ MOGĄ! także zapowiedzi marketingowe nie robią na mnie wrażenia! a drogim potencjalnym klietnom radzę zadzwonić do tych sieci na p....czy coś takiego!

pozdrawiam
      BYłY BARDZO NIEZADOWOLONY KLIENT!
    • Gość: redy Szef Ery zapomniał o jednym... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.11, 15:52
      Nie wystarczy rzucić na rynek dwie tony kart pre-paid. Chodzi także o zaufanie, jakim muszą klienci obdarzyć firmę Era. Korzystałem z ich usług 4 lata i straciłem to zaufanie - zrezygnowałem na rzecz Play Fresh. Era skubała mnie niemiłosiernie, ceny abonamentu wzięte z sufitu, zero elastyczności w negocjacjach dotyczących przedłużenia umowy. Dlatego jestem w Play. Pan plany panie prezesie są nierealne. Nie przewidział pan jednego. Są ludzie (tacy jak ja) którzy nigdy już z usług firmy Era nie skorzystają choćby tak-tak kosztował mniej od konkurencji. Wolę im płacić niż panu - niech pan napije się dobrego czeskiego piwa i przemyśli strategię odzyskania dobrego imienia firmy spartolonej przez jej pracowników, których pan tak bardzo chwali....
      • Gość: prostychłop Re: Szef Ery zapomniał o jednym... IP: *.play-internet.pl 19.02.11, 16:12
        Ja podobnie.
        Miałem Centertela, Ideę, plusa - potem Erę.
        I właśnie Erę wspominam najgorzej. ZA ŻADNE SKARBY do nich nie wrócę.
        Teraz mam Pley-a - i jak abonament 4 dychy - to cztery dychy.
        I nie dopisują żadnych dodatkowych złotówek za wysłanie rachunku, srunku, naliczanie takie czy owakie.
        Nigdy ani złotówki ekstra nie zobaczyłem na rachunku - a w erze - ciągle drobne skubanie.
        • Gość: gzyms Re: Szef Ery zapomniał o jednym... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.02.11, 16:30
          Może ja za mało płacę ale nigdy nie wiedziałem od, hmm z 10 lat, dodatkowej złotówki w abonamencie, przekrętów itd. Pewnie za mało płacę za abonament - 80 zł plus to co wydzwonię. Zawsze jak dzwonię do BOK - długo nie czekam, może dlatego, że dzwonię ze stacjonarnego. Z tego co czytam na rożnych forach wszystkie sieci robią klientów na kasę jak tylko mogą. Takie rzeczy to nie tylko w erze. Jednak w tym roku kończą mi się dwie umowy w erze i jeżeli konkurencja będzie lepsza to się przenoszę. Do tej pory dla mnie, przeciętnego kowalskiego, który nie kombinuje z obniżaniem cen, prepeidam, smsami (mam za duże paluchy :) a liczą się tylko darmowe minuty ;) konkurencja lepszej oferty nie miała - dodam, że przedłużam umowy bez telefonu, nie jestem onanistą sprzętowym. Potrzebuję muła do pracy.
          A tak z drugiej strony - ten prezes czy przypadkiem nie spowodował wypadku i sie wykręcił (korporacje rządzą)?
          • Gość: prostychłop Re: Szef Ery zapomniał o jednym... IP: *.play-internet.pl 19.02.11, 16:42
            zawsze miałem kilka złotych doliczone - za to, że mi wysłali rachunek. Dopłata za naliczanie sekundowe. Dopłata za brak dopłaty (bo tak się to powinno nazywać) za dzwonienie do innych sieci. Dopłata za przekroczenie limitu "darmowych" minut. itd itp.
            Abomament był 6 dych - a najczęściej płaciłem ponad osiem. Bywało dobrze ponad stówę.
            Poszedłem do pleja - i za 4 dychy NIGDY nie wylazłem za limit - a szybko przestałem się kontrolować - "gadaj krócej bo licznik stuka".
            I żadnych dopłat - za nic.
            Jak powiedzieli - że 4 dychy - to jest 4 dychy.
            Przy pierwszym rachunku się zdziwiłem - nie naciągnęli????

Dopiero potem się zreflektowałem - własnie TO jest normalne, a nie ględzenie o tym co będę miał w abonamencie - a potem okaże się że trzeba dopłacać - oni tylko zapomnieli uprzedzić...
            Czyli - OSZUKALI.
            • Gość: prostychłop Re: Szef Ery zapomniał o jednym... IP: *.play-internet.pl 19.02.11, 16:56
              ps.
              Jak się zgłaszałem do nich - że znajomy u nich dostał lepsze warunki - zawsze słyszałem:
              To dla NOWYCH abonentów Ery. czytaj - starego klienta mamy głęboko w d... - a może nie będzie mu się chciało przenieść.
              No to jestem NOWYM klientem.
              Ale już nie Ery. NIGDY.
              • Gość: gzyms Re: Szef Ery zapomniał o jednym... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.02.11, 18:41
                Niestety jak ja prawie 2 lata temu mogłem zmienić operatora - nic nigdzie lepszego nie dostałem (naciąganie na gó...ane telefony, internet z limitami i takie tam bzdury - nie dałem się ;). Nie opłacało mi sie przenosić. Ale jak pisałem - ja jestem tym statystycznym kowalskim (no prawie, telefon mnie w sumie nie interesuje), mało dzwonie więc mało mogę dostać - prywatnie wydzwaniam z jakieś 500 minut na dwóch abonamentach. Do tego nigdy w sumie nie miałem na rachunku/bilingu nic czego sam nie zrobiłem. Dostęp do obsługi swojego konta abonenta przez internet daje wiele możliwości - wyłączyłem wszystko co mi nie potrzebne zatem nic mi bzdurnego nie doliczają. Jak dostaję smsa z loterią - logika/rozsądek podpowiada, ze to naciąganie. No i tak na marginesie do tego mam papierową fakturę - oj czego nie próbowali by mi ją zabrać - ale nie daję się - jeszcze.
                Wydaje mi się, że w sumie w jakiej sieci bym nie był będzie podobnie. Jestem świadomym kowalskim.
                Nigdy jak do tej pory nie miałem większych kłopotów z operatorami tego typu mediów. TPsa - problemy, o których czytałem, przez 5 lat ja nie miałem nigdy, Netia - 0,5 roku nic (sam zerwałem umowę to zapłaciłem - nie mogę przecież winić operatora za to, ze przeprowadziłem się w miejsce gdzie nie dostarczają swoich usług - 700 zł nie moje), vectra zero problemów. Może ja jestem za mało wymagający. Abo za 10 zł a telefon - mercedes i bezlimitowe rozmowy wraz z transferem - o tak ........
          • Gość: m Re: Szef Ery zapomniał o jednym... IP: *.elpos.net 19.02.11, 21:54
            za mały mis jesteś i nie ma co Cie skubać, ci idioci skubią tych co zostawiają u nich najwięcej, u mnie opłaty nie schodziły poniżej 1000 zł za wszystkie aktywację a jakie numery miałem, ogólnie utarło sie ze jak przychodzi faktura z ery to trzeba 3 razy obejrzeć policzyć ....
    • Gość: lolo Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: 77.252.190.* 19.02.11, 15:57
      wygraj milion nie możliwe ? u was wszystko jest możliwe,takie rzeczy tylko w erze
      • Gość: waapi info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 16:20
        Nie ma to jak zostać prezesem firmy którą zna się od podszewki i przeszło się po stanowiskach na samą górę !!!
        Pranoja ... kolejny prezes ... to kontrakcik tutaj to tam.
        Raz zajmę się sprzedażą kosmetyków a raz czymś całkiem innym. Przecież prezes jestem, nie.
        Czytając wywiad czuję jakbym już go kiedyś czytał ... przecież każdy prezes gada tak samo. Misja, misja, misja najważniejsza !!!
        Ja tu mam misję i nic więcej mnie nie obchodzi.
        Smutne.
    • Gość: czapa jak ERA oszukuje klientów IP: *.toya.net.pl 19.02.11, 16:38
      jeśli ktoś rozważa przejście do ERY, poniższy przypadek daje do myślenia:
      byłem klientem ERA od 2000 roku, co 2 lata brałem nowy telefon i boleśnie przekonywałem się, że od operatorów w Polsce można coś dostać, ale jak się jest nowym klientem. Takie wtedy były czasy. Jdnak po 10 latach nie wytrzymałem:
      pewnego pięknego dnia otrzymałem telefon z Biura Obsługi Klienta, z propozycją włączenia interesującej usługi (za 10 złotych miesięcznie miałem mieć darmowe weekndy na erę, heya i stacjonarne). Na ogół nie decyduję się na takie oferty, ale w tm przypadku stwierdziłem że skorzystam gdyż na te numery dzwonię najczęściej. Na koniec rozmowy z BOK zapytałem miłęj Pani kiedy włączą usługę: "usługa na którą się Pan zdecydował zostanie PAnu uruchomiona w tym momencie".
      Jak bardzo zdziwiłem się po około 3 tygodniach gdy otrzymałem rachunek, z naliczeniem wszystkich rozmów w weekend, na ww numery! To było około 200 PLN niesłusznie naliczonej opłaty (nie oszczędzałem się). Oczywiście na rachunku nie było opłaty 10 PLN za tę usługę, tak jakby nie została włączona. I w tym momencie konczą się rzeczy które można nazwać PRZYPADKIEM lub POMYLKĄ. Od tego momentu zacząłem przekonywać się jaką machiną do oiszukiwania klientów jest ERA i jakie systemy są tam wdrożone aby taki klient jak jak nie miał szans...
      Oczywiście dzwoniłem do BOK. Każdorazowo rozmawiałem z nową osobą która często była miła ale w żaden sposob nie chiała (mogła) mi pomóc: wszyscy powtarzali jak mantrę: NIKT DO PANA Z TAKĄ OFERTĄ NIE DZWONIŁ.
      Pomyslalem wtedy OK, robią ze mnie ddebila ale napiszę mail, złożę reklamację: opiasałem cała sytuację wysłalem do ERY. Po 3 tygodniach zapragnąlem się dowiedzieć czy ktoś zajął się moją sprawą, dzwonię do BOK i od miłego PAna dowiaduje się: ŻE DO DZIAŁU DO KTÓREGO NAPISAŁEM REKLAMACJĘ nie da się dodzwonić!! Byłem w szoku. Rozmawiałem z kierownikiem tego Pana (10 minut próśb i gróźb o przełączenie do przełożonego, później 15 minut oczekiwania na połaczenie z kierownikiem BOK) i słyszę to samo: TYLKO PISEMNIE MOGĘ KONTAKTOWAĆ SIE Z DZIAŁEM REKLAMACJI!
      Odpowiedź z działu reklamacji otrzymałem dokładnie po 30 dniach (tyle dokładnie czasu mają na odpowiedź). Informacja byla taka sama: niestety nikt do Pana nie dzwonił.
      Wpadłem w wściekłość, no bo ktoś usilnie wciska mi że jestem nienormalny i slyszę głosy których nie ma: opisalem jeszcze raz przypadek i zażądałem podania billingów z owego okresu. Otrzymałem odpowiedź (równo po 30 dniach), po przeczytaniu której spadłem z krzesła:
      "przepraszamy ale nie możemy podać Panu billingów. Okazuje się jednak, że we wspomnianych czasie był telefon do Pana ALE Z INNĄ OFERTĄ (tu podali terść tej innej oferty która była nie dość że niekorzystna, to jeszcze nikt mi jej nigdy nie proponował) KTÓRA PO PANA AKCEPTACJI (????) NIE ZOSTAŁA URUCHOMIONA DLATEGO BARDZO PRZEPRASZAMY PANA ZA TO NIEDOPATRZENIE (nieuruchomienie oferty której niezamawiałem) I OD KOLEJNEGO OKRESU ROZLICZENIOWEGO ZOSTANIE ONA WŁĄCZONA.
      Po tym komunikacie, jak uświadomiłem sobie, co ERA może mi jeszcze włączyć, oraz ile mogę jej jeszcze zapłacić, zrezygnowałem z pisania do ludzi do kótrych nie można się dodzwonić i od których przychodzi odpowiedź po 30 dniach.... Poszedłem do supermarketu i w jednym stoisku kokurencyjnej sieci komórkowej w 10 minut dokonałem przeniesienia numeru ze złodziejskiej ERY na innego prepaida innego właściciela. Na szczęście kończyła mi sie umowa z ERĄ.
      Od tego czasu nie mam problemu z rachunkami, gdyż ich nie otrzymuję. Nie przyjmuję już żadnych ofert telefonicznych i zawsze na początku rozmowy odmawiam wysłuchania ofert.

Dodam jeszcze, że widziałem na własne oczy w ciągu tych 10 lat z erą, około 15 rachunków kolegów i rodziny ale i swoich, na których były pomyłki na rachunakach (niesłusznie naliczone połacznia, usługi itp).

Wystarczy sobie uświadomić ile ERA zarobi (ukradnie) mieisiecznie milionów , jeśli każdego klienta przynajmniej raz w roku walnie na parę złotych.....

• Gość: arpk Re: jak ERA oszukuje klientów IP: *.150.172.58-fenomenalny.net 19.02.11, 19:58
        forum.gazeta.pl/forum/w,48,122046262,122046262,jak_NIE_podpisalem_aneksu_do_umowy_blueconnect.html

no to poczytajcie jak mnie era chciała naciągnąć na "cud" umowę, w którą mogli wsadzić wszystko.
        • Gość: kibic Re: jak ERA oszukuje klientów IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 10:11
          Muszę ci odpowiedzieć,to działa jak Era, strona wymazana!!!!!!
    • Gość: exkl Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.11, 16:46
      Era ZAWSZE kojarzyć mi się będzie z sms-owym naciąganiem. Zawsze, nawet jak "uciekną" pod inną nazwę. Salony Ery omijam z daleka.
    • makova_panenka Era frajera. 19.02.11, 17:07
      Od samej zmiany nazwy na Deutsche Telecom nie zrobi się od razu lepiej i knedlik powinien to wiedzieć.
    • e-droczek Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem 19.02.11, 17:19
      Nic z tego nie będzie. Niedługo ja i moja dziewczyna odchodzimy do Playa i nawet nie rozważamy zostania w Erze przy takich cenach usług i ich jakości.
    • gresiek no tak, zmiana brandu to jedyny ratunek dla ery 19.02.11, 17:19
      no tak, zmiana brandu to jedyny ratunek dla sci-ery po szeroko naglosnionym okardaniu klientow przy pomocy "konkursow" sms-owych
    • Gość: BB Predzej beda bankrutem........................ IP: *.play-internet.pl 19.02.11, 17:24
      raz ich sprobowalem i calej rodzinie i znajomym odradzilem.
    • asocjacja_w Za te konkursy SMS tylko do końca umowy ! 19.02.11, 17:29
      I tu się nowy szefie ERA mylisz !
      Za te konkursy SMS tylko do końca umowy
      przenoszę się gdzie indziej i zapewniam że już nigdy
      do ERA nawet za dopłatą i znam wielu innych którzy
      zrezygnują !!!

• Gość: S Re: Za te konkursy SMS tylko do końca umowy ! IP: *.elpos.net 19.02.11, 22:07
        potwierdzam
    • Gość: . Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: 195.205.194.* 19.02.11, 17:39
      Po 11 latach korowania przez Erę- zabraliśmy firmowe pre-paidy z ery zostawiając numery z ery.
      Wielu klientów jest teraz zdziwionych, że tanio kosztują ich telefony do nas...

• Gość: pożegnanie po 12Y Re: Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.11, 18:03
        w dniu dzisiejszym podpisałem umowę w PLAYu i za 30 dni będę uwolniony z jednym z dwóch numerów w ERZE.
        po 12 latach...
        pozdrawiania dla doradców i Kierownika Zespołu ds. Utrzymania Klienta ERY Pani - "to jest nasza ostateczna oferta" - Anny P i całego Zarządu:)
        • Gość: M ja jeszcze miesiąc IP: *.elpos.net 19.02.11, 22:06
          jaja sobie robisz "dział utrzymania klienta" tam mają?
          dzwonią do mnie ze "specjalnie przygotowaną dla mnie super ofertą ze względu na 10 lat i ilość aktywacji" podczas rozmowy wchodzę na stronę i czytam taka sama jak dla nowego gościa z taryfą za 50 zł. ZA idiotę mnie mają ?
      • Gość: Pleban A Re: Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.centertel.pl 19.02.11, 18:11
        Mam umowę do 12 stycznia przyszłego roku. Ale już teraz wiem nie zostanie ona przedłużona. Numer przeniosę do innego operatora.

Dla mnie Era to firma dla frajera - sam nim jestem!
        Zarzuty

1. Totalny bałagan w BOK, niczego nie można się dowiedzieć.
        2. Ciągłe nie otrzymywanie faktur - a później pretensje, że nie płacę!
        3. Całkowite olanie mnie gdy walnął mi w momencie obowiązywania umowy internet!

4 Wciąż próby oszukania mnie i naciągnięcia na niechciane usługi

EFEKT po 11 latach bycia klientem tego dziadostwa - czekam na koniec umowy!
    • Gość: Bolek ERA - operator dla frajerów IP: *.choszczno.vectranet.pl 19.02.11, 18:39
      Jestem niestety takim frajerem od 10 lat. W listopadzie ubiegłego roku kończyła się umowa, więc zadzwonili z ofertą, ze tyle minut i taki telefon za 1 PLN. To powiedziałem, że dobrze, namyślę się. Dzwonię za kilka dni zdecydowany na ofertę, a paniusia przedstawia mi całkiem inną ofertę! Telefon drożej, mniej minut! Jeszcze mi powiedziała, że poprzedni konsultant musiał się pomylić :) Oczywisćie zrezygnowałem i przeniosłem numer do TAK TAK-a, ale na dniach przenoszę do PLAy-a, bo w TAK TAKu trzeba ładować 25 PLN, żeby mieć połączenia wychodzące przez miesiąc, podczas gdy w PLAY-u mamy przez rok.
      • Gość: gzyms Re: ERA - operator dla frajerów IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.02.11, 18:53
        A za dwa lata napiszesz jaki to Play dziadostwo - supermarket.blox.pl/2010/11/Nie-zgodzila-sie-na-umowe-A-Play-idzie-w-zaparte.html
        Trochę rozsądku, ale mi też się kończy umowa i też rozglądam się z nowym operatorem nie powiem, że nie.
    • Gość: agami Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.icpnet.pl 19.02.11, 18:47
      A ja jestem w Erze i nigdzie się nie wybieram. Bo w przeciwieństwie do zabierających głos w tej dyskusji JESTEM ZADOWOLONA z oferty i współpraca z tym operatorem układa mi się od 10 lat bez zastrzeżeń.. Nikt bez mojej zgody nie włącza mi dodatkowych usług, faktura przychodzi mi w terminie na emaila, nie spływa do mnie konkursowy spam, bo wycofałam zgodę na przesyłanie ofert handlowych.Cała moja rodzina też jest w Erze-porównując oferty innych(Playa nie liczę, bo nie darzę zaufaniem operatora, który własną infrastrukturę dopiero buduje), nie znalazłam niczego, co by mnie przekonało do zmiany sieci przy założeniu,że utrzymuję dotychczasowy profil dzwonienia. Jak raz źle naliczono opłaty,to po jednym telefonie do BOA wszystko zostało naprawione,za parę dni przyszła korekta i dali mi rekompensatę w minutach.Rozumiem,że wypowiadają się tu osoby z jakiegoś powodu cięte na erę,ale który operator ma samych zadowolonych i usatysfakcjonowanych z oferty klientów??
      • Gość: gzyms Re: Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.02.11, 19:01
        Ja raczej zgadzam się, jednak jak patrze na tą gębę - tego nowego prezesa - to jakoś poziom ufności do firmy spada. No i ten Miroslav. Co to za imię ;) A po 2 to czy to nie ten "prezez" który miał wypadek samochodowy i się wykręcił? taka plotkę rozsyłam bo nie mogę znaleźć .....
      • Gość: :) :) IP: *.elpos.net 19.02.11, 22:18
        też mam wyłączone "kanały marketingowe" i co i dzwonią i smsy przychodzą .... a ostatnio dzwonił partner ery co ma moje dane "z systemu"

nauczyłem zbywać się ich 1 słowem
      • Gość: info@promexim.pl Re: Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: 95.178.42.* 19.02.11, 22:32
        ooo nowy szef chyba uruchomił marketing, albo jakiś pracownik chce szybko awansowac!

a ja zapraszam do siebie, mail na gorze, chetnie opiszę z dokladnymi datami jak ERA byla elastyczna! fakt 0 faktem, w polsce powinno być przybajmniej jeszcze z 3 -4 operatorow zeby nie bylo PSEUDO-MONOPOLU gdzie jest TYLKO ERA-ORANGE-PLUS!!! i kilku fikcyjnych witrualnych PODoperatorów! tak chronionej przez PAŃSTWO branży to chyba oprócz kasyn, alkocholu, papierosów i OCZYWIŚCIE PALIWA TO NIE MA!

więc co się dziwić żę OPERATORZY mogą wszystko a MY KLIENCI -----> NIC!!! najwyżej dostsaniemy telefon za 1zl!
      • Gość: dno Re: Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.elpos.net 19.02.11, 22:43
        nawet spamować erowcy nie potrafią
        i tak aga pisze : ...Playa nie liczę, bo nie dar
        > zę zaufaniem operatora, który własną infrastrukturę dopiero buduje

jak wiadomo każda kobieta na to zwraca uwagę w pierwszej kolejności i w ten własnie sposób się wysławia

i każdy z nas używa określeń "utrzymuję profil dzwonienia"

zupełnie nie widać że ktoś robi w telkomie nic a nic
        • Gość: agami Re: Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.icpnet.pl 19.02.11, 23:37
          Przykro mi,że uważasz mnie za spamera...nie pracuję w telekomie i nie płacą mi za pisanie pochwał na cześć ery czy innej firmy. Czy będąc kobietą, nie mam prawa interesować się branżą i na tej podstawie decydować między innymi co jest dla mnie ważne przy korzystaniu z usług (nie tylko telekomunikacyjnych)? Gdybym napisała,że nie podoba mi się fioletowy kolor i fizjonomia pana Gruszki oraz to,że nie poszłam do Play,bo nie mieli w ofercie telefonu X w kolorze różowym, to na pewno mój post brzmiałby dla Ciebie bardziej wiarygodnie,co?...dlaczego coś co jest napisane w zasadniczo odmiennym tonie niż reszta wypowiedzi musi być od razu interpretowane przez wypowiadających się tu narzekaczy i pokrzywdzonych jako erowski spam..A nawiązując do dyskusji:jest wolny rynek,każdy wybiera to,co mu się podoba i pasuje do ,tak,tak,powtórzę to jeszcze raz:PROFILU DZWONIENIA.
          • Gość: kibic Re: Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 10:19
            A nawiązując do dyskusji:jest wolny rynek,każdy wybiera to,co mu się podoba i pasuje do ,tak,tak,powtórzę to jeszcze raz:PROFILU DZWONIENIA.
            Ciekawie napisane, czy to nie spam?
    • Gość: mlody Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.11, 18:48
      Róbcie dalej klientów w konia swoimi loteriami i wyciągajcie od nich pieniądze to na pewno uczyni z was lidera zachłanne dupki!
    • Gość: Dolnopłuk Wiesław Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.multimo.pl 19.02.11, 18:54
      Ja byłem 8 lat w erze. Raczej byłem zadowolony. Konczyła mi się ostatnio umowa - wysłałem wypowiedzenie , grubo przed czasem , w sumie to bym umowę przedłużył o kolejne 2 lata. Ale nie przedłużę. Oni stwierdzili , że wypowiedzenie do nich nie doszło. Dziwne przez 8 lat jak wysyłałem o przedłużenie to jakoś dochodziło...Teraz jakoś nie. Wiem - sam jestem sobie winien, mogłem wysłać za potwierdzeniem odbioru, ale ufałem im bo zawsze dochodziło. Przeszedłem do Play i mam taniej, chociaż BOK w Erze był zdecydowanie lepszy. OK. coś za coś, tutaj mam taniej chociaż...
    • Gość: loteria ERA ?????? Poznański przeprowadził wywiad na kolanach. Ssał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 19:08
      Cieć...
    • Gość: TM Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.11, 19:24
      Dużo dziś tu aktywnych naganiaczy z Play'a i tych mocno oburzonych pratykami Ery. Współczuję, że musicie dziś, przy weekendzie, pracować. Wszystkie sieci mają chamskie konkursy, błędy na rachunkach i niekompetentne osoby na infoliniach, choć Era w tym względzie była kiedyś bez zarzutu.
      • Gość: detergent Re: Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 19:56
        > Dużo dziś tu aktywnych naganiaczy z Play'a i tych mocno oburzonych pratykami Er
        > y. Współczuję, że musicie dziś, przy weekendzie, pracować. Wszystkie sieci mają
        > chamskie konkursy, błędy na rachunkach i niekompetentne osoby na infoliniach,
        > choć Era w tym względzie była kiedyś bez zarzutu.

sorry ale jestem jednym z abonentów PLAY i nie dostaje głupich sms typu gra o miliony czy telefonów z super ofertami czy usługami, tak mam od 4 lat. Nie pisz bzdur jak nie wiesz co się dzieje w PLAY . Era to sieć w której kiedyś byłem ale nigdy nie wrócę i nikomu nie polecę.
    • Gość: Dolnopłuk Wiesław Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.multimo.pl 19.02.11, 20:08
      Nigdy nie byłem żadnym pracownikiem Playa. Według mnie Eraz była na 4+. A BOK ze wszystkich śieci mają NAJLEPSZY. W Playu BOK to dno!!! Ale za to co mi zrobiła Era przeniosłem się do Play. Jest sporo taniej ale obsługa na zerowym poziomie.
    • Gość: dziwak a ja polecam ere IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.11, 20:29
      do niedawna mialem w erze 8 aktywacji, stopniowo przenosze nr pracownikow do playa, bo faktycznie jest taniej, szczegolnie przy podpisywaniu umowy bez telefonu. jedynym numerem ktory zostawie w erze jest moj wlasny, przez 11 lat nie dotknelo mnie zadne oszustwo, zadna nadpisana usluga, nikt nie doliczyl mi ani zlotowki, wlasciwie na infolinie ery zawsze sie dodzwaniam i zawsze zalatwiam to co chce. faktury przychodza w terminie itd
      do playa tez wiekszych zastrzezen nie mam, poza tym, ze jakosc swiadczonych uslug nie jest za wysoka, ale sa nowi i tani to trzeba im wybaczyc.
      zastanawiam sie skad tylu niezadowolonych klientow.
    • cd81 Era jest OK 19.02.11, 20:39
      Ja tam mam telefon w Erze od 11 lat, korzystałem też z Idei/Orange i Plusa. Orange nie lubię, z nimi było mi zawsze najgorzej, wykapane dziecko telekomuny i nigdy do nich nie wrócę.
      W Erze i Plusie miałem tak ustawione usługi, że nie dostawałem smsów reklamowych loterii, a więc jednak się da. Porównując Plus i Erę - mały plusik z mojej strony dla Ery :) bo z nimi byłem związany najdłużej i mam z tego profity (np. duże zniżki na aparaty za punkty), ale obie firmy przeważnie mają podobną ofertę. Obsługa klienta w Erze też mi ostatnio pasuje, zwłaszcza jak przestali mnie bombardować telefonami, "a może jeszcze to albo tamto?".
      Play chwilowo odpada - jakbym miał w nim numer, to ludzie mogliby nie chcieć dzwonić, bo stawka minutowa jest wyższa, a minuty nie były wliczane w abonament, czyli trzeba płacić extra. W największym skrócie boję się stracić klienta, jakby nie chciał do mnie dzwonić z obawy na koszty i nie ma co wskazywać taryf z tanim oddzwanianiem, smsami itd, bo moi klienci po prostu dzwonią.

Co bym wyśmiał w ofercie Ery, to drogie telefony rozprowadzane kanałem operatorskim, a powinno być akurat odwrotnie. W przeszłości raz nawet opłacało mi się wziąć abonament z Ery, a smartfona kupiłem na wolnym rynku, i dzięki temu oszczędziłem kilkaset złotych przez 2 lata umowy. Chociaż to się często zmienia i aktualnie przedłużam umowę z wymianą telefonu oszczędzając 60% ceny telefonu z najwyższej półki.

Jak chcecie mieć obiekt do narzekań, to zastanówcie się jakie macie doświadczenia z TP- ja tej firmy nienawidzę ale muszę z niej korzystać. Na każdym szczeblu od strony internetowej po płacenie rachunków coś szwankuje, średnio co roku muszę robić reklamację. Ostatnio nie przysłali mi zamówionego aparatu fotograficznego, za przedłużenie umowy, ale już machnąłem ręką na złodziei, stać mnie, a do końca umowy pół roku. A instalacja internetu i pomoc techniczna w ich wykonaniu to kompromitacja.
      • Gość: er nie ściemniaj IP: *.elpos.net 19.02.11, 22:14
        zniżki na telefony za punkty:))) jaja sobie robisz albo w erze robisz , albo kalkulatora nie masz
        • Gość: zenek Re: nie ściemniaj IP: 77.236.26.* 20.02.11, 03:29
          Jest znizka na telefony dla abonentow za punkty era premia, to sie zgadza.
          Jednak czy ona jest duza, to juz osobna sprawa. Za 7000 pkt jest chyba cos 250 zł upustu.

Co z tego jednak, jak wybor telefonow w erze jest kiepski. Jezeli chodzi o marki, ktorymi jestem zainteresowany, nawet jak sa w cenniku, to konsultant z boa mowi, ze nie wiadomo, kiedy bedzie na magazynie, ze nie da rady, ze moze cos tam, kiedys tam, oddzwonimy do pana itp. No sorry, ale tak sie nie robi interesow, ja nie bede czekal 1-2 miesiace, az ktos w erze laskawie sprowadzi model, ktorym jestem zainteresowany przy przedluzaniu umowy.

Niedlugo mowie erze bye bye, i zupelnie mi tego nie zal. Dla mnie jako operator sa obecnie do bani.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka