Gość: pe11 IP: *.et.put.poznan.pl 05.04.11, 16:21 Owszem, żyje się lepiej WSZYSTKIM. Pytanie od czego lepiej. Wiadomo, że nie chodzi o porównywanie do sytuacji sprzed światowego kryzysu, tylko do sytuacji, gdyby rządził PISS. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baalsaack SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" 05.04.11, 16:44 No i dobrze, że benzyna jest droga i nie jeżdżą samochodem do pracy. Może przesiedli się na komunikację miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: søren Re: SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.atm2-0-5158.hrnxx2.customer.tele.dk 05.04.11, 16:50 baalsaack napisał: > No i dobrze, że benzyna jest droga i nie jeżdżą samochodem do pracy. Może przes > iedli się na komunikację miejską. Wyjdzie im na zdrowie. Jak pojeżdżą trochę na rowerze, to zrzucą kilka kilogramów, zmniejszą szanse na choroby układu krążenia, rozciągną mięśnie, "wybiją" nerwy. Same plusy. W Kopenhadze 37% mieszkańców jeździ na rowerach. Czy to winna benzyny po 12.50 DKK? Søren Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.compnet.com.pl 05.04.11, 20:57 tak ale przydalyby sie sciezki rowerowe to z checiom bym sam jezdzil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traf Chleb to same węglowodany. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.11, 23:01 Za 5 zł to można zjeść tyle warzyw do mięska, jajek, czy sera. Po co faszerować się chlebem, a nie daj Boże, pszennymi bułkami? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" 05.04.11, 19:36 > No i dobrze, że benzyna jest droga i nie jeżdżą samochodem do pracy. Może przes > iedli się na komunikację miejską. Tumany nadal nie kumają, że od ceny paliwa zależy łańcuszkowo praktycznie cały koszyk podstawowych produktów, bo teleportacji jako metody dostaw jeszcze nie opanowano za dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Re: SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" 05.04.11, 21:42 Ja teraz mówię o tym, co SLD pokazało w swoim spocie. Ale takie problemy z cenami ropy, choć kłopotliwe dla ludzi, w dłuższym okresie mają skutki pozytywne, bo skłaniają do inwestowania w alternatywne źródła energii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbych Re: SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 22:05 Wzrost cen energii nigdy nie ma skutków pozytywnych. Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Wk... mnie to całe SLD 06.04.11, 08:00 Od kiedy Napieralski przejął władzę jego spoty to kalka spotów PiSu Borowski i Cimoszewicz przynajmniej przy takim aparatczyku mieli klasę Jakiś pomysł jest w spotach SLD ?? Co Napieralski zamierza zrobić jak dochrapie się władzy?? Zająć Rosję, Arabię i przejąć ropę?? Zero pomysłów jedynie napier..lanka Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Wk... mnie to całe SLD 07.04.11, 07:30 miguell napisał: > Co Napieralski zamierza zrobić jak dochrapie się władzy?? zrobi, co mu każą. to zwykła marionetka, taki marcinkiewicz sld: jeśli spróbuje zrobić coś z własnej inicjatywy, zostanie zdjęty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na-plus Jak mocno zdrożeje jeszcze ropa? IP: *.netfala.pl 05.04.11, 16:46 na-plus.blogspot.com/2011/04/ropa-gdzie-jest-sufit.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: søren o losie słodki... IP: *.hrnxx5.dynamic.dsl.tele.dk 05.04.11, 16:47 Nie żebym był całym sercem za PO... Ale, paliwa podrożały wszędzie - w Danii, Niemczech. Dlaczego zatem w Polsce miałyby być niższej. A z ceną cukru jest tak jak z wzajemną uczciwością niektórych polaków. Jeśli jest okazja, to rżniemy drugiego na kasę. Ile się da. Cały ten skok cenowy to nic innego jak czysta spekulacja. Co do jakoś filmu, to... Bogowie! Gdyby to był materiał zrealizowany przez licealistów w ramach kółka filmowego, to jeszcze bym to łyknął. Dziwię się, że SLD nie znalazło jeszcze gorszej scenerii do okręcenia tego materiału. Søren Odpowiedz Link Zgłoś
bzyk_origo SLD: niech sie odpie...rdola od cen ! 05.04.11, 16:48 Sytuacja geopolityczna na swiecie powoduje wzrost cen paliw i zywnosci niezaleznie od tego czy polaczkom sie to podoba czy tez nie !!! Pozostaje przeczekac - szczekanie nic tu nie pomoze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: SLD: niech sie odpie...rdola od cen ! IP: *.ghnet.pl 05.04.11, 16:54 ale sld tylko tyle potrafi.Aż nie chce mi się wyobrażać jakie dziadostwo byłoby,gdyby do władzy dorwał się plastuś Napieralski.No a tvp to już w ogóle byłaby powtórka z rozrywki.Partia z narodem,naród bez partii sld. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśko1 Re: SLD: niech sie odpie...rdola od cen ! IP: *.internetia.net.pl 05.04.11, 18:58 Ci ,reprezentujący poglągy PO na tym forum sa naprawde pokręceniu.Wystarczy,że ktoś napisze krytyczną uwage pod adresem rządzących, natychmiast otrzymuje porcje obelg,epitettów a nawet jest podejrzewany o chorobe psychiczną! Ejże,sługusy Platformy,wyhamujcie troche , bo w ten sposób sami znajdziecie sie na śmietniku a już malo wam brakuje.Ochamskim języku już nie chce wam mówić ,bo to i tak nic nie da .Wy już macie we krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeż Idę o zakład,ze Napieralski nie wie nawet kto to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 20:55 był np Grabski lub Tadeusz Grodyński. Wystarczy poczytać jakim był studentem na tej politologii :) I to ma być wicepremier? śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin tak, chcę rządów SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 21:41 Bo zwolennicy POrażki mają zwyczaj zakrzykiwania rzeczywistości. Kiedy im się pisze, że za czasów SLD poziom życia byl lepszy, chociaż PKB niższe (bo SLD oddało rządy w 2005 roku, a więc nie było jeszcze tak silnego wpływu członkostwa w UE), to zaraz zaczynają wrzeszczeć, że "gdyby rządził Napieralski, to...". Otóż ja mam ochotę zobaczyć, jak będzie, kiedy będą rządzić Napieralski, Olejniczak, Piekarska, Kalisz, Arłukowicz etc. Mam już dosyć rządów plastikowego premiera, który nie rozwiązuje moich problemów, za to ciągle serwuje mi nachalną propagandę. Mam dosyć rządów prawicy - raz PiSuaru, raz POrażki. Chcę normalnego rządu, który nie zagląda mi ani pod kołdrę, ani do kieszeni. Jestem młodym człowiekiem, mam wyższe wykształcenie, od kilku lat z powodzeniem prowadzę swoją firmę i - owszem - chcę, żeby rządziło SLD. Pamiętam rządy SLD. Były normalne, a poziom życia ludzi podnosił się, a nie spadał. Sorry, ale nie zagłosuję na żadną postać prawicy - ani tej szalonej, ani tej ciągle oszukującej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbych Re: tak, chcę rządów SLD IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 22:11 Dokładnie bezrobocie było niższe za SLD niż 13,5 % teraz. Gdyby nie nadmuchana administracja to by było 15 %. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psychiatra Re: tak, chcę rządów SLD IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 22:21 SLD power! Pogonimy PO - wskie mendy i ich sługusów od koryta już za parę miesięcy! Solidaruchy wracacie na styropian! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: won Milioner Czarzasty trzęsie Napieralskim jak pacynk IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 01:24 Chcecie powrotu ludzi z afery Rywina? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: tak, chcę rządów SLD 05.04.11, 23:52 Gość portalu: zbych napisał(a): > Dokładnie bezrobocie było niższe za SLD niż 13,5 % teraz. Gdyby nie nadmuchana > administracja to by było 15 %. Nie zapominajmy że dziś kilka milionów pracuje na Wyspach i w innych krajach UE dzięki otwartym granicom po wprowadzeniu nas przez SLD do Unii. Gdyby nie ta emigracja zarobkowa, gdyby nie dotacje unijne, bezrobocie grubo przekroczyłoby 20%. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: tak, chcę rządów SLD 05.04.11, 22:18 Gość portalu: łodzianin napisał(a): > Bo zwolennicy POrażki mają zwyczaj zakrzykiwania rzeczywistości. Kiedy im się p > isze, że za czasów SLD poziom życia byl lepszy, chociaż PKB niższe (bo SLD odda > ło rządy w 2005 roku, a więc nie było jeszcze tak silnego wpływu członkostwa w > UE), to zaraz zaczynają wrzeszczeć, że "gdyby rządził Napieralski, to...". Otóż > ja mam ochotę zobaczyć, jak będzie, kiedy będą rządzić Napieralski, Olejniczak > , Piekarska, Kalisz, Arłukowicz etc. W znacznej mierze sympatyzuję z tym co piszesz powyżej. Ja sam, po 4 latach głosowania na "Solidarność" (tj. najpierw Komitet Obywatelski, potem 2 razy na Unię Demokratyczną) od roku 1994 konsekwentnie głosuję na SLD. Jednak pod wodzą Olejniczaka, potem Napieralskiego, partia ta traci moje poparcie z dnia na dzień. Stanowisko względem OFE, a teraz to votum nieufności do Rostowskiego, który próbuje "odbić" część środków społecznych przeznaczonych na emerytury z rąk cynicznych PTE, którzy z powodu głupoty Buzka i Balcerowicza (ale i Hausnera chyba wcześniej) położyli na nich chciwe ręce powoduje, że z bólem zębów zagłosuję jednak na PO. Brak jakiejkolwiek idei, czyste politykierstwo Napieralskiego, jakże kontrastuje z zachowaniem, na przykład Borowskiego, także Millera, czy Kwaśniewskiego. Polecam gorąco publicystykę Bronisława Łagowskiego w "Przeglądzie", szczerego racjonalisty i lewicowca, zwłaszcza felieton w najnowszej edycji tego tygodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
dandre52 Re: tak, chcę rządów SLD 05.04.11, 22:32 Dobrze prawicie łodzianinie ,a "Przegląd" to super tygodnik- POLECAM!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: tak, chcę rządów SLD 05.04.11, 23:57 wj_2000 napisał: > Jednak pod wodzą Olejniczaka, potem Napieralskiego, partia ta traci moje poparc > ie z dnia na dzień. Akurat za Napieralskiego SLD idzie w górę, Olejniczak ze swoim lokajostwem wobec PO obniżył notowania SLD do 5%. > Stanowisko względem OFE, a teraz to votum nieufności do Ros > towskiego, który próbuje > "odbić" część środków społecznych przeznaczonych na emerytury z rąk cynicznych > PTE, którzy z powodu głupoty Buzka i Balcerowicza (ale i Hausnera chyba wcześni > ej) położyli na nich chciwe ręce powoduje, że z bólem zębów zagłosuję jednak na > PO. To fakt, w tym wypadku SLD zachowało się bardzo głupio, a PO mnie naprawdę zadziwiło na plus, ale należy jednak zważyć wszystkie za i przeciw. > Brak jakiejkolwiek idei, czyste politykierstwo Napieralskiego, jakże kontrastuj > e z zachowaniem, na przykład Borowskiego, także Millera, czy Kwaśniewskiego. A jakie idee mieli Miller czy Kwaśniewski? Wasalstwo wobec USA, uległość wobec kleru, 19% podatek dla wielkich firm. > Polecam gorąco publicystykę Bronisława Łagowskiego w "Przeglądzie", szczerego r > acjonalisty i lewicowca, zwłaszcza felieton w najnowszej edycji tego tygodnika. Jeśli uznajesz SLD za zbyt mało lewicowe to jest jeszcze PPP, po co odrazu na platfusów głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: tak, chcę rządów SLD IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.11, 02:39 Stanowisko względem OFE, a teraz to votum nieufności do Rostowskiego, który próbuje "odbić" część środków społecznych przeznaczonych na emerytury z rąk cynicznych PTE, którzy z powodu głupoty Buzka i Balcerowicza (ale i Hausnera chyba wcześniej) położyli na nich chciwe ręce . Głupoty czy też zwykłej chciwości? Na stanowiskach które obecnie mają w nagrodę mają tyle, że ich wnuki i prawnuki ustawione są do setnego pokolenia. A reszta? niech się martwi. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: tak, chcę rządów SLD 06.04.11, 00:21 łodzianin Młody człowieku z wyższym wykształcenem prowadzący własną firmę - czy rozumiesz to o czym mówisz ? Po pierwsze - nie masz szans aby zobaczyć jak rządzi napieralski, Arłukowicz itd. - bo nawet gdyby SLD wygrał wybory - to rządzić będzie Czrzasty, Kwiatkowski, Sobotka i reszta czyli cała "grupa trzymająca władzę" - bo tak naprawdę to oni sterują Głupawym Grzesiem który nie ma jakichkolwiek pogląów ani jakiejkolwiek wiedzy (nie mówiąć o doświadczeniu). Otóż nie żaden prawicowiec i nie żaden Rydzyk czy nawet Kaczyński - a Sławomir Sierakowski, redaktor "Krytyki politycznej" - którego nader trudno zaliczyć do konserwatystów czy zwolenników radia Maryja - zapytany czy wyobraża sobie Grzegorza Napieralskiego w roli premiera - zapytał: Przepraszam, od czego ? A poza tym - jako właścicielowi firmy firmy powinno ci zależeć na tym aby srządzili tobą właśnie prawicowcy; a SLD, jak sama nazwa wskazuje - winno reprezentować raczej lewicowe spojrzenie na gospodarkę - czyli wysokie podatki dla przedsiębiorców, spłaszczanie dochodów, redystrybucja dóbr - ogólnie mówić urawniłowka. Czy tobie, jako właścicielowi firmy naprawdę na tym zależy ? A poza tym wydaje mi się żę od człowieka z wyższym wykształceniem można by było wymagać nieco więcej myślenia i analizy sytuacji niż od przeciętnej fanki pewnego radia, która, zobaczywszy chwilowe wahnięcie w górę ceny cukru wrzeszczy jakto się jej źle żyje (oj, drogo, panie ,drogo). Poza tym bądź choć trochę konsekwentny. Jeżeli mówisz że "z powodzeniem prowadzisz własną firmę" - to chyba znaczy że nie jest tak źle ? Jeśli nie chcesz żeby rząd (jakikolwiek zresztą ) zaglądał ci do kieszeni to: wybuduj sobie drogi, mosty i całą infrastrukturę; zapłać nauczycielowi aby uczył twoje dzieci; zatrudnij paru lekarzy (specjalistów od tróżnych chorób; i wreszcie wynajmij cięzkozbrojnych ochronarzy do pilnowania zgromadzonych dóbr. No i na koniec nie pisz przyjacielu obiegowych bzdur. Gdybyś zajrzał do statystyk to zobaczyłbyś że siła nabywcza przeciętnego wynagrodzenia w ciągu ostatnich sześciu lat WZROSŁA O JEDNĄ TRZECIĄ !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motoguru Re: tak, chcę rządów SLD IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 03:50 hmmm jesteś magistrem, prowadzisz firmę i Ci się poziom życia pogarsza ? ja nie mam magistra, dobijam 22 lat, od dwóch lat prowadzę firmę i z roku na rok jest coraz lepiej ( mocno lepiej - tragedią jest zima jak zawsze ale taka branża ). Albo słabo tego magistra zrobiłeś, albo uczyłeś się na pałę. Po około 3ech latach zyskuje się stabilność - która na pewno wystarcza na wszystko. Zakładając, że masz magistra z jakiś nauk ścisłych - czyli do tego inż, możesz dostać pensję spokojnie koło 3k. W tym kraju wystarczy to na utrzymanie domu auta i żony. a już na pewno w łódzkim. Skoro nie bierzesz pensji, a prowadzisz firmę, to musi Ci się to opłacać, czyli zakładam, że pow. około 4rki zarabiasz + pewna stabilność za lata prowadzenia firmy - stali kontrahenci - czyli myślę, że szacunek na sezon - do 10 dociągniesz, w gorszych miesiącach - koło wcześniej wymienionej 4rki. Nie mów mi, że Tobie się źle żyje. W tym kraju ludzie potrafią przetrwać za 1000 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretynofob Re: tak, chcę rządów SLD IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 07:48 To zacznij płacić pracownikom.Wtedy porozmawiamy.Znam mnóstwo takich cwaniaków,którzy poprawiają poziom swojego życia kosztem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: tak, chcę rządów SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 18:19 Ale po co mam płacić więcej? Po co mam płacić 2 tys zł jak znajdę za 1,5 tys zł? Zacznijcie się uczyć, podnosić kompetencje i przestańcie pracować za najniższe stawki !!!! To Wy decydujecie o swoich pensjach i to Wy na mnei zarabiacie. Bez pracowników nie mam niczego! Ale jeśli ktoś swoje kompetencje wycenia właśnie na 1,5 tys zł, to to już nie mój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jstar Re: tak, chcę rządów SLD IP: *.man.lodz.pl 06.04.11, 07:59 Ok, pod kołdrę zaglądać Ci nie będą - ale jako przedsiębiorcy - gwarantuję Ci, że nawet nie dadzą Ci potrzymać Twojego portfela. SLD tak po prostu ma, że każdy problem rozwiązuje, wyciągając więcej kasy z podatków. Zawsze tak było. Chyba już wszyscy zapomnieli jak to pięknie było jak państwo zagarniało 40% w PITcie (a w zasadzie to 50%, wliczając inne podatki) Twojego dochodu, bo uznawało, że za dobrze sobie radzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: SLD: niech sie odpie...rdola od cen ! IP: *.171.102.238.static.crowley.pl 05.04.11, 18:08 Sytuacja geopolityczna na świecie nie ma nic wspólnego z głupimi decyzjami naszego rządu związanymi ze sprzedażą naszych cukrowni i ich zamykaniem. Więc cena cukru jest w przeważającej większości wynikiem tego idiotycznego działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soeren Re: SLD: niech sie odpie...rdola od cen ! IP: *.atm2-0-5158.hrnxx2.customer.tele.dk 05.04.11, 18:10 Gość portalu: xx napisał(a): > Sytuacja geopolityczna na świecie nie ma nic wspólnego z głupimi decyzjami nasz > ego rządu związanymi ze sprzedażą naszych cukrowni i ich zamykaniem. Więc cena > cukru jest w przeważającej większości wynikiem tego idiotycznego działania. Źródła! Który rząd, gdzie, kiedy... Soeren Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbych Re: SLD: niech sie odpie...rdola od cen ! IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 22:08 Akurat cukier poszedł do góry bo Tuskowcy nie wywalczyli większego kontyngentu. Polska Tuska ma teraz od Unii zgode na produkcję mniejszej ilości cukru niż zuzywamy. Niemcy wywalczyli sobie nadwyżke. Czyli jak już to geopolityka w wykonaniu Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: SLD: niech sie odpie...rdola od cen ! 05.04.11, 23:49 Gość portalu: zbych napisał(a): > Akurat cukier poszedł do góry bo Tuskowcy nie wywalczyli większego kontyngentu. > Polska Tuska ma teraz od Unii zgode na produkcję mniejszej ilości cukru niż zu > zywamy. Niemcy wywalczyli sobie nadwyżke. Czyli jak już to geopolityka w wykona > niu Tuska. Podobnie było ze stoczniami, ryży neoliberał napewno po cichu klaskał w łapki że rękami UE może się pozbyć państwowych stoczni, jakoś w innych państwach Unii nie dali sobie dotowanych przez państwo stoczni zamknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Do niedawna myślałem że"moher"to najgorszy obciach 05.04.11, 23:46 ale PO-leming to jeszcze gorszy poyeb... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motoguru Re: SLD: niech sie odpie...rdola od cen ! IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 03:42 bzyk_origo napisał: > Sytuacja geopolityczna na swiecie powoduje wzrost cen paliw i zywnosci n > iezaleznie od tego czy polaczkom sie to podoba czy tez nie !!! Pozostaje przecz > ekac - szczekanie nic tu nie pomoze!!! Nie wiem czemu tego nie rozumiesz - gra jest taka: każda partia, która dojdzie do władzy w przyszłych wyborach - za pół roku - 9 mieś - gdy będą nowe zbiory i ceny zaczną się stabilizować, wtedy taka partia będzie mogła z hurra krzyczeć, że to dzięki nim. Wszyscy się już dawno zorientowali - i dlatego jadą, bo wiedzą, że nic nie będą musieli zrobić i wróci wsio do normy. Tylko z tego co zauważyłem, platforma szykuje dziwną kampanię. Ogólnie nie atakują, odpychają tylko obecne na nich ataki, które wymagają szybkiej reakcji. Nie wiem czy ktoś się nie zorientował już, że ceny wrócą przed wyborami, dlatego nie czują wewnętrznej potrzeby odpierania tego ataku - a zyskają kolejną mocną kartę. nic - obserwuję stagnację od dłuższego czasu i jestem ciekaw co się stanie dalej. Jak na razie spokój i opanowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hit.and.run Re: SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" 05.04.11, 16:52 Gość portalu: pe11 napisał(a): > Owszem, żyje się lepiej WSZYSTKIM. Pytanie od czego lepiej. Wiadomo, że nie cho > dzi o porównywanie do sytuacji sprzed światowego kryzysu, tylko do sytuacji, gd > yby rządził PISS. Masz etat forumowego jasnowidza ? Czy tak jak zwykle pogadasz sobie do lustra ? Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak odpowiem Ci pytaniem 05.04.11, 21:43 Co by sie stalo, gdyby ok 1.5 roku temu posluchano PiStuchow ze sp. Meczennikiem Wawelskim na czele, dracych ryja wespol z klika Napieralskiego ze z kryzysem nalezy walczyc ZWIEKSZAJAC wydatki, a nie robiac ciecia jak robil to rzad Tuska? Gdzie bylby teraz nasz dlug publiczny, ktory TERAZ PiStuchy i Napieralczyki zauwazyly? Ile kosztowalaby nas teraz obslgua dlugu? Po ile (jak oprocentowane) musielibysmy sprzedawac obligacje? W jak glebokiej .... bysmy byli? Odpowiedz Link Zgłoś
szary212 SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" 05.04.11, 17:04 No,nie! ZAUWAŻYLI?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" 05.04.11, 17:15 Napieralski pcha się do "wadzy" za wszelką cenę i rządzić chce z kimkolwiek, tylko mam wrażenie że po pierwsze, SLD te badania, które im podpowiadają jakie tematy poruszać w kampanii wyborczej, też kupił za 5 złotych, a po drugie, akurat wiekszość rozsądnego elektoratu wie, że za podwyżki cen odpowiada głównie sytuacja na świecie, a nie rząd. A nierozsądny elektorat i tak zagłosuje na PiS. Napieralski PiSu w populuiźmie nie przebije. Więc lepiej by sie Plastuś zajął czymś konkretnym, i przedstawił jakies rozsądne propozycje w kwestii choćby zmniejszenia biurokracji i barier przy prowadzeniu przedsiębiorstw, świeckością państwa i odcięciem dotacji dla KRK idących w miliardy rocznie, zakończeniem awantury w Afganistanie, rozwojem infrastruktury, wyrównywaniem szans między regionami, i podobnymi dla nich mało istotnymi sprawami. Napieralski i SLD są jak ten generał, walczący wciąż na poprzedniej wojnie. To, że pusta lodówka zadziałała w 2005 roku kiedy PiS straszył Platformą nie znaczy, że zadziała teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Re: SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" 05.04.11, 20:02 O coraz większych cenach na wszystko mówią niemal wszyscy Polacy i wszędzie.Czyli Ci wszyscy ludzie są demagogami i populistami,więc trzeba ich potępic i wyśmiac.Może Ty aspermanko jesteś tym rozsądnym elektoratem,bo może Ciebie te podwyżki nie dotknęły,a może ich nawet nie zauważyłaś?Odwołaj się do rozsądku tych.13 mln.Polaków żyjących na granicy biedy,a może rozsądnymi wyborcami będą Ci z pośród 2 mln.żyjących poza wszelkimi możliwymi kryteriami określającymi nędzę,a może rozsądnego wyboru dokonają młodzi ludzie,których 500.000 jest na bezrobociu?Co to wg.Ciebie znaczy,że Napieralski pcha się do "władzy",czyżby Platforma nie pchała się do"władzy"?Czy może znasz jakąś partię i jej przywódcę,który nie ma w programie walki o "władzę"?Mam nadzieję,że Polacy będą rozsądni i ocenią właściwie to wszystko co się dzieje.Wydaje mi się,że jesteś albo zle poinformowana,albo tendencyjnie nie chcesz widziec tego co proponuje SLD w swoich zamierzeniach,dokładnie mówiąc o sprawach,które poruszasz.Jedno jest pewne,z SLD nikt nie będzie pisał listów do proboszczy z prośbą o poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" 05.04.11, 22:08 Otóż po pierwsze jestem facetem. Po drugie, podwyżki cen aż za dobrze zauważyłem, tylko że wiadomo że wynikają one w zdecydowanej większości przypadków z prostego przełożenia rosnących cen światowych na rynek krajowy, a ceny światowe z kolei rosną z trzech przede wszystkim względów: po pierwsze, seria nieurodzajów w połączeniu z przetwarzaniem dużej części surowców rolnych na biopaliwa spowodowała niedobory żywności na rynku globalnym, po drugie polityka FED polegająca na kreowaniu ogromnej ilości pustego pieniądza żeby "pobudzic" gospodarkę USA powoduje, że gorący kapitał szuka dogodnych inwestycji żeby uniknąc utraty wartości pieniądza wskutek grożącej hiperinflacji, więc na surowcach w ogóle, w tym rolnych, wyrosła bańka spekulacyjna w przeciągu ostatniego roku, i po trzecie wreszcie, kolejne zamieszki w krajach arabskich windują ceny ropy, a w śład za tym, również transportu i produkcji przemysłowej i rolnej. Żaden rząd w Polsce by sobie z tym nie dał rady, chyba żeby złotry się umocnił do jakichś 2 PLN za USD, tylko że wtedy siadłby eksport, i byśmy mieli kłopot z drugiej strony. Wobec tego spot SLD o wszystkim po 5 złotych i obciążanie tym rządu to czysty populizm. A co do tego, że Napieralski pcha się do władzy za wszelką cenę, to trochę z racji różnych kontaktów to środowisko znam. Za Napieralskim stoją tabuny działaczy, którzy po 2005 roku musieli się pożena ze stołkami. To by było jeszcze pół biedy, że sporo działaczy potraciło posady rządowe i od rządu zależne. Gorzej, że po wyborach samorządowych 2010 które SLD przerżnęło nawet z PSL, cała masa kolejnych działączy potraciła stołki i gabinety i sekretarki w samorządach, i teraz ci ludzie stoją za Napieralskim i zrobią wszystko żeby te stołki w koalicji z kimkolwiek odzyskac, nawet z PiS. I albo Napieralski im to da, albo go nie ma. Dlatego musi robi wszystko, żeby udział we władzy zdobyc za wszelką cenę. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" 06.04.11, 00:49 anna12-3 napisała: ...,albo tendencyjnie nie chcesz widziec tego co proponuje SLD w swoich zamierzeniach,dokładnie mówiąc o sprawach,które poruszasz.Jedno jest pewne,z SLD nikt nie będzie pisał listów do proboszczy z prośbą o poparcie. "Pomyśl trochę droga anno, a domyślisz sama się..." Otóż, droga Anno, ja bardzo chciałbym wiedzieć co proponuje SLD w swoich zamierzeniach. Gdybyś zechciała łaskawie przybliżyć mi nieco te sprawę to byłbym Ci wdzięczny - bo jak dotąd oprócz pobożnych życzeń i postulatów że należy zabrać księżom sto milionów złotych wypłacane w czarakterze pensji i drugie dwieście zabrać IPN-owi - nie usłyszałem żadnego konkretu. Bo oczywiście akurat tych trzystu baniek brakuje w do tego abyśmy się stali krainą mlekiem i miodem płynącą. Poważniej :SLD nie ma do zaproponowania absolutnie niczego oprócz paru wyświechtanych sloganów i głupawych uśmieszków Głupawego Grzesia. A jak już chcesz koniecznie być złośliwa to ci odpowiem: rzeczywiście, nikt z SLD nie będzie już pisał do nikogo listów z proźbą o poparcie a nawet o bratnią pomoc - bo nie ma już na wschodzie Wielkiego Brata który takiego wsparcia zawsze chętnie by użyczył wwwWielkiej Poprzedniczce SLD czyli Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. A Głupawy Grześ kultywuje tradycje rodzinne i pozostaje wierny mnaukom swego tatusia, zasłużonego etatowego dziłacza KW PZPR w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankier Re: SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 22:34 Tylko, że lodówka śmieszny pajacyku w 2005 roku pusta nie była. Pusta jest teraz, po dwóch latach rządów oszołomów od rozliczeń i 4 latach rządów specjalistów od propagandy a'la Goebbels bez nawet podstawowej wiedzy o gospodarce i rządzeniu. Łącznie 6 straconych lat przez rządu nieudacznych solidaruchów. Dość tego patałachy. Wracajcie na styropian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Pewnie SLD, bedzie zadowolone jak bedziemy zyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 18:02 po 15zl :) Mnie rozbawil Napieralski w czasie kampanii wyborczej wyrazal troske o zaloge Fiata w Tychach, a pozniej dowiaduje sie, gosc jezdzi skoda, pomachalem wszystkimi konczynami ze zdumienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonton SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 18:03 SLD zaczyna się zachowywać jak PiS. tj. jak małe dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin SLD ma rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 21:43 Sorry, ale co widzisz infantylnego w tym, że SLD staje w obronie społeczeństwa i zwraca uwagę na drożyznę? Nie jeździsz samochodem? Ja jeżdzę i jest dla mnie dolegliwe to, że ceny paliwa tak drastyczne wzrosły. Mam dosyć tych rządów - POrażka jest nieudolna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: SLD ma rację IP: *.pabianice.msk.pl 05.04.11, 22:38 Więc niech SLD pokaże że warto na nich zaglosować i zaproponuje rozwiązania. A jak na razie poza propagandowymi hasełkami spoza obszaru gospodarki nie mają nic do zaoferowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr SLD - partia za 5 złotych IP: *.pabianice.msk.pl 05.04.11, 18:03 SLDowcy są żałośni, mówią to o czym wszyscy wiedzą, ale sami nie mają ŻADNEGO programu gospodarczego. Chyba że walka o aborcję i prawa pedałów ma w cudowny sposób uczynić Polske krajem mlekiem i miodem płynącym ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stivi47 SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" 05.04.11, 18:32 Te zdechle WNUKI Stalina i Bieruta tak samo opowiadaja bzdury jak za Gomulke ze za Gomulke bylo bardzodobrze a teraz jest wszystko drogie Banzyna droga unas w Niemcach Benzyna kosztuje juz prawie 1,60Euro a za nich tych czerwonych zdechlakow nic nie bylo puste pulki i zadnej Benzyny ha ,ha kobuchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lopez Re: SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 05.04.11, 21:55 A w Czechach 33 korony. No ale oczywiście to wina PO... Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" 05.04.11, 18:42 ta partia już kiedyś walczyła z drożyzną. efekt? po chleb trzeba było stać w kolejce od 5 rano, cukier był na kartki, a benzyny wcale. dziękuję, postoję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sd Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.bc.lnet.pl 05.04.11, 20:38 Laska ma duża dupę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowlaniec To niech średnie pensje będą 5000zł IP: *.tktelekom.pl 05.04.11, 20:58 i się wyrówna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Cukier w Niemczech po 3 złote!!! Emigruję!!!! IP: *.sloneczko.net 05.04.11, 20:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzzyczny Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.oba.nl 05.04.11, 21:04 Tak tym infantylnym prostackim spotem uzywajac populistycznych hasel czerwone pomioty chca znowu oszukac ludzi by wrocic do wladzy . Rzady LSD juz byly i bylo wszystko co najgorsze tylko glupi na nich zaglosuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusław Re: Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.erydan.net 05.04.11, 21:41 Odpowiadasz na: Gość portalu: muzzyczny napisał(a): > Tak tym infantylnym prostackim spotem uzywajac populistycznych hasel czerwone > pomioty chca znowu oszukac ludzi by wrocic do wladzy . > Rzady LSD juz byly i bylo wszystko co najgorsze > tylko glupi na nich zaglosuja Albo jesteś idiotą,albo go udajesz? Za SLD i PiS-u Polakom w okresie po PRL-u żyło się najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.pabianice.msk.pl 05.04.11, 22:34 A jakieś argumenty że akurat za ich rządów najlepiej? Z tego co pamiętam zarobki najbardziej wzrosły za rządów (nie, nie jestem ich zwolennikiem) PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" 06.04.11, 00:00 Gość portalu: Piotr napisał(a): > A jakieś argumenty że akurat za ich rządów najlepiej? Z tego co pamiętam zarobk > i najbardziej wzrosły za rządów (nie, nie jestem ich zwolennikiem) PiSu. Dzięki przystąpieniu do UE, poza tym PiS rządził z gospodarką rozpędzoną przez SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Te czerwone napisy pasują do postkomuchów :) IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 21:04 Te czerwone napisy wyjątkowo dobrze pasują do postkomuchów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin a merytorycznie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 21:46 a coś merytorycznie - umiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretynofob Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 21:16 Ale jesteście głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpt. bomba SLD KGB! IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 21:30 Walcie się komuchy! Mi żyje się lepiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin i co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 21:46 a coś konstruktywnego? Ceny wzrosły - masz pomysł, co zrobić, żeby podnieść poziom życia ludzi? Poza tym - daruj sobie te wrzaski "SLD-KGB" bo wali mnie to, czy KGB czy CIA, dla mnie ważny jest mój poziom życia. POrażka mi go obniża. Obniżał go także PiSuar. Prawica umie tylko stawiać kościoły, ale od sprawnego zarządzania gospodarką w tym kraju zawsze było SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbych Re: i co? IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 22:25 Mamy najwyższe od 6 lat bezrobocie 13,5 %. W tym czasie w administracji zatrudniono dodatkowo 200 tys osób. Po to żeby ukryć prawdziwy wymiar bezrobocia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrMykajlo Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 21:44 Znowu reklama dyskontu - wiadomo jakiego - to mleko to chyba z ... jest ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adada Re: SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.bnet.pl 05.04.11, 21:59 Populizm. Napieralski niech jeszcze zatrudni tych kolesiow od Taczki z Must Be Music Są inne realne problemy, głupi cukier to tylko kaczka dziennikarska.... fakt , jest drozej, ale nie na tyle drozej by znow plakac i ukladać się na cmentarzu. Najzabawniejsze sa wpisy tych od 1800 miesiecznie, co to musza jeszcze bardziej zaciskać pasa.... i wiecznie jączenie, i to ciagle narzekanie, jączenie, jak to biedny jestem.... glupi jestem , dlatego biedny Odpowiedz Link Zgłoś
color-trend Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" 05.04.11, 22:03 SLD nie umie zarządzac gospodarką. To kumoterska partyjka, mocno populistyczna. Swiatopoglądowo kołtuńska i daleka od nowoczesnych trendów. Słowem wielkie ZERO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankier Re: Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 22:23 Widzę posadka załatwiona dzięki wiernej służbie POpaprańcom. Oj po wyborach trzeba będzie kuroniówkę siorbać..Buahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" 05.04.11, 22:57 > SLD nie umie zarządzac gospodarką. To kumoterska partyjka, mocno populistyczna > . Swiatopoglądowo kołtuńska i daleka od nowoczesnych trendów. Słowem wielkie ZE > RO. Nie no przecież wiadomo, że to nie ta klasa co peło: pełna najlepszych fachmanów od gospodarki, kryształowo przejrzysta, elitarystyczna, liberalna światopoglądowo i nowoczesna jak cztery japońskie koncerny razem wzięte.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.sileman.net.pl 05.04.11, 22:04 odajcie pieniadze za darmowe paliwo biednym ludziom wam sie krzywda nie dzieje jmniej pieniazkow na kler hipokryci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p SLD-kraj za 4,99? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 22:22 Durne tanie chwyty, to wszystko już było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankier Re: SLD-kraj za 4,99? IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 22:24 Może i było, ale odsunięcie od władzy POwskiej zarazy i oderwanie od koryta ich popleczników (w tym ciebie pajacyku) to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw.Patryk Re: SLD-kraj za 4,99? IP: *.as43234.net 05.04.11, 22:36 Profesjonalnie - beznadziejne! Taki poziom ,jak inteligencja Napie...kiego. Zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś