Gość: Miro Ojojoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 22:28 Czym teraz PO odwróciu uwage od rzeczyswistości ? Trudno będzie otumanić polaków :) A od 1 maja część elektoratu PełO wyemigruje do Niemiec .. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" 05.04.11, 22:30 Pomijając samo SLD to Napieralski nie jest dla tej partii dobrym wyborem na lata ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młodzi popierają Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 23:00 Tylko pisuary i mochery dla których im gorzej dla Polski, tym lepiej dla nich nie widzą i nie chcą przyznać, że Polska pod rządami PO rozwija się najszybciej w Europie. Obecnie wprowadzane przez rząd reformy gospodarcze wkrótce zaczną przynosić coraz bardziej widoczne efekty. Co do lansowanej przez pisuarię teorii o najwyższych cenach, to proszę łaskawie zauważyć, że Polska jest chyba jedynym krajem w UE, w którym benzyna i ON są tańsze od 1 kg cukru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugcia0 ten spot to krok w dobrym kierunku,ludzie maja IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 23:55 jeszcze 6 miesiecy do wyborow i zareczam wyborcom PO i PSL,ze drozyzna bedzie tu miala kapitalne znaczenie.Wielu obroncow rzadu PO pisze,ze nie ma on wplywu na ceny,ze to globalne zmiany,ze swiatowy trend,ze nikt nic nie poradzi,itd.Smiem twierdzic,ze jest inaczej:z 5,10 zl za litr benzyny chemiczny srodek do napedu zwany etylina ma wartosc ok.1,50 zl,ok.50 gr to zysk firm naftowych,3,10 zl to podatki nalozone wlasnie przez rzad,m.in. na budowe 3 tys km autostrad na Euro 2012,z ktorych nie da sie wybudowac nawet 1000 km.Czyli rzad moze zmniejszyc podatek radykalnie,np.o 50 gr na litrze oraz wprowadzic na stacjach Orlen i Lotos (spolki zalezne od rzadu) nakaz brania tez malych marz w celu sprowadzenia ceny paliwa do np.4,30 zl.Jezeli ceny paliw wzrosna do 5,50 zl,jak pisza gazety,z uwagi na kolejne podatkowe manewry rzadu(zabranie jakis preferencji do biokomponentow w paliwach) to transport przelozy je na ceny dobr dostarczanych do sklepow:chleba,sera,masla,miesa,maki,cukru,kapusty i reszty,a wtedy nawet babcie i mlodzi dzis pogardliwie mowiacy,ze ceny paliw ich nie dotycza ,bo maja rower albo autobus MPK,zdziwia sie na widok cen zywnosci,nie tej globalnej,nie,tej rodzimej,dowiezionej 300 km autem po platnych drogach.Dzis w TVP1,wiadomosci 19.30,podano,ze od lipca zwykle drogi,nie autostrady,np.odcinki Zakopianki od Krakowa na Podhale beda platne do 53 gr!!! za 1 km dla ciezarowek i busow wozacych ludzi do pracy.Pytani kierowcy natychmiast mowili,ze przeloza te oplaty oraz ceny paliw na towar dowozony do sklepow i za wszystko!!!! zaplaca ludzie w sklepie.Panstwo ma kontrole na d cenami pradu i gazu,sa to monopole panstwowe,i ceny te wlasnie rosna najbardziej,a piekarz ma piec na prad....A ceny zywnosci?Panstwo ma tkzw.polityke rolna,strategie z UE,sieci magazynowe,rezerwy strategiczne i nic z nimi nie robi.Przypomina sie scena z Nikodema Dyzmy gdy owczesne barany z sanacyjnego rzadu tez nie umialy sterowac cenami zboz i on objawil im prawde(pochodzaca od jego znajomego),ze panstwo ma kupowac zboze gdy tanie i placic obligacjami zbozowymi,miec rezerwe i handlowac z zyskiem ale kontrolowac rynek za pomoca banku zbozowego,ktorego ow Dyzma zostal potem prezesem.Cos w tym stylu ma robic teraz panstwo,kupowac,magazynowac,obnizac ceny w kraju,sterowac,importowac w czasie niskich cen,informowac rolnikow za pomoca mediow o planach,doplatach,polityce panstwa i trendach na rynku.Polska to wielki rolniczy kraj z 35 mln ludzi(2,5 mln jest za granica i tam jada),tu nie powinna drozec zywnosc,a jezeli juz to minimalnie.Niemcy sa dobrym przykladem-jakos w kapitalizmie i w tych samych globalnych trudach cukier jest tam za pol ceny i wiele towarow jest ponizej cen w polskich sklepach przy dochodzie netto 4 do 5 razy wyzszym.Niemcy nie sa na innym kontynencie,sa w tej samej UE,maja ten sam klimat,te sama diete,podobne uprawy,podobne sklepy,nawet te same(Lidl,Aldi,Real,Kaufland,Metro-Makro,itd).Co sprawia,ze niemiecka gospodyni domowa nie idzie do sklepu z takim strachem jak nasza i ona jedzie,swoim malym Polo czy Corsa,a naszej juz na to nie stac,pomimo,ze nawet taka Corsa stoi pod blokiem( jak na filmie SLD).Tu sa bledy systemowe popelnione przez rzad i dobrze,ze SLD w tym filmiku je w prosty sposob pokazuje.Nie jestem fanem SLD,zawsze glosuje na PiS, i tak bede glosowal w tym roku,ale filmik SLD idzie w dobrym kierunku.PiS powinien tez skupic sie na tym ,a nie na Smolensku,Slasku czy zdrajcach w PJN.Ceny,gospodarka,upadek kraju,bezrobocie,zle perspektywy dla mlodych,zagrozenie bieda,ceny apliw,pradu,gazu,oplat domowych,lekow,pomocy medycznej,rozpad wizji rozwoju,grozba emigracji kolejnych 2 do 3 mln mlodych ludzi z rodzinami(glownie do RFN) i wiele innych ostrych dylematow- to powinno byc zajeciem opozycji.Nie jestem politykiem ale wiedzialbym jak skutecznie zawalczyc z propaganda PO,zycie juz skwierczy pod drzwiami,wiem co mowia ludzie w osiedlowym markecie,to trzeba tylko dobrze i prosto pokazac.Dyskusja o OFE jest przykladem jak tego nie robic-ludzie nic nie zrozumieli i kupili od rzadu falszymy przekaz,ze wszystko jest super i OK.Balcerowicz jest xle kojarzony przez masy.Nie tedy droga.W spotach i na spotkaniach wyborczch o swoim ciezkim zyciu powinni mowic zwykli ludzie,prosto,bez zargonu z uczelni ekonomicznych,bez tych:konsolidacji,konwegencji,atomizacji,deflacji,deprecjacji,spreadow,opcji,trendow,face value,market value,itd.Po prostu:mam 1500 zl na zycie,maz odszedl,3 dzieci, nie mam im co dac zrec,bo nawet maka i ziemniaki zdrozaly...To jest droga do otwarcia ludziom oczu na PR rzadu i na naprawde straszna sytuacje,w ktorej juz sie znajdujemy(800 mld dlugu,120 mld deficytu,planowane 300 mld deficytu ZUS,planowane 100% podwyzki pradu,itd).Ida straszne czasy i narod powinien to od kogos uslyszec,juz,zaraz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vf Re: ten spot to krok w dobrym kierunku,ludzie maj IP: *.centertel.pl 06.04.11, 02:19 Ten spot nie jest krokiem w dobrym kierunku, bo nawet jeżeli założyć, że wszystko, co pan napisał, jest prawdą, to nie zwraca on uwagi na przyczynę i problem właściwy, a na jeden z wielu skutków. Niestety, pana sposób myślenia jest nie tyle prosty i ludzki, co naiwny. 1. Paliwo - owszem, akcyza jest wysoka. To wiadomo nie od dzisiaj, to nie ten rząd wywindował ją do tego poziomu. Natomiast pamiętajmy, że akcyza jest bardzo ważnym składnikiem przychodów budżetowych, ważniejszym niż podatek od osób fizycznych. Obniżenie akcyzy to obniżenie tych przychodów - czy to jest dobre posunięcie w sytuacji, kiedy mamy do czynienia z niedobrym klimatem wokół finansów publicznych? jaką mamy gwarancję, że zmniejszenie przychodów z akcyzy zostanie zrekompensowane przez niewątpliwy, ale niepewny wzrost przychodów z innych źródeł? 2. Spółki Skarbu Państwa notowane na giełdzie (czyli Orlen i Lotos) to nie jest folwark eksperymentalny dla urzędników państwowych. Nakaz, o którym pan pisze byłby jawnym działaniem na szkodę spółki, ponieważ jawnie obniżałby przychody, a co za tym idzie wynik finansowy. Za to można mieć prokuratora na karku. To nie są instytucje użyteczności publicznej, a to że Skarb Państwa ma tam większość udziałów nie ma nic do rzeczy. 3. Interwencje na rynku rolnym mają sens wtedy, gdy najpierw posiada się nadwyżki produkcyjne. Różnica pomiędzy rokiem 2011 a dwudziestoleciem międzywojennym jest taka, że dzisiaj mamy ogromny rynek o dużym zróżnicowaniu, co skutkuje tym, że jak w Polsce są nadwyżki to sprzedaje się je w Hiszpanii i odwrotnie. Nie zmienia to faktu, że interwencje są podejmowane, niemniej zapewne po dogłębnej analizie, a nie pod wpływem spekulacji na rynkach, a takie przyczyny sugerują eksperci. 4. Kolejne nieporozumienie - ceny energii rosną nie przez to, że rząd je podnosi, a przez to, że je uwalnia (w związku z procesem demonopolizacji rynku!), a energia drożeje, bo popyt na świecie rośnie niewspółmiernie do podaży. Same koszty pozyskiwania energii również rosną, choćby z tego powodu, że nasza energia to głównie "stare" elektrownie węglowe, które cierpią bardzo wskutek regulacji emisji CO2. 5. Pisze pan o błędach systemowych popełnionych przez rząd na przykładzie Niemiec, ale nie pisze pan, o jakie błędy panu chodzi. I czy na pewno chodzi panu o ten rząd? Weźmy taki cukier. Jego produkcja jest regulowana przez tzw kwoty przydzielane przez UE każdemu z państw członkowskich. Jest to przedmiotem negocjacji, ale nie z roku na rok. Dzisiejsze kwoty produkcyjne były wynegocjowane ileś lat wstecz. Jakie jeszcze towary poza cukrem są w Niemczech tańsze? ja kupuję nadal kajzerki po 24gr sztuka... 6. Kreśli pan katastrofalne wizje. Nie jest pan pierwszy i nie ostatni, a rynek zawsze jakoś sobie radzi, o ile politycy za bardzo nie przeszkadzają. Pisze pan o cenach, a one będą i tak rosły, choćby rząd się nawet sfajdał. Świat wchodzi w fazę dynamicznego rozwoju gospodarczego i demograficznego tzw. trzeciego świata i należy przypuszczać, że nie nadąży z produkcją wielu towarów i surowców, by zaspokoić potrzeby tych chłonnych rynków. Gospodarka akurat u nas rośnie całkiem nieźle, więc nie wiem, o co panu chodzi. Groźba emigracji? skoro ludzie są bezrobotni, to chyba dobrze, że wyemigrują gdzieś, gdzie będą mieli pracę? czy może lepiej, żeby zostali tutaj i generowali koszty społeczne? bo rząd nie ma magicznej różdżki, żeby dla potrzebujących "skołować" zajęcie odpowiadające ich aspiracjom i potrzebom "just like that". To tak nie działa. Pisze pan o braku perspektyw dla młodych - lecz tutaj też się nic nie wskóra ani w tym roku, ani za pięć lat, a przyczyną jest nieumiejętność stworzenia systemu edukacji gotowego reagować na zmieniającą się sytuację na rynku pracy. Ta nieumiejętność trwa od lat dwudziestu, a nie od 2007 roku. Trudno się spodziewać innej sytuacji młodego człowieka niż trudnej, jeżeli opuszczając system edukacji jest kompletnie bezużyteczny na rynku. A jeszcze do tego ma wymagania, które nijak nie przystają do realiów. Weźmy młodego inżyniera, który opuszcza politechnikę. Mało tego, że często jest niedouczony, bo już żeby go przyjąć na uczelnię, zasady musiały być nagięte. Więcej - chciałby zarabiać 3-4 tysiące netto od razu, a nie ma zazwyczaj żadnego doświadczenia, a jego wiedza teoretyczna jest w wielu przypadkach nieaktualna, bo technologia światowa idzie o wiele szybciej niż możliwości adaptacyjne uczelni w Polsce. Wreszcie, brak perspektyw młodych to też wina rodziców, otoczenia, które wmawia każdemu dzieciakowi, że jego celem jest skończenie studiów, które załatwią mu spokojne życie w dobrobycie. A jest to oczywista bzdura 7. Co do OFE, to ja nie jestem do końca przekonany, że społeczeństwo "kupiło" wersję rządu. Ja nie kupiłem i wielu moich znajomych również. Wybory zweryfikują zapewne tę kwestię. Niemniej dość ciekawym dla mnie jest, że Balcerowicz stał się ekspertem cytowanym przez zwolenników PiS-u. Jest to zjawisko nowe i z pewnością bardzo pozytywne. Niestety mam wątpliwości graniczące z pewnością, że ten "alians" nie potrwa długo. Odpowiedz Link Zgłoś
kjanka Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" 05.04.11, 23:34 Ot biedactwa Grzesiowe, może pokazać jak zrobić żeby Polaków nie doić i nie poniżać, czyżby tak jak lewicowy europoseł, który kiedyś drwił z Jana Pawła II, a teraz okrada Polaków w euro za podpis na liście obecności w polskim parlamencie za bezdurno???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lingwistaamat Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.sydskane.nu 05.04.11, 23:42 No bo jak SLD doszłoby do władzy to wszyscy biedni staliby się bogatymi. Politykierzy z SLD to cyniczni gracze. Ale ich gra jest grubymi nićmi szyta i wszyscy wiemy kto stoi za ich knowaniami. Graczom politycznym z SLD mówimy stanowxcze nie. Spadajcie, towarzysze. Odpowiedz Link Zgłoś
rozsadek.ltd PO kradnie jak może, ale SLD to już szczyt 06.04.11, 00:12 Jakiś kretyn na to gó..., które tak niszczyło Polskę może głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vf Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.centertel.pl 06.04.11, 00:15 Któryś z panów chciał zobaczyć jak rządzą Napieralski, Kalisz itd. Może jest za młody i nie pamięta ministrów Olejniczaka, Kalisza albo Czarzastego, który teraz się często pojawia obok Plastusia jako jego doradca. "Najlepiej się żyło za czasów rządów SLD" - aż żal. Nie wiem, kim był wtedy autor tych słów. Może dzieckiem prominenta, który prywatyzował spółki Skarbu Państwa. Bezrobocie może było niższe, ale kosztem tego między innymi dzisiaj mamy problemy finansów publicznych, ponieważ SLD razem PSLem nie było zainteresowane żadnymi reformami strukturalnymi, najwyższy po 1989 roku wzrost gospodarczy zawdzięczaliśmy konsekwentnie realizowanej polityce Balcerowicza, skoncentrowanej na stabilizacji waluty. Brak tych reform odbił się bardzo szybko w 2001 roku, na czym zresztą skorzystali ci sami, którzy wcześniej tych reform zaniechali. Tak, poziom panów Millera, Oleksego, Pęczaka, Długosza, Kwiatkowskiego, Czarzastego, Jaskierni, Dyducha i innych jest niedościgniony dla dzisiejszych kręgów władzy. Ciekaw jestem, w jaki sposób trzeba się w naszym kraju skompromitować, żeby z powrotem nie wypłynąć jak przysłowiowe g****. A przypisywanie winy za ceny towarów na rynku polityce rządu jest szczytem głupoty i reliktem PRL-u. Podniesienie VATu o 1% to nie powód drożyzny. Za większość podwyżek odpowiedzialne są ceny paliw, które wynikają z wysokiej ceny surowca na rynku światowym. Oczywiście rząd mógłby obniżyć akcyzę grając niejako va banque założeniem, że obniżone wpływy z akcyzy do budżetu zostaną zrekompensowane przez większą konsumpcję i produkcję. Problem w tym, że te wzrosty mogą niekorzystnie wpłynąć na inflację, która skłoni RPP do podnoszenia stóp procentowych (co nawet teraz czyni), co z kolei zniweluje pozytywne efekty obniżenia akcyzy poprzez podniesienie się kosztów dostępu do kapitału. I kółeczko się zamyka. Na koniec: SLD dwa razy wygrał wybory nie proponując nic sensownego ani nawet konkretnego, a tylko z tego powodu, że występował jako kontrapunkt wobec podzielonej i skłóconej "prawicy". Nic z tego nie wynikło poza 8 latami straconymi dla reform i przyszłego rozwoju. Kiedyś czytałem analizę dotyczącą zmian wolnorynkowych po 1989 roku. W latach 1993-97 powstało najwięcej barier i różnorakich regulacji ograniczających swobodę gospodarczą, między innymi zwiększono liczbę koncesjonowanych przez rząd działalności z kilku do bodajże kilkudziesięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaczorDonaldStop Re: Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.aster.pl 06.04.11, 00:35 Po oglądnięciu filmu wiem już dlaczego PO zabroniło spotów wyborczych w kampanii. Pomijam fakt, że takie ograniczanie praw do tej formy komunikacji z wyborcą to niekonstytucyjny zamach na wolności słowa. Tylko czekam aż ktoś poruszy ten temat. Czy nie zastanawiacie się czasami dokąd ten kraj zmierza? Co się w nim tak naprawdę dzieje? Odpowiedzcie sobie sami jakim prawem zabrania sie komunikowania z wyborcą poprzez wolne media? Co to ogóle za pomysł by zabraniać publikacji spotów? Czy to ma coś wspólnego z wolnością słowa i demokracją? Czy faktycznie z totalitaryzmu kaczora przeszliśmy na totalitaryzm Donalda? Widać chyba tak. Nie można typować ligi mistrzów w Internecie na zagranicznych portalach czy pograć w karty, PO co chwile chce wprowadzać cenzurę, rejestry stron zakazanych, dodatkowo zakaz spotów wyborczych w radio i telewizji (nawet w tych prywatnych). Gdy dokładniej przeanalizować to dzisiaj w państwie PO już nie tylko jest coraz więcej zakazów kontroli, radarów ale i kanar może Cię aresztować i to nie żart – to nowa rzeczywistość. Ale co się dziwić w końcu Donald to też Kaczor a PO = PiS bis i tyle w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BiL Proszę drogich Pan i Panów IP: *.197.198.185.threembb.co.uk 06.04.11, 00:31 Proszę państwa kłócicie się po tym filmie nie wiadomo o co. Ten film jest całkowicie bezpłciowy bez żadnego pozytywnego przesłania. Nie jest w nim powiedziane co należy zrobić aby było lepiej a jedynie narzekanie jak jest drogo. Przecież każda dowolna partia opozycyjna mogła by nakręcić dokładnie taki sam film Samoobrona, LPR, Unia Pracy, czy ktokolwiek inny i niczym by się to nie różniło, znaczy SLD nie ma żadnego pomysłu na rządzenie a jedynie chce się dorwać do koryta a potem jakoś to będzie. Jak się będzie poprawiało to będziemy mówić, że to nasza zasługa (tak było gdy SLD przejęło władzę po Unii Wolności) a jak będzie się pogarszać to będziemy o wszystko oskarżać poprzedników (tak było gdy SLD rządziła po AWS). Oczekuje aby SLD wyjaśniło co zrobi aby chleb nie był po 6 złotych, a benzyna po 5-ęć, jeśli obniży podatki, to komu zabierze pielęgniarkom, policjantom czy komu ... ? I żenujące błędy, grająca aktorka ma wyraźną nadwagę a narzeka, że ma mniej w lodówce, no to chyba dobrze, poprawi sobie figurę. Film się nazywa "wszystko po 5 złotych" a chleb kosztuje 6 złoty, no to już w tytule kłamią można zauważyć kąśliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaczorDonaldStop Re: Proszę drogich Pan i Panów IP: *.aster.pl 06.04.11, 00:39 Po oglądnięciu filmu wiem już dlaczego PO zabroniło spotów wyborczych w kampanii. Pomijam fakt, że takie ograniczanie praw do tej formy komunikacji z wyborcą to niekonstytucyjny zamach na wolności słowa. Tylko czekam aż ktoś poruszy ten temat. Czy nie zastanawiacie się czasami dokąd ten kraj zmierza? Co się w nim tak naprawdę dzieje? Odpowiedzcie sobie sami jakim prawem zabrania sie komunikowania z wyborcą poprzez wolne media? Co to ogóle za pomysł by zabraniać publikacji spotów? Czy to ma coś wspólnego z wolnością słowa i demokracją? Czy faktycznie z totalitaryzmu Kaczora przeszliśmy na totalitaryzm Donalda? Widać chyba tak. Nie można typować ligi mistrzów w Internecie na zagranicznych portalach czy pograć w karty, PO co chwile chce wprowadzać cenzurę, rejestry stron zakazanych, dodatkowo zakaz spotów wyborczych w radio i telewizji (nawet w tych prywatnych). Gdy dokładniej przeanalizować, to dzisiaj w państwie PO już nie tylko jest coraz więcej zakazów, kontroli, radarów ale i kanar może Cię aresztować i to nie żart – to nowa rzeczywistość. Ale co się dziwić w końcu Donald to też Kaczor a PO = PiS bis i tyle w tej sprawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vf Re: Proszę drogich Pan i Panów IP: *.centertel.pl 06.04.11, 01:24 A mnie to bardzo cieszy, że pieniądze z naszych podatków nie będą szły na grubo płatne spoty w telewizji. I tu nie chodzi o wolność słowa i demokrację, bo nikt nie zabrania głoszenia poglądów, jedynie wyłącza jedną z możliwości wszystkim partiom (więc demokracja zachowana, bo zasady dla wszystkich te same). Co do komunikacji z wyborcą, to trzeba się tylko cieszyć, że tych spotów nie będzie, bo to jest kpina a nie komunikacja. Treści spotów wyborczych rodzimych partii nie można nawet nazwać manipulacją, to w większości przypadków prymitywne naginanie faktów pasujących do lansowanego hasła - a do haseł pozbawionych treści ogranicza się w Polsce kampania wyborcza. Co do hazardu to ja się nie znam, bo ten temat niewiele mnie interesuje, ale nie widzę sposobu, w jaki rząd mógłby zakazać komukolwiek grania na zagranicznych serwisach internetowych. O blokowaniu takich stron nie słyszałem, jeśli są to proszę podać szczegóły. Blokowanie, o ile wiem, dotyczy stron sympatyków ideologii nazistowskich, o co absolutnie do rządu nie mam pretensji. Jeżeli pan ma, to cóż, pana sprawa, ale nie sądzę, aby wielu obywateli podzielało pana pogląd. No i niech pan bzdur nie pisze - kanar nikogo aresztować nie może. Między innymi przez takie przekłamania ludzie dzisiaj mają w głowie sieczkę i w ogóle nie wiedzą, co się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Proszę drogich Pan i Panów 08.04.11, 01:03 nie wiem, ile kosztuje chleb w wielkiej brytanii. w polsce 2,60 - a to w ch... daleko od 6. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD jak PIS Napieralski ma wyborców SLD za kompletnych idiotów IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 01:20 jeżeli uważa, że wciśnie im to, że Tusk odpowiada za ceny ropy, cukru i zbóż na światowych giełdach Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: SLD ma wyborców za kompletnych idiotów 08.04.11, 19:41 zapewne nie bezpodstawnie, jakieś badania nad własnym elektoratem chyba partia poczyniła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzzyczny Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.ip.telfort.nl 06.04.11, 02:13 re Bogusław Chyba takim sługusom jak ty żyło lepiej nie porównuj PIS do SLD to dzieki SLD jestesmy w piep ..........ej UE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eug Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 06.04.11, 02:55 aby kraj rosl w sile a slupek poparcia nigdy nie opadl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas na zmiany! Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" IP: 62.233.246.* 06.04.11, 06:52 wielka czwórka (SLD, PO, PSL, PIS) jest już tak skompromitowana ponad 20-o letnimi rządami, że trzeba być niespełna rozumu aby na nich głosować. Tą klikę należy bezwzględnie wystawić poza Parlament. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol A Napieralskiemu marzy sie koalicja z PiS... 06.04.11, 07:01 ... i wspólne, odgórne ustalanie cen z Kaczyńskim. Powodzenia. Ale w PiSolandzie panie Napieralski, będziecie potrzebni tylko na początku, potem was rozstrzelają. Odpowiedz Link Zgłoś
ericfoy0 Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" 06.04.11, 08:01 Uwazasz, ze spoleczenstwo jest madre? W sensie Ty, jako wyksztalcony gosc, nie sadzisz, ze trzeba czasem podjac decyzje za nich? Nie sadzisz, ze dobro(zysk) wieszkosci nie powinno (jesli musi w tym wypadku) odbywac sie kosztem innych(jednostek)? W przeciwnym wypadku nie powstalaby zadna autostrada, obwodnica itd. Zawsze trzeba kogos wyjebac z chaty w inne miejsce. PS. Odnioslem sie tylko do twojego komentarza. Artykulu nie czytalem, za duzo wtop ostatnio maja ci redaktorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
sonwon3 Nowy spot SLD: Żyjemy w kraju "po 5 złotych" 06.04.11, 08:50 Młot napisał: Proponuję tym politykom i urzędnikom, którzy chcą odkrywkę , żeby po jej ewentualnym zalożeniu, przeprowadzili sie i zamieszkali w jej okolicy. słusznie. jeżeli taka szansa, to nich politycy się zamienią na domy z ludźmi przy tej szansy mieszkającymi. Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 Wyśmiewać mozna , ale ... 06.04.11, 09:27 Niee ! to nieprawda ,że ludzie żyją w biedzie wiążąc ledwo 'koniec z końcem '. Nieprawda bo popsuł by się obraz 'biednego PRL-u'. To nieprawda ,że obszary biedy [czasem już nędzy] przerastają te znane z PRL-u. Robotnicy z Radomia buntowali się tylko 'przeciw podwyżce cen' ! Nie przeciw brakowi towaru ! Skąd to p. redaktor moze wiedziec ??? To nieprawda ,że społeczeństwo jest apatyczne , zrezygnowane !!! Otóż okazało się ,że słuszny 'bunt spoleczny ' lat 80 tych obrócil się przeciwko nim !!! Jakoś nikt z 'dziennikarzy' [zbyt dobrze oplacani i dlatego nieobiektywni ] nie pamieta ,że niedostatek lat 80-tych został przez 'przyjaciół' restrykcjami jeszcze pogłębiony !!! Skąd brac nadzieję ??? Napewno nie od Pani redaktor! Mimo płatnej propagandy !Dużo i długo musi się jeszcze uczyć !!! Odpowiedz Link Zgłoś