Dodaj do ulubionych

"Polska The Times": prawicowiec to kowal własne...

• a.ba zagłosuję na JKM choć szanse mikre 18.04.11, 12:50
      a szanse są małe z prostego powodu - w PL pracuje z 20% ludzi a reszta na nich żeruje. Pracujący przegrywają ilościowo przy 100% frekwencji wyborczej mogą zdobyć tylko 20% głosów - a z reguły mniej ich głosuje bo są zajęci pracą ....
    • ulanzalasem "Polska The Times": prawicowiec to kowal własne... 18.04.11, 12:58
      Platforma to nieudacznicy którzy zbiegli z AWS, UW, UD i KLD, a ostatnie 5-6 lat przypomina rządy PZPR w XXI wieku bo czym od nich różni się POPiS?
    • Gość: ki98 "Polska The Times": prawicowiec to kowal własne... IP: *.stansat.pl 18.04.11, 13:04
      wszyscy już próbowali i gów....o z tego wyszło , dajmy więc szanse i JKM, najprostsze rozwiązania są najbardziej skuteczne
      • Gość: orop Re: "Polska The Times": prawicowiec to kowal włas IP: *.cable.smsnet.pl 18.04.11, 18:43
        dajmy szanse ONR-Falanga albo PPP, czemu nie?
    • Gość: Cenzura! Cenzura! IP: *.dsl.telepac.pt 18.04.11, 13:09
      Cenzura!
      • Gość: 1_Facet Re: Cenzura! IP: *.e-wro.net.pl 18.04.11, 15:47
        Dziwne ale zniknelo sporo postow.
    • Gość: xxx Re: "Polska The Times": prawicowiec to kowal włas IP: *.toya.net.pl 18.04.11, 13:12
      Gość portalu: ekav napisał(a):

> Panie Mikke dacie rady.. w koncu ludzie zaczną myslec ze ciągle wybieraja to sa
      > mo tylko kolotki zwierzchu rózne

dadzą radę pod jednym tylko warunkiem, że media zaczną więcej o nich pisać, przynajmniej raz dziennie, jeśli kogoś nie ma codziennie w mediach to nie istnieje
    • Gość: kaka "Polska The Times": prawicowiec to kowal własne... IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 13:19
      A jaki bedzie uklad liberalnego JKM z Kosciolem, bo tego watku nie poruszono. Jako konserwatysta zapewne wejdzie bez mydla w uklad...
    • Gość: aleks .....Polska to szczesliwy kraj...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 13:29
      w ktorym nie ma problemow, skoro podaje sie jako wiadomosc co sie bzdzi Korwin-Mikkemu. Popularyzownie umyslowych bzdzin Korwin-Mikkego nie przystoi Gazecie Wyborczej
    • Gość: greend Wszystko pięknie, ale pan spalony jesteś. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 13:30
      Ludność usłyszała/zrozumiała o państwie bez podatków i takie tam. I już nie uwierzy Wam , niestety.
    • Gość: czesio "Polska The Times": prawicowiec to kowal własne... IP: *.icpnet.pl 18.04.11, 13:32
      Niestety zawsze przed wyborami mózg Pana Korwina dostaje szajby. I tak jest tym razem.OSZOŁOM!!!
    • kogoko "Polska The Times": prawicowiec to kowal własne... 18.04.11, 13:34
      Nareszcie wróci normalność, odpowiedzialność za siebie. Polska może być potęgą gospodarczą. Dlaczego nie możemy dać innym dobrego przykładu. Zachód umiera. Przestańcie zapatrywać się w ten skansen. Jeśli oni nie wrócą do normalnych reguł gospodarczych to zbankrutują. Zresztą już bankrutują.
    • Gość: sasza Korwinizm jest chorobą atakującą ludzi młodych, IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 13:39
      Korwinizm jest chorobą atakującą ludzi młodych, niedoświadczonych. Choroba wybiera umysły słabe które potrzebują mentora, wodza, tatusia...
      • three-gun-max Re: Korwinizm jest chorobą atakującą ludzi młodyc 18.04.11, 14:18
        Na dziadków zapatrzonych jeszcze na portret Stalina nie zadziała.
        • Gość: sasza Obsesja polskich prawiczków za każdym winklem Stal IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 14:47
          Obsesja polskich prawiczków za każdym winklem Stalin... powiem Ci że mam Stalina wydziaranego na lewym pośladku ale to tajemnica.
          • three-gun-max Re: Obsesja polskich prawiczków za każdym winklem 18.04.11, 15:02
            > Obsesja polskich prawiczków za każdym winklem Stalin... powiem Ci że mam Stalin
            > a wydziaranego na lewym pośladku ale to tajemnica.

Pewnie po to aby inny tęczowy lewak miał na niego dobry widok?
            • Gość: sasza na temat... IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 15:13
              Ja o korwinie ty o stalinie... i teraz jeszcze o gejach.
              • three-gun-max Re: na temat... 19.04.11, 10:52
                > Ja o korwinie ty o stalinie... i teraz jeszcze o gejach.

To ty sobie robisz tatuaż dla swojego tęczowego chłopaka
      • Gość: takinietu Sondaż mi w głowie, słupek IP: *.acn.waw.pl 18.04.11, 16:16
        > Korwinizm jest chorobą atakującą ludzi młodych, niedoświadczonych. Choroba wybi
        > era umysły słabe które potrzebują mentora, wodza, tatusia...

A starzy to zamiast patrzeć co się dzieje dookoła, to patrzą na słupek sondażu. Mnie tam Korwin-Mikke nie grzeje, ale chciałbym żeby utarł nosa tym wszystkim pacanom i z zaskoczenia wygrał wybory. Albo przynajmniej dostał konkretny % głosów.

Nie pamiętacie jak było z Samoobroną? To może przypomnę. Pan Lepper i spółka w sondażach mieli po ~4% i mieli nie przekroczyć progu wyborczego. Tymczasem na stronie Samoobrony był sondaż, który mówił, że mają poparcie wielkości 10% i wszyscy jak jeden mąż śmiali się, że sami sobie fałszują sondaże.

I co? W wyborach dostali 10%. Można? Można. Wy tymczasem dalej patrzcie na sondaże to w tym kraju NIC się nie zmieni i ciągle te same gęby będą wam obiecywać cuda na kiju.

Irlandię już mamy, przynajmniej na metkach z cenami, więc sukces Tuska jest. Szkoda tylko, że zarobki nam daleko odstają od tych irlandzkich...
    • ka-mi-la789 Re: "Polska The Times": prawicowiec to kowal włas 18.04.11, 13:48
      A czy w swoim programie ta łysa pała wspomina o prawach kobiet i niepełnosprawnych? Bo kobiety chciał zamykać w kuchni (rychtyk jak Hitler), a niepełnosprawnym zabronić wychodzenia z domów, bo rażą jego subtelne poczucie estetyki. Jeżeli dobrze pamiętam, był też za całkowitym zakazem aborcji (nazywał się przy tym liberałem). Może parę słówek o tych kwestiach, a nie tylko reklamowe slogany o "zniesieniu" i "ograniczeniu".
      • djdrachulik Re: "Polska The Times": prawicowiec to kowal włas 18.04.11, 17:20
        Yup,

Czytajac blog Pana Mikkego widac ze w pogladach gospodarczych jest on ultra liberalny ale w pogladach spolecznych/politycznych to koswerwatyzm pelna geba (taki Kaczynski v2.0).
        • hermilion Re: "Polska The Times": prawicowiec to kowal włas 18.04.11, 20:33
          I dlatego nie wiem czemu jego zwolenników tak zaskoczyl sojusz z LPR ..

Przecież Mikke i LPR maja bardzo blisko do siebie .. tylko jednym
          dorobili gębę dziwaków a drugim faszystów ..
    • Gość: carol4210 "Polska The Times": prawicowiec to kowal własne... IP: *.ip.media3.com.pl 18.04.11, 13:56
      Następny co obiecuje gruszki na wierzbie. Jak można takie brednie słuchać i popierać, Ja wam obiecam pensje po 10000zł emerytury po 5000zł zasiłki dla bezrobotnych po 3000zł to mnie wybierzecie, mam ukończone 3 fakultety.
    • competent Szpital psychiatryczny chce przejac wladze... 18.04.11, 14:00
      500 urzednikow czyli jeden w powiecie.Oraz 20 w Warszawie.I to jest obraz tego panopticum...
    • Gość: Marian Nawet takie PIT11 w US wklepują ręcznie IP: 82.139.160.* 18.04.11, 14:04
      Bo nikt w durnowatym Państwie nie nakazał ich przesyłania w takiej formie jak się przesyła do ZUS informacje o składkach programem PŁATNIK.

I nawet taki jeden ruch to 1000 urzędasów mniej.

Albo - wymiany dowodów - musisz nieść info do US !!!. Bo jest centralna baza danych o dowodach w Państwie - ale ty masz to nieśc na kwicie by kolejny 1000 urzedasów miał co klepać........Poza tym PO CO IM INFORMACAJA O NR DOWODU....PYTAM??????
      • competent Belkoczesz wasc... 18.04.11, 14:16
        Kilka razy wymienialem dowod ostatnio.Za kazdym razem mialem isc do US,ale olalem to.I cisza...
        • Gość: wiem-to Poczekaj do kolejnego rozliczenia :-) IP: *.pzu.pl 18.04.11, 14:53
          zobaczysz, ile kosztuje brak fatygi
    • three-gun-max Jakim sobotnim kongresie? 18.04.11, 14:17
      Tym, o którym w sobotę nie raczyliście napisać ani słowa? Za to codziennie mamy relację z pikniku kilku pajaców na krakowskim?
    • Gość: młody Gorzej niż w drugiej Irlandi nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 14:23
      Dam im szansę. W Finlandii do wczoraj też się naśmiewali że True Finns to populiści i nie mają szans. A tu proszę - 3 siła w parlamencie i ok 20% głosów.

Dajmy szansę innym niż komuniści, cudotwórcy i styropiany.

• Gość: helium Co wy się tak boicie JKM? Ujadacie jakbyście coś w IP: 193.179.215.* 18.04.11, 14:24
      Co wy się tak boicie JKM? Ujadacie jakbyście coś wiedzieli. Przecież w żadnych sondażach nawet jego partii nie klasyfikują? A może sondaże kłamią?!?
    • Gość: polakeuropejczyk19 Panie Mikke, nie jesteśmy jakimś mokro-państwem IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.11, 14:26
      Czy ograniczenie liczby urzędników w 38 milionowym kraju jest możliwe? Wydaje mi się że sama Konstytucja Rzeczpospolitej jak i ustawy dotyczące np. samorządu terytorialnego wymuszają utworzenie około 500 stanowisk urzędniczych. Pomysły Pana Mikke proponuję odznaczyć tagiem: science-fiction, albo fantasy :) zniesienie PIT i CIT? a z czego by utrzymywał tych 500 urzędników?
      A jego poglądy co do roli kobiety i mężczyzny... żenujące.
      • Gość: Mąż siostry Re: Panie Mikke, nie jesteśmy jakimś mokro-państw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 15:16
        Nastepny sie pieni, nie da sie ograniczyc do 500 to zostawmy tak jak jest pol miliona, hahaha gupi Korwin hahaha, a w ogole to kobiety nie moglyby wychodzic z domu, niepelnosprawnych by zabijano a Adolf Hitler zostalby patronem Polski, co za debil z tego Korwina hahahahahaha

Naprawde uwazacie ze JKM + kilka osob z jego parti w sejmie robiloby wiekszy wstyd i byloby wiekszym zagrozeniem niz paru ziomali od Waldka Pawlaka czy Grzegorza Napieralskiego?

Przeciez kompromitowac sie bardziej niz robia to obecni parlamentarzysci sie juz nie da, nie rozumiem skad ten strach akurat przed JKMem i myslenie, ze jesli nie da sie zrealizowac calosci propozycji to jakiekolwiek proby pojscia w danym kierunku sa bezcelowe. Dlaczego czolowych politykow nie rozliczac tak dokladnie z ich slow i obietnic??
      • Gość: m_o Re: Panie Mikke, nie jesteśmy jakimś mokro-państw IP: *.stacje.agora.pl 18.04.11, 15:54
        Przytocz te poglądy, pokaż gdzie konkretnie są żenujące? Poczytaj posłuchaj co mówi. Nie na podstawie jednego tekstu, odwiedź bloga, FB - wtedy napisz co jest żenujące, najlepiej cytując i wyjaśniając.
        • Gość: Pil Re: Panie Mikke, nie jesteśmy jakimś mokro-państw IP: 139.128.18.* 18.04.11, 16:27
          żenująca jest retoryka, słownictwo, a przede wszystkim PR Mikkego :/
          • Gość: asd Re: Panie Mikke, nie jesteśmy jakimś mokro-państw IP: *.pool.mediaWays.net 18.04.11, 17:25
            otoz to! i jeszcze ta zle dobrana muszka... doprawdy zenujace.

;-)
            • Gość: Pil Re: Panie Mikke, nie jesteśmy jakimś mokro-państw IP: 139.128.18.* 18.04.11, 17:58
              Śmiej się, ale zadaj sobie również pytanie jaki jest jego cel? Jeśli chce wreszcie wygrać jakiekolwiek wybory to bez profesjonalnego PRu nie da rady, choćby nie wiem jak światły program deklarował. Póki co, dobrze mu idzie tylko ośmieszanie się w oczach wyborców niestety.

Z drugiej strony myślę, że Mikke zdaje już sobie sprawę z tego, że w polityce jest trupem, więc może sobie pozwolić na wygłupy. Pewnie chętnie znalazł by też swojego następcę, ale takiego nie widać.
    • Gość: art Mikke, traktory już istnieją 100 lat :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.04.11, 14:59
      Może w średniowieczu każdy gość miał robotę i mógł pracować na siebie, tyle, że wtedy niestety tyrał na szlachtę i kler. 300 luda we wsi mogło polegać głównie na sobie i swojej rodzinie, ale kiedy pierwszy kupił traktor to paru innych nie musiało już tyle tyrać. Dzisiaj w Danii ok 7% ludzi pracuje w rolnictwie, a do wytwarzania wszystkich dóbr, włącznie z tymi komfortowymi i budownictwem wystarczy zaledwie 30% społeczeństwa zatrudnić. Reszta najzwyczajniej w świecie nie ma roboty, więc zajmuje się działalnością niewytwórczą, która de facto jest utrzymywana z pracy tych, którzy zajmują się pracą wytwórczą. I tego już nic nie zmieni, kiedyś fabryki zatrudniały po kilka tysięcy osób, dzisiaj potrafią produkować podobne ilości jak dawniej, ale zatrudniając 20 osób.

To już nie są czasy, kiedy dzieci utrzymywały rodziców, to czasy, kiedy dzieci pozostają bez pracy. Dlatego konieczne są zupełnie inne rozwiązania niż te, jakie były 200 lat temu. To nie dziki zachód, gdzie odłogiem leży kupa ziemi i kto chce robotę ma, to czas kiedy jedni już na zawsze będą pracować na innych, czas, kiedy praca staje się przywilejem ale też obowiązkiem.
    • Gość: Kolega ze WSI Re: "Polska The Times": prawicowiec to kowal włas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 15:55
      Czy poza wspaniałym hasłem, ten Pan ma jakiekolwiek pomysły jak tego dokonać?
      Łatwo powiedzieć wywalę milion urzędników z pracy, tylko co potem. Czy za tym pójdą zmiany w prawie? Jakie?
    • Gość: Janko "Polska The Times": prawicowiec to kowal własne... IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 16:41
      Norwegia i Szwajcaria doskonale sobie radzą poza UE bez setek tysięcy bezużytecznych urzędników, zakazów, akcyz. Doskonałym przykładem, jak jeden urzędnik wystarcza na kilkaset tysięcy osób są Chiny - pokazują jasno, że się DA. Nie jestem w stanie uwierzyć, że są w naszym kraju myślący obywatele, którzy głosują na PO - zrobią za Wasze pieniądze ładne plakaty i reklamy w przekupionej TV o najlepszych czasach oglądalności (za Wasze pieniądze), dział marketingu dokładnie dobierze każde słowo, aby szarej masie po raz kolejny wmówić, że obniżą podatki, że to nie ich wina itd. A potem premie, podwyżki pensji, malwersacja wszystkiego co w łapy popadnie - lewizna do kieszeni i kolejne premie. Gruzja zniszczyła korupcję, zrobili wywrot do góry nogami przez co mafijne kraje europejskie krzywo na nią patrzą, a ludziom w gruzji dzięki temu będzie żyło się lepiej. Dlatego bardzo chciałbym zobaczyć w końcu JKM u władzy, który odetnie opasłe świnie od koryta i zreformuje prawo na takie, które uniemożliwi korumpowanie wszystkiego po drodze (w tym dróg i miliardów, które lądują w kieszeniach opasłym świniom).
      • Gość: orop Re: "Polska The Times": prawicowiec to kowal włas IP: *.cable.smsnet.pl 18.04.11, 19:16
        a Mołdawia i Ukraina nie szczególnie :)
    • spitzenreiter JKM proponuje inaczej mówiąc zlikwidować państwo 18.04.11, 16:50
      brawo
      • hermilion Re: JKM proponuje inaczej mówiąc zlikwidować pańs 18.04.11, 20:39
        Nie koleś. On mówi o tym aby ograniczyć państwo do niezbędnych organów a
        resztę zostawić obywatelom. To nie to samo.
    • hakhirszowski dziwi ten mariaż zastępcy Balcerowicza z Korwinem 18.04.11, 16:58
      ale z tego co czytałem, podstawą programu UPR-WiP ma być bardziej realistyczny postulat likwidacji opodatkowania i sprawozdawczości dla najmniejszych firm, zastąpienie tego jedną opłatą. 500 urzędników pewnie też dałoby radę pociągnąć państwo minimum, ale dojście do niego to długa droga. Mam nadzieję, że Korwin do Sejmu wejdzie, a sytuacja wymusi na jednej z głównych partii przyjęcie i realizację jednego czy dwóch postulatów UPR-WiP. Takie ograniczenie represji podatkowej i urzędniczej wobec małych przedsiębiorców nie kosztowałoby budżetu wiele, a przyniosłoby ogromne korzyści.
    • Gość: Wojtek Macie mój głos IP: *.gdynia.mm.pl 18.04.11, 17:03
      od 20 lat widzę w TV te same mordy. czas zrobić w tym kraju małą rewolucję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka