Dodaj do ulubionych

Kredyt w Millenium Bank to ściema

08.06.06, 11:13
Co prawda huczne reklamy , promocyjne oprocentowania, wakacje kredytowe itp..
brzmią dumnie ale procedury decyzji kredytowej przeciągają sie w
nieskończoność.Czekam aktualnie drugi tydzień w pierwszym wycenili mieszkanie
w drugim sprawdzili moje zatrudnienie i zarobki, nie wiem na co jeszcze
czekają.Ten Bank kompletnie nie bierze pod uwagę umów przedwstępnych i
zadatków jakie kupujący dają i czasu w jakim muszą się wywiązać z zawartej
umowy.PORAŻKA totalna ale to przecież tylko POLSKA , czego ja sie
spodziewałem..... sad
Obserwuj wątek
    • rek22 Re: Kredyt w Millenium Bank to ściema 08.06.06, 12:41
      To Cię pocieszę ja złożyłem wniosek w połowie kwietnia w Krakowie, a umowę
      będę dopiero podpisywał w poniedziałek. Jest bardzo dużo chętnych i trzeba
      czekać. Życzę dużo cierpliwości.
      • artek-976 Re: Kredyt w Millenium Bank to ściema 08.06.06, 13:05
        Ja wniosek złożyłem 02-05-06 decyzja była 05-06-06. Ostatni tydzień maja
        chodziłem i dzwoniłem codziennie do przemiłej pani w oddziale. Jutro ponoć mam
        podpisać umowe, jeszcze zejdzie pewnie z przelaniem kasy. Pozdrawiam.
        • 30maciekk Re: Kredyt w Millenium Bank to ściema 08.06.06, 15:29
          Ja wszystko załatwiłem w 1,5 tygodnia. Wydaje mi się, że trafiłeś na jakie
          beznadziejne osoby, które chyba przez przypadek tam pracują. Współczuję.
          • annamarp Re: Kredyt w Millenium Bank to ściema 08.06.06, 16:29
            Ja rowniez musze przyznac ze decyzje mialam w kilka dni doslownie.
    • tptp1 Re: Kredyt w Millenium Bank to ściema 08.06.06, 18:21
      Ja załatwiłem wszystko w 1 miesiąc w Millennium.Szybko sprawnie i
      fachowo.Począwszy od złożenia wniosku za posrednictwem OF do podpisania umowy,
      która notabene jutro podpisuję.
      • artek-976 Re: Kredyt w Millenium Bank to ściema 09.06.06, 23:22
        Miałem dzisiaj podpisac umowe. Oczywiscie przesympatyczna pani powiedziała że
        dzisiaj to nie da rady. Pisała do pani analityk trzy maile o umowe. Jeden przy
        mnie. Ale do wieczora żadnej odpowiedzi.Powiedziała może w poniedziałek
        podpiszemy umowe.Lipa jakich mało.
        • artek-976 Re: Kredyt w Millenium Bank to ściema 09.06.06, 23:30
          Jeszcze jedno jak sprawdzaliśmy wstepna decyzję, analize, zdolność, to wszystko
          było OK. Oprocetoweanie w PLN około 5,09 Jak Przyszla decyzja po miesiacu to 6,09.
    • gosias7r Re: Kredyt w Millenium Bank to ściema 13.06.06, 13:29
      potwierdzam kredyt w millenium to ściema!!!! Czekam na kredyt od 1,5 miesiąca!!!
      Kiedy po miesiącu pojawiłam się w banku dowiedziec się co z moim kredytem, pan
      był bardzo zdziwony, okazało się ze wycena nie jest jeszcze zrobiona a papiery
      nie zostały rozpatrzone.Okazało się ze papiery przelezały bezsensu miesiąc.
      Jezeli macie podobne warunki w 2 bankach i jezeli jednym z nich jest
      millenium, to zastanówcie się przed podjęciem ostatecznej decyzji.
      • majka75 Re: Kredyt w Millenium Bank to ściema 13.06.06, 16:55
        Wiecie, dziwię się ludziom, którzy sądzą, że kredyt da się załatwic
        w ciagu 1 tyg. Przeciez wiadomo, że mnóstwo ludzi składa wnioski.
        A nie każda sprawa jest taka sama.
        Raz, że jest promocja, a po drugie wniosków jest sporo więcej niz np. w lutym.
        Zresztą na początku roku ten sam problem dotyczył mBanku i wszyscy o tym wiedzą.
        A jesli ktoś czeka na kredyt od 1,5 m-ca, a dopiero po miesiącu interesuje się
        co się z nim dzieje, to chyba nie do końca jest to normalne. Bank Millenium ma
        dosyć porządne warunki kredytowe, sama u nich wzięłam kredyt, a i robiłam
        rozeznanie w innych bankach. Mało tego złożyłam wnioski w dwóch bankach, tak na
        wszelki wypadek. W moim interesie było zabrać się do tego w miarę wczesnie, a
        poza tym pilnować swoich spraw, chociażby poprzez stały kontakt z doradcą. I
        rozwagę doradzam także innym.
        • runner5 Re: Kredyt w Millenium Bank to ściema 14.06.06, 15:19
          Tak jest nie tylko w Millenium, tak jest chyba we wszystkich bankach.
          Dopóki banki nie zostaną prawnie zmuszone do wydawania decyzji w określonym
          terminie po przyjęciu wniosku (a zapewne nigdy to nie nastąpi), to mogą sobie
          robić co im się podoba i nie obchodzą ich umowy z developerami lub wykonawcami.
          Widać, że tzw. rynek nie działa i banki przy wydawaniu kredytów nie konkurują
          ze sobą jakością usług, wiedząc, że ich potencjalni klienci i tak nie mają
          wyboru bo w innym banku będą czekali tak samo długo.
          Z drugiej strony podejrzewam, że polskie banki są bardzo słabo przygotowane do
          obsługi kredytów hipotecznych i konsumenckich (brak im dobrej kadry i
          doświadczenia). Ich główna działaność do tej pory polegała na ściąganiu
          pieniędzy i kredytowaniu dużych przedsiębiorstw oraz państwa, a kredyty dla
          ludności to był margines, ze względu na zaporowe koszty takiego kredytu. Spadek
          ceny kredytów hipotecznych do akceptowalnego poziomu to sprawa ostatnich 1-2
          lat. Za słabe przygotowanie banków płacą oczywiście kredytobiorcy - ja również
          ciągle czekam na decyzję, a termin wpłaty dla developera już minął.
        • nela35 Re: a propo doradzców 20.06.06, 11:10
          ja nie wierze w doradzców i posredników .moim zdaniem z pwoodu prowizji od
          banków polecają te włąsnie które im placa najwiekszą.dlaczego wiekszosc poleca
          millenium jak wcale tam nie jest ten kredyt najkorzystniejszy .ja osobiscie
          znalazłam trzy inne banki w ktorym dostałam lepsze oprocentowanie mimo ,ze
          posrednicy polecali mi mileenium gdzie jak widze okres oczekiwania jest tez nie
          najciekawszy.
          myslę ze własnymi pieniedzmi najlepisj samemu się zając a załatwiania wcale nie
          jest duzo
    • nandii Re: Kredyt w Millenium Bank to ściema 14.06.06, 17:34
      A ja jestem zadowolona! Wniosek złożony 24 maja w centrali w Warszawie przez
      Doradcę. Pozytywna decyzja 30 maja. Gdyby nie to, że musiałam dosłać jeden
      dokument umowę podpisała bym już ok 5 czerwca a tak się przedłużyło o tydzień.
      Umowa podpisana 13 czerwca. Akt Notarialny 14 czerwca. 14 czerwca wpis
      hipoteki. Wypłata sprzedającemu pieniędzy do 20 czerwca. I mam "M"

Radzę wszystkim niecierpliwcom takim jak ja aby się skontaktowali z
      wszechobecnymi tutaj doradcami kredytowymi. Oni nic od " nas " nie biorą, bank
      Im płaci, a zaoszczędzić można sporo czasu.
      • anetajon Re: Kredyt w Millenium Bank to ściema 16.06.06, 11:33
        Popieram. Pan z Notusa załatwił wszystko szybko i sprawnie, ja nie musiałam się
        denerwować i wydzwaniać do banku. Też mam kredyt w Millenium i jestem
        zadowolona, że nie musiałam tego wszystkiego załatwiać sama.
        • martino19 Re: Kredyt w Millenium Bank to ściema 20.06.06, 14:46
          mija sobie ten czas nieubłaganie...tydzien temu dostałem pozytywna odpowiedz z
          Millenium, ucieszyłem sie jak gwizdek....aaaleee... trzeba dostarczyc kilka
          dokumentów dodatkowo, zaczynają sie schody, ale nic zaciskam zęby i gromadze
          kwitki, przekazuje posrednikowi w DOmu Kredytowym NoTUS , on przesyła to dalej
          i co , i to ze jakiejs pieczatki brakuje, dokument wraca zostaje opieczętowany,
          czekam na wygenerowanie umowy. Kiedy pisze ten post, jest 20.06 jeszcze nie
          podpisałem umowy ale juz wiem ze kasy nie dostane do konca Czerwca !!!, nie
          wiem czemu tak indifferent, być moze ludzie z Millenium muszą policzyć dokładnie w kilku
          filiach pieniądze o które wnioskowałem.Straciłem cierpliwość, na szczęście
          złożyłem równoległy wniosek w innym banku jak zaczęły sie jazdy z
          Millenium.Teraz to już w myśl zasady "kto pierwszy ten lepszy".Ehhh ta Polska
          rzeczywistość ....Myślałem, że takie jaja są tylko w sektorze Państwowym, ale
          komercja powoli dogania ich pod względem procedur....
    • artek-976 Re: Kredyt w Millenium Bank to ściema 20.06.06, 19:45
      Millenium Bank to prawdziwa ściema przynajmniej na prowincji z dala od centrali
      gdzie wszystkie dokumenty są przesylasne ich własna pocztą. Umowe podpisałem
      13-06-2006 do tej chwili brak kasy. Po drodze dokumenty wertowało dwóch
      analityków jeden sprawdzał drugiego to pani z oddziału miala wolne to analityk
      nic nie odpisywał na maile to brak zaświadczenia.Jak przyszla umowa to nie można
      było jej wydrukować bo drukarka się zepsuła. Totalna porażka.
      • martino19 Re: Kredyt w Millenium Bank to ściema 21.06.06, 10:10
        Artek , ja załatwiam sprawe w Gdyni , prowincja nie prowincja ściema po całości
        i wszędzie.
        Heh uncertain z tego co widze , co ludzie wypisują o Millenium to dochodze do wniosku
        że powinni ten przybytek zamknąć i to bardzo szybko.Niewielu szczęśliwców z
        tego co widziałem na tym forum i innych forach , doczekało się kredytu w
        Millenium !!!!
        • viggo1977 Re: Kredyt w Millenium Bank to ściema 21.06.06, 18:27
          trzeba było załatwiac sprawe bezpośrednio w oddziale a nie przez pośrednika.
          posrednicy sie chwalą ze u nich trwa to szybciej co jest kompletna bzdurą a
          wręcz przeciwnie.Więc miej pretensje sam do siebie.
          • artek-976 Re: Kredyt w Millenium Bank to ściema 21.06.06, 18:43
            Te viggo1977 czytaj to dokładnie co ja pisze. Teraz żałuje że nie spróbowałem z
            posrednikiem. Do oddziału chodze od 02-05-2006 od ostatniego tygodnia maja
            jeszcze dzwonie codziennie decyzje dostalem 05-06-2006 umowe podpisałem
            13-06-2006 do dziś do tej chwili kasy niet.
            • isztar.6 Re: Kredyt w Millenium Bank to ściema 21.06.06, 19:02
              Ja też żałuję, ostatni kredyt załatwiałam w innym banku przez pośrednika, a
              teraz chciałam bezpośrednio to mam. Wniosek 31.05, co kilka dni dzwonimy i nic,
              dzisiaj usłyszałam że jutro papiery mają iść do analizy?!? A wykonawca i skład
              budowlany czeka na pieniądze bo nie możemy sobie pozwolić na dłuższy przestój w
              budowie.
    • amarant3107 do martino19 21.06.06, 20:47
      Witam!Ja również załatwiam w Gdyni,tylko że przez pośrednika.Papiery złożone na
      początku czerwca i już w piątek podpisuję umowę
      • tptp1 Re: do martino19 21.06.06, 21:58
        Witam wszsytich !!!!!
        Piszę już pod tym tematem drugi raz.Chyba jestem w czepku urodzony 8 maja razem
        z żoną złozylismy wniosek o kredyt przez posrednika do millenium.Dziś jest 21 i
        kasa już wyszła z banku na konto zbywcy.Udało sie wszystko załatwić w 1,5
        miesiąca jesteśmy bardzo zadowoleni z posrednika który cały czas sprawę
        pilotował oraz z banku.Fakt nie obyło sie bez problemów ale jakoś sie udało je
        szybko rozwiązywać.

pozdr dla wszystkich kredytobiorców z warszawki
      • martino19 do amarant3107 22.06.06, 10:51
        No to gratuluje smile , co to za bank ??, ja wczoraj odbyłem rozmowe ze
        sprzedającym i udało sie wynegocjować przesuniecie terminu zapłaty i wydania,
        kosztowało to trochę nerwów i kasy ale jakos sie udało...Czekam dalej
        • nisi Re: do amarant3107 22.06.06, 12:38
          Dziwię się Wam i tym aż tak negatywnym opiniom. Sama też załatwiałam kredyt w
          Millennium, poszłam tam osobiście, przedstawiłam sprawę doradcy kredytowemu,
          złożyłam dokumenty i chociaż wszystko trwało ponad miesiąc umowę mam juz za
          sobą, akt notarialny również.Niebawem przeprowadzkasmile Cierpliwe czekałam, bo
          mam świadomość, ilu jest chętnych. Rozmawiałam wielokrotnie z panią, która
          zajmowała się moim kredytem, i wiem, ze oni naprawdę są zapracowani.Robią co
          mogą. Przynajmniej u mnie, tzn. w Toruniu.
          A tu widzę, wszyscy mądrzy, najlepiej w tydzień wszelkie formalności łącznie z
          przelaniem kasy na konto.
          Za dużo reklam typu "Kredyt w 24h" się chyba naoglądaliście.
          Przecież taki zakup to nie byle co, nie?
          Pozdrawiam i życzę samych pozytywnych decyzjismile

• isztar.6 Re: do amarant3107 22.06.06, 12:54
            Problem w tym, że to trwa dwa miesiące, jeżeli przy podpisywaniu wniosku pytam
            się 10 razy ile czasy potrwa wydanie dezyzji a Pani mówi że max. 2 tygodnie, a
            po miesiącu dowiaduję się, że dokumenty właśnie idą do analizy to czy to jest
            normalne
            • martino19 Re: do amarant3107 22.06.06, 15:58
              Hehe może do najberdziej cierpliwych ludzi nie należe, po prostu wymagam tego
              co mój pracodawca wymaga ode mnie(czyli 120% normy big_grin ).Ludzie skoro spirala
              wnoisków kredytowych nakręciła się do takich rozmiarów, to banki żeby utrzymać
              dobry poziom obsługi powinny sciagnac do pracy wiecej analityków i skrócić do
              minimum droge korespondencji(przeciez takie bezrobocie jest w Polsce...).W
              Millenium patent wysyłania wniosków do centrali w Warszawie jest chybiony, mają
              tyle oddziałów w Polsce, że spokojnie mogliby zatrudnić odpowiednią kadrę i
              zajmować się wnioskami lokalnie.A tak to jeden wniosek "czochra" przynajmniej
              dwóch analityków w Wa-wie+droga korespondencji+lenistwo ludzi+niezaplanowane
              komplikacje i robi sie TOTALNA KLAPA. TAk nie powinny działać banki w XXI
              wieku, chyba wszyscy sie ze mną zgodzą.Walka o klienta to nie tylko reklama,
              która go skusi do wejścia do banku al też sposób ostatecznej obsługi klientai
              tego żeby wyszedł zadowolony i wrócił ponownie.Ja w mojej pracy staram się
              przynajmniej tak robić i zyskałem rzesze stałych klientów.
              • rek22 Re: do amarant3107 22.06.06, 16:17
                Ile czekaliście na podpisanie umowy po decyzji i spełnieniu wszystkich
                warunków?
                • martino19 Re: do amarant3107 22.06.06, 18:38
                  Ja złożyłem wniosek 21 maja i czekałem ............aż do dzisiaj, właśnie
                  niedawno dowiedziałem sie, że mam do podpisania umowe w banku w poniedziałek
                  tj.26 CZerwca, na wypłatę mam czekac podobno 3 dni ,zobaczymy jak to dalej sie
                  potoczy......ufff ulżyło mi, na 30.06 ,miałem termin zapłaty smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka