Dodaj do ulubionych

Simplus, 36,6 i Sami Swoi znikną z rynku

11.05.11, 16:13
W Play już się cieszą :P
Obserwuj wątek
    • Gość: S Re: Simplus, 36,6 i Sami Swoi znikną z rynku IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 16:25
      Play = najbardziej dziadowska siec w Polsce. Sam koszt polaczenia do znajomych ,ktorzy maja w tej sieci telefon - na szczescie jest niewielu - przyprawia o odruchy wymiotne. Nawet bramki sms dziadostwo nie ma.
      • Gość: nie frajer Re: Simplus, 36,6 i Sami Swoi znikną z rynku IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.11, 16:45
        A ja sie ciesze z playa, za dyszke przez miesiac dzwonie za darmo po polayu i nie musze sie zastanawiac na jaki numer dzwonie, bo do wszystkich operatorow jest jednakowa b niska stawka.
        A najbardziej sie ciesze, ze ucieklem z tej dz.iadowskiej oranzady.
        • Gość: mzb A na koniec zniknie Plus IP: *.play-internet.pl 11.05.11, 20:32
          i zostanie Vodafone :)
          • Gość: gość Re: A na koniec zniknie Plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 20:46
            przecież od razu widać , że to już czyszczenie marki pod nowego starego właściciela!!! zostanie plus , a potem vodafone i jego klony.
            • Gość: Pompon Re: A na koniec zniknie Plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 21:58
              Fajnie tak to się pisze w internecie, nieważne czy się coś wie, czy nie. Vodafone sprzedaje swoje udziały w Polkomtelu.
              • Gość: es Namnożyli marek, natracili szmalu i g... IP: *.ip.jarsat.pl 11.05.11, 23:03
                I nikt za to nie beknie.
        • Gość: lukasr25 Re: Simplus, 36,6 i Sami Swoi znikną z rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 22:09
          I ja jestem zadowolony z Play. Mam abonament na 12 miesięcy, bez telefonu. Płacę 49 złotych i mam za to 500 minut do wszystkich... Pokażcie mi inną sieć która zaoferuje podobne warunki... Chociaż podobne, bo nikt tego nie przebije.. Wcześniej byłem w ORANGE...5 lat.. i zaproponowali mi 150 minut do wszystkich i jakieś wekendy za darmo; wszystko za 59 złotych.. Kpina
          • olek_01 Re: Simplus, 36,6 i Sami Swoi znikną z rynku 12.05.11, 09:10
            Gość portalu: lukasr25 napisał(a):

I ja jestem zadowolony z Play. Mam abonament na 12 miesięcy, bez telefonu. Płac
            > ę 49 złotych i mam za to 500 minut do wszystkich... Pokażcie mi inną sieć która
            > zaoferuje podobne warunki..
            No właśnie - choćby się zesr.... dali ze siebie wszystko ,to i tak nie mają
            takiej za...stej oferty :-) a i fresz też jest świetny :-)
        • Gość: Ace Re: Simplus, 36,6 i Sami Swoi znikną z rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 07:05
          CIEKAWE OKREŚLENIE '...za dyszkę przez miesiac dzwonie za darmo po polayu...'
      • fonderal Re: Simplus, 36,6 i Sami Swoi znikną z rynku 11.05.11, 19:54
        E tam, wszystkie są siebie warte.
        Moim zdaniem najrozsądniejszym rozwiązaniem przy wyborze operatora jest w miarę dokładne określenie swoich potrzeb i wybranie najtańszej oferty.
      • Gość: tralala Re: Simplus, 36,6 i Sami Swoi znikną z rynku IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 20:27
        Gość portalu: S napisał(a):

> Play = najbardziej dziadowska siec w Polsce. Sam koszt polaczenia do znajomych
        > ,ktorzy maja w tej sieci telefon - na szczescie jest niewielu - przyprawia o od
        > ruchy wymiotne. Nawet bramki sms dziadostwo nie ma.

Bramka jak najbardziej JEST tylko na numery przeniesione między sieciami nie działa.
        www.sms.priv.pl polecam:)
        • Gość: gość Re: Simplus, 36,6 i Sami Swoi znikną z rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 20:45
          aha, znaczy się jest , ale nie działa? w sumie to tak jakby jej nie było!!! :D :D :D
          play jest dobry dla dzieciaków w mieście - tam jest podobno nieźle.... ale spróbuj popodróżować po polsce :D masz biznes? będziesz oddzwaniał i bulił!!!
          • Gość: tralala Re: Simplus, 36,6 i Sami Swoi znikną z rynku IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 20:54
            Gość portalu: gość napisał(a):

> aha, znaczy się jest , ale nie działa? w sumie to tak jakby jej nie było!!! :

Czytaj "byznesmenie" ze zrozumieniem! Nie działa tylko NA NUMERY PRZENIESIONE Z INNYCH SIECI! Nie tylko między Play a czymś tam, ale między czymś tam i czymś tam również, na numery od początku do końca pozostające w Play działa! Teraz zrozumiano? ;)
            • Gość: max1 Re: Simplus, 36,6 i Sami Swoi znikną z rynku IP: *.skynet.net.pl 11.05.11, 21:28
              Skoro nie działa to znaczy, że gó....
              • Gość: tralala Re: Simplus, 36,6 i Sami Swoi znikną z rynku IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 23:15
                a więc nie zrozumiano. Sposob dyskutowania w ktorym dyskutujacy zamiast udowodnic ze druga strona nie ma racji, probuje zranic uczucia (nieskutecznie zwykle) jest charakterystyczny dla grup zakompleksionych takich jak kobiety, pisowcy i plemiona bliskowschodnie. Przyklad powyzej.
                • Gość: Antoni Re: Simplus, 36,6 i Sami Swoi znikną z rynku IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 23:45
                  Ale jak działa, skoro nie działa. Mam numer przeniesiony z innej sieci. Wyślesz do mnie esa z bramki?
      • Gość: Marek Re: Simplus, 36,6 i Sami Swoi znikną z rynku IP: *.aster.pl 12.05.11, 01:36
        "Play = najbardziej dziadowska siec w Polsce. Sam koszt polaczenia do znajomych ,ktorzy maja w tej sieci telefon - na szczescie jest niewielu - przyprawia o odruchy wymiotne"
        To powiedz im żeby dzwonili do ciebie, biedaku. Oni mają taniej.
        Albo przejdź do Mobilkinga, wtedy twoi znajomi będą mieli jeszcze drożej.
      • 4krzych1 i ktoś to kupi? jakiś idiota? 12.05.11, 08:38
        jest oczywiste, że te "transakcje" posłużą jedynie do transferu kasy...
      • Gość: Mario Play to dziadostwo, że aż włosy dęba stają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 09:43
        Mam 6 numerów w Plusie i dzwonili do mnie z Play, abym wszystko przeniósł. Tak zachwalali, że kupiłem więc kartę Play, aby przetestować. Jakość rozmów żenująca, internet jak nie zrywa to zipie ledwie ledwie. Aby użyć analogii, jeśli Plus piękny Bentley, to Play jest ruskim rdzewiakiem Zaporożcem.
        • olek_01 Re: Play to dziadostwo, że aż włosy dęba stają 14.05.11, 13:45
          Gość portalu: Mario napisał(a):

Tak
          > zachwalali, że kupiłem więc kartę Play, aby przetestować. Jakość rozmów żenując
          > a,

Gdzie ty testowałeś tą kartę ????
          w tajdze ?:P
    • Gość: gs Kilka marek Polkomtela zniknie z rynku. Pozosta... IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.11, 16:59
      Jakby ktoś nie pamiętał, to na początku był Plus, potem dołączył Simplus (prepaid). Świat był prostszy, życie też. Potem "specjaliści" od wyciągania kasy wmawiali wszystkim, że potrzebna jest dywersyfikacja, żeby "złapać" klienta, a teraz mówią coś całkiem odwrotnego. A telekomy generalnie nie wiedzą gdzie wypierdzieć nadmiar kasy...
      • Gość: Pompon Re: Kilka marek Polkomtela zniknie z rynku. Pozos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 22:00
        A mogliby trochę w infrastrukturę zainwestować, bo zrywanie połączeń jest na porządku dziennym.
      • second.majster Re: Kilka marek Polkomtela zniknie z rynku. Pozos 12.05.11, 02:46
        Mnie to też bawi niezmiernie, ten marketingowy bełkot, uzasadniający decyzje i posunięcia które kopiowane są od innych, na zasadzie wszyscy robimy to samo - piękny początek artykułu: 'Światowym trendem na rynkach nasyconych jest naturalne przechodzenie na markę monolityczną', po kolejnych zmianach zarządów i strategii wajcha pójdzie w stronę dzielenia tego co pracowicie poprzednicy scalili. Takie życie.
    • Gość: baucek Kilka marek Polkomtela zniknie z rynku. Pozosta... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.05.11, 17:16
      kie Wot genialny pomysł miłosciwie panującego zarządu...ciekawe jakie premie posypią się za ten wspaniały manewr strategiczny...
      • Gość: jejku Re: Kilka marek Polkomtela zniknie z rynku. Pozos IP: *.interkar.pl 11.05.11, 19:26
        A co to ma dla Ciebie za znaczenie czy będzie to 10 PLN czy 10 000 000 PLN ? Żałujesz im ?
    • fonderal Kilka marek Polkomtela zniknie z rynku. Pozosta... 11.05.11, 19:45
      "oto pomysł Polkomtela na przywiązanie klientów do marki."

A może by tak spróbować przywiązać klientów wysoką jakością i niską ceną usług? Co prawda byłby to zwrot o 180 stopni, ale wdzięczność klientów gwarantowana:)
      • Gość: Plus to chłam Re: Kilka marek Polkomtela zniknie z rynku. Pozos IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 20:51
        fonderal napisał:
        > A może by tak spróbować przywiązać klientów wysoką jakością i niską ceną usług?
        > Co prawda byłby to zwrot o 180 stopni, ale wdzięczność klientów gwarantowana:)

O to, to;) Jakość obsługi żenująca, za to ceny i umiejętność skubania z kasy klientów - wybitna;)
        Jestem byłym klientem chyba wszystkich prepaidów i tylko Play oferuje tak niskie ceny smsów (9gr do wszystkich) i rozmów (29gr/min do wszystkich), poza tym darmowe smsy do wszystkich po każdym doładowaniu (z zamianą na darmowe rozmowy do Play lub darmowy internet bez limitu danych), a co najważniejsze TYLKO PLAY przedłuża ważność o ROK rozmów wychodzących niezależnie od kwoty doładowania. W innych sieciach nie dość że pozostała na rachunku kwota po upływie terminu nie była dostępna i WYMUSZAŁA kolejne doładowanie aby nie przepadła, to jeszcze na dodatek szanowny Simplus potrafił ostatniego dnia ważności zablokować połączenia wychodzące np. o 14.27 bądź 18.14 (podejrzewam, że było to na zasadzie "na kogo wypadnie, na tego bęc") choć powinny działać do końca ostatniego dnia ważności do 23.59. A panie w punktach Plusa na próbę złożenia reklamacji niezmiennie odpowiadały "to proszę doładować, albo czekać miesiąc na rozpatrzenie reklamacji", prawda jakie to "miłe"? Dlatego nie zamienię Play nigdy na nic innego. Uczciwie muszę przyznać że jedną wadę mają - słaby zasięg lub jego brak pomiędzy miastami czyli na terenach "niezabudowanych" mówiąc językiem kodeksu drogowego, ale i tu się poprawiają. A i druga wada, ale to małej ilości osób dotyczy - nie można przenieść telefonu (nawet na kartę) nie posiadając stałego meldunku. O ile w przypadku abonamentu zastrzeżenie takie uważam za ze wszech miar słuszne, to w przypadku prepaidów to tylko niepotrzebne utrudnianie klientom życia. Cholerny meldunek miał być (zgodnie z obietnicami rządu) zniesiony ok. 3 lat temu i jak dotąd nic w tej sprawie (jak i w wielu innych) nie zrobiono.

I nie jestem pracownikiem Play lecz klientem najbardziej z tej sieci zadowolonym pomimo powyższych zastrzeżeń.

Pozdrawiam opuszczających Plusa, i tak w końcu wylądujecie w Play:)
        • Gość: hehe Re: Kilka marek Polkomtela zniknie z rynku. Pozos IP: *.toya.net.pl 11.05.11, 21:20
          mBank mobile. jest taniej.
          • Gość: Plus to chłam Re: Kilka marek Polkomtela zniknie z rynku. Pozos IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 21:33
            a jaki jest termin ważności połączeń wychodzących po dowolnym doładowaniu?
            • olek_01 Re: Kilka marek Polkomtela zniknie z rynku. Pozos 12.05.11, 09:15
              Gość portalu: Plus to chłam napisał(a):

> a jaki jest termin ważności połączeń wychodzących po dowolnym doładowaniu?
              - 1 rok (słownie : jeden rok)

gdzie znajdziesz lepsze warunki ?:)))
        • Gość: kretby Re: Kilka marek Polkomtela zniknie z rynku. Pozos IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.05.11, 21:40
          Też byłem zagorzałym fanem Playa, praktycznie od pojawienia się sieci na rynku. I byłem użytkownikiem taryfy "nowy mix w play". Problem w tym, że w kilka miesięcy po podpisaniu przeze mnie umowy nowy mix przestał według "sPECÓW" od marketingu w Play już być taki nowy i wprowadzono ofertę mixtrua. I nic w tym dziwnego by nie było, gdyby nie to, że "starych" użytkowników sieci (w tym mnie) zostawili praktycznie na lodzie - bez możliwości migracji do nowych taryf - nawet odpłatnego, bez jakichkolwiek sensownych usług obniżających koszty. Po prostu wszystko co wprowadzano dotyczyło tylko mixtury a Ty mogłeś sobie na nią tylko popatrzeć bo korzystałeś ze starych taryf. I w tym też nie byłoby nic dziwnego, gdyby to nie był ewenement na naszym rynku. Nie znam drugiego operatora, który uniemożliwia przy zmianie oferty skorzystanie z niej przez obecnych swoich użytkowników. I do tego potrafi jeszcze na tym zarobić, bo taka zmiana zazwyczaj kosztuje ileś tam złociszy. Ale Play zawsze musi być oryginalny. Tylko dzięki temu to, że stracili abonenta było już jasne krótko po skorzystaniu z ich oferty.

No i mam Plusa. Nie mam wobec niego żadnych emocji ale przy moich sporych wymaganiach nie mogę się do niego o nic przyczepic.
          • fonderal Re: Kilka marek Polkomtela zniknie z rynku. Pozos 11.05.11, 22:03
            Gość portalu: kretby napisał(a):
            > No i mam Plusa. Nie mam wobec niego żadnych emocji ale przy moich sporych
            > wymaganiach nie mogę się do niego o nic przyczepic.

I oby tak zostało, szczerze.
            Bo ja też tak miałem, ale do czasu. Po ponad czternastu latach Plus potraktował mnie z buta, a składane reklamacje dziwnym trafem rozpływały się w niebycie, jakby nigdy nie istniały...
    • aarvedui jakość obsługi i niskie ceny są passe ? 11.05.11, 19:54
      jak ci biedni biznesmeni radzili sobie przed wymyśleniem marketingo-bełkotu ?

niskie ceny i wysoka jakość obsługi przywiązałyby klientów bardziej niż pozorowane działania bandy złodziei w białych kołnierzykach będące jedynie pretekstem do wypłacenia sobie niezasłużonych premii.
    • Gość: partner27 Kilka marek Polkomtela zniknie z rynku. Pozosta... IP: *.ip.netia.com.pl 11.05.11, 20:20
      zanim zostaną sprzedani, trzeba jeszcze "usprawnić" firmę; premie będą sobie sami wypłacać.
    • Gość: Ambroż Kilka marek Polkomtela zniknie z rynku. Pozosta... IP: *.acn.waw.pl 11.05.11, 20:40
      Oczywiście, że dobra decyzja, od dawna jedyna sensowna! Zamiast stymulować sprzedaż miesiąc do miesiąca promocjami dla nowych klientów i ściganiem się na hasła i wielkość billboardów, trzeba będzie wreszcie myśleć o strategii utrzymania klienta. To dowód, że nasze telekomy przechodzą wreszcie od strategii bazarowej do dojrzałego myślenia.

Chociaż pewnie i tak za trzy miesiące inna klika dojdzie w firmie do głosu i wymyślą, że strategiczne myślenie to jedno, ale bazarowej podejście generuje więcej aktywacji, a od tego są liczone premie i statystyki udziału w rynku :/
    • sammler Powiedzcie to prezesowi Totalizatora... 11.05.11, 20:44
      ... po mistrzowsku zarżnął markę o kilkudziesięcioletniej tradycji (najpierw był Toto Lotek, a potem, od połowy lat 70. Duży Lotek... Ale jednak "Lotek"...

S.
    • Gość: mick Kilka marek Polkomtela zniknie z rynku. Pozosta... IP: *.radiolan.sk 11.05.11, 22:22
      Kurna... Marki, hasła, kampanie, a pod spodem kasa, kasa i naciąganie klientów. Może wreszcie ktoś się nauczy, że dobrą markę buduje się w oparciu o rzetelną i uczciwą usługę i traktowanie klienta z szacunkiem nawet kosztem utraty paru procent założonych dochodów. Ale nie, teraz każdy się zeszmaci choćby złotówkę więcej mógł wycisnąć... Jeśli taka "marka" jak Plus po 10 latach korzystania z jego usług miała mi do zaoferowania stary abonament, który w porównaniu z Play był 3 razy droższy to jak tu mówić o jakiejś logice? Wymyślajcie sobie hasła, zatrudniajcie aktorów z Hollywood - będzie super, a klienci na pewno będą walić drzwiami i oknami... Dzięki mnie już kilku straciliście, a Play zyskał... A wystarczyło pomyśleć i przedstawić dobrą, konkurencyjną ofertę.
      • fonderal Re: Kilka marek Polkomtela zniknie z rynku. Pozos 11.05.11, 23:15
        10/10
      • Gość: tralala Re: Kilka marek Polkomtela zniknie z rynku. Pozos IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 23:19
        Gość portalu: mick napisał(a):
        Dzięki mnie już kilku straciliście, a Play zyskał... A wyst
        > arczyło pomyśleć i przedstawić dobrą, konkurencyjną ofertę.

Dzięki mnie też:) Pozdrawiam :)
    • Gość: TurboDymoMan A co będzie z TurboDymoManem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 22:52
      Przeniesie się do Plusa?
      • Gość: Gość Sami Swoi IP: *.play-internet.pl 12.05.11, 07:40
        Sieć Sami Swoi to bardzo dobre stałe stawki 24 gr. na tel. stacjonarne. Bez kodów, wpisywania numerów itp. jak w Simplusie. Mam nadzieję, że to się nie zmieni.
        • Gość: www wszystkie sieci to ch.uje IP: *.152.153.207.dsl.dynamic.eranet.pl 12.05.11, 09:58
          jw.
        • Gość: zgred Re: Sami Swoi IP: *.3-2.cable.virginmedia.com 12.05.11, 09:58
          wkrotce to w przyblizeniu kiedy? ..wie ktos cos wiecej?
    • Gość: internauta Kilka marek Polkomtela zniknie z rynku. Pozosta... IP: *.ii.pw.edu.pl 12.05.11, 17:54
      Typowy marketingowy bełkot, żeby uzasadnić istnienie działu reklamy i czegoś tam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka