Dodaj do ulubionych

Pytanie w sprawie mlm proszę o informacje

01.07.06, 15:10
niedawno natkonołęm się na strone która oferuje mi 4 pakiety które musze kupić
każdy po 5 zł. W sumie więc zaiwestowałbym 20 zł (ale to nie jest najważniejsze)
Potem wpisuję swoje dane w jakims formularzu i zarabiam na 4 poziomach

Chciałem się spytać czy to jest wogóle legalne i czy można wogóle na tym zarobić
Proszę o opinie osób które próbowały swoich sił w tym biznesie i czy coś
osiogneły. Proszę o rzetelne odpowiedzi z góry dzięki :]
Obserwuj wątek
    • jurek383600 Re: Pytanie w sprawie mlm proszę o informacje 01.07.06, 19:41
      MLM to nie jest firma Tojest biznes, A każdy biznes posiada regóły i zasady.
      MLM jest biznesem ludzi a nie produktu Musisz przede wszystkim znalaźć
      odpowiedniego mentora kóry wprowadzi Cię we wszyskie tajniki. Pierwszy krok
      musisz zrobić sama.
      1 napisz na kartce co chcesz w życiu osiągnąć.
      2 Co sprawia C przyjeność (jakie działanie najbardziej cię kręci)
      Zastanów się czy chcesz być włścicielem swojego życia czy je tylko wynajmować.
      Ogłoszenia o jakim piszesz omijał bym szerokim łukiem.
      pozdrawiam
    • albercikmaly Re: Pytanie w sprawie mlm proszę o informacje 02.07.06, 09:59
      to śmierdzi na kilomet przekrętem. MLM to sposób na życie. Na forum masz liste
      firm MLM sprawdz czy ta twoja jest na liście
    • elkk2 Re: Pytanie w sprawie mlm proszę o informacje 02.07.06, 11:24
      w takim razie od czego mam zacząć musze zapisać sie do jednej z tyh firm które
      są na forum ?? I potem co musiałbym robić sprzedawać jakieś produkty podajcie mi
      jakąś stronke na której jest to wszystko krok po kroku opisane dla
      początkujących z góry dzięki :] i może ktoś mi jakiegoś mentora zaproponuje bo
      chętnie bym się nauczył czegoś nowego, ten biznes mlm wydaje mi się bardzo
      interesujący chciałbym sprubować swoich sił w tym biznesie
      • romek744 Re: Pytanie w sprawie mlm proszę o informacje 02.07.06, 19:54
        To po 5zł to są "Raporty" - zwykła piramida finansowa.
        Jesli chcesz się zająć marketingiem sieciowym, to na początek nie zaczynaj od
        szukania mentowa (???). Najpierw zastanów się z jakim produktem lub usługą
        widzisz się jako sprzedawca, potem znajdź dobrą firmę, która ma taki asortyment
        + dobry plan marketingowy i do pracy... a mentor na pewno się pojawi :)
        romek
      • beti1970 Re: Pytanie w sprawie mlm proszę o informacje 04.07.06, 21:35
        witam, ja jestem w tej branży od niedawna, ale coś tam wiem, poczytałam parę
        książek i jak chcesz to napisz do mnie to zostanę twoją mentorką :-)

beata_priv@interia.pl
        • jkw2 Re: Pytanie w sprawie mlm proszę o informacje 04.07.06, 22:59
          Czy zdradzisz nam co przeczytalas, ze po kilku ksiazkach uwazasz sie za mentora?
          • romek744 Re: Pytanie w sprawie mlm proszę o informacje 05.07.06, 09:59
            Beeti, też bym chciał do Ciebie napisać!!!
            romek
            • elkk2 Re: Pytanie w sprawie mlm proszę o informacje 05.07.06, 14:00
              przeczytałęm oferte jedenj z firm które są na tym forum www.akuna.pl i dalej nie
              wiem w jaki sposób ja miałbym uczestniczyć w tym biznesie w jaki sposób te
              produkty miałbym sprzedawać a z tego co ja zrozumiałem to najpierw trzeba sporą
              kase wyłożyć żeby sie do tego zapisać nie wiem jak jest w innych firmach niech
              mi to ktoś wytumaczy gdzie mam swoje pierwsze kroki postawić bo wydaje mi się to
              ciekawe ale nadal sie w tym gubie
              • romek744 Re: Pytanie w sprawie mlm proszę o informacje 05.07.06, 20:26
                No słuchaj, jeśli 100 parę złotych jest dla Ciebie dużą inwestycją to zgadza
                się. Wtedy w marketing sieciowy trzeba zainwestowac mnóstwo kasy:)
                Nie działam w Akunie, ale o ile sie orientuję, to ich produkt kosztuje na
                początku około 150 zł. Jeśli się mylę o parę dych to niech mnie ktoś poprawi.
                Do tego powinieneś mieć działalnośc gospodarczą (założenie w sumie ok. 100 zł),
                komputer i telefon podejrzewam, że już masz. Znajomych i jakąś rodzinę także,
                każdy ich ma. Potem poszukaj lidera działającego w tej firmie, najlepiej, który
                mieszka gdzieś blisko Ciebie i skontaktuj się z nim. On wszystko Ci wytłumaczy.
                Powinien także nauczyć Cię sprzedawać i zarabiać pieniądze. Na tym polega
                marketing sieciowy. Najlepszy na świecie sposób sprzedawania towarów i usług.
                Także odmów sobie kilka hamburgerów, lodów, czy tam wizyt w kinie i zrób z
                zaoszczędzonej w ten sposób kasy swój życiowy biznes, czego Ci życzę. Wystarczy
                chcieć i robić.
                romek
                • 1jadbal Re: Pytanie w sprawie mlm proszę o informacje 08.07.06, 22:29
                  Nie jestem i nie byłam w Akunie i raczej nie będę - to tak na początek.
                  Znam kilka osób, które zajmowały się Akuną i popadły w wielkie tarapaty i długi.
                  Tam żeby dostać prowizję z grupy musisz zrobić swoją kwalifikację 20 butelek, a
                  to już jest bardzo duży wydatek.
                  Zakupowały towar, zapożyczały się a dostanę prowizję to się wyrówna.
                  Dlatego "ludziska" z Akuny później sprzedają swoje butelki na Allegro za cenę
                  poniżej kosztów zakupu aby sie ich pozbyć a to już uderza w osoby, które chcą
                  swoje butelki sprzedać i zarobić.
                  Jeżeli Akuna byłaby super mlm to zabroniłaby sprzedaży swoich produktów po
                  cenach uderzających w swoich jakby nie było współpracowników, którzy to właśnie
                  wypracowują dla nich premie.
                  Nie zarzyna się kury znoszącej złote jajka.
                  Moim zdaniem dla "tych na górze" świeci tylko światełko - po trupach, niech się
                  dzieje co chce, bylebym ja zarobił sporo w krótkim czasie a później niech
                  wszystko się rozlatuje.
                  Liczę się ja i tylko ja a innych mam w d...
                  • romek744 Re: Pytanie w sprawie mlm proszę o informacje 09.07.06, 21:03
                    Niestety nie masz racji. Firma już dawno oficjalnie zabroniła takiej sprzedaży
                    produktu - zajrzyj na ich stronę. Jeśli ktoś jest złapany na takim procederze
                    to usuwa się go z firmy. Lecz każdy kij ma 2 końce i niestety, w tak dużej
                    firmie, z którą współpracują dziesiątki tysięcy ludzi zawsze znajdzie się jakiś
                    kombinator czy oszust - w każdej branży - to jest nieuniknione. Ale nie możesz
                    mówić, że firma na to pozwala, bo to po prostu nie prawda. Tak samo jest z tym,
                    że znasz ludzi, którzy w tej firmie nie zarobili pieniędzy. Znam ludzi z każdej
                    firmy MLM, którzy nigdy nie zarobili pieniędzy - inna sprawa, dlaczego ich nie
                    zarobili... Nigdy nie powiedzą ci prawdy, zawsze będą mówili, że to firma jest
                    do bani. Tylko, że znam mnóstwo osób z Akuny, które zarabiają bardzo duże
                    pieniądze. To dowód, że każdy może je zarabiać. Dlaczego niektórzy tego nie
                    robią? Zapytaj ich. Tylko wątpie, żebyś usłyszała prawdę. Przecież o swoich
                    złych poczynaniach, czy lenistwie, nikt nie mówi na głos.
                    romek
                    • jkw2 Re: Pytanie w sprawie mlm proszę o informacje 09.07.06, 22:05
                      Nie bede zabieral glosu na temat Akumy, ale popre Romka w firmach sa rozni ludzie, a wlasna nieudolnosc trzeba umiec wytlumaczyc. Zawsze musi byc winny, czemu nie firma.
                      • misia119 Re: Pytanie w sprawie mlm proszę o informacje 10.07.06, 05:22
                        Najlepiej znajdz w swoim otoczeniu (mieście, województwie) jakiegoś lidera mlm i
                        z nim porozmawiaj, poszukaj innego, też sie spotkaj. Jeśli chcesz coś robić
                        poważnie, to szukaj, analizuj. I nie daj się wciągnąć w te historyjki z 5zł - są
                        żałosne. Np. tu na forum możesz zapytać, kto jest z ..., A pózniej się umawiać.
                        • networkmarketing Re: Pytanie w sprawie mlm proszę o informacje 29.07.06, 23:42
                          misia z jakiego networku jestes jaka firma representujesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka