Dodaj do ulubionych

Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, które...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 19:14
Ja bym dodał jeszcze sieć stacji paliw ARAL.
Obserwuj wątek
    • Gość: Smok Szkoda Taco Bell i Dunkin Donuts, lubiłem IP: *.unknown.vectranet.pl 14.06.11, 19:16
      frytki z sosem serowym i donaty. Były nieprawdopodobnie plastikowe ale palce lizać :)
      • Gość: qba Re: Szkoda Taco Bell i Dunkin Donuts, lubiłem IP: *.compnet.com.pl 14.06.11, 19:23
        szkoda ze taco bell nie ma bo lubie pikantne potrawy a nigdy nie jadlem nic meksykanskiego
        • Gość: zxcv Re: Szkoda Taco Bell i Dunkin Donuts, lubiłem IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.11, 19:50
          taco bell to kuchnia tex-mex czyli szjas, a nie meksykańska. jest trochę meksykańskich i tex-mex restauracji (mówię o wawie) więc nie ma czego żałować.
          • Gość: xyz Telepizza - najbardziej podła pizza! IP: 87.204.209.* 14.06.11, 20:25
            Telepizza - bardzo mnie dziwi, że jeszcze nie padli. A jeszcze bardziej, że ktoś to suche goovno kupuje.

Burger - 3 razy zachodziłem i ngdy nie mieli whoopera,
            Donuts - nigdy na nich nie trafiłem,
            Taco Bell - nie wiedziałem co kryje się pod nazwami potraw, a obsługa umiała tylko powiedzieć naleśnik, mięso, sos. Zresztą, to mięso wyglądało tak, jakbym w młodości w nie wlazł, kiedy bawiliśmy się w krzakach.
            Mała strata.
            • Gość: dany Re: Telepizza - najbardziej podła pizza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 21:16
              Możliwe ze miałeś pecha, Whooper musi być i tyle, ja nie wiem czy coś innego wogóle tam schodzi, jak już mam ochcotę na fast food to raczej wybieram Burger Kinga niż McD, jest Whooperów kilka wersji, ciągle nie ma tam tyle klientów co w McD czy KFC ake jedzonko jest dobre.
              • Gość: es Leader Price - niedościgłe ścierwo... IP: *.ip.jarsat.pl 14.06.11, 23:08
                Produkty pod marką Leader Price sprzedawane również w Geantach to było niedościgłe ścierwo, nigdy przedtem i nigdy potem nie udało mi się kupić tak podłej jakości (to słowo chyba nie na miejscu) produktów.
        • Gość: P. Re: Szkoda Taco Bell i Dunkin Donuts, lubiłem IP: *.pabianice.msk.pl 14.06.11, 20:25
          To co sprzedają w Taco Bell nijak ma się do meksykańskich potraw.
          • 6uldv8 No to co, że to nie prawdziwe meksykańskie dania? 14.06.11, 20:50
            "To co sprzedają w Taco Bell nijak ma się do meksykańskich potraw."

Może i ma się nijak do meksykańskich potraw, ale mnie smakuje.
          • marekatlanta71 Re: Szkoda Taco Bell i Dunkin Donuts, lubiłem 14.06.11, 21:32
            Meksykanie mają inną opinię na ten temat.
          • Gość: ffd aha dzieki za info IP: *.zone3.bethere.co.uk 14.06.11, 22:35
            a ja myslałem ze pracuja tam babcie z wiosk z pod Xicohtencatl

dobrze ze w krakowie jest chociaz taco mexicano

ale załuje ze taco bell sie nie rozwineło w polsce
        • Gość: ziggi Re: Szkoda Taco Bell i Dunkin Donuts, lubiłem IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.11, 21:59
          Byłem w stanach i uważam, że taco bell to fastfood najbardziej podobny do jedzenia. Oczywiście nie umywa się do prawdziwej meksykańskiej kuchni, ale lepsze to niż mcdonald i inne byleco.
          • Gość: darian Re: Szkoda Taco Bell i Dunkin Donuts, lubiłem IP: *.ethnet.com.pl 14.06.11, 22:23
            Jeśli chodzi o Taco Bell to w Polsce prowadził go obecny Amrest który wtedy miał nazwę American Restaurants , dlatego Tacco Bell był pod wspólnym dachem z KFC i Pizza Hut . Z tego co pamiętam to były tylko 2 lokale w Warszawie - Gruba Kaśka i Zodiak i faktycznie było mało klientów . Myślę że firma testowała tą markę i z powodu małego zainteresowania zlikwidowała ją w Polsce. Jeśli mnie pamięć nie myli to był wtedy jakiś wywiad z szefami Amrestu i nie wykluczali w bliżej nieokreślonej przyszłości powrotu Tacco Bell do Polski . No ale od tego czasu duzo mogło się zmienić w ich strategii biznesowej
            • ankecenamon Re: Szkoda Taco Bell i Dunkin Donuts, lubiłem 15.06.11, 07:09
              W zasadzie można by się cieszyć że ten szajs zniknął z Polski , ale dalej pozostaje tu Mcdonalds, KFC ,Biedronka, Lidl czy Real , a to że się utrzymują świadczy o tym że mają klientów , a to wstyd !
              Ludzie , kiedy przestaniecie wreszcie kupować ten szajs , przez matołów , którzy kupuja szynkę ( a raczej wyrób szynkopodbny) w hiparmarkecie nie mozna kupic normalnej szynki. Ja juz nie pamietam jak smakuja prawdziwe pomidory , bo nawet te po 25 złotych kilo (ponoć z włoch) mają smak ziemniaków sadzeniaków!Stoisko rybhne to prawdziwy horror , albo śmiertdzace rozkładające sie rybki pod hasłem "świeże" , albo zamrozony lukier z 30 % zawartoscią ryby przerobiona w chinach.
              Ja nie bede opisywał hipermarketu, bo szlag mnie trafia , ale istnienie twego tworu w Polsce ubliza Mi
              • luni8 Re: Szkoda Taco Bell i Dunkin Donuts, lubiłem 15.06.11, 07:38
                > Ludzie , kiedy przestaniecie wreszcie kupować ten szajs , przez matołów , którz
                > y kupuja szynkę ( a raczej wyrób szynkopodbny) w hiparmarkecie nie mozna kupic
                > normalnej szynki. Ja juz nie pamietam jak smakuja prawdziwe pomidory , bo nawet
                > te po 25 złotych kilo (ponoć z włoch) mają smak ziemniaków sadzeniaków!Stoisko
                > rybhne to prawdziwy horror , albo śmiertdzace rozkładające sie rybki pod hasłe
                > m "świeże" , albo zamrozony lukier z 30 % zawartoscią ryby przerobiona w chinac

Jest proste rozwiązanie. NIE KUPUJ W MARKETACH
                Jest masa mięsnych oferująca dobre mięso, tyle że drogie. Ale za jakość się płaci.
                Z pomidorami już ciut lepiej, po jakiego kupujesz pomidory z włoch (one muszą być konserwowane) nie lepiej jak człowiek przejść się na okoliczny targ i kupić prosto od producenta?

Jak kupujesz żarcie w markecie to nie marudź że jakość jest marketowa.
                • ankecenamon Re: Szkoda Taco Bell i Dunkin Donuts, lubiłem 15.06.11, 10:14
                  Ja nie kupuję w hiprmarketach , ale one niestety wyznaczają trendy w konsumpcji, a raczej wymuszają na producentach robienie tego szajsu! Przez nich ten szajs jest wszędzie a pomidory na rynku to taki sam badziew. Juz nawet polne są niesmaczne !
                  • split-fire Gówno! 24.06.11, 19:52
                    Gówno! Wszystko Gówno! Gówno! Gówno! Nawet za 50 złotych to gó...!!!
                • Gość: śródmieszczanin Re: Szkoda Taco Bell i Dunkin Donuts, lubiłem IP: *.cgsa.com.pl 15.06.11, 15:28
                  A co mam zrobić gdy do najbliższego bazaru mam kilka km?
    • luni8 Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, które... 14.06.11, 19:18
      I znowu pokaz slaidów
      Ale wystarczyło operowskie "Blokowanie zawartości" i brak reklam. W ramach bonusu wyłączyłem wczytywanie obrazków i prawie da się czytać...
      • Gość: Maxxi Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny... IP: 173.233.196.* 14.06.11, 19:39
        "I znowu pokaz slaidów"

To teraz juz norma na praktycznie wszystkich
        portalach zarzadzanych przez "Agora SA"!
      • Gość: X Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.home.aster.pl 14.06.11, 19:42
        Nie sądzę żeby twoje problemy ze stroną kogoś tu obchodziły.
        • Gość: mietko Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 20:11
          Myślę, że zaczną ich obchodzić te problemy, jak większość włączy blokadę reklam.
          • lia.13 Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ 14.06.11, 21:30
            myślę, że już większość ma włączoną blokadę reklam. Dziwi mnie tylko, że reklamodawcy jeszcze się dają w ciula robić :D
            • Gość: wawawasz Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.146.126.22.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.06.11, 23:07
              dokładnie! :-D
        • luni8 Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ 15.06.11, 07:39
          > Nie sądzę żeby twoje problemy ze stroną kogoś tu obchodziły.

Ponarzekać nie można, a jak widzisz z innych postów nie mnie jednemu to przeszkadza.
      • Gość: Izi drajwer Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: 94.75.91.* 14.06.11, 21:04
        Dlaczego nie udało się RTL7? Portal gazeta.pl chyba stroi sobie żarty.
        Nie na darmo Adam Michnik jeździł do Luksemburga i tłumaczył włodarzom RTL w centrali, że w polskim RTL7 zagnieździli się reakcjoniści, żydożercy, falangiści, moczarowcy, neoendecy, faszyści, frankiści, przedsoborowi, wsteczni katole i inni tacy, których nie mogą znieść Ludzie Na Poziomie.
        Włodarze RTL7 się przestraszyli, zmienili profil telewizji na przyjaźniejszy dla Ludzi Na Poziomie i telewizja padła i mogli ją przejąć ludzie Czesława "Człowieka Honoru" Kiszczaka.
        • Gość: Rywke Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 22:03
          Coś w tym jest.
          • Gość: podatnik Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.uznam.net.pl 15.06.11, 05:25
            Zaś naprawdę to RTL nie chciała płacić łapówek Panom Władcom Solidarnościowym a także uruchomić przymusowej Redakcji Katolickiej. No to musieli odpaść. Nie pasowali do "rynku"... he, he.
    • Gość: m burger king jakoś nie leżą IP: 83.238.201.* 14.06.11, 19:21
      nie wiem co mają w smaku ale kompletnie mi nie leżą
      • Gość: korbik Re: burger king jakoś nie leżą IP: *.selsoft.pl 14.06.11, 20:18
        a ja lubiłem Burger Kinga, w porównaniu z Mc Donaldem to jedzenie a nie plastik w gumowej bułce ;P
        • Gość: sfdg Re: burger king jakoś nie leżą IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.11, 20:35
          taaa? i to szajs i to szajs. znajomy pracowal tu i tu - mowil co gdzie sie wstrzykuje ;) i z czego jest zrobione. moja noga prędko nie postanie w obu fast foodach
          • Gość: X Re: burger king jakoś nie leżą IP: *.welnowiec.net 14.06.11, 21:13
            znajomy pracowal tu i tu - mowil co gdzie sie wstrzykuje ;) i z czego jest zrobione.

Ja też pracowałem w jednym z fast food'ów i jakoś nie zauważyłem żeby tam cokolwiek było gdzieś wstrzykiwane. Frytki są zrobione z ziemniaków a mięso to czysta wołowina.
            To, że żarcie jest ogólnie ciężkie i niezdrowe to inna sprawa ale bawią mnie te "miejskie legendy" o fast food'ach gdzie każdy ma znajomego, który widział co tam wstrzykują/pryskają/dolewają/mutują itd...
            • Gość: me Re: burger king jakoś nie leżą IP: *.opera-mini.net 14.06.11, 21:34
              No dobra, ale powiedz jak pracowales w obu sie robi w Mc sok pomaranczowy?
            • Gość: Don Przeciez w Polsce ponoc wszystko jest IP: *.superkabel.de 14.06.11, 21:35
              "zmutowane"! Niejeden znajomy mi opowiadal:) A ja za kazdym razem zastanawialem sie, dlaczego to w reichu a nie w tej "dzikiej" Polsce jest "Gammelfleisch", dioksyny w jajkach (raz w bio, raz w "zwyklych"), tudziez inny EHEC...
              Pzdr.
            • Gość: bzz Re: burger king jakoś nie leżą IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 00:02
              z jakich ziemniaków? Widziałeś żeby w jakimkolwiek fastfoodzie ktoś ziemniaki obierał? Czemu one wszystkie są w środku miękkie i idealnie upieczone? Bo są robione z papki ziemniaczanej, która ma tyle wspólnego z pyrą co parówka z mięsem
          • luni8 Re: burger king jakoś nie leżą 15.06.11, 07:41
            > taaa? i to szajs i to szajs. znajomy pracowal tu i tu - mowil co gdzie sie wstr
            > zykuje ;) i z czego jest zrobione. moja noga prędko nie postanie w obu fast foo
            > dach

Biedactwo.
            Nie ważne gdzie znajomi pracują, w jakiej by branży żywieniowej nie pracowali zawsze mogą powiedzieć dokładnie to samo.
      • Gość: uo Re: burger king jakoś nie leżą IP: *.zone3.bethere.co.uk 14.06.11, 22:41
        hbrgery z burger kinga zawierają o wiele wiecje swierzych warzyw i sa o wiele bardziej naturalne o ije tak mozna tym słowem zaoperowac sobie w kwestii fastfoodów

fryty tez
    • Gość: Buritto Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.acn.waw.pl 14.06.11, 19:21
      Aral został chyba przejęty przez inną sieć, podobnie jak Texaco, które również miało swoje stacje w Polsce. Najbardziej szkoda Taco Bell - dziś by się już przyjęło, a jak na śmieciowe żarcie, to byli najlepsi... Może jeszcze kiedyś wróci?
      • Gość: xyz Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.c193.msk.pl 15.06.11, 02:55
        Stacje Aral w Polsce przejął BP.
    • marekatlanta71 Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ 14.06.11, 19:22
      Taco Bell - pamiętam jak był jeszcze w Warszawie, pod jednym dachem z KFC.
      • Gość: asd i z pizza hut IP: *.acn.waw.pl 14.06.11, 19:31
        wszyscy stali w kolejkach do tamtej dwojki dzieki czemu dostawalem expresowo tacosy :]

• Gość: kl Re: i z pizza hut IP: *.zone3.bethere.co.uk 14.06.11, 22:42
          a jest jeszcze kfc?
          czy tez znikło
    • Gość: Marcin Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, które... IP: *.unitymediagroup.de 14.06.11, 19:22
      A ebay to przeciez najbardziej spektakularne proba lider swiatowego zniweczona przez silnego lokalnego rywala(allegro)
      • Gość: OBS Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.11, 19:27
        Rywala...? Allegro który sie wkrótce sprzeda komu?? no właśnie... rechot historiii;))))
      • Gość: Jaczesko Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.pools.arcor-ip.net 14.06.11, 19:35
        Zgadzam sie Allegro zmiazdzylo Ebay
        Pare lat temu dodalbym nasza klasa, jednak durne prowadzenie stronki jakies gabki bzdurne reklamy i serduszka doprowadzily do ucieczki na facebooka. Mimo ze nasza klasa w polsce chyba jeszcze prowadzi, utraci pozycje lidera.
        Tak sam gadu gadu pokonala wszystkich konkurentow jak Msn itp.
        • Gość: robert Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.adsl.alicedsl.de 14.06.11, 20:59
          allegro nie umywa sie do ebay. szkoda, ze ebay sie nie przyjal, Polacy na tym stracili (i dalej traca).
          • Gość: Aga Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.11, 21:14
            W pełni popieram, allegro to syf... kiepska ochrona kupujących, system komentarzy do luftu, są tylko do pobierania prowizji. Szkoda, że ebay ich nie wykosił, bo to inna jakość usług...
            • luni8 Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ 14.06.11, 21:56
              > W pełni popieram, allegro to syf... kiepska ochrona kupujących, system komentar
              > zy do luftu, są tylko do pobierania prowizji. Szkoda, że ebay ich nie wykosił,
              > bo to inna jakość usług...

ebay ich nie wykosił z jednego prostego powodu. Firma myślała że sama marka załatwi sprawę.

Była wielka akcja promocyjna którą bonusowo mocno nagłaśniała prasa, a wyszło tak że z ebay'em przedsięwzięcie wspólne miało tylko nazwę. Ciulowa strona, brak podstawowej zalety jaką byłe aukcje z całego świata i to wystarczyło. Mogli wejść mocno, wystarczyło dać te same możliwości co na zagranicznych wersjach portalu i allegro miałoby problem.
              Tymczasem ebay stał się w PL synonimem jak spie...yć niemal murowany sukces. I odrabiają to do tej pory.
              • Gość: wawawasz Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.182.26.210.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.06.11, 23:11
                dokładnie...
              • xaliemorph Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ 15.06.11, 02:01
                Pięknie powiedziane. Przegrali koncertowo i to tylko i wyłącznie na własne życzenie.

IMHO Ebay jest idealnym przykładem jak się kończy nie docenianie rynku. Stwierdzili że Polacy rzucą się na portal tylko dlatego że jest znany ze światowości i nic ponadto nie trzeba oferować. Taka wręcz typowo amerykańska pycha (tu nie chodzi o to jakiej narodowości).
    • 1stanczyk Billa byla w juz w PRL z bonami $ ... 14.06.11, 19:26
      Chyba żeby to była jakaś inna ....
      Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, które...
      • mala_mee Re: Billa byla w juz w PRL z bonami $ ... 14.06.11, 22:08
        A nie Baltona???
    • Gość: Jaczesko Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.pools.arcor-ip.net 14.06.11, 19:29
      Ja bym jej nie dodal poniewaz przejelo ja BP i zmienili wszystkie arale na bp. W niemczech je zachowali poniewaz mialy wieksza tradycje niz w Polsce.
      • Gość: jaca-9057 Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.11, 22:56
        W Niemczech zrobiono akurat odwrotnie niż w Polsce, tzn. stacje BP przemianowano na ARAL. A wszystko odbyło się w ramach wykupienia ARALa przez BP, więc nie ma tu mowy o porażce na polskim rynku, lecz o globalnej polityce koncernu.
    • aboutblank TELE2 dobrz, że szlak trafił! 14.06.11, 19:30
      To byli złodzieje gorsi od TPSA wziętej razem z ZUS'em.
    • Gość: mexicana Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, które... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 19:33
      Taco Bell wróć proszę...
    • Gość: cokolwiek o jak milo, Brawo! IP: *.aster.pl 14.06.11, 19:36
    • aarvedui dopłaty,dotacje się skończyły i biznes czas zwijać 14.06.11, 19:37

większość tych pożal się borze "inwestorów" miała za darmo uzbrojony teren, dotacje i jeszcze dopłaty do każdego zatrudnionego bezrobotnego.

a, i jeszcze zwolnienia podatkowe - poza zwyczajną kreatywną księgowością, wyprowadzaniem zysków na lewe koszty typu "consulting" czy "reklama" w zaprzyjaźnionych firemkach.

takie benefity trwają średnio 2-5 lat, i tyle trwa żywot zagranicznych pijawek.

to doskonała strategia rządowo-urzędowa : naszych przedsiębiorców wyciskać, zagranicznych obsypywać pieniędzmi za samą łaskę istnienia na naszym rynku.

śmieciowe biznesy typu supermarket czy outsourcing faktoringu czy call center to ślepa uliczka.
      • Gość: dzul Re: dopłaty,dotacje się skończyły i biznes czas z IP: *.dialup.tiscali.it 14.06.11, 19:57
        Nie wiem czy slepa uliczka. Chyba raczej forma nauki od lepszych w te klocki jak dymac innych i samemu nie dac sie wydymac. A nauka niestety kosztuje.
      • Gość: Łukasz 100 % racji przykład PLUSA IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.11, 19:59
        Nie wspomniano w artykule o jeszcze jednej wielkiej sieci dyskontów dużo większej od Lider Price a mianowicie dyskontach PLUS. Gdy wchodziły one do Polski to wszystko było za darmo w Żarach Plus kupił za bezcen obiekt 20 metrów od rynku wszystko świetnie hulało do czasu aż skończyły się ulgi podatkowe bo przecież Niemiec nie będzie tyrał na Polaka. Ja na wszystkie wielkopowierzchniowe obiekty nałożyłbym podatek dochodowy od pierwszego momentu ich otwarcia a i tak by istniały.
        • Gość: rt Re: 100 % racji przykład PLUSA IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.11, 20:37
          Niestety to bzdura. Plus sie nie wycofal z Polski z powodu braku ulg podatkowych, a zniknal dlatego, ze po prostu jego wlasciciel, firma Tengelmann, pozbyl sie sieci dyskontow Plus w calej Europie, w tym tez w Niemczech, gdzie siec Plusa byla wielokrotnie wieksza niz w PL i istniala od kilkudziesieciu lat. Roznica byla tylko taka, ze w kazdym kraju kupiec byl inny (w Polsce Biedronka, w Niemczech Netto nalezace do koncernu Edeka (nie mylic z dunskim Netto nie majacym z niemieckim dyskontem Netto nic wspolnego).
        • Gość: Marbax Re: 100 % racji przykład PLUSA IP: *.tesco-europe.com 15.06.11, 12:43
          Za nim coś skomentujesz warto było by coś na ten temat wiedzieć.
          Jakie to niby ulgi podatkowe mają, miały te sieci? Jakieś przykład poproszę. Bo siedzę w tej branży od 15 lat i jakoś nigdy o takowych nie słyszałem.
      • Gość: Jan Re: dopłaty,dotacje się skończyły i biznes czas z IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.11, 20:04
        100 % racji
      • Gość: yt Re: dopłaty,dotacje się skończyły i biznes czas z IP: *.zone3.bethere.co.uk 14.06.11, 22:54
        g... prawda

interes takich olbrzymich firm jak wymienione siega stukrotnie dalej niz jakies tam ulgi czy z wonlienia za 15 sklepów
        takie firmy mysla w skali opanowania 40 mln rynku a nie paru sklepów.globalna promocja reklama w tv itp itd

dla niektorych globalnych marek polski konsument jest wciaz za biedny dla innych to po prostu pręzniejsza konkurencja jeszczewiekszych koncernów zachodnich
    • Gość: lord-uki eBay...to był pogrom giganta w Polsce IP: *.toya.net.pl 14.06.11, 19:37
      jw
    • anifilacja Wkurza mnie ten pokaz slajdów!!! 14.06.11, 19:38
      czy nie mozna dac jednej strony... i po co te obrazki?!
      dla mnie nawet ciekawy artykul... ale to klikanie mie juz wq... denerwuje!!!
      • Gość: W Re: Wkurza mnie ten pokaz slajdów!!! IP: *.home.aster.pl 14.06.11, 19:44
        To nie czytaj. Nie ma obowiązku.
        • Gość: Maxxi Re: Wkurza mnie ten pokaz slajdów!!! IP: 173.233.196.* 14.06.11, 19:49
          "To nie czytaj. Nie ma obowiązku"

Osobniku przedstawiajacy sie jako "X", a pozniej jako "W"... czy Twoj glos to oficjalne zdanie redakcji "www.gazeta.pl", czy moze glos jakiegos PR-owca zatrudnionego przez spolke
          "Agora SA"???
          • zbig1113 Re: Wkurza mnie ten pokaz slajdów!!! 14.06.11, 21:43
            A dopuszczasz możliwość, że to jego zdanie na ten temat?
            • Gość: y Re: Wkurza mnie ten pokaz slajdów!!! IP: *.zone11.bethere.co.uk 15.06.11, 14:17
              ja dopuszczam, lemingow lykajacych wszystko jak leci jest cale mnostwo..
      • Gość: ad_amo Re: Wkurza mnie ten pokaz slajdów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 19:46
        Niestety znacznie więcej reklam obejrzysz czytając tak skonstruowane artykuły. A może jeszcze coś klikniesz, choćby i przez przypadek:) Pozdrawiam.
      • Gość: sly Re: Wkurza mnie ten pokaz slajdów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 20:13
        Czuję dokładnie to samo, czasami odechciewa mi się czytać jakiegoś artykułu przez te slajdy
      • Gość: bua Re: Wkurza mnie ten pokaz slajdów!!! IP: *.metrolink.pl 14.06.11, 20:32
        mnie tez
      • Gość: reklamiarz Re: Wkurza mnie ten pokaz slajdów!!! IP: *.aster.pl 14.06.11, 20:37
        oczywiście, że nie - przy każdym kliknięciu odświeża się strona, a wraz z tym wyświetlają się nowe reklamy. Kasa jest kasa:) a że niewygodnie... cóż...
      • Gość: Paweł Re: Wkurza mnie ten pokaz slajdów!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.06.11, 20:38
        Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o .... pieniądze! Klikasz sobie na pokazie slajdów, a na każdej kolejnej stronie otwierają się bannery reklamodawców. Tak by była jedna odsłona bannerów, a tak jest 8. I reklamodawcy płacą za 8.
      • Gość: legia Re: Wkurza mnie ten pokaz slajdów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 20:48
        a nie zauwazyles ze na kazdej stronie jest inna reklama......?? reszte sie chyba domyslisz....
        • Gość: gabi1 Re: Wkurza mnie ten pokaz slajdów!!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.11, 22:51
          nie musiał zauważyć jesli zablokował reklamy :P
        • Gość: ty Re: Wkurza mnie ten pokaz slajdów!!! IP: *.zone3.bethere.co.uk 14.06.11, 23:06
          jakie znowu reklamy?

ostatnią jaką widziałem była reklama anten firmy ARKON

no i gumy Dino oczywiscie
      • Gość: jyj a mnie wkurza czytanie durnego komentarza IP: *.zone3.bethere.co.uk 14.06.11, 23:02
        i klikanie na nieg a tam o jakichs k.... slajdach
      • Gość: Poranek Re: Wkurza mnie ten pokaz slajdów!!! IP: *.piap.pl 15.06.11, 08:02
        a ja sobie zapuściłem Firefoxa z Adblock i mam spokój z wyskakującymi okienkami
        Polecam
        Pozdrawiam
      • Gość: Edek Re: Wkurza mnie ten pokaz slajdów!!! IP: 212.118.224.* 15.06.11, 08:16
        Mnie też ale przecież liczba odsłon się liczy bo to robi wrażenie w statystykach. Ale jak ktoś jest debilem i się z takich statystyk cieszy to już debilem pozostanie na to nie ma lekarstwa niestety.
      • Gość: asd Re: Wkurza mnie ten pokaz slajdów!!! IP: *.ip.netia.com.pl 24.06.11, 15:27
        to page view fever kolego - poprawia to statystyki odwiedzalności strony
    • tajemnicapanstwowa Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, które... 14.06.11, 19:39
      Tele 2 moze i dalej by w Polsce istnialo gdyby nie to, ze ich przedstawiciele po prostu byli zwyklymi oszustami podajacymi sie za "telekomunikacje" i naciagali starsze osoby na abonament u nich. Widac to z reszta po statystykach Internetu, gdzie potrzebna juz byla wiedza techniczna i niewiele osob wiedzialo o co chodzi, choc i tutaj zdarzaly sie przypadki naciagania starszych osob, ktore myslaly, ze do Internetu wystarczy im zwykly telewizor kineskopowy...

Swego czasu byla tez marka hipermarketow Hypernova - tez sprzedana. Wykupione przez Carrefour'a. Gdy byla wyprzedaz asortymentu to cieli wszystko o 50% i wiecej.

Burger King byl chyba tylko w Warszawie bo tylko ich bylo stac na tak drogie kanapki, a McD zadomowilo sie na dobre w Polsce nie drogim BicMaciem (10-15 lat temu 7-8zl na sama kanapke to byly pieniadze gigantyczne) tylko Happy Meal'ami z zabawka i kacikami zabaw dla dzieci, ktore robily tez za kaciki urodzinowe. Jeden dzieciak z drugim zjadl i koniec. Innych kanapek nie ma... nawet KFC nie dalo rady, choc tez probowali w ten sam sposob przyciagnac ludzi do siebie.

Mam za to nadzieje, ze taki Starbuck's podzieli los Burger Kinga i dadza sobie siana z mega droga kawa...
      • Gość: Maxxi Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny IP: 173.233.196.* 14.06.11, 19:44
        "Burger King byl chyba tylko w Warszawie bo tylko ich bylo stac na tak drogie kanapki, a McD zadomowilo sie na dobre w Polsce nie drogim BicMaciem"

Pamietam, ze byl kiedys jeden "Burger King" w Lublinie...
        • tajemnicapanstwowa Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny 14.06.11, 19:47
          W Szczecinie tez byl - nie istnial dluzej niz rok. Fatalna lokalizacja, zero ludzi, drozyzna. Sprzedali lokal pod pizzerie, ktora w tym samym miejscu istnieje juz prawie 10 lat.

Te lepiej prosperujace byly chyba tylko w Warszawie.
        • Gość: ty utne te dywagania i powiem od razu ze był w całej IP: *.zone3.bethere.co.uk 14.06.11, 23:08
          Polsce
        • Gość: xyz Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny IP: *.c193.msk.pl 15.06.11, 03:04
          Burger King był w Katowicach na Stawowej, w Częstochowie przy M1 (Real itd.), w Opolu (też przy Realu) itd.

Marka była (i jest) źle zarządzana na naszym rynku, zero reklamy, brak rozpoznawalności.
          Dziwne, że AmRest zarządza zarówno KFC, PizzaHut, jak i Burger Kingiem, którego już raz położył :/

A jedzenie w Burger Kingu jest dużo lepsze niż w McD. Whooper rules :D
          Byłem kiedyś z ciekawości w BurgerKingu w Hanowerze - tam jest oczywiście większa różnorodność w ofercie, można samemu konfigurować Whoopera.
          Tylko obsługa mało kumata, zero po angielsku, zresztą i po niemiecku mają problemy - sami kolorowi, Turcy, czarni itd.
      • Gość: zz Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.acn.waw.pl 14.06.11, 19:45
        Burger King byl takze w KRK, i to w Nowej Hucie :> Moze dlatego im nie poszlo, bo McD jednak lepiej sie zakotwicza w umyslach N-paskow.
        • Gość: darian Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.ethnet.com.pl 14.06.11, 22:13
          "Pierwszy" Burger King stanowił w Polsce jedna firmę z Dominos Pizza . Mieli niezbyt ciekawe lokalizacje, ale byli również poza największymi miastami np jeśli dobrze pamiętam to Racibórz, Opole i Płońsk. Szefostwo firmy było amerykańskie , no i może to miało też wpływ na to że biznes w Polsce im nie wyszedł . Burger King został powtórnie wprowadzony do Polski przez Amrest która ma inny styl zarządzania . Idzie im nieźle jako firmie . Firma której centrala jest we Wrocławiu ma oddziały w kilku wschodnioeuropejskich krajach.
          Jest obecna na polskiej giełdzie GPW gielda.onet.pl/amrest,18648,101,0,5041,0,profile-spolka .
      • Gość: zz Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.acn.waw.pl 14.06.11, 19:50
        Ferrari tez powinno zmankrutowac bo Cie nie stac? Moze to nienajlepszy przyklad, ale jednak kryterium drogie tanie nie jest dobre. Leader Price mial niskie ceny i poplynal. W Starbucks kawala jest niezla, a ze droga - no coz, kupuje ten co moze. Abstrahujac, nie wiem jak w PL, ale na swiecie Starbucks to miejsce gdzie kupujesz jedna kawe i siedzisz do woli, np czekajac pare godzin na pociag/spotkanie/pracujac na lapie - i nikt Cie nie wygania. To tez sa koszty.
        • Gość: Tomek Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 19:59
          "W Starbucks kawala jest niezla, a ze droga - no coz, kupuje ten co moze."

Kpisz, czy piszesz poważnie ???
        • Gość: Maxxi Re: Starbucks - czyli mocno przecietna kawa... IP: 173.233.196.* 14.06.11, 20:00
          "W Starbucks kawala jest niezla, a ze droga - no coz, kupuje ten co moze."

Starbucks to nie "Ferarri"... Starbucks (przynajmniej w USA) to cos
          najwyzej na poziomie "Forda Focusa" (takze i cenowo)!

• Gość: jjj Re: Starbucks - czyli mocno przecietna kawa... IP: *.zone3.bethere.co.uk 14.06.11, 23:13
            jemu chyba chodzi o to ze gosc ktoremu odpisał ,napisał ze droga ta kawa
        • tajemnicapanstwowa Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ 14.06.11, 20:34
          Wybacz ale Starbuck's w Stanach jest WIELE tanszy niz w Polsce...
          Dallas - $2.2 dolara za wersje podstawowa venti czyli 590ml lub 710ml

w Polsce bylbym w stanie dac za ponad pol litra kawy 8-9zl, tu o ile sie nie myle chca prawie dwa razy tyle co w Stanach...
          • Gość: apa3 Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.play-internet.pl 14.06.11, 22:55
            w Rzymie espresso w zwykłej kawiarni kosztuje z reguły 1 euro, w Warszawie co najmniej 3 razy tyle. Nawet jakiś kawopodobny wywar z automatu jest u nas droższy, niż kawa z włoskiej restauracji. Dziwie się więc że te wielkie marki upadły. Gdzie jak nie w Polsce można znaleźć tylu frajerów co za byle adidasa są gotowi oddać połowę swojej pensji.
      • unkn_0wn Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ 14.06.11, 20:32
        Z marketami to lepsze jaja, tak jak np. roszady między STOC, Globi, Champion, Carrefour. Niby każda z tych marek to osobna spółka, tylko ciekawe czemu wszystkie mają siedzibę na Żupniczej 17 w Warszawie? ;-)
    • mirafas Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, które... 14.06.11, 19:40
      Szkoda Taco Bell, lubię kuchnię meksykańską. No ale jeśli w Polsce było tylko kilka lokali, to nie wszyscy chętni mieli szansę coś tam zjeść. Niedoinwestowali więc wtopili...
      • tajemnicapanstwowa Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ 14.06.11, 19:44
        Kilka? Chyba tak jak pierwszy Burger King - tylko w Warszawie i moze w Krakowie...
        • Gość: ccv Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.217.146.194.generacja.pl 14.06.11, 21:52
          burger king był też we wrocławiu na placu kromera. obecnie we wrocławiu są dwa, jedzenie dużo lepsze niż w mcd
        • swoboda_t Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ 14.06.11, 23:18
          Oj bez przesady, burgerów było więcej. Sam kilkukrotnie byłem w BK w Katowicach, istniał kilka lat.
        • okobar79 Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ 15.06.11, 10:37
          Opolu był kiedyś, zlikwidowali, niedawno znów otworzyli

i szczerze moiwiąc jak mam ochotę na śmiecio żarcie - to lecę do BK - ich żarcie przynajmniej nie składa się z samej chemiii

ale z tego co widzę ludzie wolą macdonalda - bo są tam happy meals
      • tierralatina Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ 14.06.11, 22:13
        Tiaa... Taco Bell z kuchnią meksykańską ma tyle wspólnego, co bułka paryska ze stolicą Francji. TB to zwykły, podły fast-food. A w miarę przyzwoite restauracje meksykańskie na szczęscie w Polsce prosperują całkiem dobrze.
        • Gość: hyd Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.zone3.bethere.co.uk 14.06.11, 23:15
          dlaczego jak zechce sobie na szybko zjesc taco jak mam 5 minut musze leciec do orginalnej mexykanskiej restauracji?

mylisz pojecia chłope

• onetjestlepszy Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ 15.06.11, 09:03
        mirafas napisał:

> Szkoda Taco Bell, lubię kuchnię meksykańską. No ale jeśli w Polsce było tylko k
        > ilka lokali, to nie wszyscy chętni mieli szansę coś tam zjeść. Niedoinwestowali
        > więc wtopili...

Meksykańskie żarcie nie kończy się na TB...
    • Gość: wróbel Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, które... IP: *.home.aster.pl 14.06.11, 19:51
      Nic z artykułu nie wynika, brak odpowiedzi na pytanie postawione w tytule.
      Pismak który popełnia regularnie takie zestawienia raczej się do tego nie powinien przyznawać, bo poziomem bardziej pasują one do Faktu niż do opiniotwórczej gazety, zresztą Gazeta jak dla mnie również raczej traci na wizerunku niż zyskuje.
      • tajemnicapanstwowa Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ 14.06.11, 19:55
        pomyliles portale...
        opiniotworcza to jest wyborcza.pl, gazeta.pl jest portalikiem jak kazdy inny onet czy wp. rownaja w dol, bo inaczej by zgineli.
        • Gość: wręcz Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.zone3.bethere.co.uk 14.06.11, 23:17
          to dlaczego 80% czytelnikóew nazeka. moze jakby poprawili jakosc to by nie zgineli wcale,a przestali wręcz odstraszac i moze przyciągnęli wręcz
          • Gość: wrecz Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.zone3.bethere.co.uk 14.06.11, 23:18
            r
    • Gość: aaa wkurza mnie dzielenie artykulow na czesci IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.11, 19:52
      artykulik na 10 stron, duzo zdjec, malo tresci. gazeta nabija sobie statystyki ogladalnosci. zal.pl
    • Gość: goola Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, które... IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.11, 19:53
      Nie chce mi się klikać tyle. Podajcie te firmy na forum albo niech ktoś wklei tekst z pozostałych stron, OK? A autorzy niech sobie sami klikają pejnisami.
    • Gość: kajmir Jeszcze Joplait IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 19:55
      www.yoplait.com/
      • Gość: Pikuś Re: Jeszcze Joplait IP: *.091.c70.petrotel.pl 14.06.11, 20:54
        Mam jeszcze łyżeczkę do jogurtu/herbaty z ich logo. W czasach świetności dodawali do czterech jogurtów METALOWE łyżeczki a nie plastikowy szajs
    • Gość: Tomasz Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 19:55
      I dobrze, nikt po nich płakać nie będzie.
    • Gość: echo faktów I lada moment dołączy do tej grupy Tesco IP: *.compower.pl 14.06.11, 19:56
      założymy się?
      • Gość: weews I bardzo dobrze IP: 94.75.112.* 14.06.11, 20:50
        Na niektórych produktach w stosunku do Auhan, mają nawet potrójne przebicie.
      • Gość: Tirinti Re: I lada moment dołączy do tej grupy Tesco IP: 80.50.126.* 15.06.11, 10:10
        Tesco to profesionalny hipermarket, który ma darmowe reklamówki. Czekam aż Tesco przejmie carefoura, bo do Tesco mam znacznie dalej niż do carefoura, ale przecież nie będękupował reklamówek więc muszę jeździć dalej.
    • Gość: Idiota Nie smarujesz, nie jedziesz IP: *.adsl.xs4all.nl 14.06.11, 19:57
      Ja wiem czemu, bo większość ludzi woli wpieprzać zupkę robiona na 2 lub 3 dni .To są przyjemności .jeśli stać na przyjemności przy takich dochodach, to niestarć na opłaty .Każdy wie że Polska jest inna bardziej zacofana finansowo, z dziura Ozonową (budżetową ) .ten kraj jest odmieńcem dzięki naszym Mega Mózgom z PO Jest po irlandzku z małą różnica ,ze Irlandczyk zarabia minimalnie 2000€ a polak 300€ ale to szczegół .więc nie spieszcie się z tą Polską, bo im długa droga do DEMOKRACJI .na razie maja demokracje Łukaszenki .Wódz z PO wie co dla nich dobre .
      • Gość: neonzamachowiec Re: Nie smarujesz, nie jedziesz IP: *.ntlworld.ie 14.06.11, 22:28
        Ojciec, co Ty pier...lisz? 2000 euro minimalnej w Irlandii? To po cholere jeszcze siedzisz w Holandii? Przyjezdzaj do nas! Minimalna w IRL to 1200 z groszami, i duzo ludzi pracuje za pieniadze z przedzialu 1200-1400. Fakt, ze wiele rzeczy jest duzo tanszych, choc z drugiej strony Irlandia to jeden z najdrozszych krajow w Europie. Jednak pisanie o 2 tysiacach euro minimalnej to zwykle klamstwo i wprowadzanie ludzi w blad.
    • Gość: zdak Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, które... IP: *.toya.net.pl 14.06.11, 19:58
      ja bym jeszcze dodał upadłą markę PIS. Przywleczono ją na polską ziemie razem z ptasią grypą i chorobą wścikłych krów. Z tamtym sobie poradziliśmy, PIS robił chlew i zatruwa polaków do dziś. Ale wszystko wskazuje na to że w październiku jedynie skuteczna szczepionka zwana PO wyśle tą gangrene gdzie jej miesce - do lamusa historii.
      • panspawacz7 Re: Czemu im się nie udało? Wielkie koncerny, któ 14.06.11, 21:26
        Głupi pełowski leminf...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka