Dodaj do ulubionych

"Rz" - Okazja nie tak okazyjna

IP: 78.133.249.* 05.08.11, 08:35
A co to za problem? W Dominikanie nawet w listopadzie bywa ponad 30C w dzień. Ale za 2600zł nie spodziewałbym się tam rewelacji nawet w listopadzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaszankowa1 "Rz" - Okazja nie tak okazyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 08:38
      Gdyby Agora S.A. postępowała etycznie, to dałaby na dole artykułu "disclaimer":
      >>>Agora S.A. jest wydawcą serwisu zakupów grupowych HappyDay.pl>>>
      Co z tego, że tylko streszczają artykuł z RP.pl.
      Niestety, w Polsce nie ma etyki podawania disclaimerów. Np. ktoś pisze o akcjach firmy, ale nie poda, że sam posiada akcje konkurencji.
      • Gość: gość Re: "Rz" - Okazja nie tak okazyjna IP: *.home.aster.pl 05.08.11, 12:07
        Oferta z 04,07, 9 dni w hotelu Garbi w Lloret de mar za jedyne 799 pln, jak doczytacie do końca to trzeba jeszcze dodać 50pln ubezpieczenie + 90 euro za wyżywienie =1210pln. Porównałem tą ofertę ze swoją bo i ten sam hotel i termin podobny (w gruponie 9 dni od 28,08 - najwcześniejszy termin) moja 14 dni z wyżywieniem od 31,08. Jadę z rodziną więc podaję koszt za 3 osoby hotel 2264pln + samolot w obie strony ze wszystkimi opłatami 1250pln razem =3514 pln, Grupon 1210*3 =3630pln (dojazd autokarem i pobyt krótszy o 3 dni). To że coś jest reklamowane jako najtańsze, to jest reklamowane, a jak wiadomo reklamom nie należy wierzyć!
      • Gość: Klara Re: "Rz" - Okazja nie tak okazyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 12:28
        Ja już jestem wyleczona z grupona i innych podobnych.
    • Gość: tur54 Wykańczamy konkurencję, co? IP: *.ghnet.pl 05.08.11, 08:44
      jw
      • Gość: marta Re: Wykańczamy konkurencję, co? IP: *.toshiba-teg.com 05.08.11, 09:09
        jw, wykańczamy konkurencję, a że ktos na to się daje nabrać ?
        Wielokrotnie korzystalismy z zakupów grupowych zarówno z ofert turystycznych, usług kosmetycznych i gastronomicznych od przeszło roku i NIGDY nie zdarzyło nam się by oferta nie była zrealizowana w takim zakresie w jakim ja kupowaliśmy...
        Ewentualne rozczarowania wg mojej opinii moga pojawić sie w przypadku niedostatecznego zapoznania się z oferta tylko i wyłącznie...
        ale to z całym szacunkiem jedynie wina wszechobecnego analfabetyzmu funkcjonalnego..

Pozdrawiam i polecam zakupy grupowe :)
        P.S. Uprzedzajac komentarze - nie jest przedstawicielem żadnego tego typu portalu, wkurzaja mnie po prostu takie wypociny wyssane z palca tanio opłacanych pismaków - i tyle.
        • laura_80 Re: Wykańczamy konkurencję, co? 05.08.11, 13:34
          zgadzam się z Martą. brak elementarnej wiedzy na temat tego, jak kupować skutkuje takimi właśnie prasowymi elaboratami. Polak jak zawsze strasznie pokrzywdzony..

a tak btw - czy mi się wydaje, czy rzepa ostatnio pisała peany na temat fantastycznego rozwoju ofert turystycznych na portalach zakupów grupowych? czyżby biura podroży postanowiły interweniować? ;)
          • Gość: cit Re: Wykańczamy konkurencję, co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 14:22
            Mylisz się, to nie klienci nie wiedzą co kupują a tylko usługodawcy nie traktują ich jak zwykłych klientów. Niestety zdarzało mi się widzieć jak traktowano mnie - bez kuponów i innych - z kuponem. Nie ma nic za darmo i nie ma co się łudzić że gwiazdka z nieba spadnie...
            • professional_scoffer Re: Wykańczamy konkurencję, co? 05.08.11, 16:11
              Co za pitolenie bez sensu?! Koleżanka, która robi paznokcie mówi, że klienci groupona to druga kategoria. Na normalnego klienta przeznacza się ok. 30 min., a na klienta z groupona 15 min. Zakład na takim kliencie jak już zarabia to grosze, bo groupon bierze połowę ceny.

Podobnie jest w gastronomii i innych branżach. Generalnie na usługi przez groupona trzeba uważać, ale jak już kupno książek może być ok.
              • Gość: nikita Re: Wykańczamy konkurencję, co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.11, 18:26
                No to znaczy ze pani od paznokci kultury osobistej nie ma. I nic tu nie pomoze. Nie jest to wina portalu, chociaz faktycznie warto aby serwisy uwaznie dobieraly partnerow.
    • Gość: trzeźwy agora obłudnicy IP: *.chelmnet.pl 05.08.11, 09:10
      co za obłuda szechter zaitung,

atakują grupona odkąd agora załozyła swój własny promowany aktulanie serwis zakupów grupowych.

a podobno wciąż niemało takich co to wierzą w rzetelność i obiektywność gie wu..

na pohybel redaktorom z czerskiej!!!!
      • Gość: ehh Re: agora obłudnicy IP: *.comarch.com 05.08.11, 09:15
        Artykuł jest z "Rzeczypospolitej" ...
        • Gość: nikita Re: agora obłudnicy IP: *.centertel.pl 09.08.11, 18:03
          Artykuł jest z Rzepy - prawda, ale przedrukowany przez Agorę, posiadającą wlasny serwis zakupow grupowych, przypadek?:)
      • Gość: łajka Re: agora obłudnicy IP: *.slawno.vectranet.pl 05.08.11, 09:16
        www.rp.pl/artykul/697335-Zakupy-grupowe---czy-to-naprawde-okazja-.html .. może ci trochę ulży
        • Gość: redKtor naczelny Re: agora obłudnicy IP: *.chelmnet.pl 05.08.11, 09:30
          Zanim cos skomentujesz ponownie, spojrz jaki tytul masz w gazecie koszernej a jaki byl w oryginale. jakims dziwnym trafem w artykule z rz. nie ma mowy nic o happyday . Gdyby bylo szechter.zaitung pewnie by przemilczal sprawe. A tak to przedrukowal, do tytulu wrzucil nazwe konkurencji i jest git.
      • Gość: taka prawda Re: agora obłudnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 12:31
        Artykuł przygłupi katokomuchu napisała PiSowska Rzeczpospolita. Więc zanim szczekniesz zapytaj się kogoś inteligentnego to Ci wytłumaczy co i jak.
      • Gość: nikita Re: agora obłudnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.11, 18:23
        Do Matki Agory mam czytelnicza słabosc od lat, ale akurat w tym przypadku poginają. Rozumiem, ze portal Matki Agory jest chlubnym wyjatkiem w morzu oszustw. Dajcie spokoj.
    • Gość: asd a na HappyDay jest dobrze tak? IP: *.host.witnet.pl 05.08.11, 09:14
      tylko Grupon i konkurencja jest be
      • Gość: a HappyDay wam, nie wypalił IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 11:32
        żał d .. śćiska i trzeba wylać smutki
        • pmalicki Re: HappyDay wam, nie wypalił 14.09.11, 18:04
          Bardzo przestrzegam przed kupowaniem jakichkolwiek ofert z serwisu Happyday.pl. Zostałem kolokwialnie "olany" przez pracownika tegoż serwisu w związku z reklamacją jaką złożyłem dot. realizacji jednego z ich kuponów.

Skusiłem się jedną z ofert HappyDay.pl na kupon dający zniżkę na usuwanie wgnieceń w karoserii auta metodą bezinwazyjna. Oferta była wystosowana przez warszawski serwis Mazdy.

Auto Księżyno, ul. Liwska 2, 02-391 Warszawa, www.puller.com.pl

Realizacja usługi od samego początku była bardzo podejrzana. Firma Auto Księżyno robiła wszystko abym zniechęcił się do realizacji ich kuponu. Kilkukrotnie odwoływali umówione terminy, wydali mocno zawyżoną wycenę realizacji usługi. Gdy w koncu udało się uzgodnić "dogodny" dla obydwu stron termin okazało się, że pracownik który miał zrealizować zlecenie właśnie sobie gdzieś wyjechał i muszę zostawić auto na cały dzień. Nie było to wcześniej ze mną uzgadniane i nie byłem na to przygotowany. Konkurencyjne firmy realizują tego rodzaju zlecenia w godzinę! Obiecano umówić mnie na kolejny termin jednak nikt nigdy w końcu nie zadzwonił. Gdy ja się do nich odezwałem nagle wycena usługi urosła jeszcze bardziej. Dodatkowo stwierdzono, że uszkodzenia nie da się do końca usunąć. Straciłem cierpliwość i postanowiłem złożyć reklamację w serwisie HappyDay.pl

Pracownik serwisu Happyday.pl odmówił uznania reklamacji stwierdzając, że to z mojej winy firma Auto Księżno nie mogła zrealizować usługii. Przesłali wyjśnienie ww. firmy absolutnie nie pokrywające się z faktami. Sprawa oczywiśćie trafi do Rzecznika Praw Konsumenta.

Bardzo chiałbym jednak przestrzec innych zarówno przed bardzo słabym traktowaniem klienta przez serwis HappyDay.pl jak i firmą Auto Księżyno, ul. Liwska 2, Warszawa.
    • Gość: asd a na HappyDay jest dobrze tak? IP: *.host.witnet.pl 05.08.11, 09:15
      tylko Grupon i konkurencja są be?
    • Gość: marcinos do d.. z takimi "rzetelnymi" artykułami IP: *.chelmnet.pl 05.08.11, 09:17
      wyborcza już dawno skomrpomitowała się brakiem obiektywizmu i tanimi maniupulacjami. wydawało się że już nie może być gorzej.

a jednak.....

happyday jest cool, grupon jest ble...
      • Gość: be Re: do d.. z takimi "rzetelnymi" artykułami IP: *.slawno.vectranet.pl 05.08.11, 09:30
        może jak rzeczpospolita skrytykuje happyday to Wyborcza tez przedrukuje...a póki co, napisali o gruponie. www.rp.pl/artykul/697335-Zakupy-grupowe---czy-to-naprawde-okazja-.html
        • Gość: vv Re: do d.. z takimi "rzetelnymi" artykułami IP: *.metrolink.pl 05.08.11, 10:03
          w rp napisali o różnych firmach, nie tylko o grouponie, o happyday nie ma ani słowa, bo na razie się na tym rynku nie liczy. serio uważasz, że to jest cool, że wyborca stosuje takie praktyki??

wyborcza oczywiście napisała tylko o gruponie i to jeszcze w tytule. obrzydliwe próby niszczenia konkurencji, w chamski i ordynarny sposób...
    • Gość: qaz Ach ta Rzepa - ciągle atakuje rząd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 09:59
      jw.
    • Gość: Asia "Rz" - Okazja nie tak okazyjna IP: *.metrolink.pl 05.08.11, 10:14
      a nawiasem mówiąc nacięłam się na zakupy grupowe tylko raz, korzystając właśnie w serwisu happy day - oferta była opisana dość dokładnie, ale na kuponie był tylko enigmatyczny zapis - usługa i oczywiście potem był problem, żeby dostać w danym miejscu to, co było opisane w ofercie - usługodawca twierdził, że w cenie jest to i to, a na stronie było coś zupełnie innego, ale z udowodnieniem tego był spory kłopot - generalnie właśnie tego serwisu nie polecam, resztę tak, tylko z czytaniem ze zrozumieniem
      i od dawna zauważyłam, że te wszystkie noclegi wycieczki itd to jakaś lipa, zwłaszcza za granicą, nigdy bym takiej oferty nie kupiła, bo to stare praktyki zasłaniać sie brakiem terminów w wysokim sezonie
    • Gość: Krzyś "Rz" - Okazja nie tak okazyjna IP: *.ip.netia.com.pl 05.08.11, 10:36
      byłem z GROUPONem na Dominikanie przez tydzień w lipcu - cena 2600 ( plus dolot do Mediolanu ok 600zl) prawdziwa . Termin , taki jak wybrałem - taki był. Warunki - tak jak opisali, ważne żeby się z nimi przed kupnem Grouponu zapoznać co wbrew pozorom nie jest takie oczywiste dla niektórych.
      Wrażenia z pobytu - bezcenne !

K.

• professional_scoffer Re: "Rz" - Okazja nie tak okazyjna 05.08.11, 16:13
        Całą kadrę Groupona wziąłeś z sobą? To pewnie wyjazd z okazji aktywnego spamowania forów internetowych.
        • Gość: Krzys Re: "Rz" - Okazja nie tak okazyjna IP: *.ip.netia.com.pl 08.08.11, 14:25
          czyżbyś mi nie wierzył - cóż mogę napisać , to już Twój problem :)

• Gość: gość2 "Rz" - Okazja nie tak okazyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 10:40
      trzeba uważnie czytać co jest napisane w danej ofercie, zawsze jest wyszczególnione za co trzeba dopłacić i wtedy moze wyjść drożej niż biurze turystycznym i ..... po prostu nie kupować, ale jak się nie czyta to tak jest.......
    • Gość: gość "Rz" - Okazja nie tak okazyjna IP: 212.160.172.* 05.08.11, 10:40
      niestety to cała prawda o tych ofertach. Jakiś czas temu była oferta hotelu w Pradze. Oczywiście 60 % taniej (sic!) sprawdziłem w Necie ofertę tego hotelu i okazało się, że pokoje są dokładnie w tej samej cenie co oferta Gruponu.
      Podobnie jak serwisy czyszczące klimatyzację. kupiłem grupona na taką usługę i co za wyminę filtra przeciwpyłkowego musiałem dopłacić (a przecież to jest oczywiste, że trzeba go wymienić) i cena wyszła dokładnie taka sama jak w każdym innym warsztacie - tylko czekać musiałem na wolne terminy aż miesiąc.

nie polecam
      • Gość: gal Serwis nie obejmuje części zamiennych tylko IP: *.net.zeork.com.pl 05.08.11, 11:12
        robociznę. A gdybyś miał nieszczelny układ lub padniętą sprężarkę też podpiąłbyś to pod serwis? Druga sprawa, że odgrzybianie za 100 zeta w promocji 50 % to naciąganie. W normalnym zakładzie kosztuje to 70 bez rabatu!
        • professional_scoffer Re: Serwis nie obejmuje części zamiennych tylko 05.08.11, 11:22
          Ale na tym polegają oferty dla Groupona czytaj dla naiwnych ;) Coś co normalnie kosztuje 75 pln wstawiamy na Groupona za 150 pln i 'robimy promocję' 50 % ;)
          • Gość: lolek Re: Serwis nie obejmuje części zamiennych tylko IP: *.171.188.70.static.crowley.pl 05.08.11, 14:24
            No właśnie nie. Bo Grupon zabiera jeszcze połowę, trzeba ceny pomnożyć razy 4 i wtedy robić promocje.
      • ennie_2 Re: "Rz" - Okazja nie tak okazyjna 05.09.11, 00:34
        Ja miałam dokładnie taki sam przypadek z ceną na ofercie specjalnej, wczasy z rabatem 50%. Na miejscu również okazało się, że cena niby po rabacie, jest to regularna cena pobytu. Po zgłoszeniu reklamacji serwis odpowiedział oczywiście że nie mam racji i że pobyt kosztuje tyle ile wynosiła regularna cena przed upustem na kuponie. Zgłosiłam nadużycie do Instytucji, które mają za zadanie chronić konsumenta i nie pozwalać na tego typu praktyki. Uważam, że w przypadku nadużyć tak właśnie należy postępować. Chciałabym jednak podkreślić, że Oferta serwisu, w dużej mierze zależy jednak od ośrodka/ gabinetu/ salonu, który świadczy daną usługę bo kuzynka skorzystała z dwóch innych ofert w tym samym serwisie i jest bardzo z nich zadowolona.
        • Gość: technoid Re: "Rz" - Okazja nie tak okazyjna IP: *.itsa.net.pl 06.09.11, 13:07
          To wina firmy która wystawia ofertę na portalu - na 100%. Jednocześnie myślę, że to portal powinien pouczyć dostawcę usługi o tym, aby wspólni klienci byli traktowani tak jak Ci pełnopłatni. Wyjeżdżałem do hotelu w Ustce z oferty Grupera, byliśmy bardzo zadowoleni, czekało na nas wiele atrakcji-niespodzianek
    • Gość: majki "Rz" - Okazja nie tak okazyjna IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 11:08
      witam,
      a ja kuouje na grouponie i nie narzekam!!!za to od dzis bojkot happy day i wyborczej!!!
      • brombergtv Re: "Rz" - Okazja nie tak okazyjna 05.08.11, 12:02
        Happy Day nie ma zadnych ciekawych ofert, a Grouppon ma duzo fajnych ofert.
        !!!
        • professional_scoffer Re: "Rz" - Okazja nie tak okazyjna 05.08.11, 16:14
          Typu depilacja laserowa za 9 tys. w cenie promocyjnej za 850 zł, co normanie kosztuje 300?
    • Gość: Morel Dominican Republic w listopadzie? IP: *.dsl.bell.ca 05.08.11, 11:26
      Si señor, seguro! To akurat początek suchej pory roku, mnóstwo słońca i temperatury co najmniej 30 stopni. Plus dodatni - jeszcze niezbyt wielu Jankesów (krzykliwi i grubi) ...
    • Gość: pozdrawiam Re: "Rz" - Okazja nie tak okazyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 12:30
      I bardzo dobrze. Jak cwaniactwo chce płacić 70% taniej to niech warunki też przyjmie 70% gorsze. Dlaczego normalni płacący ludzie mają czekać bo jakiś bidolek którego nie stać na wycieczkę musi sobie ją kupić 70% taniej i chce wszystko all inclusive.
    • Gość: ankaZ "Rz" - Okazja nie tak okazyjna IP: *.iwacom.net.pl 05.08.11, 16:15
      ja wszystko rozumiem, wymieniamy się poglądami w jakiejś sprawie, okej, ale czasem naprawdę przeraża mnie ta jadka na portalach. Ciekawa tylko jestem jaka część klientów serwisów zakupów grupowych DOKŁADNIE czyta regulaminy i narzeka na stan faktyczny a nie tylko dla zasady
    • Gość: BogusławZawodowiec "Rz" - Okazja nie tak okazyjna IP: *.itsa.net.pl 09.08.11, 10:48
      Gdyby ktoś zapomniał jakie są zasady wolnego rynku, to ceny dóbr / usług są zależne od producenta / usługodawcy. Nie można od niego wymagać, aby pracował charytatywnie, a z kontekstu niektórych wypowiedzi to wynika. Poza tym, nie zgadzam się z tym nabijaniem w butelkę z terminem podróży z zakupów grupowych.
      gruper.pl/x.php/1,6673/Palace-Hotels-2-tygodniowy-wyjazd-na-kolonie-fitness-dla-dzieci-i-mlodziezy.html
      Tutaj jest jasno postawiony termin, do którego trzeba się dostosować. Proszą o wcześniejszą rezerwację. Prawdopodobnie, muszą się dostosować aby połączyć klientów z Grupera i tych którzy tam przyjechali na własną rękę. Wszystkich pomieścić i zapewnić im ten sam komfort. Sam nie jestem entuzjastą zakupów grupowych, ale już byłem w Budapeszcie z Gruperem i było dobrze.
      • marg-4 Re: "Rz" - Okazja nie tak okazyjna 09.08.11, 14:05
        Zgadzam się, przecież na portalach są podawane terminy, no chyba, że ktoś spotkał się z czymś innym
    • Gość: nikita "Rz" - Okazja nie tak okazyjna IP: *.centertel.pl 09.08.11, 18:16
      Osoby zainteresowane ofertami proszone sa o uwazne czytanie oferty i analize pakietu. To oszczedzi ewentualnych nieporozumien i nie tyczy sie to tylko zakupow grupowych, nonszalancja niektorych konsulentow jest - jak to mowi klasyk - porazaja.
      • Gość: nikita Re: "Rz" - Okazja nie tak okazyjna IP: *.centertel.pl 09.08.11, 18:17
        porazajaca:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka