Gość: Steve Jobs IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.11, 19:27 Nie bój nic. Zaraz wam odetnę HTML5. Wrócicie ze zwoimi pieniędzmi raz, dwa, trzy...! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: winIO Re: Amazon sprzedaje książki na iPada i omija App IP: *.zone9.bethere.co.uk 16.08.11, 19:38 > Nie bój nic. Zaraz wam odetnę HTML5. Wrócicie ze zwoimi pieniędzmi raz, dwa, tr > zy...! Oczywiscie w trosce o uzytkownikow specjalnej troski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DNA Re: Amazon sprzedaje książki na iPada i omija App IP: *.bb.dnainternet.fi 16.08.11, 20:50 Kto mieczem wojuje..... I tak apple fajny jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ech... A bo Amazon to taki święty jest IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 22:58 Tak im przeszkadza polityka Apple, a z ich Kindle jest dokładnie tak samo. Mogę czytac tylko to co jest sprzedawane pzez Amazona (+ ewentualnie PDFy). Ale juz książek w innych formatach (np. ePub od Google) nie przeczytam. Niby istnieja konwertery książek do formatu Kindle, ale cała ta zabawa kończy sie, kiedy kupie ksiązkę zabezpieczoną cyfrowo. Nie przerobie wiec i na Kindle nie przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszperaj w necie Re: e tam. wszystkosiędaprzerobić... IP: *.man.tk-internet.pl 16.08.11, 23:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ech... Re: e tam. wszystkosiędaprzerobić... IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.11, 00:18 Tylko po co przerabiać? A iPadzie/iPhone też można duzo zrobic po przerobieniu (Jailbrake'u). Nie o to chodzi. Chodzi o politykę jaką prowadzą te firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrP Amazon sprzedaje książki na iPada i omija Apple'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 19:46 Bzdury, autor nie ma pojęcia o czym pisze. Na iPad dostępny jest czytnik Kindle, który pozwala na synchronizację zakupionych w amazonie książek. Czytnik jest jak najbardziej aplikacją iOS. Prawdą jest, że Apple wymusza od sprzedawców, by oddawali mu procent od sprzedaży swoich produktów poprzez AppStore. Ale przecież nikt nie jest zmuszony do przygotowywania i sprzedaży swoich produktów na iOS. Można pisać aplikacje na Androida - to fajny system, gdzie wszystko jest darmowe i developerzy mogą zarobić kilka dolarów pisząc aplikację i testując ją na kilkadziesiąt różnych niekompatybilnych urządzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
michianstefanoff etam 17.08.11, 11:40 kłopot w tym, że sprzedawcom wmówiono, że posiadacze applowego sprzętu są chętniejsi do pozbywania się gotówki Odpowiedz Link Zgłoś
cvbyui Amazon sprzedaje książki na iPada i omija Apple'a 16.08.11, 19:53 "Dziura" była znana od dawna i jest także znana i akceptowana przez Apple: www.youtube.com/watch?v=qKamumSGcaA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (x)(x) Lol! & facepalm! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 19:54 przeciez jest np. obsluga online pdf to dlaczego nie ma byc innych plikow... wysylasz dane czesciowe, a stronka odsyla juz w formie obrazka :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Amazon sprzedaje książki na iPada i omija App IP: *.stk.vectranet.pl 16.08.11, 20:13 czysty amway! :D :D :D no ale sztuka nie zrobić coś doskonałego - sztuką jest sprzedawać badziew i to za ciężkie pieniądze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Amazon sprzedaje książki na iPada i omija Apple'a IP: *.nsystem.pl 16.08.11, 20:33 Torszkę poza wątkiem ale też o Apple: Jakoś się to chyba jednak opłaca : www.macrumors.com/2011/08/16/autodesk-releases-autocad-lt-on-mac-app-store/ A też tak wszyscy straszyli że te słynne 30% spowoduję że dużych graczy z pro oprogramowaniem nie będzie w AppStore i co ... Może jednak to że za te 30% masz z głowy własne serwery itp itd powoduje że się opłaca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cxv Re: Amazon sprzedaje książki na iPada i omija App IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 21:05 nie spuszczałbym się tak, bo w komunikacie prasowym mamy do czynienia z następującym tekstem: AutoCAD LT 2012 jest ograniczoną funkcjonalnie wersją legendarnego programu Czy aby na pewno myślisz, że dla takich graczy jak Autodesk hosting jest problemem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Amazon sprzedaje książki na iPada i omija App IP: *.stk.vectranet.pl 16.08.11, 22:34 do kogo ty z tym autodeskiem? do amwayowca? amway!! amway!!! amway!!! ja używam innego softu ......żaden nie chodzi na jabłku i nie ma nawet cienia zamiennika - ale co tam!!! amway! apple! amway! apple! amway! apple! Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista_back Amazon sprzedaje książki na iPada i omija Apple'a 16.08.11, 20:36 Jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz. Zostałeś diweloperku dziw'ką crApple'a, to pimpcut odprowadzić trzeba, pod groźbą bitchslapa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Amazon sprzedaje książki na iPada i omija Apple'a IP: *.mia.three.co.uk 16.08.11, 20:45 Moze za wzorem amazon-a ruszą inni i skończy się nonsens tworzenia "aplikacji" dla kazdej strony internetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
rraleighh Czy Autor miał iphone/ipad/ipod w ręku? 16.08.11, 21:01 Wbrew temu co twierdzi Autor artykullu, z aplikacji Kindle są linki do strony amazon.com, a mówiąc ściśle muszą być, gdyż właśnie przez zwykłą stronę amazon.com wgrywa się bezplatne fragmenty książek. Proces ten polega na odpaleniu Kindle na ajpadzie/ajfonie/ajpodzie, kliknięciu ikony "Kindle Store", wpisaniu w przeglądarce o jaki tytuł nam chodzi, a następnie kliknięciu "Try a sample" i zamknięciu przeglądarki. W podobny sposob mozna kupic ksiazke bezposrednio na stronie amazon.com i o ile sie nie myle, ten stan rzeczy byl; wyrazem "bliskich relacji" miedzy Apple z Amazonem. Nie ma zdania na temat html5, w każdym razie aplikacja financial times zachowuje się dość podejrzanie. Wedlug autorow aplikacji do poprawnego dzialania nalezy "przygotowac urzadzenie", zaznaczyc to i owo w opcjach, wyczyscic cache i zrezestowac urzadzenie. Slowem, pierwsze wrazenie dosc fatalne, szczegolnie, ze o aplikacja miala (chwilowe?) sklonnosci do samozamykania sie razem z przegladarka :). Byc moze nie zastosowalem sie dokladnie do ktorejs z "rad" :) Wydajem isie, ze niektore gazety, w tym The Times i The New York Times dorobily sie bardzo dobrych aplikacji na ajpada i w jakims sensie byloby szkoda wracac do czytania pism w przegladarce. Uff. Wyżyłem się :) ten artykulik nie jest wart komentowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezio a co to jest język programistyczny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 21:20 chyba programowania, zresztą html nim nie jest... ale to gazeta.pl tu i Tusk może być cesarzem i mędrcem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: a co to jest język programistyczny? IP: 63.169.129.* 16.08.11, 21:45 Chyba raczej jezyk programerski ktorego uzywaja programatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: a co to jest język programistyczny? 17.08.11, 09:53 Jak już to programatorowie. A język ich programatorski. Tylko patrzeć jak pojawią się też programanci z językiem programanckim. Wszyscy oni wywodzą się ze starożytnego szczepu Programoidów, Programodzian lub z germańska Programenów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Amazon sprzedaje książki na iPada i omija Apple'a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.11, 21:22 Steve coś musi powiedzieć tym baranom co kupili jego badziewne produkty. Jak ktoś wyciągnie iPad'a to przynajmniej wiadomo ze ograniczony umysłowo i można go od razu omijać szerokim łukiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
aardwolf_ge Re: Amazon sprzedaje książki na iPada i omija App 16.08.11, 21:27 Ej, przesadzasz. ja dostałem iPada w prezencie i zaraz mi spadł z 12 cm i popękał i go nie sprzedam, to co, mam wyrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terefere Re: Amazon sprzedaje książki na iPada i omija App IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.11, 22:07 Sprzedaj na części. Pasują i do iPada, i do Samsungów. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mordellus Amazon sprzedaje książki na iPada i omija Apple'a 16.08.11, 21:24 Nie wiedzialem, ze amazon to firma charytatywna, ktora nie zarabia na sprzedawanych ksiazkach. To chyba oni wykonczyli tysiace ksiegarn, a wiec po co te krokodyle lzy. Gdyby nie ipad to sprzedaz e-bookow nadal bylaby marginesowa. Swoja droga szkoda, ze nie ma nic polskiego. Cala klasyke niemiecka mozna miec za darmo, nie mowiac juz o angielskojezycznych pozycjach (caly Conrad na przyklad). A tak na prawde, to chyba te jatrzace artykuly w GW nie maja sensu. Dolewanie oliwy do ognia przeciwnikow-zwolennikow Apple jest niekonstruktywne. Moze lepiej stworzych bezplatne polskie App'y - chyba by sie na ten cel znalazly pieniadze w ministerstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Farmazony IP: *.ip.netia.com.pl 17.08.11, 07:19 czytając większość komentarzy - żałuje że straciłem kilka minut swego czasu - chopaki ale za przeproszeniem ale pieprzycie. No i ten Tusk wszedzie - PiSiołki płacą za komentarze na Tuska nawet w tematach o apple? Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Re: Amazon sprzedaje książki na iPada i omija App 16.08.11, 21:28 Steve Jobs wypromowal HTML5? Poprzednie wersje HTML byly "niedoskonale"? Mozna prosic o rozwiniecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Działkowiec A ja ich nie rozróżniam... IP: *.icpnet.pl 16.08.11, 22:43 A czym się różnią od siebie ajpad, ajfon i ajpod? Czy tylko z ajfona można dzwonić ale np. nie można czegoś innego? A może to tylko wymiary je różnią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik mozna zrobić jailbreaking IP: 65.217.206.* 16.08.11, 22:44 i ma sie dostęp do tysięcy rzeczy bez apple i itiunsa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Amazon sprzedaje książki na iPada i omija Apple'a IP: *.uznam.net.pl 16.08.11, 22:51 Artykulik praktycznie nie zawiera słowa prawdy. Liczba przekłamań jest tak duża, że nawet nie wiadomo od którego zacząć prostowanie, więc sobie podaruję. Zastanawia mnie tylko konsekwencja GW w szczuciu przeciwko Apple, bezmyślnym i dość głupim, ale jednak skutecznym. Ze statystyk wiem, że Apple ma w Polsce 0.017% rynku i nawet to przeszkadza Gazecie? Swoją drogą, kiedy czytam w Gazecie artykuły na tematy, w których jestem dobrze zorientowany i widzę aż taką nierzetelność i niedbałość, że są one bliższe są dezinformacji niż informacji, to zastanawiam się, jak jest z artykułami na tematy, na których się nie znam. Są rzetelne i uczciwe i tylko moje dziedziny są poszkodowane? Czy może...? Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Re: Amazon sprzedaje książki na iPada i omija App 17.08.11, 00:08 Ech. To pewnie art, pisany na podstawie Wired albo Engadgeta. Oni tam mają amerykańską perspektywę. W Polsce w porównaniu do USA rynek tabletów nie istnieje. Tablet nie jest towarem pierwszej potrzeby, tak jak komputer, który jest potrzebny do tego, żeby coś napisać, odebrać pocztę, sprawdzić wiadomości, zrobić przelew internetowy (na iPadzie nie wszystko działa, powodzenia życzę np. z appletami Javy które wykorzystuje np. bank Nordea w Danii, pewnie parę innych banków na świecie też.), napisać program na zaliczenie czy opracować w Matlabie wyniki z laborek itp. itd. iPad jest tylko urządzeniem towarzyszącym PC (no co, maki to też komputery osobiste z definicji). Co do Kindle - ludzie w Polsce tyrają więcej niż 40 godzin tygodniowo i nikt nie ma czasu na książki. Poza tym, jak ktoś chce książkę to ściągnie z torrentów, bo Polacy ze swoimi 2000 PLN na rękę nie są tak bogaci, żeby kupować książki. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry to nie sa artykuly dla biednych polskich burakow 16.08.11, 22:59 sukses ipada pllega na tym ze to nie tylko doskonale urzadzenie techniczne a przedmiot do "konsumowania" tresci ktore apple potrafil skonsolidowac i przedstwawic w pieknej formie jak itunes, gdzie filmy i muzyka moza byc kupowane i wypozyczane za jednym kiwnieciem palcem, tu nie chodzi o samo urzadzenie ale urzadzenie ktore zostalo specjalnie wyprodukowane do tego zeby w wygodny sposob kupowac cos co bylo rozrzucone na setkach serwerow, stron i firm ktore nie mialy pojecia jak sprzedac swoj towar. i wlasnie za ta umiejetnosc integracj tresci i danie ludziom produktu niemalze doskonalego jak ipad powinniscie buraki polskie zaczac sie modlic do rozumu amerykanskiego. oczywiscie teraz wszyscy chca grabic dla siebie bo nagle apple pokazalo jak, a kindle amazon nie istnialo by bez ipada, pan bezos jest na to za glupi Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir I tu wychodzi specyfika rynku 16.08.11, 23:58 I tu wychodzi specyfika rynku. Polak sprawdzi wszystkie sklpey internetowe, żeby książkę kupić o 2 złote taniej. Amerykanin weźmie pierwszą z brzegu, o ile cena nie będzie z kosmosu. W Polsce taka konsolidacja się nie sprzeda - polski konsument ma w genach szukanie jak najtańszego za wszelką cenę, kwestia wygody nie ma nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Amazon sprzedaje książki na iPada i omija Apple'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 01:29 a po chyj mam cokolwiek kupowac jak mam za friko na pirate bay????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Amazon sprzedaje książki na iPada i omija Apple'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 01:33 ipoda nie wezme chocby za darmo dawali ..na cholere mi toto?? co niby mam robic z tym shitem?? ebooki czytac? ..no bez zartow:PP ebooka kazdy polak sciaga i drukuje na drukarce w firmie w ktorej pracuje jak szef nie widzi...rotfllll prosze mi podac 1 konkretne zastosowanie ipada bez ktorego nie moge funkcjonowac to go qrwa wezme i jutro kupie... a nie to yebac sie z tym syfem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
scyzor75 Kiedys Apple walczylo przeciwko tzw. Big Brother 17.08.11, 02:02 teraz same jest Wielkim Bratem. Wiecej tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dead man walking Re: Amazon sprzedaje książki na iPada i omija App IP: *.man.poznan.pl 17.08.11, 07:50 Steve, i tak niedługo zdechniesz więc nie szczekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cminusminus Zrozumcie to użytkownicy Japka CHCĄ być odgradzani IP: *.toya.net.pl 17.08.11, 08:09 Zrozumcie to, użytkownicy Japka CHCĄ być odgradzani barierami, także technologicznymi. Są w końcu elitą, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zfvdr4 Amazon sprzedaje książki na iPada i omija Apple'a IP: *.play-internet.pl 17.08.11, 10:22 popatrz też tu: pomysl-na-bizness.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Programistyczny? 17.08.11, 10:42 "języka programistycznego" To coś jak optymistyczny i nie będący językiem programowania? Odpowiedz Link Zgłoś