Dodaj do ulubionych

Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. Wie...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 17:12
Najtańsze tunery MPEG4 DVB-T kosztują 80 złotych. Przyzwoite są po 150. Przy takich cenach rozmowa o dofinansowaniu traci sens - sama administracyjna obsługa dofinansowania będzie kosztować więcej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Socyn Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W IP: *.icpnet.pl 27.08.11, 15:28
      przecież to już działa od ponad roku
      ale mi sensacja
      nawet kiedyś przez moment był TVP Sport i TVP HD
      ja bym od razu wyłączył te analogowe kanały - mieli czas ok. 3 lata na to by kupić
      • Gość: j64g Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W IP: *.152.141.87.dsl.dynamic.t-mobile.pl 27.08.11, 16:19
        Nie dla wszystkich Krynica Zdrój nie ma żadnego multipleksu. Mux 2 nie dostepny z Prechyby mux1 nie ma w harmonogramie tak samo jak mux 3
        • Gość: OOOOOOOOOOOOOOOOOO 19 FUNTOW kosztuje taki odbiornik w UK............ IP: *.play-internet.pl 27.08.11, 17:08
          dlaczego w PL 300 zl?
          • Gość: TW Bolek nie chodzi o cene, tak to jest jak matoly biora IP: *.ptr.primarydns.com 27.08.11, 22:13
            sie za cos czego nie sa w stanie zrozumiec
    • Gość: r_xxx Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. Wie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 15:33
      Kłopoty to czekają cała branżę telewizyjną. Z jej miałkością, bylejakością, gwiazdami wątpliwej jakości.
      Rewolucję zrobią w końcu telewizory BEZ tego chłamu. Porządny, duży ekran, z dostępem online do wypożyczalnio tego, co chcemy obejrzeć. Sprawiedliwie - producent w końcu zarobi na tym, co naprawdę się sprzeda.
      Może ze zniżkami za obejrzenie reklam, a może i wreszcie i to barachło pójdzie w niepamięć.
    • Gość: Jonek Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. Wie... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.08.11, 15:39
      Jakie dofinansowanie? Czy przy zmianie fal UKF komuś przyszedł do głowy pomysł, aby z publicznych pieniędzy kupować radia?
      Co do oferty programowej - disco polo, rewia powtórkowych kanałów. Faktycznie, kablarze i sateliciarze mają czego się bać. Polski DVB - śmiechu warte!
    • tajemnicapanstwowa Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. Wie... 27.08.11, 15:39
      Napiszcie lepiej od nie do konca jasnych decyzjach KRRiT dot. kanalow w tej telewizji...

Kino Polska zrezygnowalo z miejsca w I multipleksie i kto zajal jego miejsce?

POLO TV! przeciez to jest jawna kpina z Polakow... jak mozna takim gniotem zajmowac cennie miejsce w naziemnej telewizji? tym bardziej, ze juz muzyczna eska tv byla wczesniej wybrana...

nastepny wirtualny twor - u-tv... program o wszystkim i o niczym sie zapowiada...

tacy byli chetni:

TV Trwam (Fundacja Lux Veritatis),
      Tele 5 (Mediasat),
      ATM Rozrywka TV (ATM Grupa),
      4 Fun TV (4 Fun Media),
      Eska TV (Eska TV należąca do ZPR SA),
      Next HD (Astro),
      CTV (Cable Television Networks),
      Polo TV (Lemon Records),
      RMF TV (Multimedia),
      U-TV (Stavka),
      Superstacja (Superstacja),
      ITV (Telestar),
      Machina TV (TV Point Group),
      TVN Meteo (TVN S.A.).
      Kino Polska Nostalgia (Kino Polska TV),
      Polskie Radio Czwórka (Polskie Radio),
      Orange sport info (Telekomunikacja Polska SA),

to juz tele5 czy trwam byloby lepsze od tego polo tv...
      • Gość: fgy Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 16:30
        > TV Trwam (Fundacja Lux Veritatis),
        > Tele 5 (Mediasat),
        > ATM Rozrywka TV (ATM Grupa),
        > 4 Fun TV (4 Fun Media),
        > Eska TV (Eska TV należąca do ZPR SA),
        > Next HD (Astro),
        > CTV (Cable Television Networks),
        > Polo TV (Lemon Records),
        > RMF TV (Multimedia),
        > U-TV (Stavka),
        > Superstacja (Superstacja),
        > ITV (Telestar),
        > Machina TV (TV Point Group),
        > TVN Meteo (TVN S.A.).
        > Kino Polska Nostalgia (Kino Polska TV),
        > Polskie Radio Czwórka (Polskie Radio),
        > Orange sport info (Telekomunikacja Polska SA),

normalnie jutro wywalam tuner Cyfry przez łokno po tym jak dowiedziałem się jakie to atrakcyjne kanały bede mógł oglądać przez dvbt. oferta zwala z nóg po prostu... Polo TV , tele5 , tvn meteo.. :-))). Po prostu oczu nie będę mógł oderwać od telewizora
        • tajemnicapanstwowa Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W 27.08.11, 16:34
          wywalaj sobie co tam chesz... za syfre placisz i to niemale pieniadze, to bedzie za free...

po za tym naucz sie czytac ze zrozumieniem, bo widze kuleje to u Ciebie - to sa kanaly ktore chcialy wejsc.
    • Gość: leszek Co z Vektrom? IP: *.231.5.248.koba.pl 27.08.11, 15:41
      A o tym sie nie pisze?

W duzych miastach Vectra weszla w bloki i oferuje 6 "bezplatnych" kanalow z gniazdka.

Ale dzieki temu zlikwidowano anteny zbiorcze na dachach.

Czy jest jakis przepis ze Vectra da za darmo kanały z multipleksów w swoim kablu?

Czy bedzie jakis przepis zeby spoldzielnie zmusić do postawienia anten zbiorczych i wywalic Vectre z blokow? I tego sobie i wam zyczę

Ciekawa sprawa?

• Gość: dw Re: Co z Vektrom? IP: *.internetia.net.pl 27.08.11, 16:37
        kolego , nic nie masz bezpłatnie..płacisz Vectrze tylko o tym nie wiesz :) bo płacisz w czynszu , a tej pozycji nie ma...Białystok?Piasta?obecnie chyba to kosztuje Ciebie 7zł miesięcznie..spytaj w administracji lub zadzwoń do Vectry- płacisz od lat!co do zmuszenia ...owszem jest ustawa ...ale dotyczy tylko kanałów , które mają koncesję na nadawanie naziemne analogowe!więc w najlepszym wypadku Vectra doda TV Puls , a i to nie wiem, bo w Białymstoku nie był dostępny w analogu..ale z żądaniem musi się zwrócić nadawca do Vectry
      • Gość: auxan Re: Co z Vektrom? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.08.11, 17:20
        Oj, nie tak! Anteny zbiorcze zostały zlikwidowane na mocy jakiejś ustawy, w której zaliczono je do telewizji kablowej (nie wiem jaka to była ustawa, nigdy jej nie widziałem). Na to miejsce weszły różne kablówki, u nas Vectra, początkowo minimalny pakiet był za niewielkie pieniądze, porównywalne z dawniejszą opłatą za antenę zbiorczą. Potem najtańsze pakiety zostały wycofane, z następnych usuwano co bardziej wartościowe stacje zamieniając na chłam - dzisiaj podstawowy pakiet to niewiele więcej niż z powietrza, za to kosztuje jakby w nim było niemal wszystko. Jedyny atut to jakość znacznie lepsza niż z naziemnego odbioru analogowego, przy cyfrowym zostaje wytrącony. Kto będzie im teraz płacił po kilkadziesiąt zł miesięcznie, gdy będzie można mieć to za darmo.
    • cud_malina Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W 27.08.11, 15:41
      31 lipca 2013 - koniec telewizji w moim domu.

Bez sensu dokupywać dekoder do ponad 20-letniego telewizora, który w każdej chwili może dokonać żywota. Ciekawe czy w ogóle jakikolwiek dekoder by się z nim dogadał (kablówka się nie dogadała). Na nowy telewizor mnie nie stać (nie, nie mam z czego odkładać, najpierw trzeba mieć dochód).

No cóż, płakać nie będę.
      • Gość: zbanowany Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 15:50
        To przejdz sie po "smietnikach" gdzie ludzie wystawiaja "stare" ale dzialajace i dosc dobre telewizory.
        Biorac pod uwage ze telewizora nie wolno "tak sobie" wyrzucic na smietnik wiele osob odda ci go za darmo byle sie go pozbyc z domu.
      • tajemnicapanstwowa Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W 27.08.11, 16:11
        odpusc sobie paczke fajek raz ma miesiac i po roku bedziesz miec na dekoder do naziemnej telewizji cyfrowej, ktory zawsze bedziesz mogl potem odsprzedac, bo ludzi ze starymi telewizorami jest i bedzie duzo...
        • cud_malina Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W 27.08.11, 16:48
          Wiedziałam, że pojawi się jakiś "geniusz" z głupimi radami. Nie odpuszczę sobie paczki fajek, bo nie palę. Nie opuszczę sobie piwa, bo nie piję. Nie zacznę sypać do herbaty 3 łyżeczek cukru zamiast 4, bo od lat nie używam cukru. Nie oszczędzę rezygnując z kupowania bzdetów, bo nie kupuję bzdetów.
          • tajemnicapanstwowa Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W 27.08.11, 16:52
            to nei jest glupia rada - ale rob jak chcesz.

co rusz slysze od wszystkich, ze nie maja na to czy na tamto, ale na wszelkiej masci uzywki wydaja.

skoro z Ciebie taki asceta to zrezygnuj jeszcze z internetu...
            • cud_malina Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W 27.08.11, 17:43
              To jest koszmarnie głupia rada, pokazująca, że puszczasz kasę z dymem i mierzysz wszystkich swoją miarką.

> co rusz slysze od wszystkich, ze nie maja na to czy na tamto, ale na wszelkiej
              > masci uzywki wydaja.

Napisałam już, że nie wydaję na używki, "geniuszu".

> skoro z Ciebie taki asceta to zrezygnuj jeszcze z internetu...

Dla telewizji??? Kolejna "mądra" rada.
              • Gość: xcx Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 18:06
                No cóż, do komputera są również dekodery DVB-T i to nawet za 50 zł.
          • Gość: zbanowany Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 19:58
            Ale po "smietnikach" sie mozesz przejsc to nic nie kosztuje ..... no chyba ze butow tez nie masz.
      • misiak_spasiony Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W 27.08.11, 16:21
        Ja już dawno nie mam debilizatora w domu. Wolę poczytać książkę, pomyszkować w necie, niż oglądać programy dla widzów o poziomie intelektualnym ameby. A tylko takie były serwowane od nadawcy w miejścu gdzie mieszkam.
        Wypieprz to pudło przez okno, a po paru dniach zobaczysz, że życie bez telewizji jest piękniejsze.
        • Gość: gtw Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 27.08.11, 17:18
          widać, że stac cię było tylko na podstawowy pakiet, a i zainteresowania masz ograniczone, bo na filmowych i przyrodniczych kanałach jest duzo ciekawych pozycji
          • wypasiona_foczka Albo full albo nic... 27.08.11, 18:12
            Złośliwie to trochę ujmujesz ale coś w tym jest.
            Jesli nie stać Cię na naprawdę wypasiony pakiet to lepiej w ogóle wyrzucic TV i nie zaśmiecać sobie głowy badziewiem. W swoim poprzednim miejscu zamieszkania miałam do dyspozycji najszerszy pakiet Cyfry - codziennie można było oglądać świetne filmy (dokumenty przede wszystkim, produkcje Oscarowe), programy, seriale komediowe o poczuciu humoru nieakceptowanym przez "przeciętnego polskiego telewidza", fenomenalne koncerty muzyczne ogółem produkcje na wysokim poziomie z których COŚ się jednak wynosi a a najgorszym razie człek się świetnie ubawi.
            Obecnie mam dostęp jedynie do przeciętnej miejskiej kablówki i żal na to oczu. Nieważne co włączam zawsze leci jakiś szit (głównie seriale rodzimej produkcji). Mimo, że pakiet jest z tych wyżej płatnych programy które wrzucają są na poziomie ryjka świnki szukającej trufli. Jesli nawet jest przez chwilę jakiś przyzwoity kanał (Planette, TVP Kultura) to za jakiś czas zostaje zastąpiony gó.wnem typu Wedding TV albo inną Romantiką. Szkoda na to czasu, oczu, zdrowia i życia, można wziąć ksiązkę, koc i pójść do parku albo pouprawiać sport :D
            Zrezygnowałam z TV, mam ją jeszcze do końca września (nie, nie, nie puszczą cię ot tak, po 1-miesięcznym okresie wypowiedzenia, u wiekszosci dostawców musi być przynajmniej 3 :/) i adieu telewizjo!
            Jakiś czas temu w ogóle nie miałam dostępu do TV przez 10 miesięcy i to był świetny czas: nie traciłam życia na chłam i Kasie Cichopek, jesli chciałam coś konkretnego obejrzeć to zwyczajnie wypożyczałam lub, jeśli w PL wypożyczenie było niemożliwe, zwyczajnie ściągałam (czyt. kradłam) z sieci. Na kulturę, książki, filmy, oryginalną muzykę wydaję nieprzeciętnie dużo pieniędzy ze swojego domowego budżetu więc mam czyste sumienie. Od września pewnie powrócę do tego niecnego procederu.
        • cud_malina Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W 27.08.11, 17:36
          Wierzę ci, misiu. I tak już większość filmów i inf. oglądam w necie. Dlatego napisałam, że nie będę płakać :)

Nadal faktem jest, że część ludzi zostanie odcięta od TV. Niektórym zostanie już tylko radio (kompa brak, po gazetę kilka km drogi).
    • Gość: Gość Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. Wie... IP: *.internetunion.pl 27.08.11, 15:46
      Co to za jakieś głupoty tu piszą. Jest napisane, że wszystkich abonentów w Polsce jest 5.8 miliona, a z podanych liczb wynika, że sama tylko Cyfra+, Cyfrowy Polsat i UPC mają razem 5.9 miliona - a dodatkowo ta lista nie uwzględnia w ogóle N (duży dostawca) i mnóstwa małych lokalnych dostawców.

Liczby w tym artykule się kupy nie trzymają...
      • Gość: zeus_gromowladny Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W IP: *.bb.sky.com 27.08.11, 16:40

> Co to za jakieś głupoty tu piszą. Jest napisane, że wszystkich abonentów w Pols
        > ce jest 5.8 miliona, a z podanych liczb wynika, że sama tylko Cyfra+, Cyfrowy P
        > olsat i UPC mają razem 5.9 milion

Bo widzisz misiu, niektórzy abonenci mają i Cyfrę+, i Cyfrowy Polsat.
        • Gość: Gość Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W IP: *.internetunion.pl 27.08.11, 16:56
          no, ale stawiam, że jest to jedna osoba na 1000, a nie jedna na 10, więc raczej nie powinno to wielce zmieniać wyników

chyba, że masz jakieś dokładniejsze dane dotyczące podwójnych abonamentów?
    • Gość: zbanowany Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. Wie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 15:47
      Autorowi artykulu reklamujacego dekodery w cenie 200-300 zl sprzedam kazda ilosc w cenie 80 -150 zyla. Jakim trzeba byc debilem i ignorantem zeby piszac artykul i zamieszczajac w nim ceny nie zerknac w necie jakie ceny "obowiazuja" na rynku. Istnieje uzasadnione przypuszczenie ze cena bardzo dobrego dekodera w roku 2013 bedzie ponizej 100 zl a "prostego" w granicach 20-30 zl juz dzis taki bez HD mozna kupic za 60 zl a po co komu HD w starym "kineskopowym" telewizorze.
      • wypasiona_foczka Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W 27.08.11, 18:21
        Nie bulwersuj się tak tylko weź poprawkę na to, że TU JEST POLSKA, czyli rzeczy rynkowo warte właśnie 80-150zł będziemy sprzedawać ludziom za 200-300 (i to jako superokazje). Pewnie prędzej czy później się zorientują, ze przepłacają, zaczną podnosić krzyk, że zdzierstwo, że w UK to samo za 15Ł, zaczną przywozić z zagranicy, kupować na Allegro itp. ale do tego czasu nachapiemy sie na frajerach ile sie da...
        Tak to u nas funkcjonuje przecież, nieważne czy dotyczy sprzętu RTV/AGD, samochodów, ubezpieczeń, ubrań, żywności, gazu i czego tam jeszcze...
      • kotek.filemon Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W 30.08.11, 13:36
        > Autorowi artykulu reklamujacego dekodery w cenie 200-300 zl sprzedam kazda ilos
        > c w cenie 80 -150 zyla.

Jak nadejdzie era "dofinansowywania" to bez kozery powiem pińcet. W końcu budżet republiki kartoflanej jest do dojenia a nie do racjonalnego wykorzystywania.
    • Gość: Sav Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W IP: *.mikolow.multimetro.pl 27.08.11, 15:49
      Dlaczego ci eksperci nie mówią całej prawdy:
      - spora część telewizorów (nawet tych płaskich tylko starszych) nie ma dekodera MPEG4 - czyli użytkownik będzie miał wybór albo kupić go do oglądania naziemnej albo dostać za 1 zł np. od Polsatu Cyfrowego,
      - telewizja naziemna nie oferuję żadnych funkcji dodatkowych (ze względu na brak kanału zwrotnego, przepustowości na transponderach oraz różnice w odbiornikach) - nie będzie więc ani VOD, ani usługi korzystających z internetu ani dodatkowych (typu nagrywanie lub przewijanie ostatnich n godzin),
      - operatorzy mający własne sieci (TVN/ITI, Polsat) będą tam wpychać tylko kanały ogólne: chcesz coś lepszego (Discovery, kanały z bajkami) -> kup pakiet z dekoderem satelitarnym.

Ogólnie jest to oferta dla ludzi z małych miast i wsi, którzy:
      - i tak nie kupują pakietów istniejących operatorów,
      - nie mają dostępu do ofert zintegrowanych typu UPC (kablówka+telefon+internet).

Jedyny plus to możliwa obniżka cen w kablówkach, innych nie widzę.
      • Gość: zbanowany Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 15:55
        Gość portalu: Sav napisał(a):
        "ani dodatko
        > wych (typu nagrywanie lub przewijanie ostatnich n godzin),"
        Te ekspert na uslugach "satelity i kablowek" ...... opcje nagrywania przewijania cofania oferuje kazdy dekoder wystarczy "wlozyc" pendriva albo zewnetrzny dysk.
        A od Polsatu nie dostaje sie za 1 zl tylko kupuje w systemie ratalnym w ktorym raty sa wliczone do abonamentu.
        • tajemnicapanstwowa Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W 27.08.11, 16:14
          dekoderow HD biorac abonament w polskich platformach nie mozna wykupic na wlasnosc...
          wyjatkiem jest chyba podstawowy mode sagecoma w cyfrze.
          • Gość: gtw Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 27.08.11, 17:20
            nieprawda, mam wykupiony na własność dekoder hd Philipsa
      • tajemnicapanstwowa Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W 27.08.11, 15:57
        jak nie potrzebujesz sportu czy programow popularnonaukowych to Tobie kablowka i nie jest potrzebna... wystarczy kawalek drutu za oknem.

co najwyzej potrzebne Ci bedzie dobre lacze internetowe.

telefon? w jakim celu jak coraz wiecej ludzi ma komorki?

coraz wiecej osob tak robi. ew. jak ma mozliwosc to bierze pakiet tv za nie wiecej niz 10zl - jedno z osiedli ma u mnie w tej cenie TVP (1, 2, Info, Kultura, Historia, Polonia), Polsat, TV4, Polsat 2, TVN, TVN7, Viva, 4Fun TV, TV Biznes, Puls, Superstacja, TVN CNBC, Polonia 1, Tele 5, program lokalny.

za 10zl wystarczajaco.
    • tajemnicapanstwowa Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. Wie... 27.08.11, 15:50
      TVP1
      TVP2
      TVP Info
      TVP Historia
      TVP Kultura

TVP1
      TVP2
      TVP Info (regionalne)
      U-TV
      Polo TV
      Eska TV
      ATM-Rozrywka

Polsat
      TV4
      Polsat Sport News
      TV6
      TVN
      TVN7
      TV Puls
      TV Puls 2

taka oto mamy zawartosc naziemnej telewizji cyfrowej...

po za paczka TVP i dotychczasowych kanalow obecnych w telewizji analogowej na pochwale zasluguje tylko obecnosc TVN7 i Polsat Sport News. inne to poprostu zapchajdziury, byle by nie uatrakcyjnic naziemnej telewizji.

ktos w tym artykule twierdzi, ze NTC ma zagrozic najnizszym pakietom satelitarnym czy kablowym... ja to zbywam smiechem, bo jak dostepna za free na satelicie eska tv ma zagrozic platnej telewizji?

jak polo tv (disco polo 24 na dobe), u-tv (blizej nieokreslona publicystyka spoleczna bla bla bla), puls 2 (gdy na "jedynce" nic nie ma) tv6 z idiotycznymi teleturniejami maja zagrozic choc w ulamku platnym pakietom?

a byla mozliwosc wybrania orange sport info, superstacji (dzieki temu moze by sie troche uprofesjonalnila), next HD czy czworki...

nie trzeba bylo dac najwieksze gnioty, by przypadkiem platna TV nie byla zagrozona.

dzieki Ci o wielka KRRiT oraz jasnie nam panujacy Prezydencie, ktory zachowales swojego kolege przewodniczacego tej pierwszej...
      • Gość: Socyn Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W IP: *.icpnet.pl 27.08.11, 15:58
        jak na Pulsie nic niem o wiele częściej oglądam niż TVN 7 i TVN razem wzięte
        co jest na TVN 7 - powtórki seriali - to już wole Polsat 2
        • tajemnicapanstwowa Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W 27.08.11, 16:07
          maja tak duza baze programow, ze puls 2 jeszcze nie wystartowal...

DVB-T w Polsce to porazka...

no chyba, ze dla Ciebie Polo Tv czy Eska wraz z U-TV to szczyt zawartosci programowej...

na pulsie co najwyzej programy dla dzieci zasluguja na uwage. reszta malo interesujaca.
    • Gość: MIC Bezpłatnie? góvvno prawda! IP: *.multi-play.net.pl 27.08.11, 15:51
      Jedno wielkie kłamstwo. W Polsce nie ma bezpłatnej telewizji. Żeby oglądać legalnie kanały z NTC trzeba opłacić abonament za posiadanie odbiornika.
    • Gość: Jojo Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. Wie... IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.11, 15:53
      Nie wiem jak tam polski bedzie dzialal ale w niemieckim przy zlej pogodzie cala ta cudowna technike szalg trafia,hehehe,plaziory ,decodery,satelity...troche burzy i po ptokach
      • Gość: katmarter burze, upały, intensywne opady - działało z 5% IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.11, 15:56
        spadkiem jakości obrazu (nadal powyżej 90%)
        • Gość: Socyn Re: burze, upały, intensywne opady - działało z 5 IP: *.icpnet.pl 27.08.11, 16:00
          ta w Wawie pada to w P-ń nie mam połowy programów w kablówce ( Polskich ) - cud techniki
        • Gość: Jojo Re: burze, upały, intensywne opady - działało z 5 IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.11, 16:01
          hehehe,5 % powiadasz ...a na plaziorze kolorowa kratka ciagle w ruchu ze zapalenia soczewek mozna dostac,na 90%
          • tajemnicapanstwowa Re: burze, upały, intensywne opady - działało z 5 27.08.11, 16:04
            jakos ja w Szczecinie mam sile 65% jakosc 100% i dziala bez zarzutu. przy deszczu sila 59% i jakos 90% bez problemu z odbiorem.

a jak juz pisalem - niemieckie DVB-T jest bardziej odporne na warunki pogodowe (Szersze pasmo i mniejsza kompresja), wiec albo masz beznajdziejna instalacje, albo beznajdziejny telewizor...
            • Gość: katmarter Re: burze, upały, intensywne opady - działało z 5 IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.11, 16:11
              Ja mam ten luksus, że u mnie MUX 2 leci z dwóch nadajników na tym samym kanale. Z MUX 1 będzie tak samo, do tego łapię bezproblemowo MUX 1 z Czech (na CT4 jest dużo dobrego sportu). Co ciekawe, nie ma wpływu pogody na odbiór czeskich stacji z Pradziada.
            • Gość: Gość Re: burze, upały, intensywne opady - działało z 5 IP: *.icpnet.pl 27.08.11, 17:17
              w przypadku telewizji cyfrowej nie wystpuję taki parametr jak "jakość" . Nadal wiele osób ślepo wierzy że "cyfrowy" oznacza o "lepszej jakości". Z punktu widzenia technicznego sygnał cyfrowy jest przecież przybliżeniem informacji rzeczywistej. Natomiast na niewątpliwe zalety jeśli chodzi o niezawodność i koszty.
              Oczywiście jeśli chodzi o dvb-t to temin jakość odnosi się tylko do subiektywnego odczucia i to oczywiście będzie lepsze niż w przypadku telewizji analogowej. Tutaj jeśli coś idzie nie tak, (błędy w transmisji np spowodowane złą pogodą) nie spowodują skakania obrazu, szumu, czy pasów jak w tv analogowej tylko zwyczajnie brak obrazu.
      • Gość: zbanowany Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 15:58
        I tu masz racje na "analogu" przy slabszym sygnale troche sniezylo ale dalo sie ogladac na "cyfrowce" mamy tylko dwa stany albo obraz jest albo go nie ma, podejrzewam ostre klopoty dla osob mieszkajacych na "skraju" zasiegu.
      • tajemnicapanstwowa Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W 27.08.11, 16:01
        lzesz i tyle, albo masz kiepska instalacje antenowa.

niemieckie DVB-T jest w starszej technologii (MPEG2 zamiast MPEG4), ale dzieki temu jest bardziej odporne na zaklocenia.
        no i Niemcy postawili na paczke kanalow publicznych wszedzie, a kanaly komercyjne sa tylko w duzych miastach.
        bez dobrej anteny prowincja nic nie obejrze komercyjnego.

tylko w Niemczech jest alternatywa w postaci satelity gdzie jest masa darmowych kanalow po niemiecku w tym te najpopularniejsze. u nas nawet tvp nie idzie za free z satality zlapac...
        • Gość: Jojo Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.11, 16:38
          to niby do mnie o tym lganiu?
          jak tak to:gostek pogielo ,ci po jaka cholere mam klamac...antena z handlu z wmacniaczem za 20 Euro , w plaziorze tez jest wzmacniacz
          Korzystam w pelni ,jak to nazwales,alternatywy satelitarnej dlatego ta" cudowna" technika DVB-T
          mi dynda,u syna w pokoju" niepogoda" wywoluje wrzask
          • tajemnicapanstwowa Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W 27.08.11, 16:47
            tak to jest jak sie kupuje oczami bez znajomosci specyfiki nadawania...

tania antena kierunkowa (40-60zl) bez dodatkowych wzmacniaczy (ew. wzmacniacz skrecony tak, by nie robic przesterowan), a tym bardziej bez podwojnych wzmacniaczy, bo ten drugi tylko wzmacnia zaklocenia podane przez pierwszy...

jakos ja bedac w Szczecinie moge odbierac Niemiecki Helptenberg (podczas deszczu mniejsze zaklocenia niz do polskiego masztu choc ten jest blizej), a jakbym sie postaral to i komercje z Berlina oddalonego o 100km bym odebral jakbym zmienil antene.
        • Gość: gugcia0 jak to nie ma TVP na satelicie? A co ja ogladam z IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.08.11, 17:10
          satelity jak nie TVP Info,Kultura,Historia i Polonia,nie ma TVP1 i 2, ale programy informacyjne w TVP Info maja te same materialy co TVP1,Polonia powtarza sporo programu TVP1,wiec jest to prawie TVP.Jak wlacza TV cyfrowa to satelta i tak sie przyda,bo sa na nim bezplatne telewizje roznych krajow,ja na przyklad mowie plynnie po niemiecku i po angielsku i ogladam sporo darmowych programow z satelity.Cyfrowa TV da szanse ludziom na prowincji na ogladanie wielu innych rzeczy niz dotad bezplatnie.Ja nie mam kablowki,a mieszkam w centrum Krakowa,ogladam wszystko co bezplatne,jak dadza sygnal cyfrowy to kupie za 150 zl dekoder i podlacze do mojego 7 letniego Panasonica starego typu,bo ma idelany obraz i nigdy sie nie psuje.Dopiero jak sie zepsuje,co stanie sie pewnie za 10 lub wiecej lat (u mojej mamy jest NEC, made in Japan,kupiony w Pewexsie w 1986 roku,chodzi do dzis,nigdy sie nie zepsul,mama ma go na dzialce, a w domu taki duzy,plaski Panasonic) to wtedy kupie nowy,pewnie w roku 2020 beda jeszce nowoczesniejsze telewizory.Mam tylko jedna uwage do tej cyfrowej TV-jezeli jest tam tyle kanalow to panstwo powinno uruchomic jeden kanal TVP calkowicie edukacyjny -np. kursy jezykow obcych,4 podstawowe jezyki obce codziennie na roznych poziomach,nauke ekonomii,matematyki,lektury,j.polski,szkolenie techniczne,rolnicze -to bylaby ogromna szansa dla mniej zamoznych ludzi lub ludzi na wsi ( bez dostepu do szkol jezykowych,roznych kursow,korepetytorow) na wyrownanie tej ogromnej przepasci edukacyjno-cywilizacyjnej, jaka nadal jest miedzy miastem a wsia.Internet tez jest tu wielka pomoca ale TV edukacyjna ma inna,wazna role do spelnienia.To sie powinno koniecznie zrobic na jednym kanale zamiast jakis Polo music czy tym podobnych ,malo wartosciowych kanalow.W PRL bylo to mozliwe,dlaczego nie mozna tego robic dzis?
          • Gość: Jojo Re: jak to nie ma TVP na satelicie? A co ja oglad IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.11, 17:20
            fukcjonuje juz program edukacyjny,nie wiem do kogo nalezy i jak sie nazywa ale jest ,ucza tez jezykow
            • gugcia0 jojo,to dobrze,ja o tym nic nie wiem ale pewnie 27.08.11, 18:39
              jest to gdzies na tych ofertach TV,ktorych nie mam.Nie jest to jednak powszechne,bo bym wiedzial.Uczac sam jezykow chcialbym polecic takie programy uczniom jako cwiczenie i chetnie zobyczylbym jak to dzis robia.Pamietam takie kursy w TV z czasow PRL.TV to dobre medium,bo ludzi widac jak mowia,co robia,widac otoczenie w danym kraju,posilki,ulice,itd.Nie zastapi to nauczyciela i cwiczen ale jest pomocne.
          • Gość: Senior Re: jak to nie ma TVP na satelicie? A co ja oglad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.11, 18:38
            Masz rację. Było i telewizyjne technikum rolnicze i kursy językowe, i programy dla szkół, a także kursy przygotowawcze na wyższe uczelnie itp.
    • Gość: mrgm Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. Wie... IP: *.play-internet.pl 27.08.11, 16:13
      obecna i przyszła "oferta" NTC to śmiech na sali, jeszcze TV Mango brak, aby zacząć zbijać sobie trumnę.
      • tajemnicapanstwowa Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W 27.08.11, 16:16
        nie martw sie...

mowia o 2 multipleskach, ale ani slowem nie pisna o tym, ze moga byc one calkowicie platne ;)
    • Gość: katmarter to nie żart - na MUX 1 powinna być TV Trwam IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.11, 16:23
      przyciągałoby to starszych ludzi

powinna być także Tele 5 a Polsat z TVN powinny też dać swoje kanały informacyjne, przecież nie są one luksusowe

Puls2, TV6 czy PoloTV to kpina, z powodu braku stacji informacyjnych od TVNu czy Polsatu powinna być tez Superstacja

a, cyfrowe nadawanie to ulga dla osób słabo słyszących i niesłyszących - emitowane są napisy

na koniec - nie polecam dekoderów wpinanych bezpośrednio w EURO - większość z nich to bezfirmówki bez wsparcia dla dźwięku AC3 (obecnie wszyscy co prawda nadają dźwięk w MPEG, ale TVN i TVN 7 mają jako alternatywę AC3 i JUŻ zrobili test, wyłączając nie tak dawno MPEG na weekend - ludzie mieli wizję bez fonii tych dwóch stacji), do tego problematyczna obsługa pilotem oraz gimnastyka przy wkładaniu pendrive

i już naprawdę koniec - niby DVB-T ma być dla małych miast i wsi, ale i tak na początek obkładają tym duże miasta (szczególnie MUX3) - z Warszawa na czele, która jeszcze w grudniu będzie miała wszystkie obecne MUXy
      • tajemnicapanstwowa Re: to nie żart - na MUX 1 powinna być TV Trwam 27.08.11, 16:32
        Trwam staralo sie o miejsce w MUX I ale ponoc nie dopelnili jakichs formalnosci.

Superstacja - powinna wejsc, skoro ani polsat ani tvn nie byli zanteresowani wejsciem ze swoimi kanalami informacyjnymi (choc przeciez wiadomo, ze superstacja jest powiazana z wlascicielem polsatu)

Puls 2, TV6 to poklosie rozszerzenia nadawania przez obecnych nadawcow analogowych. dostali oni niejako w rekompensacie te miejsce bez zadnych konkursow.

tele5 uwazam za gniot, ale z pewnoscia bylby bardziej wartosciowy niz ten mega gniot polo tv.

atm-rozrywka tez jest niewiadoma - jezeli beda tam lecialy produkcje ATMu to juz sie boje... Kiepscy i inne seriale...

w Polsce jest spokojnie miejsce na 7 multipleksow (w koncu tyle nadaje kanalow w analogu), darmowe beda 3... o 2 nastepnych niesmialo sie mowi... dwa kolejne to widmo, ktorego moze nie byc.

gdzie my zyjemy?
        • Gość: katmarter Re: to nie żart - na MUX 1 powinna być TV Trwam IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.11, 16:43
          Masz rację, w MUX 2 jest czterech graczy i każdy ma po 2 kanały, aczkolwiek TV 4 i Puls mają problemy z zagospodarowaniem otrzymanych kanałów, TV 4 w TV 6 wpycha amerykańskie wersje różnych programów rozrywkowych a Puls straszy ekranem kontrolnym (powinni już startować, bo od lipca MUX 2 obejmuje 90% kraju).

W MUX 1 poza programami TVP naprawdę nic ciekawego. Miała być stacja Kino Polska Nostalgia, ale coś poszło nie tak, a szkoda. Wepchali w jej miejsce szajs disco polo.

• Gość: ms Re: to nie żart - na MUX 1 powinna być TV Trwam IP: *.play-internet.pl 27.08.11, 17:27
            Powinna być Telewizja Trwam - przy tylu dyskusjach na jej temat lepiej będzie coś powiedzieć, skoro będzie bardziej dostępna. Ale będzie telewizja Disco Polo - to dopiero będzie robienie z Polaków idiotów.
            • Gość: katmarter TV Trwam walczy o MUX 1 IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.11, 17:35
              satkurier.pl/news/68339/tv-trwam-walczy-o-miejsce-w-mux-1.html
      • zanimmnieznowzbanuja Re: to nie żart - na MUX 1 powinna być TV Trwam 27.08.11, 16:40
        Gość portalu: katmarter napisał(a):
        > na koniec - nie polecam dekoderów wpinanych bezpośrednio w EURO - większość z n
        > ich to bezfirmówki bez wsparcia dla dźwięku AC3
        Niektore z nich maja AC3 problem polega na tym ze cala seria tego badziewia "wypuszczona" zostala w jednej obudowie i dla przecietnego odbiorcy wszystkie sa takie same najprostrze z tej seri nie obsluguja nawet HD.
        Nie chce reklamowac ale obecnie najbardziej optymalny dekoder (cena do jakosci) to wiwa 80 cena od 110-130 zl nowszy model wiwa 100 rozni sie tym tylko ze ma czytnik kart i jest o te 20-30 zyla drozszy.
        • Gość: katmarter Re: to nie żart - na MUX 1 powinna być TV Trwam IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.11, 16:47
          Akurat mam Wiwę 80 i dobrze się spisuje. Z Wiwą 100 były problemy - dokładniej pilot, nowsze partie mają identycznego pilota jak w Wiwie 80 (która jest nowszym dekoderem, choć tańszym i bez czytnika kart pamięci).
          • Gość: katmarter Re: to nie żart - na MUX 1 powinna być TV Trwam IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.11, 16:51
            Na stronie dystrybutora jest nawet możliwość wymiany starego pilota na nowy - wystarczy podać nr seryjny urządzenia.
    • Gość: kbs__ Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. Wie... IP: *.181.92.107.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.08.11, 16:27
      Co oferuje ta naziemna więcej niż mają klienci kablówek i platform cyfrowych?
      To że kanałów niby będzie więcej - a jakie to będą kanały, czy na pewno te, których klienci szukają w platformach i kablówkach - te będą za free?
      Odnośnie tynku reklamy - przydało by się info o udziale TVP, Polsat i TVN w rynku reklamy - fakt, że będą dostępne w postaci cyfrowej, a nie analogowej - jaki to ma mieć wpływ na rynek reklam i spadek cen? Przecież stacje te będą tak samo dostępne jak obecnie - ich udziałów w rynku z pewnością też nie zmieni fakt pojawienia się innego sposobu nadawania.
      Cała ta impreza niesie tylko jedną korzyść - poprawę jakości odbieranego sygnału. Nic więcej za free (nie liczę kosztów dekoderów/nowych odbiorników) nie będzie, bo dostępność tak niszowych programów jak TVP Kultura, czy TVP Seriale nie wywróci raczej rynku mediów w Polsce :), a już z pewnością nie spowoduje, że ktoś porzuci N-ke, Cyfrę+, lub Polsat.
      To tylko takie moje, zdroworozsądkowe zdanie - nic więcej.
      Pomyślności dla ekspertów - trafnych wizji i analiz życzę.
      Pozdrawiam
      • tajemnicapanstwowa Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W 27.08.11, 16:42
        wiesz ile klientow na Cyfrowy Polsat w pakiecie mini, ktory jeszcze do niedawna mial to co w analogu + paczka kanalow polsatu?

wg. danych udostepnionych przez CP na koniec 744 tys. osob, ktore przynosza 11,4zl miesiecznie... wiele z nich zrezygnuje, bo i po co placic?
    • bolo_agent Wycofanie tvp hd i tvp sport to skandal 27.08.11, 16:36
      sprzedaja kablówkom kanały za abonamentowe pieniadze, a ci, którzy płacą abonament są ich pozbawieni, oto rzady PO, żenada i syf do potęgi.
      • Gość: ms Re: Wycofanie tvp hd i tvp sport to skandal IP: *.play-internet.pl 27.08.11, 17:23
        Dlaczego Czesi mogą swój sportowy kanal CT4 ( wszystko tam można obejrzeć) nadawać w ogólnym paśmie, a my nie - bo na tym ktoś sporo musi zarabiać - a ja też placę abonament i nie mam dostępu w zamian za abonament do programów TVP. A może z tym do rzecznika praw obywatela?
    • Gość: zeus_gromowladny Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. Wie... IP: *.bb.sky.com 27.08.11, 16:36
      > Duża część społeczeństwa spisana jest zaledwie na trzy lub cztery kanały

Spisana? Polska język trudna język.
    • Gość: Arek Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. Wie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 16:42
      Naziemna cyfrowa nie ma najmniejszych szans zagrozic nawet najtanszym pakietom satelitarnym. Dlatego, ze w najtanszych oprocz paczki polskich programow jest jeszcze cala masa zagranicznych kanalow free. Poza tym znajac polskie realia, to zasieg nadajnikow bedzie tak slaby, ze dobry odbior bedzie nalezal do rzadkosci.

www.gadzetech.pl/
      • Gość: Paweł Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W IP: *.alfanet24.pl 27.08.11, 16:53
        Oczywiście Arku, że nie zagrozi, bo naziemna pod wzgleem zawartości, to taki sam chłam, jak te najtańsze pakiety telewizji satelitarnej.

Ciekawe która platforma zaoferujcie CI konkretne kanały w tym pakiecie za 16 czy 20 zł?
        Połowa z nich, to kanały dostepne bezpłatnie z anteny nawet analogowej. A 2 polowa to chłam typu france24 i inne FTA.

Chcesz tvn24, albo polsat news? Dopłać i to grubo, do pakietu z 2, albo i nawet 3 strefy cenowej:)
      • Gość: ms Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W IP: *.play-internet.pl 27.08.11, 17:35
        a wlasnie że odbior będzie dobry - zasięgi w systemie cyfrowym są większe zdecydowanie niż w analogowy. na jednej zwyklej antenie siatkowej mam dwa multipleksy polskie i dwa czeskie Oby tylko programy byly dobre a nie disco polo. kierunek cyfryzacja jest sluszny tylko jak to u nas bywa - znów wszystko spartaczą i pozwolą zarabiaczą pieniędzy opanować naziemną telewizję cyfrową. Skoro nie ma Sport TV i TV HD to wszystko jasne.
    • Gość: NEO Re: a g. prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 16:44
      przyzwoite 150 złotych ?Tuner ma odbierać wszystkie programy w każdej jakości, ze wspomaganiem sprzętowym.W Anglii jest już telewizja naziemna !nowszej! generacji, niż ta, która wchodzi w Polsce.Kupiłem do komputera odbiornik usb- wtyczkę,( na promocji, przecenie, wyprzedaży w markecie i to ze sporym sczczęściem- może nie pasować, nie chodzić, zacinać się). ale oczyłiście nie nadaje się do telewizora itd.DVB-T to właśnie telewizja całkowicie płatna za każdy drobiazg i kodowana, telewizja bez abonamentu.
      • tajemnicapanstwowa Re: a g. prawda 27.08.11, 16:50
        ogolnodostepna TV cyfrowa a Anglii jest starszego typu niz w Polsce, ale bardziej rozbudowana.

free-view bardzo sobie chwailem :) choc wiele kanalow jest tez platnych.
      • Gość: gdańszczanin ale ściema.... IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.11, 17:00
        > W Anglii jest już telewizja naziemna !nowszej! generacji, niż ta, która wchodzi w Polsce

Nie ma nowszej. MPEG4 to najnowszy stadard dvb-t innego nie wymyślono.

W UK mają MPEG2 starszy o lata świetlne i oczywiście bez HD.
    • Gość: ced Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. Wie... IP: *.internetia.net.pl 27.08.11, 16:57
      ile można przedrukowywać ten sam artykuł pisany rok czy dwa lata temu i już nieaktualny dodając tylko parę zdań aktualnych .Robi się z tego sieczka i sprzeczność..choćby "Obecnie za darmo oglądać można maksymalnie siedem kanałów i to przede wszystkim w największych miastach Polski. "- nieprawda! można oglądać 12 kanałów(13 - plansza testowa) ! a to chyba delikatna różnica? i nie tylko w największych miastach!tak samo bajki o dekoderach za 200-300zł ...chociaż prawidłowo powinno być tunery!!!!napiszcie wreszcie coś aktualnego!albo wcale..konkurencja dla platform?! żart!z tą ofertą DVB???może jedynie konkurować z najtańszymi pakietami kablówek ...np. jakimś stalowym Vectry ...brak HD w DVB??kpina...ponoć ma być TVP 1 HD w mux 1...ale nie wiadomo czy będzie ..już było sporo obiecanek , a nic nie wyszło.
    • Gość: ardor Co kazdy Polak o DVBT powinien wiedziec. IP: *.pools.arcor-ip.net 27.08.11, 17:07
      DVBT jest w gruncie rzeczy fatalna. Kiepski zasieg, czeste zrywanie sygnalu, transmisji.
      Mam do czynienia z DVBT jakies 10 lat. W zabudowanej przestrzeni kiepski zasieg.
      Tak naprawde nikt nie ma z tego zadnego pozytku. O ile dobrze pamietam - planuje sie likwidacje.

Taka jest prawda: "zamienil stryjek siekierke na kijek".
    • Gość: miki Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. Wie... IP: *.play-internet.pl 27.08.11, 17:12
      co z tego jak nie jest w jakosci hd mnie to nie jest potrzebne do szczescia.To tak jakby do komputera stacjonarnego podlaczyc akumulator samochodowy i powiedziec ze mamy laptopy.
      Alez naprawde dziekujemy
    • Gość: ARDOR Re: Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. W IP: *.pools.arcor-ip.net 27.08.11, 17:14
      DVBT jest w gruncie rzeczy fatalna. Kiepski zasieg, czeste zrywanie sygnalu, transmisji.
      Mam do czynienia z DVBT jakies 10 lat. W zabudowanej przestrzeni kiepski zasieg.
      Tak naprawde nikt nie ma z tego zadnego pozytku. O ile dobrze pamietam - planuje sie likwidacje.

• Gość: Ardor CO kazdy Polak o DVBT powinien wiedziec: IP: *.pools.arcor-ip.net 27.08.11, 17:16

• Gość: gtw Re: CO kazdy Polak o DVBT powinien wiedziec: IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 27.08.11, 17:24
          kto planuje "zlikwidować" i co ma być "zlikwidowane"?
          • Gość: ARDOR DVBT ma byc zlikwidowane tutaj. IP: *.pools.arcor-ip.net 27.08.11, 17:38
            W DE DVBT ma byc zlikwidowane. Po 10 latach praktyki - nie sprawdzilo sie.
    • Gość: Anna Sz. Czeka nas era cyfrowej telewizji naziemnej. Wie... IP: *.aster.pl 27.08.11, 17:28
      wiekszość jest "spisana" czy skazana, na kilka kanałów?
      • Gość: ARDOR kanaly??? jakie kanaly??? DVBT to jest kanal :))) IP: *.pools.arcor-ip.net 27.08.11, 17:48
        Tutaj 2-3 sa ze znosna jakoscia.
        Jezeli w PL bedziesz odbierac JEDEN kanal - bedziesz "dziecko szczescia".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka