Gość: gosc IP: *.fbx.proxad.net 15.10.11, 15:12 nie zycze sobie przeklenstw w prasie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aligator Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a IP: *.gemini.net.pl 15.10.11, 15:14 zarabiam 50 tys. rocznie i nigdy bym nie kupil tych gadzetow dla plebsu z appla. stac mnie na lepsze rzeczy,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanonierka Re: Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a IP: *.play-internet.pl 15.10.11, 15:25 Marzyciel... Odpowiedz Link Zgłoś
ahk4iepaiv8u 90%, czy można marzyć o lepszym.. 15.10.11, 15:56 Nie można. Dalej jest są już tylko Hitler i Stalin, oni mieli 99,8%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _bic_ Re: Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a IP: 94.75.91.* 15.10.11, 22:36 @ Aligator Śmieszne jest to co napisałeś. Zarabiam znacząco więcej od Ciebie ale nie przyszłoby mi do głowy zwrócić kogoś do worka z napisem "plebs" dlatego, że mniej kasy ode mnie. Pominąwszy kwestie definicyjne to raczej twój poziom świadczy o tym, że zaliczasz się do plebsu. Za S.J. mógłbyś najwyżej nosić teczkę. Choć nie sądzę by ci pozwolił. Dla jasności: nie mam żadnego produktu spod znaku jabłuszka ale uważam, że Jobs był wielkim menadżerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator paleciaka Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a IP: *.ip.netia.com.pl 15.10.11, 15:33 tak samo jest u nas w Tesco.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papież tygodnia Re: Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a IP: 78.8.27.* 16.10.11, 03:38 Heh, dokładnie xD Teraz natomiast już wiem dlaczego ludzie używający produktów Apple to w większości imbecyle bez charakteru - ktoś po prostu musi myśleć za nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobi Re: Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a IP: *.icpnet.pl 17.10.11, 13:35 A robiłeś jakieś badania? Czy po prostu dziś w taki sposób wylewasz frustrację - bo cię na urządzenia Apple po prostu nie stać? Gdybyś był bystrym obserwatorem, zauważyłbyś, że większość muzyków, grafików i fotografów używa tych urządzeń - i dałoby ci to do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
idzielas Re: Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a 21.10.11, 12:17 Zgadzam się z przedmówcą. Ale faktem jest, że zawsze istniały dwa światy odbiorców. PC-ciarze (blacharze) i macowcy. Nigdy nie rozumiałem tych pierwszych, nudnych i smutnych parainformatyków grzebiących w bebechach swoich liczących maszyn. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Bycia geniuszem nie da się nauczyć 15.10.11, 15:35 Nie mniej na uczeniu naiwnych można dobrze zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bycia geniuszem nie da się nauczyć IP: *.lsanca.fios.verizon.net 15.10.11, 16:09 Miklaszewska ,pelna kettle,jak awhile osoba sfrustrowana I pelna kompleksow,chce byc pry Ina nie krytyczna I pisze paszkwil.Nie ma w fir mach USA DRI, taka osoba jest owner , Poza tym structure organize tune sa proste.w wiekszosci ta pann pisze baeyer Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.epoki Re: Bycia geniuszem nie da się nauczyć 15.10.11, 21:41 niech zgadne, pisales/as to na macbooku? :D Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.epoki Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a 15.10.11, 16:05 ciekawe. z pewnoscia w marketingu, rozumianym jako wciskanie klientom nie tego, czego potrzebuja, ale tego, co mamy na sprzedaz, byl doskonalym fachowcem. natomiast bawi mnie, a czasem wkur..ia przedstawianie Jobsa jako "wizjonera", "geniusza", a co gorsza "wynalazce". to prawda, zeby wziac cos, co juz od dawna jest w sprzedazy (np. odtwarzacz mp3), zrobic go co prawda gorzej, ale za to sprzedac jako cos wyjatkowo "cool", trzeba miec leb na karku. ale w takim razie powinnismy bic poklony przed "wynalazcami" Hello Kity, oni maja jeszcze lepszy stosunek zysku do wkladu, w dodatku nie musza sie sadzic o kradzione patenty, ani wciskac kitu, ze cos "wynalezli". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.11, 17:03 Tylko widzsz, Apple swoje urządzenia ma wyjątkowo ładne. Można się oczywiście spierać co do jakości (plastiki w MacBookach, obudowy iPhone 3G/3GS) ale nie można im odmówić że nie są ładne. Sam system (można się spierać czy to najlepszy system świata - w końcu trudno jest zepsuć system, powstający na kilka urządzeń, w dodatku budowany na Unixie), ale jest to wszystko bardzo przyjazne, tworzy niesamowicie wygodny ekosystem i to wciąga. Stawiasz jednego maka i drugiego i te komputery się widzą, ot tak, żadnych grup roboczych, sterowników i innych bzdur. Wyciągasz z pudła i jest. Dostawisz iPhone/iPod też się widzą, AirPlay, udostępnianie zasobów, udostępnianie sieci np. z kabla po wifi, dwa 3 kliknięcia, udostępniaj "z" "na" i koniec. Apple nie zrobil niczego hiperodkrywczego, ale dopracował do perfekcji funkcje, by działały jak najbardziej intuicyjnie. Wygoda korzystania z Apple, czy to preferencje systemow vs. panel sterowania, czy sam system, czy też praca w systemie na dokumentach nie w programach, wszystko możliwe do przeciągania z miejsca na miejsce. Wygoda wygoda i jeszcze raz wygoda, w dodatku w pięknej formie. I tak na koniec. To że PL MacBook kosztuje 4 minimalne pensje, nie znaczy że to produkt dla bogatych. Apple nie jest droższe, fakt, ma swojej ofercie takie a nie inne, ale jeżeli porównacie z Dellem, HP Sony czy Samsungiem to wyjdzie że Apple jest tańsze. MacBook Air vs. Samsung 9 Series. O MacPro to wręcz jeden z tańszych wołów robobczych na rynku za to bardzo fajnie rozwiązany, kieszeni dysków, Xeony obudowa. To że u nas się porównuje stacjonarny firmowy ze składakiem od pana Ziutka z elektronicznego z firmową maszyną do pracy, stacją roboczą a nie byle składakiem do gier to nasz sprawa nie Apple. I co z tego że kosztuje 11 tysiecy. Za podobnego Della trzeba zapłacić więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
konkretniekarol Re: Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a 15.10.11, 18:55 Wygoda wygoda i jeszcze raz wygoda, w dodatku w pięknej formie. Co do jednego się zgodzę: w dobie postępującego wtórnego analfabetyzmu "wygoda" spod znaku Apple to marketingowy strzał w dziesiątkę. Osobiście mam bardzo krytyczne zdanie na temat tej słynnej "wygody". Począwszy od ergonomii urządzeń wskazujących przez logikę interface poszczególnych aplikacji, aż po rozmaite "cwane" ograniczenia licencyjne itp. Ale fakt - "ciemny lud to kupi" - w tym tkwi sukces filozofii Apple. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Re: Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a IP: *.icpnet.pl 17.10.11, 13:53 ale to twoje osobiste zdanie. jeśli powiesz mi, że np. multigesty są niewygodne - to tylko się uśmiechnę. pod windows np. scrolowanie ekranu wymaga jednocześnie naciśnięcia przycisku touchpada i przesuwania drugim palcem. u apple po prostu przesuwasz ekran dwoma palcami. w każdą stronę. a próbowałeś powiększać i zmniejszać? cokolwiek? a co powiesz na przełączanie między oknami jednym gestem? coś mi się wydaje, że najpierw powinieneś z urządzeniami apple mieć kontakt - a dopiero potem oceniać. i jeszcze ciekawostka - nie znam człowieka, który kupił maka i nie powiedział: dlaczego ja się tyle lat z tym podłym, nieergonomicznym i nielogicznym windowsem musiałem męczyć? aha - i znasz może kogoś, kto kupił maka albo iphone a potem wrócił do windows i androida? nie? no właśnie. ja też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marka Re: Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a IP: *.gemini.net.pl 15.10.11, 19:52 Przepreszam ladne??? Ladne to sa zlote zyrandole, drewniane wkladki w dzrwiach mercedesa.. To jest (bez urazu do pewnych osob) pedalski dizajn, ktory odzwierciedla kragliste ksztalty dildo, wibratora czy jak wy tam chcecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [...] Re: Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.11, 19:59 > nie można im odmówić że nie są ładne. Dlaczego nie można? Nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.epoki Re: Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a 15.10.11, 21:38 szczerze mowiac mam gdzies airbooki, ibooki i inne wynalazki dla uSheep, odnosilem sie glownie do iPoda, urzadzenia do odtwarzania muzyki produkowanego i bodaj projektowanego przez firme "tak nam dobrze, ze zaraz wyskoczymy oknem" Foxconn :) ja naprawde lubie muzyke, przenosna tez, i dlatego wole tanszego i lepszego walkmana od firmy, ktora robi bardzo dobre audio od kilkudziesieciu lat. a co do tych komputerow, to ja tam nie wiem, ale pracuje z firma architektoniczna, gdzie przy okazji prezentacji wszyscy przeklinaja to plastikowe badziewie, bo chociaz pracuja na pecetach (podstawowa platforma dla CADa), to wlasciciel zostal mentalnie w latach 90tych i nadal uwaza, ze do grafiki "nie masz to jak Mac", i dlatego podpial takie przypominajace swiecaca mydelniczke pudelko w sali konferencyjnej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Re: Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a IP: *.icpnet.pl 17.10.11, 13:59 macbooki pro są od lat aluminiowe - obudowa wykonana z jednego kawałka aluminium, niespotykana u nikogo. iphone4 jest z kutej stali i szkła. ipody są aluminiowe, albo stalowo-szklane. macbooki air są aluminiowe. jedyne plastikowe macbooki wycofano z oferty. jesteś pewny, że wiesz o czym piszesz? ja używam cada na imacu i nigdy nie wrócę na windows. imac, tak na marginesie, też jest aluminiowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a IP: *.internetia.net.pl 15.10.11, 23:12 "Stawiasz jednego maka i drugiego i te komputery się widzą, ot tak, żadnych grup roboczych, sterowników i innych bzdur. " Ale na moim PC z win7 jest tak samo a nawet prościej. Mam tez Macbooka i on jest trudniejszy w obsludze i mniej intuicyjny niz mój drugi laptop z WIN. Zadnych sterownikow, po prostu kiedy komputer zauwazyl w sieci innego peceta spytał czy ma mu pozwolic na dostep do moich zdjec i fimow. I tak jest ze wszystkim. To jest naprawde przeszlosc , kiedy maki byly najlepsze i najprostsze na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Re: Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a IP: *.icpnet.pl 17.10.11, 13:40 lepiej bym tego nie ujął. wreszcie jakiś mądry człowiek. skopiuję sobie twój tekst i będę pokazywał wszystkim tym sfrustrowanym ujadaczom, którzy zabawki apple widzieli tylko w sklepie przez szybę. może dotrze, jak sobie przeczytają - bo tłumaczenie nie dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a IP: *.play-internet.pl 15.10.11, 16:09 Ledwo doniosłem pawia oburącz do zlewu. Jeszcze jeden taki artykuł a obawiam się, że zapaskudzę przepiękną dębową klepkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety Kompletne zaprzeczenie kultu bajzlu w Polsce IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.10.11, 17:35 u nas bajzel jest fetyszem a prowizorka to szczyt ducha "inżynierów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwerwer pismak trochę pie..., nakoloryzował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 17:59 luzno bazujac na faktach, takei fakty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscLA Re: pismak trochę pie..., nakoloryzował IP: *.lsanca.fios.verizon.net 15.10.11, 20:12 uwazam ze Jobs jest wynalazca na miare Edisona, Iphone iPad powstaly z jego reki i zrewolucjonizowaly swiat. Widac jednak ze jest czesc frustratow ktora nie chce tego widziec i nie chce tego przyznac uwazajac ze setki milionow ludzi na swiecie ktorzy kupili produkty apple to ciemny lud.Polacy zawsze wykazuja wyzszosc nad calym swiatem, tylko nie umieja tego wykazac w swoim domu, jakim jest Polska. Autorka tego tekstu powinna leczyc frustracje. Pozdrawiam z cieplej Kalifornii. Mysle ze pojade nad ocean poplywac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dece Re: pismak trochę pie..., nakoloryzował IP: *.zone5.bethere.co.uk 15.10.11, 20:43 > Mysle ze pojade nad ocean poplywac to rzeczywiście bardzo na temat i wszystkich nas interesuje > Autorka tego tekstu powinna leczyc frustracje. Pozdrawiam z cieplej Kalifornii. może wpierw autorka komentarza zacznie leczyć swoje kompleksy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dapmaerf Re: pismak trochę pie..., nakoloryzował IP: *.gemini.net.pl 15.10.11, 23:34 co on takiego wynalazl?? Odpowiedz Link Zgłoś
romad2447 Re: pismak trochę pie..., nakoloryzował 16.10.11, 02:01 Gość portalu: dapmaerf napisał(a): > co on takiego wynalazl?? Wynalazl jak sie robi kase,Apple ma $ 79 miliardow w banku. Na tym polega jego najwiejszy sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytalski Re: pismak trochę pie..., nakoloryzował IP: *.nyc.res.rr.com 16.10.11, 04:11 Zgodnie z amerykańskim prawem, firmy które sprzedają akcje na otwartym rynku nie mogą mieć gotówki w banku bo jest to okradaniem inwestorów. Czy o klonowanie takiego geniuszu Steve Jobs właśnie chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.11, 23:58 umarł, to czas aby jego kult urósł do gigantycznych rozmiarów. natomiast czarno widzę przyszłość firmy apple. lepiej dla nich byłoby gdyby mieli własne pomysły, zamiast próbować sklonować Stiwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 06:28 To będzie największy hamulec tej firmy - wszyscy będą się zastanawiać: WWSD? Co by zrobił św. Steve? Oraz "Nie, mój pomysł jest lepszy, bo ja jestem bardziej stiwszy od ciebie!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glon jaki geniusz, mistyk, ktory nie zaufal onkologom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 09:27 i sam sie zaszlachtowal niekonwencjonalnym leczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Re: jaki geniusz, mistyk, ktory nie zaufal onkolo IP: *.icpnet.pl 17.10.11, 14:05 a skąd ty masz takie informacje? kolejne operacje też sobie sam przeprowadzał? a jeśli sam się leczył - to zajebiście skutecznie - bo z rakiem trzustki nie żyje się tyle lat... naprawdę nie wiem, co zmusza ludzi do konfabulacji na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
mirafas Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a 16.10.11, 10:26 Może zepsuty amerykański klient nie wie czego chce (bo ma już wszystko). Ja tam zawsze wiem, co chcę kupić i nikt mi jakiegoś wymyślonego marzenia nie wciśnie, choćby się nazywał Jobs i był wizjonerem. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry artykul napisal polski burak 16.10.11, 10:34 wedlug polskiego buraka "odpowiedzialnosc" mialaby zniechecac ludzi do pracy, coz za siemiezna mentalnosc pokomunistycznego debila, odpowiedzialnosc jest wlasnie najwiekszym motywatorem do pracy co wlasnie widac w sukcesie funcjonowania firmy apple Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry kiedy sie odpowiada to sie przyklada i dba 16.10.11, 10:36 w polsce nikt za nic nie odpowiada, dlatego caly kraj to jedno wielkie gowno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO Re: Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.11, 01:06 Też się zgadzam, nie powinno być przekleństw w artykule, jeszce na takich stronach jak gazeta.pl. Po komentarzach widzę, że nikt nie zwrócił na to uwagi, a wszyscy zajęli się udowadnianiem jak to Apple produkuje lepszy lub gorszy sprzęt od innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Klonowanie geniuszu twórcy Apple'a IP: *.nplay.net.pl 08.11.11, 15:20 Geniusz stworzony przez apple'a jest znany od tysięcy lat. Zrobić coś żeby zachęcić do kupienia a potem porzucić, bo już nie jesteś potrzebny-zrobiłeś swoje, kupiłeś! Gwarancja jest na rok lub dwa. Czy ktoś zastanawiał się co dalej, jeśli i taki sprzęt jak (apple) się popsuje.Poza gwarancją naprawa kosztuje więcej niż nowy sprzęt!! To jest biznes (musisz kupić nowy)-bo inaczej interes by się nie kręcił. Popsuty przycisk włącz/wyłącz w ipodzie (poza tym wszystko działa) kosztuje prawie 1200zł. I to jest firma. Pozdrawiam. Ps. Na pewno nigdy więcej nie kupie nic z firmy apple. Odpowiedz Link Zgłoś