Dodaj do ulubionych

Ryanair chce być numerem jeden. Planuje zakup 3...

IP: *.ip.netia.com.pl 24.10.11, 16:57
Ciekawe skad oni biora chetnych do latania tymi swoimi "wagonami bydlęcymi".
Pasażer nigdzie nie jest tak zle traktowany jak w Ryanair. Przy nich nawet Wizzair to luksus.
Obserwuj wątek
    • Gość: muka COMAC IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.11, 22:55
      W sumie historia produkcji samolotow jest doskonalym przykladem do czego doprowadzila zlodziejska globalizacja i krtkowzroczna pogon za zyskiem. ARJ21 (to jest nazwa samolotu rodukowanego przez COMAC) jest połączeniem kadłuba DC-9 oraz skrzydeł Antonova i podobno jest "orginalnie chińską konstrukcja i myślą techniczną". Ponieważ Polska i tak jest montownią bez własnego R&D wiec nie będę bardzo płakał - jednak właśnie inzynierowie znanych firm dostali strzala w łeb i dołączają do bezrobotnych szwaczek z Łodzi.
    • Gość: aby Ryanair chce być numerem jeden. Planuje zakup 3... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 23:07
      Przypuszczam, że Boeing nie nabierze sie na ten numer linii.
      Ryanair doskonle wie, że średnio przytomny pasażer nie wsiądzie do samolotu z wymienionej konkurencji, nawet jako tania linia.
      • michaelm3 Re: Ryanair chce być numerem jeden. Planuje zakup 25.10.11, 00:06
        @Dino
        leja cie po pysku w samolotach tej linii, ze masz taka odraze? Chyba, ze sam lot to dla ciebie tak rzadkie przezycie... to wtedy faktycznie ciekawszym rozwiazaniem bedzie BA czy L.
        Nie za bardzo rozumiem tych wszystkich malkontentow - lecialem Ryanairem ze 100 razy i nie przypominam sobie, zebym kiedykolwiek dostal po mordzie od stewardesy, ba, nie pamietam aby kiedykolwiek, ktorakolwiek byla dla mnie choc troche nieuprzejma. Co wiecej, nigdy nie zmuszono mnie do przeczekania calego lotu w schowku na bagaz podreczny czy w pokladowym k.iblu...
        Do tego ani razu nie zdarzylo mi sie aby lot zostal odwolany albo opozniony!

Najwyrazniej wszyscy ci niezadowoleni musza byc niesamowitymi pechowcami zyciowymi, zeby przy tak niklym prawdopodobienstwie wystapienia jakichs niedogodnosci wlasnie na nie trafic.

Gość portalu: aby napisał(a):

> Przypuszczam, że Boeing nie nabierze sie na ten numer linii.

Kolejny jasnowidz.
    • porque Re: Ryanair chce być numerem jeden. Planuje zakup 24.10.11, 23:40
      Gość portalu: Dino napisał(a):

> Ciekawe skad oni biora chetnych do latania tymi swoimi "wagonami bydlęcymi".
      > Pasażer nigdzie nie jest tak zle traktowany jak w Ryanair.

Jak to skad biora baranow, tylko z Europy. Nigdzie indziej na swiecie nikt nie osmieli sie nawet zaoferowac uwlasczcajacych ludzkiej godnosci warunkow przelotu na jakie godza sie ubozejacy i coraz bardziej ponizani przez brukselski rezim mieszkancy Europy.
      • Gość: xian Re: Ryanair chce być numerem jeden. Planuje zakup IP: *.7-2.cable.virginmedia.com 24.10.11, 23:50
        > Jak to skad biora baranow, tylko z Europy. Nigdzie indziej na swiecie nikt nie
        > osmieli sie nawet zaoferowac uwlasczcajacych ludzkiej godnosci warunkow przelot
        > u na jakie godza sie ubozejacy i coraz bardziej ponizani przez brukselski rezim
        > mieszkancy Europy.

większość ich lotów to 1.5-2.5 godziny, czyli tyle ile w większych miastach spędza się często w taksówce; i takie są właśnie wymagania pasażerów: miejsce do siedzenia i transport od - do; nie miałem okazji lecieć ryanair, ale zakładam, że standardem nie odbiegają od easyjet, jet2, flybe czy wizz, a te właśnie linie lubię za przeloty za cenę niedrogiego obiadu
      • Gość: dzul Re: Ryanair chce być numerem jeden. Planuje zakup IP: *.clienti.tiscali.it 25.10.11, 00:36
        Stad, ze srednio zarabiajacy czlowiek woli sobie odgniesc kolana i posluchac reklam zdrapek przez 1,5 godz. niz placic 2x tyle dostajac za to 10 cm przestrzeni wiecej, batonik i sok z kartonu. A ze Ryanairowi nie mozna poki co nic powaznego zarzucic w kwestii bezpieczenstwa a punktualnosc maja lepsza niz tradycyjne linie (bo musza sie zmiescic z postojem w oknie czasowym lotniska) i do tego daja bezposrednie polaczenia na wielu kierunkach gdzie nikt inny nie lata, to osoba regularnie latajaca za swoje pieniadze nie ma watpliwosci. Sam latam na trasie Mediolan (Bergamo) - Krakow i najzwyczajniej nie mam sensowniejszej alternatywy - mam leciec Lufthanza przez Monachium? Czyli 2 godz dluzej i 2x drozej, z kawa, ktora wyglada jak herbata? Dziekuje, to ja juz sie pogniote...
    • Gość: belkot GW Nie poleca rosyjskimi IP: *.phil.east.verizon.net 25.10.11, 01:06

Nawet gdy wy, zalosni pismacy GWnianej, postawicie jeszcze tuzin znakow zapytania
      na koncu zdania. Wkrotce jako gazeta walniecie w dywan.
    • Gość: Krakus Ryanair chce być numerem jeden. Planuje zakup 3... IP: *.markom.krakow.pl 28.10.11, 00:22
      Bez rejsów na duże lotniska jak Heathrow czy Amsterdam nie realne.Rynair musi tez wyjść poza rynek Europejski pytanie gdzie do USA jak kupi duże samoloty tak.
      www.airportsbase.com
      Największa na świecie publiczna baza danych operacyjnych. Tyśiące linków
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka