billy.the.kid 20.12.11, 15:10 co w języku polskim oznacza słowo O R A N G E.?????????????? ździoebko szacunku dla polszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grenlandzki-opos Re: TPSA zmieni nazwę. Wszystkie usługi będą od O 20.12.11, 15:15 Orange kojarzy mi się z fatalnym bałaganem, biurokracją, brakiem zasięgu, ciągłymi problemami technicznymi. Ciekawa koncepcja na ratowanie marki TP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [...] Farbowany lisek rudy IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.11, 15:36 Czego się nie robi dla zmylenia abonenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: Farbowany lisek rudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 17:02 no właśnie! jak dla mnie liczy się jakość usługi a nie nazwa firmy! a może zamiast wywalać miliony złotych na zmianę nazwy - druków, pieczęci, wystroju biur... - lepiej by było obniżyć cenę usług! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [...] Re: Farbowany lisek rudy IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.11, 18:27 > lepiej by było obniżyć cenę usług! Nie, nie lepiej. Obniżenie ceny usług, to spadek przychodów. A za przefarbowanie na rudo żywą gotówkę inkasuje francuska centrala Orange (druki i pieczątki to drobiazg w porównaniu z opłatami licencyjnymi związanymi z nową marką). Odpowiedz Link Zgłoś
pijak.i.zlodziej Re: Farbowany lisek rudy 08.01.12, 19:58 Gość portalu: [...] napisał(a): > > lepiej by było obniżyć cenę usług! > > Nie, nie lepiej. Obniżenie ceny usług, to spadek przychodów. A za przefarbowani > e na rudo żywą gotówkę inkasuje francuska centrala Orange (druki i pieczątki to > drobiazg w porównaniu z opłatami licencyjnymi związanymi z nową marką). > Powiem wiecej. Dzieki temu ze TPSA zaplaci olbrzymie oplaty licencyjne, teoretycznie zmniejszy dochod a wiec odprowadzi mniejszy podatek. Tak sie rznie we wspolnej europie. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Re: Farbowany lisek rudy 21.12.11, 08:08 Może nie o abonenta chodzi, a o spory o schedę po byłym ustroju.B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuqueque TPSA zmieni nazwę. Wszystkie usługi będą od Orange IP: 186.14.20.* 20.12.11, 15:51 Co to znaczy r e b r a n d i n g? Czy musze czytac polska gazete z slownikiem angieslkiego pod pacha? Odpowiedz Link Zgłoś
net_artgraph TPSA zmieni nazwę. Wszystkie usługi będą od Orange 20.12.11, 16:00 Nie polecam ORANGE czy TP SA, zamówiłem usługę internet + Świat HD od 8 listopada do dzisiaj nie udało im się załatwić. Moje dane używane są bezprawnie - przekazane na zewnątrz, mam telefony z zastrzeżonych numerów. Infolinia nie ma absolutnie pojęcia co sprzedaje. Umowy są tak zawierane, że ORANGE nie ponosi żadnych konsekwencji z tytułu nie wywiązania się z umowy w określonym terminie. Totalny bałagan i haos, nie polecam... zmiana marki nic nie da, będzie jescze większy haos... systemy komputerowe juz nie działaja własciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugooooooooo TPSA zmieni nazwę. Wszystkie usługi będą od Orange IP: 194.181.198.* 20.12.11, 16:31 potencjali urzytkownicy kupują tańszy produkt a tp nie zchodzi z ceną ,orange proponuje to samo taniej to ludzie chwalą i co moloch naturalnie zniknie tak jak cukier,mleko i wiele innych polskich marek aby tak dalej ............... Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Re: TPSA zmieni nazwę. Wszystkie usługi będą od O 21.12.11, 08:17 Ja mam neostradę i stacjonarny w TP SA i Komórkę w Orange, i jakoś nie odczuwam tej wyższości Orange.promocji zero, rachunki bardzo wysokie, żadnej konkurencji między nimi, nawet drożej za połączenia między nimi, a to podobno ta sama firma. B.Klimkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Różnica między krajem cywilizowanym a bantustanem 20.12.11, 17:06 France Telecom - 27% akcji skarbu państwa, pełna kontrola nad tym, co się dzieje TP S.A. - 0% akcji skarbu państwa, wydmuszka Odpowiedz Link Zgłoś
diego1977 TPSA zmieni nazwę. Wszystkie usługi będą od Orange 20.12.11, 17:18 Poucinać łapy złodziejom z tpsa Odpowiedz Link Zgłoś
jozwa51 Re: TPSA zmieni nazwę. Wszystkie usługi będą od O 20.12.11, 17:33 diego1977 napisał: > Poucinać łapy złodziejom z tpsa >ZDECYDOWANIE POPIERAM!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zylam1 Świetny PR artykuł :) 20.12.11, 17:59 Bosko! Znika polska marka, faktycznie długo nielubiana ale ostatnio ładująca miliony w reklamę i zmianę wizerunku. Pytanie - ile kosztuje licencja na używanie nazwy Orange ? Ile kosztuje w przypadku Idei bo nadal ją spłaca i gdzie trafiają zyski ze sprzedaży licencji na nazwę ? Czy aby nie bezpośrednio do France Tel ? Czy gdyby FT chciała sobie przetransferować zyski bezpośrednio z Idei i TP na francuskie konta to czy mogła by to zrobić? Tych pytań Pan/i od PR nie zadaje czego skutkiem są podobnie propagandowe i mydlące wpisy(?) teksty(?) bo od dziennikarstwa to coś stało daleko bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balajanek Re: Świetny PR artykuł :) IP: 82.132.248.* 20.12.11, 18:29 Poszedłem do salonu firmowego Orange po zestaw startowy.Nie mieli.Będą w przyszłym tygodniu.Dobre.Odesłano mnie do sąsiedniego Empiku.Tam kupiłem i wróciłem do konsultanta po potrzebne mi instrukcje.Konsultant był obrażony ,że coś od niego jeszcze chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
budulec Zwykłe francuskie świństwo 20.12.11, 18:33 To świństwo zatępować polską markę w Polsce badziewiem francuskim. Francuska zgniła pomarańcza. Jeżeli zmienią TP na Orange, to żegnajcie Francuzy. Nie widzę powodu, aby dodatkowo (za "markę") napychać kasę FT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaTT Re: Zwykłe francuskie świństwo IP: *.ip.netia.com.pl 20.12.11, 19:25 za markę już płacisz a raczej za logo popatrz sobie na logo france telecom i na logo TP opłata licencyjna też jest. A co prywatyzacji TP to nikt o tym nie mówi, że w 2003 TP miało 11,5 miliona telefonów stacjonarnych a teraz ma 5,8 a w ciągu 3 lat liczba ma spaść do 3,5 miliona klientów. Telefon stacjonarny wymiera. W Niemczech co roku 1,5 miliona odłączeń jest we Francji milion podobnie w Hiszpanii. W Polsce około 730 tysięcy rocznie jest odłączeń. A i jeszcze jedno skarb państwa sprzedał bankruta TP france telecom a do dnia dzisiejszego są sprawy w sądzie za kary za monopol z lat5 90 i jeszcze jedno gdy sprzedawano TP za jedną akcję wzięto 40 PLN dziś jest warta 16,95 PLN . I jeszcze jedno TP było warte w 2003 roku dwa razy wiecej niz obecnie także bardzo sie cieszę, że rząd SLD sprzedał ten upadajacy koncern. Odpowiedz Link Zgłoś
zylam1 Re: Zwykłe francuskie świństwo 20.12.11, 20:49 Też się cieszę że ja sprzedali tylko trochę dziwnie że firmie państwowej (więc jednak państwowe może działać dobrze, zresztą jak inne firmy we Francji), Z akcjami to chyba nie do końca tak bo ile było później jeszcze emisji? Przypomnę, że do TP należał Centertel właściciel Idei no i cała sieć na której będzie chodzić wszystko nie tylko telefony stacjonarne. I to było warte pieniędzy a nie liczba abonentów stacjonarnych. Licencja za markę jest zwykłym wyprowadzaniem kasy tak było z Ideą i Erą i będzie z TP. Nie słyszałem żeby TP coś płaciła za znaczek FT w swoim logu. Prezesi w centrali dostaną sowite premie a my beznadziejne "globalne" reklamy tak bezpłciowe jak to coś co promuje Orange. Wszystko to będzie miało swoje odbicie w rachunkach za internet a przypomnę że do większości polskich domów internet dostarcza albo może dostarczyć tylko TP. Tak naprawdę zdenerwował mnie jedynie ten PR tekst bez śladu wątpliwości pana piszącego i redaktora dopuszczającego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaTT Re: Zwykłe francuskie świństwo IP: *.ip.netia.com.pl 20.12.11, 22:08 poczytaj sobie o opłatach na stronach telepolis rpkom gsmonline tam są artykuły o nowym logo tp z 2004 roku. Hm przypomnę tylko, że państwo francuskie posiada 27% udziałów we france telecom i będzie w przyszłym roku prywatyzować. A i jeszcze jedno TP w momencie prywatyzacji była w tak opłakanym stanie, że nikt nie chciał jej kupić tylko france telecom sie zgłosiło było też telecom italia ale odmówiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zylam1 Re: Zwykłe francuskie świństwo IP: *.home.aster.pl 08.01.12, 13:56 To że się będzie prywatyzować to chyba nie przez zakup TP tylko raczej odwrotnie. Opowieści o tym, że kupili TP charytatywnie bo nawet Włosi nie chcieli brzmią zabawnie. Odpowiedz Link Zgłoś