Dodaj do ulubionych

"PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ...

11.01.12, 07:37
Ta, jasne. Nie po to nie oglądam TVP w telewizorze (którego nie mam nota bene), żeby później te wszystkie MMiłoście i inne gówna w Internecie oglądać. Utwórzcie kanał telewizji edukacyjnej, wypchajcie go od 8 do 20 bez reklam i wrzućcie go w naziemne, to zacznę płacić.
Obserwuj wątek
    • Gość: AlCapone Nie będę wspierał tej PiSowwskiej telewizji IP: *.189.72.1.e-plan.pl 11.01.12, 07:40
      Pan Premier Tusk tak mi powiedział, i nie będę płacił.
      • Gość: gość Re: Nie będę wspierał tej PiSowwskiej telewizji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.01.12, 08:57
        jakiem PRAWEM kradniecie mi co miesiac pieniadze na utrzymanie tej propagandy i spolecznego oglupienia!?

JAKIM PRAWEM P Y T A M !!!!!!!!

Oddajcie mi MOJE pieniadze! internet filmy radio tv wsadzcie sobie do dupy
        • babcia.klozetova Re: Nie będę wspierał tej PiSowwskiej telewizji 11.01.12, 09:01
          Gość portalu: gość napisał(a):

> jakiem PRAWEM kradniecie mi co miesiac pieniadze na utrzymanie tej propagandy i
          > spolecznego oglupienia!?
          >
          > JAKIM PRAWEM P Y T A M !!!!!!!!
          >
          > Oddajcie mi MOJE pieniadze! internet filmy radio tv wsadzcie sobie do dupy

Abonament, to podatek od posiadania odbiornika, nic więcej!
          • Gość: pis-dryk Re: Nie będę wspierał tej PiSowwskiej telewizji IP: *.dynamic.mm.pl 11.01.12, 16:58
            dlatego wlasnie frajerstwem jest rejestrowanie radia czy tv. koniec, kropka
          • Gość: .... Re: Nie będę wspierał tej PiSowwskiej telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 17:04
            no masz racje, ale juz era odbiornika sprzed lat minela, co moze za recycling sie placi ten abonement, sprytnie kiedys to wzieli bo infrastrtrukura radiowo telewizyjna, nadajniki byly panstwowe w calosci lub w sporej mierze finansowane. Ja posiadam TV ale jest on tylko przedluzeniem kompuytera, a niestey w ustawie jednak komputer nie jest odbiornikiem, chyba ze cos zle doczytalem, mam w nosie infrastrukture na ktorej sa nadajniki TVP, korzystam z uslug fiorm prywatnych, kupuje plyte dvd, blu ray, lub materiual czerpie z internetu. Nie bedzie internetu to telewizor za okno wyrzuce .

Wniosek: ustawa archaoiczna i powinna dawno zostac odswiezona, a ze TVP sie dostanie pewnie przez to to nawet plus bo te patriotyczne dyrdymaly, msze swiete, debilne telenoweele, programy edukacyjne na zenujaco nieskim poziomie, brak obiektywizmu politycznego sobie w tylki moga wsadzic,
          • wojtek.08 Re: Nie będę wspierał tej PiSowwskiej telewizji 11.01.12, 23:34
            >
            > > jakiem PRAWEM kradniecie mi co miesiac pieniadze na utrzymanie tej propag
            > andy i
            > > spolecznego oglupienia!?
            > >
            > > JAKIM PRAWEM P Y T A M !!!!!!!!
            > >
            > > Oddajcie mi MOJE pieniadze! internet filmy radio tv wsadzcie sobie do dup
            > y
            >
            > Abonament, to podatek od posiadania odbiornika, nic więcej!
            >

To nie tyle podatek od posiadania TV/radia, co opłata za pewne wartości i treści (jakkolwiek absurdalnie w stosunku do TVP by to nie zabrzmiało) do których możesz mieć dostęp. To, że nie posiadasz TVP/radia nie odbiera Ci prawa do korzystania z nich. Media publiczne mają (głównie w Europie) ugruntowaną pozycję i stanowią przeciwwagę (głównie intelektualną) dla mediów komercyjnych. W swoim załozeniu powinny kreować wartości, które z zzałozenia są obce mediom komercyjnym. Są takie kraje (Wielka Brytania, Norwegia, Dania, Niemcy...), gdzie doskonale to działa. W Polsce niestety media publiczne są narażone na permanentną ingerencję polityków, co w konsekwencji doprowadziło do takiego wizerunku jaki mają. Jest to jednak problem, który prędzej, czy później musi być rozwiązany.

Proszę sobie porównać Trójkę ze stacjami komercyjnymi. Jak widać w radiu publicznym można było pewne różnice (pozytywne), w stosunku do nadawców komercyjnych wykreować.
            • Gość: pismatolek Re: Nie będę wspierał tej PiSowwskiej telewizji IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.12, 07:32
              Ciesze się ze nie będę zmuszony do płacenia za bylejakość której nie oglądam.Nie mam ochoty oglądać Płaszczaków,Hofmanów czy wiejskich filozofów w rodzaju Kłopotka.Kiedyś słuchałem namiętnie "3",jednak 4rp oduczyła mnie tego.Może dzisiaj jest tam ciekawie,lecz nie ma żadnej gwarancji ze nie wygra Ziobro i w trojce obejmie rządów jakiś Semka czy Wildsteinopodony.Wiec nie słucham.Odzwyczaiłem się i nie mam ochoty słuchać znowu jakiegoś radia Erewan pis.
      • Gość: kamillo Re: Nie będę wspierał tej PiSowwskiej telewizji IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.12, 14:40
        Nie oglądam tego w TV to po co mam to mieć w internecie. Przecież w TVP to już chyba nic oprócz telenowel nie leci. To zupełnie tak jakbym miał zepsuty samochód w domu i jego kopię na biurku...
        • pawelekok Nie wiesz o czym mówisz 11.01.12, 19:42
          Nie znasz perełek telewizji wcześniejszej, gdyż, jak przypuszczam, jesteś młodym gó...arzem wychowanym na oglądzie dzisiejszej komercyjnej telewizji. Otóż w czasach PRLu telewizja, która miała tylko jeden, a potem dwa programy, prócz nachalnej propagandy socjalizmu dopuszczała czasem powstawanie programów zupełnie odmiennych, wolnych od tego gówna, prowadzonych przez światłych wybitnych ludzi, mówiących o problemach ogólnoludzkich, często będących świetną rozrywką, z udziałem wybitnych aktorów, lub znakomitych ciepłych gawędziarzy posiadających ogromną wiedzę i umiejących ją wspaniale przekazać. Było to jak nutka oddechu wobec szarości codziennego życia. Takich programów dawno się juz nie robi i nie powtarza, a jeśli już to bardzo rzadko na TVP Kultura lub Kino Polska. A programy lub filmy na podobnym im poziomie pokazuje się albo o 2-ej w nocy, albo w ramach telewizji edukacyjnej w godzinach porannych, kiedy normalny człowiek pracuje. Możliwość dostępu do nich w zasobach TVP jest tym co mnie zainteresowało w propozycji Jerzego Brauna. Za to warto zapłacić abonament. Ludzie Twego pokolenia nawet nie wiedzieliby czego szukać w zasobach TVP, zupełnie nie znają tamtego oblicza telewizji. TVP kojarzy Ci się wyłącznie z obecnym komercyjnym chłamem, zarówno telewizji "publicznej z misją" jak i innych komercyjnych prywatnych telewizji.
      • pawelekok Świetny pomysł 11.01.12, 16:33
        Tak trzymać Panie Braun.

Jak pomyślę, że bedę mógł wybrać sobie z zasobów TVP i obejrzeć np. Kabaret Starszych Panów, stare Kobry, rewelacyjne inscenizacje Teatru Telewizji z prawdziwymi aktorami, a nie takim badziewiem jakie dziś króluje wśród naszych popularnych aktorów bohaterów mydlanych oper, to będę miał świadomość, że płacę za coś co warto. Kiedyś nawet celebryci byli ciekawsi. Nie rozumie tego komentująca mlodzież bo tych telewizyjnych produkcji po prostu nie zna. Albo np. Szymona Kobylińskiego czy Sondę.

Pomysł świetny, czego dowodzi chór komentujących go malkontentów. Tak to już u nas jest, że najciekawsze pomysły są najbardziej krytykowane. Niech Pan się z niego nie wycofuje.

Pozdrawiam
        • pawelekok A Gazeta jątrzy 11.01.12, 16:54
          Ciekawa sprawa, że zawsze pokazuje wśród trzech komentarzy na głównej stronie artykułu komentarze krytykanckie, oskarżające, czepiające się, najczęściej głupie ale za to agresywne i wredne. Unika pokazywania komentarzy merytorycznych, a już nie daj Boże, wychwalających.

No ale to przynajmniej przyciągnie malkontentów nudzących się przed kompem i zachęci ich do dodania swoich trzech groszy.
    • Gość: Tytus "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: *.acn.waw.pl 11.01.12, 07:42
      Jakby było co oglądać! Panie Braun, nie bądź Pan śmieszny.
      • babcia.klozetova Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk 11.01.12, 08:55
        Gość portalu: Tytus napisał(a):

> Jakby było co oglądać! Panie Braun, nie bądź Pan śmieszny.

Nie oglądam TVP, ale może jakiś Pospieszalski się znajdzie?
        ...
        Żartowałam ;-D
      • totuus Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk 11.01.12, 13:00
        "Dzięki abonamentowi TVP będzie mogła udostępniać kontent za darmo"

Udostępniać "kontent"? O matko!!
    • Gość: gość "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: *.ip.netia.com.pl 11.01.12, 07:45
      Jeśli to ma działać w ten sposób, że płace abonament, to za darmo w sieci sobie mogę pooglądać, a jak nie płace, to muszę za oglądanie TVP w sieci zapłacić, jestem za! Takie rozwiązanie powoduje, że wiem za co płace, a raczej nie płacę, bo nic ciekawego tam nie ma!

Z drugiej strony, za Polsat i TVn płacić abonamentu nie trzeba, reklam niewiele więcej niż w TVP(tu nie ma w ciągu filmu reklam) , a i tak zarabiają na siebie, na pracowników i nikt nie narzeka, a ramówka ciekawsza i pewnie droższa (licencje etc) niż TVP! Ciekawe;]
      • Gość: k Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.01.12, 07:47
        A czy jako użytkownik Linuksa, albo Maca będę mógł oglądać?
        • Gość: jaxa Tylko na Windows IP: *.lv.lv.cox.net 11.01.12, 08:46
          Gość portalu: k napisał(a):

> A czy jako użytkownik Linuksa, albo Maca będę mógł oglądać?

Nie. Takie fanaberie, to panie, w tym całym Bibisi są, a u nas w Polsce normalnie, chłop z babą ino, i na pececie z Windą.
          • babcia.klozetova Re: Tylko na Windows 11.01.12, 08:56
            Gość portalu: jaxa napisał(a):

> Nie. Takie fanaberie, to panie, w tym całym Bibisi są, a u nas w Polsce normaln
            > ie, chłop z babą ino, i na pececie z Windą.

Z Windą i z IE ;-D
            • Gość: jaxa Re: Tylko na Windows IP: *.lv.lv.cox.net 12.01.12, 02:13
              babcia.klozetova napisała:

> Gość portalu: jaxa napisał(a):
              >
              > > Nie. Takie fanaberie, to panie, w tym całym Bibisi są, a u nas w Polsce
              > >normalnie, chłop z babą ino, i na pececie z Windą.
              >
              > Z Windą i z IE ;-D

No ba. Jak w NSDAP, liczą się głównie niskie numery, najlepiej IE6 albo starsze.
          • Gość: Vazelina TO SIE NIE UDa! IP: 83.238.5.* 11.01.12, 11:39
            Przeciez TVP ma umowe na lacze streamingowe z Emitelem - makabrycznymi nieudacznikami w temacie uslug internetowych... a Emitel z nikim nie ma porzadnego styku.
        • Gość: ideefixe Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk IP: *.stk.vectranet.pl 11.01.12, 08:57
          Otóż to. Nie widzę powodu, żeby z moich podatków dotowany był komercyjny amerykański koncern.
        • rabin_zec Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk 11.01.12, 10:13
          Gość portalu: k napisał(a):

> A czy jako użytkownik Linuksa, albo Maca będę mógł oglądać?
          Jak na razie da się i na linuxa, tylko oferma nie potrafi tego ustawić.
          • Gość: dava Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.12, 13:57
            > Jak na razie da się i na linuxa, tylko oferma nie potrafi tego ustawić.
            Tak? To spróbuj obejrzeć treść chroniona DRM na systemie innym niż promowany przez TVP "jedyny słuszny"

www.tvp.pl/vod/wymagania-techniczne
            "Do odtwarzania materiałów wideo udostępnianych na vod.tvp.pl niezbędna jest aktualna wersja programu Windows Media Player"
            "Użytkownicy komputerów Apple ze względów technicznych nie mogą oglądać materiałów wideo na vod.tvp.pl"
            ...
            • rabin_zec Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk 15.01.12, 21:41
              Gość portalu: dava napisał(a):

> > Jak na razie da się i na linuxa, tylko oferma nie potrafi tego ustawić.
              > Tak? To spróbuj obejrzeć treść chroniona DRM na systemie innym niż promowany p
              > rzez TVP "jedyny słuszny"
              >
              > www.tvp.pl/vod/wymagania-techniczne
              > "Do odtwarzania materiałów wideo udostępnianych na vod.tvp.pl niezbędna jest ak
              > tualna wersja programu Windows Media Player"
              > "Użytkownicy komputerów Apple ze względów technicznych nie mogą oglądać materia
              > łów wideo na vod.tvp.pl"
              > ...

A płocie facet napisał dupa, pogłaskasz? Jakim cudem mnie się na linuksie udaje?
          • Gość: k Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.01.12, 23:47
            DRM, Silverlight,czy jeszcze jakieś przykłady?
      • asperamanka Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk 11.01.12, 08:24

> Z drugiej strony, za Polsat i TVn płacić abonamentu nie trzeba, reklam niewiele
        > więcej niż w TVP(tu nie ma w ciągu filmu reklam) , a i tak zarabiają na siebie
        > , na pracowników i nikt nie narzeka, a ramówka ciekawsza i pewnie droższa (lice
        > ncje etc) niż TVP! Ciekawe;]

Wiesz, i Polsat i TVN nadają w sumie, we wszystkich swoich programach, podobną liczbę godzin, co TVP łącznie. I zatrudniają po 600 osób w sumie, a nie 6 tysięcy. Przy tym jeszcze TVP płaci różnym "celebrytom" znanym z tego, że są znani, typu Lis czy Kammel więcej, niz tamci swoim. No i masz odpowiedź.

Na to Bizancjum zwane TVP, na apanaże ("godne") dla wszystkich tych dyrektorów i innych krewnychi znajomych królika, to i diziesięciu abonamentów i całego rynku reklamowego w Polsce nie wystarczy.

Ja tam abonamnetu nie płacę i TVP nie oglądam. Jeśli Pan Braun wprowadzi swoje pomysły w życie, i w zamian za abonament mi udostępni jakieś "programy"na internecie, to też nie będę płacił, ale przynajmniej bedę lepiej wiedział, za nieoglądanie czego nie płacę.

Taka telewizja, z przeproszeniem, publiczna, jaką politycy w naszym kraju wymyślili sobie, to jest mi tak potrzebna, jak wielorybowi łyżwy.
        • Gość: Gość Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk IP: *.home.aster.pl 11.01.12, 09:45
          > Jeśli Pan Braun wprowadzi swoje pomysły w życie, i w zamian za abonament mi udostępni
          > jakieś "programy"na internecie, to też nie będę płacił, ale przynajmniej bedę lepiej wiedział,
          > za nieoglądanie czego nie płacę.

Ty nie płacisz za oglądanie czy nieoglądanie czegokolwiek - płacisz za samo posiadanie odbiornika.
          • Gość: ja Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk IP: *.wejherowo.vectranet.pl 11.01.12, 11:13
            wlasnie nie, on NIE PLACI za posiadanie odbiornika :-)
            • asperamanka Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk 11.01.12, 11:49
              W naszym kraju jest po ściema na całej linii. Mówi się oficjalnie, że w Polsce abonamentu nie płaci 2/3 zobowiązanych. Tylko nie mówi się, że te 2/3 liczy się od liczby zarejestrowanych odbiorników. A fakty są takie: w Polsce jest ponad 13 milionów gospodarstw domowych. Można śmiało założyć, że w prawie każdym jest odbiornik TV i radio, od których teoretycznie należy się abonament. Co więcej, jest w kraju 17 milionów samochodów osobowych, i praktycznie w każdym jest radio, od którego też się należy abonament - oddzielnie, albo w ramach abonamentu domowego, jeśli ktoś zarejestrował odbiornik w domu.

Tymczasem zarejestrowanych na poczcie odbiorników RTV jest 4 miliony mniej więcej. I z tych 4 milionów abonament płaci 1,5 miliona gospodarstw domowych.

Czyli faktycznie to nie jest tak, że nie płaci 2/3 zobowiązanych. Faktycznie płaci 1,5 miliona z 13 milionów. Czyli nie płaci prawie 90%. To po co ja mam rejestrować odbiiornik i płacić? Skasujcie całe to "publiczne" Bizancjum, zostawcie jeden program TVP typu TV Polonia albo TV Kultura zatrudniające max z 50 osób, i jeden program Polskiego Radia typu PR1 z zatrudnieniem takoż, ZERO reklam, to się zastanowię nad moim "obywatelskim obowiązkiem". Póki co, Pan Braun ze swoimi propozycjami może mi skoczyć tam, gdzie może pana majstra w doopę pocałować.
    • Gość: ateista Polak siostry,sziarno, plebania, ojciec mateusz.co jest? IP: *.tktelekom.pl 11.01.12, 07:46
      na co idą nasze pieniądze ?? na katolickie programy dla bogobojnych ?? jakim prawem ?placę podatki i nie życze sobie katolickich programów w takiej ilości.
      • Gość: mk Re: siostry,sziarno, plebania, ojciec mateusz.co IP: *.internetia.net.pl 11.01.12, 08:13
        to ile tego jest reguluje KONKORDAT.
        Ale konkordat uchwalili politycy, więc nie oni za to płacą.
        W TVP na dzień dzisiejszy nie ma nic do oglądania.
        Utworzyli TVP Historia i TVP Kultura, na których nadają programy archiwalne i stare polskie filmy i myślą, ze spełniają misję. Bzdura nie misja. Gdzie ambitne kino n.p.? Kiedys przynajmniej raz w tygodniu leciał jakiś ambitny film, nic to, ze późno, teraz leci dokładnie to samo co w Polsacie i w TVNie, to za co tu płacić? Bo sory, ale za archiwalia z tVP Historia też nie warto. Za gęby polityków? Za to powinni ci politycy płacić mi. Za programy katolickie natomiast kościół niech płaci.
        • babcia.klozetova Re: siostry,sziarno, plebania, ojciec mateusz.co 11.01.12, 09:00
          Gość portalu: mk napisał(a):

> Kiedys przynajmniej raz w tygodniu leciał jakiś ambitny film, nic t
          > o, ze późno, teraz leci dokładnie to samo co w Polsacie i w TVNie, to za co tu
          > płacić? Bo sory, ale za archiwalia z tVP Historia też nie warto.

Na szczęście moja córka kupuje mi za granicą naprawdę dobre filmy za ca. 2 pln (no!, to jest wyprzedaż!) i mogę sobie wrzucić do odtwarzacza!

> Za gęby polity
          > ków? Za to powinni ci politycy płacić mi.

> Czysta prawda!

> Za programy katolickie natomiast kośc
          > iół niech płaci.

Święta prawda! ;-D
        • Gość: gtw co to jest "ambitny" film IP: 195.158.247.* 11.01.12, 09:36
          takie szarobure coś, w czym nie wiadomo o co chodzi?
          • mrarm Re: co to jest "ambitny" film 11.01.12, 12:02
            Nie, to taki film, który nie musi być czarno-biały, który przekazuje jakieś wartości, mówi o czym innym niż dupie Maryny, nie ma w nim zbyt wiele pościgów i strzelanin, które tak kochają idioci oglądający tylko filmy holywoodzkie (papka dla debili). To filmy zmuszające do refleksji, których zwykle idioci nie rozumieją.
            • Gość: Hans Kloss Re: co to jest "ambitny" film IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.12, 15:09
              Wypisz, wymaluj film o mojej skromnej osobie. A i jeszcze o tych co w tym czołgu siedzieli, a za nich jakiś biedny pies wojował. ;)
      • sprocket74 Re: siostry,sziarno, plebania, ojciec mateusz.co 11.01.12, 10:05
        nie narzekaj. Miałeś przez jakiś czas Nergala :)
      • Gość: TT Re: siostry,sziarno, plebania, ojciec mateusz.co IP: *.welnowiec.net 10.04.12, 08:32
        imbecyl
    • Gość: eM Czyli pierwszy krok do opodatkowania monitorów IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 07:48
      komputerowych. I tylko o to chodzi. Bo jak będzie retransmisja w necie to "się słusznie wszak należy"!

Może zamiast wymyślać rozwiązania to popracują nad ramówką w ten sposób by każdy chciał to oglądać i płacił dobrowolnie? A jak nie - to przecież wchodzimy w transmisje cyfrowe - co za problem zakodować? Tylko kto to wtedy kupi...
      • jungleman Re: Czyli pierwszy krok do opodatkowania monitor 11.01.12, 08:58
        Gość portalu: eM napisał(a):

> komputerowych. I tylko o to chodzi. Bo jak będzie retransmisja w necie t
        > o "się słusznie wszak należy"!

Owszem, nawet całkiem niedawno były pomysły aby ściągać abonament za TVP od posiadaczy komputerów.
        Wobec tego, niniejszym oświadczam:
        jeśli takie prawo wejdzie w życie, to każdy, kto spróbuje ode mnie ten (absolutnie nienależny) abonament wyegzekwować, będzie ryzykował własnym życiem - nie ręczę za siebie w takiej sytuacji!
        • Gość: Hans Kloss Re: Czyli pierwszy krok do opodatkowania monitor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.12, 15:12
          Oczywiście zdajesz sobie sprawę z tego, że jak włączą tą daninę do opłaty za prąd to i tak zapłacisz?
      • mrarm Re: Czyli pierwszy krok do opodatkowania monitor 11.01.12, 12:04
        Mi się ramówka TVP Kultura całkiem podoba, TVP Historia też jest pożyteczna, natomiast nie rozumiem utrzymywania TVP1 i 2 z naszych pieniędzy - moim zdaniem do likwidacji, za to przywrócić można telewizję edukacyjną - zrobić jej np. osobny kanał, i puszczać wszystkie te matplanety archiwalne - to były naprawdę zabawne i pouczające programy. Jak Taka oferta będzie w ramówce telewizji naziemnej, to można zacząć płacić ten abonament. W tym momencie TVP nie wywiązuje się z obowiązku docierania z misją do społeczeństwa - Kultura i Historia to za mało, i nie są ogólnodostępne wszędzie.
        • gp221 Re: Czyli pierwszy krok do opodatkowania monitor 11.01.12, 16:58
          A mnie się nie podoba ,bo w ogóle tych programów nie znam z braku możliwości oglądania.
          Mam właśnie 1,2,Polonię i info.Nie ma tam nic ciekawego w godzinach nie późno nocnych,a więc nie płacę.Poza tym nie wiem dlaczego mam płacić na produkowanie 10 programów ,skoro po pierwsze większość jak widać nie jest ogólnie dostępna,a po drugie nawet gdyby była to przecież nie mam 10 telewizorów.
    • Gość: ** "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: 195.205.47.* 11.01.12, 07:58
      I będzie można bez MS Silverlighta to obejrzeć? Bo jak na razie się nie da.
      • monoekann Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk 11.01.12, 11:50
        DA sie. Moonlighta mozesz uzyc. na Chromium albo firefoxie 3.67 (na ff 7 nie dziala)
    • Gość: ble "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: *.internetia.net.pl 11.01.12, 08:08
      To super, zapłace i będę w sieci oglądał Żakowskiego i M jak mdłośći, hurrraaa!!
      Chyba oci...ileli.
    • Gość: prezes "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 08:09
      Co to "kontent"?
      • mitter Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk 11.01.12, 08:20
        No jak to nie wiesz? Szczęśliwy, zadowolony. Tylko redakcja wciska spolszczone słowa bez zastanawiania się.
      • Gość: mariuss111 Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 08:24
        redaktorek jest z siebie kontent
      • Gość: Adam Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.12, 10:09
        Czy ludzie dzisiaj już nic nie czytają ?
        Nawet trudno nazwać ten wyraz archaizmem a tu się pytają co oznacza.
    • Gość: korek "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: *.play-internet.pl 11.01.12, 08:16
      Ja tego nawet za darmo nie chce...
    • Gość: Adler Porównajmy tą ofertę z telewizją czeską IP: 80.48.185.* 11.01.12, 08:16
      CT oferuje dostęp do swoich zasobów za darmo, dostęp do aktualnych transmisji (CT1,CT2,CT24,CT4 - sport) jak i zasobów archiwalnych.
      Przy czym dostęp ten nie jest uwarunkowany płaceniem abonamentu.
      • Gość: odl Re: Porównajmy tą ofertę z telewizją czeską IP: 193.179.215.* 11.01.12, 08:27
        w czechach abonament placisz razem z oplata za prad, czyli domyslnie sciagany jest z kazdego. jesli nie masz tv, to sie "wyrejestrowujesz" i zaczynaja cie regularnie odwiedzac kontrolerzy. wolalbym nie miec takiego rozwiazania w polsce.. ;-)
    • Gość: waldi_46 "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: 78.8.136.* 11.01.12, 08:19
      niech cwaniacy i karierowicze z KRRiT żyją uczciwie z reklam jak stacje komercyjne . mamy wolny rynek a komunistyczną nieżyciową i złodziejską ustawą abonamentową mogą sobie dupę podetrzeć .
    • Gość: ajp "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: *.centertel.pl 11.01.12, 08:23
      Chciałbym za darmo zobaczyć, jak cwaniaczki i kolesie lecą ze stołków. Może być w Internecie.
      • asperamanka Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk 11.01.12, 08:28
        Zanim oni polecą ze stołków, to ty już bedziesz w urnie po piątej ekshumacji. Chyba że masz mniej niż 20 lat, to będziesz dopiero po czwartej ekshumacji ;-)
    • Gość: PW Darmowa dostępność w internecie powinna być standa IP: *.polskieradio.pl 11.01.12, 08:24
      ...powinna być standardem w przypadku mediów publicznych.
      TVN udostępnia swoje produkcje, filmy, programy dla dzieci za darmo a telewizja rzekomo publiczna za każdy odcinek telenoweli chce ciężką kasę.
    • falco2009 Już się im marzy opodatkowanie internetu na TV ... 11.01.12, 08:24
      A co niby będa pokazywać w internecie ? To samo gó... co można zobaczyć w telewizorach i czego oglądać nie mam ochoty . Prawdopodobieństwo zobaczenia czegoś sensownego w TVP jest niewielkie , progamy informacyjne są sku...one politycznie , rozrywka na poziomie jak w innych stacjach albo i gorsza . Inni żyją bez abonamentu i mająsię dobrze więc nie wiem po co im dodatkowe pieniądze . Przecież puszczanie Klosa czy czterech pancernych .
    • Gość: jbest "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: 80.249.5.* 11.01.12, 08:26
      Mnie pan premier powiedział, że mogę nie płacić abonamentu i w związku z powyższym nie dam nawet złamanego grosza
    • Gość: gościu "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.12, 08:27
      I po co to wszystko? Po to żeby wprowadzić nowy abonament za posiadanie komputera, palmtopa itp....
    • milosniktrojki M jak Miłość - już nie mogę się doczekać. 11.01.12, 08:27
      Pójdę sobie do parku z laptopem i będzie niezły lans, kiedy każdy zobaczy, że jestem z tych co mogą obejrzeć M jak Miłość przez sieć.
      • asperamanka Re: M jak Miłość - już nie mogę się doczekać. 11.01.12, 08:32
        Lepiej pójdź do parku z laską, a nie z laptopem, i sobie sam zrób M jak. Miłość. To per saldo wprawdzie kosztuje więcej, ale prawdziwe koszty ujawniają sie dopiero po jakimś czasie ;-)
    • Gość: j-50 I niby co pokażą w tym necie? IP: *.internetia.net.pl 11.01.12, 08:29
      Jakiegoś durnego seriala z katabasem, klana lub inne produkcyjniaki pokażą w necie? Bo przecież nic innego w programie nie mają. Ja bulę abonament i wychodzę przez to na zupełnego idiotę. TVP ZUPEŁNIE NIE DA SIĘ JUŻ OGLĄDAĆ!!! Pozostaje tylko kablówka z zachodnimi kanałami.
    • Gość: sd Rezygnacja IP: 159.245.16.* 11.01.12, 08:30
      Dlaczego nie uwzglednia sie nigdzie rezygnacji z mozliwosci ogladania TVP?
      • Gość: X Re: Rezygnacja IP: *.home.aster.pl 11.01.12, 09:47
        A co to ma do rzeczy? Haracz nie jest za oglądanie tylko za to, że posiadasz odbiornik.
    • Gość: Jarek Kto płaci abonament buduje PiS-u fundament IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.12, 08:35
    • Gość: azet Paaanie Prezesie... IP: 178.73.48.* 11.01.12, 08:35
      Jeśli Pan ma nadzieję, że polecę zapłacić za to g... które wylewa sie z anteny to jest Pan w "mylnym błędzie". Najpierw dobry program bez tandety typu "spiewamy na lodzie", szydercze wygłupy Pospieszalskiego, uczciwe dzienniki, itd POTEM ręka do NARODU by płacił!
    • Gość: f Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk IP: *.ip.netia.com.pl 11.01.12, 08:46
      A ja pytam, dlaczego płacąc abonament nie mogę oglądać kanałów typu TVP Sport w momencie, gdy nie wykupię kolejnego abonamentu u operatora np. cyfrowej telewizji satelitarnej.

Czy przypadkiem płacąc abonament nie powinienem mieć dostępu do wszystkich kanałów emitowanych przez TVP?
      • Gość: Dogo Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk IP: *.home.aster.pl 11.01.12, 11:58
        > Czy przypadkiem płacąc abonament nie powinienem mieć dostępu do wszystkich kana
        > łów emitowanych przez TVP?

Nie - bo to nie jest żaden abonament tylko złodziejski podatek za to, że masz tv.
    • discipuluspg "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko ... 11.01.12, 08:47
      Bzdura totalna, ja zapłacę i tak nie obejrzę, mam na komputerze Ubuntu, a transmisje kodowane w formacie jaki używa TVP są w tym systemie nie obsługiwane, nie będę specjalnie wydawał 500zł na WinShita po to by sobie Wiadomości obejrzeć. Jak coś z tym zrobią to wtedy się zastanowię.
      • Gość: fff Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk IP: *.ip.netia.com.pl 11.01.12, 09:05
        Ty i twój ubuntu stanowicie pomijalny promil użytkowników o których nikt nie będzie sobie głowy zawracał.

Pozdrawiam
        • Gość: paolo Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk IP: *.axa-polska.pl 11.01.12, 09:46
          Czyli jego abonament tez jest pomijalny, więc nie powinien sobie zawracać nim głowy...
      • rabin_zec Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk 11.01.12, 10:10
        discipuluspg napisał:

> Bzdura totalna, ja zapłacę i tak nie obejrzę, mam na komputerze Ubuntu, a trans
        > misje kodowane w formacie jaki używa TVP są w tym systemie nie obsługiwane, nie

Toś lamer jeśli twój system nie potrafi odczytać tego formatu, u mnie wszystko działa. Ja z innego powodu nie zapłacę abonamentu, właśnie wynoszę telewizor (sprawny) do utylizacji, szkoda czasu i pieniędzy na telewizję.
        • z_oja Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk 11.01.12, 17:02
          Lamer? On ma system za darmo, ty musiałeś zapłacić pareset złotych żeby odtworzyć coś czego i tak nie warto oglądać - i kto tu jest lamerem?
          • rabin_zec Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk 15.01.12, 21:38
            z_oja napisała:

> Lamer? On ma system za darmo, ty musiałeś zapłacić pareset złotych żeby odtworz
            > yć coś czego i tak nie warto oglądać - i kto tu jest lamerem?

Czytaj baranie ze zrozumieniem, mam linuksa i jakoś nie mam problemów z odtwarzaniem materiałów na TVP a tu widzę że są jakieś sieroty co nie potrafią sobie wtyczek ustawić.
        • luni8 Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk 12.01.12, 06:55
          A o DRM słyszał?
          Takie zabezpieczenie przed kopiowaniem treści co umożliwia oglądanie tylko na certyfikowanych produktach.
      • Gość: c64 Re: "PB ": Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.01.12, 10:45
        Racja! Ja mam Commodore 64 z magnetofonem, powinni udostepniac placacym kasety z nagraniami wszystkiego w formacie ASCII movie!
    • Gość: michci chyba komus coś się ppopiepszyło w głowie!!! IP: *.onninen.pl 11.01.12, 08:49
      Media PUBLICZNE SĄ DARMOWE I NA WWW TEŻ powinny a nie kase kraść od ludzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka