Gość: cube Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 15:14 Uzywajcie np Mozilli czy tez Opery to nie bedzie pop-upow - ja w Operce zablokowalem tez mniej denerujace reklamy. Jak nie checie alternatywnych przegladarek to wyposazcie IE w prezerwatywe typu MyIE2 czy AvantBrowser :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc ZWOLENNICY MICROSOFTu IP: *.nycmny83.covad.net 08.06.04, 16:31 Tak dlugo jak bedziecie uzywac Internet Explorer mozecie sie spodziewac irytujacych technik reklamowych. Pan Gates musi po prostu na tym zarabiac. IE source code jest udostepniany agencjom marketingowym w celu integracji nowych reklam, a oni placa za to gruba kase. Jednym slowem microsoft ma wszystkich swoich zwolennikow w du...pie - liczy sie kasa i tyle! Czy kiedys zastanawialiscie sie nad sensem budowania wirusow? Nie broniac ich tworcow - sa to ludzie ktorzy nie pozwalaja sobie pluc w talerz. Niech zyje Mozilla.org i wszyscy niepodlegli programisci!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: ZWOLENNICY MICROSOFTu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 19:20 A to bzdury sa niestety ... bo SP2 dla XP bedzie standardowo wyposazony w blokowanie popopow dla IE. Niech zyje spiskowa teoria dziejow! Buhaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Bleeeee Re: ZWOLENNICY MICROSOFTu IP: *.mgt.pl / *.mgt.pl 08.06.04, 20:16 Taaa, a przy okazji dołączą bloker mp3 i ogg, aby XP mógł odtwarzać tylko jedyny i słuszny format (g...ny zresztą) - wma. Myśl tak dalej, to wkrótce obudzisz się z ręką w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: ZWOLENNICY MICROSOFTu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 20:53 Jaaaasne - tak samo jak slynne wysylanie danych do centrali MS. A o blokowaniu mp3 i ogg to juz niestety ale bredzisz. Nie popadajmy w paranoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 18:11 Aby sie pozbyc reklam wystarczy miec dobry firewall. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robin Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą IP: *.herc.net.pl 08.06.04, 19:07 wlasnie jak weszlem na tę strone to mi coś wyskoczyło nie wiem co to bylo ale mnie wkór**** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fire Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.mgt.pl / *.mgt.pl 08.06.04, 19:43 Przyznaję Ci rację. Od jakiegoś czasu używam Firebirda i wiem jedno - za żadne skarby nie wrócę do dziurawca. Ma sporo zalet. Ludzie, olejcie to badziewie z Redmond, szkoda waszych nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoziFan Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 20:39 Co do rozwiązań funkcjonalnych, działania, i innych kwestii, to rzeczywiście, można zrozumieć różnice zdań między oceną IE kontra Mozilla. Ale nie ulega kwestii, to że Mozilla pod względem, możliwości dopasowania sobie wyświetlanych elementów stron, w tym blokowania pop-upów, flashów, itp., jest bezkonkurencyjna względem IE. W porównaniu z możliwościami Mozilli, szczególnie razem z Adblockiem, żenująco wygląda podniecanie się użytkowników IE, tym że w SP2 będzie blokowanie pop-upów. Tym bardziej że nie jest to kwestia zaawansowanej technologii, a po prostu wstawienia przez programistę instrukcji "if" w odpowiednie miejsce, i mogło już być od lat. No i jeszcze sprawa "dodatków do IE, które może coś załatwiają, a jednak często okazują się ad-warem, czy czymś podobnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.plusgsm.pl 08.06.04, 21:05 A może by tak uderzyć się we własne piersi (portal Gazety, nie brak tu ściecia pop-up,często na całą stronę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Kto placi temu dziennikarzowi? IP: 217.96.2.* 08.06.04, 22:59 Prawda jest, ze internauci beda unikac witryn z popupami. Taka przyszlosc czeka rowniez Wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Kto placi temu dziennikarzowi? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 23:30 Masz racje - duza wiekszosc juz tak robi. Dziwie sie, ze reklamodawcy daja sie nabierac marketoidom, ktorzy wmawiaja im jakie to jest niebywale medium reklamowe. Czesc ma wyciete popupy i inne reklamy, czesc w ogole obcina IP reklamowe (typu adv.gazeta.pl) a inni po propstu nie zwracaja na to uwagi. Sa jeszcze tacy, ktorzy przez te reklamy zniechecaja sie do reklamodawcow no i w koncu te 0,5-1%, ktorzy klikna w reklame. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kr0lik Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.chorzow.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 00:00 Czesc ! Zainstalowałem Mozille Firefox, wszystko cacy, ale nie wiem jak zainstalowac do niego Javę ... Sciaga sie instalka, zatrzymuje sie na 90% i wyskakuje drugi pasek z procentami. Sciaga sie znowu cos (jakies 3MB) , a nastepnie wyskakuje Install Shield, ktory instaluje Jave ... online. (Znowu kilka MB sciagania). Po tym wszystkim komp żąda restartu (Win 98) , a po restarcie przy próbie wejscia na stronke obsługiwaną przez javę znowu każe mi pobrać cały program ... Jakby tego było mało , to od tego czasu po uruchomieniu windy wyskakuje okienko informujace o braku jakiegos pliku .dll powiazanego z jakims innym plikiem ... Ma ktos jakies pomysły co do zmiany tego stanu rzeczy ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.brtn.cable.ntl.com 09.06.04, 02:39 Wlasnie kiedy otworzylem strone z tym artykulem, to pojawil sie jakis pop-up z szachami. mysle ze portal Wyborczej najchetniej uzywa znienawidzonych popupow. je. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop-up Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.ne.client2.attbi.com 09.06.04, 03:09 to smieszne, ze wlasnie gazeta drukuje ten artykul i tyle na jej portalu pop- up's Odpowiedz Link Zgłoś
tani.net.pl wszyscy kochamy całoekranowe reklamy 09.06.04, 06:27 ja osobiście kocham najbardziej w których nie ma guzika do zamkniecia lub jest głęboko ukryty. Podsunę pomysł który uszcześliwi wszystkich surferów reklamożercy skasujcie te guziki do zamykania po co je chować wystarczy skasować ! a najlepiej to żebym sie nie trudził z celowaniem to zróbcie 1 piksel który zamyka a reszta niech służy słusznej sprawie i przenosi mnie na wspaniałą stronę z c_ó_d_n_y_m_i ofertami, albo najlepiej na mozillapl.org :/ tam znajdę przeglądarkę która odmieni moje życie i stanie się ono szare bez kolorowych popupów poprostu smutne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.oepd.com.pl / 83.136.227.* 09.06.04, 10:47 Jest na toi jedyna metoda - po prostu olewać reklamowane w ten, co tu dużo ukrywać nieuczciwy sposób, towary bądź usługi w tym również portale czy gazety stosujące czy dopuszczajace te praktyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Znienawidzone pop-upy coraz częstszą formą re IP: *.k2.pl / *.crowley.pl 09.06.04, 12:53 Nieuczciwy sposób? Przewróciles sie, czlowieku? Gdzie tu widzisz nieuczciwosc? Bo przeszkadza? A w telewizji Ci nie przeszkadza? Billboardy, reklamy prasowe, radiowe? Mozesz sie co najwyzej na to wszystko obrazic i nie korzystac z tego o czym reklamy mowia i czego dotycza. Ale zarzucajac im nieuczciwosc opowiadasz bajki... Odpowiedz Link Zgłoś