mczes57 Pijemy mniej piwa. Ciężki rok dla największych ... 27.01.12, 22:01 Pijemy mniej piwa bo jesteśmy coraz biedniejsi.Średnio piwo w barze to 4,50 żeby zaszumiało i trochę z kolegami posiedzieć, trzeba wypić 3,a to już 13,50 . Można iść raz na jakiś czas,często się nie da.Można kupić taniej w markecie, ale większość ludzi nie lubi piwa pić w domu. W barze nie wolno palić a przy piwie palić się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riki Re: Pijemy mniej piwa. Ciężki rok dla największyc IP: *.a189.priv.bahnhof.se 27.01.12, 22:12 mczes57 napisał: > Pijemy mniej piwa bo jesteśmy coraz biedniejsi.Średnio piwo w barze to 4,50 że > by zaszumiało i trochę z kolegami posiedzieć, trzeba wypić 3,a to już 13,50 trzy piwa piwa? hmm aby pogadać trzeba sześciu , lekko zaszaleć osśmiu a to juz stadnasdowa dniówka Polaka netto. Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui ja tam piję więcej PIWA 27.01.12, 22:10 ja tam piję więcej PIWA - piwa prawdziwego, warzonego przez określoną ilość dni, z dobrego słodu, z prawdziwym chmielem. natomiast nie piję koncernowych podróbek piwa, robionych na zasadzie rozcieńczania gotowych ekstraktów i żółci bydlęcej, kiedy "piwo" powstaje w dwa dni. tego gwna już nie tykam, tylko dobre polskie browary =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DominikWro Pijemy mniej piwa. Ciężki rok dla największych ... IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.12, 22:11 to nie piwa tylko jednodniowe produkty piwo-podobne pędzone często na zwierzęcej żółci.Ohyda.Wiem co piszę jestem technologiem żywności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwosz Pijemy mniej piwa. Ciężki rok dla największych ... IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 22:14 Ja robię co mogę ... Kupuję w lokallnej hurtowni wyłącznie puszki 0,5 Ltr w cenie 1,99 pln/szt. Ostatnio dwie zgrzewki (48 szt) OKOCIM MOCNE. Odpowiedz Link Zgłoś
labeo Pijemy mniej piwa. Ciężki rok dla największych ... 27.01.12, 22:17 Ja tam wcale mniej nie piej, tylko że kupuje tylko czeskie piwo. Polskich sikaczy z wielkich koncernów nie da się pić. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_obibok Pijemy mniej piwa. Ciężki rok dla największych ... 27.01.12, 22:21 Wiara ma coraz mniej siana, browce coraz droższe i coraz gorsze. Do łask wrócą stare dobre pryty-mózgojeby. Będziemy coraz bardziej uchlani a ryżemu tylko w to graj bo: NARÓD PIJANY JEST ŁATWIEJSZY DO MANIPULOWANIA , a jemu o nic innego nie chodzi. Poza tym TUSKAPO wypisze coraz więcej mandatów pijanym rowerzystom celem ratowania urzędniczych dup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamberto Re: Pijemy mniej piwa. Ciężki rok dla największyc IP: *.091.c80.petrotel.pl 27.01.12, 22:27 Wreszcie coś się zadziało w rynku sprzedaży koncerniaków. Sprzedaż piwa wcale nie spadła, coraz więcej w sklepach jest piw z małych lokalnych browarów i to zaczynają ludzie kupować, dlatego spadła sprzedaż "piwa". PS. Nie mylic piwa z "piwem":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmbajb Pijemy mniej piwa. Ciężki rok dla największych ... IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 22:29 Największe koncerny robią piwo bez chmielu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gringoss Re: Pijemy mniej piwa. Ciężki rok dla największyc 27.01.12, 22:36 To akurat najmniejszy problem, bo chmielu w piwie jest tyle ile pietruszki w rosole, o ile ktoś lubi rosół z pietruszką. Odpowiedz Link Zgłoś
gringoss Szybki przepis 27.01.12, 22:34 W bardzo dużym skrócie, to naprawdę żadna filozofia, polecam spróbowac w domu albo zaprzestać kupowania "piwa" z GŻ, KP, CO, może wreszcie się otrzrąsną i wróci smak dawnego Żywca, Wareckiego (z Pułaskim) 50oC 30min podgrzewamy do 62oC 62-63oC 30min podgrzewamy do 72oC 72-73oC 30min próba jodowa (wychłodzić) przelewamy do filtratora, filtrujemy (pierwsze 1,5l wraca do brzeczki, aż będzie w miare klarowne) po przefiltrowaniu sprawdzamy blg w 20oC wysładzanie (do osiągnięcia żądanego blg, woda około 75oC) gotujemy 60min od chwili zagotowania, dodajemy od razu goryczkowy 15min przed końcem aromatyczny szybkie wychładzanie dodajemy drożdże w temp. pokojowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Czas na WINO IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.12, 22:41 Taka prawda, polacy zaczynają dostrzegać walory wina. i to jak na zachodzie - wina sprzedawanego w dyskoncie! Warto spróbować! winopodlupa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mwaruwari Bardzo dobrze. Pijmy inne piwo !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ksi-system.net 27.01.12, 23:00 To z małych, regionalnych, niekorporacyjnych browarów. Żadnych Żywców, Tyskich, Lechów, Żubrów i Warek !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nannek Re: Bardzo dobrze. Pijmy inne piwo !!!!!!!!!!!!!! 27.01.12, 23:21 Gość portalu: Mwaruwari napisał(a): > To z małych, regionalnych, niekorporacyjnych browarów. Żadnych Żywców, Tyskich, > Lechów, Żubrów i Warek !!! Ale jakie inne? Większość w raz z wzrostem nędzy i biedy pije piwa coraz to gorsze korporacyjne o coraz niższej jakości czyli najtańsze z najtańszych. Korporacje w patrząc na wyniki sprzedaż piw będą obniżały jakość bo nawet na średnie szczyny mało kogo stać. Większość kupuje piwa coraz gorszej jakości , porostu ich nie stać nawet na szczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwosz Re: Bardzo dobrze. Pijmy inne piwo !!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.12, 09:51 Przesadzasz, jak patrze po znajomych to łoją tak samo jak kiedyś, tyle że pije się z lokalnych browarów albo czeskie. A tak wogóle to zamiast ACTA powinni wprowadzić w Polsce Reinheitsgebot :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeed Re: Czas na WINO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.12, 08:25 wino to dopiero syf pełny chemii i dodatków uszlachetniających,po pewnym programie oświatowym przestałem pić ten syf(piłem takie za 20-30 zł),tam mówili o szanowanych markach jak robią klientów w jajo,zacząłem robić piwo w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Piwa? 27.01.12, 22:59 To nie jest piwo,raczej szczochy przypominające kolorem ten szlachetny trunek,którego w Wolsce już od dawna się nie produkuje. Nazywanie tego piwem,uważam za nadużycie. Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Pijemy mniej piwa. Ciężki rok dla największych ... 27.01.12, 23:05 Chyba się rozpłaczę na "ciężką dolą" browarów. A tak ogólnie to twierdzę, że życie jest za krótkie, żeby pić piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary.gniewny Nie wiem jak inni ale choćby butelki IP: *.krawarkon.pl 27.01.12, 23:08 chemicznych szczyn z gigabrowarów nie kupię przez najbliższych 50 lat. Daję szansę mniejszym i to też warunkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miękki Piękne komentarze ;] IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.12, 23:08 Jak się tak wejdzie w art. i potem w komentarze to dwa światy. Widać, że świadomość w narodzie rośnie i chu!owizny długo już nie będą sprzedawać. A pomysł na własne warzenie piwa za!ebisty, muszę spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miękki PS. IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.12, 23:09 zapomniałem dodać: JE!AĆ ACTA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSGliwice 2012 nie kupować sików IP: *.eimperium.pl 27.01.12, 23:13 od 05 do 07 2012 na Ojro to dopiero bedą szczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe gdyby nie próbowali nas otruć... IP: *.toya.net.pl 27.01.12, 23:14 ..na szczęście są jeszcze małe browary, które robią dobre piwo. Ponieważ jak większość Polaków (wbrew obiegowym opiniom) nie chleję, a piję piwo to: a) praktycznie nie chodzę do miasta, bo w knajpach głównie syfu się można napić b) kupuję w małych, wyspecjalizowanych sklepach max kilka piw i wolę zapłacić za każde wyższą cenę niż przeciętna ale...naprawdę mogę się delektować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plafar Bo to syf nie piwo IP: 65.217.206.* 27.01.12, 23:14 to co wyprawiaja koncerny z piwem to szok!!! piana na zywcu czy tyskim trzyma sie 3 sekundy!! syf porodukujecie poprosu syf Odpowiedz Link Zgłoś
redrighthand Koncernowym sikaczom z bydlęcą żółcią mówimy nie! 27.01.12, 23:22 kiedyś dawno temu byłem fanem żyfca Kiedyś byłem też fanem heiniego były czasy kiedy leszek był niezłym piwkiem od kilku lat omijam produkty dużych koncernów szerokim łukiem, choć raz na dłuższy czas się skuszę, ale to mi tylko przypomina dlaczego mam je omijać. Zmasowany atak reklamy nie zastąpi jakości. A i tak wiem że koncerny jakości nie poprawią dopóki nie nastąpi dramatyczny spadek sprzedaży. A wprowadzanie swoich wersji piwa niepasteryzowanego przez każdy z koncernów (oczywiście nie pod swoimi pierwszoplanowymi markami) to żałosny chwyt. Kasztelan niepasteryzowany w puszce? Litości! myślicie że jak długo ludzie będą się na to nabierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ambasada Prusakow Ilosc wypijanego piwa ma tez granice. IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.12, 23:50 Tu powodem moze byc cena w relacji do wodki plus zmiana struktury wydatkow gdyz zdrozalo paliwo a wiec jak ktos chce dac zdrowo w palnik majac okreslona ilosc pieniedzy to wybierze alkohole mocne w zamian za drogie i drozejace piwo. Dla tych co pija we dwoje jedno piwo na tydzien cena nie ma wiekszego znaczenia. Ale nie to jest najwazniejsze otoz 38,- milionow Polakow a nie wszyscy juz lub jeszcze pija piwo nie jest w stanie wypijac kazdego roku wiecej i wiecej piwa nawet gdyby bylo ono darmowe gdyz poza piwem trezba jeszcze pracowac, wykonawyc inne role i obowiazki a poza tym sa inne plyny do picia a wiec w ktoryms momencie dochodzi sie do granicy fizycznej mozliwosci ilosci wypijanego piwa. W koncu i dla masarza przejedza sie jakies luxusowe wedliny i siegnie on po kartoszku nie mogac patrzec na szynki i poledwice. Wlasciciele browarow robia tu bledy prognozujac staly dynamiczny wzrost spozycia swoich produjktow gdyz sa w koncu jakies granice nasycenia i nic nie bedzie wzrastac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talsen Pijemy mniej piwa. Ciężki rok dla największych ... IP: *.icpnet.pl 28.01.12, 00:03 Piwo stało się po prostu za drogie. Pazerność kompanii piwowarskich i państwa ,przekroczyła poziom przyzwoitości i dlatego wszyscy na tym stracą. Portfele obywateli mają niestety granice wytrzymałości. Odpowiedz Link Zgłoś
rawahecht Chmielowa ohyda! 28.01.12, 00:03 Zdjęcie do tego artykułu, wystarczy za cały komentarz; kilometry zablachowanego syfu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mercurossaurus Pijemy więcej piwa ale lepszego a nie te sikacze IP: *.play-internet.pl 28.01.12, 00:26 Co to nawet nie stały koło chnielu. Odpowiedz Link Zgłoś
baladyna Re: Pijemy więcej piwa ale lepszego a nie te sika 28.01.12, 01:23 Piję piwo Lubuskie pijam piwa czeskie polskie koncernowe wyroby to wrzodotwórcze ścieki po których szczypie cewka moczowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 03730 a gdzie to piwo ? IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.12, 01:03 bo te popłuczyny nazywane piwem to istna szczyna gazowana dla gó...arzy co nie znają smaku prawdziwego piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_wszystko_zloto Pijemy mniej piwa. Ciężki rok dla największych ... IP: *.upc-g.chello.nl 28.01.12, 01:06 A ja wlasnie sobie pije (pierwszy raz) piwo Schutters Premium Pilsener. W skladzie podają ze jest chmiel, ale i tak smakuje badziewiasto jak na lagera... Odpowiedz Link Zgłoś