Dodaj do ulubionych

CHF w Polbanku

IP: *.icpnet.pl 10.01.12, 12:06
mam spory kredyt w Polbanku w CHF. Nie cierpię tego banku bo ciągle robię pod górkę, przelewy księguja po kilku dniach więc prze kilka dni moje pieniądze wiszą sobie nie wiadomo gdzie!!! Macie na nich jakiś sposób? można to jakoś obejść? nie dość, ze mają koszmarny przelicznik waluty to jeszcze utrudniaja sprawę jak ktoś chce kupować walutę sam i spłacać w ten sposób. co robić?
Obserwuj wątek
    • Gość: nielubiepolbanku Re: CHF w Polbanku IP: *.tvn.pl 16.01.12, 08:44
      Ja tez spłacam chf w polbanku i spłacam bezpośrednio w walucie. Teraz po wejściu ustawy antyspreadowej już nie mogą pobrać za to kasy, ale trzeba najpierw złożyć wniosek o przygotowanie aneksu a potem podpisać aneks.. a potem to już z górki. U nich waluty SA bardzo drogie, wiec zdecydowałam się sama kupować chf i kupuję na stronie www.kantoria.com. W tym kantorze internetowym mają darmowe przelewy do polanku wiec nie placisz nic poza kosztem samej waluty. Tylko niestety nie możesz kupować na ostatnią chwilę bo polbank strasznie długo księguje kasę – u mnie nawet 4 dni wiec jak mam splatę ustawioną 10-go to już 4go kupuję walutę żeby mieć na czas. Trzeba jakoś radzić sobie z tym bankiem bo cyrki wyprawiają! Nawet jak oszczędzam na tym czasem tylko 40zł to i tak 40 zł mniej dla nich!
      • Gość: Kinga Re: CHF w Polbanku IP: *.tvn.pl 24.01.12, 20:52
        cześć, ja też spłacam w polbanku za pośrednictwem kantoru internetowego kantoria.com i nigdy nie czekałam 3 dni na zaksięgowanie przelewu, jak robiłam transakcję od rana to miałam kasę na koncie w polbanklu tego samego dnia. może robiłeś w piątek po południu, to faktycznie do poniedziałku trzeba było czekać :-) to nie przytyk, też z polbankiem łatwo nie mam ale w kantoria.com mają ich rachunki i przelewy księgują szybko, tak jak piszę, mi euro przelewają tego samego dnia. chociaż w sumie z polbankiem nie wiadomo, nie zawadzi zrobić wcześniej :-)
        • Gość: StrefaWalut.pl Porównywarka EKantorów StrefaWalut.pl IP: *.icpnet.pl 15.03.12, 23:07
          Wyszukiwarka Kantorów Internetowych
          Najtańszy EKantor w zasięgu ręki
    • emarti Re: CHF w Polbanku 25.01.12, 19:53
      Czy ktoś może polecić mi jeszcze jakiś dobry, tani, sprawdzony kantor online? Chcę kupować CHF i przelewać je do Polbanku. Dzięki.
      • kajkej Re: CHF w Polbanku 13.02.12, 08:36
        ja akutar też wymieniam przez stronę kantoria.com i wiem, że tam obsługuja polbank. nie wiem czy jeszcze gdzieś też jest polbank z darmowymi przelewami. pozdrawiam.
        • pawelh2 Re: CHF w Polbanku 13.02.12, 13:14
          kolejne kantory internetowy kantor i go cash do spłacania rat kredytu bezpośrednio w CHF.
          • interesujacy Re: CHF w Polbanku 13.02.12, 17:15
            A jakie macie doświadczenia z platform np. Topfx.pl ?
            • Gość: korny Re: CHF w Polbanku IP: *.icpnet.pl 13.02.12, 19:45
              nie wymieniałem u nich wiec nie mam zdania, ale nie maja polbanku na liście tych bezpłatnych więc za przelew trzeba płacić.
              • interesujacy Re: CHF w Polbanku 15.02.12, 15:58
                Dzięki za pomoc ! Jeszcze jedno pytanie, czy po drodze z kantoia.com do naszego ulubionego banku naliczane są jeszcze jakieś opłaty ?
                • kajkej Re: CHF w Polbanku 16.02.12, 16:01
                  nie, kantoria.com nie pobiera opłat za przelewy do polbanku. kupuję u nich walutę i niegdy nie płacę za przelew bo oni mają tam rachunki wiec przelewy najczęściej księgowane są tego samego dnia i bez opłat. polecam.
      • Gość: pomoc Re: CHF w Polbanku IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.13, 02:58
        Sprawdź w cinkciarz.pl, mają naprawdę tanio
    • Gość: reniek Re: CHF w Polbanku IP: *.multi-telekom.pl 16.02.12, 13:09
      ja bym Ci radził skorzystać z kantora internetowego, nie musisz biegać po mieście z pieniędzmi i się denerwować. sam spłacam kredyt w CHF, korzystam z platformy fritzexchange.pl/ i w porównaniu z innymi kantorami kurs walut wypada u nich najkorzystniej. konto mam w multibanku więc mam bezpłatne przelewy, a transakcje odbywają się szybko i sprawnie. z tego co wiem nie mają konta w polbanku ale koszty przelewów do banków, w których nie mają kont są bardzo tanie.
      • kajkej Re: CHF w Polbanku 16.02.12, 16:06
        reniek: ale popłynąłeś z tymi "bardzo tanimi" przelewami: 15 zł to jest tani przelew?
      • Gość: Mario77 ja wymieniam przez wszystkie-banki.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.12, 22:06
        najlepszy i najtanszy kantor to walutomat, mam go korzystam i wymieniam i jest najtanszy, ale najwazniejsze ze od czasu do czasu ma wymiane za darmo, wtedy wymieniam na kilka rat i to jest super bo jest najtaniej zobacz tutaj walutomat.wszystkie-banki.pl/
    • Gość: Małgo Re: CHF w Polbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 17:00
      Cześć, ja też spłacam kredyt w Polbanku. Strasznie mnie denerwuje to, że tak długo księgują wpłaty, chociaż i tak dobrze, że można już wpłacać swoja walutę bo ich kursy to jakaś masakra. Od kilku miesięcy spłacam swój kredyt z pomocą kantor-internetowy.eu
      Myślę, że dobrze wybrałam bo bardzo dużo oszczędzam na kursie franka kupując u nich i w dodatku nic nie płacę za przelew. Co prawda muszę dokonać wymiany kilka dni przed terminem spłaty raty bo przelew idzie jakieś 3 dni, ale oszczędności, które mam dzięki
      kantor-internetowy.eu są warte tego, żeby pamiętać kilka dni wcześniej zrobić transakcję.
    • Gość: Kred.pl Re: CHF w Polbanku IP: *.tktelekom.pl 04.12.12, 04:54
      Warto taką sprawę zgłosić p. Maciejowi Samcikowi (samcik.blox.pl) - wbrew pozorom dzięki dużemu zasięgowi jego bloga, potrafi on narobić sporo szumu medialnego. Niejednokrotnie banki wycofywały się z jakichś absurdalnych decyzji właśnie pod wypływem interwencji Pana Samcika.

Pozdrawiam
      Portal kredytów hipotecznych Kred.pl
    • madzia82_2 Re: CHF w Polbanku 23.08.13, 10:07
      Polbank ma niestety dość specyficzny sposób księgowania przelewów dlatego bez względu na formę spłacania kredytu należy wziąć pod uwagę zapas czasowy -min. 2-3 dni robocze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka