Dodaj do ulubionych

10 rzeczy, których boi się Facebook

IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.12, 18:14
bycie na fb to mega wiocha ,to podglądactwo , to "lubię to" , żenua dla internetowych dresów
Obserwuj wątek
    • Gość: wiesio bicz na pis 10 rzeczy, których boi się Facebook IP: *.pools.arcor-ip.net 02.02.12, 19:27
      nie naleze - z reguly unikam portali spolecznosciowych dla ludzi naiwnych, czesto bedacych na celowniku roznych sluzb, dzialajacy wbrew ACTA sa tam umieszczane tonami kradzione zdjecia i linki do p2p, instytucji sledzenia calego swiata - taka role maja te portale. Stad pewnie i ich wartosc -fc z cena 10 miliardow dolarow wybiera sie na gielde, dlaczego nie 100 miliardow ? to przeciez warosc Grecji, czy Bulgarii :-))))))))))))) same te watosci dowodza o dziadostwie tego projekt, ktry jest zbudowany jako banka fiansowa, zagrazajaca finasom calego swiata.

Nb. jak oceniaja tzw. agnecja retingowe ta inwestycje ? AAAAAAA+++++++?
      no bo jak inaczej wycenic ziomka z cukierkowym dziadostwem dla prymitywnych ludzi ? ile z miliadrow Cukierberga ma potencjalny odbiorca reklam i innego chlamu na fc ?
      No.
      • antekguma1 Re: 10 rzeczy, których boi się Facebook 03.02.12, 14:37
        Jak to w historii świata bywa smakosze czosnku są zawsze blisko kasy. Frajerbook bazuje na prostych instynktach ludków, chęci pokazania się, takiego swoistego ekshibicjonizmu i jak widać na tym można nieźle zarobić. Frajerbook wybiera się na giełdę i na tym przykładzie widać jak koszerni kręcą wałki.

Według złożonego wczoraj wniosku Facebook chce z emisji akcji pozyskać przynajmniej 5 mld dol. Na Wall Street mówi się jednak, że tak naprawdę myśli o dwukrotnie wyższej kwocie. I to przy astronomicznej wycenie całej firmy na 75-100 mld dol.

/.../ zysk Facebooka wyniósł w 2011 r. miliard dolarów.

źródło
        wyborcza.pl/1,76842,11081374,Debiut_Facebooka__Zuckerberg_w_dziesiatce_najbogatszych.html

Koszerni kręcą bańkę 100 razy większą niż zyski i chcą zarobić jednorazowo 10 letnie obroty
    • Gość: student uj 10 rzeczy, których boi się Facebook IP: *.opera-mini.net 02.02.12, 21:29
      o borze, to ten fejsbuk jest wiecej warty jak General Motors, Wolkswagen, Audi i BMW, Boenig i Lufthansa do kupy wziete -za taka kase jaka reprezetuje mozna chiba wykupic 4 alaski od ruskich :-))))))))))))))) nie robcie se jaj z powaznych ludzi :-)))))))))))))))))))))))
      • Gość: klakier Re: 10 rzeczy, których boi się Facebook IP: *.nyc.res.rr.com 03.02.12, 07:41
        Racja ! Taka jest niestety natura fikcyjnej ekonomi fałszywych pieniędzy i z dupy wyjętych modeli ekonomicznych.
        • Gość: SF Re: 10 rzeczy, których boi się Facebook IP: *.159.50.35.static.crowley.pl 03.02.12, 11:43
          Może i fałszywych... Ale kto z was nie zamieniłby się na kasę z Zuckerbergiem? ;)
          • Gość: Lightnin' Hopkings Re: 10 rzeczy, których boi się Facebook IP: *.nyc.res.rr.com 03.02.12, 12:07
            Nikt normalny by się z nim nie zamienił bo gdy stanie się to co musi się stać to ten chory umysłowo dzieciak nie będzie wiedział jak żyć w realnym świecie.
    • Gość: SAS 10 rzeczy, których boi się Facebook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.12, 07:33
      Facebook - jakie to przykre...
    • Gość: klakier 10 rzeczy, których boi się Facebook IP: *.nyc.res.rr.com 03.02.12, 07:39
      IPO Pejsbuka to piramida finansowa Ponziego. Pejsbuk to bańka finansowa która ma jedno zadanie. Ocalić amerykańskie banki przed bankructwem.
    • kotek.filemon Re: 10 rzeczy, których boi się Facebook 03.02.12, 09:19
      Na gazeta.pl pod artykułem o śmierci Szymborskiej "Lubię to" kliknęło ponad 1000 bezmózgów.
      • Gość: klasyk Re: 10 rzeczy, których boi się Facebook IP: *.nyc.res.rr.com 03.02.12, 09:43
        kotek.filemon napisał:

> Na gazeta.pl pod artykułem o śmierci Szymborskiej "Lubię to" kliknęło ponad 100
        > 0 bezmózgów.
        >
        ----
        "Wstępującemu do Partii"

Pytania brzmią ostro
        Ale tak właśnie trzeba
        Bo wybrałeś życie komunisty
        I przyszłość czeka
        Twoich zwycięstw
        Jeśli jak kamień w wodzie
        Będzie twe czuwanie
        Gdy oczy zamiast widzieć
        Będą tylko patrzeć
        Gdy wrząca miłość
        W chłodne zamieni się sprzyjanie
        Jeśli stopa przywyknie do drogi najgładszej
        Partia. Należeć do niej
        Z nią działać z nią marzyć
        Z nią w planach nieulękłych
        Z nią w trosce bezsennej
        Wierz mi to najpiękniejsze
        Co się może zdarzyć
        W czasie naszej młodości
        Gwiazdy dwuramiennej. - Wisława Szymborska
        • donmarek Re: 10 rzeczy, których boi się Facebook 03.02.12, 23:33
          ... i niby co z tego? Wiersz, jak wiersz ... pomijając to o czym traktuje ... PIĘKNY.
          A co do tematu ... trzeba było żyć w tamtych czasach ... inaczej byś dzisiaj to odbierał.
          Jestem nieco młodszy od Poetki, ale też pamiętam jak było niegdyś. Co prawda do PZPR nie należałem, ale byłem działaczem ZMS. Nie wstydzę się tego. Przyznaję się, że tak było.Był też okres, że pomimo sprzeciwu rodziców byłem nawet dość aktywnym działaczem. Co nie przeszkodziło mi by zmienić swój ogląd świata i znaleźć się po drugiej stronie.
          Ale mogę powiedzieć, że rozumiem to, bo żyłem w tamtych czasach.
          Czego nie mogą powiedzieć o sobie "powstańcy warszawscy" mający po około 40 - 50 lat, antykomuniści, przeciwnicy PRL mający 20 i kilka lat!!!
          pozdrawiam ...............
    • Gość: imbir niestety ten debiut o takiej wartosci to upadek IP: *.opera-mini.net 03.02.12, 15:21
      kapitalizmu i triumf zielonego smiecia -ile juz wynosi inflacja w usa 1000 % - w glowie sie nie nie miesci, aby plotkarski portal mial wartosc produkcji przemyslowej ameryki :-))))))))))))))))))))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka