IP: *.ostroleka.vectranet.pl 21.03.12, 16:49
Witam! Orientujecie się może jak było w poprzednich latach pod względem statystyk dotyczących zysków? Czy komitety uzyskiwały dużo większe zyski od kapitału początkowego (100 tys. zł)? Czy ich zyski nie przekraczały raczej 10% wkładu? 6 tygodni to dość krótki okres na jakiekolwiek inwestycje i myślę, że w tym czasie trudno zastosować jest jakąś sensowną taktykę- trzeba liczyć na łut szczęścia. Jak jest Waszym zdaniem?. ;-) Pozdrawiam. :-)
Obserwuj wątek
    • k.malczewski Re: statytyka 22.03.12, 00:00
      6 tygodni to rzeczywiście nie jest zbyt długi okres czasu, ale w szalonych czasach wszystko może się zdarzyć :) Zerknąłem do archiwum z zeszłej edycji konkursu i najlepsze komitety osiągnęły zysk rzędu 10-15 tys. zł, przy czym nie jestem w stanie sprawdzić, czy komitety te posiłkowały się pożyczką.
    • pamapol Re: statytyka 27.03.12, 22:13
      Gość portalu: zainteresowany napisał(a):

> Witam! Orientujecie się może jak było w poprzednich latach pod względem statyst
      > yk dotyczących zysków? Czy komitety uzyskiwały dużo większe zyski od kapitału p
      > oczątkowego (100 tys. zł)? Czy ich zyski nie przekraczały raczej 10% wkładu? 6
      > tygodni to dość krótki okres na jakiekolwiek inwestycje i myślę, że w tym czasi
      > e trudno zastosować jest jakąś sensowną taktykę- trzeba liczyć na łut szczęścia
      > . Jak jest Waszym zdaniem?. ;-) Pozdrawiam. :-)
      Brałem udział w 2 ostatnich edycjach konkursu, więc mogę odpowiedzieć na Twoje pytanie. Zyski oscylowały w okolicach 15-20%, ci którzy grali o najwyższe lokaty posiłkowali się kredytem od pierwszego tygodnia (ja też grałem maksymalną dźwignią co pozwoliło wygrać w 4 edycji w woj. łódzkim a w 5 zająć 2 miejsce) i taką metodę polecam. Jak mówimy w naszej firmie "volatility is opportunity" więc życzę dużej zmienności, to pozwoli wypracować dobre stopy zwrotu. Na marginesie- cała idea konkursu polega na tym, żeby sięgnąć po potrzebną wiedzę, a nie liczyć na łut szczęścia. Zazwyczaj gra się przeciw starym wyjadaczom (opiekunom grup) więc trzeba się spiąć, żeby dotrzymać im kroku.
      Pozdrawiam
      • Gość: Forex Re: statytyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.12, 09:05
        Ci którzy zaciągają kredyty przy tak skonstruowanej aplikacji i tak (kształtującym się rynku tej aplikacji ) to zwykłe trolle. Proponuję lekturę regulaminu , jego oprocentowanie i co z tymi pieniędzmi można zrobić, jeśli nadal będziesz chciał wziąć kredyt to proponuję wyłączyć komputer wyspać się i ponownie przeanalizować .

Pozdrawiam
        • pamapol j.w 04.05.12, 20:22
          Po przeczytaniu regulaminu stwierdzam, że warto posiłkować się kredytem od początku konkursu. Jeśli ktoś chce wygrać jest to wręcz konieczność. Co prawda bywam ostatnio niewyspany ale zawsze jestem zdania, że dobremu traderowi dodatkowy kapitał zawsze pomaga ....
          OSTC Poland pozdrawia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka