Gość: Kwasek IP: *.se.com.pl / 10.0.100.* 26.04.02, 15:12 Bardzo dobre hasło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał A ja myślę, że to nie takie proste ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 22:41 Związki zawodowe działają najgłośniej tam, gdzie jest bieda albo lewacy. W USA związki nie ma mają większego znaczenia. Dobrobyt powoduje, że ludzie nie słuchają agitatorów. W eurolandzie związki są na siłę utrzymywane i podjudzane przez lewaków. Sam w Niemczech spotkałem sie z działaczami związkowymi, którzy mówili językiem Marksa. Ale na Zachodzie związkowcy są mocni tylko w gębie i najczęściej dogadują się z pracodawcami, bo wiedzą, że jak za bardzo wydoją kapitalistę, to sami pójdą z torbami. W Polsce związki bronią nierentownych firm i walczą z obcym kapitałem. Sam znam kilka fabryk, które splajtowały, bo związki nie chciały "obcego". Ale za działaczami są zwyczajni ludzie, którzy boją się biedy. Przeczytałem w pewnej gazecie z 1909 roku, że bieda sprzyja demagogom i ludzie z biedy głupieją. Jak w Polsce będą niezłe zarobki dla większości, to związki będą kaput ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant 3XTAK IP: *.securenet.net 27.04.02, 09:01 Oczywiscie! Tylko badzmy konsekwentni. Zdelegalizujemy jeszcze: 1) federacje pracodawcow prywatnych, 2) partie polityczne, 3) polski czerwony krzyz ( uwaga! czerwony - jak to sie jeszcze uchowalo! )4) kosciol katolicki. Ogolnie - zadnego zrzeszania sie ! TOTALNA WOLNOSC ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: 3XTAK IP: *.acn.pl / 10.134.128.* 27.04.02, 11:02 Kolego, totalna wolnosc to znaczy tez wolnosc zrzeszania sie... A wystarczy czerwonym pijawkom pdebrac ich wszystkie specjalne prawa i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: 3XTAK IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 21:06 Tak ... Wszystkiemu winni Żydzi , masoni , cykliści i ... związkowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: 3XTAK IP: *.acn.pl / 10.134.128.* 27.04.02, 22:20 Ja nie powiedzialem, ze winni sa zwiazkowcy; winne jest bzdurne prawo dajace wieksze uprawnienia pewnym grupom spolecznym. Nikt nie powinien miec wiekszych praw tylko dlatego ze jest zwiazkowcem/cylkista/Murzynem/kobieta/ksiedzem/masonem/itd/itp. Na takim prawie zyskuja TYLKO te gupy. Gdzie rownosc wobec prawa? Zgadzasz sie na to? Chcesz placic na fanaberie leni i darmozjadow - Twoja sprawa, ale dlaczego zmuszasz innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Wiwat król ! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.04.02, 19:46 Gość portalu: ktos napisał(a): > Ja nie powiedzialem, ze winni sa zwiazkowcy; winne jest bzdurne prawo dajace > wieksze uprawnienia pewnym grupom spolecznym. Nikt nie powinien miec wiekszych > praw tylko dlatego ze jest > zwiazkowcem/cylkista/Murzynem/kobieta/ksiedzem/masonem/itd/itp. Na takim prawie > > zyskuja TYLKO te gupy. Gdzie rownosc wobec prawa? Zgadzasz sie na to? Chcesz > placic na fanaberie leni i darmozjadow - Twoja sprawa, ale dlaczego zmuszasz > innych? Ktos ,a czemu nie wyjaśnisz dyskutantom ,ż jesteś zwolennikiem monarchii ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Widze, ze dostalem etykietke. IP: *.acn.pl / 10.134.128.* 28.04.02, 21:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwasek V.C. to Ruda z RPP IP: *.se.com.pl / 10.0.100.* 29.04.02, 11:44 Odkryłem ją, jest za obnizką stóp % a głosuje przeciw. Ta lewacka wersja Wałęsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. kol. Kwasek błądzi IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 23:06 Gość portalu: Kwasek napisał(a): > Odkryłem ją, jest za obnizką stóp % a głosuje przeciw. Ta lewacka wersja Wałęsy > . Przykro mi (;-), ale nie jestem kobitą . Poza tym , podobnie jak Ziółkowska , głosował zawsze m.in. Rosati . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwasek Re: kol. Kwasek błądzi IP: *.se.com.pl / 10.0.100.* 30.04.02, 09:14 > Gość portalu: Kwasek napisał(a): > > > Odkryłem ją, jest za obnizką stóp % a głosuje przeciw. Ta lewacka wersja W > ałęsy > > . > > Przykro mi (;-), ale nie jestem kobitą . > > Poza tym , podobnie jak Ziółkowska , głosował zawsze m.in. Rosati . V.C.- Ziołkowska kieruje się w swych wypowiedziach prawdą, prawda i tylko prawdą. Ba Ona nawet ją prenumeruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: kol. Kwasek błądzi IP: *.acn.pl / 10.134.128.* 30.04.02, 18:26 Rosati to tez lewica. Nie wiedziales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: 3XTAK IP: 2.4.STABLE* / *.securenet.net 27.04.02, 21:37 Nie wiem czy wszyscy dostrzegli ze moja intencja bylo wykazanie absurdalnosci takich hasel i totalitarnych ciagatek ludzi je gloszacych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzycho Re: Związki na powązki IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 10:30 Popieram w 100%, zawlaszcza, ze zwiazkowcy bronia pracy ktora maja,a nie martwia sie o rzesze bezrobotnych. W ogole to rzad nie powinien sie nimi przejmowac skoro prezentuja tak znnikomy procent spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwasek Re: Związki na powązki IP: *.se.com.pl / 10.0.100.* 29.04.02, 11:47 > Popieram w 100%, zawlaszcza, ze zwiazkowcy bronia pracy ktora maja,a nie > martwia sie o rzesze bezrobotnych. W ogole to rzad nie powinien sie nimi > przejmowac skoro prezentuja tak znnikomy procent spoleczenstwa. I tu jest pies pogrzebany, kilku frustratów terroryzuje reszte. Związki mają teraz najwięcej do powiedzenia i ci zrobiły? g....o. Odpowiedz Link Zgłoś