Dodaj do ulubionych

Polscy rolnicy oszukują UE

IP: *.adslplus.ch 29.11.04, 18:28
Takie drobne oszustwa nie maja sensu. Od poczatku bylo wiadomo, ze hektary
beda sprawdzane. W przyszlym roku sie uspokoi...
Obserwuj wątek
    • Gość: www Re: Polscy rolnicy oszukują UE IP: *.com 29.11.04, 18:30
      Przeciez chlopi polscy zawsze byli zdania, ze trzeba "osukiwac zund". Juz moja
      ciocia-chlopka mi to wytlumaczyla wiele lat temu.
      • Gość: fff Re: Polscy rolnicy oszukują UE IP: *.mdot.state.mi.us / 162.108.2.* 29.11.04, 18:38
        Twoja Babcia ci dobze mowila, tylko tys zle zrozumial.
        Trzeba nie dac sie osukiwac zyondom.
        • Gość: ix Masoni, cyklisci i koltuneria IP: *.chello.pl 29.11.04, 19:53
          ales bystry fff, jak jakis mason i pewnie w dodatku cyklista. A Koltun Ci sie
          jakis nie zrobil?
          Ad rem: Artylul ubawil mnie setnie. Nie od dzisiaj Polak rznie nie tylko zboze
          ale i "zundy" tam gdzie moze, a moze wiele urznac, zwlsza szyje. Gwoli
          scislosci dodam ze jutro tez nie skonczy, wiec ostatecznie zaden to "news". Ale
          gdyby GW podala, ze chlopi nie oszukuja, to ja bym sie zdziwil nie tylko ze
          chlop polski nawrócon, lecz ze GW linie politycna zmienia, co, bez mala, byloby
          w wydaniu inteligenta wyczynem dorównujacym brawura nawróconemu chlopstwu.
          Natomiast urzednicza glupota, polska do szpiku kosci, zwazywszy ze denaturatu
          nie kosztuje, (w przeciwienstwie do klas spolecznych wyzej wymienionych) upaja
          stokroc bardziej. Cóz za polotu trzeba, by w tak wyrafinowanie dworowac sobie z
          rozsadku wszystkich klas, by zapowiadac ze w kontrole PRZYSZLOROCZNE dotkna te
          powiaty gdzie zawyzano areal gospodarstw o 20%. Ja juz pomijam sformulowanie,
          ja tylko czekam, co sie stanie w przyszlym roku. Chyba, ze chlopi czytac nie
          umieja i nie wiedza w którym powiecie szansa wpadki bedzie mniejsza. Tak czy
          siak pozostaje czekac na dalszy bieg wypadków. Mam na dzieje ze klasa
          urzednicza pojdzie za cioskiem [lub poleci jak ostatnio nasz prezydent] i listy
          polecone o przeprowadzanej kontroli bedzie przysylac na co najmniej rok przed
          terminem zlozenia podan o przyznanie doplat! W innym wypadku pozostaje juz jeno
          czekac na wyrok Trybunalu Konstytucyjnego uznajacy przeprowadzanie kontroli bez
          wlasciwie doreczonego listu poleconego za bezposrednio godzace w interes
          Rzeczpospolitej jako demokratycznego panstwa prawa.
          Bardzo serdecznie pozdrwiam Panstwa, bardzo serdecznie.
          • Gość: pytajacy Re: Masoni, cyklisci i koltuneria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 21:46
            Ja mam takie pytanie o cykliste, wszak rozumiem ze mozna miec negatywny stosunek
            do innych z roznych powodow ale zeby dlatego ze ktos jezdzi rowerem?
            Przynajmniej wg slownika tak rozumiem niejakiego "cykliste"... Wiec moze niech
            ktos mnie oswieci a jesli nikomu sie nie chce to niech oswieceni nie uzywaja
            "trudnych slow"...
            • Gość: Wojtek Re: Masoni, cyklisci i koltuneria IP: *.inter-i.wohnheim.uni-mainz.de 30.11.04, 00:43
              Heh, a więc wracamy do słów z elementarza?

Zalecam powtórkę z historii międzywojennej Polski, z zasadniczym uwzględnieniem
              roli Madagaskaru w tejże.
              • Gość: odp Re: MASONI, KOMUNISCI i KOLTUNERIA IP: *.dialip.mich.net 30.11.04, 05:41
                Jesli jaki "ix" pisze o cyklistach to tak jakby zyd o syjonistach.
                Maslo maslane, a ukasic moze.
                Coz ze chlop oszukuje?! Robi co pokazuje caly, powtarzam CALY aparat panstwowy.
                Wszyscy, od Prezydenta, Premiera, Ministrow Finansow, Ministrow
                Sprawiedliwodsci, a na najubozszym skurczybyku-KULCZYKU konczac.
                Jak chlop moglby przezyc w takim panstwie rzadzonym przez OSZUSTOW I ZLODZIEJI?!
                A ilu bezrobotnych, zawdzieczajacych swoj stan wymienieonym MAFIOZOM OBECNEGO
                PRLu, utrzymalo by sie, gdyby uczciwie chcieli przezyc za zasilek dla
                bezrobotnych?! To sa miliony!!! Miliony polskich rodzin bez srodkow do zycia!!!
                I jakis nawiedzony wspolnik albo sympatyk tej wspanilej ELYTY RZADZACEJ uwaza
                ze wszystko byloby cacy gdyby chlopi byli uczciwi i przynosili mu do kasy
                pieniadze. Marzenie?
                Tak pieknie to moze tylko byc u "ixa" w Izraelu.
                • Gość: ix Re: MASONI, KOMUNISCI i KOLTUNERIA IP: *.chello.pl 30.11.04, 10:35
                  Gość portalu: odp napisał(a):

> Jesli jaki "ix" pisze o cyklistach to tak jakby zyd o syjonistach.
                  > Maslo maslane, a ukasic moze.
                  > Coz ze chlop oszukuje?! Robi co pokazuje caly, powtarzam CALY aparat
                  panstwowy.
                  >
                  > Wszyscy, od Prezydenta, Premiera, Ministrow Finansow, Ministrow
                  > Sprawiedliwodsci, a na najubozszym skurczybyku-KULCZYKU konczac.
                  > Jak chlop moglby przezyc w takim panstwie rzadzonym przez OSZUSTOW I
                  ZLODZIEJI?
                  > !
                  > A ilu bezrobotnych, zawdzieczajacych swoj stan wymienieonym MAFIOZOM OBECNEGO
                  > PRLu, utrzymalo by sie, gdyby uczciwie chcieli przezyc za zasilek dla
                  > bezrobotnych?! To sa miliony!!! Miliony polskich rodzin bez srodkow do
                  zycia!!!
                  > I jakis nawiedzony wspolnik albo sympatyk tej wspanilej ELYTY RZADZACEJ uwaza
                  > ze wszystko byloby cacy gdyby chlopi byli uczciwi i przynosili mu do kasy
                  > pieniadze. Marzenie?
                  > Tak pieknie to moze tylko byc u "ixa" w Izraelu.

Trudno nie odniesc sie do Twoich spostrzezen. Pisalem do tych którzy sa w
                  stanie kpine zrozumiec, nie do tych, którzy z kazdej kpiny jakis FRONT wietrza
                  i swiete oburzenie swe holubia jak najdrozsze dziecko. W szczególnosci nie
                  spodziwam sie aplauzu ani ze strony klasy urzedniczej, ani klasy chlopskiej ani
                  klasy inteligenckiej. Ja juz po prostu w klasy nie gram, inteligencja smieje
                  sie sama. Nie wspieralem zadnych ELYT, jeno sobie kpilem. Rozum sobie wiec mój
                  post jak Ci sie zywnie podoba. Drwisz chyba nie tylko z mojego postu, ale i z
                  siebie, co zacne i szlachetna Twa dusze zdradza. Kpiny z zasmego siebie naleza
                  do najbardziej wyrafinowanych, tyle ze czasem wsparcia medycznego wymagaja, gdy
                  sie czlowiek zbytnio zapetla, zwlaszcza w kwestii zydowskiej. Jeszcze troche i
                  Twoje swiete oburzenie kaze Ci kupic mi blilet lotniczy w jedna strone do
                  Izraela. Uprzedzajac te propozycje spiesze Ci doniesc ze chetnie takowy
                  przyjme, bo uwielbiam Eliat zimowa pora, a w druga strone kupie sobie sam.
                  Poniewaz jednak, nie chce mi sie wierzyc w brudna antysemicka dusze Polaka,
                  dochodze do wniosku, ze wszystko co piszesz jakis brak pieniedzy u Ciebie
                  zdradza, polaczony ze wstretem niejakim. Nie mam wiec co liczyc na mój bilet
                  lotniczy, a szkoda. Co do pieniedzy zas sentencje "Pecunia non olet" nie Zydzi,
                  a Rzymianie wymyslili, co o moim pobieznej znajomosci podstaw aryjskiej kultury
                  swiadczy. Natomiast Ty zapewne sentencje te slyszales, ale o tym ze nazwy
                  narodów z wielkiej litery sie pisze wypadlo Ci z glowy. Twoja fobia wiecej ma
                  wspólnego z klasykami milosci blizniego Adolfem H. i dr Mengele niz z moim
                  postem. Proponuje jakies kozetkowe zabiegi u psychoanalityka, bo tutaj tylko
                  psychoanaliza moze cos poradzic, jako ze oferuje wystarczajaco uproszczone
                  podejscie do czlowieka. [Teraz czas na wasze oburzenie psychoanalitycy, laczcie
                  i ujawniajcie sie, tylko sie nie rozmnazajcie]
                  • Gość: miop Re: koltunie gazety ludu wybranego do przekretow IP: 195.136.193.* 30.11.04, 15:05
                    czyli niejaki ix
                    jakos twoja ulubiona redakcja koltunow gazety wyborczej
                    z maleszka na czele
                    nie podala
                    jak to wg obszaru liczono podatki przez 60 lat
                    czy panstwo polskie raczy zwrocic zgarniete kwoty z procentami
                    czy tez wnioski nie byly sprawdzane z rejestrem podatkowym

dziwnie sprawnie opluwa sie tu tych ktorzy zywia i bronia
                    polskosci bardziej niz polska zlodziejska biurwokracja(i to od rozbiorow)
                    w tej grupie korupcja jest 5%
                    gdy w grupie z wyzszym wyksztalceniem jest na poziomie 50%

i tyle faktow z raportu o korupcji w polsce

• Gość: ix Re: koltunie gazety ludu wybranego do przekretow IP: *.chello.pl 30.11.04, 21:30
                      O nastepny który wie o co naprawde mi chodzi. Czekam na nowe propozycje...
                      Dobre, naprawde smieszne...
            • Gość: ix Re: CYKLISCI dla pytajacego. IP: *.chello.pl 30.11.04, 10:59
              Gość portalu: pytajacy napisał(a):

> Ja mam takie pytanie o cykliste, wszak rozumiem ze mozna miec negatywny
              stosunek do innych z roznych powodow ale zeby dlatego ze ktos jezdzi rowerem?
              > Przynajmniej wg slownika tak rozumiem niejakiego "cykliste"... Wiec moze niech
              > ktos mnie oswieci a jesli nikomu sie nie chce to niech oswieceni nie uzywaja
              > "trudnych slow"...

Jesli szukasz winnych, to pamietaj: Wszystkiemu winni sa: Zydzi, Masoni i
              Cyklisci. Tak po prostu jest, nie szukaj dowodów w slowniku. Na tym wlasnie
              polega kpina, ze Cyklisci prawdopodobnie sa winni NAJBARDZIEJ, bo w koncu Zydzi
              postanowili pójsc pod nóz, wiec przynajmniej z demograficznego punktu widzenia,
              sprawie spiskowej teorii dziejów zaszkodzili, a masoni niestety mieli znaczny
              udzial w kregach powstanców listopadowych i styczniowych, co tez niejako
              kladzie sie cieniem na ich zaslugach w ciemiezeniu narodu polskiego. Przeto
              widac jak na dloni, ze Cyklisci sa grupa najbardziej zasluzona dla rozwoju
              teorii spiskowych, czyz nie? Przeciez widac ze oni nadal rzadza, jak myslisz,
              kto te kilometry sciezek rowerowych pobudowal, [za nasze, ukradzione, pieniadze
              jakby napisal niejaki odp, którego to skrótu rozszyfrowac nie umiem, ale z
              pier.dol.eniem mi sie kojarzy]. Pozostaje Ci wiec albo zaliczyc sie do grupy
              okradzionych przez zlodziei lub do grup pozostalych omówionych wyzej, gdyz w
              swiecie mózgów kompletnych panuje zasada "Kto nie z nami ten przeciw nam".
              Wybieraj sam, ja juz wybralem.
              Pozdrawiam
              Twój Zyd z wyboru, mason z zamilowania, cyklista z urodzenia [juz w kolysce
              robilem "rowerek"]- ix
              P.S. Przyszlo mi jeszcze do glowy, ze czasem sie ta sklonnosc do pedalskich
              mysli na starsze lata przenosi i homofobem sie zostaje.
          • Gość: LZ Hahahahahaha!!!!!! IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 30.11.04, 08:31
            Na pierwszej stronie link:

"Wieś już nie lubi Samoobrony, lubi UE"

a kilka linijek niżej:

"Polscy rolnicy oszukują UE"

Cudne, prawda?
      • Gość: kasia Re: Polscy rolnicy oszukują UE IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 30.11.04, 00:01
        a dlaczego nie-napatrzyli sie co sie dzieje w naszym "prawym" rzadzie i
        pomysleli dlaczego oni maja byc tymi kozlami ofiarnymi...w rzadzie afera za
        afera a tu oburzenie ze rolnik oszukuje- co za kraj bezmozgowcow-i dobrze!!
        Rzad nas dyma i vice versa
        • Gość: odp Re: Polscy rolnicy odzyskują pieniadze z UE. IP: *.dialip.mich.net 30.11.04, 05:57
          Czy odzyskac pieniadze ktore kradnie nam Unia Europejska jest oszustwem?
          Ile miliardow Unia zabiera Polakom nie dajac nic w zamian, a rozdajac szczodra
          reka swoim-Niemcom, Brytyjczykom, Francuzom?
          Od kiedy to zlodziej ma prawo do skradzionych pieniedzy.
    • Gość: wrubeleq Re: Polscy rolnicy oszukują UE IP: *.adslplus.ch 29.11.04, 18:31
      Dziwne. Czy skladajac podania nie nalezy przedstawic udokumentowania,
      potwierdzenia notarialnego o posiadanej ziemi?
    • Gość: baya-bongo Polscy rolnicy, tak trzymac! IP: 140.247.126.* 29.11.04, 18:32
      Postepowanie rolnikow jest nad wyraz patriotyczne i swiadczy o tym, ze Polak
      jeszcze potrafi.
      • Gość: Fruzio Re: Polscy rolnicy, tak trzymac! IP: *.biosci.ohio-state.edu 29.11.04, 18:34
        to wam chlopki ksiundz nie kazal ze to grzych?
        no i bida, nawet nie mozna se poblokowac drogi...
        • Gość: www Re: Polscy rolnicy, tak trzymac! IP: *.com 29.11.04, 18:36
          Grzech to pracowac w niedziele i jesc mieso w piatek. Oszukiwanie wladzy to
          nie grzech.
          • Gość: odp Re: Polscy rolnicy, tak trzymac! 3 RAZY DOBRZE! IP: *.dialip.mich.net 30.11.04, 05:51
            Przezylismy potop szwedzki,
            Przezylismy i sowiecki,
            Teraz kolej na niemiecki.

Kto oszukuje taka wladze, ten robi dobrze:
            1) Swojemu krajowi (a nie okupantom),
            2) Swojej rodzinie (a nie miedzynarodowce pederastow),
            3) Przyszlym pokoleniom (ktore nie beda juz cierpiec pod okupacja UE)

• Gość: Wykończony Re: Polscy rolnicy, tak trzymac! IP: *.amb.bydgoszcz.pl 30.11.04, 15:08
        TAK JEST. Polski rolnik wykonczyl własne panstwo,
        cara, cesarza, nazistow, komunistow,
        to wykończy i wspolna Europe,
        a potem USA, Chiny i Marsjan.
        CHŁOP potęgą jest i basta !!!
        Póki nie bydzie miastowym, łoj dana...
    • Gość: avis Unia zrobi jak Lenin - wymorduje kulakow IP: *.mdot.state.mi.us / 162.108.2.* 29.11.04, 18:35
      Najwieksza wina chlopow jest ze sa niezalezni. Za to tylko warci sa by ich
      wymordowac. Unia ich zlikwiduje. Tak jak kazda komuna nie bedzie tolerowac
      niezaleznych bo mogliby zepsuc Wielka Socjalistyczna
    • Gość: YYY A CZESI OSZUKUJA DWA RAZY BARDZIEJ!!!! IP: *.crowley.pl 29.11.04, 18:39
      Nie jest to zadne wytlumaczenie, ale gdyby tak sprawdzic
      jak oszukiwali chlopi w Anglii, Hiszpani, Portugali, Niemczech na poczatku
      to wypadalibysmy calkim dobrze.

ALE ZYDORCZA ZAWSZE STARA OSRAC POLSKI NAROD!!!!!
      • Gość: Wulfgang-bauor wy polaki ja wam dac!!! IP: *.client.comcast.net 29.11.04, 18:46
        wy robic szybko szybko a nie okradac unie
        do mnie na roboty wy przyjechac bo ja wielki bauor byc! juz ja was oszukiwac
        oducze
      • Gość: Zenon Re: A CZESI OSZUKUJA DWA RAZY BARDZIEJ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 19:39
        Czesc narodu polskiego sama sie..... Porownanie dowiodlo by byc moze,ze czesc
        chlopkow to....jedynie mniejsi zlodzieje. Nadal jednak zlodzieje. I nie
        potzreba do tego ani Zydow ani tez GW.
        • Gość: Geodeta Przestan pieprzyc ignorancie IP: *.crowley.pl 29.11.04, 19:48
          Wiem co mowie, jestem geodeta.
          W Polsce sa obszary gdzie ciagle korzysta sie z map ewidencyjnych sporzadzaonych
          w czasie...zaborow. Tak, tak, a zaborcow bylo (jak wiemy) trzech co powieksza
          burdel jeszcze bardziej.
          Pewnie jest jakis procent oszustow, ale nie narzekajcie na rolnikow.
          Widzialem rolnikow frnacuskich, niemieckich, norweskich i angielskich i wiem ze
          nie sa idealni.
          System kontroli mamy taki sam jak w calej Europie. Sklada sie z map opracowanych
          na podstwie zdjec lotniczych i satelitarnych.
          Wiecje szczegolow np tutaj:
          217.153.152.210/szdf_strona/
          • Gość: Zenon Re: Przestan pieprzyc ignorancie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 20:18
            Wiesz co to jest IGiK nieszczesny skoczybruzdo? Zawitaj tam i zerknij do jego
            zbiorow. Wtedy przestaniesz p...... glupoty.To nie brak cyfrowych map
            satelitarnych i dokumentow sa przyczyna oszutw przez skoczybruzdo zwanych
            pomylkami.
            • Gość: Renka Re: Przestan pieprzyc ignorancie IP: *.zabki.net.pl / 62.29.136.* 30.11.04, 00:43
              też jestem geodetą i wiem co to jest IGiK i PODGiK i wszelkiego rodzaju i masci
              niepotrzebne urzędy w których jest totalny burdel i w których rządza panie i
              panowie nie mający pojęcia o współczesnej geodezji. Dodam jeszcze jedno jeżeli
              geodeta osoba która jest w temacie dostaje sprzeczne , rozbieżne informacje z
              tych urzędów (mapy itd.) i nie może dojść przawdy to co może taki nie znjący
              się na tym rolnik. Ludzie spróbujcie zrobić mapę prawną na terenie Ząbek od
              Warszawą, gwarantuję: powierzchnia 3/4 działek jest rozbieżna z KW, a granice
              ewidencji w 4/5 nie pokrywaja się z granicami prawnymi (ewidencyjne to też
              podobno prawne, ale to zależy już od wydzimisie gedety powiatowego)
            • Gość: Renka Re: Przestan pieprzyc ignorancie IP: *.zabki.net.pl / 62.29.136.* 30.11.04, 00:44
              Pozdrawiam wszystkich uczciwych geodetów. Niestety urzędy to jest walka z
              wiatrakami.
        • Gość: marcin Re: A CZESI OSZUKUJA DWA RAZY BARDZIEJ!!!! IP: *.sympatico.ca 29.11.04, 20:27
          A zastanowiliscie sie skad mogly wyniknac przeklamania? Bo to jest tak
          deklarujesz, ze na 5h bedziesz uprawial kapuste ziemi masz 10h na reszczie
          sadzisz ziemniaki problem w tym, ze ty masz akt wlasnosci swojej dzialki ktory
          nie koniecznie pokrywa sie z mapami jakimi dysponuja urzedy. Tobie gospodarstwo
          przepisala mama dziadek czy inny wujek na podstawie ksiag wieczystych, gdzie te
          10h bylo w twojej rodzinie powiedzmy od 100 lat. Ale teraz masz mapy lotnicze
          satelitarne i ogolnie mozna dokladniej zmierzyc powoeszchnie niz sto lat temu
          dlatego 3% to maly pryszcz bo tyle to moze zajac "miedza" miedzy kapusta a
          ziemniakami i masz klopot. Proponuje najpierw myslec a potem nazywac ludzi
          zlodziejami.
          pozdro
    • Gość: wierzynek A duze? IP: *.scc.uni-weimar.de 29.11.04, 18:43
      A wieksze juz (sens) maja? Tak trzymac sie
    • Gość: Cz Katoliki mniej oszukują? IP: *.net.autocom.pl 29.11.04, 18:46
      Zdaje się, że w województwach małopolskim i podlaskim, gdzie bylo najmniej
      oszustw, udział w praktykach religijnych jest znacznie powyżej średniej
      krajowej.
      • Gość: ewa Re: Katoliki mniej oszukują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 18:54
        a może te 'oszustwa' wynikają stąd że mapy z ewidencji są stare i częściowo
        nieaktualne? mój ojciec dostał dwie mapy ze swoimi działkami - jedną z egibu a
        drugą z lasów i pomiędzy nimi były ogromne różnice. jeżeli przez ileś lat mamy
        burdel w papierach urzędowych to jak tu teraz wymagać żeby się rozliczano z
        każdego centymetra?
        większość domów w polsce nie stoi na swoim miejscu, o dzialkach rekreacyjnych
        już nie wspominając.
        niech urzędnicy policzą ile błędów jest w dokumentacji a później oskarżają o
        oszustwa.
        • Gość: Zenon Re: Katoliki mniej oszukują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 19:49
          Ewus, to Twoj ociec nie wie ile ziemi posiada i gdzie ona lezy? Nie ma zadnych
          dokumentow? A wie kedy biegnie miedza oddzielajaca od Pawlakow, ktoremu juz
          kilka razy zeby wybil za Mucke wchodzaca w szkode?
          Bidne te polskie chlopki i jakze pokrzywdzone - nie dosc ze miejskie na KRUS im
          na sile placa, rentami strukturalnymi mecza, jakies ceny gwarantowane wciskaja,
          to jeszcze niechciane piniadze do reki spracowanej wkladaja.
    • Gość: mieszczuch Re: Polscy rolnicy oszukują UE IP: *.chello.pl 29.11.04, 18:53
      i bardzo dobrze - karać takich cwaniaków. Mnie nikt z Uni nie dopłaci do
      pensji, więc dlaczego rolnik ma dostać dopłatę . Wg konstytucji wszyscy
      jesteśmy równi
    • Gość: cysorz Re: Polscy rolnicy oszukują UE IP: *.chem.cornell.edu 29.11.04, 18:56
      "jak oszukiwali chlopi w Anglii, Hiszpani, Portugali, Niemczech na poczatku" - o
      Francji zapomniales - wyobraz sobie, ze sprawdzilem i jeszcze bardziej zrobilem
      sie czerwony ze wstydu - do poziomu oszustw tamtych to my i za 100 lat nie
      zejdziemy.

W naturze polskiego (ruskiego) chlopa jest kradzież i oszustwo (Chlopi
      Reymonta), Tak bylo jest i dlugo jeszcze bedzie. Przyklad? Prosze bardzo.
      Przejdzcie sie na jakiekolwiek targowisko wiejskie i popatrzcie co robia
      chlopi-sprzedacy z towarem - lepszy, ladniejszy blizej klienta, gorszy blizej
      sprzedajacego, i ten gorszy jesli nie dopilnujesz - wyladuje w Twojej torbie.
      (na Zachodzie zepsuty towar rolnik sam wyrzuca bo mu klient nie przyjdzie).

Wiem co pisze, poja mama byla z chlopskiej (ruski zabor) rodziny.
      • Gość: Geodeta Wiekszosc tych "oszustw" to zwykle pomylki!!!!!! IP: *.crowley.pl 29.11.04, 19:07
        Wiem co mowie, jestem geodeta.
        W Polsce sa obszary gdzie ciagle korzysta sie z map ewidencyjnych sporzadzaonych
        w czasie...zaborow. Tak, tak, a zaborcow bylo (jak wiemy) trzech co powieksza
        burdel jeszcze bardziej.
        Pewnie jest jakis procent oszustow, ale nie narzekajcie na rolnikow.
        nie sa idealni.
        • Gość: oszolom z Paryza Re: Wiekszosc tych "oszustw" to zwykle pomylki!!! IP: *.w81-51.abo.wanadoo.fr 29.11.04, 19:13
          "Pewnie jest jakis procent oszustow, ale nie narzekajcie na rolnikow.
          nie sa idealni."

zgadzam sie po czesci z moim rozmowca.
          jezeli francuskie czy angieslkie buraki oszukuja UE, to dlaczego
          buraki polskie maja byc gorsze ?

niestety z drugiej strony trzeba dodac, ze w krajach "starej" Unii
          oszukiwac jest bardzo trudno, poniewaz do kontroli powierzchni,
          stanu pol etc. uzywane sa nawet satelity (TO NIE ZART)

znam paru francuskich burakow, ktorzy moga swoje "dzialki"
          obejrzec z lotu ptaka w internecie.

za kilka (kilkanascie lat ?) Big Brother wejdzie na polskie zagony
          i wtedy o oszustwa bedzie trudniej.

• Gość: Geodeta Wiekszosc tych "oszustw" to zwykle pomylki!!! IP: *.crowley.pl 29.11.04, 19:19
            A myslisz ze w Polsce co jest uzywane do kontroli??!!
            Taki sam system jak we Francji, Anglii, Niemczech etc.
            Sklada sie z map opracowanych na podstawie zdjec lotniczych i satelitarnych!!
            Pozbad sie wreszcie kompleksow goscu
            • Gość: Geodeta ...przykladowa strona IP: *.crowley.pl 29.11.04, 19:24
              Pozbadz sie kompleksow i przestan tam w Paryzu robic nam wstyd opowiadajac
              o "zacofaniu" Polski. Byc moze ty taki jestes.
              217.153.152.210/szdf_strona/
              Jesli potrzebujesz szczegolow to daj znac
              • Gość: Haggis Świetna strona! IP: 82.195.103.* 29.11.04, 22:53
                Próbuję kolejne przeglądarki. Firefox: szuka wtyczki, ale nie może znależć.
                Opera jest bardziej konkretna: "The page requires that you download and install
                plugin, but does not specify which one". Myślę sobie: kolejny microsoftyzm, więc
                niechętnie odpalam MSIE. Tym razem pojawia się komunikat:

Coordinate Systems Services error '8004030e'
                An internal function failed, probably due to memory overwrite.
                /szdf/mapa.asp, line 120

Po prostu rewelacja. Masz jeszcz inne "przykładowe strony"? Niech się pośmiejemy.
                • Gość: uuu Strona dziala swietnie we wszystkich wymienionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 23:13
                  przez Ciebie przegladarkach. Mocniej sie zaangazuj zanim zaczniesz marudzic.
                • Gość: Wojtek Re: Świetna strona! IP: *.inter-i.wohnheim.uni-mainz.de 30.11.04, 00:52
                  Pod Mozillą działa bez problemu.
            • Gość: oszolom z Paryza Re: Wiekszosc tych "oszustw" to zwykle pomylki!!! IP: *.w81-51.abo.wanadoo.fr 29.11.04, 19:48
              hej, kartograf, uwazaj, brudzia ze mna jeszcze chyba w Paryzu nie piles.

a kto pisal przed chwila:

"W Polsce sa obszary gdzie ciagle korzysta sie z map ewidencyjnych
              sporzadzaonych w czasie...zaborow"

Jezeli to nie jest dowod zacofania, to ja jestem francuski
              burak z Paryza.

A ze macie stronke ze zdjeciami satelitarnymi niektorych PGR-ow, to
              jeszcze zaden dowod. Bo kto z tego korzysta ?
              Juz widze te polskie kurny chaty z szerokopasmowym dostepem do
              internetu :-)

I to raczej, twoja nerwowa reakcja, mapogryzie, swiadczy o jakichs
              kompleksach, ja w Paryzu mam sie nadzwyczaj dobrze.
              • Gość: Geodeta Re: Wiekszosc tych "oszustw" to zwykle pomylki!!! IP: *.crowley.pl 29.11.04, 19:52
                Miewasz sie dobrze-winszuje,ale robisz nam wstyd. Bo nie masz pojecia o
                sprawie, a zabierasz glos.
                Wroc lepiej do swoich garow lub na budowe nosic cegly i powtarzam:
                NIE ZABIERAJ GLOSU nt. O KTORYM NIE MASZ ZIELONEGO POJECIA.

"...we Francji uzywa sie do kontroli nawet satelitow (TO NIE ZART)..."
                BUHAHAHAHHAHA
                • Gość: oszolom z Paryza Re: Wiekszosc tych "oszustw" to zwykle pomylki!!! IP: *.w81-51.abo.wanadoo.fr 29.11.04, 19:59
                  ty, kartopluj, nie pien sie tak.
                  to tacy specjalisci jak ty robia Polsce wstyd.
                  macie satelity i inne bajery, a uzywacie
                  mapy pochodzacych z XIX wieku. czy to jest normalne ?

• Gość: Geodeta Re: Wiekszosc tych "oszustw" to zwykle pomylki!!! IP: *.crowley.pl 29.11.04, 20:15
                    Oczywiscie, ze to nie jest normalne dlatego czasem zdarzaja sie bledy.
                    Ale szkoda ci to tlumaczyc, bo i tak zachowalbys sie jak lider twojej nowej
                    ojczyzny krol Ludwik XIV. Otoz przyprowadzono do niego kiedys zyrafe, a on na
                    jej widok powiedzial:"...takich zwierzat nie ma..."
                    Podobnie jesli bede ci tlumaczyl, ze system kontroli doplat jest w calej
                    Europie taki sam -ty i tak powiesz- NIE w Polsce jest zly.
                    Obawiam sie, ze jestes jednym z tych Polakow, ktorzy wyjezdzajac na zachod
                    staraja sie opowiadac tam o Polsce wszystko co najgorsze sadzac, ze w ten sposb
                    beda brzmiec "yntelektualnie" nie wiedza ze wlasnie z takich biora sie "polish
                    jokes" i okreslenie "polack".
                    Nie jest tak zle jak myslisz.
                    Na marginesie- niektorych obszarach Londynu wykorzystuje sie mapy z 1916, ale i
                    tak ty wiesz ze nie.
                    • Gość: oszolom z Paryza Re: Wiekszosc tych "oszustw" to zwykle pomylki!!! IP: *.w81-51.abo.wanadoo.fr 29.11.04, 20:22
                      ty, maporob, to byle naprawde dobre
                      "Oczywiscie, ze to nie jest normalne dlatego czasem zdarzaja sie bledy."

To jest tak zwana 'mowa-trwa' jak za czasow PZPR.
                      To sa wasze kartograficzne tzw. obiektywne trudnosci.

A ty, geografie, te satelyty to umiesz sam obslugiwac ?

• Gość: Rainbow. Re: Wiekszosc tych "oszustw" to zwykle pomylki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 20:54
                        Fajnie Ci idzie. Obrażanie innych oczywiście. W ten sposob sam wystawiles sobie
                        kiepska opinie.
                        Oczywiscie sam o sobie masz dobre zdanie, prawda? Lipa.
    • Gość: misio Re: Polscy rolnicy oszukują UE IP: 213.86.136.* 29.11.04, 19:07
      i bardzo qrva dobrze, zlodzieje naucza sie uczciwosci
      • Gość: bej. CHŁOP ŻYWEMU NIE PRZEPUŚCI - BYŁO DO PRZEWIDZENIA IP: *.chello.pl 29.11.04, 19:42
        • Gość: x I BARDZO DOBRZE ZE NIE PRZEPUSCI!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 29.11.04, 23:56
          A takim jak ty na niczym nie zalezy
    • Gość: KASZUB MALOPOLSKA I PODLASIE NIE UMIE PISAC IP: *.ipt.aol.com 29.11.04, 19:38
      dlatego tak malo przekretow
      • Gość: www Pisac to moze nie... IP: *.com 29.11.04, 20:22
        ...ale liczyc to na pewno umieja.
    • Gość: bene A to kogoś zdziwiło? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.11.04, 19:44
      taki święty naród, tylko te elyty takie podłe...
      • Gość: gloubiboulga Korsykanie tez oszukuja..; IP: *.proxy.aol.com 29.11.04, 19:53
        • Gość: oszolom z Paryza Re: Korsykanie tez oszukuja..; IP: *.w81-51.abo.wanadoo.fr 29.11.04, 20:04
          no jasne, buraki z Korsyki
          sa o wiele lepszymi oszustami niz
          buraki w Polsce.

Korsyka ma np. najwieksze w Europie
          poglowie owiec, tylko jesli sie tam
          pojedzie, to nigdzie tych owiec
          nie widac :-)

Ale doplaty do kasy leca...

Polskim burakom jeszce daleko do tych
          'francuskich' klamczuszkow.
        • Gość: Gosc Odciac im doplaty-niech placza dalej,ze im tak zle IP: 69.158.65.* 29.11.04, 20:05
    • Gość: jak Re: Polscy rolnicy oszukują UE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.11.04, 20:06
      Nic sie nie uspokoi wlaśnie w pół(Norland) Szwecji odkryto przekręty na 80 mil
      euro (780mil sek) i bardzo dobrze . Ten żywcem z hitlerowskich Niemiec system
      sam sie rozpieprzy i wtedy może w końcu będziemy mieli prawdziwa gospodarkę
      rynkową.
    • Gość: PGR Re: Polscy rolnicy oszukują UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 20:06
      dziwne.w zachodniopomorskim są ziemie po Pgr-ach.jacy tam chłopi i rolnicy.Duze
      hektary w jednych lapach.
    • Gość: KK Re: Polscy rolnicy oszukują UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 20:07
      W ten sposob wiochmeni pokazuja jacy sa uczciwi!panstwo nauczylo ich
      cwaniakowac np.za pomoca KRUSu.jak kupuje marchew na rynku tez pewnie waga
      oszukuje i zamiast 3kg dostaje 2,5kg!
    • enrudo Re: Polscy rolnicy oszukują UE 29.11.04, 20:26
      To Agencja oszukuje: w moim woj. ogłosiła przetarg i zapłaciła " swojej" firmie
      44 złote za 1 hektar skontrolowanego areału, " swoja" firma zaproponowala mi za
      wykonanie KONTROLI NA MIEJSCU 0,70 groszy !!! za 1 hektar. I kto oszukuje UE,
      gdy w grę wchodzą setki milionów złotych ?
    • Gość: Wstyd ze Polak Re: Polscy rolnicy oszukują UE IP: *.dip.t-dialin.net 29.11.04, 20:33
      Wstyd!!!
      Jak zwykle "głupie Polaczki" kombinują jak tu nakraść...
      I czemu sie tu dziwić ze w świecie nas mają za nic?
      • Gość: konopny jas Re: Polscy rolnicy oszukują UE IP: *.chello.pl 29.11.04, 20:48
        Masz jakies okrutne kompleksy,jesli sie wstydzisz ze jestes Polakiem.Chyba ,ze
        jestes totalnym wsiochem.
    • Gość: Log 1046 Tak głosują rodacy IP: *.dip.t-dialin.net 29.11.04, 21:05
      SONDAŻ

Postępowanie rolników to:

55% oszustwo, które przynosi wstyd Polakom (576)

34% nic nowego, tak jest w każdym kraju EU (351)

11% przykład tego, że "Polak potrafi" (119)

Liczba oddanych głosów: 1046

• Gość: witos Re: Tak głosują rodacy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.11.04, 21:08
        chłopsto pod przewodnictwem PSl to rzeczywista zakała narodu! Pazerność i
        dwulicowośc mozna zauważyć w niemal kazdej wypowiedzi polityka PSL.
    • Gość: Obserwator We wszystkich krajach EU zdarzają się .. IP: *.dip.t-dialin.net 29.11.04, 21:11
      ..oszustwa, szczególnie w takiej dziedzinie jak rolnictwo. Włosi regularnie
      przekraczają kwoty produkcyjne mleka i za bardzo sią tym nie przejmują,
      widocznie wszystko i tak można sprzedać. Zbyt duże zawyżanie powierzchni pola
      nie ma większego sensu - biurokraci z Brukseli wprowadzają nadzór satelitarny,
      dodatkowo ludzie z antenkami na głowach i aparatami GPS w rękach sprawdzają
      rodzaj upraw ( chyba we Francji odbywają się pierwsze takie kontrole ) - z
      kosmosu nie wszystko można zobaczyć. Swoją drogą polscy urzędnicy powinni
      raczej dbać o ładne sprawozdania wysyłane do Brukseli niż o bardzo
      rygorystyczne kontrole.
      • Gość: geodeta dla twojej wiadomosci IP: *.crowley.pl 29.11.04, 22:22
        wszedzie w Europie odbywaja sie "takie" kontrole. W Polsce tez.
    • Gość: TZ Re: Polscy rolnicy oszukują UE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.11.04, 21:31
      Jak widać najuczciwsi ludzei są w wojwwództwach Małopolskim i Podlaskim.
    • Gość: LMB Czemu takie małe kary? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.11.04, 21:50
      "Tam, gdzie różnica wynosi między 30 a 50 proc., rolnicy nie dostaną w tym roku
      dopłaty."

Czemu takie małe kary?
      • Gość: Amadeusz Polak potrafi - oszukiwac IP: 83.233.227.* 29.11.04, 22:06
        Nic poza tym.
        • Gość: konopny jas Re: Polak potrafi - oszukiwac IP: *.chello.pl 29.11.04, 23:26
          Amadeusz,kim ty jetes?
    • Gość: MM Re: Polscy rolnicy oszukują UE IP: *.toya.net.pl 29.11.04, 22:18
      Wiele tych oszustw wynikało po prostu z faktu, że w trakcie reformy rolnej wykonano błedne pomiary zawyżajac nieznacznie rzeczywiste powierzchnie gospodastw (była tak na ogół w gospodarstwach znajdujących się na końcach wsi) - rolnicy nawet nie wiedzieli, ze mają mmniejsze gospodartwa, natomiast kontrola przeprowadzona na zlecenie Unii opierała się na pomiarach GPS.
    • Gość: callafior Re: Polscy rolnicy oszukują UE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 22:23
      A jak rząd oszukuje polskich rolników? No tak wtedy to jest ok. Władza może
      wszystko.
    • Gość: Autor Pomyłka - jak to zostało ciekawie ujęte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 22:41
      żwykle to sie nazywa oszustwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka