Dodaj do ulubionych

UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament

• ancona2 Do pani Górskiej 05.08.05, 09:29
      Proponuje lepiej zapoznać się z oferta ASTER, bo ta firma świadczy usługi
      internetowe bez konieczności płacenia abonamentu za kablówke. Tak więc skoro
      jako rzecznik prasowy TP SA. Pani się tak przykłada do pracy to nie dziwię się
      iż w społeczeństwie panuje negatywna opinia o TP. W koncu to pracownicy
      reprezentuja firmę.A, że narazie nie macie rezygnacji z nowych abonamentów to
      dlatego, żę nie uprzedzacie ludzi podpisujących umowę o tym żę za kazdym razem
      okradacie ich na 20gr za inicjację połączenia. Ale spokojnie to się na was
      zemsci!!!!!!
    • Gość: gm Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.net / 83.16.165.* 05.08.05, 10:12
      Szkoda , że UOKiK w walce z nieuczciwością tpsy niejednakowo traktuje ich
      klientów . Do drastycznej podwyżki na ISDN podeszli dosyć spokojnie. A czym
      użytkownik ISDN różni się od użytkownika neo. Dodatkowo przy rezygnacji z ISDN
      traci sie kase wyłożoną na modem , telefon cyfrowy i panel NT .
    • Gość: kulfon Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: 193.109.212.* 05.08.05, 10:20
      to samo jest z blue connectem w erze
      • Gość: KR$ dokladnie IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 05.08.05, 18:33
        Gnoje z Ery leca sobie z tym blueconnectem w ch.... jak trzeba - cena inna niz w
        reklamie, abonament na usluge przesylania danych (jakby UMTS nie byl usluga
        przesylania danych) oraz limit 2 Gb na miesiac!!!!

Na dokladke 1200 PLN kary za wypowiedzenie umowy wczesniej niz przed uplywem 24
        miesiecy...

Zlodziejstwo i bandytyzm.
    • Gość: anty-TPScierkA Re: Czy UOKiK pyta TP SA o SDI? IP: 194.90.18.* 05.08.05, 10:26
      A ja mam jedno z dwoch ostatnich w swoim okregu SDI i czekam ile mi zabuli
      Tepsa za nie? Etap namow i pogrozek (oraz kilkadziesiat kilogramow "reklamy"
      ktorej nie zamawialem) przezylem. Teraz tylko mnie strasza lub kusza "nowymi
      promocjami" przez reklamowe firmy telefoniczne. W swietle Umowy SDI
      ("poprawki" nie przyjalem do wiadomosci kazda proba "odlaczenia" mnie bez
      negocjacji i odszkodowania skonczy sie w sadzie powszechnym.
      A tam ich szanse na ich wygrana sa rowne zeru. Zaplaca nie tylko mi ale i
      budzetowi - koszty postepowania.
      Dlaczego naiwnie oddawaliscie im za darmo? Kolega jest eks abonentem
      Centertela (analogowego). Za rezygnacje z tego otrzymal od TP SA czek na
      10 tys zl (netto). Trzeba czytac umowy uwaznie.
    • panie_p0sle Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament 05.08.05, 10:27
      A wasnie zastanawialem sie czy moge zrezygnowac z telefonu korzystajac nadal z
      Neo... ;/
    • Gość: xxx Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.pl 05.08.05, 11:19
      By korzystać z Neostrady trzeba wykupić standardowy abonament na telefon to
      jest obowiązkowe. Dlatego zrezygnowałam z Neostrady.
    • Gość: b00g13 Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.08.05, 11:34
      Powiem wam, że od momentu zrezygnowania z usług tepsy i przeniesienia internetu
      w zupełnie inne miejsce przestało mi skakać ciśnienie przy takich artykułach,
      polecam tę metodę.
    • robert.5055 Wyluzujcie się - abonament płacisz za linię... 05.08.05, 11:39
      Przestańcie gadać głupoty. Nawet w UK płacisz abonament telefoniczny. Jest to po
      prostu opłata za linię telefoniczną i dostęp do centrali.
      Internet możesz mieć z BT albo od jakiegokolwiek innego operatora.

TP powinna jedynie umożliwiać posiadanie neostrady na najtańszym abonamencie
      telefonicznym bez wymuszania jakichkolwiek usług dodatkowych.
      • Gość: janlol Re: Wyluzujcie się - abonament płacisz za linię.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 20:40
        Jezeli abonament jest uzasadniony wg ciebie to czy nie wydaje ci sie on troche za wysoki???
    • Gość: ... Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.localdomain / *.cdmpekao.com.pl 05.08.05, 11:44
      ja tez nie dzwonie i na cholere mi ten telefon, ale generalnie moglabym sie
      zgodzic na ta oplate za instalacje
      problem jest w tym, ze nie mozna polaczyc neostrady z innym, tanszym planem
      taryfowym, musisz miec conajmniej standardowy - nie mozesz miec tego
      najtanszego, bo wtedy nie przylacza internetu!
    • Gość: xxxxxxxl Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 11:51
      w Naszej Polsce to standard że silniejszy wykorzystuje swoja pozycje.
      Kablowki takze wymagaja zazwyczaj pelnego pakietu na abonament telewizyjny i
      dopiero jest mowa o internecie.
      Orzad Ochrony konkurencji tego nie widzi bo kablowki sa mniejsze ale robia to
      samo.
    • Gość: Zenek Na całym swiecie do ADSLa trzeba miec PSTN albo IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 05.08.05, 12:22
      Na całym swiecie do ADSLa trzeba miec aktywna linie PSTN (zwykly telefon) albo
      ISDN (telefon cyfrowy). Kazdy operator dominujacy (np. Telia-Sonera, D-Telekom,
      Lietuvos Telekomas, i inne) tak ma i koniec. ADSL bez lini sie nie oplaca nikomu.
    • Gość: McOv 100 zl to abonametny a 5 zl to rozmowy! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.08.05, 12:32
      Musze miec Neo+ bo nie mam w oklicy nic innego. A nie chece miec planu
      standardowego a musze!
    • Gość: wrog_tpsa Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.05, 12:39
      a ja chce Neo albo SDI, ale tepsa ma mnie w d....
      Czuje się jak skazany na dożywocie w tepsie... jak chce mieć normalny dostęp to
      musze sie przeprowadzić -.- no comments
      • Gość: anty-TPSciera Re: wrog_tpsa - przeczytaj, to szczera prawda IP: *.block.alestra.net.mx 05.08.05, 15:51
        Jesli piszesz z Plocka to jest metropolia przy dziurze w jakiej mi przyszlo
        zyc (miescina cca 50 tys dusz z okolicami). Tez mialem pustynie. Tylko tepsa
        i kompletna dyktatura. Rodzice za telefon kilka lat calowali klamki jeszcze
        w "Poczta, Telegraf, Telefon" (byl taki dziw), wywalili miliony, stawiali
        swoje slupy kable za ktore TP nigdy nie oddala a ktore zwie teraz "swoimi".
        Az ruszyla budowa nowego osiedla "Swietlana Przyszlosc" (tak jakos) na
        obrzezach mego miasteczka. Planowane 300-500 mieszkancow. Oczywiscie tepsa
        swoja stara praktyka "uzbroila teren" jeszcze nim na budowie stanela budka
        stroza. Pojawila sie tez od razu kablowka UPC od lat nie instaluja azartow.
        Zdawalo sie - zero szans. Ale tepsiarze zrobili blad. Spoznili sie z oferta
        zakladajac ze "beda lowic zasiedlonych losi". Mloda firma postawila obok
        osiedla ogromny talerz (nikt nie wiedzial co to?) i zaoferowala osiedlu nim
        tepsiuchy zdolali oprotestowac "kompleksowe rozwiazanie oferty internetu"
        z osiedlowym routerem na pliki i innymi bajerami za smieszne wobec cen
        tepsy pieniadze. Zapisywali sie wszyscy. Potem obudzilo sie UPC do tej pory
        "nie majace na inwestycje" bo policzyli - ile straca. Tepsa dostala z tego
        "osiedlowego tortu" ze trzy rodziny jakimis rabatami szemranymi.
        Nie wiazalem tych zdarzen ze swoja sytuacja, bo nie stac mnie na takie
        mieszkanie i zyje o pare kilometrow od tego osiedla.
        Ale pekla bomba ofert.
        Przyszedl stos reklamowek UPC-Chello kilka odrecznych drukow mlodych ludzi
        oferujacych za smieszne pieniadze Wi-Fi. Cena internetu raptownie spadla.
        To jest zjawisko lawinowe, wierz ze pewnego dnia i Tobie sie to przytrafi.
        Wtedy smialo olejesz tepe-szmate i jej wynalazki i bedziesz korzystal z
        szybkich laczy pow 256kbps bez zadnych "limitow" za 50-100zl miesiecznie.
        Do wyboru do koloru.
        Popatrzysz tez jak miejscowym tepsianym bonzom opadaja kalduny a sasiedzi
        do tej pory gnacy sie przed nimi wpol zaczynaja ta szumowine lekcewazyc.
        Tak zaczyna sie wszedzie Poczatek Konca TepsoSciery.
        Potrzebny tylko: zapal, mlodosc i impuls oraz brak wiedzy: "nie da sie".
        Uwierz mi, to nie Cud.
        Spelni sie.
    • Gość: Krzysztof Mam 2 linie, na jednej tylko Neo i muszę płacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 12:42
      Posiadam 2 linie telefoniczne, w tym jedna z nich wykorzystywana jest wyłącznie
      do Neostrady. Nie wykonuję z tej linii miesięcznie nawet jednego połączenia
      telefonicznego. Jednak oczywiście muszę płacić abonament - za Neostradę i ten
      "zwykły". A wiadomo, że telekomuna dąży do tego, żeby abonamenty były jak
      najwyższe i np. teraz muszę płacić dodatkowo ponad 50 zł.

Od dawna uważałem powyższy stan za absurd i tylko czekałem, kiedy UOKiK się tym
      zajmie. Na szczęście w końcu się to stało.
      • Gość: janlol Re: Mam 2 linie, na jednej tylko Neo i muszę płac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 20:48
        Ja tez uwazam powyzszy stan za absurd! Miec dwie linie, a jedna tylko do neostrady to prawdziwy absurd i głupota tego, ktory tak robi. Smiac mi sie chce. I na kogo ty narzekasz, na tepse? Nie badz smieszny!
    • Gość: realista Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 12:55
      A mnie zastanawia ile klientow tpsa straci na neostradę. Bo ja własnie zrezygnowałem i to z powodu abonamentu telefonicznego. Rozmowy są tańsze w komórkach a internet mozna mieć radiowy albo w kablówce. W sumie gdyby ktos chciał wykonczyć tepsę to nie zrobi tego lepiej niz polityka uprawiana przez zarząd tej firmy. Lawinowa utrata klientów i sztywność ofert wkrótce da "efekty".
    • Gość: ciastek a to zgodne z prawem ?? IP: *.whb.pl / *.whb.pl 05.08.05, 13:57
      to w takim razie niezgodne z prawem jest praktyka jaka stosuje TP SA.
      Otoz podczas instalcji driverow jest dopisywane aby KAZDA domene wpisana bez
      "www" czy "" szukalo na szukaj.wp.pl ktora jest WLASNASCIA TPSA - a to
      juz jest polityka monopolowa - gdyz w podpisanej umowie NIC O TYM NIE MA a
      uzytkownik :
      a) nie jest o tym informowany
      b) bez specjalistycznej wiedzy nie jest tego w stanie usunac

C.
    • Gość: Sineira Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 14:04
      Odpowiedzi telekomuny to przykład wyjątkowej bezczelności i istne drwiny. Mam
      nadzieję, że wreszcie się dobiorą do skóry tym złodziejom.
    • wiktoria53 Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament 05.08.05, 14:24
      ja również nie dzwonię z TP mimo,że mam neostradę i nie chćę płacić,ani mieć
      telefonu-wszyscy mamy komórki.
    • Gość: socjalny Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.proxy.lucent.com 05.08.05, 14:51
      "TP SA przekonuje, że i w przypadku Neostrady nie łamie prawa. - Zgodnie z
      regulaminem zatwierdzonym przez URTiP
      _nie_dostarczamy_Neostrady_klientowi,_który_nie_płaci_za_korzystanie_z_naszego_łącza.
      Sama opłata za Neostradę nie jest równoznaczna z opłatą za korzystnie z sieci TP"

Oczywista bzdura!
      Mimo, iz przy abonamencie socjalnym klient placi za lacze miesieczny abonament,
      TPSA i tak nie oferuje mozliwosci zalozenia Neostrady.

Najwyrazniej pani rzecznik TP "zapomniala" o tym wspomniec, a i dziennikarzowi
      Gazety jakos to umknelo. Miejmy nadzieje, ze chociaz UOKiK nie przeoczy tego!
    • Gość: tom Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 16:16
      to nie wszystko. Nie mozna zamowic majac socjalny!!! Skandal!!!
    • Gość: student Aster City NIE WYMAGA dodatkowych usług! IP: *.acn.waw.pl 05.08.05, 17:16
      Jestem klientem asterki i nie mam podłączonego sygnału telewizyjnego - płace
      WYŁĄCZNIE za łącze internetowe, więc coś sie pani z TePsy rypneła w informacjach ;)
    • Gość: Misiek Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament IP: *.block.alestra.net.mx 05.08.05, 17:30
      Gdybym mógł zrezygnować z telefonu korzystająć z neostrady, to juz dawno bym to zrobił!!!
    • Gość: mrowka rece opadaja IP: 213.199.195.* 05.08.05, 17:42
      jak moze istniec firma ktora od tylu lat ma ciagle problemy z nieuczciwymi
      praktykami jawnie lamiacymi prawo wydaje bajonskie sumy na najlepszych prawnikow
      nie ma konkurencji wykorzystuje monopol az do bolu takich artykulow czytalem juz
      setki i co i nic w tym kraju to norma tam gdzie w innych cywilizowanych krajach
      idiotyzm
    • lizawieta.2 Re: UOKiK pyta TP SA o obowiązkowy abonament 03.04.08, 21:59
      Mam abonament za 60 zł i internet 256 bez limitu.Chciałabym zmienić abonament
      na mniejszy bo prawie nie korzystam z tego telefonu i nie mogę ,czy jest jakiś
      przepis który by mi pomógł na zmniejszenie abonamentu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka