Dodaj do ulubionych

KOMUNIŚCI NISZCZĄ ROMANA KLUSKĘ

IP: 213.17.234.* 03.09.02, 18:31
Komuniści to złodzieje, każdy wie. I znów pokazują rogi - permanentnie
niszczą jednego z najuczciwszych i najsprytniejszych polskich biznesmenów
Romana Kluskę, założyciela Optimusa. Robią to ze zwykłej komunistycznej
zazdrości i złodziejstwa. Na razie zmusili go do wpłacenia kaucji za wolność
w kwocie 8 milionów złotych. To najwyższa kaucja w historii Trzeciej
Rzeczypospolitej. Obecnie wchodzą na majątek Romana Kluski, tworząc
tzw. "zastaw na poczet ewentualnej grzywny".
Przecież ten człowiek nic nie ukradł!
POLSKO, DOKĄD ZMIERZASZ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ob Re: KOMUNIŚCI NISZCZĄ ROMANA KLUSKĘ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 21:39
      > Czas zabrać się za tych spryciarzy oszukujących państwo pod parasolem kleru!
      • wolo Re: KOMUNIŚCI NISZCZĄ ROMANA KLUSKĘ 03.09.02, 22:04
        Gość portalu: ob napisał(a):

> > Czas zabrać się za tych spryciarzy oszukujących państwo pod parasolem kler
        > u!

czas wsadzić ob tam gdzie sie wsadza ob
        • Gość: oko Re: KOMUNIŚCI NISZCZĄ ROMANA KLUSKĘ IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 23:07
          Nic dodoć nic ująć.
          Ob ze skrzydełkami - czy coś w tym guście
    • Gość: leon Myśmy czyści IP: *.zgorzelec.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 12:28
      wszystkiemu winni komuniści.

Srać się chce od takich listów jak twój. Temat dobry, to go trzeba spartolić.

> POLSKO, DOKĄD ZMIERZASZ?

POLSKA: DO SRACZA ZMIERZAM.
      • wolo Re: Myśmy czyści 04.09.02, 13:01
        Idź się Leon wysrać i nie zapomnij o środkach na przeczyszczenie.
      • wolo Re: Myśmy czyści 04.09.02, 13:20
        I jeszcze jedno - na drugi raz mocniej pracuj zwieraczami, bo coś mi się
        wydaje, (nawet wyraźnie to czuję) że trochę pociekło na klawiaturę.
        • Gość: hit Leon puścił bąka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 23:48
          Fuj jak śmierdzi. Leon, nie puszczaj bąków
    • Gość: jacek84 Re: KOMUNIŚCI NISZCZĄ ROMANA KLUSKĘ IP: *.net.okay.pl / 192.168.3.* 06.09.02, 15:30
      Gość portalu: e-kania napisał(a):

> Komuniści to złodzieje, każdy wie. I znów pokazują rogi - permanentnie
      > niszczą jednego z najuczciwszych i najsprytniejszych polskich biznesmenów
      > Romana Kluskę, założyciela Optimusa. Robią to ze zwykłej komunistycznej
      > zazdrości i złodziejstwa. Na razie zmusili go do wpłacenia kaucji za wolność
      > w kwocie 8 milionów złotych. To najwyższa kaucja w historii Trzeciej
      > Rzeczypospolitej. Obecnie wchodzą na majątek Romana Kluski, tworząc
      > tzw. "zastaw na poczet ewentualnej grzywny".
      > Przecież ten człowiek nic nie ukradł!
      ==========================================
      Piszesz wierutne bzdury !!!
      Wg. ciebie nic nie ukradł a według mnie ponad 30 milionów. Tyle na razie
      wynosi zagarnięty niesłusznie Vat przez Kluskę. Woził sprzęt przez granicę a
      na innym przejściu wracał z tym sprzetem, rzekomo jako import. Naliczał sobie
      Vat. A ścieśle OKRADAŁ nas wszystkich, bo wypłacano mu Vat z budżetu.
      I co ???? uczciwy ? Powinneś się leczyć u dobrego psychiatry.
      • Gość: hit jacek84 do podstawówki! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 21:38
        Wiedzialem, ze Polaki to taki narod, co nie umie liczyc, ale zeby az tak?
        Koles, byles na wagarach, kiedy w szkole uczyli dodawac. Zamiast palic
        papierochy za smietnikiem, a po poludniu kopac sflaczala pilke, trzeba bylo sie
        uczyc arytmetyki. Wszystko przed toba, Koles, zawsze mozesz sie zapisac
        wieczorowo do podstawowki i nadrobic zaleglosci, tyle ze wieczorowka kosztuje.
        Niech ci inny koles, co chodzil na lekcje, pomoze w arytmetyce. Wtedy wyjdzie
        ci wynik, ze Roman Kluska nie ukradl ani zlotowki.
    • Gość: ernest Re: KOMUNIŚCI NISZCZĄ ROMANA KLUSKĘ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 21:10
    • Gość: ernest Re: KOMUNIŚCI NISZCZĄ ROMANA KLUSKĘ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 21:11
      Każdy bogacz to złodziej, to też każdy wie
      • wolo Re: KOMUNIŚCI NISZCZĄ ROMANA KLUSKĘ 19.09.02, 22:08
        Gość portalu: ernest napisał(a):

> Każdy bogacz to złodziej, to też każdy wie

Ja, ja Ernest, pieronie. Wieszać bogaczy,budować pomniki Gierkowi.
        • Gość: ob wolo, lizydupie kleru też pora do wora! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.02, 22:37
          • wolo Re: wolo, lizydupie kleru też pora do wora! 20.09.02, 08:33
            Pora do wora, pora do wora, ale tam już nie ma miejsca, bo siedzi tam ob.
    • Gość: liso Re: KOMUNIŚCI NISZCZĄ ROMANA KLUSKĘ IP: *.net.okay.pl / 192.168.3.* 19.09.02, 23:05
      Gość portalu: e-kania napisał(a):

> Komuniści to złodzieje, każdy wie. I znów pokazują rogi
      - permanentnie
      > niszczą jednego z najuczciwszych i najsprytniejszych
      polskich biznesmenów
      > Romana Kluskę, założyciela Optimusa. Robią to ze
      zwykłej komunistycznej
      > zazdrości i złodziejstwa. Na razie zmusili go do
      wpłacenia kaucji za wolność
      > w kwocie 8 milionów złotych. To najwyższa kaucja w
      historii Trzeciej
      > Rzeczypospolitej. Obecnie wchodzą na majątek Romana
      Kluski, tworząc
      > tzw. "zastaw na poczet ewentualnej grzywny".
      > Przecież ten człowiek nic nie ukradł!

===============================
      Tylko dobry psychiatra może ci jeszcze pomódz !!!
      • wolo Re: KOMUNIŚCI NISZCZĄ ROMANA KLUSKĘ 20.09.02, 08:32
        Gość portalu: liso napisał(a):

> Gość portalu: e-kania napisał(a):
        >
        > > Komuniści to złodzieje, każdy wie. I znów pokazują rogi
        > - permanentnie
        > > niszczą jednego z najuczciwszych i najsprytniejszych
        > polskich biznesmenów
        > > Romana Kluskę, założyciela Optimusa. Robią to ze
        > zwykłej komunistycznej
        > > zazdrości i złodziejstwa. Na razie zmusili go do
        > wpłacenia kaucji za wolność
        > > w kwocie 8 milionów złotych. To najwyższa kaucja w
        > historii Trzeciej
        > > Rzeczypospolitej. Obecnie wchodzą na majątek Romana
        > Kluski, tworząc
        > > tzw. "zastaw na poczet ewentualnej grzywny".
        > > Przecież ten człowiek nic nie ukradł!
        > > POLSKO, DOKĄD ZMIERZASZ?
        >
        > ===============================
        > Tylko dobry psychiatra może ci jeszcze pomódz !!!

Częściej używaj cytatów, zrobisz mniej błędów.
      • wolo Re: KOMUNIŚCI NISZCZĄ ROMANA KLUSKĘ 20.09.02, 19:34
        A tak na marginesie, to chyba nawet święty boże ci nie pomodze.
        • Gość: ob wolo to beznadziejny przypadek!!!!!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 22:00
          • wolo Re: wolo to beznadziejny przypadek!!!!!!!!!! 22.09.02, 23:06
            Twoeje posty są coraz krótsze, w zasadzie ty tylko tytuł i zero treści.
            Jednocześnie nadużywasz znaków interpunkcyjnych (szczególnie znaku
            wykrzyknika). Wszystko to sprawia, że jesteś bardzo spięty emocjonalnie,
            rozdrażniony, podenerwowany. Czyżby był to stres przedmiesiączkowy?
      • Gość: ernest liso - analfabeta IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 22:29
        Liso! W szkole nie nauczyli składać liter w wyrazy?
    • Gość: Jaś F. Re: KOMUNIŚCI NISZCZĄ ROMANA KLUSKĘ IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 26.09.02, 23:45
      CENZURA WRÓCIŁA!!! Widziałem wypowiedź, w której prównano miliony VAT nie
      zapłaconych przez Kluskę (6 mln ?) z 1500 milionami VAT jakie stracił budżet
      dzięki urzędnikom z ministerstwa. Zdjął ją cenzor, czy już wysłano ją do
      prokuratury ? Ale żeby tak w całości ? no, no....
      • Gość: e-kania Do Jasia F. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 21:14
        Jasiu F! To nie tak, ze Pan Kluska nie zapłacił vat. To sugeruje, ze go pobral
        od kontrahenta i nie oddał państwu, czyli rzeczywiście ukradł.
        To wierutna bzdura! Opowiadanie bzdur polega na tym, że ludzie nie wiedzą, co
        to jest vat. Zakładam, że wiesz, a jak nie to spytaj mnie, a ja ci powiem.
        Podsumowując, Pan Roman Kluska NIE NALICZYŁ KONTRAHENTOWI VATU, więc go nie
        oddał, bo nie miał co oddawać. Pan Kluska tym samym taniej sprzedał komputery
        do szkół, których te mogły przez to kupić więcej. Dzięki temu Pan Kluska w
        pewnym sensie przyczynił się do informatyzacji szkół, na której narodowi
        zależy, bo wiedza komputerowa to przyszłość.
    • Gość: lankas Re: KOMUNIŚCI NISZCZĄ ROMANA KLUSKĘ IP: *.wsb-nlu.edu.pl 29.09.02, 14:21
      musze ci powiedzieć, że piszę z Nowego Sącza, więc jestem całkiem blisko
      sprawy. I teraz kilka faktów, ludzie w mieście (które liczy ok 83tys.
      mieszkańców) znają się dobrze i jakieś tam plotki chodzą. Generalnie opinia o
      Romanie Klusce jest taka że za 5 groszy by własną matkę sprzedał, ale pomińmy
      ten wątek bo nie chcę wpadać w twój styl mówienia. Kolejna sprawa to, to że
      Kluska sam tego nie robił i kilku pracowników Optimusa też jest w to
      zamieszanych, zachodzi również podejrzenie że Kluska to przeoczył, a tak
      naprawdę chodziło o kieszenie pracowników i wyniki firmy, natomiast gdy Kluskę
      o tym powiadomiono to on kazał siedzieć cicho, a nóż się rozejdzie po kościach.
      Jednak ta sprawa ciążyła na nim już od dłuższego czasu, po sprzedaży Optimusa
      Kluska mówił coś o odkupowaniu grzechów, chciał budować domy starców,
      sponsorował katolickie wydawnictwo, a przy współpracy z Optimusem wszystkie
      dokumenty były oglądane przez prawników firmy 100 ray i z każdej strony. Co do
      komunistów to należy pamiętać, że prokuratorzy i sędziowie to ludzie z dużym
      stażem i w tym temacie jest mała fluktuacja ludzi (tzw. drugie garnitury), więc
      jedyny rodzaj wpływy jaki może mieć na nich włądza to telefony i jakieś groźby
      lub sugestie żeby się zająć Kluską. Może to wystarczyło? nie wiem. Pamiętaj, że
      to jest Podhale, SLD i PSL są co najwyżej trzecią, drugą siłą rządzącą, i nie
      zapominaj o fakcie że sprawa jest w sądzie krakowskim, gdzie czas komunistów
      dawno się skończył. Na koniec ( sorki za taką długą wypowiedz) proponuję żebyś
      zerwał z tym Lepperyzmem i zajął się faktami, a jak ci się krew gotuje jak
      słyszysz o tym procesie to przeznacz nadwyżki energii na założenie własnej
      firmy komputerowej..........
      • Gość: e-kania Drogi Lankasie! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 21:37
        Jeżeli jesteś człowiekiem mądrym, spostrzegawczym i obiektywnym to wiesz, ile
        zazdrości tkwi w tej małomiasteczkowej społeczności z Nowego Sącza.
        Jedyną prawdziwą rzeczą, jaką opisałeś w swoim poście to to, że na Podhalu SLD
        gra w trzeciej lidze. Górale są najbliżsi prawicowej orientacji z całej Polski.
        Wynika to chyba stąd że góral wie, że tak naprawdę może liczyć sam na siebie i
        na własną ciężką pracę. Góral nie jest roszczeniowy i nie oczekuje od nikogo
        pomocy.
        Dobrze mówię???
        Poza tym cała reszta, o której piszesz, to nieprawda.
        Jesteś karmiony pogłoskami i lokalnymi plotkami zazdrosnych ludzi, a wiedzy nie
        masz.
        Ja mam wiedzę prawdziwą, BO SAM ZAWIĄZYWAŁEM TE TRANSAKCJE. Negocjowałem ze
        szkołami warunki dostaw i zajmowałem się całą logistyką. Nie jestem z Sącza,
        prowadziłem salon firmowy Optimus na Śląsku. Tak więc wiem od kuchni, że Pan
        Kluska nie przywłaszczył sobie ani złotówki. Ominął przepis, który bardzo
        krzywdził polskich producentów sprzętu, a chronił zagraniczne koncerny. TANIEJ
        SPRZEDAŁ KOMPUTERY polskim szkołom. Zrobił to on, a nie Hewlett Packard, Dell
        czy Compaq.
        Podobno Polacy chcą chronić nasz słaby rynek przed tymi gigantami z zachodu?
        Nie rozumiem, jak to jest. Polak to chyba świr, skoro zamiast chwalić Kluskę,
        to próbuje go opluć, nie uważasz, że Polacy to świry?
        Czy Pan Kluska jest pazerny na pieniądze? Osobiście uważam,że rolą każdego
        kapitalisty jest jak najmniejszym kosztem zarobić jak najwięcej pieniędzy.
        Skłamałem? Fakt, że komuniści widzą kapitalistę jako tego, co ma obowiązek
        tworzyć miejsca pracy i samemu zarobić nie więcej jak 1500 złotych miesięcznie.
        W oczach komunistów prywatna firma ma się oddać w całości narodowi, jest w jego
        służbie. No ale sam widzisz, że komuchy to zwykłe debile.
        Tymczasem żeby obalić Twój mit o zabiciu żony i dzieci dla pieniędzy, to ci
        powiem, że pewnego dnia Pan Kluska rozdał dilerom akcje swojej firmy za darmo.
        Przeciętnie diler dostał kilkadziesiąt tysięcy złotych gratis! Dilerów w Polsce
        było kilkuset. Teraz zapewne będziesz źle spał i myślał, czemu na ciebie nie
        spadło takie szczęście ze strony drapieżnego kapitalisty, zabijającego
        noworodki dla pieniędzy.
        Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka