Dodaj do ulubionych

Mieszkaniowe obiecanki

14.09.05, 19:49
Populizm w najczystrzym bolszewickim wydaniu.PiSiorki belkocza o prawie400
tysiacach mieszkan rocznie,czyli 1000 mieszkan codziennie.I z nieba
spadna.Ale nie wpadli na pomysl,ze wystarczyloby zdecydowanie odrzucic
finansowanie z budzetu 40-letnich gornikow emeryturami po 3 tysiace zl,a juz
wzamian mogloby powstac milion mieszkan dla najubozszych,przyjmujac pomoc w
wysokosci 100 tysiecy zl na jedna rodzine.I co jest Polsce bardziej potrzebne?
Czy mlodzi emeryci z najwyzszymi emeryturami w kraju,czy milion zaspokojonych
mieszkaniowo na dwa-trzy pokolenia najubozszych rodzin?
Obserwuj wątek
    • toberson Re:sld rozliczyc z wszystkich afer i korupcji!! 14.09.05, 21:17
      jak rozliczycie mafie sld to wteczas starczy kasy na wszystkie reformy!!
    • adalberto3 Socjotechniczny bełkot ! 14.09.05, 22:02
      Od 16 lat nie ma rządu, który miałby przynajmniej odrobinę ochoty na
      rozwiązanie tego problemu. Popatrzeć trzeba po innych państwach - też miały
      podobne problemy. Dla kanclerza Erhardta budownictwo mieszkaniowe stanowiło
      początek niebywałej prosperity. Trzeba stwarzać warunki - ludzie sami wybudują
      sobie mieszkania.
    • Gość: salomean Re: Mieszkaniowe obiecanki IP: *.acn.waw.pl 15.09.05, 10:18
      milion mieszkan dla najubozszych
      bardzo chwytliwe
      a skad wezmiesz pieniadze na utrzymanie tych mieszkan?
      tez jestem przeciwnikiem jakichkolwiek przywilejow dla jakiejkolwiek grupy
      zawodowej
      ale po pierwsze -nie wolno zabierac komus praw do emerytury,ktore juz zostaly
      nabyte
      po drugie -nawet ci ktorzy tych praw jeszcze nie nabyli zatrudniajac sie w
      okreslonym zawodzie kierowali sie w swoim wyborze calym szeregiem powodow dla
      ktorych ten a nie inny zawod wlasnie wybrali
      poza tym zabierajac jednym przywilej wczesniejszej emerytury dajesz innym
      przywilej darmowego (lub prawie darmowego )mieszkania
      czyli po polsku mowiac-rozdawnictwo zostaje tak jak wczesniej,zmienia sie tylko
      grupa docelowa

• Gość: sava Re: Mieszkaniowe obiecanki IP: 156.17.79.* 15.09.05, 11:22
      TO JUZ BYLO, BYLO, BYLO,.............BYLO....Znowu te obiecanki...
    • zbooycerz Re: Mieszkaniowe obiecanki 15.09.05, 11:26
      hahaha, i teraz wychodzi na jaw caly socjalistyczny rodowod PO juz o innych
      pseudoprawicowych pomylkach nie wspomne

dobrze zaczeli z obnizka podatkow ale zabraklo konsekwencji

tak wiec chyba i wycofaja sie z obnizki podatkow i nie wybuduja zadnych mieszkan

zreszta wcale od nich tego nie oczekuje, niech po prostu zostawia mi moje pieniadze

zaczela sie druga odslona obrzydzania ludziom prawdziwego kapitalizmu i pelna
      cenzura wobec UPR, znowu robia wode z mozgu i wpieraja ludziom ze PO to jakas
      bardzo prawicowa i konserwatywna partia ideowych ludzi... hahaha

jeszcze troche w internecie zostalo prawdy na szczescie, po opiniach ludzi widac
      ze nie daja sobie zrobic wody z mozgu

to juz ostatnia kadencja w tej formie, na przyszle wybory bedzie wojna w mediach
      elektronicznych ;) mam nadzieje...
    • Gość: IZAP Re: Mieszkaniowe obiecanki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:27
      ciśnie mi się na usta:OBIECANKI CACANKI A GŁUPIEMU SPOŁECZEŃSTWU CHWILOWA RADOŚĆ
      • 44a11 jest calkowicie niemozliwe wybudowanie takiej 15.09.05, 13:04
        ilosci mieszkan w takim tempie, a to z tego powodu, ze ludzie, ktorzy ich
        ptrzebuja nie maja potrzebnego kapitalu, to sa mlodzi. Ostatnio byl artykul, ze
        70% spoleczenstwa nie ma oszczednosci, ludzie na forum pisza , ze zyja ledwie do
        pierwszego, a na sredniej wielkosci lokum trzeba w duzych miastach po 3 do4 tys
        za metr,a w mniejszych 1,5 do2,5 tys, na wsi w domkach na wlasnym polu, po ok.
        1, 5 tys za metr. Ile to trzeba kapitalu, a ile uzbrojonych placow, drog, a
        jakiego sprawnego systemu zezwolen budowlanych - obecnie w wielu miastach i
        gminach nie ma zadnych aktualnych planow. Kto to ruszy? Moze za 5 lat jakby
        mocno na to postawic.Z RFN lat 50 tych nie ma nas co porownywac,bo wtedy panstwo
        niemieckie cala pare dalo na budownictwo, a u nas tej pary nie ma.Kapital jest w
        rekach tych co juz domy maja lub firm, ktore je zbuduja z checia zysku a nie
        socjalnie tanio. A wladze to w wielkich miastach po 500 mieszkan rocznie na
        rynku dla swoich kwateunkowcow kupuja, po 500, to gdzie te 3 miliony?
    • Gość: dora Odechciewa mi się pracować IP: *.crowley.pl 15.09.05, 13:13
      "PiS kładzie największy nacisk na zwiększenie dostępności kredytów
      mieszkaniowych dla rodzin o niższych dochodach. W spłacie tych kredytów
      partycypowałby budżet państwa."

W tym kraju politycy robią wszystko żeby obrzydzić ludziom pracę i chęć
      dorobienia się. Mam 25 lat - od czterech lat pracuję (przez 3 lata łącząc to ze
      studiami dziennymi). Mój mąż pracuje od 6 lat - studiował zaocznie. Niedawno
      kupiliśmy na kredyt mieszkanie. Ale żeby je spłacić przez kolejnych 11,5 lat
      będziemy musieli sobie flaki wypruwać. A tu proszę - wystarczyłoby nic nie
      robić i państwo za nas by zapłaciło. Na razie jeszcze należymy do tych
      naiwniaków co na innych pracują, ale coraz częściej się zastanawiam czy nie
      zrezygnować z pracy bo mi się to przestaje opłacać. Wtedy może wejdziemy do
      zacnego kręgu "najbiedniejszych" i wszyscy zaczną nam nadskakiwać obiecywać
      ulgi, wsparcie, pomoc i tak dalej ble ble ble.
      • Gość: Oliveira Cóż, na tym polega Populizm i Socjalizm IP: *.atman.pl / *.atman.pl 15.09.05, 14:37
        Proszę, co to za celny pomysł ktoś miał na rozwinięcie skrótu...
        • 44a11 do pani Dora- moge Cie pocieszyc, ze jest takich 15.09.05, 15:57
          wielu jak wy, ja choc mam 44 lata kupilem sobie mieszkanie na wlasnosc w wieku
          lat 35, mieszkalem przedtem w 8 m2 pokoiku u mojej mamy i skladalem 10 lat
          pieniadze zarabiane latem za granica, a i tak na finiszu pozyczyli mi szefowie z
          RFN i jeszcze im potem 3 lata oddawalem z kazdego lata, ale nie zaluje, 0d 1996
          moje mieszkanie poszlo o 300 % w gore, mam wlasne, hipoteczne, wlasnie je
          wyrwalem ze spoldzielczej wlasnosci na odrebne prawo. Mam duze oplaty jak
          reszta, ale wiem ze mnie nikt nie wywali. A co do przestania pracowac to
          ostrzegam, ze Panstwo nic dla biednych nie zrobi , to sa puste slowa, zyje w tym
          PRL I PRL bis dluzej niz wy i wiem jak jest, Tak wiec: ora et labora! Moze
          pojedz na chwile do UK lub Irlandii, jezeli nie macie jeszcze dzieci, tam
          zarobicie tak, ze za 3 lata splacicie kredyt. Ja bym tak zrobil , do dzis robie
          na Saksach, w Polsce nie tyram choc mam dyplom mgr UJ.
    • Gość: caly czas szambo Re: Mieszkaniowe obiecanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 18:29
      urodzielm sie w tym szambie, zyje w tym szambie, i tu pewnie umre
    • Gość: starycynik Re: Mieszkaniowe obiecanki IP: *.lr.centurytel.net 15.09.05, 18:41
      "Bezrobocie jest fikcją - mówili inni pod adresem PiS".

A zycie jest snem - mowil kiedys poeta.
    • Gość: Longislander Gospodarni politycy IP: *.dsl.invision.com 15.09.05, 18:51
      Podoba mi sie to wygospodarowywanie pary miliardow rocznie. 2 mld? No problem!!!
      Na wklad wlasny by uzyskac wsparcie UE tez sie wygospodaruje: 2 mld na kolej, 3
      mld na drogi. No problem, can be done, go for it, man. Lubie taka
      przedsiebiorczosc.
    • Gość: Marek Co do mieszkań... to zasadniczo jeden był IP: *.linuxstuff.pl / 81.219.149.* 15.09.05, 20:38
      taki od obiecywania mieszkań ... omamił tym ludzi, czerwony sqrwsn, i od
      dzisięciu lat zasiada nieprawnie na tronie , kpiącsobie bezczelnie w zywe oczy.
      Ale poczekajmy, wyjdzie z nory i zatańczy... jak mu komisja zagra ...
    • emeryt21 Re: Mieszkaniowe obiecanki 15.09.05, 21:38
      Pracowalem cale zycie zawodowe w budownictwie.Za czasow Gierka doszlismy do 300
      tysiecy mieszkan rocznie,ale i tak czas oczekiwania na mieszkanie wynosil 20
      lat.Nie uwierze w zadne obiecanki.Dopiero jak polowa mlodych Polakow wyjedzie z
      kraju w poszukiwaniu swego miejsca w zyciu,wowczas sytuacja poprawi sie.Pytanie
      nasuwa sie jedno;komu to bedzie potrzebne?Nam emerytom?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka