Dodaj do ulubionych

Rosja wprowadza zakaz importu produktów roślinn...

• Gość: nikola_piterski2 więc, Nikola Piterski, przyznajesz.. IP: 195.5.138.* 11.11.05, 10:35
      Nie, nie przyznaje, o ile dokladnie nie wiem tego handlowego problemu. Ale, jak
      osoba prywatna, ktora ma wlasne opinie na kazde zagadnienie, moge zrozumiec
      rosyjski rzad nawet w politycznym kolorze zakazu na handel z Polska. Czytam
      polske prase prawie reguliarne, czasem widze TWP przez internet. Tylko
      niegatywna informacja. Na odwrot, informacja rosyjska prasy i TW na wydarzenia
      w Polsce jest tolerantna. Co wiecej oskarzen glowy panstwa RF, ktore widzimy na
      lamach "Wprost", "Rzepy" i "GW", w rosyjskich wydaniach nigdy nie bylo.
      • eva15 Re: więc, Nikola Piterski, przyznajesz.. 11.11.05, 12:18
        Gość portalu: nikola_piterski2 napisał(a):
        >Czytam polske prase prawie reguliarne, czasem widze TWP przez internet. Tylko
        > niegatywna informacja. Na odwrot, informacja rosyjska prasy i TW na
        >wydarzenia w Polsce jest tolerantna. Co wiecej oskarzen glowy panstwa RF,
        >ktore widzimy na lamach "Wprost", "Rzepy" i "GW", w rosyjskich wydaniach
        >nigdy nie bylo.

To prawda, tylko, że jeśli się dokładnie przyjrzysz, to zobaczysz, że nie
        dotyczy to tylko Rosji. W czarnych barwach przedstawia się również Niemcy i
        Francję. Właściwie można odnieść wrażenie, że polska polityka i media dążą do
        skłócenia Polski ze wszystkimi bliższymi i dalszymi sąsiadami i do jakiejś
        masochistycznej izolacji, którą później będzie można przypisać niemieckim i
        rosyjskim antypolski zmowom. Najlepiej to widaś na przykładzie tej rury z
        gazem. I Rosja i Niemcy proponowały Polsce puszczenie rury przez jej tereny.
        Polscy politycy to odrzucili, by teraz się głośno skarżyć, że Niemcy i Rosjanie
        puszczą rurę Bałtykie z pominięciem Polski.

Mocno liczę na to, że St. Meller będzie prowadził mniej konfrontacyjną politykę
        niż jego poprzednicy.
        • nysanin1 Re: więc, Nikola Piterski, przyznajesz.. 11.11.05, 12:27
          eva15 napisała:

> Gość portalu: nikola_piterski2 napisał(a):
          > >Czytam polske prase prawie reguliarne, czasem widze TWP przez internet. Ty
          > lko
          > > niegatywna informacja. Na odwrot, informacja rosyjska prasy i TW na
          > >wydarzenia w Polsce jest tolerantna. Co wiecej oskarzen glowy panstwa RF,
          > >ktore widzimy na lamach "Wprost", "Rzepy" i "GW", w rosyjskich wydaniach
          > >nigdy nie bylo.
          >
          > To prawda, tylko, że jeśli się dokładnie przyjrzysz, to zobaczysz, że nie
          > dotyczy to tylko Rosji. W czarnych barwach przedstawia się również Niemcy i
          > Francję. Właściwie można odnieść wrażenie, że polska polityka i media dążą do
          > skłócenia Polski ze wszystkimi bliższymi i dalszymi sąsiadami i do jakiejś
          > masochistycznej izolacji, którą później będzie można przypisać niemieckim i
          > rosyjskim antypolski zmowom. Najlepiej to widaś na przykładzie tej rury z
          > gazem. I Rosja i Niemcy proponowały Polsce puszczenie rury przez jej tereny.
          > Polscy politycy to odrzucili, by teraz się głośno skarżyć, że Niemcy i
          Rosjanie
          >
          > puszczą rurę Bałtykie z pominięciem Polski.
          >
          > Mocno liczę na to, że St. Meller będzie prowadził mniej konfrontacyjną
          politykę
          >
          > niż jego poprzednicy.

Ewuniu, w duzej czesci Twego stanowiska zgadzam sie z Toba. Jedno tylko
          chcialbym zauwazyc, ze gdy proponowano nam rure, to starano sie wbic klin
          pomiedzy nas i Ukraine. I bylo to bardziej posunieciem politycznym niz
          gospodarczym. Tak to oceniam. Faktem jest ze od naszego rzadu, zalezala
          decyzja; czy przeslanki ekonomiczne powinny wziasc gore and polityka. Wynik
          znamy.
          • eva15 Re: więc, Nikola Piterski, przyznajesz.. 11.11.05, 12:32
            Ukrainę chciano ominąć bo kradnie, Polska chciała do tego ominięcia nie
            dopuścić. Ukraina i tak będzie ominięta, Polska również na dokładkę. No i gdzie
            skuteczność takiej polityki?? Ekonomicznie klapa, a politycznie - jakie to
            właściwie zwycięstwo, kto będzie wdzięczny? Ukraina? Czyli klapa i ekonomiczna
            i polityczna.
            • nysanin1 Re: więc, Nikola Piterski, przyznajesz.. 11.11.05, 12:37
              eva15 napisała:

> Ukrainę chciano ominąć bo kradnie, Polska chciała do tego ominięcia nie
              > dopuścić. Ukraina i tak będzie ominięta, Polska również na dokładkę. No i
              gdzie
              >
              > skuteczność takiej polityki?? Ekonomicznie klapa, a politycznie - jakie to
              > właściwie zwycięstwo, kto będzie wdzięczny? Ukraina? Czyli klapa i
              ekonomiczna
              > i polityczna.
              Ty wiesz jaka jest tu mentalnosc: Jeszcze nam szable zostaly. A po tym placz i
              obwinianie innych. W Pyrusowych zwyciestwach przeroslismy Pyrusa. POLAK
              POTRAFI.
              • eva15 Re: więc, Nikola Piterski, przyznajesz.. 11.11.05, 12:42
                ja naprawdę liczę trochę na Mellera. Jak narazie sprawia on na mnie dobre
                wrażenie. Obym się nie pomyliła.
                • nysanin1 Re: więc, Nikola Piterski, przyznajesz.. 11.11.05, 12:48
                  eva15 napisała:

> ja naprawdę liczę trochę na Mellera. Jak narazie sprawia on na mnie dobre
                  > wrażenie. Obym się nie pomyliła.

Trudno mi to przyznac, ja tez. Odnioslem bardzo dobre wrazenie z jego wywiadu.
                  Mysle tez ze osobiste kontakty jako ambasadora moga zaowocowac bardziej
                  konstruktywna polityka. Bardzo wywazony polityk. Mam nadzieje, ze nie
                  popelniam bledu w tej ocenie. Aczkolwiek nie mam szacunku dla "ptactawa" uwazam
                  to za namadrzejsze obsadzenie stanowiska.
                  • Gość: efg Jezeli mogę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 15:28
                    Ja na "ptactwo" tez nie głosowałem, ale premier mi sie podoba, choc na razie
                    mówi same ogolniki, podoba mi sie jego siła wewnętrzna. Za to "Płaszczyzna"
                    obywatelska wydaje sie - przegrała słusznie. Tusk jest jednak "miałki", po
                    przegranej - nie umie sie pozbierac, a gorzej było by gdyby takich porażek nie
                    umiał pokonywac jako prezydent. Nam jest potrzebne teraz przywództwo
                    ZDECYDOWANE, nawet w stylu Putina (no może nie całkiem).....
                    • nysanin1 Re: Jezeli mogę... 11.11.05, 15:42
                      Gość portalu: efg napisał(a):

> Tusk jest jednak "miałki", po
                      > przegranej - nie umie sie pozbierac, a gorzej było by gdyby takich porażek nie
                      > umiał pokonywac jako prezydent.
                      Good point.

Nam jest potrzebne teraz przywództwo
                      > ZDECYDOWANE, nawet w stylu Putina (no może nie całkiem).....

Ja nie wiem czy i stalin by tu pomogl. No moze po wymordowaniu 90% narodu.
                  • eva15 Re: więc, Nikola Piterski, przyznajesz.. 11.11.05, 17:47
                    nysanin1 napisał:

>Aczkolwiek nie mam szacunku dla "ptactawa" uwazam to za namadrzejsze
                    >obsadzenie stanowiska.

Zgadzam się w 100%. Obyśmy się więc nie zawiedli - trzymajmy razem kciuki. Jak
                    mówią Niemmcy "doppelt hält besser" (podwójne lepiej trzyma)
                    • nysanin1 Re: Ewuniu!!! 12.11.05, 16:16
                      A sprawdzilas poczte?
                    • nysanin1 Re: więc, Nikola Piterski,Ewuniu!!! 12.11.05, 16:18
                      A sprawdzilas poczte?
            • raffus Re: więc, Nikola Piterski, przyznajesz.. 11.11.05, 18:35
              nie kłam !!!

Okarżenia o kradzież ostatecznie się nie potwierdziły. To był kolejny pretekst
              ruskich.
            • slowianska_dusza Skuteczność polityki rosyjskiej 11.11.05, 19:27
              To może teraz porozmawiajmy o skuteczności polityki rosyjskiej. Zamiast budować
              drugą nitkę gazociągu przez Polskę Rosjanie zapłacą lekko licząc 3 razy tyle
              przez Bałtyk. Łatwą do zaatakowania przez terrorystów i do przerwania dostaw na
              Zachód, za to trudniejszą do odbudowania niż na powierzchni Ziemi (jeśli to w
              ogóle jest możliwe). Z Polską - najlepszym i najsolidniejszym odbiorcą,
              inwestorem w tę rurę z dawnych lat, czyli współwłaścicielem, są całkowicie
              skłóceni. Polska będzie musiała teraz na gwałt zacząć szukać alternatywnych
              źródeł zaopatrzenia i tworzyć odpowiednią infrastrukturę. Ze względu na
              polityczny charakter kapitału rosyjskiego i prowadzenie przez Kreml
              niesłychanie agresywnej polityki wobec naszej części Europy, inwestycje
              rosyjskie przez wiele lat będą zablokowane. Inni, ci którzy mają to szczęście i
              nie graniczą z Rosją, też będą bardziej uważać widząc do czego Kreml jest
              zdolny.
              I jeszcze na koniec warto wspomnieć ten obecny piękny numer z blokadą na nasze
              produkty żywnościowe, długo odkładaną i ogłoszoną specjalnie w dniu naszego
              święta narodowego. Wszyscy są w domach i, ponieważ to jest temat No. 1, wiedzą
              jak przyjazna Rosja nas traktuje. I świat także widzi kto ma kompleksy i fobie.
              Jeśli Putin rzeczywiście wybrał sobie Polskę na wroga, i postanowił uczynić z
              Polaków rusofobów, to można mu pogratulować skuteczności.
              • Gość: typytr Dopiszę: Tylko jak daleko na tym zajedzie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 20:27
    • Gość: rumun zaczęło się... PUTIN rulez... IP: *.no-dns-yet.enta.net 11.11.05, 10:44
      Wiosną Rosja wstrzymała import produkcji mięsnej i roślinnej z Mołdawii, a
      teraz wstrzymali im dostawy prądu....
      na Gwiazdke nie będzie gazu w Polsce ?
      • Gość: Jacus Re: zaczęło się... PUTIN rulez... IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.05, 10:49
        A moze polscy eksportezy falszywie deklarowali
        dostawy, i wogole robili to co im rosjanie zarzucaja ???
    • Gość: norymberga3 A jak wolę raczej "zepsutą politykę", IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.11.05, 10:52
      bo to nie Polska ją zepsula. Dobrze, że ten minister sobie idzie, bo strzela
      gola do wlasnej bramki!
    • Gość: nikola_piterski2 historia wystawia wam rachunki? IP: 195.5.138.* 11.11.05, 11:05
      Komu wystawia rachunki? Mnie, dziadek i ojciec ktorego, siedzieli w stalinskim
      wiezienium, a ostatni potem walczyl z faszyzmem w wojskach 3 Ukrainskiego
      frontu i zakonczyl wojne pod Wiedniem. Czy moze dzieciom mego wujka, ktory
      walczyl w Wojsku Polskim? Nie ma juz ani dziadka, ani wujka, a ja wciaz niose
      za nich jakis rachunki w Polsce i musze placic odszkodowania?
      • Gość: efg Rachunki-to jest ta niechęć do was i nie tylko nas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 12:25
        ale i całej "reszty świata". Poczytaj chocby na "inosmi" posty niejakiego
        "buby".Nasz rachunek to TYLKO TROCHE zrozumienia, choćby nie potracąnie strun
        złowrogich. Wypisałes 9 punktów które w zasadzie sa tyko skutkami waszego do nas
        stosunku. Na każdy moge racjonalnie odpowiedziec. My mamy dzis swieto, więc mam
        czas. Tylko że wy NIE CHCECIE nas słuchac.
        ----------------------------------
        rusofil antyimperialista
    • fullman Zdaje sie przyczyna lezy tutaj; 11.11.05, 11:53
      Obecnie wzieto sie ostro za Jaruzelskiego,no i udez w stol to sie nozyce odezwa.
      Przypuszczam ze tawariszcze ze szmersza maja jeszcze bardzo duze wplywy i
      potomstwo w postaci innych sluzb.Oczywiscie to sa moje przypuszczenia.
      F.
    • rom48 to nowa polityka cara Wladimira patrz Moldawia 11.11.05, 11:57
      • Gość: Jacek Dlaczego śmierdzi polska żywność IP: 213.88.140.* 11.11.05, 12:20
        Nawet Ruski nie chcą jeść tych świństw co w Polsca nazywa się zdrowa żywność
    • Gość: Katon Ciekawe ze tu nie trzeba się logować :) IP: *.chello.pl 11.11.05, 12:24
      Znając Polaków wierzę, że każdy z zarzuconych nam przekrętów Rosjanie z palcem
      w dupie udowodnią.
      • Gość: Katon PS IP: *.chello.pl 11.11.05, 12:30
        Poza tym Polacy zapewne sądzili, że Ruski i tak wszystko zeżre, a tu masz -
        niespodzianka :)
    • ja-polak Radziecka polityka... 11.11.05, 12:28
      Putin nie moze dostrzec, ze nie zyje juz w CCCP lecz Rosji. Jego polityka jest
      ze szkoda dla Polski ale takze dla Rosji...

...w polityce z Rosja potrzebny jest absolutny spokój i opanowanie... Rosja to
      przerosniety i niedorozwiniety wyrostek, ktory ma sile zeby "dac w morde" ale
      nie ma na tyle rozumu, aby potem za to przeprosic lub naprawic krzywdy...
      dlatego trzeba ostroznie...
      • Gość: Katom Re: Radziecka polityka... IP: *.chello.pl 11.11.05, 12:31
        Ty-Polak handluj uczciwie, to wszystko bedzie ok.
        • Gość: rolnicy Re: Radziecka polityka... IP: 154.14.240.* 11.11.05, 12:41
          odpowiadaja za beledy kaczorow...
        • ja-polak Re: Radziecka polityka... 11.11.05, 12:42
          tu niestety nie chodzi o handel... to jest tylko i wylacznie decyzja
          polityczna. Gdyby polskie produkty byly zle to konkretne sieci sprzedazy w
          Rosji by je odrzucily. Tak niestety nie bylo - byla natomiast JEDNA I ODGÓRNA
          decyzja...

... tak sie zawsze dzialo w Rosji, gdy decyzje zapadaly "nie tam gdzie
          trzeba"...
          • nysanin1 Re: Radziecka polityka... 11.11.05, 12:50
            ja-polak napisał:

> tu niestety nie chodzi o handel... to jest tylko i wylacznie decyzja
            > polityczna. Gdyby polskie produkty byly zle to konkretne sieci sprzedazy w
            > Rosji by je odrzucily. Tak niestety nie bylo - byla natomiast JEDNA I ODGÓRNA
            > decyzja...
            >
            > ... tak sie zawsze dzialo w Rosji, gdy decyzje zapadaly "nie tam gdzie
            > trzeba"...
            A co to za roznica, polityczna czy ekonomiczna. Czyz nie jest zadaniem naszego
            rzadu nie dopuszczac do sytuacji dwuznacznych?
            • ja-polak Re: Radziecka polityka... 11.11.05, 12:53
              nysanin1 napisał:

> ja-polak napisał:
              >
              > > tu niestety nie chodzi o handel... to jest tylko i wylacznie decyzja
              > > polityczna. Gdyby polskie produkty byly zle to konkretne sieci sprzedazy
              > w
              > > Rosji by je odrzucily. Tak niestety nie bylo - byla natomiast JEDNA I ODG
              > ÓRNA
              > > decyzja...
              > >
              > > ... tak sie zawsze dzialo w Rosji, gdy decyzje zapadaly "nie tam gdzie
              > > trzeba"...
              > A co to za roznica, polityczna czy ekonomiczna. Czyz nie jest zadaniem
              naszego
              >
              > rzadu nie dopuszczac do sytuacji dwuznacznych?

...i tu mozna Ci tylko przyznac racje - bo "kwiatki" w stosunkach Polsko -
              Rosyjskich "kwitna podlewane przez obie strony"....
              • nysanin1 Re: Radziecka polityka... 11.11.05, 13:05
                ja-polak napisał:

>
                >
                > > ja-polak napisał:
                > >
                > > > ..i tu mozna Ci tylko przyznac racje - bo "kwiatki" w stosunkach Polsko -
                > Rosyjskich "kwitna podlewane przez obie strony"....
                Amen. Wielu z nas to wie, aczkolwiek ciezko sie przyznac. Wroga zawsze nalezy
                miec, bo czym wyjanisz niepowodzenia wladzy.
    • Gość: kacap_z_moskwy Czegoz nie rozumiem, IP: *.pppoe.mtu-net.ru 11.11.05, 12:42
      Co takie nerwy? Przeczez sami nie chcecze z nami miec do czynienia. Czagle nas
      oskarzacze, czagle jakies niezadowolenie... Pomoglismy wam. Przeczez po co wam
      nasz "barbarzynski" kraj? Handlujcze z calym swiatem. Macze go przed soba. W
      czym problem? Zycze powodzenia. Moze zrobicze wieksze zyski. Kto wie. A my to
      jakos bez was poradzimy. Nawet, mysle, ze nie zauwarzymy, ze z wami handlu nie
      ma.

Wiec po co te balagan. Poprostu zrobilismy uprzejmosc waszej drewnianej
      kaczce. Macze wolny rynek przed soba. Naprzod. Skaczyc z tym upokorzenujacym
      dla polakow handlem z Rosja!!! Nie trzeba robic nic przez sile. Nie chcecze -
      prosze bardzo. Nie ma was. Nie ma. I jusz. Plujcze dalej. trzeszcze szabelka.
      Jesce tam czyms... Nic nam do tego. Nie bedziemy was obrazac handlem z nami.
      Szanujemy was. Wiec najlepej zamknac granice.
      • jdf Re: Czegoz nie rozumiem, 11.11.05, 13:07
        Putin przy byle okazji kopie nas po kostkach, prowokuje,
        a pozniej cynicznie oskarza nas o antyrosyjskosc
        i inne nieprzychylne gesty.

Nie martw się. Z głodu nie umrzemy.
        • Gość: kacap_z_moskwy Re: Czegoz nie rozumiem, IP: *.pppoe.mtu-net.ru 11.11.05, 13:25
          przepraszam, kto kogo kopie? moze wystarczy porownac prase polska i rosyjska?
          Ilu jest dzisiaj tekstow o Rosji w Polsce i na odwrot?
          • Gość: gru A szkoda, bo dzis nasze świeto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 14:45
            Moze by wypadało powinszowac.
            • nysanin1 Re: A szkoda, bo dzis nasze świeto 11.11.05, 14:48
              Gość portalu: gru napisał(a):

> Moze by wypadało powinszowac.
              spasiba
            • slowianska_dusza Re: A szkoda, bo dzis nasze świeto 11.11.05, 14:54
              Gość portalu: gru napisał(a):

> Moze by wypadało powinszowac.

Ależ Rosjanie w taki właśnie sposób nasze święto uczcili. O to dokładnie im
              chodziło.
            • Gość: nikola_piterski2 Re: A szkoda, bo dzis nasze świeto IP: 195.5.138.* 11.11.05, 15:13
              A propos, co tyczy swieta, w Rosji nie mamy zadnej histerii i przekliestw z
              tego powodu, chociaz na kazdym kroku w rzeczach niemalo sa slow o Rosji i
              Rosjanach. Nie bylo tego i w czasy swieta WP. Przeciez to swieto ma zwiazek z
              zaglada nie tylko rosyjskich soldat, ale i jencow wojskowych w ilosci, wieksza
              niz w Katyniu.
              W Rosji wiedza, ze to wewnetrzne panstwowe swieto. Podobne swieta w wiekszosci
              zwiazane ze zwyciestwem jedna strony nad drugiej.
              Czego nie mozna powiedziec o polskim spoleczenstwu w czasy rosyjskich
              panstwowych swiet.
              • Gość: efg Ech, ruski to jednak całkiem inny język .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 16:11
                Winszowac nie musisz, ale głupot nie pisz :
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31211&w=28029780&a=28029780
                Taka metoda po naszemu nazywa sie: nas...ać i uciec.
      • ja-polak Re: Czegoz nie rozumiem, 11.11.05, 13:08
        Gość portalu: kacap_z_moskwy napisał(a):

> Co takie nerwy? Przeczez sami nie chcecze z nami miec do czynienia. Czagle
        nas
        > oskarzacze, czagle jakies niezadowolenie... Pomoglismy wam. Przeczez po co
        wam
        > nasz "barbarzynski" kraj? Handlujcze z calym swiatem. Macze go przed soba. W
        > czym problem? Zycze powodzenia. Moze zrobicze wieksze zyski. Kto wie. A my to
        > jakos bez was poradzimy. Nawet, mysle, ze nie zauwarzymy, ze z wami handlu
        nie
        > ma.
        >
        > Wiec po co te balagan. Poprostu zrobilismy uprzejmosc waszej drewnianej
        > kaczce. Macze wolny rynek przed soba. Naprzod. Skaczyc z tym upokorzenujacym
        > dla polakow handlem z Rosja!!! Nie trzeba robic nic przez sile. Nie chcecze -
        > prosze bardzo. Nie ma was. Nie ma. I jusz. Plujcze dalej. trzeszcze szabelka.
        > Jesce tam czyms... Nic nam do tego. Nie bedziemy was obrazac handlem z nami.
        > Szanujemy was. Wiec najlepej zamknac granice.

...spóbuj pic troche slabsza kawe...
        ...i odwiedz od czasu do czasu Polske, a przekonasz sie jak wiele masz
        przesadów wobec innych...
      • slowianska_dusza Dziękujemy za szczerość 11.11.05, 13:31
        Gość portalu: kacap_z_moskwy napisał(a):

> Wiec po co te balagan. Poprostu zrobilismy uprzejmosc waszej drewnianej
        > kaczce.

Kaczyński jeszcze nie jest Prezydentem (będzie za ponad miesiąc), a Rosjanie
        już mu robią uprzejmości w swoim stylu.
        Dziękujemy za potwierdzenie tego faktu, bo my od początku nie wierzyliśmy w te
        brednie o jakichś niedociągnieciach ze strony naszych eksporterów.

P.S. "Drewniana kaczka" jest OK, ale jak ktoś pisze "Putinokio" to to jest
        chamstwo, nieprawdaż?
        • Gość: iwan_susanin Re: Dziękujemy za szczerość IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 11.11.05, 13:39
          I "Drewniana kaczka" i "Putinokio" to to jest
          chamstwo. Ale to to jest polskoe chamstwo, bo w Rosji nikt Prezydenty Polski tak
          ne nazywa. ..Bo nikt o nem nie we nic.
        • Gość: kacap_z_moskwy Re: Dziękujemy za szczerość IP: *.pppoe.mtu-net.ru 11.11.05, 13:41
          slowianska_dusza napisał:
          > P.S. "Drewniana kaczka" jest OK, ale jak ktoś pisze "Putinokio" to to jest
          > chamstwo, nieprawdaż?

No jest oczywisce. Ale ja pisze jak przyjete na tym forum, nieprawdaz?
    • rerana Polska-Rosja: zepsute mięso, czy polityka? 11.11.05, 13:06
      Brawo SLD to Millerk nam mówił że ze strony rosji nic nam nie grożi!!
      I nie dziwi to was że po powrocie Kwacha z londynu i w dniu zaprzyszężenia rządu
      Putoinek gra nam na nosie?? Dziwny zbieg okoliczności!!!
      • Gość: efg Dziekujemy Rosji za życzenia na 11 listopada. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 13:20
        Jezeli to jest niepolityczne, to mozna by z tym ze dwa dni poczekać. A tak - w
        dniu głosowania absolutorium dla nowego rzadu i w przeddzień świeta, to jest
        bardzo celny strał. jak ma to nie prowokowac ZNOWU nieprzychylnych komentarzy.
        pan Ławrow jest spragniony takowych "jak kania dżdżu".
        • slowianska_dusza Jak my czcimy święta rosyjskie a Rosjanie nasze 11.11.05, 13:47
          Kwaśniewski pojechał 9 maja do Moskwy, żeby uszanować ważne święto w tym kraju,
          a szczególnie ŻEBY NIE BYŁO PRZYKRO ZWYKŁYM ROSJANOM W DNIU ICH ŚWIĘTA. Sam
          byłem za tym żeby tam pojechał i nadal uważam że dobrze zrobił.
          Rosjanie naszę święto uczcili w charakterystyczny dla siebie sposób.
          Czy ktoś jeszcze ma złudzenia jacy oni są?
          • Gość: iwan_susanin Re: Jak my czcimy święta rosyjskie a Rosjanie nas IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 11.11.05, 13:50
            jac bysz ne zrobił tego, to polski export zastonowil sie eszcze w maju.
            • slowianska_dusza Re: Jak my czcimy święta rosyjskie a Rosjanie nas 11.11.05, 13:55
              Jeszcze raz dziękujemy, będziemy długo pamietać o tym geście w dniu naszego
              święta narodowego.
              • Gość: iwan_susanin Re: Jak my czcimy święta rosyjskie a Rosjanie nas IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 11.11.05, 13:57
                Prosze bardzo! Zawsze gotowy :)))
                • nysanin1 Re: Jak my czcimy święta rosyjskie a Rosjanie nas 11.11.05, 14:09
                  Gość portalu: iwan_susanin napisał(a):

> Prosze bardzo! Zawsze gotowy :)))
                  Wot i pogawarily. Tjeper wsio jano.
                  Ty tak samo umnyj kak duraki w polszy.
                  • Gość: iwan_susanin Re: Jak my czcimy święta rosyjskie a Rosjanie nas IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 11.11.05, 14:17
                    Nu tak kakow byl wopros, takow byl i otwet...
                    Ne obizhajsya, protiw polyakow nichego ne imeyu. Imeyu protiw durakow. A ikh
                    wezde khvataet!
                    • Gość: iwan_susanin www.gazeta.ru/2005/11/11/oa_17752 9.shtml IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 11.11.05, 14:22
                      www.gazeta.ru/2005/11/11/oa_177529.shtml
                    • nysanin1 Re: Jak my czcimy święta rosyjskie a Rosjanie nas 11.11.05, 14:23
                      Gość portalu: iwan_susanin napisał(a):

> Nu tak kakow byl wopros, takow byl i otwet...
                      > Ne obizhajsya, protiw polyakow nichego ne imeyu. Imeyu protiw durakow. A ikh
                      > wezde khvataet!
                      Tak i polaki nie imjejut problema z ruskimi, tolka z durakami.
                      Szto nada posmotrit i zdjelat wsiem, to zdirzyt durakow, szto by umnyje zyli
                      kak nada.
                      • Gość: iwan_susanin Re: Jak my czcimy święta rosyjskie a Rosjanie nas IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 11.11.05, 14:26
                        Lish odno: ne plewat drug w druga
                  • Gość: efg Poljaki nie vse durnye, A "susanin" nacionalist IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 14:50
                    i evo w rylo...
                    • nysanin1 Re: Poljaki nie vse durnye, A "susanin" nacionali 11.11.05, 14:51

> i evo w rylo...
                      A ciebie w leb, zebys sie opamietal?
          • Gość: iwan_susanin Re: Jak my czcimy święta rosyjskie a Rosjanie nas IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 11.11.05, 13:54
            Polacy wyglada czasami jak ktoś kto sika przetiwku wiatra
            • Gość: meteorolog Wiatr nie tylko od wschodu wieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 14:56
              U nas wiecej od zachodu. I to nie jest przenośnia a fakt meteorologiczny.
    • Gość: psiakrew! Śmierdząca sprawa IP: 217.153.26.* 11.11.05, 13:22
      Gdzie nie spojrzeć tam polityka

_
      Pies na kaczki.
    • Gość: nikola_piterski2 liczę trochę na Mellera IP: 195.5.138.* 11.11.05, 14:22
      Mam watpliwosc. Nic nie zalezy od Mellera, nawet moze on i jest rozsadnym
      i uczciwym dyplomata i czlowiekiem.
      Dzis do wladzy w Polsce przyszedla polityczna spolka od dawna pielegnujaca
      tzw. "antyrosyjski patryotyzm", znany z historii. To odpowiada i wiekszosci
      polskiego spoleczenstwa (czytaj polske prase i chociaz by ten forum). Istote
      podobna polityki wyrazil kiedys w 1929 r. polkownik Boleslaw Wieniawa-
      Dlugoszowski, mowiac: "Mnie pluc na Polske. Ja chce bic moskali. Polska to
      wytrzyma".
      Perspektywy w najblizszych latach w rosyjsko-polskich stosunkach sa
      smutne. Bracja Kaczynskie musza pielegnowac przedwyborcze obietnicy, inaczej
      straca poparcie spoleczenstwa i swoj obraz "twardych" politykow. Co wiecej tyle
      dano juz obietnic i zamorskim sponsorom stosunkowo polityki Polski wobec Rosji
      jak ich torpiedy.
      To juz wreszcie zrozumieli w Rosji.
      Czesciowo zgadzam sie z forumowcami), ze Polska dzis nie zalezy ani
      gospodarczo, ani polityczne od Rosji. Rosja zas zalezy od tego kraju tylko
      tranzytowe. Wlasnie dlatego, moim zdaniem, trzeba szukac (i juz to robia)
      obejscie Polski z surowcami tam i z zywnoscia na odwrot na polnocy, poludniu i
      wschodzie. U dostawcy nie musi byc odbiorcow, ktore mu wrogi czy kradna go
      towar. Myslie ze zywnosc do Syberii zapewnia Chiny z Indusami, a rosyjski
      zachod zepewnia Brazylia, Argentyna (gdzie dopiero byl Putin i jest zgoda na
      to), a moze i byle kraje Warszawskiego Ukladu (Wegry z Bulgarami). A lepiej
      podnosic swoje rolnictwo. Ten program stoi. W Rosji niemalo obwodow, ktory moga
      to zrobic przy niewelkich inwestycjach.
      • nysanin1 Re: liczę trochę na Mellera 11.11.05, 14:39
        Nie licze na jakies spektakularne posuniecia. Mysle ze jego osobiste kontakty
        pozwola na jakies sensowne stosunki wzajemne.
        To wszystko.
        W cuda juz dawno przestalem wierzyc.
      • Gość: efg Nie zgadzalem sie z toba ale miałem za rozsądnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 15:15
        Czy zauwazyłeś że w Polsce, w tych najważniejszych dwóch dniach ANI SŁOWA NIE
        BYŁO O ROSJI ? Ekspose nowego premiera, przemówienie Prezydenta Kwasniewskiego.
        O Rosji nic. W ogóle w całej kampanii- a wiem bo znam całą - były NAJWYZEJ
        odpowiedzi na pytania w stylu "że Polska zajmie stanowcze stanowisko",stanowisko
        w sprawie ciagłych waszych zaczepek i tego rurociagu. Problem stosunku do Rosji
        jest MARGINALNYM tematem, ponieważ w nasza aktualna doktryna REALISTYCZNIE
        zakłada ze z tak kaprysnym i niepewnym partnerem niczego na dłuższą mete
        planowac nie mozna. Stąd i nasza gospodarka nie nastawia sie na WIEKSZĄ
        współprace z Rosja, choc mamy swiadomość dużej starty z tego powodu, ale TO PO
        PROSTU OD POLSKI NIE ZALEŻY.
        To jest oczywiście moje osobiste zdanie, ale "siedze w temacie". Lepiej na nic
        nie liczyć niz potem "lizac rany". Dobrze to widac na ostatnim przykladzie, ze
        rany - niewielkie.
        Wie nie pisz bracie o jakiejś zwierzecej rusofobii Kaczyńskich. Mnie sie raczej
        wydaja podobni do putina, hi. Tyle że jako "mirror". Histeria nie jest tu na
        miejscu.
        • nysanin1 Re: Nie zgadzalem sie z toba ale miałem za rozsąd 11.11.05, 15:26

>. Problem stosunku do Rosji
          > jest MARGINALNYM tematem, ponieważ w nasza aktualna doktryna REALISTYCZNIE
          > zakłada ze z tak kaprysnym i niepewnym partnerem niczego na dłuższą mete
          > planowac nie mozna. Stąd i nasza gospodarka nie nastawia sie na WIEKSZĄ
          > współprace z Rosja, choc mamy swiadomość dużej starty z tego powodu, ale TO PO
          > PROSTU OD POLSKI NIE ZALEŻY.
          > Lepiej na nic
          > nie liczyć niz potem "lizac rany". Dobrze to widac na ostatnim przykladzie, ze
          > rany - niewielkie.

Aczkolwiek zgadzam sie z Toba w analizie "strat", nie mniej uwazam ze nawet
          marginalna strata runku jest zawsze strata. Jak zapewne wiesz z wlasnego
          doswiadczenia, naczelnym zadaniem jest rozzszerzac rynek a nie tracenie.
          Biorac pod uwage analize kosztow oplacalnosci i podjecie decyzji co do segmentu
          ma sens wowczas tylko gdy przemawiaja za tym przeslankami ekonomicznymi. Utrata
          rynku a zaniechanie eksportu, mysle ze zgodzisz sie ze mna, to dwie rozne
          rzeczy.
          >
          • Gość: efg Tak, masz racje, ja tylko KONSTATUJĘ stan rzeczy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 16:07
            A w polityce - wóz, albo przewóz. Potrzebny jest silny woźnica ktory albo wywali
            wóz do błota albo go z niego wyciagnie, nic nie da bieganie wokół niego i lament.
        • Gość: Thea Re: Zaprzeczam twoim stwierdzeniom. IP: *.pools.arcor-ip.net 11.11.05, 18:29

> Czy zauwazyłeś że w Polsce, w tych najważniejszych dwóch dniach ANI SŁOWA NIE
          > BYŁO O ROSJI ? Ekspose nowego premiera, przemówienie Prezydenta Kwasniewskiego
          > .
          > O Rosji nic. W ogóle w całej kampanii- a wiem bo znam całą - były NAJWYZEJ
          > odpowiedzi na pytania w stylu "że Polska zajmie stanowcze stanowisko",stanowisk
          > o
          > w sprawie ciagłych waszych zaczepek i tego rurociagu. Problem stosunku do Rosji
          > jest MARGINALNYM tematem, ponieważ w nasza aktualna doktryna REALISTYCZNIE
          > zakłada ze z tak kaprysnym i niepewnym partnerem niczego na dłuższą mete
          > planowac nie mozna. Stąd i nasza gospodarka nie nastawia sie na WIEKSZĄ
          > współprace z Rosja, choc mamy swiadomość dużej starty z tego powodu, ale TO PO
          > PROSTU OD POLSKI NIE ZALEŻY.
          > To jest oczywiście moje osobiste zdanie, ale "siedze w temacie". Lepiej na nic
          > nie liczyć niz potem "lizac rany". Dobrze to widac na ostatnim przykladzie, ze
          > rany - niewielkie.
          > Wie nie pisz bracie o jakiejś zwierzecej rusofobii Kaczyńskich. Mnie sie
          raczej wydaja podobni do putina, hi. Tyle że jako "mirror". Histeria nie jest tu
          na miejscu.
          ----------------------------------------------------------------
          Zaprzeczam twoim twiedzeniom, stwierdzam ze macie bardzo krötka pamiec.
          Co bylo z radem Dudajewa? Teraz go macie, wiec badzcie zadowoleni.
          Co bylo latem z uczniami z Rosji? Jaka byla dluga reakcja wladz z Polski?
          Nastapilo przeproszenie albo jakies miedzypanstwowe wyjasnienie?
          Takich prowokujacych precedensöw z strony polskiego spoleczenstwa
          jest pelno, obojetnie w jakim kierunku wschodu czy zachodu, polnocy
          czy poludnia. Oczym to swiadczy? Jak sadzicie, ze te czy inne forum nie
          jest czytane przez odpowiednie zagraniczne instytucje? Wy sobie nie
          wyobrazacie jak sie drapieznie na zewnatrz przedstawiacie.

Wiekszosc polskich mediöw donosola o nieprawidlowosciach i przekretach
          polskich exporteröw. Co bylo z Irakiem? Tez byly wielkie nieprawidlowosci.
          Nie musze tej historii na nowo przypominac, sami ja znacie najlepiej.
          Jaka wyrabiacie sobie "wiarygodna" opinie dla handlowych partneröw
          za granica? Mozna was traktowac w ogöle powaznie? Nie dziwcie sie ludzie,
          sami sobie jestescie winni.
          Cöz Polak pepkiem swiata, zapomina wszelakie obowiazujace reguly,
          sadzi ze tylko on jest cwany, reszta to zadupie (wniosek z waszych
          wypowiedzi). Nie dziwi nas ze zbieracie teraz zniwo na ktöre w pelni
          zasluzyliscie. O opini i wypowiedziach Polaköw wobec sasiadöw,
          czy innych to juz nie warto wspominac, warto przeczytac jeden topik,
          zaraz wie sie z kim ma sie doczynienie. Zreszta macie teraz genialny
          przykladowy ideal,ktöry zescie niedawno wybrali. Kampania przedwyborcza
          tak jak wywiad dla Bild Zeitung powiedzieli wszystko za siebie, co bylo do
          powiedzenia. Co mozna wiecej wymagac?
          Jednak daleko wam jeszcze do normalnej cywilizacji.
          • raffus Re: Zaprzeczam twoim stwierdzeniom. 11.11.05, 18:48
            Bzdury piszesz.

Dudajew był przez długi czas legalnym przedstawicielem władz Czeczenii. Co do
            pobicia rosyjskich dzieci, to był zwykły chuligański napada jakich wiele.
            Rosjanie wykorzystali to do swoich celów i zreagowali bardzo histerycznie. Poza
            tym w ramach rewanżu pobili naszych dyplomatów.
            • Gość: iwan_susanin Re: Zaprzeczam twoim stwierdzeniom. IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 11.11.05, 18:56
              Ярузельский тоже был легальным представителем власти польской. Так чего тогда
              взъелись, когда его пригласили в Москву на 9 мая?
            • Gość: Thea Re: Zaprzeczam twoim stwierdzeniom. IP: *.pools.arcor-ip.net 11.11.05, 19:01
              nic dodac nic ujac, oni nigdy niczego nie pojma i nigdy sie nic nie naucza.
              Co wiecej z talkimi dyskutowac. Nic dziwnego, ze was tak wszyscy traktuja,
              widac na wiecej nie zasluzyliscie. Zarozumiale i niepouczalne pepki swiata.
              • Gość: gekon Re: Zaprzeczam twoim stwierdzeniom. IP: *.btsnet.pl 12.11.05, 00:09
                ale my sobie bez was damy rade ;>
                bez histerii, te pepki od wiekow sa z wschodu i zachodu otoczone przez wrogow
                wiec sobie rade dadza, nie martw sie
    • fala_2005 Ograniczenia w eksporcie Polskim do Rosji 11.11.05, 14:32
      Trwa kampania wrogości Rosji wobec Polski.
      Wydaje sie, że te wszystkie dotychczasowe kroki Putina, to zemsta za mur
      berliński, zwycięstwo Solidarności w Polsce u definitywny upadek Związku
      Radzieckiego.Za to prezydent Rosji Władmimir Putin między innymi wini Polskę ,
      a ponieważ Polska jest najsłabszym i najbardziej dotychczas powiązanym ogniwem
      gospodarczym z Rosją, zemsta trwać będzie długo.
      Tak długo jak to będzie miało wpływ na wewnetrzną sytuację w samej Rosji, a sam
      Putin będzie jej prezydentem.
      Nieważne jest przy tym, na ile rzeczywiście Polska miała wpływ na wydarzenia w
      Rosji (i czy w ogóle miała, Putin i jemu podobni nie chcą przyjąc do wiadomości
      że temu co sie stało oni sami sobie są winni. Widocznie XXZjazd KPZR nieczego
      ich nie nauczył. Polacy strzeżcie się !
      • nysanin1 Re: Ograniczenia w eksporcie Polskim do Rosji 11.11.05, 14:36
        Fala, dlatego obowiazkiem nas wszystkich, po obu strinach, jest niedpuscic by
        glupota byla gora.
    • Gość: krytyk wyłażą rosyjskie kompleksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 14:56
      normalnie dziecinada, takimi głupimi metodami pokazywać kto w piaskownicy ma
      lepsze zabawki? Ruscy mają strasznie zakompleksionych polityków - dobrze, że
      zwykli obywatele są normalni.
    • Gość: analityk zakaz importu polskiego mięsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 14:57
      Dzisiaj, jak podały rosyjskie służby prasowe,zwiększono o 40 tyś ton kwotę
      importową mięsa drobiowego z USA do Rosji. Łączna kwota importowa tego mięsa z
      USA do Rosji w tym roku to ponad 800 tyś ton. I po co im mięso polskie?
      • nysanin1 Re: zakaz importu polskiego mięsa 11.11.05, 15:07
        Gość portalu: analityk napisał(a):

> Dzisiaj, jak podały rosyjskie służby prasowe,zwiększono o 40 tyś ton kwotę
        > importową mięsa drobiowego z USA do Rosji. Łączna kwota importowa tego mięsa
        z
        > USA do Rosji w tym roku to ponad 800 tyś ton. I po co im mięso polskie?

Zobacz co napisalem.
      • Gość: Thea Re: zakaz importu polskiego mięsa IP: *.pools.arcor-ip.net 11.11.05, 17:41
        Gość portalu: analityk napisał(a):

> Dzisiaj, jak podały rosyjskie służby prasowe,zwiększono o 40 tyś ton kwotę
        > importową mięsa drobiowego z USA do Rosji. Łączna kwota importowa tego mięsa z
        > USA do Rosji w tym roku to ponad 800 tyś ton. I po co im mięso polskie?
        ----------------------------------------------------------------
        Im wystarczy rado Dudajewa.
    • Gość: Nikola Piterski Z okazji swieta Polski IP: 195.5.138.* 11.11.05, 15:25
      В боренье падший невредим;
      Врагов мы в прахе не топтали;
      Мы не напомним ныне им
      Того, что старые скрижали

"Хранят в преданиях немых;
      Мы не сожжем Варшавы их;
      Они народной Немезиды
      Не узрят гневного лица
      И не услышат песнь обиды
      От лиры русского певца".

• sapeha S.Meller - nowa polityka wschodnia? 11.11.05, 15:45
      hehe MOSKWA SLEZAM NE WERIT
    • kbamm Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. 11.11.05, 18:35
      Nieprzyjazne gesty wobec Estonii, odcięcie energii elektrycznej Mołdawii, zakaz
      importu z Polski i wiele pomniejszych incydentów wobec swoich najbliższych
      sąsiadów źle wróży obecnemu prezydentowi. Liczę na mądrość rosyjskiego
      społeczeństwa - a mam tam wielu znajomych - NAPRAWDĘ FAJNYCH LUDZI !!!!!!!!
      • Gość: iwan_susanin Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 11.11.05, 19:21
        Официальная позиция Москвы заключается в том, что не были соблюдены
        дипломатические процедуры. Во-первых, запрос в посольство эстонцы направили
        только два дня назад. Во-вторых, как выразились в российском
        диппредставительстве, "выдать визу можно было только нарушив все действующие в
        России правила приема иностранных официальных лиц высокого ранга". Правила эти в
        общих чертах сводятся к следующему: приехать в Россию глава МИД иностранного
        государства может только по приглашению своего коллеги того же уровня. Сергей
        Лавров Урмаса Паэта не приглашал. К тому же в приглашении организаторов
        "круглого стола", отправленном в Таллин, говорилось о "представителе МИД
        Эстонии", а не о самом министре.
        • Gość: Thea Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.pools.arcor-ip.net 11.11.05, 19:28
          Iwan_susanin mozesz mi przyslac link do alfabetu ruskiego z odpowiednikami
          polskimi? Bardzo bym cie o to prosila. Dlaczego masz ...de w IP, mieszkasz w
          Niemczech?
          • Gość: iwan_susanin Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 11.11.05, 19:55
            ..de - hodziem crzes niemecki proxy.
            Rosijskie litery poszukaj tu:
            pl.polska.ru/jezyk/index.shtml
            ...z odpowiednikami polskimi nie wie gdzie est. Moze tam znajdesz
            • Gość: Thea Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.pools.arcor-ip.net 11.11.05, 20:04
              wiec jestes z Berlina.
              • Gość: iwan_susanin Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 11.11.05, 20:04
                estem s Petersburga
                • Gość: Thea Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.pools.arcor-ip.net 11.11.05, 20:12
                  wiec dlaczego masz w IP niemiecka koncöwke ..de (IP: *.biochem.mpg.de /
                  *.biochem.mpg.de)?
                  • Gość: iwan_susanin Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 11.11.05, 20:14
                    wiem :)) surfing through german proxy-server makes life more easy
                  • Gość: iwan_susanin Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.org / 82.96.100.* 11.11.05, 20:15
                    A jakij teraz mam IP? ;))))))))))
                    • Gość: Thea Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.pools.arcor-ip.net 11.11.05, 20:19
                      pracujesz z dynamicznym IP.
                      Ach wylaczyles i znowu startneles, wiem mam to samo.
                      • Gość: iwan_susanin Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.org / 82.96.100.* 11.11.05, 20:22
                        est taka programma "rosijska ruletka" albo "revolver" - zmenja twoj IP co ni 10
                        sekund
                  • Gość: iwan_susanin Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.org / 82.96.100.* 11.11.05, 20:18
                    Rosjane jac te zydi - wszendzie wlazy :))
                    A ty w berline meszkasz? Albo u japonczikow?
                    • Gość: Thea Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.pools.arcor-ip.net 11.11.05, 20:20
                      W Berlinie nie mieszkam ale w tym kraju, tylko wiecej na zachöd i poludnie.
                      U Japonczyköw nie mieszkam ale mam z nimi wiele doczynienia, wspaniali ludzie.
                      • Gość: iwan_susanin Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 11.11.05, 20:26
                        heba w Bawarii mieszkasz :) Gruess Gott!
                        japonczizy bardzo divnye ludzi
                        • Gość: Thea Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.pools.arcor-ip.net 11.11.05, 20:49
                          Nie w Bawarii w Baden Württemberg pod Francuska i Szwajcarska granica. Co do
                          Japonczyköw to sa bardzo mili ludzie, sa bardzo wymagajacym narodem. Zachwycaja
                          sie bardzo Europa, szczegölnie podobal sie im Oktoberfest w Monachium.
                          Niemieckie piwo, wina im bardzo smakuja.
                          • Gość: iwan_susanin Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 11.11.05, 21:01
                            ale oni pit za duzo nie mogut - majut taku genetyku, co jac trochi wiece wypje,
                            tak uzs pjany. Ale w celom fajny ludzi
                            • Gość: Thea Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.pools.arcor-ip.net 11.11.05, 21:11
                              a czy to trzeba tak duzo pic?
                              • Gość: iwan_susanin Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 11.11.05, 21:16
                                Ne! ne trzeba :))) Sam togo nie ljube. Ale aziatam w calem pic ne dobrze - oni
                                mae jakus mutaciju w ednom gene, co est bardzo neotporny do alkoholu
                                • Gość: gregorsamsa Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.adsl.alicedsl.de 11.11.05, 21:21
                                  "> Ne! ne trzeba :))) Sam togo nie ljube. Ale aziatam w calem pic ne dobrze - oni
                                  > mae jakus mutaciju w ednom gene, co est bardzo neotporny do alkoholu"

Azjaci sera tez nie trawia.
                                  Tylko co to ma wszystko wspolnego z tematem forum?
                                  • Gość: iwan_susanin Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 11.11.05, 21:27
                                    w ogule nic :) rozmowa o nic waznem
                                    • Gość: gregoesamsa Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.adsl.alicedsl.de 11.11.05, 21:37
                                      "> w ogule nic :) rozmowa o nic waznem"

Czyli jak to sie polsku mowi: o dupie Maryni.

Jak masz cos na tematy polsko-rosyjskie do powiedzenia, to zajrzyj tu:
                                      inosmi.ru/forum/themes/viewthread?thread=1492&offset=210
                                      • Gość: Thea Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.pools.arcor-ip.net 11.11.05, 21:42
                                        to ty tak nazwales, nie ja i nie kolega z petersburga
                                      • Gość: iwan_susanin Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 11.11.05, 21:56
                                        tutaj tez est diskussija po polsku:
                                        rosjanie.pl/forum/viewforum.php?f=29
                                    • Gość: Thea Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.pools.arcor-ip.net 11.11.05, 21:38
                                      zaraz siedzi im to w oku ze rusek z niemcem sie kontaktuje.
                                      • Gość: gregorsamsa Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. IP: *.adsl.alicedsl.de 11.11.05, 21:41
                                        > zaraz siedzi im to w oku ze rusek z niemcem sie kontaktuje.

Mi nic w oku nie siedzi (nie wiem w jakim to jezyku - po polsku to chyba by bylo, ze "w oczy kluje")
                                        bo sam pisze z Niemiec.
                      • nysanin1 Re: Z taką polityką Putin daleko nie zajedzie. 12.11.05, 16:11
                        Gość portalu: Thea napisał(a):

> W Berlinie nie mieszkam ale w tym kraju, tylko wiecej na zachöd i poludnie.
                        > U Japonczyköw nie mieszkam ale mam z nimi wiele doczynienia, wspaniali ludzie.

Masz na mysli tych ktorych poznales?
                        Moge zgodzic sie z toba ze w obcowaniu i w kontaktach wzajemnych to fakt.
                        Jedyny problem to to, ze nigdy nie powiedza ci prawdy w oczy.
                        Mowienie tego co sie mysli jest w Azji wrecz nietaktem.
                        Japonczycy sa najwiekszymi rasistami w Azji, i dla mnie to jest ok.
                        Faktem jest ze sa zaureczeni Europejskoscia, do tego stopnia, ze operacje
                        plastyczne korygujace rysy azjatyckie na bardziej europejskie sa w tej chwili
                        bardzo w modzie. Najzabawniejsze jest jednak to, ze ozenek z europejczykiem
                        jest dyshonorem dla rodziny.
                        Nie zle co?
                        • nysanin1 Re: Ewuniu!!! 12.11.05, 16:15
                          Sprawdzilas poczte?
          • Gość: iwan_susanin translit.ru/ IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 11.11.05, 20:00
            Est eszche takij site: translit.ru/
            Tam automaticzne konwertuje latinizu do kyrillizy. Ale tam pisz jac po
            angjelsku: nie SZ, a SH
            • Gość: Thea Re: translit.ru/ IP: *.pools.arcor-ip.net 11.11.05, 20:10
              danke / dziekuje
              • Gość: iwan_susanin Re: translit.ru/ IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 11.11.05, 20:12
                nie ma za co :)))
    • Gość: Gość Na własną prośbę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 18:47
      Wprowadzony zakaz jest konsekwencją licznych błędów przy wystawianiu świadectw
      i kontroli stanu wysyłanego towaru. Sytuacja ta trwała od ponad roku. Rosjanie
      wiele razy zwracali nam uwagę na błędy. Jesli zatrudnia się niekompetentych
      ludzi to takie są efekty. I żadne prośby, ostrzeżenia zwierzchników nie pomogą.
      Niech to bedzie nauczką. Holendrów podobny zakaz kosztował ponad miliard Euro.
      • Gość: Thea Re: Na własną prośbę... IP: *.pools.arcor-ip.net 11.11.05, 19:07
        Gość portalu: Gość napisał(a):
        > Wprowadzony zakaz jest konsekwencją licznych błędów przy wystawianiu świadectw
        > i kontroli stanu wysyłanego towaru. Sytuacja ta trwała od ponad roku. Rosjanie
        > wiele razy zwracali nam uwagę na błędy. Jesli zatrudnia się niekompetentych
        > ludzi to takie są efekty. I żadne prośby, ostrzeżenia zwierzchników nie pomogą.>
        > Niech to bedzie nauczką. Holendrów podobny zakaz kosztował ponad miliard Euro.
        ---------------------------------------------------
        Tak. Sami niszczycie swoja wiarygodnosc. Jest temu winna Rosja, byl temu winny
        Irak? Poczujecie jak przyjdzie wam siedziec na towarze i nie bedzie dla niego
        zbytu. Jak Polaköw inaczej do tego upominac? Jak Polaköw nauczyc? Tylko w taki
        sposöb. Niestety zagraniczny klient jest pan. Spröbujcie poslac swoje towary do
        Japoni, ciekawe czy przyjma. Wtedy dowiecie sie jakie sa swiatowe wymogy
        jakosciowe. Taki klijent jak Japonczyk, nie znajdziesz drugiego tak wymagajacego
        na swiecie. A jednak z nimi Europa handluje.
        • Gość: iwan_susanin импорт мяса IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 18.11.05, 20:05
          www.rbc.ru/rbcfreenews.shtml?/20051118213521.shtml
        • Gość: iwan_susanin Rosja отменяет л IP: *.biochem.mpg.de / *.biochem.mpg.de 25.11.05, 13:34
          Минсельхоз РФ отменил временные ограничения на ввоз из бразильских штатов Акре,
          Рондонья, Токантинс, Мараньо, Амапа и Рорайма свинины и говядины. Данное решение
          вступает в силу с 28 ноября 2005г., сообщает пресс-служба министерства. При этом
          отгрузки мясосырья могут осуществляться только с предприятий, аттестованных для
          поставок говядины и свинины в РФ, под контролем российских ветеринарных
          инспекторов, говорится в сообщении. Напомним, что ограничения на ввоз в РФ мяса
          из Бразилии были введены 20 сентября 2004г. в связи с эпидемией ящура.
      • Gość: dfg A zaraz ten drugi ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 20:30
        • Gość: aserett Re: A zaraz ten drugi ? IP: *.retsat1.com.pl 11.11.05, 21:00
          zawieżliśmy tyle betonu do katynia to po co mamy jeszcze wozić mięso i ziemniaki
    • wielkijas Niech no nasze ciele wilka zje 12.11.05, 01:04
      Nie rozumiem czego spodziewali się wszyscy oburzeni "wielbiciele" Rosji? Chyba
      najgłośniej wygłaszali teksty o tym że Rosja - wróg Polski. Myślę że Rosjanie o
      tym już wiedzą. Czego spodziewają się od wroga? Ktoś kto zakodował że Rosja -
      wróg Polski, powinien już dziś wykopać głęboki bunkier i w nim się ukryć. Lub
      iść do Czeczenii i walczyć. Reszta ludzi(nie oszołomy) musi wybrać takich
      polityków którzy chociaż raz na rok widują mapę geograficzną i wiedzą gdzie na
      niej znajduje się Polska. Tu niestety banany nie rosną,a wujek Sam daleko.
    • Gość: wampir zerwac stosunki tak gospodarcze jak i po czesci IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 12.11.05, 16:13
      lityczne z rosja az ci ostatni sie naucza szacunku i pokory!skupmy sie na uni
      europejskiej i USA oraz calej reszcie swiata i zostawmy w biedzie rosje.niech
      sobie "pija rope i oddychaja gazem ",moze ktos przezyje?!-to aluzja do ich
      cwaniactwa i pychy,ale moze cos zakielkuje w ich glowiznach?!
      • nysanin1 Re: zerwac stosunki tak gospodarcze jak i po czes 12.11.05, 16:24
        Gość portalu: wampir napisał(a):

> lityczne z rosja az ci ostatni sie naucza szacunku i pokory!skupmy sie na uni
        > europejskiej i USA oraz calej reszcie swiata i zostawmy w biedzie rosje.niech
        > sobie "pija rope i oddychaja gazem ",moze ktos przezyje?!-to aluzja do ich
        > cwaniactwa i pychy,ale moze cos zakielkuje w ich glowiznach?!

I korzystajmy z uslug innych by reprezentowali Polske i sprawy polskie w
        kontaktach bezposrednich?
        A moze by tak wypracowac wspolna do zaakceptowania przez obie strony metode
        kontaktow, ktora pozwoli wydzwignac sie z tego gnoju w jakim znalazly sie nasze
        stosunki dwustronne.
    • nysanin1 Ewuniu!!! 12.11.05, 16:14
      Sprawdzilas poczte?
      • ciagciulaciag Za to my wpuszczamy wszystkie ruskie koorwy! 13.11.05, 02:27
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka