heraldek 06.12.05, 23:51 Wiara jest dominuja cecha IV RP.... Juz nieraz PKP przechodzily metamorfoze, ze kible przez byly przez pare tygodni czysciejsze....potem to wszystko wracalo do polskiego standartu....i tym razem, gdy forsa sie skonczy..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: W pociągach będzie wygodniej i czyściej 06.12.05, 23:58 Dziś "mikołajki", zatem czas na bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol A moze by tak "szybciej" IP: 217.77.224.* 07.12.05, 14:44 Lodz - Warszawa (150km) 2 godziny. Dowcip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kogut czy kaczor ? IV RP solidarna! Solidarnie na dno. IP: *.jjs.pl 07.12.05, 00:03 www.pkp.pl/zwiazki_zawodowe.php Ukryli tę kultową stronę!! Nie ma linku z głównej!! I czego się wstydzić, w IV Rzeczpospolitej solidarnej Związki to powód do dumy!!! Jak tak można? Za mało jest związków chrześcijańskich, nie mają takiego konduktorzy i dróżnicy. Za to Związek Maszynistów ma Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoBal Skoro już płacę na PKP to chcę ulig po okazaniu OC IP: 83.9.43.* 07.12.05, 01:04 Skoro już musze płacić na PKP, czego wcale nie chcę, to chcę żeby po okazaniu w kasie prawa jazdy i OC cena mojego biletu kolejowego była niższa... Darmozjady. Odpowiedz Link Zgłoś
qtasinski Re: Skoro już płacę na PKP to chcę ulig po okazan 07.12.05, 08:56 ta, a chcesz jeszcze zeby ceny biletow byly "uzaleznione od zmian ceny ropy na rynkach swiatowych"? to lepeiej nie wywoluj wilka z lasu bo wszyscy sie na tym za przeproszeniem "przejedziemy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: szczecin-przemysl IP: *.Zabrze.Net.pl 07.12.05, 01:09 buhaha i bedzie moze jeszcze pachnialo? haha ten kto chce sie dowiedziec w jakim stanie polska jest niech sie przejedzie pociagiem tej relacji Odpowiedz Link Zgłoś
qtasinski Re: szczecin-przemysl 07.12.05, 08:36 JA JECHALEM, raz w zyciu i wiecej nie sprobuje. az tak extremalnych sportow to ja nie lubie. gdybym nie zablokowal zaslonietych firankami drzwi "wyciagnietymi nogami" dzieki czemu powstalo wrazenie, ze przedzial jest pusty i zablokowany to pewnie nie dojechalbym do szczecina... chlopakow w nastepnym przedziale uspili, pochlastali ubranie, torby i zabrali wszystko co sie dalo... coz dla pkp latwiej jest zachowac w czystosci puste pociagi niz zabezpieczyc ich pasazerom bezpieczenstwo. przeciez sprzataczka jest tansza niz SOK-owiec lub inny pseudo-ochroniarz. ...to juz nie sa odosobnione przypadki ale nagminne zaplanowane dzialania. jadac pociagiem Warszawa-Kolobrzeg, badz co badz pelnym, ludzie stali nawwet na korytarzach... weszlo 4 dresow 2metry wysokich i 2metry szerokich i rozmawiajac na glos mijajac jednoczesnie ludzi na korytarzach i zagladajac do przedzialow, mozna bylo uslyszec teksty w stylu: "kogo rabiemy?", "a tam widzialem kilku frajerow"... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Za takie drogie bilety to wolę samochód... 07.12.05, 11:46 Za takie drogie bilety to wolę samochód... Jestem niezależna, a nie "pociąg nie jedzie, bo kupka śniegu na torach jest". W lecie się rozszerzają od słońca i upału/temperatur, w zimie zamarzają...i jak tu być na czas z PKP? I jeszcze ci śmierdzący i niedomyci, niedogoleni i nie dostrzyżeni konduktorzy...ze świecącymi się od starości i brudu spodniami z munduru. Mam odruch wymiotny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optym_inaczej Re: W pociągach będzie wygodniej i czyściej IP: *.icpnet.pl 07.12.05, 05:54 No to dodali mi otuchy. Ostatnio "pędziłem" Inter City (powinno być chyba Cipy) miejscami 40 km/godz. Odpowiedz Link Zgłoś
qtasinski Re: W pociągach będzie wygodniej i czyściej 07.12.05, 08:44 czepiasz sie predkosci, na mucki bedziesz mogl z wolna popatrzec. za to TOALETY beda czyste!!! poziom swiatowy. chyba kolej afrykanska oferuje podroznym lepsze warunki... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark W pociągach będzie science & fiction... ! 07.12.05, 11:48 W pociągach będzie science & fiction... ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OldBruno Re: W pociągach będzie wygodniej i czyściej IP: *.aster.pl 07.12.05, 07:10 Prawda, że pociągi jeszcze jeżdżą. Ale jedyne, czego tam nie brakuje to zarządy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenom Wietrzenie oknami - XIX wiek PKP IP: *.compi.net.pl / *.compi.net.pl 07.12.05, 07:11 PKP to jednak straszne badziewie i ciemnogród. W pociągach jadących ponad 100 km/godz. i bez względu na pogodę jedynym sposobem wietrzenia jest otwarcie okna. Kilkadziesiąt lat temu w wagonach na dachach były wywietrzniki i istniał system nawiewu. Czy dzisiaj jeśli nas nie stać na klimatyzację nie mozna mieć wentylatorów wyciągających powietrze i inne które by świerze powietrze tłoczyły do wagonów/przedziałów? Odpowiedz Link Zgłoś
qtasinski Re: Wietrzenie oknami - XIX wiek PKP 07.12.05, 08:47 to sie "pekape" nie karkuluje... badania wykazaly, ze ludziom czesto jest w wagonach zimno i w tym celu puszczaja dla i do atmosfery "rozgrzewajace baki". to ostatecznie zadecydowalo o nieprzydatnosci jakichkolwiek systemow nawiewu... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Nie puszczczać bąków tylko trzmiele ! 07.12.05, 11:50 Nie puszczczać bąków tylko trzmiele ! qtasinski napisał: > to sie "pekape" nie karkuluje... badania wykazaly, ze ludziom czesto jest w > wagonach zimno i w tym celu puszczaja dla i do atmosfery "rozgrzewajace baki". > to ostatecznie zadecydowalo o nieprzydatnosci jakichkolwiek systemow nawiewu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rz Re: W pociągach będzie wygodniej i czyściej IP: *.prz.rzeszow.pl 07.12.05, 08:18 Brak rezerwacji miejsc w pociągach pospiesznych, płacę i nie wiem w jakich warunkach będę podróżował ... Aha już wiem, na stojąco w korytarzu lub po paru stacjach i przeciskaniu się przez ciasne korytarze może znajdzie się wolne miejsce, no i jak zwykle BRUD, SMRÓD, niepunktualność... To nie są NORMALNE warunki podróżowania ... Odpowiedz Link Zgłoś
qtasinski Re: W pociągach będzie wygodniej i czyściej 07.12.05, 08:52 sama nazwa "pociag pospieszny" wskazuje, ze wszystko co jest z nim zwiazane bylo robione w pospiechu... sprawdzanie, sprzatanie, a i w ogole jako, ze pociag jest "pospieszny to nie powinien posiadac "mniejsc siedzoncych". nowe wagony maja posiadac tylko miejsca stojace, zeby mogly pomiescic wieksza ilosc, zadowolonych z wysokiego standardu swiadczonych uslug - pasazeruff...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozi33 Re: W pociągach będzie wygodniej i czyściej IP: *.wiking / *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 08:44 dobra wiadomośc. Mam nadzieję, że nie skończy się tylko na modernizacji tras z Warszawy. Ja dojeżdżam do pracy trasą Kutno-Łódź. To jest tragedia, jeden tor, możliwośc mijanek na kilku stacjach, trasę 60 km pociąg pokonuje w 100 minut! Do tego stan torów jest taki, że podskakujemy wszyscy w czasie jazdy i nie radzę nikomu jeść albo pić bo sensacje żąłądkowe pewne. Jeden tor dla pociągów osobowych, pospiesznych i towarowych. Stan pociągów? Wczoraj padał deszcz-woda lała się nieszczelnymi oknami do środka pociągu. Jedyne miejsca, w których można było uniknąć deszczówki-to przejścia-oczywiś cie stojące. Proponuję "miłą przejażdżkę" tą trasą zarządzającym PKP może zrozumieją jak czują się podróżni i uda coś się zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veeniarz Re: W pociągach będzie wygodniej i czyściej IP: *.wksm.com.pl / *.crowley.pl 07.12.05, 08:47 ta pewnie... PKP jest jak czarna dziura - bez dna. Dodatkowo większość pracowników PKPowców to matoły... Nigdy nie będzie u nich dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
lucky_9 Re: W pociągach będzie wygodniej i czyściej 07.12.05, 10:53 wypraszam sobie !!! matoły, jak raczyłeś to określić, są wszędzie a mówiąc że większość pracowników PKP to matoły obrażasz część mojej rodziny i wielu ludzi których dobrze znam i zaręczam że nie są matołami. nie olewają też swojej pracy, w większości harują jak woły za naprawdę małe pieniądze! zła sytuacja PKP w znacznej mierze wynika ze złego zarządzania a nie jest winą pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark to wypierniczcie ze związkami te złodziejskie zarz 07.12.05, 11:53 Hej, kolejarz - to wypierniczcie ze związkami te złodziejskie zarządy, i menedżerów co nie potrafią zarządzać. No ale czy wy umiecie ??? lucky_9 napisała: > wypraszam sobie !!! > matoły, jak raczyłeś to określić, są wszędzie a mówiąc że większość pracowników > > PKP to matoły obrażasz część mojej rodziny i wielu ludzi których dobrze znam i > zaręczam że nie są matołami. > nie olewają też swojej pracy, w większości harują jak woły za naprawdę małe > pieniądze! > zła sytuacja PKP w znacznej mierze wynika ze złego zarządzania a nie jest winą > pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
lucky_9 Re: to wypierniczcie ze związkami te złodziejskie 08.12.05, 09:12 uważasz że to takie proste? ciekawe czy ty umiesz "wypierniczyć" tych co źle rządzą i kradną ... na marginesie - nie jestem kolejarzem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: W pociągach będzie wygodniej i czyściej IP: *.exatel.pl 07.12.05, 08:49 pieprzenie o Szopenie! PKP to niereformowalna instytucja, która jak najszybciej trezba sprywatyzowac albo zlikwidowac. Worek bez dna!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihau wolę przeczytać: W pociągach JEST wygodniej i czy. IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 07.12.05, 09:05 ...sciej :P co to za debilny obyczaj chwalić się tym czego NIE MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragnah Czyściej? Nie wierzę... IP: *.gpd.com.pl 07.12.05, 09:36 Na kolei zawsze było brudno, jest brudno i będzie brudno. Jak w powiedzonku: "burdel jak na kolei". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. A przy okazji od 11 grudnia jest kolejna zmiana IP: 217.67.220.* 07.12.05, 09:57 Zmiana rozkładu - w relacji Wwa - Gdynia, złodzieje z pkp wprowadzili jeszcze więcej pociągów IC, zastępując część EX, TLK zostały przesunięte na późniejszą godzinę, tak żeby w wwie już na pewno nie załapać się na żaden dzienny środek transportu. Szanowna mafio z pkp - obyście wreszcie upadli! Odpowiedz Link Zgłoś
konserwa7 PKP zaorac i torowiskami puscic autostrady 07.12.05, 10:05 Dlaczego ja jadac samochdem po naszych drogach smierci place haracz (akcyza, VAT) na tych strajkujacych nierobow na kolei? Zlikwidowac ten IX -wieczny wynalazek i za zaoszczedzone w ten sposob srodki wybudowac wygodne autostrady. Kolej dysponuje olbrzymim majatkiem. Sama sprzedaz gruntow by wystarczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaes Re: PKP zaorac i torowiskami puscic autostrady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:25 chyba nie wiesz o czym piszesz. wroc do podstawowki i naucz sie myslenia. dobrze funkcjonujaca kolej jest domena panstw wysoko rozwinietych. chyba nie trzeba podawac przykladow. duzo mniejsze zanieczyszczenie srodowiska, duzo tansze przewozy towarowe w porownaniu do transportu samochodowego i krotszy czas podrozy. to ostatnie oczywiscie nie w przypadku pkp bo my przestalismy sie rozwijac jakies 50 lat wstecz. zeby kolej zaczela na siebie zarabiac trzeba ja unowoczesnic, wybudowac linie dla pociagow duzych predkosci wtedy bedzie mogla konkurowac z transportem samochodowym i na krotszych odcinkach z transportem lotniczym. pozatym kolej jest najbezpieczniejszym srodkiem komunikacji. w zeszlym roku w wypadkach kolejowych w europie zginelo 70 osob a w samochodowych 40 tys. bez komentarza. samolotom rowniez bardzo daleko do zapewnienia takiego bezpieczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: PKP zaorac i torowiskami puscic autostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 20:34 sam jesteś nierobem skoro tak łatwo idzie ci obrażanie cężko pracujących kolejarzy w ekstremalnych wręcz warunkach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podroznik Re: W pociągach będzie wygodniej i czyściej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 10:17 Ludzie chyba nie dozyje czasow, w ktorych podroz 100 km bedzie trwala krocej niz 3 godziny. Nowe zespoly trakcyjne, hi hi chyba nie takie 'wynalazki', ktore nie moga przejechac granicy, gdyz w UE obowiazuja bezpieczenstwo na wyzszym poziomie niz u nas. Kiedy w PKP PR, nie bedzie zapowiedzi o zamykaniu drzwi w pociagu, to akurat przypomina Indie niz kraj europejski. Pomine milczeniem bezprzedzialowe klimatyzowane wagony do 330 km/h, ktore nie moga wjchac na nasze torowiska, gdyz zostalyby rozregulowane uklady jezdne. Mamy kolej wczesnych lat 70-tych i nic sie nie zmienia, torowiska do 160 km/h sa jak autostrady, tworzone zupelnie bez sensu i tak nie mamy taboru, ktory moze sie poruszac z taka predkoscia (wagony osobowe). Odpowiedz Link Zgłoś
kattarinna Re: W pociągach będzie wygodniej i czyściej 07.12.05, 10:22 Nie przypuszczam bym dozyla takiego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
kattarinna Re: W pociągach będzie wygodniej i czyściej 07.12.05, 10:22 Nie przypuszczam bym dozyla takiego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plp Re: W pociągach będzie wygodniej i czyściej IP: 193.109.212.* 07.12.05, 10:41 moze i tak tylko ze tory do kitu - pospiech jedzie 40 km/h - do tego ciagle strasza likwidacja 1/3 polaczen - a ich i tak jest malo :( a piniadze to skad wezma na modernizacje? jezdze pospiechem 19.09 z warszawy cen. do olsztyna - zwykly pociag trakcyjny - na oko 40 lat sluzby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: W pociągach będzie wygodniej i czyściej IP: *.chem.TU-Berlin.DE 07.12.05, 10:45 Mój komentarz nie dotyczy PKP PR lecz PKP Intercity. Spółka ta kilkanaście dni temu chlubiła sie zmianą rozkładu jazdy (nowe połączenia, skrócenie czasu przejazdu itp.). Niestety nic za darmo.....Spółka ta podnosi również ceny (przejazd na trasie Berlin Warszawa drożeje o ponad 10%). Nie wiem tylko czy podwyżka dotyczy tylko tej trasy czy również innych połączeń. Ciekawe że tych informacji PKP Intercity "zapomniała" podać..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-4 Re: W pociągach będzie wygodniej i czyściej IP: *.crowley.pl 07.12.05, 13:00 Taaa, z pewnością. Co prawda piszą tu o PR, ja jeżdżę często IC na trasie Warszawa-Wrocław. Niestety IC nie jest lepsze, jeśli chodzi o punktualność, pociąg przed Poznaniem potrafi zatrzymać się na pół godziny, po czym jedzie dalej i słyszy się jedynie "przepraszamy za opóźnienie spowodowane względami technicznymi" ze zdychających głośniczków (nawet w IC!). To samo w drodze powrotnej. Powinna trwać 4h 50min. W W-wie słychać "dojeżdżamy z 52 minutowym opóźnieniem, przepraszamy". I tyle. Za stówę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POKi komedia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 10:51 wydadzą niemal 30% mniej na wagony niż planowali, już widzę tą super jakość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Czy będzie bezpieczniej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:41 Czy będzie też bezpieczniej - czy zlikwidujecie wszelkich zaczepiaczy, chuliganów itp. osobników? Czy będzie przyjaźniej dla mniej sprawnych - czy bedą lepsze (niższe, z dobrymi poręczami) wejścia do pociągów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Re: 240 milionów na wodę,proszek i mydło dla PKP IP: *.cable.satra.pl 07.12.05, 12:29 Odpowiedz Link Zgłoś