Dodaj do ulubionych

Kliencie banku, broń się!

• Gość: mariusz Re: Kliencie banku, broń się! IP: 62.111.218.* 17.01.06, 11:32
      mialem podobna historie z multibankiem ale o szybkiej reakcji nie napisze
      wlczylem pol roku o marne 0,5%, i chyba na tym polega ich taktyka
      • Gość: A Re: Kliencie banku, broń się! IP: *.siec2000.pl 18.01.06, 00:53
        Tak samo jest z lukasem, ja walczyłem o 50zł.
        To jest jedyny bank, który uważa, że może robić co chce a odpowiedzialność za
        swoje błędy przerzuca na klienta.
    • Gość: Gość Re: Kliencie banku, broń się! IP: *.chello.pl 17.01.06, 11:39
      A najdziwniejsze z tego wszystkiego jest to, że w sposób całkiem niezauważony
      zmuszono nas niejako do korzystania z usług banków... zaczęło się od
      przymusowego korzystania z pośrednictwa banków przy wypłacie zarobków. Kto
      pamięta? Przecież nie została wydana jakakolwiek ustawa... tylko po cichu
      zobligowano przedsiębiorstwa do takiego pstępowania... no i mamy, co mamy.
      Proszę pokazać mi przepis, czy ustawę zmuszającą mnie do obowiązkowego
      korzystania z banku? Słuszny tytuł - kliencie, broń się - tylko nie przed
      bankiem, ale PAŃSTWEM !
      • Gość: Zoil Re: Kliencie banku, broń się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 22:52
        Nieprawda. Pracodawcy mają obowiązek wypłacać wynagrodzenie w gotówce; wypłata na konto jest uzależniona od zgody pracownika. Inna rzecz, że przy obecnym bezrobociu nikt nie będzie narażał się na konflikt z szefem, jeśli ten "poprosi" o założenie konta.
    • maciek20001 KTO SZUKA NIE BŁĄDZI 17.01.06, 11:41
      A ja mam konto w Citibanku.Przy zgromadzonej kwocie powyżej 28.000zł nie płacę
      ŻADNYCH opłat .Ani za prowadzenie rachunku , ani za przekazy stałych
      opłat /czynsz, telefon telewizja,itd/,które wykonuję w bankomacie.Co prawda
      oprocentowanie w tym banku jest trochę niskie, ale coś za coś.I jestem
      zadowolony.
      • Gość: A Re: KTO SZUKA NIE BŁĄDZI IP: *.siec2000.pl 18.01.06, 00:57
        Poniżej tej kwoty w citibanku płacisz za prowadzenie prochunku.
        Przelewy wykonane przez internet, bankomat, czy automatycznego bankiera
        (telefon) 0zł
        Oprocentowanie wygląda kiepsko bo 0%.
        Jednak porównując z lukasem, który za prowadzenie konta 0zł ale naciągali w
        inny sposób.
        To już wolę zapłacić prowizję za prowadzenie. Przynajmniej wiem ile i kiedy
        zejdzie.
        W przypadku lukasa to nigdy nie było wiadomo kiedy i ile.
    • Gość: Jacek Re: Kliencie banku, broń się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 12:08
      Nie tylko Banki. Zobaczcie co robi TP SA. Nie ma miejsca żeby to opisać ale
      ostatni HIT to samowolna zmiana planu taryfowego na darmowe wieczory i
      weekendy. Kto się zorientuje po miesiącu lub po 6-ciu to musi zapłacić za
      zmianę taryfy na mniejszą
      • Gość: baret Re: Kliencie banku, broń się! IP: *.chello.pl 17.01.06, 12:13
        o czym ta dyskusja skoro w tytule omawianego artykułu czytamy:
        "Banki po cichu podnoszą opłaty, nie kwapią się do obniżania oprocentowania"

czy ktoś rozumie to zdanie?
    • Gość: Felka Jak postepowac z bankiem, aby sluzyl Tobie!!!!!!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.01.06, 12:16
      Pare lat temu przy okienku kasy dowiedzialam sie, ze bank "musi" oobrac ode
      mnie dodatkowa oplate za wyciaganie wiekszej sumy z biezacego konta, dokonywane
      w "nie swojej" filii. Powiedzialam bardzo stanowczo (i glosno), ze sie na to
      absolutnie nie zgadzam - to sa moje pieniadze, trzymane na koncie nie
      oprocentowanym i ja musze miec do nich dostep kiedy chce i skad cgce (w dobie
      blyskawicznych polaczen komputerowych)i placic za to nie zamierzam. Pani przy
      kasie pwoiedziala, ze "taka jest procedura" i ze nie moze niczego innego
      zrobic. Odpowiedzialam, ze jesli taka jest procedura, to mnie ona nie odpowiada
      i poszukam sobie banku gdzie procedury sa inne. Prosze mi, powiedzialam,
      natychmiast zamknac konto, wyplacic czek na pelna sume, jaka trzymam., a jesli
      wezma z mego konta chocby pol grosza, to ja ich wezme do sadu.
      I coz? Po krotkiej naradzie z menedzerem, okazalo sie, ze nie musze placic
      frajerskich oplat za korzystanie z wlasnego konta - co wiecej, nigdy zadna inna
      filia tego banku nie usilowala ode mnie takich oplat wyciagnac.
      Wniosek: Klient ma wladze nad bankiem. Moze wycofac swoje wklady.
    • Gość: gość Zwiazki zawodowe bankowców RP IP: *.tvgawex.pl 17.01.06, 12:18
      nie bardzo są zadowolone fuzja a co za tym idzie reorganizacja i cieciem
      kosztów przez restrukturyzacje czyli zwolnienia. to samo dotyczy panstwowego
      pko gdzie maja byc zwolnienia bo jest przerost zatrudnienia o dobre
      kilkanascie% a i tak wiekszosc operacji i uslug jest swiadczonych coraz
      czesciej on line, badz sms czy telefonicznie i te panie z okienka juz nie beda
      wykonywac operacji kasowych tylko swiadczyc uslugi doradcze typu jaki wziasc
      kredyt lokate czy katre kredytowa.
    • Gość: olo Re: Kliencie banku, broń się! IP: 212.182.116.* 17.01.06, 12:34
      w PKO inteligo przelewy kosztuja 40 groszy ...ktos wie w jakim banku internetowe
      przelewy nic nie kosztuja ??
      • Gość: an Re: Kliencie banku, broń się! IP: 195.160.253.* 17.01.06, 13:31
        przelewy za darmo przez net i telefon - chpocby w lukasie, e -konto pro.
        ogolnie jestem z ich uslug zadowloona- jedyny minus- dziura w ktorej teraz
        pracuje - dziura w ktorej postawil sie ileki koncern nie ma an i ejdnego
        bankomatu euronetu w zwiazku z czym musiaalam otworzyc konto w innym banku-
        bph...:(
        poza tym za darmo przelwey przez net- m-bank
        w bphu tez mam za darmo- opcja srebny sezam
        naprawde mysle ze ta oferta jst wieksza
      • Gość: Rudy Re: Kliencie banku, broń się! IP: 212.160.148.* 17.01.06, 17:36
        O dziwo w PEKAO.
      • Gość: chickenrun Re: Kliencie banku, broń się! IP: *.autocom.pl 17.01.06, 21:22
        Lukas na ten przyklad E-konto Pro
      • Gość: A Re: Kliencie banku, broń się! IP: *.siec2000.pl 18.01.06, 01:00
        Są banki nie internetowe ale z dostępem do rachunku przez internet i tutaj w
        niektórych jest 0zł
    • Gość: staruch banki są chciwe..prezesi nie są gorsi IP: 213.134.160.* 17.01.06, 13:03
      wiadomo jakie są zarobki prezesów banków i tzw. kadry menedżerskiej. Prowizje
      muszą rosnąć bo prezesik nie zrezygnuje ze swojej pensji, nierzadko 200-300
      tys. miesięcznie (albo i więcej). A ciul bankowy (czyli pracownik) zap***dala
      na maxa, haruje na wszystkich obiboków ponad sobą i ma "ambitnie realizować i
      przekraczać plany sprzedażowe" itp bzdury. Rozumiem, że zarząd powinien
      zarabiać więcej niż ciul (doradca klienta, konsultant czy licho wie co), ale
      bez przesady - 100 razy więcej???
      Prezesik czy dyrektorek i tak ma kontrakcik menedżerski, i nawet jak go wywalą,
      to przez rok czy dwa i tak dostaje pieniążki za friko.
      To jest k***a życie, i za to klienci muszą płacić. Nie tylko za marmury w
      centralach.
    • Gość: BS Re: Kliencie banku, broń się! IP: *.uz.zgora.pl 17.01.06, 13:17
      Najwieksze scierwo bankowe w Polsce - BZ WBK !
    • Gość: Elmur Re: Kliencie banku, broń się! IP: 213.18.121.* 17.01.06, 14:09
      A ja myślałem że banki zarabiają bo mogą inwestować powierzone im pieniądze a
      nie wprowadzając prowizję. Mam konto w HSBC w UK. Co miesiąc bank przelewa mi ok
      30F odsetek i jeszcze nie pątrącił mi ani razu nawet pensa z prowadzenie konta
      lub pobranie pieniędzy z innego bankomatu. Zadnych opłat za przelewy...nic tylko
      odsetki od oszczędności dla mnie. Jakieś dziwne te banki w Europie....
      • Gość: soczek1 Re: Kliencie banku, broń się! IP: *.dhcp.unc.edu 17.01.06, 18:42
        tez mamy konta za granica i ich ksztalt nie ma absolutnie nic wspolnego z
        opisywana tu polska praktyka... HSBC jest niezle - w zasadzie doplaca do karty
        kredytowej (zbieranie punktow), Bank of America nie pobiera zadnych oplat za
        zadne uslugi, przelewy etc (ale ma limit stanu konta, ponizej ktorego nie mozna
        zejsc - inaczej sie placi $10 miesiecznie za obsluge konta), SECU zas jako bank
        stanowy wyplaca odsetki nawet od konta a vista, a jedyna oplata jest $1
        miesiecznie na fundacje... o oplatach za posiadanie karty w zyciu nie
        slyszalam.
        choc pare lata temu mielismy podobne jak inni "forumiarze" klopoty i z BGZ i z
        BPH - i sporo wysilku wymagalo zlikwidowanie obu kont (BGZ na przyklad zaczal -
        juz po zamknieciu konta - naliczac karne oplaty - a ze nie bylo oczywiscie juz
        zadnej gotowki na nienalezacym juz do mnie koncie - bank uprzejmie mnie
        poinformowal (gdzies po 6 miesiacach), ze mi skredytowal te kare - wiec dalej
        mu cos wisze...
        nic dodac nic ujac. zycze wszsytkim zmian na lepsze
    • Gość: Kisiel Zdzierają kasę na czym się da IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 14:32
      krwiopijcy
    • Gość: marek Re: Kliencie banku, broń się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 14:36
      Banki w Polsce przyzwyczaiły się do bardzo wysokich dochodów zarabianych w
      łatwy sposób. Posiadałem konto w banku NatWest w Wielkiej Brytanii-opłaty i
      prowizje były znikome (zwłaszcza w stosunku do przeciętnych zarobków).
      Prowadzenie konta kosztowało 0 funtów, wypłaty w bankomacie i przelewy przez
      internet 0 funtów, a na dodatek wypłata gotówki w jednostce banku 0 funtów.
      Myślę, że zamiast podnosić opłaty w celu poprawienia efektywności, warto by
      było przyjżeć się własnym kosztom działania,a w szczególności milionowym
      zarobkom prezesów i członków zarządu - są nieproporcjonalnie wysokie i niczym
      nie uzasadnione (poza chciwością oczywiście)
    • Gość: darko Re: Kliencie banku, broń się! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 15:19
      Nie wiem czemu nie znalazłem informacji (tutaj) o również wspzniałym ING Banku
      Śląskim a on tak dla jednego przykładu wprowadził piękną podwyżkę "za obsługę
      limitu zadłużenia" (tj za nic) z 55 tylko do 68 złotych.

tak trzymać - ludzie zapłacą
    • Gość: shark Getin Bank - złodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 16:54
      Bez uprzedzenia getin bank pobiera mnóstwo opłat. Zdębiałem, kiedy zobaczyłem
      wyciąg z konta: 4,50 zł za prowadzenie konta, 4 zł za używanie karty (TAK!
      TAK!) plus 3,30 z przelew eliksir.
      Niech ich szlag tragi! Pojeby!

Zamierzam zmienić bank, tylko nie wiem, na który. Miałem kiedyś konto Banku
      Śląskim, ale tam to już prawdziwi kosmici pracują.

Podpowiedzcie, gdzie najmniej zdzierają. Poza internetowymi. Mam konto w mBanku
      i jest bardzo zadowolony, ale chodzi mi o banki nieinternetowe.
      • Gość: siwyED Re: Getin Bank - złodzieje IP: *.chello.pl 17.01.06, 21:05
        Lukas, Lukas i jeszcze raz LUKAS.
        Pozdrawiam,
        ED
      • Gość: Rubi Re: Getin Bank - złodzieje IP: *.devs.futuro.pl 25.06.06, 23:50
        Bardzo wiele dobrego pisze sie o rosnacej w sile strukturze Getin Banku,bardzo
        wiele o coraz bogatszym Leszku Czarneckim...ale!!!! Uwaga!!! Wszystko kosztem
        normalnych ludzi, opiekunow klienta. Ja pracowalam jakis czas w Wawie (za dlugo
        zwazajac na to jak wykorzystuja czlowieka, i dostatecznie dlugo aby miec jasna
        opinie).Sama odeszlam wiec komentarz ten nie jest mszczeniem sie na nikim a
        otworzeniem oczu - moze wlasnie prezesom Getin Banku.
        Opiekun klienta zarabia niecale 1500 zl netto. I nie za 8 godzin pracy ale za
        minimum 9,5 godziny - do 12 godzin wlacznie.Plany sa takie ze..zeby je wyrobic
        nalezy miec chody w Getin Bussines (zeby ktos dawal namiary na zainteresowanych
        kredytem gotowkowym).Do tego przez minimum 4 miesiace siedzisz tylko na obsludze
        kasowej - a twoje 'kolezanki' zgarniaja wszystkich klientow zainteresowanych
        kredytem i karta kredytowa (bo te produkty sa w planie!).I jak tu wyrobic chocby
        80procent od ktorego placa prowizje.Ktos powinien sie zastanowic nad roznicami w
        prowizjach opiekunow(sa tacy,ktorzy nie dostaja nic-i tacy,ktorzy maja po 150
        procent planu!).Na stanowisku opiekuna klienta powinny byc podobne wykonania
        planu,bo to klient przychodzi do nas..A obdzwonki zdaja sie psu na bude.Co z
        tego ze ja dzwonilam jak moje zaradne kolezanki nic mi nie mowiac zgarnialy
        umowionego przeze mnie klienta!!
        Do tego niekolezenskosc!!Nie pracuje sie tam zespolowo-tylko kazdy patrzy na
        siebie i na to, zeby jeszcze komus podebrac klienta.
        Przyszlam do Getin Banku z wiara,ze to dobry polski bank,z potencjalem-odeszlam
        z niesmakiem zalujac,ze odeszlam z dobrej pracy kuszona na rozmowie
        kwalifikacyjnek 'gorami zlota".
        Nie polecam pracy w tej instytucji! Chyba,ze ktos lubi wolontariat - ale w tym
        wypadku polecam tez inne formy.
        Pozdrawiam.
        P.S.Na otarcie lez powiem tyle-bez problemu wrocilam do swojej starej
        pracy,dostalam podwyzke i nie mysle juz o zmianie pracy.Czasem czlowiek chce cos
        odswiezyc,zobaczyc czy moze gdzies jest lepiej..calkiem bez sensu.
        Pozdrawiam
      • Gość: Rubi Oszukuja pracownikow!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 25.06.06, 23:52
        Bardzo wiele dobrego pisze sie o rosnacej w sile strukturze Getin Banku,bardzo
        wiele o coraz bogatszym Leszku Czarneckim...ale!!!! Uwaga!!! Wszystko kosztem
        normalnych ludzi, opiekunow klienta. Ja pracowalam jakis czas w Wawie (za dlugo
        zwazajac na to jak wykorzystuja czlowieka, i dostatecznie dlugo aby miec jasna
        opinie).Sama odeszlam wiec komentarz ten nie jest mszczeniem sie na nikim a
        otworzeniem oczu - moze wlasnie prezesom Getin Banku.
        Opiekun klienta zarabia niecale 1500 zl netto. I nie za 8 godzin pracy ale za
        minimum 9,5 godziny - do 12 godzin wlacznie.Plany sa takie ze..zeby je wyrobic
        nalezy miec chody w Getin Bussines (zeby ktos dawal namiary na zainteresowanych
        kredytem gotowkowym).Do tego przez minimum 4 miesiace siedzisz tylko na obsludze
        kasowej - a twoje 'kolezanki' zgarniaja wszystkich klientow zainteresowanych
        kredytem i karta kredytowa (bo te produkty sa w planie!).I jak tu wyrobic chocby
        80procent od ktorego placa prowizje.Ktos powinien sie zastanowic nad roznicami w
        prowizjach opiekunow(sa tacy,ktorzy nie dostaja nic-i tacy,ktorzy maja po 150
        procent planu!).Na stanowisku opiekuna klienta powinny byc podobne wykonania
        planu,bo to klient przychodzi do nas..A obdzwonki zdaja sie psu na bude.Co z
        tego ze ja dzwonilam jak moje zaradne kolezanki nic mi nie mowiac zgarnialy
        umowionego przeze mnie klienta!!
        Do tego niekolezenskosc!!Nie pracuje sie tam zespolowo-tylko kazdy patrzy na
        siebie i na to, zeby jeszcze komus podebrac klienta.
        Przyszlam do Getin Banku z wiara,ze to dobry polski bank,z potencjalem-odeszlam
        z niesmakiem zalujac,ze odeszlam z dobrej pracy kuszona na rozmowie
        kwalifikacyjnek 'gorami zlota".
        Nie polecam pracy w tej instytucji! Chyba,ze ktos lubi wolontariat - ale w tym
        wypadku polecam tez inne formy.
        Pozdrawiam.
        P.S.Na otarcie lez powiem tyle-bez problemu wrocilam do swojej starej
        pracy,dostalam podwyzke i nie mysle juz o zmianie pracy.Czasem czlowiek chce cos
        odswiezyc,zobaczyc czy moze gdzies jest lepiej..calkiem bez sensu.
        Pozdrawiam
    • jan.grz Re: Kliencie banku, broń się! 17.01.06, 17:25
      Od lat mam konta w bankach poza Polska w jednym z krajow UE i jestem w nich
      zwyklym "szeregowym" klientem. Banki te nie pobieraja zadnych oplat za
      posiadanie i "prowadzenie" konta, za porady bankowe, za dostep do konta przez
      internet, za nieuzywanie karty bankowej, a za jej posiadanie od lat jest stala
      oplata roczna w wysokosci ok.100.-zl. Za to w zeszlym roku o 1/3 zmalala oplata
      za wyslanie czeku do banku w innym kraju UE. I wyslalem taki czek do oddzialu
      Deutsche Bank w Polsce, ktory za przyjecie wplaty na konto pobral o 25% wyzsza
      oplate ni z oplata wysylkowa, a za przeliczenie waluty na zlote pobral 10 euro
      (!). Przy okazji kontroli wykazu operacji bankowych odkrylem, ze okresowo
      doliczane niewielkie odsetki w wysokosci np. 5 zl, sa przez bank opodatkowane
      bodajze w wysokosci 16%, co jak mi wytlumaczono jest po prostu podatkiem od
      zarobionych pieniedzy. Wlos mi sie zjezyl, bo dodat myslalem, ze tylko Urzad
      Podatkowy ma prawo zciagac podatek. Sprawe te skieruje oczywiscie UOKiK. W
      wyzej wspomnianych bankach dostaje na koniec roku podatkowego wykaz "zarobkow"
      w postaci naliczanych odsetek, co nie przekracza nigdy ok.400.-zl, a taka kwote
      nie uwzglednia sie w deklaracji tego kraju. Pomimo takich "dziwnych" regul w
      tych zagranicznych, umieja one zarobic w uczciwy sposob, wykorzystujac
      powierzone im pieniadze. Co do dzialajnosci wielu bankow dzialajacych w Polsce
      cisnie sie na usta tylko jedno slowo - gangsterstwo, bo tak mozna nazwac czesto
      nielegalne wyludzanie i wymuszanie pieniedzy od klientow. Ciekawi mnie jakimi
      metodami zrabia np Deutsche Bank w Niemczech. Watpie, aby mogl tam pozwolic
      sobie na takie wyludzanie pieniedzy jak jego filie w Polsce.
    • Gość: zgrzyt Re: Kliencie banku, broń się! IP: *.acn.waw.pl 17.01.06, 18:53
      wybiórcza zwykle oszukuje bo zarabia na reklamach od banków
    • Gość: franz sprzedaliscie banki to macie glupie polaczki IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 17.01.06, 19:20
      FRAJERZY
      ale polaczki zawsze dobrze robia tylko pare rzeczy - zlodziejstwo,machloje, chachmecenie, smiecenie, podkładanie nogi drugiemu...taki najbardziej debilny naród swiata.boze dzieki za to ze jestem polniemcem a polaczakmi rzygam
      • 77qwerty Re: sprzedaliscie banki to macie glupie polaczki 17.01.06, 19:45
        masz o tyle racje ze wybralismy tych złodziei co banki sprzedali
        A nam biedny zewszad nędza ...
        polaczek
    • Gość: Anka P. Re: Kliencie banku, broń się! IP: *.pl / 217.153.42.* 17.01.06, 19:21
      Dziś (z powodów losowych) musiałam podjąć 25 tyś zł.z książeczki
      oscczędnościowej. Pieniądzemiały tam być pół roku i miałam dostać 4% w stosunku
      rocznym. Wybrałam je o 20 dni wcześniej i myślałam, że zostanę ukarana tym, że
      dostanę tylko taki %, jaki jest przy a vista....zgadnijcie, ile dostałam!!!
      6zł - słownie sześć złotych!
      Bank Spółdzielczy - ZŁODZIEJE !!!!!!!
      • 77qwerty Re: Kliencie banku, broń się! 17.01.06, 19:41
        mało piszecie o pekao sa
        mam tam konto i na poczatku 2005r oprocentowanie gotowki było
        0,1% a kredyt odnawialny w tym koncie ponad 17%
        na koniec 2005 roku (po seri obnizek stop 5 przez RPP)
        obnizyli w ciagu roku (dokładnie nie wiem kiedy)
        oprocentowanie gotówki na 0,01% a kredyt odnaw. wzrosł na ponad 19%
        I nie liczcie ze bedzie lepiej -taniej po ew. fuzji z bph
        skutkiem beda tylko masowe zwalnienia i rosnacy zysk włascicieli
        a z nas i tak kase wycisna na wiele sposobow
        • Gość: nowa Re: Kliencie banku, broń się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 20:09
          A kto ma jakieś informacje o Kredyt Banku? Można im zaufać?
    • nessuno BANKI W POLSCE TO ZłODZIEJE.... 17.01.06, 20:20
      ...dlatego więc nie korzystam z usług żadnego.Zero kredytów,zero pożyczek,brak
      konta osobistego i jestem szczęśliwy,że nikt z białych kołnierzyków moim kosztem
      się nie dorobi.Rozumiem,że żaden bank nie jest instytucją charytatywną,ale w
      polskim wykonaniu to czyste złodziejstwo a mentalność i obyczaje,jak daleko za
      wschodnią granicą.
    • Gość: tim Re: Kliencie banku, broń się! IP: 82.177.97.* 17.01.06, 21:33
      To jest pikuś w porównaniu z tym jak bank uwalił wszystkich posiadaczy limitów
      debetowych.Na samie święta 2 grudnia potrącił wszystkim(w zależności od
      wysokości limitu mogło to by np.100 zł)-od 75 zł. wzwyż opłtę za 2006 r.bez
      wgledu na to czy się z niego będzie korzystało czy nie.Wiedzą jak zarobic na
      dywidende.
      • Gość: moher Re: Kliencie banku, broń się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 23:28
        wszyscy dajecie się doić
        zafundował to Balcerowicz i UWole
        poczytajcie
        republika.pl/pieniadz/
    • Gość: yka ...broń się! - łatwo powiedzieć IP: *.chello.pl 17.01.06, 23:04
      Ja mam konto w Pekao S.A. z debetem. W ciągu pięciu lat oprocentowanie debetu w
      skali rocznej spadło może o 1 pkt procentowy i wynosi obecnie coś ok. 19%. To
      jest rozbój w biały dzień. Oprócz tego tą opłatę za utrzymywanie linii
      debetowej z roku na rok płaciłam od zawsze. Opłata miesięczna za prowadzenie
      rachunku to 11,50 pln.
      I jak mam się bronić, przestać płacić?
      Ten bank nawet nie próbuje być konkurencyjny w stosunku do innych, on po prostu
      traktuje ludzi jak jelenie.
    • Gość: :) Re: Kliencie banku, broń się! IP: *.chello.pl 17.01.06, 23:12
      Ostatnio czytełem parę umów kredytów hipotecznych proponowanych przez różne
      banki i w umowie BPH znalazłem taki kwiatek, że kredytobiorca ponosi koszty
      korespondencji banku z nim!!! Czyli bank może sobie wysyłać cokolwiek chce ile
      razy chce w miesiącu (włącznie ze swoimi reklamami, jeśli będzie miał taki
      kaprys) nie martwiąc się niczym, bo na koniec miesiąca zrekompensuje sobie
      wszystkie koszty wysyłki z rachunku klienta. Żeby nie było wątpliwości - nie ma
      w umowie zastrzeżenia,że dotyczy to np. upomnień czy monitów, ale CAŁEJ
      korespondencji - chamstwo do kwadratu.

Żeby było śmieszniej, w tej samej umowie zmuszają też klienta do podpisania, że
      wysłane przez bank pismo LISTEM ZWYKŁYM!!!!! uważa się za skutecznie
      dostarczone. Listem zwykłym to mogą sobie wysyłać harmonogramy, wyciągi z konta
      itp., ale w razie czego będzie nie do udowodnienia, czy rzeczywiście wysłane
      było np. jakieś wezwanie czy upomnienie, nie wspomnę już o dacie wysłania
      (listem zwykłym to mogą sobie puścić spokojnie ze wsteczną datą a sprawa i tak
      jest przegrana). Brawo BPH, nie ma to jak frontem (tylnym) do klienta :)
    • Gość: FreakyMisfit Re: Kliencie banku, broń się! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 17.01.06, 23:28
      Polecam mBank. Nie, nie pracuję tam.
    • Gość: A Re: Kliencie banku, broń się! IP: *.siec2000.pl 18.01.06, 00:33
      Że połączenie obydwu banków ma spowodować obniżenie kosztów to nie twierdzeni
      gw tylko unicredito właściciela obydwu banków.
    • Gość: hdd Re: Kliencie banku, broń się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 08:30
      światowa lichwa zabija Polskę !
      „,Światowa Lichwa jest bastionem Światowego Rządu. To budowanie władzy Światowej Lichwy jest kamuflowane eufemizmami w rodzaju «,Światowy Rząd»,, «,Światowa Demokracja»,. Światowy Rząd faktycznie istnieje już od kilku dziesięcioleci, dokładnie od czasu, kiedy Światowa Lichwa zaczęła robić co chciała z finansami niszczonych państw narodowych. Za Światową Lichwą stoi stosunkowo nieliczna grupa cynicznych niegodziwców, głównie żydowskiego pochodzenia beznarodowych kondotierów. ", pokroju Balcerowicza ,Wałęsy,Mazowieckiego,Geremka,Belki,Kwaśniewskiego itd.od których w Polsce się roi !
      Polskie banki stały się narzędziem światowej żydomasonerii !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka