Gość: Zimny browarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:37 Piwoszom brakowalo na trunki po latach zaciskania psa. No, pili za duzo denaturatu to zaciskali potem psy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mniejwiecej od piwa brzuch rosnie! zalegalizowac marihuane IP: *.chello.pl 01.02.06, 23:10 jak w holandii, szwajcarii, francji, hiszpanii, niemczech diler nie spyta twojego dziecka czy skonczylo 18 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Biedny pies, mam nadzieje że wyszedł z tego cało:) IP: *.crowley.pl 02.02.06, 10:30 "Piwoszom brakowało pieniędzy na trunki po latach zaciskania psa, a i pogoda nie rozpieszczała." Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Pojenie psa piwem to sadyzm! 02.02.06, 11:50 Lepiej już go zaciskać. Chyba. @-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: od piwa brzuch rosnie! zalegalizowac marihuan IP: *.devs.futuro.pl 02.02.06, 18:36 brzuch rosnie od zarcia ktore sie wprowadza przy piciu piwa a nie od piwa, matoły! Odpowiedz Link Zgłoś
artau Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa 02.02.06, 00:06 Więcej piwa=więcej awantur, napadów, wypadków, pożarów, włamań, pobić, morderstw, gwałtów, więcej kalek i sierot a takze rozbitych rodzin i poniżonych kobiet. Od bardzo dawna bowiem wiadomo, jaki jest związek alkocholu i w/w zdarzeń. Władza głupia udaje, ze o tym nie wie, albo wprowadza drętwe przepisy nie mające nic wspólnego z sednem problemu. Marihuana natomiast nijak się ma do działań kryminogennych i kryminalnych, no ale obywatel zbyt się wewnętrznie rozwinie i zaduzo by miał wolności. Zakaz nałożony na marihuanę śmieszy mnie, i jako wolny obywatel nie uznaję tego zakazu. Wyobraźcie sobie, ze od 1.marca władza zdelegalizowała cebulę!!! Obydwie rośliny są naturalne. Gandzia była na ziemi dużo szybciej niż pudrowane dresy z samoopalaczem na biodrach i klonowana tragedia narodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa IP: 217.97.162.* 02.02.06, 00:21 1. wzrost spożycia piwa odbywa się głównie kosztem alkoholi mocniejszych czyli wódki. 2. Marihuanę zalegalizować!!! 3. Uczyć ortografii (-->alkocholu). Pozdrawiam Mirek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 00:40 Chyba jestes "zbuntowanym 14-latkiem" lub kims w poblizu. Pojedz facet na Ukraine i pokaz mi te "gwalty i rozboje", tam pic mozna ile wlezie i gdzie wlezie a jakos "lezakow" maja z 10x mniej niz u nas gdzie publicznie pic nie mozna! Absolutny zakaz dla marychy itp., natomiast zalegalizowac picie w miejscach publicznych! Wtedy zaden debil nie bedzie szpanowal ze chleje piwsko na przystanku czy w autobusie bo to bedzie dozwolone i juz. Aha no i wzorem z Ukrainy - nie patyczkowac sie z roznej masci "zadymiarzami". Uczmy sie od wszystkich, tego czego warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasus3 Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 07:52 No normalny to ty nie jestes. Marcjanna tak samo uzaleznia jak i "ALKO H OL" kmiocie. Pozatym jak popalisz pare lat to zobaczysz co Ci z mozgu zostanie!!!!! Tragedia!!!!! Glupek goni glupka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 02.02.06, 00:08 80 litrów?! Plus parę litrów czystego spirytu na łeb? O matko... Ja nie piję ani tego ani tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa IP: 217.97.162.* 02.02.06, 00:18 Spożycie czystego alkoholu etylowego liczy się sumarycznie dla alkoholi mocnych i słabych (np. piwo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZaMłodyNaPrezydent Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 00:28 rząd po prostu nie mysli legalizując marihuane i naklafdajac akcyze w wysokosci jedyne 5 zlotych za gram i zakladajac ze ludzie kupią tonę to jest 1 mln gram w calej polsce (osobiscie sadze ze by poszlo więcej :P)przez tydzien fiskus by mial 5 mln zlotych z samej akcyzy razy 56 tygodni czyli przez rok daje to 2,8 mld zlotych jakby niepatrzec czysty zysk. A nie mówiac juz o wzroście turystyki w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa IP: *.resnet.purdue.edu 02.02.06, 07:00 Tak licząc, to policz ile możemy zarobić "czystego zysku" nakładając podatek 150% np. na używane samochody albo mieszkania. P.S. Z legalizacją - zgadzam się - nie jest rolą Kaczki pouczać obywatela, co jest dla niego dobre, a co złe. Odpowiedz Link Zgłoś
jarus16 Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa 02.02.06, 11:04 Też tak uważam. Zlikwidować kodeks karny. Nie będzie mi mówił urzędnik czy mogę mordować, czy nie.Ot i polska dyskusja o prawie. A potem krzyki, zę z dachu śniegu nie zgarnęli.Widocznie stwierdzili to samo co Tomek: zupełna swoboda/czyli burdel/ Odpowiedz Link Zgłoś
soma115 Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa 02.02.06, 20:59 Spokojnie cena mogłaby pozostać na obecnym poziomie - 30zł. Przy kosztach produkcji 1zł za gram! A alkohol uzależnia znacznie bardziej niż marihuana. Są dwa znane mi twarde narkotyki (czyli takie, które biorą udział w metaboliźmie komórki a ich odstawienie przy silnym uzależnieniu powoduje śmierć): heroina i alkohol. Od marihuany jeszcze NIKT nie umarł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heweliusz Piwo nie jest potrzebne do życia. IP: *.wp.shawcable.net 02.02.06, 05:46 Lustrzyca, otępienie, nieprzyjemny zapach to tylko problem pijaków. Ale bardzo często problemy pijaka dotyczą jego rodziny, a to juz powinno by karalne. Zarówno producenci jak i nałogowi pijacy mają na sumieniu rozwody i inne tragedie rodzinne, które niszczą społeczeństwo. Jak tu przemówić do rozumu pijakom i producentom piwa, dla których butelka piwa jest ich całym życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Piwo nie jest potrzebne do życia. IP: *.resnet.purdue.edu 02.02.06, 07:03 > Jak tu przemówić do rozumu pijakom i producentom piwa, dla których butelka piwa jest ich całym życiem. Nic na siłę. Zaproponować lepszy styl życia, czyli m.in. uwolnić rynek pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
jarus16 Re: Piwo nie jest potrzebne do życia. 02.02.06, 11:07 Gość portalu: Heweliusz napisał(a): > Lustrzyca, otępienie, nieprzyjemny zapach to tylko problem pijaków. > Ale bardzo często problemy pijaka dotyczą jego rodziny, a to juz powinno by > karalne. Zarówno producenci jak i nałogowi pijacy mają na sumieniu rozwody i > inne tragedie rodzinne, które niszczą społeczeństwo. Jak tu przemówić do rozumu > pijakom i producentom piwa, dla których butelka piwa jest ich całym życiem. >> A no wysłać im psychologów.Jak widać w tv jest to uniwesalne lekarstwo na wszystkie nieszczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BROWARNIK Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa IP: 158.66.1.* 02.02.06, 09:02 A ja tam wolę w domowym zaciszu uwarzyć wareczkę i popijać ją w spokoju i wiedząc że została zrobiona tylko ze słodu chmielu i wody, bez dodatków przyspieszaczy i spirytusu!!! Wszyscy piwosze powinni coś o tym wiedzieć - a pozatym popierajmy małe lokalne browary bo na ich jakości żadko się zawiedziemy POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
adwach Re: NIE PIJE ŻYWCA, LECHA, TYSKIEGO ITD 02.02.06, 09:40 WOLE NAPIĆ SIĘ PIWA Z JAKIEGOS MAŁEGO LOKALNEGO BROWARU (NP. ZE ZDUŃSKIEJ WOLI, PIOTRKOWA ITP.). OSTATNIO PIŁEM KOŹLAKA(BROWAR AMBER). SUPER PIWKO!!!!! FABRYCZNE PRODUKTY NAJWIĘKSZYCH BROWARÓW (PRODUKCJA PIWA W PARE DNI!?) ZOSTAWIAM TYM MNIEJ DOŚWIADCZONYM! PA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GooStaff Re: NIE PIJE ŻYWCA, LECHA, TYSKIEGO ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 10:05 Popieram w całej pełni. Mass produkcja piw nie polega na ich warzeniu tylko na ... produkcji. Tylko nieliczne piwa są w tym kraju tradycyjnie warzone. Ja mieszkam w Olsztynie - mamy tu super browar Jurand produkujący piwa niszowe (min. Kożlak jest z juranda - AMBER to rodzaj piwa - ot bursztynowe!) m ój ulubiony to Heban (czarne z dużą ilością ekstraktu - tzw. piwa w piwie) I ZGADNIJCIE w ilu pabach można je kupić w Olsztynie... w jednym i niestety jest to raczej "speluna" dla lokalnych żuli wszystkie pozostałe mają umowy na wyłączność z majorsami - więc jak haineken (żywiec) to nie Kampania piwowarska (lech, tyskie, żubr) a już napewno nie calsberg (okocim) - a wszystkie razem całkowicie nie dopuszczaja myśli konkurowania z małymi browarami lokalnymi... bo napewno przegrały by je na jakość!!!! Pozdrawiam miłośników piw lokalnych Odpowiedz Link Zgłoś
adwach Re: NIE PIJE ŻYWCA, LECHA, TYSKIEGO ITD 02.02.06, 11:09 Piłem niedawno HEBAN (z Olsztyna). Bardzo dobre piwko!!! Czarny Heban o.k.!!! Można go kupić np. w Carrefourze - trzeba jednak sie troche naszukać, bo jest albo na samym dole albo na samej górze... Smacznego!!! P.S. Polecam PORTERA ŁÓDZKIEGO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piton Re: NIE PIJE ŻYWCA, LECHA, TYSKIEGO ITD IP: 195.116.182.* 02.02.06, 13:44 Zgadzam sie. Gdanskie i Specjal kopia tylek!!! W Londynie w pubach jest po kilkanascie rodzajow piwa. A u nas? Dwa i koniec. Zdrowko. Odpowiedz Link Zgłoś
jarus16 Re: NIE PIJE ŻYWCA, LECHA, TYSKIEGO ITD 02.02.06, 11:10 adwach napisał: > WOLE NAPIĆ SIĘ PIWA Z JAKIEGOS MAŁEGO LOKALNEGO BROWARU (NP. ZE ZDUŃSKIEJ WOLI, > > PIOTRKOWA ITP.). OSTATNIO PIŁEM KOŹLAKA(BROWAR AMBER). SUPER PIWKO!!!!! > FABRYCZNE PRODUKTY NAJWIĘKSZYCH BROWARÓW (PRODUKCJA PIWA W PARE DNI!?) > ZOSTAWIAM TYM MNIEJ DOŚWIADCZONYM! PA!!!! >> Tak to prawda "doświadczony piwosz" pije co dziennie inne piwo.Ha,Ha. Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa 02.02.06, 11:21 w takim razie ja od browarów powinienem dostac karte SENATOR ;) tak sobie policzyłem i w roku wypijam jakies 720 litrów smacznego piwka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonista Czy w Wyborczej słowo WAŻĄ też napisali IP: 195.42.249.* 02.02.06, 12:59 WARZĄ jak panowie "redaktoŻy" z netu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa IP: *.altec.pl / *.altec.pl 02.02.06, 17:04 bo frekwencje na roznych rodzajach imprez w parkach nad woda i nocnych Pabach robia malolaty i nikt tego nie kontroluje Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 A ja tam robię sobie piwko sam to ze 200l/rok 02.02.06, 17:19 porterka, stouta, czerwone, koźlaka, pszeniczne i takie zwykłe jasne. Wszystkie "żywe", nie pateryzowane, dojrzewają sobie po kilka miesięcy i są z zerową zawartością chemii. Smaczne i zdrowe. Polecam domowy browarek. Odpowiedz Link Zgłoś
maalutki Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa 02.02.06, 19:35 Brawo bardzo czytelny wykres moje gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś