Dodaj do ulubionych

Pękło 30 mln hektolitrów piwa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:37
Piwoszom brakowalo na trunki po latach zaciskania psa.

No, pili za duzo denaturatu to zaciskali potem psy!
Obserwuj wątek
    • Gość: mniejwiecej od piwa brzuch rosnie! zalegalizowac marihuane IP: *.chello.pl 01.02.06, 23:10
      jak w holandii, szwajcarii, francji, hiszpanii, niemczech
      diler nie spyta twojego dziecka czy skonczylo 18 lat!
      • Gość: mzb Biedny pies, mam nadzieje że wyszedł z tego cało:) IP: *.crowley.pl 02.02.06, 10:30
        "Piwoszom brakowało pieniędzy na trunki po latach zaciskania psa, a i pogoda
        nie rozpieszczała."
        • navaira Pojenie psa piwem to sadyzm! 02.02.06, 11:50
          Lepiej już go zaciskać. Chyba. @-D
      • Gość: w Re: od piwa brzuch rosnie! zalegalizowac marihuan IP: *.devs.futuro.pl 02.02.06, 18:36
        brzuch rosnie od zarcia ktore sie wprowadza przy piciu piwa a nie od piwa, matoły!
    • artau Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa 02.02.06, 00:06
      Więcej piwa=więcej awantur, napadów, wypadków, pożarów, włamań, pobić,
      morderstw, gwałtów, więcej kalek i sierot a takze rozbitych rodzin i poniżonych
      kobiet.
      Od bardzo dawna bowiem wiadomo, jaki jest związek alkocholu i w/w zdarzeń.
      Władza głupia udaje, ze o tym nie wie, albo wprowadza drętwe przepisy nie mające
      nic wspólnego z sednem problemu.
      Marihuana natomiast nijak się ma do działań kryminogennych i kryminalnych, no
      ale obywatel zbyt się wewnętrznie rozwinie i zaduzo by miał wolności.
      Zakaz nałożony na marihuanę śmieszy mnie, i jako wolny obywatel nie uznaję tego
      zakazu. Wyobraźcie sobie, ze od 1.marca władza zdelegalizowała cebulę!!!
      Obydwie rośliny są naturalne. Gandzia była na ziemi dużo szybciej niż pudrowane
      dresy z samoopalaczem na biodrach i klonowana tragedia narodowa.
      • Gość: mirek Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa IP: 217.97.162.* 02.02.06, 00:21
        1. wzrost spożycia piwa odbywa się głównie kosztem alkoholi mocniejszych czyli
        wódki.
        2. Marihuanę zalegalizować!!!
        3. Uczyć ortografii (-->alkocholu).

Pozdrawiam
        Mirek
      • Gość: Bart Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 00:40
        Chyba jestes "zbuntowanym 14-latkiem" lub kims w poblizu. Pojedz facet na
        Ukraine i pokaz mi te "gwalty i rozboje", tam pic mozna ile wlezie i gdzie
        wlezie a jakos "lezakow" maja z 10x mniej niz u nas gdzie publicznie pic nie
        mozna! Absolutny zakaz dla marychy itp., natomiast zalegalizowac picie w
        miejscach publicznych! Wtedy zaden debil nie bedzie szpanowal ze chleje piwsko
        na przystanku czy w autobusie bo to bedzie dozwolone i juz. Aha no i wzorem z
        Ukrainy - nie patyczkowac sie z roznej masci "zadymiarzami". Uczmy sie od
        wszystkich, tego czego warto.
      • Gość: kasus3 Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 07:52
        No normalny to ty nie jestes. Marcjanna tak samo uzaleznia jak i "ALKO H OL"
        kmiocie. Pozatym jak popalisz pare lat to zobaczysz co Ci z mozgu zostanie!!!!!
        Tragedia!!!!!

Glupek goni glupka
    • Gość: FreakyMisfit Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 02.02.06, 00:08
      80 litrów?! Plus parę litrów czystego spirytu na łeb? O matko... Ja nie piję ani tego ani tego.
      • Gość: mirek Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa IP: 217.97.162.* 02.02.06, 00:18
        Spożycie czystego alkoholu etylowego liczy się sumarycznie dla alkoholi mocnych
        i słabych (np. piwo)
    • Gość: ZaMłodyNaPrezydent Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 00:28
      rząd po prostu nie mysli legalizując marihuane i naklafdajac akcyze w wysokosci
      jedyne 5 zlotych za gram i zakladajac ze ludzie kupią tonę to jest 1 mln gram w
      calej polsce (osobiscie sadze ze by poszlo więcej :P)przez tydzien fiskus by
      mial 5 mln zlotych z samej akcyzy razy 56 tygodni czyli przez rok daje to 2,8
      mld zlotych jakby niepatrzec czysty zysk. A nie mówiac juz o wzroście turystyki
      w naszym kraju.
      • Gość: Tomek Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa IP: *.resnet.purdue.edu 02.02.06, 07:00
        Tak licząc, to policz ile możemy zarobić "czystego zysku" nakładając podatek
        150% np. na używane samochody albo mieszkania.

P.S. Z legalizacją - zgadzam się - nie jest rolą Kaczki pouczać obywatela, co
        jest dla niego dobre, a co złe.
        • jarus16 Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa 02.02.06, 11:04
          Też tak uważam. Zlikwidować kodeks karny. Nie będzie mi mówił urzędnik czy mogę
          mordować, czy nie.Ot i polska dyskusja o prawie. A potem krzyki, zę z dachu
          śniegu nie zgarnęli.Widocznie stwierdzili to samo co Tomek: zupełna
          swoboda/czyli burdel/
      • soma115 Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa 02.02.06, 20:59
        Spokojnie cena mogłaby pozostać na obecnym poziomie - 30zł. Przy kosztach
        produkcji 1zł za gram!
        A alkohol uzależnia znacznie bardziej niż marihuana. Są dwa znane mi twarde
        narkotyki (czyli takie, które biorą udział w metaboliźmie komórki a ich
        odstawienie przy silnym uzależnieniu powoduje śmierć): heroina i alkohol.
        Od marihuany jeszcze NIKT nie umarł.
    • Gość: Heweliusz Piwo nie jest potrzebne do życia. IP: *.wp.shawcable.net 02.02.06, 05:46
      Lustrzyca, otępienie, nieprzyjemny zapach to tylko problem pijaków.
      Ale bardzo często problemy pijaka dotyczą jego rodziny, a to juz powinno by
      karalne. Zarówno producenci jak i nałogowi pijacy mają na sumieniu rozwody i
      inne tragedie rodzinne, które niszczą społeczeństwo. Jak tu przemówić do rozumu
      pijakom i producentom piwa, dla których butelka piwa jest ich całym życiem.
      • Gość: Tomek Re: Piwo nie jest potrzebne do życia. IP: *.resnet.purdue.edu 02.02.06, 07:03
        > Jak tu przemówić do rozumu pijakom i producentom piwa, dla których butelka
        piwa jest ich całym życiem.

Nic na siłę.

Zaproponować lepszy styl życia, czyli m.in. uwolnić rynek pracy.
      • jarus16 Re: Piwo nie jest potrzebne do życia. 02.02.06, 11:07
        Gość portalu: Heweliusz napisał(a):

> Lustrzyca, otępienie, nieprzyjemny zapach to tylko problem pijaków.
        > Ale bardzo często problemy pijaka dotyczą jego rodziny, a to juz powinno by
        > karalne. Zarówno producenci jak i nałogowi pijacy mają na sumieniu rozwody i
        > inne tragedie rodzinne, które niszczą społeczeństwo. Jak tu przemówić do rozumu
        > pijakom i producentom piwa, dla których butelka piwa jest ich całym życiem.
        >> A no wysłać im psychologów.Jak widać w tv jest to uniwesalne lekarstwo na
        wszystkie nieszczęścia.
    • Gość: BROWARNIK Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa IP: 158.66.1.* 02.02.06, 09:02
      A ja tam wolę w domowym zaciszu uwarzyć wareczkę i popijać ją w spokoju i
      wiedząc że została zrobiona tylko ze słodu chmielu i wody, bez dodatków
      przyspieszaczy i spirytusu!!!

Wszyscy piwosze powinni coś o tym wiedzieć - a pozatym popierajmy małe lokalne
      browary bo na ich jakości żadko się zawiedziemy POZDRAWIAM
    • adwach Re: NIE PIJE ŻYWCA, LECHA, TYSKIEGO ITD 02.02.06, 09:40
      WOLE NAPIĆ SIĘ PIWA Z JAKIEGOS MAŁEGO LOKALNEGO BROWARU (NP. ZE ZDUŃSKIEJ WOLI,
      PIOTRKOWA ITP.). OSTATNIO PIŁEM KOŹLAKA(BROWAR AMBER). SUPER PIWKO!!!!!
      FABRYCZNE PRODUKTY NAJWIĘKSZYCH BROWARÓW (PRODUKCJA PIWA W PARE DNI!?)
      ZOSTAWIAM TYM MNIEJ DOŚWIADCZONYM! PA!!!!
      • Gość: GooStaff Re: NIE PIJE ŻYWCA, LECHA, TYSKIEGO ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 10:05
        Popieram w całej pełni. Mass produkcja piw nie polega na ich warzeniu tylko na ... produkcji. Tylko nieliczne piwa są w tym kraju tradycyjnie warzone. Ja mieszkam w Olsztynie - mamy tu super browar Jurand produkujący piwa niszowe (min. Kożlak jest z juranda - AMBER to rodzaj piwa - ot bursztynowe!) m ój ulubiony to Heban (czarne z dużą ilością ekstraktu - tzw. piwa w piwie) I ZGADNIJCIE w ilu pabach można je kupić w Olsztynie... w jednym i niestety jest to raczej "speluna" dla lokalnych żuli wszystkie pozostałe mają umowy na wyłączność z majorsami - więc jak haineken (żywiec) to nie Kampania piwowarska (lech, tyskie, żubr) a już napewno nie calsberg (okocim) - a wszystkie razem całkowicie nie dopuszczaja myśli konkurowania z małymi browarami lokalnymi... bo napewno przegrały by je na jakość!!!!

Pozdrawiam miłośników piw lokalnych
        • adwach Re: NIE PIJE ŻYWCA, LECHA, TYSKIEGO ITD 02.02.06, 11:09
          Piłem niedawno HEBAN (z Olsztyna). Bardzo dobre piwko!!! Czarny Heban o.k.!!!
          Można go kupić np. w Carrefourze - trzeba jednak sie troche naszukać, bo jest
          albo na samym dole albo na samej górze... Smacznego!!! P.S. Polecam PORTERA
          ŁÓDZKIEGO!!!
          • Gość: Piton Re: NIE PIJE ŻYWCA, LECHA, TYSKIEGO ITD IP: 195.116.182.* 02.02.06, 13:44
            Zgadzam sie. Gdanskie i Specjal kopia tylek!!! W Londynie w pubach jest po
            kilkanascie rodzajow piwa. A u nas? Dwa i koniec. Zdrowko.
      • jarus16 Re: NIE PIJE ŻYWCA, LECHA, TYSKIEGO ITD 02.02.06, 11:10
        adwach napisał:

> WOLE NAPIĆ SIĘ PIWA Z JAKIEGOS MAŁEGO LOKALNEGO BROWARU (NP. ZE ZDUŃSKIEJ WOLI,
        >
        > PIOTRKOWA ITP.). OSTATNIO PIŁEM KOŹLAKA(BROWAR AMBER). SUPER PIWKO!!!!!
        > FABRYCZNE PRODUKTY NAJWIĘKSZYCH BROWARÓW (PRODUKCJA PIWA W PARE DNI!?)
        > ZOSTAWIAM TYM MNIEJ DOŚWIADCZONYM! PA!!!!
        >> Tak to prawda "doświadczony piwosz" pije co dziennie inne piwo.Ha,Ha.
    • untochables Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa 02.02.06, 11:21
      w takim razie ja od browarów powinienem dostac karte SENATOR ;)
      tak sobie policzyłem i w roku wypijam jakies 720 litrów smacznego piwka ;)
    • Gość: Polonista Czy w Wyborczej słowo WAŻĄ też napisali IP: 195.42.249.* 02.02.06, 12:59
      WARZĄ jak panowie "redaktoŻy" z netu ??
    • Gość: suzi Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa IP: *.altec.pl / *.altec.pl 02.02.06, 17:04
      bo frekwencje na roznych rodzajach imprez w parkach nad woda i nocnych Pabach
      robia malolaty i nikt tego nie kontroluje
    • kiks11 A ja tam robię sobie piwko sam to ze 200l/rok 02.02.06, 17:19
      porterka, stouta, czerwone, koźlaka, pszeniczne i takie zwykłe jasne.
      Wszystkie "żywe", nie pateryzowane, dojrzewają sobie po kilka miesięcy i są z
      zerową zawartością chemii. Smaczne i zdrowe. Polecam domowy browarek.
    • maalutki Re: Pękło 30 mln hektolitrów piwa 02.02.06, 19:35
      Brawo bardzo czytelny wykres moje gratulacje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka