Dodaj do ulubionych

Coraz trudniej o własne M

• Gość: KŁAMCY Re: Coraz trudniej o własne M IP: 213.241.71.* 04.07.06, 13:34
      NO I MAMY SWOJE TEANIE PAŃSTWO...
      • Gość: ? Re: Coraz trudniej o własne M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 14:15
        a co to jest:
        "TEANIE PAŃSTWO"??
    • Gość: dd PiS nic nie potrafi i pokazuje to na każdym kroku IP: *.bsb.com.pl 04.07.06, 13:58
      Czemu Marcinkiewicz nic nie mówi na temat gruntów pod budowę przecież to przez
      ich brak nceny idą w górę i to wszyscy wiedzą od setek lat. Nie potrzeba wcale
      żadnych tanich kredytów. Dajcie dużo ziemi a ceny spadną i wielu będzie stać.
      Sama budowa nie jest aż taka droga. To samo z podłączeniami mediów. Tu jest pole
      do popisu dla sprawnego rządu a nie krytyka banków, które przede wszystkim muszą
      być bezpieczne. Ale niestety premier podobnie jak cały PiS udaje, że się
      interesuje tematem i jedyne co potrafi to skrytykować banki. To za mało Panie
      premierze, stanowczo za mało.
    • Gość: marian Re: Coraz trudniej o własne M IP: *.umed.lodz.pl 04.07.06, 14:29
      coraz trudniej o pieniądze na własne M mieszkań wolnych do sprzedaży jest sporo
      i na rynku pierwotnym i wtórnym, a jeszcze dojdą niebawem mieszkania
      sprzedawane przez tych co wyjechali na Zachód i nie zamierzają wracać. Może
      wtedy ceny mieszkań spadną.
    • Gość: Też Polak Re: Coraz trudniej o własne M IP: *.localnet / 81.15.226.* 04.07.06, 14:32
      Nic dziwnego, że rząd nie ma czasu zająć sie sprawa mi istotnymi, ważnymi dla
      całego społeczeństwa!. Przecież posłowie muszą zająć sie takimi bzdurami jak -
      zakup książki o papieżu dla każdego ucznia,
      - jak by tu zlustrować kolegę,
      - jak by tu zabrać rentę tym którym się ona należy ( bo ci, którzy załatwili ją
      sobie i tak nadal będą ją mieli, bo nadal sobie załatwią),
      - jak by tu udogodnić pracodawcom zwolnienie pracownika i.. nie dać mu
      żadnego świadczenia ( = podnoszenie nieustanne wymogów do otrzymywania tych
      świadczeń i obniżanie wysokościu tych świadczeń, np świadczenie
      przedemerytalne w wys. 670 zł brutto niezależnie od długości stażu pracy),
      - jak by tu zabrać ostatni grosz... rencistom i emertytom,
      - jak by tu pozbawić wszelkich ulg ( np. bardzo potrzebna ulga remontowa!!!)
      - jak by szybko się obrażać jak sie usłyszy prawdę o sobie i niezwłoczne
      założenie sprawy do sądu,
      - no i ile można zarobić na.... Korupcja goni korupcję...
    • Gość: blackpower Re: Coraz trudniej o własne M IP: *.localdomain / 82.160.142.* 04.07.06, 14:43
      Nic tylko wypieprzac z tego porabanego kraju.
      Banda idiotow rzadzi , na SLD narzekali a robia o wiele gorsze rzeczy.
      Same dobre wiadomosci: mieszkania takiego jak chce nie kupie, bo rzad mi juz
      wybral 38m2, na tyle mnie bedzie stac teraz, stare sprzedam i zaplace jeszcze
      podatek bo go wprowadza znowu, gaz podniosa to bede gotowal pradem, samochod
      sprzedam bo nie bedzie mnie stac na gaz, dzieci mail nie bede bo za becikowe to
      ich pierd....
      Po prostu wsparcie ludzie mlodzi maja w Panstwie takie jak w Szwecji nawet nie
      ma sic!!!
    • Gość: bzzzzz mam już własne M IP: 129.35.231.* 04.07.06, 14:49
      mam już jedno własne M, którego wartość rośnie, teraz buduje mi się drugie
      własne M, którego wartość rośnie....na wszystko zapracowałam, szanowne państwo
      nie dało mi nic i szczerze mówiąc szlag mnie trafia jak czytam narzekania
      różnych nierobów na układy, na to że rząd nie zapewnia mieszkań itd.
      czy tym ludziom nie trafia do wiadomości, że trzeba wziąć się do roboty i nie
      czekać aż coś spadnie z nieba?

tylko nie mówcie że nie ma pracy
    • Gość: kaczka Re: Coraz trudniej o własne M IP: *.ols.vectranet.pl 04.07.06, 14:57
      spieprzaj dziadu!
    • edek40 Glosujcie na mnie!!! 04.07.06, 16:07
      Ja obiecuje juz dzis 4 miliony mieszkan!!! A co. Stac mnie na takie obietnice. Byle wygrac wybory. Potem jakos to bedzie. A przeciez wiadomo, ze, jak mawial Kurski, durny narod wszystko kupi...
    • Gość: Rafal koniec kredytów dla biednych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 16:14
      To co się dzieje to powazny klopot szczegolnie dla niebogatych, ktorzy liczyli
      na ani kredyt a tu niespodzianka:
      www.ithink.pl/artykuly/biznes/nieruchomosci/kredyt-hipoteczny-w-walucie-obcej-bardzo-prosze-ale/
      • Gość: dealfin@gmail.com Bariera stopy finansowania jest do ominiecia IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.06, 16:47
        Rowniez z wiarygodnoscia kredytowa mozna sobie poradzic. Nie wierzycie? Pytajcie
    • Gość: zenek Coraz wiecej pustych M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 16:47
      3 mln mieszkan bedzie, moze nawet wiecej i szybciej niz to PiS obiecywal. Jak 10
      mln Polakow wyjedzie to zostanie tyle wolnych mieszkan. Szybko i tanio, nie
      trzeba budowac bo juz gotowe, wykonczone. Dlatego teraz utrudniaja kredyty na
      nowe bo po co nowe jak zwalniaja sie stare?
    • phun Kapitalizm = Brak Mieszkan = Bezrobocie = PO 04.07.06, 17:00
      niestety PIS realizuje program PO na szcescie po wywaleniu kulwy Gilowskiej moze
      zacznie realizowac wlasny program budowy 3 mln mieszkan.

Fiskalisci i liberalowie nigdy nie pozwola na realizacje tego programu na
      szczescie gilowska odeszla, wiec pewna szansa jest

www.partiapracy.pl
      www.racjonalista.pl
      • jacekm22 Re: Kapitalizm = Brak Mieszkan = Bezrobocie = PO 04.07.06, 17:05
        phun napisała:

> niestety PIS realizuje program PO na szcescie po wywaleniu kulwy Gilowskiej
        moz
        > e
        > zacznie realizowac wlasny program budowy 3 mln mieszkan.
        >
        > Fiskalisci i liberalowie nigdy nie pozwola na realizacje tego programu na
        > szczescie gilowska odeszla, wiec pewna szansa jest
        >
        > www.partiapracy.pl
        > www.racjonalista.pl
        Zyjesz na ksiezycu piszac podobne brednie ???
        Tak jak Tow Gierkowi w budowie dostatniej i socjalistycznej polski
        przeszkadzaly elementy antysocjalistyczne ....
        • phun Re: Kapitalizm = Brak Mieszkan = Bezrobocie = PO 04.07.06, 17:31
          niestety w Kapitalizmie mieszkanie jest towarem bardzo drogim, w socjalizmie
          jest czyms normalnym naleznym kazdemu, dlatego w kapitalistycznej PL gdzie na
          bezdomnosci i bezrobociu i niskich pensjach zarabiaja banki i miejscowi cwaniacy
          najczesciej z PO i prawicowego skrzydla SLD tzn towarzysze Leszka Millera ktorzy
          le byli bardziej na prawo niz PO mogla byc.

www.racjonalista.pl
          www.partiapracy.pl
          • Gość: The.Libertarian Re: Kapitalizm = Brak Mieszkan = Bezrobocie = PO IP: *.cable.mindspring.com 04.07.06, 19:24
            Kompletnie cie pojeb@lo - mieszkam w stanach, i kazdego komu sie chce pracowac
            jest stac nie tylko na mieszkanie, ale i na wlasny dom. Kapitalizm daje
            ludziom wolnosc wyboru.
      • colombina Socjalizm = mieszkanie dla kazdej polskiej rodziny 04.07.06, 17:56
        do 1980 roku ;-)))
        To objecal tow. Gierek w latach 70tych. Niezly byl z niego jajcarz.
    • Gość: FreakyMisfit Re: Coraz trudniej o własne M IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.07.06, 18:08
      Czy wyście oszaleli do reszty?! Nie macie innych tematów? Co tam jakieś mieszkania, kogo obchodzą takie pierdoły? Przecież lustracja czeka!!! Wyciągnie się jeszcze parę teczek i cała ta kołomyja potoczy się dalej...
    • Gość: albin z austrii Re: Coraz trudniej o własne M IP: *.utaonline.at 04.07.06, 18:13
      A ja czekam niecierpliwie na krach na rynku nieruchomosci. W Austrii gdzie
      srednia zarobkow wynosi 1.400 € netto tj. 5.600 zl. jakos masy nie pala sie do
      kupna mieszkania wlasnosciowego. Tylko po wejsciu do EU ceny spadly o 30% i
      rynek do tej pory nie odreagowal. Dziwie sie bezmyslnosci Polakow i checi do
      zadluzania sie po kazdej cenie. Wygrani to tylko banki ktore masowo przejma nie
      splacone kredyty i mieszkania. Nie ma tu nic do rzeczy ktora partia tak
      naprawde rzadzi. Sprowadza to dyskusje tylko na boczny tor zwolennikow ktorej
      ze stron politycznych.
    • Gość: Dziwadło Re: Coraz trudniej o własne M IP: *.starnettelecom.pl 04.07.06, 18:15
      Mam dwa doktoraty (równiez z ekonomii), ale nie pojmuję pretensji do rządu za
      grzechy "lobby bankowego". Czy to wina Marcinkiewicza i jego ekipy, że kolesie z
      kręgów bankowych (i nie tylko!!!) nie moga się pogodzić z utratą rynku przez dwa
      główne banki w Polsce?! Czy to wina Marcinkiewicza, że banki utudniają dostęp do
      kredytów mieszkaniowych dla mniej zamożnych? Czy to wina Marcinkiewicza, że
      developerzy chcą budować według własnego uznania zpominięciem ogólnospołecznych
      potrzeb (w każdym miejscu i technologiami nastawionymi na zysk, a nie na obrót)?
      Zmiany obiecane przez rząd nie nastąpią, dopuki ci, którzy chcą nadal kraść
      posługując się demagogią, nie zostaną "ubezwłasnowolnieni".
      • tadkul Re: Coraz trudniej o własne M 04.07.06, 18:54
        No coz jesli tak mysliuch majac dwa doktoraty to niestety w tym kraju lepiej
        nie bedzie. Otwozn sobie oczy to rzad jest odpowiedzialny i nikt wiecej.
        Po pierwsze kto zrobil analize potrzeb tzn jakie mieszkania ten kraj
        potrzebuje. Tzn wielkosc mieszkan, co zrobic z istniejacymi klitkami -
        programem rzadu jest budowanie ich w wiekszej ilosci.
        Raportu potrzeb niema.
        Po drugie dlaczego rzad blokuje walke z bezrobociem i wolny rynek mieszkan.
        Utrzymujac podatek od sprzedazy nieruchomosci (wedlug obecnej definicji)
        blokujemy sprzedaz mieszkania poniewaz mieszkam w Szczecinie a praca dla mnie
        jest we Wroclawiu. Blokuje kupno mieszkanie blizej pracy i zarazem eliminacje
        ilus osob w transporcie miejskim. Blokuje mego kolege inwalide mieszkajacego na
        3 pietrze bez windy itd.
        Jak rozwiazane sa te problemy w innych krajach? Za dochod ze sprzedazy
        mieszkania/domu principal residence niema podatku. Natomiast dochod ze
        sprzedazy nieruchomosci ktora wynajmowalem dolicza sie w 50% do kategorii
        Capital Gain tzn jest to kategoria gdzie deklaruje sie dochody z inwestycji na
        gieldzie itp. Niestety to jest zbyt proste abyscie w Polsce zrozumieli.
        Osoby o nie majace 25% wartosci nieruchomosci moga zaciagnac hipoteke oplacajac
        ubezpieczenie hipoteki w Genworth Financial lub CMHC. niestety szanowny rzad
        osob niekompetentnych ministrow nie rozumie tego modelu. Tylko podaje bzdury ze
        bylo 2 mln bezrobotnych wyjechalo 2 mln obywateli i pozostalo 2 mln
        bezrobotnych. Moze mi wytlumaczysz jak to sie dzieje. Dlaczego nie publikuje
        sie ilosci zdolnych do pracy i ilosci zatrudnionych?
        Ps
        Ja juz wyjechalem z tego bajzlu.
    • Gość: mustang66 Re: Coraz trudniej o własne M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:21
      Politycy mają zawsze tylko jeden problem, jak wydoić obywateli.
    • Gość: p Paranoja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:26
    • Gość: as Re: Coraz trudniej o własne M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 20:04
      JAK KAZIU ma dac ??? sam se buduj durniu !!!!!!!!!!!
      • Gość: Andrzej Re: Coraz trudniej o własne M IP: *.3.cust.bredband2.com 04.07.06, 20:14
        Kaziu, przypominam i pytam, pytam i przypominam:
        gdzie są 3 000 000 mieszkań?!
        Yes Yes Yes
        Jest burak są kartofle po co mieszkania a z Kaziem nie ma gadki to marionetka
        Kartofki i buraka
    • Gość: młody gniewny Re: Coraz trudniej o własne M IP: *.enterpol.pl 04.07.06, 20:51
      Jestem jednym z tych, którzy właśnie starają się poukładać życie od zera.
      Szukam pracy (p. Marcinkiewicz wysyła wszystkich młodych i zdolnych za granicę,
      bo po co oni Polsce, prawda panie P..remierze..?), ale coraz trudniej o pracę z
      godziwą płacą. Rozkradliście zakłady pracy i sprzedaliście za bezcen, teraz
      zabieracie dach nad głową.. panowie (p)osłowie i sss..enatorowie. Cóż nie po
      raz pierwszy wzywam do rewolucji, każdy kolejny Rząd okrada nas wszystkich
      czyli Naród Polski. Nie zabiły nas zabory i wojny to robi to polski Rząd.
      Chociaż już wątpię czy polski. Cóż: "Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę". Innymi
      słowy grabicie sobie, ale pamiętajcie że ludzie wreszcie stracą cierpliwość. A
      wtedy co czołgi wyślecie na ulice? Tyle się nauczyliście od poprzedników
      przecież.
    • Gość: Archie obsesja deweloperów i red. Wielgo IP: *.aster.pl 05.07.06, 00:32
      To stałe pisanie o tym, że brak planów zagospodarowania jest przyczyna kłopotów
      z mieszkaniami to jakaś obsesja, a własciwie celowe mydlenie oczu. Z badania
      GUSu dot. planowania miejscowego wynika, że w Polsce jest obecnie
      zdecydowana "planistyczna" nadpodaż terenów, skutkująca rozproszeniem zabudowy,
      chaosem przestrznnym i problemami z uzbrojeniem tych terenów w infrastrukture
      komunaną. gdybywszystkie te tereny zabudowac, to - nawet przy niskich
      intensywnościach - można by na nich zbudować mieszkania i domy dla kilku
      milionów osób ! problem jest w tym, że często gminy nie robią planów, dla
      terenów, które były i sa niebudowlane, a zostały wykupione w celach
      spekulacyjnych ! Bo to NIE deweloperzy decydują GDZIE budować, tylko gminy !
      Ciekawa jest w tym rola red. Wielgo, ktory konsekwentnie powtarza te bzdury za
      deweloperami i spekulanatami gruntowymi ... czyżby sam miał kilka hektarów pola
      albo łąki, na których nie można budowac bo nie ma tam planu ?
      Archie
    • Gość: $$$ Re: Coraz trudniej o własne M IP: 217.153.70.* 06.07.06, 12:39
      Ratunku!!!!!!!!!! i za co ja place podatki?!?!?!?
    • Gość: ola Re: Coraz trudniej o własne M IP: 193.108.202.* 13.07.06, 13:21
      no coz. zarobki glodowe, mieszkania w horrendalnych cenach....Polska krajem
      mieszkajacych pod mostem i jedzacych korzonki czy tez raczej Polacy nomadami
      Europy.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka