Gość: Marcin IP: *.chello.pl 05.07.06, 21:37 Pisze się GTech, a nie G-Tech Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx a ja dzisaj wysłałem kupon na 10 losowań :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 22:34 ha ha ha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: openmind.desk.pl czy wiesz że latwiej znaleźć pieniądze na ulicy IP: *.jjs.pl 05.07.06, 23:47 niż wygrać w totolotka ?! nie daj zarabiać państwowemu monopolowi !! Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: czy wiesz że latwiej znaleźć pieniądze na uli 06.07.06, 08:55 Nie wiem jakim cudem ich dochody mają wzrosnąć po podwyżce. Zawsze kupowałem kupon za 2,5zł. Teraz będę kupował za 2zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo_tax Re: czy wiesz że latwiej znaleźć pieniądze na uli IP: *.memrb.com.pl 06.07.06, 11:42 Czy wiesz ze latwiej wygrac milion niz znalezc go na ulicy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cel-tel@wp.pl Re: czy wiesz że latwiej znaleźć pieniądze na uli IP: *.kopernik.silesianet.pl 06.07.06, 22:33 A niby dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
cynozura Re: a ja dzisaj wysłałem kupon na 10 losowań :) 09.07.06, 09:39 I dzięki temu pobory p.Rembiszewskiego wzrosną odpowiednio!Bo też chłop stara się jak może:teraz jeszcze bardziej będzie się wił przed kamerami,a może nawet poprowadzi losowanie z wanny pełnej piany?Już oni coś tam wymyślą,bo jak widać myślenie,to ich bardzo mocna strona. Odpowiedz Link Zgłoś
kixx totolotek to kicha 05.07.06, 22:35 kiedys za male pieniadze mozna bylo wyslac dziesiatki zakladow za wygrana piatke mozna bylo kupic niezly samochod dzis za piatke nawet lepszego telewizora sie nie kupi,czworki to w ogole kpina mamia ludzi ta szostka i kumulacja ,a wyplaty na wygrane nizszego stponia coraz szybciej daza do zera jesli juz mam wywalac pieniadze na kuponowy hazard to wole wydac go na zaklady spotrowe-tam przy umiejetnej grze mozna byc na plusie a i emocji nieco wiecej podczas ogladania meczu niz przy ogladaniu pieciominutowej relacji z losowania Lotto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trew Re: totolotek to kicha IP: *.e-wro.net.pl 05.07.06, 22:55 święte słowa. wygrane niskie i nieproporcjonalne do kosztu zakładów i prawdopodobieństwa trafienia. z totkiem jest ewidentnie coraz gorzej. za to punkty zakładów bukmacherskich są pełne, totek nie był w stanie sensownie odpowiedzieć na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Totolotek to kicha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 00:37 Racja. Należy ograniczyć wysokość wygranej za "6" trafień do 1 mln zł. A (także za kumulację) zwiększyć wysokość wygranych niższych stopni. Obecne podniesienie ceny nie doprowadzi do proporcjonalnego zwiększenia wpływów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: multi Re: Totolotek to kicha IP: 193.109.212.* 06.07.06, 09:38 dlatego wymyslono multilotka - jezeli chcesz tam mozesz grac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 żartujesz / to nie dla mnie IP: *.ceramika.agh.edu.pl 06.07.06, 09:47 Gram tylko przy kumulacjach ponad 4 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
cynozura Re: totolotek cię nie buja,ty mu dychę on ci... 09.07.06, 09:33 ...buduje obiekty sportowe!Podwyżka ceny pójdzie na sport,tzn.żeby przybyło dobrze wypasionych działaczy,ubyło dobrych sportowców (vide ostatni Mundial),wzrosły ceny w drukowaniu meczy i wiele temu podobnych spraw:- ))))))))))))))))))))he he he he he....... Odpowiedz Link Zgłoś
jaza01 Pieniadze pojda dla rzadu. 05.07.06, 22:58 Nie na kulture tylko na utrzymanie tego bagna rzadowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaur Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 23:16 kuponów ? Jeżeli ty pismaku nie pojmujesz różnicy między kuponem (na którym może być nawet 10 zakładów - wówczas dotychczasowa cena za taki kupon wynosi odpowiednio PLN 12,50) to nie pisz o tym, o czym nie masz elementarnego pojęcia. A co z ceną za jeden zakład w innych grach, np. Express Lotek ? A dlaczego nie piszesz, iz wzrosną wygrane, np. za "trójkę" zamiast dotychczasowych PLN 10,00 "szczęśliwiec" dostanie PLN 16,--. Dlaczego nie piszesz, że do piątku można wysyłąć zakłady wielokrotne (do 10 losowań) po starej cenie, ale wygrane już na nowych zasadach. Sprawdziłem i wysłałem dzisiaj. Prosimy o trochę więcej fachowości i konkretów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieciu a ty to co? IP: *.aster.pl 05.07.06, 23:33 > Jeżeli ty pismaku nie pojmujesz różnicy między kuponem (na którym może być naw > et a ty smieciu to tylko obrażać potrafisz? Ja też - żeby nie było zem gorszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów 05.07.06, 23:57 No to rzeczywiscie... 16 zeta hoho, kupa kasy. A na fakt, ze cena zakladu idzie w gore o prawie 100% zwrociles uwage? Odpowiedz Link Zgłoś
artuu Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów 06.07.06, 00:18 Bo PISiory mają wybudować cztery stadiony, to potrzebna jest KASA. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów 06.07.06, 08:59 Krótka lekcja matematyki: Nagroda za '3': było 10 będzie 16 = wzrost o 60% Cena zakładu: było 1,25 będzie 2 = wzrost o 60% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów IP: 83.15.49.* 06.07.06, 01:15 gratuluję pomysłowości twórcy strategii - zwiekszyć dochody=podnieść cenę o prawie 100%. kto zatrudnia tych fachowców? ja przestaję grać. A co na to Urząd Antymonopolowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drv Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów IP: *.chello.pl 06.07.06, 21:27 Gram, a właściwie grałem w totka od ponad 20 lat. Ale teraz przestanę - już po poprzedniej drakońskiej podwyżce sprzed kilku lat przestało się to opłacać; mimo to co miesiąc wydawałem ok. 250 - 300 zł na trzy kupony. Nie należę do osób kiepsko sytuowanych, a wręcz przeciwnie. Ale wydawanie o 60 % więcej na utrzymanie kolesiostwa, które obsiadło Totalizator Sportowy, przestaje być atrakcyjne i dlatego - choć z bólem - od tej pory nie będę już wstępował do kolektur TS. Mam nadzieję, że podobnie jak ja postąpi większość grających. Pani Wojciechowskiej i jej pryncypałom życzę, aby przekonali się na własnej skórze jak marnymi są strategami. Każdy przeciętnie inteligentny menedżer wie, że nie da się obrotów zwiększyć proporcjonalnie do skali podwyżki. PS - Jeżeli władzom TS zależy nie na wytrwałych, "tradycyjnych" graczach, ale o tych z grubymi portfelami i liczącymi na znacznie większe wygrane, to niech stworzą dla nich jakąś inną grę (był np. kiedyś Super Lotek 7 z 49). Ale to, co robią teraz, to jawne działanie przeciw tym, dzięki kórym TS mógł egzystować przez prawie 50 lat. A może właśnie o to chodzi - już kiedyś jedna z prawicowych partii (bodaj ZChN) chciała zlikwidować zakłady Totalizatora Sportowego. Teraz zamiast metodami administracyjnymi doprowadzi się do upadku firmy z powodów ekonomicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek ale raczej spadek ilosci zakladow IP: *.chello.pl 06.07.06, 01:29 do tej pory zwykle stawialem 2 zaklady x stawka 1 = 2,5 PLN teraz bede posylal 1 zaklad = 2 PLN Sadze, ze straty LOTTO zaczna rosnac lawinowo. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: ale raczej spadek ilosci zakladow 06.07.06, 09:01 Jeśli wszyscy postąpią jak ty i ja to LOTTO będzie wypłacał dwa razy mniej nagród. Może jednak coś na tym zarobią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2006 Totalizator Sportowy sponsor generalny TOPtrendy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 06:14 i wszystko jasne, zamiast nowych stadionów, dodatkowych lekcji WF, ...... jaka to dziedzina sportu TOPtrendy ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 07:15 chyba raczej GTECH Odpowiedz Link Zgłoś
ankecenamon Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów 06.07.06, 07:42 No i szlag trafi totolotka i najwyzsza na to pora , bo moim zdaniem skandalem jest by państwo tak oszukiwało ludzii proponowało im tak oszukańczą gre. W trzy karty ma sie wieksze szanse niz z totolotkiem , nie mówiac juz o szczesliwym (to chyba jakiś zart ) numerku , albo o multilotku.Tak naprawdę to trzeba byc kompletnym matematycznym debilem żeby grać z totalizatorem sportowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: creativeorange Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów IP: *.aster.pl 06.07.06, 08:15 Jak to mozliwe, ze podniesienie ceny moze wplywac na ilosci kumulacji? Ktos cos kreci? Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów 06.07.06, 09:02 Ilość kumulacji wzrośnie bo zmaleje liczba graczy puszczających los gdy nie ma kumulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów IP: *.ceramika.agh.edu.pl 06.07.06, 09:55 Założenie: na kupon będzie wydawać się tyle samo co dotąd (albo mniej); Przy wyższej cenie za te same pieniądze zawrze się mniej zakładów - spadnie szansa na wyganą. Im mniej prawdopodobne, że pula zostanie rozbita, tym większe szanse na kumulację. Dodatkowe założenie: przy dużych kumulacjach ludzie chętniej sięgają do kieszeni - wydają więcej forsy. I na to totalizator liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt Panie Rafale nie tylko TS ma monopol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 08:26 na loterie pieniężne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Wzrost podatku IP: *.adb.pl 06.07.06, 09:04 od braku znajomości matematyki. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 Re: Wzrost podatku IP: *.ceramika.agh.edu.pl 06.07.06, 09:58 eee tam. Ktoś tam jednak wygrywa. Zwykła wiara w szczęśliwy los, zawsze któryś z moich czterech zakładów może być tym jednym na czternaście milionów. Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: Wzrost podatku 06.07.06, 10:37 Gość portalu: greg0,75 napisał(a): > eee tam. Ktoś tam jednak wygrywa. Zwykła wiara w szczęśliwy los, zawsze któryś > z moich czterech zakładów może być tym jednym na czternaście milionów. Nie zawsze, tylko raz na 336 lat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 Re: Wzrost podatku IP: *.ceramika.agh.edu.pl 06.07.06, 10:55 Podobno ludzie coraz dłużej żyją;) gdyby twoje wyliczenie było słuszne, to grając całe życie po cztery zakłady na losowanie miałbym 25% szans na wygraną główną; tylko nie wiedzieć czemu w moim wyliczeniu wychodzi, że trzeba czekać sto razy dłużej (zgubiłeś dwa zera). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów IP: 195.164.28.* 06.07.06, 09:13 Zobaczymy po jakim czasie obniżą :-) Ja rezygnuję - i tak dopłacam do budżetu w paliwie i alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuet Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów IP: 83.16.212.* 06.07.06, 12:11 jednoczesnie ? paliwo i alkohol? ...fuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek31 Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 09:18 " Zmiana stawki jest planowym elementem strategii i polityki marketingowej Totalizatora Sportowego. Podobne działania były przeprowadzone w innych krajach członkowskich Unii. Ich powodem było uatrakcyjnienie gier. " Jeżeli ktoś lubi od tyłu, to znaczy, że wszyscy tak mają robić. Nie ma bardziej bzurnego uzasadnienia. " Wygrywający " codziennie, gdyż nie wysyła totka. Odpowiedz Link Zgłoś
ultravox Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów 06.07.06, 09:55 Zamiast za 5zł (4 zakłady), będę grał za 4 zł (dwa zakłady).I komu się opłaci? Tylko mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:25 ultravox napisał: > Zamiast za 5zł (4 zakłady), będę grał za 4 zł (dwa zakłady).I komu się opłaci? > Tylko mi. Mam to samo. Jak jest kumulacja nie mogę się oprzeć i liczę na cud. I kupuję te cholerne zakłady za 2,5(2x) lub 5(4x) zł. Teraz będę kupował za 2 zł (1x) i 4 zł (2x). Dlatego liczę, że mniej wydam nawet jak kumulacji dużych będzie wiecej (gram tylko jak jest powyżej 6 mln). Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Totalizator Sportowy - wilk głodny, a owca... 06.07.06, 09:33 Jeden zakład w Dużym Lotku zdrożał o 60% z 1,25 zł do 2 zł. Czyli za 1 kupon (6 zakładów) zapłacimy 12 zł. I kogo będzie stać na taki luksus? Droższy kupon mniej ludzi kupi. Dlatego będą niższe wygrane i mniejsze wpływy ze sprzedaży zakładów do budżetu państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dałn inaczej Tylko DAŁN gra w totolotka . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 09:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bsaskia Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów IP: *.w80-15.abo.wanadoo.fr 06.07.06, 10:05 W porownaniu do cen kuponow (na przyklad we Francji czy Anglii) i tamtejszych zarobkow, procentowo kupony w Polsce jeszcze przed ogloszona podwyzki sa o wiele drozsze !!!! a teraz po podwyzce to jest czysty SKANDAL !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bsaskia Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów IP: *.w80-15.abo.wanadoo.fr 06.07.06, 10:10 Dla przykladu, we Francji aktualnie minimum zarobku jest 1250 € brutto, a minimum kupon (dwa ciagniecia) w Loto jest 1,20 €. porownajcie sami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny13 Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:32 LUDZIE!!! WYSYŁAJCIE ZAKŁADY WIELOKROTNE PO STAREJ CENIE - NAWET 10 ZAKŁADÓW MOŻNA WYSŁAĆ , A OSZCZĘDZICIE TE 60%. WYGRANE BĘDĄ PO NOWEMU!! Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów 06.07.06, 10:51 a kiedyś się mówiło że to ilość przy małym zysku daje efekty. Rozumiem że totalizator ma nową antyrynkową strategię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drv Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów IP: *.chello.pl 06.07.06, 21:36 Człowieku, "po nowemu" to będziesz miał co najwyżej wypłatę za trójkę. Przy wyższych wygranych kwota wypłaty zależy od wpływów, a te będą "po staremu", nieprawdaż ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:55 Od kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.07.06, 11:15 Wysyłałam 3 zakłady za 3,75. Teraz dla zasady nie przekrocze tej sumy, czyli jeden zakład za 2,00 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mx Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów IP: *.bsk.vectranet.pl 06.07.06, 11:46 Ktoś tutaj dobrze napisał,że nie tylko TS ma monopol i jeśli pomyślicie KTO jeszcze,już będziecie wiedzieli dlaczego polityka takiej podwyższki prowadząca do zmniejszenia wpływów (to jest pewne,choćby prowizje w punktach zostały obniżone) z totolotka jest tak zadziwiająco celowa, przeciwnie niż na całym świecie gdzie państwo trzyma łapę nad czymś co przynosi takie zyski. Więc jak myślicie komu zależy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lambada 85 Re: Totalizator Sportowy podnosi cenę kuponów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 11:49 Głupota jest worost proporcjonalna do pazerności. Odbiło to się czkawką na wódce . Niech k ólture i sport finansują ci co to rozpieprzyli a nie my. brakuje grosza w budżecie to do Biura Kamińskiego ,koszty komisji śledczych ekspertyz i innych pierdół KACZORóW i Gosiewskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calineczka Totalizator zarabia na najbiedniejszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:11 Obsługuję lottomat w dobrej dzielnicy dużego miasta i widzę, jacy ludzie grają i ile na tym tracą. Njwięcej jest osób, eufemistycznie mówiąc, niezamożnych, przy tym niejednokrotnie również uzależnionych od alkoholu. Grają, bo są omamieni kumulacjami, zamiast iść do pracy, wydają po kilkanaście do kilkudziesięciu złotych na kupony, wygrywaja z tego nic, lub co nawyżej parę złotych. Miesięcznie to jakieś kilkaset złotych utopione w kolekturach, które stanowi zapewne wilczą część ich środków na utrzymanie. Ci zdesperowani ludzie nadal będą grać, bo uczepili się lottomatu jak tonący brzytwy. Będą wydawać te same peniądze, ale obstawią mniej zakładów, tym samym znacznie zmniejszą się ich szanse wygrane (lub przynajmniej na zwrot postawionych pieniędzy). Zamożni gracze (mam na mysli tkich, którzy jednorazowo graja za kilkaset do kilkutysiecy złotych) trafiają sie raz na miesiąc lub rzadziej (choć niewątpliwie są kolektury, w których są stałymi bywalcami). Ludzie myślący nie grają wcale, lub raz na czas jeden zakład, bo trzeźwo potrafią przekalkulować, ile na grze mozna stracić. To błędne koło, to oczywiste, że przychody totalizatora spadną po tej podwyżce, wskutek czego za parę lat będzie kolejna. Miejmy nadzieję, że to pogrąży ten chory monopol. "50 lat Lotto" - a nawet nie mamy dobrego stadionu! Totalizator sportowy, pfff! Odpowiedz Link Zgłoś